Parhaana päivänä 200 kg mustikkaa

Pitäisi_pakottaa

Parhaana päivänä 200 kg mustikkaa

Thaipoimijat Ylellä: Parhaana päivänä 200 kg mustikkaa – palkka 240 euroa päivässä.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438215753221.html

Omille vätyksille ei kelpaa kuin sossunraha.

Poimia ihan yksityisesti, marjanostajia on joka kulmilla melkein>kauppiaat pääosin.

Ei edes veroa mene.

Ämpärit ja poimuri kaupasta, vajaat 10 €. Muuta ei tarvita työkaluiksi.

Turha edes vasemmiston sepitellä mitään vastustavaa.

Thaipoimija paiskii 13-tuntista työpäivää – "Hyvältä paikalta olen poiminut 200 kiloa mustikkaa päivässä"
http://yle.fi/uutiset/thaipoimija_paiskii_13-tuntista_tyopaivaa__hyvalta_paikalta_olen_poiminut_200_kiloa_mustikkaa_paivassa/8189835

32

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehdotus_porvareille

      Menkää nyt porvarit ihmeessä lomanne ajaksi ja viikonloppuisin hakemaan metsistä sitä marjakultaa, te kun sen rahan perässä juoksette muutenkin. Äkkiäkös te ahkerat Suomen Toivot hakkaatte Thaipoimijoiden enkat ja yli 200kg/300litraa äkkiä päivittäin poimitte ja myytte vielä itse tienvarsilla 5€/kilo, kun marjafirma maksaa Thaipoimijoille vain 1,20€/kilo. Teidän ei tarvitse maksaa noista edes veroja, jotka menevät laiskoille työttömille. Teinä minä lopettaisin huonosti menevän yrittämisen jonka takia joutuu koko ajan valittaa ja itkeä ilkeää verottajaa ja laiskoja työttömiä vasureita joille teidän rahat menee, ja siirtyisin kokoaikaiseksi marjanpoimijaksi. Äkkiäkös te marjakautena keräätte 200kg/300litraa päivässä koko mustikka- ja puolukkakauden ja elelette näillä verovapailla tuloilla herroiksi verottajan kiusaamatta tai vasurityöttömiä elättämättä. Mielikin valaistuu kun ei koko ajan tarvitse käyttää energiaa niiden vihattujen vihervasemmistolaisten manailuun.

      • kokomustaa_kultaa

        Nyt löytyi itsetyöllistämisen ja yrittämisen idea joka perustuu mustaan kultaan. Yrittäjät kun eivät Suomessa enää pärjää ja itkettää niin kovasti nämä verot ja palkkakulut niin menkää hakemaan sitä metsien mustaa kultaa -mustikkaa. Voitte sanoa ähäkutti verottajalle ja vasureille jotka makoilee niillä teidän maksamilla veroilla.


      • kghkgghk

        Ja vieläkö muistatte hilppasta jalan marja apajille ja sieltä takaisin 200kg marjat mukana, ettei tarvi polttoaineiden älyttömiä veroja maksella.


      • PorvariOvatDementikkoja

        Kiäh, kiäh, tätä se minäkin olen ihmetellyt; jos 2000 euroa päivässä marjastamisesta irtoaisi, niin johan siellä soilla olisi paarmojen purtavana johtotason henkilötkin. Heiluisivat siellä harjojen ja luutien kanssa ajamassa köyhät pois heidän apajiltaan. Vaan eivätpä ole.

        Muistetaanpa vielä viime ja toissa vuoden uutisointia tästä kullanvuolennasta, jota myös mustikkametsäksi kansan suussa kutsutaan. Ei tullut kultaa edes matkalippuihin ja lopulta valtio joutui maksamaan thaimaalaisten matkat kotiin saakka. Mahtoivatko veronmaksajat saada koskaan näitä rahoja takaisin marjayrittäjiltä? Joko tänä vuonna ovat marjanpoimijoiden työehdot kunnossa, ettei tarvitse Anderssoneiden ja muiden lähteä niitä puolustamaan?

        Silloinkin kuoro huusi korkealta hoilaten, kuinka laiskoja suomalaiset ovat. Sama huutokuoro jatkaa tänäkin vuonna hoilaustaan, vaikka viime ja toissavuonna se päättyi nololla tavalla. Pitäisiköhän näille porvarille varata jonkinlainen muistilääkitys, kun näyttää muisti pätkivän kuin vanhainkodin dementikko-osaston potilaalla...


    • Hahhahahahahahaaa

      Parhaana päivänä 20 000 kg mustikkaa

      Thaipoimijat Ylellä: Parhaana päivänä 20 000 kg mustikkaa – palkka 24 000 euroa päivässä.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438215753221.html

      Omille vätyksille ei kelpaa kuin sossunraha.

      Poimia ihan yksityisesti, marjanostajia on joka kulmilla melkein>kauppiaat pääosin.

      Ei edes veroa mene.

      Ämpärit ja poimuri kaupasta, vajaat 0.1 €. Muuta ei tarvita työkaluiksi.

      Turha edes vasemmiston sepitellä mitään vastustavaa.

      Thaipoimija paiskii 25-tuntista työpäivää – "Hyvältä paikalta olen poiminut 20 000 kiloa mustikkaa päivässä"

      http://yle.fi/uutiset/thaipoimija_paiskii_25-tuntista_tyopaivaa__hyvalta_paikalta_olen_poiminut_20 000_kiloa_mustikkaa_paivassa/8189835

    • asddfgaerffasdf

      Oon aina miettinyt, että kun käyvät mättäällä kakalla ja pissalla, niin pesevätkö kätensä? Hyi en syö enää kaupan mustikoita.

    • TöihinSuomi

      Kyllähän tuo ihmetyttää. Vielä parikyt vuotta sitten moni suomalainen nuori vietti kesät mansikkapelloilla. Metsämarjojenkin ja sienten keräämisestä moni sai hyviä lisäansioita. Olet pikkuhiljaa vakuuttunut, että Suomessa on erilaisia tukia laskettava, että saataisiin porukka takaisin töihin!

    • Oli_sateinen_päivä

      Autollinen thaipoimijoita meni autolla metsää kohti 07 aamulla,koko päivän satoi vettä ja sama auto palasi illalla 20.30 keskustaa kohti.
      Eivät ole laiskoja poikia.

      • Hhgg

        Niinhän nuo menevät vaikka olisi 30 astetta. Eivät makaa sisällä tai istu kahviloissa.


    • fdxgarsgf

      Paljonkohan somppu kerää?

    • entästäntäs

      Onkos työnantaja hommanut punkkirokotukset ja mitäs korvauksia irtoo jos sairastuu vasta kotimaassaan johonkin borrelioosiin.

    • Kahmari

      Mitä varten liki kaikissa kuvissa keräävät käsin näitä marjoja,nehän käyttävät poimureita,antaako se paremman kuvan vai minkä takia ?

    • perkuujätteitä

      Maine menee!

      "Vuonna 2014 Lappiin odotettiin saapuvan vain 2 800 thaimaalaista poimijaa, mikä on noin 14 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Suomen Bangkokin suurlähetystö on ollut nyt tiukempi: 19 yritystä haki viisumeita ulkomaalaisille poimijoille, mutta vain 15:lle myönnettiin. Suurlähetystö arvioi tarkasti sitä, pystyvätkö yritykset maksamaan poimijoille tarpeeksi ja ajoissa. Päivän ansion on oltava vähintään 30 euroa.

      Aiempina vuosina osa poimijoista on ansainnut työstään niin vähän, että he ovat jääneet velkaa matkan järjestäjille.

      Kannattaako tällaista hehkuttaa?

      Pohjois-Suomen marjanpoimijoiden leirejä kiertänyt Junya Yimprasert kertoo. Thaimaalaisen Thai Labour Campaign -verkoston vetäjä valotti torstaina Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuusjärjestö SASK:n tilaisuudessa ensi tietoja raportista, jota hän on tekemässä siirtotyöläisten hyväksikäyttöä vastustavalle NAT-verkostolle.

      Maksettava kaikesta

      Ennen matkalle lähtöä marjanpoimija joutuu sitoutumaan erilaisiin välitysmaksuihin, määrältään 1 500–1 650 euroa. Saavuttuaan työpaikalleen hän joutuu maksamaan kaikesta; majoituksesta, ruoasta, autokuluistaan 1 100–1 250 euroa. Ennen kotiinlähtöä häneltä laskutetaan vielä polttoainekustannuksia 130–350 euroa.

      Yimprasertin laskelman loppusumma poimijalle koituvista kustannuksista on 3 000–3 200 euroa. Kuvaan kuuluu tietenkin se, että poimijan tänne välittänyt taho on antanut ymmärtää kulujen muodostuvan huomattavasti pienemmiksi.

      – Marjanpoimija tekee työtä keskimäärin 48 päivää siihen, että saa katettua itselleen koituvat kustannukset, kertoo Yimprasert".

      --

      ..joo, siis ainakin 30 €/pvä luvataan ja tekevät 11-16 tuntisia päiviä, joten aika ohkainen tili ja orjapalkanomainen tuntipalkka tuosta jää. Marjafirma tietenkin rikastuu kun maksaa kilosta 1,20 euroa ja myy moninkertaisella hinnalla marjat.

    • Ammattipoimija

      Aloittaja voisi parhaana päivänään edes yrittää älytä jotain, koska selvästikään ei ikinä ole poiminut marjoja myyntiin, eikä totuudesta ole siksi hajuakaan.

      Ennen thai-invaasiota poimin yli 20 vuotta kaikkia metsämarjoja ammattimaisesti myyntiin, joka vuosi. Hyvien satovuosien parhaina päivinä sain rahaa käteen n. tuplaten enemmän kuin esim. siivoojat. Mutta kun eläke- ja lomarahat yms. eivät karttuneet, ja autokulut olivat hyvin suuret, niin todellinen tulos parhainakin päivinä jäi siivoojia huonommaksi. Koska huippupaikat ovat pienialaisia ja hakemisessa, sekä usein muidenkin poimijoiden tiedossa, saa nopeasta rahantulosta nauttia vain lyhyitä hetkiä. Kokonalisuutena marjastus on hyvin paljon ajamista, kävelyä ja keräämättömien ja keräyskelpoisten paikkojen hakemista. Tulos jää hyvinäkin vuosina keskim. alle 5 €/tunti, ja huonoina marjavuosina voi juuri ja juuri saada katettua bensa ym. kulut.

      Kaikkein pahinta kuitenkin mustikan kohdalla on se, että parhaat marjapaikat tuhotaan systemaattisesti ennen sadon kypsymistä. Heti kun ensimmäiset mustikat hieman sinertävät, haravoidaan marjapaikat kovaotteisesti, jolloin sadosta saadaan talteen vain 20-30 %. Loput raakileet vioittuvat pahoin, eivätkä kehity normaalisti. Koska aluetta ei ole järkevää/kannattavaa toistamiseen kerätä, menee kokonaissadosta n. 70-80 % täysin hukkaan.

      Jos aloittaja edes yhden marjastuskauden poimisi marjoja ammattimaisesti myyntiin, voisi hän ehkä jo tajuta totuuden aiheesta.

    • ParempiMyydäIte

      Olen akateeminen työtön ja viimeviikollla möin eräälle henkilölle itsepoimimia mustikoita useamman sankon hintaan 50€/sankko puhdistettuna. Aikaa yhden sangon keräämiseen meni nopeimmillaan tunti ja puhdistamiseen toinen mokoma. Nyt olen ehtinyt jo kymmenisen sankkoa poimimaan. 7 olen niistä myynyt. Eilen kiertelin hillasoita, mutta en löytänyt hyvää paikkaa. Siinä ohessa poimin toista sangollista mustikoita. Hilloista saa paremman hinnan. Pari vuotta sitten kun oli huippuvuosi päivässä poimin pari sankkoa ja möin ne 130€/kpl. Kyllä marjastamisella voi päästä kohtuulliselle ansioille, mutta omanlaista asennetta poimiiminen ja soilla tarpominen vaatii.

    • ParempiMyydäIte

      Olen akateeminen työtön ja viimeviikollla möin eräälle henkilölle itsepoimimia mustikoita useamman sankon hintaan 50€/sankko puhdistettuna. Aikaa yhden sangon keräämiseen meni nopeimmillaan tunti ja puhdistamiseen toinen mokoma. Nyt olen ehtinyt jo kymmenisen sankkoa poimimaan. 7 olen niistä myynyt. Eilen kiertelin hillasoita, mutta en löytänyt hyvää paikkaa. Siinä ohessa poimin toista sangollista mustikoita. Hilloista saa paremman hinnan. Pari vuotta sitten kun oli huippuvuosi päivässä poimin pari sankkoa ja möin ne 130€/kpl. Kyllä marjastamisella voi päästä kohtuulliselle ansioille, mutta omanlaista asennetta poimiminen ja soilla tarpominen vaatii.

    • MätäkuunJuttuja

      Ei taida toimittaja tietää mitään mustikanpoiminnasta. Tämänvuotinen mustikkasato ei ole hyvä, ja 200 kiloa mustikkaa päivässä on huuhaata. Siihen ei ihminen minkäälaisen poimirin kanssa pysty. Eikä vanhojen marjapaikkojen tietämisestä ole tänä kesänä mitään hyvötyä. Mustikkaa ole tänä kesänä huonon sään vuoksi tavallisissa paikoissa, vaan nimenomaan siellä, missä sitä tavallisesti on ollut vähiten (kuivilla aurinkoisilla paikoilla).

      • nbfbdnfbkfkfjf

        täällä päin sitä on siellä missä on, paljon. ja muualla puskat aivan tyhjiä.
        omaan tarpeeseen kyllä saa, myyntiin ei ole järkevää kerätä jos tuntipalkaksi jäisi alle 10 euroa.


    • Stophyväksikäytölle

      Sen kun poimivat vaan vaikka miten maanisesti.Olenkin pitänyt noita Aasian ihmisiä aina jotenkin outoina,sen kun vaan riehuvat metsissä miten paljon vain marjojen perässä.Todennäköisesti ovat jotain mieleltään jotenkin kieroutuneita,kun tykkäävät tuollaisesta orjuutuksesta,ja suomi yrittäjä mielellään hyväksikäyttää heitä.Vai mitä sanotte palkasta ,saavat 1,2e/kg,mutta yrittäjä saa 5-6e/kg.Minä en suostuisi moiseen riistoon.Ja turha on myöskin syyllistää köyhiä.Mitäs tämänkin valtion talous laskettiin tahallaan näin huonoksi,kun lihavina vuosina valtio olisi voitu kerätä riittävät rahavarat tileilleen,ja nyt ei olisi mitään köyhimpien nöyryytystä, ja perustulo köyhimmille olisi ollut helppo järjestää.

      • PorvarinHirmuinenViha

        Näistä unohtuu aina se fakta, että Suomessa alhaisinkin palkka on parempi kuin keskimäärin thaimaalaisella opettajalla, virkamiehellä tai insinöörillä. Jossain Pakistanissa insinööri tienaa 600-700 euroa kuukaudessa. Tavallinen raksatyöläinen hyvä jos 30 euroa.

        Se toinen juttu on se, että vaikka täältä jäisikin rahaa suomalaisittain vähän, sillä voi elellä mahdollisesti Thaimaassa jopa vuoden. Tämä on se, mikä saa heidät "raatamaan" täällä innolla. Kyllähän se suomalainenkin raataisi, jos puolentoista kuukauden työllä eläisi loppuvuoden herroiksi. Verotkin maksettanee Thaimaaseen ja lienevät olemattomalla tasolla.

        Näitä on tietysti turha selittää porvarille. Eivät ne ymmärrä.


      • omaansuuhun

        Antaa niiden poimia jotka jaksaa ja pystyy se ei ole huonokuntoisen ihmisen työtä,
        selkävaivat saattavat käydä kalliiksi yhteiskunnalle,
        ja sossusta saa lakimääräisen avun poimi sitten mustikoita tai ei,
        joten valtiolle ei säästöä kerry.


    • shukkela

      Vuorokaudessa ehtii poimia 200 000 mustikkaa, kun noukkii mustikan 0,432 sekunnissa.

    • hiujaamista

      Oksiahan ne keräävät,kyl niistä paljonkin saa painoa.

    • suomalainenurotekotatti

      Yhtenä kesänä hehkutettiin suomalaista tatinpoimijaa, joka väitti keränneensä 100 000: lla tatteja tattikauden aikana. Laskin, että hänen piti kerätä vähintään joka kahdeksas sekunti yksi noin puolenkilon a-luokan tatti ja kahvitella ja paskoakin samalla sekä ottaa tirsat ja käydä peräkärrillä tyhjentämässä tattiämpäri ja tattitukussa peräkärri. Ihan kaikki tuossakaan yhtälössä ei ollut kohdallaan, vaikka uroteon tekikin suomalainen.

    • hidastahommaa

      Mikä on nopein keino puhdistaa mustikat kunnolla?

      • JolletUskoLue

        Kierrättää ne kokoomisvaltamedian lävitse. 20 litran mustikkamäärästä saa tämän jälkeen 200 litraa putipuhdasta marjaa.


    • marjaironia

      Paljonkohan Pohjois-Korean nokkamies KimJongIl kerää mustikkaa päivässä? Veikkaan että toista tuhatta kiloa ilman poimuriakin. Toisella kädellä yhtäaikaisesti puolen kilon tatteja, neljän sekunnin välein. Tämä kaikki normaalien päiväyhdyntöjen välissä.

    • OdotanJo

      Missä valtamedian tämän vuoden uutisointi Thaipoimijoiden jättimarjasaaliista ja laiskoista suomalaisista työttömistä jotka eivät hae metsästä mustaa kultaa?

      • KokoomustatUutiset

        Ei ole vielä tullut kun miettivät pitäisikö ensin laittaa vakkariuutinen elämäntapatyötön Ossista, Jussista tai mikäs sen nimi tällä kertaa olikaan? Sitten taas kalajuttu Thaipoimijoiden 250 litran mustikkasaaliista ja kokoomustrollikommentoinnit perään miksei laiska suomalainen työtön hae metsien mustaa platinaa.

        Sitä odotellessa:

        Marjat jäävät metsiin? Thai-poimijat vähentyneet - 2,5 euron tuntipalkka ei innosta ulkomaankomennukselle
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15346522/marjat-jaavat-metsiin-thai-poimijat-vahentyneet


        Thaipoimijoiden 200 litran marjasadot olivatkin vain kokoomusvaltamedian satuja!
        Marjayrittäjä syytteessä ihmiskaupasta: Tällaisissa oloissa thaipoimijat asuivat Keski-Suomessa
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15041796/thaipoimijoiden-200-litran-marjasadot


    • kokemattomatvaahtoo

      Ottakaapa parisataa kiloa mitä tahansa vaikkapa puolenkilometrin päästä maastosta tien varteen ja raahatkaa se isommissa tai pienemmissä erissä. Ei jää paljon marjanpoimita aikaa yhden henkilön suorittamana.

    • mustikki

      Paljonko jää pelkkää mustikkaa, jos saalista otetaan pois mustikanvarvut juurineen sekä sammaleet!!!

    • Karvalaukut

      Aasiasta parhaat poimijat mutta missä luuraavat afrikkalaiset maahanmuuttajat, kun Välimeren takaa tulleita ei näy marja-ja tattimetsässä. Nuoria etelän miehiä pyörii enempi päiväkausia kahviloitten pöydissä yhden tyhjän kupin ääressä tuntikausia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe