Veltto Nuori

Potkut

Seinäjoella on järjetön määrä 18-25-vuotiasta nuorta jolla ei ole työpaikkaa ja asuvat vielä vanhempien luona. Koulutuskin puuttuu osalta. 30 vuotta takaperin tenavat potkaistiin pois kotoa joten oli pakko opetella itsenäistymään ja hankkia työpaikka. Tämän päivän vanhemmat hyysää tenaviaan kuin pikkulasta. Jos ei ole 25 ikävuoteen mennessä ikinä käynyt töissä , tehnyt ruokaa , pessyt pyykkiä tai maksanut vuokraa niin se on vanhempien vika.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ski-mirror

      No eipä... Siis joku muukin on pannut saman asian merkille.

      Ja sitten on muuten paljon sellaisia maakunnasta saapuvia pissiksiä eli kouluttamattomia naisia vailla töitä, jotka asuu kaupungin asunnoissa eivätkä käy edes koulua eivätkä töissä. Kulkevat niin ku maailmanomistajat ja ihan varmasti täysin pa ja pikavippi-rästit perässä tai sitten elävät vanhempien rahoilla. Päivät menee instaa päivittäessä tyyliin #luksuselämää :)

      Kyllä olis vanhemmilla peiliin kattomisen paikka

    • ei_veltto

      Tuohan on vaan hyvä. Helpottaa meidän "ei-velttojen" työnsaantimahdollisuuksia..

    • Töissä14vuotta

      Töihin otettiin sivari. 22 vuotias jätkä oli käynyt intissä piipahtamassa ja päättänyt että ei ole häntä varten. Jätkä oli ihan löysä paska. Kävi vessassa puolen tunnin välein aina kymmenen minuuttia kerrallaan. Pelaili siellä puhelimellaan eikä raukkaparka tajunnut että pelin ääni kuului kuulokkeiden läpi. Sairaslomalla oltiin parin viikon välein. Kertoi olleensa aiemmin Anvialla hommissa. Tarkemmin kun kyseli niin se olikin parin viikon pakollinen harjoittelu koulua varten. Tulevaisuudensuunitelmat oli suuret. Datanomi joka ei neljään vuoteen ole käynyt töissä tai opiskellut alan uutuuksia on varmasati kovaa valuuttaa työmarkkinoilla. Kotona asui poika tottakai ja ajeli äidin Mazdalla. Samanlaisia pellejä on Seinäjoki täynnä.

    • Blondienole

      Hauskoja juttuja näkee myös kun meillä töissä on työntekijähaku päällä. Työhaastatteluun yli parikymppiset likat tulee kalsarilegginssit ja crocsit jalassa. Työhistoriaan on merkattu naapurin tenavien vahtiminen ja roskien vienti sekä yläasteen TET-jaksot. Haloo!

      • olihan-siellä-myös

        #Fitness?


    • daattanoomibossi

      Datanomi just joo... jostain syystä nuo liiketalous tyypit on just niitä, jotka luulee ittestään ihan liikoja. Likat on #Hästäg ja pojat jotain maailmanomistajia jotka ei osaa mitään konkreetisia työtaitoja.

      • graiomän

        Datanomien työmahdollisuudet ovat supistuneet automatisoinnin ja turhien työtehtävien karsimisen jälkeen aika lailla. Jäljelle jää lähinnä soneran tiskin takaiset asiakaspalvelutyöt. Ei niitä montaa työpaikkaa täälläkään ole. Ja niihinkin palkataan monesti harjoittelija, koska sille ei tarvitse maksaa kunnon palkkaa. Sitten kun valmistut, niin et kelpaa enää mihinkään, sen takia kun opiskelijat tekee halvemmalla saman. Eikä tuolla soneran tiskin takana tarvitse mitään oikeasti osata, kunhan vähän tietää merkit ja mallit, aika monesti se nuori heebo sanoo siinä tiskin takana "emmätiiä". Asiantuntevat osaajat ovat harvassa.

        Mutta niin siinä kuulkaas tulee vain käymään. Taantuma tekee hyvää Suomelle. Lähtee kaikki turhat työt pois, ja jäljelle jää se työ jota oikeasti tarvitaan. Näennäisestä näpertelystä ei kannata maksaa, eikä sellaisia työpaikkoja väkisin ylläpidetä. Nousukauden aikana tällaisiin on varaa, mutta taantuman aikana höpöhöpöhommat karsiutuu pois.


    • Entäpä_sitten

      kun työtä ei yksinkertaisesti ole tarjolla? Maassa on 400.000 työtöntä. Monet korkeasti koulutettujakin. KUn ei löydy mitään niin ei löydy mitään.

    • hghg

      Nousukkaiden tenavia, tai sitten yh

    • kotd

      Hassua, koko nuorten jutuissa on se, että kelan mukaan ikäraja on 20v johon asti nuori on vanhempien tuloista riippuvainen, niin asumustuen kuin muunkin suhteen, asuu sitten kotona tai toisella puolella suomea.
      Mutta muuten täys ikäisyys onkin 18v

    • ulkoistettu

      Kyllähän se paljon on vanhemmista/vanhemmasta kiinni miten lastaan/nuortaan ohjeistaa tulevaa varten,mutta tosi on sekin että varsinkin tänä kesänä on ollut opiskelijoillekin työpaikat tiukassa, varsinkaan jos ei kokemusta,ja mistä saat jos ei pääse harjoittelemaan? Paljon nuoresta itsestäänkin kiinni,ei pidä liikaa valikoida, kaikki työ on arvokasta! Tiedän perheitä joissa opetetaan jo pienestä että kaikkia ei arvosteta eli väärät elämänarvot jo elämän alkuvaiheessa! oma nuoreni joka opiskelee lähti kesäksi etelä-suomeen töihin kun täältä ei saanut yrityksistä huolimatta, haki töitä akselilla Rovaniemi-Helsinki, olen aina kehoittanut muuallekkin katsomaan elämää ja että kaikki työ on arvokasta,toki nyt opiskelijana hakee mieluummin töihin joka vastaa sitä mihin tulevaisuudessa suuntaa, asuu täällä Sjoella omassa pienessä asunnossaan ja nyt saa kesän asua sukulaisen luona, niin onnistui tämä järjestely. Tiedän senkin että kaikki ei uskalla jostain syystä päästää nuoriaan muualle, kyllä nuoriin pitää luottaa ja varmasti hoitavat asiansa hyvin muuallakin jos on vain annettu vastuuta ja kannustetaan.

      • Kattoonsylkijä20

        Omalla työpaikalla kun noita nuoria käy työpaikkaa hakemassa niin eniten 15 vuoden aikana on muuttunut se että parikymppisillä se ainoa työkokemus yleensä mistään on se koulussa suoritettu työharjoittelu. Kesätöissä olleita on tosi vähän. 10-15 vuotta takaperin lähes jokainen oli ollut kesätöissä 15-vuotiaasta saakka. Joillain se oli nurmikon leikkuuta kaupungille tai turpeen ajoa nevalla tai mainostenjakamista. Mieluummin itse otan töihin sellaisen joka on tehnyt edes jotain kesät kuin vaan makaillut kotona.


      • Onneli2

        Nykyään on vaikea saada töitä alle 18v. tiedän sen kokemuksesta kun olen nuoria seurannut,suhteilla kyllä pääsee paremmin, mainosten jakaminen on kelpo hommaa nuorelle, mutta moniko alkaa,meillä on jaettu mainoksia yläasteikäisenä, ja sen jälkeenkin vielä kun on kortin saanut niin autolla. Kaikki työ on ollut plussaa kun on mennyt toista työtä hakemaan, että kannatta aloittaa jostakin eikä valikoida. Kyllä se aina jotain kertoo nuoresta. Ja vanhempien tietysti kannustaa työhön eikä antaa maata kotona.


    • TaunoKurkkuNurmoosta

      No eihän sitä työkokemusta nuorille kerry kun kotona makaavat.
      Ennen puoltapäivää on nykynuorta mahdoton saada puhelimella kiinni
      koska nukkuvat. Työtä tekevälle löytyy.. Vanhan kansan sananlasku pitää
      vielä nykyäänkin paikkansa.

    • HulluPaljonTöitäTekee

      Veltto 30 mies ei viihdy työssä, on luottokiellossa, hankki perheen, jossa vaimo ei viihdy töissä, hankki lapsen, isovanhemmat rahoittaa risteilyt ja IKEA-reissut ja perhe vippaa sukulaisilta. Pummit vielä elvistelee miten ei kannata mennä töihin kun sossutuilla pärjää ja vanhemmat jeesii. Ei mitään moraalia. Näitä sitten me työssäkäyvät elätetään ja kuunnellaan kuittailua.

    • OllaanVaanJaNautitaan

      Suomessa on nyt 400.000 työtöntä ja tänne haalitaan vaan järjetön määrä lisää työttömiä pakolaisia lorvimaan? Kyllä tämä on lopun alkua sanon minä! Eihän tästä suosta voi enää nousta kun liian pahaksi jo päästetty kaikki ja se on päättäjien syytä siellä eduskunnassa, SIELTÄ KAIKKI PAHA ON LÄHTÖISIN!! Ei täällä enää mitään oikein vakavasti voi ottaa, ollaan vaan rennosti ja nautitaan mistä voidaan nauttia, pian tämä on kaikki ohi ja loppu kaikelle paskalle!

    • 345678

      On tietenkin moniakin syitä miksi nuori asuu kotona, ehkä osalla on se on pakottava tarve toisilla voi myös olla iäkkäät huonokuntoisety vanhemmat tai vanhempi josta huolehtii. Ei kaikki ole niin mustavalkoista.

    • yliykkönen

      Kyllähän sitä pitää vain lisätä, että lapset asuvat pidempään vanhemmillaan. Näin säästetään yhteiskunnan varoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe