Shiiat, sunnit, Immonen vai kristinusko?

Mielipidetämäkin

Mikä ulos Suomesta?
Bahrain moskeijan rahoittajana arveluttaa valtaosaa HS:n haastattelemista muslimijohtajista. Erityisesti shiioja huolettavat Bahrainin poliittiset kytkennät Saudi-Arabiaan ja sen kautta salafismiin, josta nousee sunnilainen ääri-islamilaisuus, jota muun muassa Isis edustaa.

- Tällainen arabimaiden rahoittama moskeija ei edusta kaikkia muslimeja. Moskeijan edustama islam on aina rahoittajamaiden näkemyksen mukainen, sanoo kurdiliiton puheenjohtaja Welat Nehri HS:lle.

Useiden lehden haastattelemien shiiamuslimien mukaan hankkeen aiheuttamat kiistat ovat jo johtaneet väkivaltaisiin välikohtauksiin pääkaupunkiseudulla. Osa muslimeista pelkää, että suurmoskeijan tulo vahvistaa ääriajattelua Suomessa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015073120113522_uu.shtml

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MielipidekanavaTämäkin
      • Sitämonikulttuuria

        Imaamin tyttären raju pako vapauteen.

        "Vaikene!" isäni huusi minulle.

        "Koskaan en halua kuulla nauruasi. Kiellän sinua milloinkaan hymyilemästä. Jos nouset minua vastaan olet kuoleman oma!"
        Hannah Shah kuuli nämä isänsä sanat seitsemänvuotiaana. Tuona hetkenä hän vannoi itselleen: "Aion sekä nauraa että hymyillä. En koskaan lakkaa, teetpä minulle mitä tahansa."
        Päätös loi lapsen sisimpään voimaa olla urhea. "Sieluuni muodostui osa, jota isäni tai sittemmin koko perheenikään ei pystynyt täysin pimentämään tai tuhoamaan."
        Hannah Shah on imaamin, moskeijan esimiehen, tytär. Hän kasvoi näennäisesti hartaan pakistanilaisen muslimiperheen tyttärenä Englannissa. Kotitalon kellarissa kymmenen vuoden ajan hänen isänsä pahoinpiteli ja käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen. Kuusitoistavuotiaana Hannah sai tietää, että hänet lähetettäisiin Pakistaniin pakkoavioliittoon. Hannah karkasi.
        "Voiko olla Jumalaa, joka rakastaa? Vanhempieni Jumala oli pelkästään rangaistusten ja kirousten jumala, jolle en koskaan olisi tarpeeksi hyvä."
        Pakomatkalla perheestään Hannah Shah tutustui Jeesukseen ja löysi eheytyvän elämän lähteet rakastavan taivaallisen Isän todellisuudessa. Perhe tuomitsi neitosen kunniamurhan kohteeksi – kerran neljäkymmentä veitsin ja kirvein aseistautunutta muslimimiestä etsi Hannahia surmatakseen hänet. Muutaman vuoden sisällä Hannah muutti asuinpaikkakuntaa 45 kertaa. Hannah Shah on nyt 32-vuotias. Hän on suorittanut loppututkinnot teologiassa ja uskontotieteissä ja työskentelee vastaavanlaisissa kohtaloissa elävien naisten auttamiseksi. Hän meni naimisiin rakkaudesta keväällä 2008 kohdattuaan tulevan miehensä jouluyön ehtoollismessussa. (Kuva ja sana)


      • KiitosImmonen

        Suomalaiset herätys ja kädet ristiin.


      • Näkökykyä

        Silmävoidetta kansalle.


    • sopiiajatella

      Erikoishaastattelussa Al-Qaidan tappolistalla oleva – Kun olin vähän yli 20-vuotias, minusta tuli pappi. Muslimienemmistöisessä Egyptissä kristityt eivät puhu uskonnosta muslimien kanssa. Vanhempi veljeni, joka oli innokas kristitty, oppi tämän läksyn liian myöhään: Kun hän oli saarnannut muslimeille, hän joutui muslimien väijytykseen. He leikkasivat irti hänen kielensä ja murhasivat hänet. En vihannut muslimeja, vaan tunsin pakottavaa tarvetta kertoa heille Hyvän sanoman.Muslimeilla ei ole suurempaa vihollista kuin heidän omat kirjoituksensa erityisesti [perimätietokokoelmat] hadith ja sira jotka jatkuvasti hämmentävät muslimeja.
      Tähän päivään mennessä olen tehnyt yli 500 TV-ohjelmaa, joissa kerrotaan islamin eri aiheista. Ja kaikkiin näihin ohjelmiin kaikki aineistoni tulee islamin tekstilähteistä, erityisesti Koraanista, hadithista ja idzhmasta [muslimioppineiden kertomukset]. Niinpä, mitä islamin imaamit voivat tehdä? Jos he yritt äisivät puhua kysymyksestä, jonka nostan esille islamin teksteistä ja sharia-laista, heidän olisi pakko myöntyä esimerkiksi että jalkavaimon pitäminen on laillista tai että kamelin virtsan juominen on puolusteltavaa. Siispä heidän ainoa strategiansa on olla välittämättä mistään, mitä esitän, tai hyökätä minua vastaan henkilökohtaisesti.
      Islam ei ole niinkään uskonto kuin valtataistelun väline. Sillä mitä syytä henkilöllä on tiukasti suojella ja seurata uskontoa, jota hänen on itse tehtävä järkeväksi,laiminlyötävä, minimoitava, jatkuvasti tulkittava uudelleen, vääristeltävä ja niin edelleen?
      Tosiasia on, että useimmat muslimit eivät tiedä, mitä on heidän omissa teksteissään. Yleensä he tietävät ja yrittävät hapuillen seurata vain islamin viittä pilaria [keskeisintä velvollisuutta].
      Toiset järkevämmät muslimit, jotka todella etsivät totuutta, heräävät lopulta suurimmasta huijauksesta, joka on esitetty ihmiskunnalle 1400 vuoteen, ja monet heistä tulevat tuntemaan perimmäisen totuuden– Tämä on hyvä esimerkki siitä, mitä äsken sanoin. Kun julkistin islamilaisen käsityksen, että naisten täytyy “imettää” vieraita miehiä ollakseen heidän kanssaan, mikä on ristiriidassa heidän
      muiden pyhien kirjoitustensa kanssa, papisto hyökkäsi minua vastaan. Miksi? Koska heillä ei ole vastaustaKoska Muhammed sanoi niin. Kuka loi sellaisen käytännön? Muhammed. Miksi? Kuka tietää. Tekstit sanovat, että hän nauroi käskettyään naisia rintaruokkimaan miehiä. Ehkä hän pilaili yrittäen saada selville, kuinka pitkälle ihmiset pitivät häntä profeettana. Kuullusta hadithin kirjoittajat kirjoittivat sen ylös säilyttäen sen myöhemmille sukupolville. Mitä tarkoitusta tämä palvelee? Sitä voidaan kysyä hyvin monista asioista, joita Muhammed sanoi. Mikä tarkoitus on kamelin virtsan juomisella? Mikä merkitys on musiikin kieltämisellä? Mikä on syy koirien kiroamiseen? Mikä tarkoitus on määräyksellä, että ihmisten tulee syödä vain oikealla kädellään eikä koskaan vasemmalla? Mikä päämäärä on käskyllä nuolla kaikki sormet ruokailun jälkeen? Yksinkertaisesti: sharia-lain totalitaarinen tapa pyrkii aivopesemään muslimit ja tekemään heistä automaatteja, jotka eivät koskaan kyseenalaista uskontoaan. Eli Koraanin sanoin: “Älkää kysykö kysymyksiä, jotka voivat osoittautua vahingollisiksi.
      – Islamin Allah ei ole Jumalamme. Hän ei ole Luoja. Allah oli epäjumala, jota kutsuttiin nimellä Eld, ja hänen vaimonsa nimi on Elad, mikä merkitsee aurinkoa.
      pieni palanen :
      http://www.pelastussanoma.fi/Islamin opit/islam.htm

    • ttkkl

      Älä ala keskutelemaan milloinkaan islamista. Sellainen käsky on islamilaisten alueiden kristityillä.
      "Ei ole pelastusta yhdessään toisessa nimessä Jeesuksen lisäksi taivaan alla! Uuden Testamentin mukaan. Kristillisen kirkkon Evankeliumi on aitoa ja peräisin apostoleilta eli on apostolista.
      Jeesus opetti:"Joka pitää Jeesuksen sanat,se on hänen omansa!" Ja apostolien sanat ovat niitä Jeesuksen sanoja, sillä ei Jeesus itse kirjoittanut, vaan opetti opetuslapsensa apostolit, jotka kirjoitivat nuo opetukset ylös! Ja kun Apostoli Johennnes käskee kristittyjä,"Joka ei tuo kristinuskoa mukanaan, älkäät tervehtikö, älkäät ottako huoneeseenne!", ne ovat Jumalan sanat, niinkuin itse Jumala olisi käynyt sanomassa NE!
      1. Johanneksen kirje 3.luku
      "23. Ja tämä on hänen käskynsä, että me hänen Poikansa Jesuksen Kristuksen nimen päälle uskoisimme*, ja rakastaisimme toinen toistamme, niinkuin hän käskyn meille antoi.
      24. Ja joka hänen käskynsä pitää*, se pysyy hänessä ja hän siinä, ja siitä me tiedämme, että hän meissä pysyy, siitä Hengestä, jonka hän meille antoi."
      Lue 1. Johanneksenkirje, niin asiat selkeytyvät!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2823
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      21
      1031
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      993
    Aihe