Polvikipuja

Polvetkuntoon

Mielestäni olen oikein hyväkuntoinen 55 vuotia mies. Harrastan kaikenlaista liikuntaa 4-5 kertaa viikossa (pallopelejä, pyöräilyä, kävelyä, hiihtoa ym). Minulla alkoi muutama kuukausi sitten polvet vaivaamaan. Ne joskus turposivat hieman ja jäykistyivät liikunnan seurauksena. Aamuisin varsinkin olivat ihan jäkkiä. Olen jatkanut liikuntaa eri tavoilla ja pyrkinyt hieman kevyempiin suorituksiin, mutta parantumista ei ole tullut. Olen syönyt näitä luonnontuotteita kuten glugosamiinia ja niveltehoa, mutta ei niistä ainakaan vielä ole ollut apua. Lääkärissäkin kävin, mutta sen neuvot olivat ihan samoja, mitä olin jo netistä itse löytänyt. Lääkäri epäili siis polvissa normaalia kulumaa. Ihmettelen vaan, se kuluma alkoi oikeastaan yhden viikonlopun vähän isommasta liikuntamäärästä... Uuden luontaistuotteen lääkäri kyllä määräsi eli cartexan pillerit. Joskohan noista olisi apua. Onkohan samanlaisia kokemuksia jollakin. Aika haikealta tuntuu, kun polvet nyt vaivaavat koko ajan.

25

1163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin_hankalaako

      Toinen polvi alkoi vaivaamaan pari viikkoa sitten, on ollut jäykkä ja turvonnut. Alkoi aivan yllättäen, eikä koskaan ennen ole ollut vastaavaa. Näin myös kaupungilla nuorehkon miehen, joka nilkutti toista jalkaansa selvästi polvivaivaisena.

      Kerron asiasta siksi, että pari viikkoa sitten iltapäivälehden kannessa oli otsikko polven rasitusvammasta. Sen jälkeen on ollut polviaiheisia otsikoita myös muualla ja näytölle tupsahtelee lääketarjouksia kipeään polveen.

      Pelkään kyseessä olevan jonkinlainen maanlaajuinen kampanja, joka aiheutetaan jollakin tehokkaalla menetelmällä - käytännössä elektronisella häirinnällä (nk. "sähköyliherkkyys").

      Siten kyseessä saattaisi olla säteilysairaus, johon oireet sopivat ja joka tarvitsee parantuakseen myös muuta kuin lääkkeita - säteilysuojuksia.

      • sgarwgrwg

        kaalinlehtikääre on hyvä helpotus nivelkipuun.


    • fysfitter

      Ainakin kaikki ns. luontaistuotteet pitää heti unohtaa ja lopettaa niiden syönti.= täyttä humpuukia ja rahankeräystä.
      Liiallinen rasitus vanhemmalla iällä tietysti aiheuttaa uusia tuntemuksia.
      Tuossa iässä lienee potenssisikin jo heikentynyt joten kaikki johtuu ikääntyneestä systeemistä ja kulumisesta. Eihän autotkaan kestä iänkaiken vaikka niitä kuinka yrittäis huoltaa ja laittaa kaikenlaisia ihmeöljyjä ja -polttoainelisiä.
      Ohjeeksi vain vähemmän rasittavaa ja vanhukselle sopivaa rauhallista liikuntaa maksimissaan 2- 3 kertaa viikossa korkeintaan tunti kerrallaan.

    • Ria1953

      Olen 62 v nainen ja harrastanut normaalia liikuntaa koko ikäni. Päälle viisikymppisenä alkoi toinen polveni oireilla ja kuvista ilmeni että siinä on jonkin asteista kulumaa. Sain Cartexan kapseleita ja koin että mistä oli apua. Täysin kivuton polvi ei ole ollut vaan esim portaita noustessa tulen kipua.
      Nyt yllättäen keväällä alkoi toinenkin polvi oireilla. Tuntuu että kipu tulee lähes kaikesta rasituksesta jopa siitä että joutuu seisomaan paljon puhumattakaan kävelystä. Kipu on erilaista kuin toisessa polvessa ja tuntuu välillä levossakin. Ikävämpää siis kuin se vasemman polven kipu jota en aina muistakaan. Kuvissa todettiin kulumaa ja syön taas cartexania. Oudointa tässä oli että polvikipu tuli nopeasti ja yllättäen. Onkohan se sitten tyypillistä alkavalle kulumalle tai nivelrikolle. Näin ainakin lääkäri arveli.

      .

      • Nivelkaihi

        Suosittelen käyntiä jossain muualla kuin väsyneen tk-lääkärin vastaanotolla.
        Eräs tuttavani sai (ortopedilta?) polvivaivoihin lääkkeeksi jotain kukon heltasta johdettua lääkettä, joka tuntui auttavan hänellä. En muista lääkkeen nimeä, mutta se on ihan oikeata ja virallista apteekista saatavaa reseptilääkettä.


    • nivelrikkoako

      Jos ravintoaineiden saanti syystä tai toisesta heikkenee, kudoksen hajoaminen voittaa uudistumisen ja kudos alkaa haurastua. Kansanomaisesti tätä kutsutaan elimistön "kulumiseksi".

      Kuuntele Paula Heinosta, joka kertoo nivelille hyvästä ravinnosta:

      17.11.13
      Osa 4/5 (4:16)
      Osa 5/5 (5:08)
      http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

      Oikea ravinto on perusta nivelten hyvinvoinnille:
      http://aijaa.com/cUxmvJ

      Ravinnolla on merkitystä!
      http://aijaa.com/wTf3JU

      Jätä viljat pois ja ota kasvikset tilalle:
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Jo saatuun nivelrikkoon Glukosamiinin ja Chondroitinin ohella olevia itsehoitotuotteita ovat mm. MSM, hainrustouute, kurkuma, magnesium (sitraattimuoto) sekä inkivääri.

      Nivelrikossa tärkeimpiä vitamiineja ovat B-, C- ja D-vitamiinit.

      B1-, B6- ja B12-vitamiinit lisäävät nivelten aineenvaihduntaa.
      http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti

      On osoitettu tutkimuksin, että B-, C- ja D-vitamiinin liian vähäinen saanti on yhteydessä nivelrikkoon. Käytännössä kaikilla suomalaisilla on vajausta B-, C- ja D-vitamiinista, puolella D-vitamiinista myös kesällä.

      Syö D-vitamiinia 100µg/vrk. 10µg tiedetään riittävän vastasyntyneelle, EI muille. D-vitamiini on ratkaisevassa asemassa luuston, nivelten ja lihasten hyvinvoinnille.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

      Syö C-vitamiinia 500mg/vrk. Tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg. C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin.

      Gelatiinia nivelille:
      http://karrikoivula.fi/gelatiini

      Luonnollisempia keinoja nivelrikon hoitoon
      http://suomenterveysravinto.fi/blogi/luonnollisempia-keinoja-nivelrikon-hoitoon/


      Lisäksi niveliä kuluttaa YLIpaino, nivelten virheasennot sekä liika rasitus esim. rankka urheilu tai työkuormitus. Mutta näissäkin se oikea ravinto on perusta nivelten hyvinvoinnille.

      • Nivelistää

        Kyllä joku jaksaa hienosti etsiä kaikkea aiheeseen liittyvää, Kiitos...


    • Vajaa50v

      Minulla on myös ollut samansuuntaista polvikipua ja alkoi ehkä ylirasituksen takia. Kovan liikunnan esim lentopallon jälkeen on seuraavana aamuna jäykkää ja polvissa vähän vihlookin huonoon asentoon joutuessa. Lääkärissä ei tullut mitään erikoista. Ehdoteltiin kukonhelttaa ja määrättiin myös tuota Cartexan pilleriä. Täytyy varmaan ottaa hieman kevyemmin pyöräillen ja uiden nyt ja sitten katsoa myöhemmin kestääkö pallopelejä enää. Ikääkin kun on vasta hieman vajaa 50...
      Oli muuten hyvää juttua noissa edellisen kirjoittajan linkeissä

    • näinmullameni

      Mulla lähti oireet ruokavaliolla ja lisäravinteilla.

      Viljat pois ja kasvikset tilalle.

      Purkista

      C
      D
      Kalaöljy
      B

    • Eteenpäinsanomummo

      Omat polvikivut olivat ylirasituksen ja ehkä liiallisen liikkumisen myötä tulleita. Ikääkin jo yli 50, mutta ei kai sen iän pitäisi vielä olla syynä povien huonoon kuntoon. Luontaistuotteille ja erityisesti luulisin polvien lihaksien vahvistamisella olen saanut povia parempaan kuntoon. Edelleen välillä esim. lentopallon pelaamisen jälkeen tuntuu seuraavana päivänä polvissa ja sängystä nouseminen on rahisevaa...

    • siinähänse

      Ei kannata liikaa rasittaa niveliä, jos ne tulee kipeeksi.

      Niveliä tarvitaan lopun ikää, joten vaihtaa harrastusta, jos paikat ei kestä.

    • Kokenuton

      Päinvastoin eli jos nivelet vaivaa, niin pitäisi liikkua enemmän ja ennen kaikkea vahvistaa esim tässä tapauksessa polven toimintaan liittyviä lihaksia. Salille vaan ja elämänlaatu siitä paranee

      • JuttaBullmentula

        Niveliä ei saa rasittaa juksemalla, hyppimällä tai pelaamalla, jos ne vaivaa.

        Lihakset vahvistuu ihan kävelemällä, kotijumpalla, uimalla, pyöräilemällä jne...

        Ihan arkiliikunta riittää, joten joka vaivaa ei tarvii hoitaa missään kuntosalilla väkisin rehkimällä, vaikka Jutta sitä mieltä onkin.


      • Pelaajaa

        Entä jos pelaaminen ja juokseminen on ollut lähes elämä aikaisemmin. Yhtä-äkkiä pitäisi luopua niistä. Jotain on kokeiltava, että vielä pystyisi harrastamaan omia lajeja tulevaisuudessa.


    • Kuntoonkuntoonvielä

      Polvinivelet ovat vaivanneet puoli vuotta. Ikää vähän yli 50 vuotta. Nyt olen syönyt lääkärin määräämänä kolme viikkoa cartexania ja glugosamiinia. Ei ainakaan huonompaan suuntaan ole mennyt. Viikon Arcoxia kuuri myös nyt meneillään. Seurataan tilannetta.

      • ihanomavalintas

        Nuo lisäravinteet vähentää tulehdusta.

        Ruokavalio ajaa saman asian.

        Jos et muuta ruokavaliotasi, niin oireet palaavat takasin, kun lopetat nuo lisäravinteet.

        Mulla ruokavalion muutos vei oireet eivätkä ole palautuneet.


    • Terveemmäksi

      Onkohan sitten juuri tulehdus se, joka aiheuttaa polvikipuja. Olisi sitten varmaan perempi hoitaa ensimmäisenä tulehdus oikeilla lääkkeillä (antibiooteilla) pois. Sitten ruokavaliolla tai luontaistuotteilla ylläpidetään ns. tervettä tilaa...

      • Luontoplus

        Luonnonmukaista kurkumaa käyttöön


    • Polvetkuntoon

      Aloittajana hieman kommentoin. Olen nyt syönyt yli kolme viikkoa cartexan kuuria ja glugosamiinia. Viikon söin myös kuurina Arcoxia tulehduskipulääkettä. Kaikki kivut ja karheuden hävisivät ja kävely ja pyöräily sujui ihan normaalisti. Mitään kipuja ei ollut. Sitten kävin vähän salilla ja sen päälle pallopeliä, niin seuraavana aamuna en meinannut päästä sängystä ylös, kun polvet olivat niin kipeät. Taitaa siis tulla muutos urheilu harrastuksiin. Tuntuu vaan aina hurjalta lopettaa mukavat pelit kavereiden kanssa...

    • Epätietoineen

      Polvikivut ovat vaivanneet minuakin jo vuoden verran. Lääkärillä ole käynyt pari kertaa ja mitään erityistä apua en ole sieltä saanut. Terveyskeskuslääkäri ei halua mitään lisätutkimuksia röntgenin lisäksi eli yksityiselle pitäisi mennä, mutta siihen ei oikein ole varaa... Liikunta on jäänyt pienemmäksi ja muutama kilokin on tullut lisää. Liikuntaa periaatteessa voin harrastaa, mutta povet ovat sitten seuraavina päivinä kipeitä ja sängystä nousemiseen tarvitaan käsiä, kun jalat/polvet ei yksin kestä. Toivoisin teiltä kokemuksia polvi- ja nivelkipujen kurimuksista!!

      • omahoitoa

        Ruokavalio ja lisäravinteet kuntoon.

        Ei ole olemassa mitään muuta hoitoa.


      • Kokeilijana

        Mitenkä on yleensä sokerin käytön laita nivelvaivoissa. Yleensä puhutaan, että esim. gluteeniton ruokavalio olisi hyvä. Esim. gluteenitonta ja sokeritonta kahvipullaa on vaikea löytää kaupasta. Olisiko jollain jotain ohjetta leipoa itse gluteenitonta ja sokeritonta pulla tai muuta kahvin kanssa.


    • Kylmähoitovesi

      Yksi ihan mahdottoman hyvä keino on nivelvaivoihin ja lihasten hyvinvointiin on uinti tai ainakin seisominen kylmässä vedessä järvessä tai uimahalleissa ns. kylmäaltaissa. Itselläni toimii hyvin ja taas eilen käytännössä mahdollista myös omassa järvessä, kun veden lämpötila on laskenut 11 asteeseen. Tänään on kaikki säryt ja kivut poissa...
      Polvivaivat ovat myös minulla vaivana koko ajan.

    • Erina64
    • Erina64

      Niin ja siis ei se sinun kulumasi alkanut yhdestä liikuntakerrasta. Siellä ne on salaa rauhassa muotoutuneet. Nyt sitten rasittui ja tulehdusta pukkaa. Tulehduksen kun saat lämmöllä ja kurkumalla hoidettua, polvet ovat taas kuin uudet!! Trust me, been there done that!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe