Kotirauhan kunnioitus

sserti

Saako toisen tontille tuijottaa häiritsevästi? Tontin takana on leikkipuisto, jossa oli ennen pusikkoa yms näköesteenä, joten sen olemassaoloa ei oikein edes huomannut. Nyt kaupunki raivasi pusikot pois ja teki siihen nurmikon, ja näkymä on esteetön takapihallemme. Laitoin toki hetimmiten kuusiaidan kasvamaan tontin rajalle, mutta se ottaa vuosia ennen kuin toimii näköesteenä. Minua ei lasten leikit sinällään haittaa, mutta joillain aikuisilla on tapana tuijottaa pitkän aikaa (kuin lehmä uutta laidunta) meidän takapihalle. Varsinkin jos menee puuhastelemaan pihalle jotain, niin kaikkien päät kääntyy, ja osa jää vahtaamaan pitkäksi ajaksi (kuin utelias lehmä). Osa on toki fiksuja, ja keskittyy lapsiensa vahtimiseen, eikä tuijota toisten pihaa. Kerran eräs nainen tuli miehensä kanssa melkein tonttimme rajalle, oikein varta vasten tuijottamaan, ja viisomaan sormilla pihamaatamme.

Onko tuohon mitään lakia, että mikä on kotirauhan häirintää ja mikä ei? Veikkaan että jos hiippailen johonkin muun tontin laitaan (jossa ei ole leikkikenttää tms julkista tilaa) niin saan äkkiä poliisit perääni, ja syytteen kotirauhan häirinnästä. Onko siis eri asia tuijottaa julkisen tilan alueelta toisten tontille? Onko se luvallista? Satunnainen vilkaisu tontillemme ei haittaa mitenkään. Mutta yli 10 minuuttia kestävä yhtäjaksoinen vahtaaminen kyllä häiritsee. Miten sellaiseen voi puuttua? Jos menee asiasta huomauttamaan, niin todennäköisesti ongelma vain pahenee. Ihmiset kun tahtovat olla ilkeitä ja kostonhaluisia, jos kohtaavat arvostelua.

7

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PeaceBuilder

      Vilkuta heille ystävällisesti. Tällöin he tietävät että sinä näet heidän toljottamisen eivätkä kehtaa olla siinä kovin kauaa.

    • ei-auta

      Saa tuijottaa häiritsevästi mutta ei törkeän häiritsevästi. Rajan saa korkeimmalta oikeudelta kun vie asian käräjille. Koko ruljanssi kestää tosin kymmenkunta vuotta. Luultavasti joutuu maksamaan vastapuolen asianajokulut omien lisäksi. Parempi on muuttaa muualle.

    • HuvittaviakinNäkemyksiä

      Pitipäs sattua. Pari kuukautta sitten tuossa ( ilmeisesti samaisessa ) kunnostetussa leikkipuistossa käyvä äiti kirjoitti miten törkeätä on, että tuo kotipiha pilasi hänen maiseman ja häntä katsellaan tuolta pihalta. Äiti vaati pihan omistajan rakennuttamaan omalla kustannuksellaan aidan ja väitti lain vaativan niin. Luulin ensin, että aloitus oli vitsi, mutta eipä se sitä ollut...
      Taitaa jossain laissa olla toisen tontille tarkkailusta jotain. Joku löytänee.

    • silleen

      Kyllä saa katsella ja valokuvatakkin teidän pihaa mtta ei saa kuvata ihmisiä. Pääset kaikista hepommin kun et välitä katsojista mitään.

    • tahatonkyylä

      Meillä on naapurilla matala aita, ja tekevät remonttia takapihallaan. Jotenkin sinne tulee aina vilkaistua, vaikka koitan sitä välttää. Se naapurin mies on ihan mukava, mutta se nainen vetää tästä katselusta herneen nenään. Enkä minä tee sitä tahallani. Toivottavasti aidat pian kasvavat, niin teillä kuin heilläkin.

    • Aitaa_saa_halvalla

      Israelista saa halvalla ns. palestiinalaisten kestävää aitaa (Taitaa Unkarikin olla tilannut sitä pakolaisvirran estämiseksi). Se on 6m korkeeta ja siinä on natolanka jo valmiina päällä. Estää tuijottelut pihalle ja pitää useimmat tunkeilijat poissa pihalta.

    • Sheba

      Taidan tietää mistä alueesta OP puhuu - nimittäin itsellä aivan sama ongelma siitä hemmetin puistosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe