TAYS Transpolin kokemuksia..

transtays

Todella pitkään odotettu ajanvaraus ilmoitus TAYS transpolille on vihdoin saapunut ja päivä koska ensi kertaa sinne menen on tiedossa. Hiukan jännittää kun en tiedä mitä tuleman pitää ja mitä tuleva,mitä ilmeisemmin pitkä prosessi pitää sisällään. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin tulevien 6 - 12 kk aikana tulen tapaamaan erilaisia alan asiantuntijoita joista jokainen tekee minusta oman lausunnon ja lopulta näiden kaikkien lukuisten lausuntojen perusteella aikanaan tehdään loppupäätelmät ja lausunnot siitä miten jatketaan vai jatketaanko mitenkään.

Minulle on jo nyt täysin selvää ja on ollut kristallin kirkkaasti mielessä jo teini-iästä lähtien se mitä minä haluan ja mitä en eikä nuo ajatukset ole mihinkään muuttuneet eikä tule muuttumaan. Pidän itseäni 100 % transgrenderina eli henkilönä joka elää sekä miehen että naisen sukupuolten välimaastossa. Biologisesti olen mies mutta ajatusmaailma ja käyttäytymiseni on monin eri tavoin täysin naista. Naisellisuus ilmenee minussa erittäin selvästi eikä se jää varmasti keneltäkään huomiotta.

Ainoa muutos mitä haluan itsessäni muuttaa on parran poisto. Parta on minulle kuin kirous tai hirvittävä sairaus / luonnonoikku joka ylleni on langetettu. Se ei ole osa minua eikä se sitä koskaan tule olemaan. Parta on minulle aina hyvin vaikea asia hyväksyä ja käsittää. Haluan pois parran pois keinolla millä hyvänsä. Olen valmis mihin tahansa.

Kuinka todennäköistä on että tulen aikoinaan saamaan transgrender diagnoosin ?

Jos saan transgrender diagnoosin niin helpottaako/auttaako se taloudellisesti parran poistamisessa kosmentogisesti ?

Mikäli parran poistattaa vain kosmentogisesti niin pysyykö parta myös 100 % pois ikuisesti ? Tarkoitan siis sitä että jos ei ota vastaan hormoneita niin onko riski parrantakaisin kasvulle olemassa ?

Minulla on sellainen käsitys että on otettava vastaan hormoneita silläkin riskillä että esim rinnat kasvaa ( ja sitä en missään nimessä halua )

Parta kasvaa testosteronin tuotannon vuoksi eli miten tuon testosteronin tuotannon saa lopetettua ja kuinka se vaikuttaa partaan ? Kivekset tuottavat testosteronia niin jos kivekset poistaa niin loppuuko silloin myös parran kasvu koska enään ei ole kiveksiä mitkä testosteronia tuottavat ?

Koska parran poisto on ainoa asia minkä haluan niin onko noista TAYS käynneistä minulle mitään hyötyä eli pitääkö minun vain itse etsiä kosmentologi/muu asiantuntija joka poistaa parran ? Mutta onko parran poistosta kosmentologisesti mitään hyötyä jos kehoon jää testosteroni joka pitää yllä parrankasvua..Eli eikö parta pidä tuhota sisäisesti eikä ulkoisesti pelkän kosmentologin avulla ?

14

5056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nainn0

      parranhasvu i lopu vaikka leikkaa kivekset pois. Se on valitettavasti sitkeä tuo parta....tumma parta poistuu laserkäsittelyssä useta tarvitaan) ja vaaleat neulaepiloinnilla (niitäkin useita kertoja). En tiedä saako transgenderdiagoosia kun sitä ei ole lääketieteellisesti määritelty ? Ilmeisesti et ole transsukupuolinen.,..

    • lklöl

      Mielestäni on aivan turhaa lähteä tutkimuksiin jos tavoitteena on saada transgenderdiagnoosi vain parran poistamisen vuoksi. Todennäköisesti et edes saa TG-diagnoosilla parranpoistoa julkiselta puolelta. Voit kysyä sen ensimmäisessä istunnossa ja lopettaa prosessin tarvittaessa siihen. Parranpoisto onnistuu omaan laskuu vaikka heti ilman mitään transdiagnooseja.
      Jos kivekset poistetaan, loppuu kaikki sukupuolihormoonien tuotanto ja seurauksena on menopaussi kaikkine oireineen jos ei saada estrogeenia tilalle.
      Parrankasvu ei todellakaan lopu vaikka kivekset poistettaisiin, parta pitää poistaa kosmeettisin keinoin laserilla/neulaepilaatiolla kuten edellä on kerrottu. Jos kivekset on tallella niin parrankasvu voi jatkua parranpoiston jälkeenkin mahdollisesti heikentyneenä jolloin uusintahoitoja tarvitaan silloin tällöin.

    • igygj

      Minä olen jo 5 vuotiaasta tiennyt että en ole kuten muut pojat. Tunne on vain vahvistunut ja voimistunut iän karttuessa. Olen nyt 30 v. Pidän itseäni transsukupuolisena ja tarkemmin ottaen transgrenderina eikä siitä ole minulle pienintäkään epäilystä. En vain tiedä millä saan lääkärit ja muut alan asiantuntijat uskomaan sen mitä pääni sisällä tunnen.

      • kkjlkk

        Suomessa transgender- ja transsukupuolisuusdiagnoosit ovat eri diagnoosihaaraa. Transsukupuolinen saa diagnoosin F 64.0 ja transgender yleensä F 64.8. Translaki koskee vain transsukupuolisia.
        Englanninkielisissä maissa transgender -nimitys vastaa Suomen transihminen -nimitystä.


      • tritrollo

        Pieni epäilys on. Mikä se transgrender oikein on? Kovasti saat kyllä lääkäreitä vakuuttaa tuntemuksistasi kun on termitkin hakusessa jo toista kertaa. Grendereille ei ole diagnoosia eikä mitään hoitoja.


      • kjllk
        tritrollo kirjoitti:

        Pieni epäilys on. Mikä se transgrender oikein on? Kovasti saat kyllä lääkäreitä vakuuttaa tuntemuksistasi kun on termitkin hakusessa jo toista kertaa. Grendereille ei ole diagnoosia eikä mitään hoitoja.

        Suomessa käytetään transgender nimitystä diagnoosista jossa todetaan että tutkittava ei koe olevansa kumpaakaan sukupuolta tai kokee olevansa sukupuolten välissä. Sen vuoksi käytetään diagnoosinumeroa F64.8 (Muu sukupuoli-identiteetin häiriö).
        Määriteltyjä hoitoja ei todellakaan ole. Joitakin minimihoitoja (esim. hormoonihoitoja) on myönnetty tutkimusyksikön harkinnan mukaan.


    • pieni.korjaus

      Se on 'kosmetologisesti' ja 'kosmetologi'.

    • kosmentologigrender

      "Kuinka todennäköistä on että tulen aikoinaan saamaan transgrender diagnoosin?"

      Et tule koskaan saamaan transgrender diagnoosia koska sellaista ei ole.

      "Jos saan transgrender diagnoosin niin helpottaako/auttaako se taloudellisesti parran poistamisessa kosmentogisesti?"

      Ei helpota. Kosmentologista parranpoistoa ei tehdä missään.

    • Tuhlausta

      Taas yksi turha tutkittava joka vie oikealta tutkittavalta paikan. Toivottavasti lentää heti ensikäynnin jälkeen ulos kun huomataan että toiveet on väärät.

    • Ihanturhaa0000

      Ja juuri tälläisten ihmisten takia itse olen ollut polilla jo yksi ja puol vuotta. Ihanaa kun muiden pitää tuhlata transihmisten aikoja ihan humpuukkiin.

      Parran voi käydä poistattamassa itsekkin eikä se ees kovin kallis ole. Ja varsinkin jos sitä haluaa.

      Suosittelisin ennemmin normi lääkäriä tai psykologia, jolta menisit noita asioita kysymään. Tuhlaat vain muiden mahdollisuuksia ja samalla vaikeutat muiden ihmisten hoitoja koska lääkäreistä tulee todella epävarmoja asioista onko kyseessä transihminen vai jokin muu.

      • dickless

        Ikävää niiden puolesta jotka ovat varmoja omasta kokemuksestaan ja joutuvat odottelemaan aikoja näiden en ole ts vaan jotain muuta puolesta. Itse olen käynyt prosessin läpi kaikkine operaatioineen ja olin täysin varma mitä haluan kun lähetteen hain ja näin se kuuluisi ollakkin. Ei sinne mennä selvittämään omaan sukupuolikokemustaan vaan se pitää kyllä olla jo selvillä ennen tutkimuksia. Jos itselläni olisi ollut tarve vain saada parta pois olisin hoitanut sen itse yksityisellä. Olen osan operaatioistani maksanut itse yksityisellä ts diagnoosin jälkeenkin. Raha on pikkuseikka siinä vaiheessa kun haluaa olla sinut oman kroppansa kanssa. Diagnoosi on vain välttämätön kun haluaa genitaalikirurgiaan mennä ja saada hetun muutettua. Nämä transgenderit kun voivat elää siinä rajoilla ilman suurempia ongelmia kehonsa kanssa voivat aivan hyvin maksaa haluamansa operaatiot itse jos niille kokee omaavansa niin suuren tarpeen. Toisilla kun se tarve on elämää suurempi.


    • Anonyymi

      Transformers.

      • Anonyymi

        Niin, sitä nimitystä monet huvikseen itsestään käyttää. Kaivelet 8 vuotta vanhoja ketjuja, miksi asia sinua kiinnostaa?


    • Anonyymi

      Paras ratkaisu on että ostat partakoneen niin et pitkitä ajankuluttamisella toisten aikoja jotka haluavat naiseksi muuttua. Annat vaan käden heilua ja sillä selvä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2663
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1432
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1431
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1189
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1070
    Aihe