vastaanotetun opiskelupaikan peruuttaminen

Andreas1

Olen saanut opiskelupaikan kevään 2015 yhteishaussa ja olen ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsenäoleva ensimäisenä lukuvuodena, mutta jostakin syystä en halua mennä toiselle kunnalle opiskelemaan kun minä asun mieheni kanssa ja aion hakea lisähakuun elokuussa lähempäänkorkeakouluun, minun kysymys voinko ottaa vastaan tarjotun opiskelupaikan yhteishaussa samassa lukukaudessa ja jos en voi mitä sitten voin tehdä kun en voi mennä opiskelaam toisella kunnalla...

9

1144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omanapaeka

      Onpa sekavaa. Miksi hait toiselle paikkakunnalle, jos et halua/saa muuttaa opiskelemaan? Olet paikan ottanut eli menetät ensisijaisuus-haku juttusi ensi vuodelle (koskee ilmeisesti myös amk). Lisäksi missään ei ole kiveen hakattu, että pääsisit siirtymään toiseen kouluun tai pääsisit lisähaussa. Lisävaruste otetaan niitä, jotka eivät ole päässeet mihinkään, ja sulla on jompaikka. Eli tyhjän päällä olet. Lisäksi "korkeakoulusta toiseen vaihto" vaatii yleensä perusopintojen suorittamista, olettaisin myös amk:ssa.

      Kyllä aikuinen voi asua toisella paikkakunnalla, ja se jopa tekee parisuhteelle hyvää. Jos suhteessa kaikki on kunnossa, ei ongelmia edes tule. Sinä opiskelet itsellesi, tulevaisuuttasi varten. Ammattia ei sinulta viedä pois, mutta parisuhde voi vaihtua eli aseta itsesi eka sijalle. Amkin kesto vain 3-4v ja suurin osa itsenäistä sekä työharjoittelua.

    • cgtrfx

      Ei uskoisi, että tuollaisen söhellyksen kirjoittaja on päässyt korkeakouluun.

      Jos ei voi mennä toiselle paikkakunnalle, niin on pysyttävä kotona. Olet kuitenkin ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi. Miten et silloin tiennyt, ettet voi mennä toiselle paikkakunnalle? Eilenkö se mies tuli kuvioihin säätämään elämääsi? Kuule miehiä tulee ja menee, katso eteesi ja pidä puolesi!

      Todella epävarmaa on, että aukeaisi vielä toinen korkeakoulupaikka lähempää.

    • Andreas11

      kiitos kaikille vastauksista, mutta minä olen ottanut paikan vastaan koska en teidä oikean korkeakoulujen säännöt, se oli minun virhe, minä sanoin itselleni, että minä varmistan tämän opeskelupaikan ja nyt olen lukenut että on tulossa lisähaku paikkakunnallani korkeakoulussa samaan alaan, ja minä olen varma että voin päästä taas.
      sen täytyy olla joitakin ratkaisuja

      • Ei_oo_todellista

        Jos olet jo ottanut yhden korkeakoulututkintoon johtavan paikan vastaan, et voi ottaa toista opiskelupaikkaa samana lukuvuonna alkavaan koulutukseen. Lisähaku on tarkoitettu tänä syksynä alkaviin koulutuksiin eli et voi ottaa uutta paikkaa vastaan, koska olet jo vastaanottanut yhden paikan. Aina pitää selvittää asiat ensin ja sitten vasta tehdä jotain. Ei toisin päin. No, ehkä opit tästä jotain.


    • Toiminyt

      Ymmärrän viestisi niin, että miehesi on raivostunut kun olet mennyt tuollaista tekemään (ottamaan vastaan opiskelupaikan toiselta paikkakunnalta) ja on nyt kieltänyt sinua lähtemästä.

      Minun neuvoni sinulle on, että jatkat kylmän rauhallisesti valmisteluja toiselle paikkakunnalle siirtymistä varten, hankit opiskelija-asunnon yms. Miehelle teet selväksi ettei opiskelemaan lähtösi tarkoita eroa miehestäsi vaan on satsaus sinun (ja hänen) tulevaisuuteen.

      Mikäli mies ei tätä ymmärrä, eroat hänestä. Naista alistavista paskiaisista pitää hankkiutua pikaisesti eroon. Muutoin heräät vuosien kuluttua katkerana huomaamaan, että elämäsi on valunut hukkaan palvellessasi paskaa äijää.

      • ManOnMan

        Miksi oletat, että nimimerkki "Andreas" olisi nainen?


    • Andreas1

      hei, te olette ymmärtänet minua väärin, mieheni ei kieltäytynyt minua menemästä opiskelemaan toiseen kuntaan, päin vastoin hän on kannustanut minua, mutta minä haluan olla paikkakunnallani ja asun minun omakotitaloni opiskelun aikana, eli sen on minun päätös

      • Ihmeellistä

        Nyt ihmettelen kyllä samaa kuin eräs toinenkin kysyjä: miksi hait alunperin toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, kun et ole sinne valmis muuttamaan?!? Nyt viet opiskelupaikan joltain, joka oikeasti haluaisi opiskella siellä.


      • Toiminyt

        Anteeksi, jos ymmärsin sinua väärin. Jokin viestistäsi vain muistutti minua omasta elämästäni vähän liikaa, ajasta jolloin tein asioita silloisen mieheni tahdon mukaan vastoin omaa haluani.

        Nykyisessä avioliitossani olen vapaa tekemään omat päätökseni ja mies jopa tukee minua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe