Kalervo sai viimmein aktin hoito-paratiisissa, ja

vetäätassitsenpäälle

Pitkään palstahäirikkönä ollut Kaaleppi oli 48-vuotias, epäonnistunut aiemmin sosiaalisen yrityksen pyörittämisessä 44-vuotiaana, eikä ollut sen jälkeen tehnyt päivääkään töitä. Kaaleppi oli sosiaalista yritystoimintaa ennen tehnyt muutaman lyhyen työpätkän raksalla, kaupan kassalla, ja sitten työvoimaneuvojan sijaisena. Taas tuli pitkä massapostitusjakso ja jostakin syystä mitään järkeä ei oikein tahtonut löytyä. Terveyskeskuksessa huomattiin pian Kaalepin olevan ns. "vaikeasti hoidettava tapaus" ja Kaaleppi siirrettiinkin pian psykiatrian poliklinikalle, jossa hänellä oli mahdollisuus saada pitkäaikaispalstahäirikköjen ongelmiin perehtyneiden erikoisasiantuntijoiden apua.

Psykiatrian poliklinikalla Kaaleppi tapasi psykiatreja, joiden kanssa päätettiin, että Kaaleppi ohjattaisiin työterapiaan. Se olisi ollut työkoneiden pesua painepesurilla ynnä muuta työtä, jossa Kaaleppi olisi oppinut päivärytmiä ja elämänhallinnan perusteita.

Mutta Kaalepilla oli kiero kusipäähäirikön luonne. Hän halusi mieluummin haukkua palstalla työttömiä ja anaalimasturboida löylykauhalla sen sijaan, että olisi mennyt työterapiaan ja tehnyt töitä. Kun tuli aika pistää nimikirjoitus hoitosuunnitelmaan, Kaaleppi sähähti psykiatrille: "minähän jätän orjatyöt työttömille". Kaaleppi lähti poliklinikalta ovet paukkuen.

Päättäväinen psykiatri näki, että kyseessä oli ns. "sekopäinen häirikkö", ja hän pistikin heti M1-lähetteen vetämään. Mielisairaala lähetti Kaalepin luokse ambulanssimiehistön ja poliisin, jotka ilmoittivat, että pakkohoitopäätös on tehty.

Vasta nyt Kaaleppi tajusi, että tuli tehtyä virhe. Kaaleppi meni paniikkiin. Kaalepilla oli pakonomainen tarve häiriköidä. Sairaalassa netinkäyttöä voitaisiin valvoa. Hän soitti hätääntyneenä psykiatrian poliklinikalle ja pyysi saada tavata psykiatria. Puhelinpäivystäjä ilmoitti, että yleensä hän ei tällaisiin pyyntöihin suostu, mutta jos Kaaleppi osoittaa nöyryyttä, niin ehkäpä tämän kerran.

Sovittuna ajankohtana Kaaleppi meni taas polille, ja sanoi psykiatrille:

"antakaa anteeksi, haluan sittenkin osallistua työterapiaan"

Psykiatri mietti pitkään ja sanoi sitten vakaasti:

"olen päättänyt antaa sinulle pakkohoidon lisäksi muutaman muun mahdollisuuden."

"Minkä mahdollisuuden?", kysyi Kaaleppi.

Psykiatri asetti verkkaisesti pöydälle kolme esinettä:

1) saunakauha (jossa puinen kahva),

2) puinen hillosurvin, ja

3) puinen viestikapula.

Hän sanoi "Pakkohoidon lisäksi sinä voit valita näistä kolmesta pöydällä olevasta esineestä yhden. Tai sitten valitse pakkohoito, jos mikään näistä vaihtoehdoista ei miellytä."

Psykiatri käski myös Kaalepin vetää housut kinttuun ja mennä polvilleen lattialle ja kumartua eteenpäin. Tällä kertaa Kaalepin ei parannut kiukutella. Kaaleppi teki työtä käskettyä, sillä nyt ei ollut varaa ottaa pakkohoitoa. Kaaleppi ajatteli, ettei voinut mitenkään mennä mielisairaalaan, joten hän totteli.

Psykiatri kysyi: "Minkä esineen valitset?"

Kaaleppi oli housut kintuissa kontallaan lattialla. Hän alkoi miettimään, minkä esineen valitsisi.

Kaaleppi valitsi puisen saunakauhan. Psykiatri kuvasi videolle, kun Kaaleppi työnsi saunakauhan persereikäänsä. Myöhemmin psykiatri lähetti videon kaikille työkavereilleen sähköpostin liitteenä.

PS.

Samalla poliklinikalla on töissä erittäin hyvä tuttavani, Sirpa. Hänkin on psykiatri. Hän kertoi minulle, että oli kuullut Kaalepin vierailun aikana viereisestä huoneesta litinää, rutinaa, huutoja ja parahduksia. Parahduksista ilmeni sekä tuskaa että nautintoa. Hän oli myös kuullut, kuinka psykiatri komensi potilasta: "ponnista!, ponnista!". Hän oli silloin vaan ajatellut jotain hörhöä siellä opastetaan ja että outoa meininkiä, mutta ei ollut mennyt katsomaan, eikä ollut reagoinut sen enempää.

Vasta kun kaksi viikkoa myöhemmin muut psykiatrit saivat videon, jossa Kaaleppi työnsi saunakauhan persereikäänsä, kaikki tajusivat, mitä oli tapahtunut. Psykiatrit saivat todella makeat naurut poliklinikan kahvipöydässä, kun alkoivat puhua Kaalepin tapauksesta. Kun Sirpa näytti minulle ja yhteisille ystävillemme tuon Kaalepista kuvatun videon, saimme kaikki todella makeat naurut.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiittelijä9929

      Erittäin viihdyttävää luettavaa! Sain mahtavat naurut! Kiitos.

    • Paskakake

      Mitä viestiä tuolla pasklaisella kapulalla viedään?

    • niinhukkaanheitettyä

      Yksi ainoa kalervo ehtii tehdä vielä vuosikymmenten mittaisen häirikköinin suomi24/potkut ja työttömyys palstalla ilman kuntouttavaa hoito,toimintaa

    • apua_häiriköille

      Mielenterveyspalvelujen rahoituksesta on pidettävä huolta, jotta palstahäiriköt saisivat varmasti laadukasta hoitopalvelua.

    • työstäpalkkaa

      Työstä on maksettava kunnon palkka. Muussa tapauksessa ostovoima heikkenee ja kansantalous kärsii, jolloin laadukkaiden mielenterveyspalvelujen rahoitus ei onnistu.

    • Ankeuttaja

      Entäs jos ulostekaaleppi olisi valinnut viestikapulan?

      • apua_häirikölle

        Sitten käytetään sitä. Onhan laadukkaissa mielenterveyspalveluissa otettava huomioon myös potilaan näkemys sikäli kun se on tarkoituksenmukaista.


    • Kummastusta

      Miksi Kaaleppi keskustelee itsensä kanssa?

    • apua_häiriköille

      Näin yhteiskuntasopimuksen alla on syytä muistuttaa mielenterveyspalvelujen ylläpidon tärkeydestä.

    • apua_häiriköille

      Löylykauhaterapia parantaa työkyvyttömyyseläkeläisen Kalervon elämänlaatua ja saattaa tuoda hänet jopa takaisin työkykyisten kirjoihin.

    • kalervotarvitseehoitoja

      Yksi ainoa avo-mielisairas kalervo ehtii tehdä vielä vuosikymmenten mittaisen häirikköinin suomi24/potkut ja työttömyys palstalla ilman kuntouttavaa hoito,toimintaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      297
      3276
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1619
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1331
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1240
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1220
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1034
    Aihe