Uskotko Raamatun mukaan?

Uskoainoastaan

Uskosta, Evankeliumista, Jumalasta ja kristillisyydestä yleensä.
Painotan kasteen pelastavaa luonnetta: Jos uudestisyntymisesi on Jumalasta, niin se johtaa kasteelle, koska sekin on Jumalan työ. Ennen kastetta ihmisella on vain usko ja juuri tästä meillä on monta esimerkkiä Raamatuissamme. Ensin uskotaan, sitten kastetaan ja vasta sitten saadaan Pyhä Henki.

Jeesus Kristus myös osoittaa Evankeliumeissa, että sinun sanasi eivät riitä, vaan tarvitset kuuliaisuutta.

Ne jakeet taas joita käytetään tukien pelastumista ilman kastetta ovat seurakuntakirjeistä, eli ovat väärin tulkittuja, koska kaikki seurakunnassa ovat kastettuja ja osallisia Jeesuksen Kristuksen kuolemaan ja ylösnousekseen. Sen kautta he ovat osallisia myös ehtoolliseen, eli Jeesuksen Kristuksen vereen ja ruumiiseen.

Kaste siis liittää meidät Jeesuksen Kristuksen ruumiiseen, joka on seurakunta, jonka Jeesus Kristus on tulossa hakemaan, kun sen aika koittaa. Tuonne kasteen hautaan jää vanha ja uusi nousee ylös.

Jeesus Kristus käski kastamaan lähetyskäskyssään Matteuksen Evankeliumin luvussa 28: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

Pietari toteutti ensimmäisen kerran tämän Apostolien teot 2: Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

Pietari myös painotti asiaa kirjeessään 1.Pietari 3:Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena-joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta-Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,hänen, joka on mennyt taivaaseen ja on Jumalan oikealla puolella; ja hänen allensa ovat enkelit ja vallat ja voimat alistetut.

Asiaa voi mietti myös sen perusteella, että saivatko opetuslapset ja Paavali Pyhän Hengen ennen kastetta, vai kasteen jälkeen? Vastaus on: kasteen jälkeen.

Apostolien tekojen toisen luvun sisältö osoittaa selvästi, kuinka Jumala rakentaa seurakuntansa. Huomaa, että siellä ovat ihmiset vailla Jumalaa ja hukassa, mutta jotakin tapahtuu. Mitä? Joukko ihmisiä saa uskon lahjana, tekee parannusta, ottaa kasteen syntien anteeksi saamiseksi Jeesuksen nimeen ja saavat Pyhän Hengen lahjan, eli syntyvät uudesti ylhäältä. Koko tätä tapahtumaa kuvaillaan Jumalan lupaukseksi ja kutsuksi.

Pyhä Henki on sinetti, jonka perusteella ihminen lunastetaan.

Jumala taas on voimallinen ohjaamaan sekä uskovaa että ei uskovaa, joten Hän voi vetää ihmisen ja johdattaa hänet parannukseen, ennen kuin antaa Pyhää Henkeä häneen asumaan. Tuota parannusta seuraa tietysti KASTE.

Augustinus kirjoitti 300 jKR:
Vain Jumalan armo tekee ihmisen kykeneväksi olemaan hyveellinen. Koska me kaikki olemme perineet Aadamin synnin, me kaikki ansaitsemme iankaikkisen kadotuksen. Kaikki, jotka kuolevat kastamattomina, myös pienet lapset, joutuvat helvettiin kärsimään loppumattomia tuskia Meillä ei ole oikeutta valittaa tätä, koska olemma kaikki pahoja. Mutta Jumalan vapaasta armosta ovat muutamat kastetuista määrätyt pääsemään taivaaseen; nämä ovat valitut. He eivät pääse taivaaseen siitä syystä, että ovat hyviä; me kaikki olemme turmeltuneita, mikäli ei Jumalan armo, joka on suotu ainoastaan valituille, tee meitä kykeneviksi olemaan toisenlaisia. Ei voida mainita mitään syytä, miksi eräät pelastuvat ja toiset joutuvat kadotukseen; tämän määrää Jumalan motivoimaton valinta. Kadotukseen joutuminen osoittaa Jumalan oikeamielisyyttä, pelastuminen hänen armoansa. Molemmat yhdessä osoittavat hänen hyvyyttään.

Kannattaa katsoa täältä youtubesta David Pawsonin video The Normal christian birth: http://youtu.be/8nQPOE1ouds
https://www.youtube.com/watch?v=wrIE-IByqtM

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KylläEiEos

      Uskotko Raamatun mukaan?

      • Eiatet.muslimit

        Riippuu, että keneltä kysytään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe