Kuinka kauan tanssivuosia jäljellä?

joko_on_aika

Olenpa tässä pienessä päässäni pohtinut. Olen rapiat nelikymppinen hoikka ja katseenkestävä nainen. Tanssitaidoltani kohtalainen.

Olen seurannut satunnaisesti tätä keskustelupalstaa. Säännöllisesti toistuu puheenaihe daamin iästä ja sen perusteella määritetystä hakukelpoisuudesta.

Missä vaiheessa, nähdäksenne, minun pitää ymmärtää jättää lavat nuoremmille ja keskittyä korkeintaan päivätansseihin tai ehkäpä peräti vain sukankutomiseen kotona kiikkustuolissa?

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tanssintaikaa1

      Nähdäkseni sinun täytyy itse pystyä ratkaisemaan tämänkaltaiset asiat.

    • lebreux

      En tiedä, mutta nyt nuoremmat ovat kehäraakkeja paljon nuorempana kuin nykyiset keski-ikäiset ja sitä vanhemmat. Nuorilla ovat tuki- ja liikuntaelimistö paljon löysempää tavaraa kuin edeltävillä sukupolvilla samassa iässä keskimäärin. Liikkumisen vähyys on tehnyt tehtävänsä ja se näkyy nyt jo selvästi.

    • aamujuusto

      Osa naisista pääsee tanssimaan vielä viiskymppisinäkin. Säännöllinen monipuolinen urheilu, hyvä ruokavalio, yleensä terveet elämäntavat pitävät sinut tanssitettuna jopa hieman päälle viiskymppiseksi. Pienikin ylipaino tiputtaa hakujen määrää radikaalisti erityisesti yli nelikymppisillä.

      Sanoisin että lavatanssivuosia sinulla on maksimissaan 10 jäljellä. Hakijoiden määrä tullee tippumaan seuraavien vuosien aikana lineaarisesti. Myös ne 20-40 -vuotiaat hakujat tulevat vaihtumaan seuraavan kymmenen vuoden aikana 50-70 -vuotiaisiin miehiin.

      Nauti viimeisistä tanssivuosistasi.

      Toisaalta jos yhtään lohduttaa tietää miehet ikääntyessääm kokevat saman kohtalon.

    • TanssijaT

      Sinusta tulee mieleen että et ole koskaan edes opetellut tanssimaan. Vai miten on? Paljonko on osaamista baletista, paritansseista, seuratansseista?

      Montako baletti liikettä osaat?
      Osaatko polkkaa, salsaa, bluesia, hidasta valssia, argentiinalaista tangoa?

      Montako seuratanssia tanssia osaat ihan itse? Niin että osaat vaikka opettaa tanssin toisille.

      Olin viikonloppuna sellaisissa tansseissa, mitä rahvas kutsuu lavatansseiksi. Ei siis esiintymistä missään lavalla vaan sellaisella isolla parketilla jonka laidalla soitetaan jotain humppaa ja ihmiset tanssii jotain bugia.

      Siellä oli osa aika tanssitaidottonia ja humalaisia naisia. Vaatimukset on kovat ja omat taidot vähäiset. Kauneus on hyvä avu mutta siihen ei pidä turvautua. Kokoajan pitää opetella ja harjoitella.

    • Nomen_Nescio

      Aika "raadollinen" aihe sinällään. Sanoisin, että käy niin kauan kuin itsestä hyvältä tuntuu ja tanssimisesta nauttii. En tiedä, onko tuo julmetun osaamisenkaan hankkiminen kaiken väärtti. Siinä voi olla edessä myöskin tilanne, että kun "nuorena ja nättinä" tanssit hyvien viejien kanssa, niin sitten kun heille tulee uusia tuttavuuksia, niin siirtyminen vähemmän hyvien viejien seuraan ei olekaan helppo. He kun saattavat muistaa, että kun aikaisemminkaan ei kelvannut, niin mitäpä sitä nyttenkään.

      • wanhaboika

        Nautin vanhempana miehenä suuresti siitä kun nämä naiset, jotka 5-10 vuotta sitten olivat "nuoria ja nättejä" siirtyvät kakkosketjuun kun tanssipaikoille tulee heitä VIELÄ NUOREMPIA JA NÄTIMPIÄ tyttöjä. Erityisen nautinnollista minusta on seurata kun entinen kaunis nirppanainen ei ole tajunnut olevansa enää alfa -naaras kastia vaan beta -nainen vaikka kaikki ympärillä olevat miehet ja naiset ovat jo asian hokanneet.

        Monesti nyt tulee entiselle tanssilavan suositummalle tytölle itku silmään kun hakijoiden määrä yhtäkkiä romahtaa.

        Itse muistan hamaan tappiin sellaiset tytöt joille en joskus kelvannut kun urosta oli tarjolla joka puolella. Turha odottaan hakuja tai tulla hakemaan jos ei joskus menneisyydessä vaan kelvannut kun oli niin nätti niin nätti.

        Monet naiset hankkivat lapsen ja sitten tulevat raskausarpineen ja vartalonmuutoksineen takaisin tanssipaikoille kun oman ukon kanssa on mennyt lusikat jakoon. Nyt ne miehet joille joskus näytettiin pitkää nokkaa vielä muistavat 5-15 vuotta sitten oman kelpaamattomuutensa.

        Heh, heh, heko heko.


      • Tosimiehetrulesok

        Sen sijaan että olet kantanut 10 v kaunaa etkä tanssi naisten kanssa jotka ovat varmaan vielä ihan kohtuu ok näköisiä ja osaavat tanssia, valitset nykyään ne, jotka olis antaneet pakit silloin, mutta eivät olleet vielä aloittaneet tanssiharrastusta, tai asuivat muulla paikkakunnalla joten eivät ole voineet antaa sulle pakkeja.

        Tansseissa on aina käynnissä kilpailu. Ei kaikissa kisoissa aina voi voittaa. Tosimies ei hätkähdä siitä, ei ota sitä henkilökohtaisesti, vaan yrittää enemmän, kovemmin, lujempaa. Tosimies pistää kaiken peliin ja siksi tosimies voittaa, kun kaunaiset betat jäävät lehdelle soittelemaan.


    • Bertil

      Kyllä aika kertoo milloin tulee päätös eteen vaihtaa maisemaa. Kädenalitanssiminen ottaa päkiöille, kansantanssit lonkkaan, huonot kengänluistot polviin, löysäpohjaiset kengät jalkapöytään jne tuosta vinkiä miten voi pidempään pystyä tanssimaan jos hakuja on. Hakuihin vaikuttaa tietty miten osaa hyviä omia puoliaan mainostaa, naisille löytyy jopa kaupastakin keinoja siihen.

      • tanssienmennään

        Ainoa järkevä kommentti tähän asti ;)). Rulaa niin kauan kuin kroppa kestää.

        70 vuotias tanssituttuni (nainen) jätti vasta pari vuotta sitten vähemmälle nämä normilavat ja aloitti enemmän lavoilla joihin siirtyi myös suurin osa hänen miestutuistaan. Lavat ovat ns. vanhemman väen suosiossa ja osittain päivätanssipaikkoja. Siellä mennään myös kuulemma lujaa ja lajia kuin lajia, tosin hitaampiakin paikkoja on ja hitaampia miehiä.
        Hän sitten löysikin pitkästä aikaa ikäisensä miehen noista jortsupaikoista ja kovaa menee. Pari on hyvännnäköinen, ei usoisi heitä 70 vuotiaksi.

        57 vuotiaita naisystäviäni hakevat 40 vuotiaista miehistä ylöspäin. Hyvin säilyneitä naisia, miehet eivät välttämättä tiedä heidän ikäänsä ... mainiosti kulkee siis. Saa valita vielä täysin vapaasti. Ehdotuksiakin riittää.

        Kasvoja on helppo fiksailla jos on taipumusta ryppyihin tai hamsterinpusseihin ;)) Miehetkin leikkauttavat silmäluomiaan ... haa ... hauskaa riittää siis todellakin niin kauan kuin kulkee.

        Kroppa on todella helppo säilyttää. Lihoa ei kannata siis.

        Älä usko noita juttuja että pitää vanhoihin laahustajjiin vaihtaa ... miehet muuttuu siinä missä naisetkin.


    • vanhanaakka

      Niin kauan kun sinua vielä haetaan ja itse viihdyt tansseissa :)
      Itse olen jo kuuskymppinen nainen ja vielä en aio tanssikenkiä roskiin lykätä kun tanssimaan vielä pääsen, vaikka en kädenalitansseja tanssikaan :) kaunotar en ole, mutta en myöskään ylipainoinen :)

    • Romahdusvaara

      Mitä kohtalainen tanssitaito käytännössä tarkoittaa?

      Nuorella naisella ulkonäkö voi kompensoida tanssitaidon puutetta, myöhemmin tämä ilmainen etu katoaa.

      Jos ei osaa kääntää tätä hetkeä edukseen, eli opetella tanssimaan erinomaiseti vielä kun tuota etua on käytössä, romahdus tanssiinpääsemisessä voi olla aika raju ja katkeroittava.

      Miehillä tuollaista vastaavaa etua ei juuri ole, tai jos on, se on pienempi. Joten eivät koe samanlaista romahdusta myöskään.

      • Treeniääkkiä

        Kohtuullinen tanssitaito tarkoittaa yleensä sitä että on käyty lavoilla tanssimassa mutta ei ole koskaan tosissaan treenattu. Nuoret kauniit naiset saavat alussa kaiken niin helpolla, että alkavat kuvitella jotenkin ansainneensa sen. Heillä ei ole mitään käsitystä siitä määrästä treeniä ja oppitunteja miehen tarvitsee satsata päästäkseen samansuuruiseen suosioon. Myöhemmin ovat katkeria kun se, mitä saivat ilmaiseksi, ei ollutkaan ikuista. En voi tietää, pitääkö sun kohdalla paikkansa, mutta useimpien naisten kohdalla pitää.


    • tanssitontaelämää

      Minusta sinun on turha murehtia tuota vielä. Kaikki selviää aikanaan. Kyllä sen huomaat, kun on viisaampaa lopettaa. Ja voihan olla, että sinulla, kivalla, simpsakalla ja kohtuullisen tanssitaidon omaavalla naisella riittää vientiä jatkossakin. Jos tanssimisesta nauttii, kannattaa tietysti kuluttaa tanssikenkiä niin kauan kuin vientiä on.

      Mutta usko tai älä, elämää on myös tanssilavojen ulkopuolella. Itse tympäännyin lavameininkiin niin, että lopetin tansseissa käymisen käytännössä kokonaan. Ja täytyy sanoa, että yksi elämäni parhaita päätöksiä on ollut. Enää ei tarvitse yrittää miellyttää yhtään ketään tanssimaan päästäkseen, vaan voi olla aivan oma itsensä ja ikäisensä, kaikkine ryppyineen ja kiloineen. Itselleni kun kelpaan, niin se riittää. Erittäin mukavaa ja vapauttavaa, kannattaa kokeilla! Lopettamisen jälkeen voi tietysti tulla vieroitusoireita, mutta ne menevät kyllä ajan kanssa ohi.

      Miehet toki ikääntyvät ja rupsahtavat aivan samaa tahtia kuin naisetkin, mutta tanssivia miehiä tämä ei kirpaise samalla tavoin kuin naisia. Jos naisia on tuplamäärä ja miehillä hakuaikaa 4-5 -kertaisesti naisiin verrattuna, paappakin pääsee halutessaan tanssimaan käytännössä niin paljon kuin jaksaa, ja jos vain kehtaa, voi hakea niitä nuoria tyttöjäkin. Elämä ei vaan aina ole reilua, mutta minkäs teet.

    • vahingoniloinen

      Pieni kyssäri naisille:

      Miltä tuntuu kun olit ennen suosittu ja miesten hakuja riitti vähään liiaksikin. Nyt muutama vuosi myöhemmin olet onnellinen jos edes muutama mies illassa sinua tanssittaa. Nyt kaikki hakijat kelpaavat: papparaiset, lihavat, peräkammarin pojat, haisevat jne.

      Siis miltä se tuntuu syvällä sielussa ?

      • humpparuusa

        Ei tunnu miltään kun tiedän miksi ne tutut miehet eivät enää hae, enkä minäkään kyllä heitä hae naistenhaulla, koska syy siihen miksi he eivät enää hae on täysin naurettava. Pitkään kyllä katsovat perään kun sitten naistenhaulla haen sellaisia papparaisia joita en ennestään tunne ja miestenhaullakin pääsen välillä parketille :)


      • humpparuusa

        Niin ja todellakaan kaikki hakijat ei kelpaa....


      • ainahaluttava

        Joku vanha käpy täällä väittää että nainen vanhenee ja ei pääse tanssimaan sitten enään. Kyllä se vain niin on että naistetunnilla ne vanhat kääkät jäävät ihmettelemään miksei hakuja tule.

        Olen vajaa kuusikymppinen nainen ja hakuni eivät todellakaan ole vähentyneet vaan lisääntyneet. Näin on monilla muillakin daameilla kun eri lavoja kiertelee. Tanssin ikäisteni ja pikkusen nuorempien kanssa.

        Mistä näitä aivottomiuen juttuja oikein sikiää ??

        Nainen pysyy haluttavana kun hieman huolehtii itsestään.


    • Paljonpaljon

      Mielestäni tämän palstan "miesten" naiskommentteja ei kannata edes lukea, ovat täysin ala-arvoisia..
      Niin kauan käyt lavoilla kun jalka nousee ja haluat käydä.

      Ajattelen itse käyväni vielä esim. 85-vuotiaana.. ikä on vain numeroita...

    • Älkää nyt ihmeessä hyväksykö ajatuksen hiventäkään siitä, että tietynikäisenä pitäisi lavatansseissa käyminen lopettaa!!!!
      Onneksi monissa paikoissa on joko sekahaku tai naisten tunnit, jolloin nainen voi edes mitään etikettiä rikkomatta hakeutua lattialle. Riittävän vikkelä vain pitää olla, sillä miehiä on yleensä vähemmän kuin naisia, ja minäkin olen havainnut naiset aktiivisiksi hakijoiksi. Ja jo ikäsyrjintä sinänäsä haiskahtaa niin torjuttavalta, että sitä havaitessaan nainen voi itse hakea myös miestenhaun aikana, jos vientiä ei ole riittävästi. (Hakevathan miehetkin toisinaan naistenhaun aikana!)
      "Näin vain asia on", todetaan helposti esimerkiksi tällaisesta valikoinnista valittajalle. Mutta eihän asian ´vain tarvitse näin olla`.

      • Pelisilmäänaisille

        Miksi naiset haluavat tanssia miehen kanssa joka ei halua tanssia heidän kanssaan? Olen alkanut vältellä miestenriviä naistenhaun aikana, ja nyt on ollut pakko alkaa antamaan pakkejakin. Jollain naisilla ei ole vain yhtään sosiaalista pelisilmää sille, kenen kanssa joku haluaa tanssia. Naistenhaussa jää usein riviin miehiä, jotka eivät kelpaa kenellekään. Miksi nämä naiset jotka eivät pääse tanssimaan riittävästi eivät hae näitä miehiä, he olisivat ilahtuneita kun pääsisivät tanssimaan? Sen sijaan itseäni merkittävästi vanhemmat, tukevat, tanssitaidottomat mammat kyttäävät päästäkseen iskemään kun jätän naisen hakuriviin ja yritän mahdollisimman nopeasti liueta paikalta.


      • lavaetiketti.v.2.0
        Pelisilmäänaisille kirjoitti:

        Miksi naiset haluavat tanssia miehen kanssa joka ei halua tanssia heidän kanssaan? Olen alkanut vältellä miestenriviä naistenhaun aikana, ja nyt on ollut pakko alkaa antamaan pakkejakin. Jollain naisilla ei ole vain yhtään sosiaalista pelisilmää sille, kenen kanssa joku haluaa tanssia. Naistenhaussa jää usein riviin miehiä, jotka eivät kelpaa kenellekään. Miksi nämä naiset jotka eivät pääse tanssimaan riittävästi eivät hae näitä miehiä, he olisivat ilahtuneita kun pääsisivät tanssimaan? Sen sijaan itseäni merkittävästi vanhemmat, tukevat, tanssitaidottomat mammat kyttäävät päästäkseen iskemään kun jätän naisen hakuriviin ja yritän mahdollisimman nopeasti liueta paikalta.

        http://grapevine.dzouk.com/are-you-obligated-to-say-yes-to-every-dance/

        http://grapevine.dzouk.com/when-someone-says-no-to-a-dance-2/


      • Pelisilmäänaisille
        lavaetiketti.v.2.0 kirjoitti:

        http://grapevine.dzouk.com/are-you-obligated-to-say-yes-to-every-dance/

        http://grapevine.dzouk.com/when-someone-says-no-to-a-dance-2/

        Kolmas osa, jota et linkannut, olisi naisille hyldyllisin.

        Noin kyllä toiminkin, ärsyttävää vaan tuntemattomalla lavalla kun joko joudut olemaan tanssimatta naistenhaun tai sitten olet kaikkein räikeimmin käyttäytyvien mammojen uhrina.

        Nämä aggressiivisimmat mammat ajavat miehet vähintään kahvioon, ehkä kokonaan lavalta.

        En mäkään mene hakemaan huipputanssijaa niihin lajeihin joissa en koe että mulla on jotain tarjottavaa.


    • ÄinäänMiäs

      kuolleena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe