Nokipannukahvi on

tammukkainen

monen mielestä parasta kahvia. Itse pidän ihan tavallisessa keittimessä valmistetusta kahvista. Ehkä muistot kultaavat. Olihan se elämys keittää nuotiolla kahvit Tuorbumoaivilla juhannuksena 1967.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oli siinä jotakin taikaa, kun mökkikylässä maaliskuussa keitettiin nokipannukahvit, ja istuttiin auringossa toppatakit päällä ja "ryystettiin kaffetta"
      Mukvia muistoja se tuo mieleen, samoin saaristossa missä veneellä mentiin autiosaariin Ahvenanmaan rajoille. Kyllä siellä priimuskeitin mukana oli ja virvelöinnin ja uimisen jälkeen oli kahvittelun vuoro. Lettutaikinakin oli valmiiksi tehty jo omalla saarella, ja räiskäleiden hypyttely pannulla oli isännän bravuuri:D Kyllä ne maistui, lapsetkin polttivat hyppysensä kun pannulta suoraan kärttivät isältään vuorotellen.

      • Ramoona_

        Saarten valloituskahvit ovat ikimuistoisia, mutta ensin pitää kiertää saari , hypellä rantakiveltä toiselle, uida vilpoisassa kimmeltävässä vedessä ja antaa auringon ja tuulen kuivattaa iho. Miten ihanan lämmin aurinkoa varastoinut silokallo on vielä iltamyöhään ! Silokalliolle ei saa tehdä nuotiota, siitä jää siihen ikuiset arvet. Vanha luotettava trangia on ollut meillä vuosikymmenet ahkerassa käytössä, kahvi-ja lettupannuineen , kattiloineen.

        Lettutaikinan saattaa tehdä veneen hyvin säilyvistä perustarvikkeista milloin vain, heinäkuussa saa jo mustikoita, jos on metsäinen saari. Kalan höysteeksi löytyy karuimmaltakin luodolta ruohosipulia . Nykyisin ei autioita saaria ei juuri löydä, vesi on ollut koko kesän liian kylmää uimiseen ... mutta kahvi merellä maistuu aina yhtä hyvältä, vaikka sen joisi saaren suojan puolelle ankkuroidun paatin kannella termarista tihkusateessa.


    • Kat-leija

      Jokaiseen aamuun kuuluu aamukahvi, se on arkinen nautinto ja jotain puuttuisi ilman sitä. Se tavallinen kahvi aamuisin on itselläni tavallinen Juhla-Mokka ja loraus kevt-maitoa, mutta laadukkaampienkin kahvien maun erotan.
      Pannukahvi on erilaista kun suodatinkahvi, varsinkin kun sen pavuista jauhaa joka kerta.
      Kotonakin joskus hieman paremman kahvinautinnon saa vähän väkevämmällä kahvilla ja kerman kera (aina vieraille).

      Faktaa on että kahvinautintoon vaikuttaa se missä ja kenen kanssa kahvia nautit ja vielä sekin mitä sen kahvin kanssa nautit.
      Voileipä on eri asia kun kakut yms.

      Ensimmäisenä tuli mieleen kinkerikahvit lapsena. Kahvi keitetiin isossa kuparipannussa ja kinkerisaliin levisi hieno kahvintuoksu. Sota-ajan jälkeen kranssipullan palakin oli iso tautinto.
      Kahvinautinto Itävallassa pienen vuoristokaupungin kahvilan terassilla kahvi ja Sacher-torttu mit Sahne jäänyt mieleen.
      Kyproksella mentiin sateen suojaan rähjäiseen kuppilaan, jossa väkevän kahvin joukkoon lorautettu prosenttijuoma (en tiedä minkäniminen)lämmitti märkää viluista olemusta. Se kahvi oli hyvää.
      Ilman muuta metsässä siellä ulkoilmassa nuotiolla oksan nokassa pannussa keitetty kahvi on ihanaa, se tuoksukin siinä.

      • Lo-rena

        Aika kultaa muistot, parhaimmat muistelot pysyvät mielessä tai tulvahtavat mieleen milloin minkin asian yhteydessä. Paljon on muistoja pitkin matkaa, lapsuudesta näihin vuosiin saakka. Elämäni ruuhkavuodet lasten kanssa matkustellessa joko telttamajoituksessa, parhaimmat muistelot asuntovaunu retkissä milloin missäkin, kun aamupesut suoriteetiin läheisen huoltiksen saniteetti tiloissa.

        Muistojani kultaa Eija-Sinikan esittämänä Variksen saappaat, on niin täynnä joka lause maalaisympäristössä tapahtuvia elämyksiä. Länsi-Päijänne on ja säilyy muistoissa samoin maalaistalossa vietety lapsuusaika, me lapset itse keksimme leikkimme ja menomme - hauskaa oli kuten laulun sanoma asian ilmaisee:
        https://www.youtube.com/watch?v=whPMOUuZxO8


      • vanha.erämies

        Täältä mökiltä, kävin kirkolla ostin presitentti pannukahvia aattelin pitkästä aikaa pannukahvit entisestä muistan kourallinen kiehuvaan veteen sitten kuohautus parikertaa nokallinen maahiselle, viisiminuttia tekeytymiseen ja valmis nautittavaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe