Levee elämä

missä_menee_raja

Missä menee raja? Mikä on liikaa? Vilpittömästi haluaisin tietää, mikä on Vartitornin ja koko Jehovan todistajuuden kanta materialistiseen ja tuhlailevaan elintapaan. Kuten poistetussa ketjussa todettiin, todistjien joukossa on miljonäärejä:
löytyy S-Mersua ja asuntoja ympäri maailmaa. Rahaa on ja se näytetään säälimättä.
Tämä aihe nousi mieleeni, kun eräs porilainen JT ajaa BMW X6 -ökymaasturilla.

Aivan vilpittömänä haluasin vain tietää, miten muut JT:t suhtautuvat 100 000 euron autolla leveilyyn ja materialistiseen elintapaan. Onko tämä hiljaisesti hyväksyttyä? vai hiljaisesti halveksittua?

Mikä on ns. virallinen kanta? Voiko JT elää leveästi, jos haluaa?

Toivon asiallista keskustelua aiheesta. Kiitos.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VonEwig

      Minkä takia poistettin.
      Aloittaja provosoivasti haukkui todistajia
      köyhiksi ja tyhmiksi.
      Kun asia korjattiin, kaikki poistettiin.
      Eikö totuus kelpaa?
      Ihan turha tänne on kirjoitella.
      Koko 24-sivusto voidaan lakkauttaa.

      • just_noin_kävi

        Aloitus oli sen ketjun heikoin lenkki. Sen jälkeen alkoi tulla "kiusallista" totuutta todistajista: miljonääreistä, jotka elävät Raamatun vastaisesti leveää elämää.
        Aihe on arka, ja kun siitä kyselee saattaa ketju lähteä taivasten valtakuntaan...
        Se vain osoittaa sen, että aihe on todellinen ja arka, eikä siitä sovi jutella. Miljonääri-JT:t ovat tietyllä tapaa tabu aihe, vaikka Suomessahan pitäisi olla perustuslaillinen sananvapaus jutella kaikista asioista?


    • MaallistaOn

      USA -laisella nettifoorumilla oli floridalaisesta rahamiehestä, joka sanoi itseään todistajaksi, mutta oli lahjoittanut kai kaikille kaupunkinsa kirkkokunnille "miljoonia". Hän itse omisti peräti kymmenissä kalleimpia urheiluautoja kuten ferrareita.
      Raha luo ilmeisesti jonkinlaisen vapauden ilmapiirin ihmisen ympärille

      Veljesseura.org sivuilla entiset todistajat ovat puhuneet että se riippuu ...
      Herrick Åbergkin kirjassaan kertoi että todistjat antoivat pomoväelle juhlapäivällisen ja vielä setelin kouraan lähtiäisiksi.

      VAnhastaan todistajana ollut painostetaan olemaan alkamatta mitään uutta, vanha saa liiketoimintaansa jatkaa. Suomessa on Seligson -pankkiiri kertonut olevansa lahkolainen (jos asiakas pyytää 10 vuotista sijoitusta, vastaa tämä kai, että käy, mutta palkkion haluan etukäteen, koska vartiotorni järjestää järjetelmäasioiten päättäjäiset pian)
      Joku paperiteollisuussuvun jäsen on ollut todistaja, ettei Ahlströmejä.

      Jos tuollainen varakas ei tutise pelosta harman puheille, ei häntä voida oikein painostaakaan
      (ennen vuosimalli 1975 harmaa painostettiin lahjoituksiin. Lahkolaisten oma lehti valtakuntamme palvelus kesäkuu 1974: "olemme kuulleet veljistä jotka ovat myyneet asuntonsa ja omaisuuttaan ja käyttäneet rahat lahkon tarkoittamiin tarkoituksiin. Se onkin varmasti erinomainen tapa, kun aikaa on vähän) .

      Todistajat keskuudessaan juoruavat ja puhuvat pahaa, mutta ehkä vähemmän pelkän varallisuuden vuoksi, pikemminkin halveksivat huono-osaisia.

      • ihan_varmaan

        Ymmärrät varmaan sen, miksi minua korpeaa todistajien kaksinaamaisuus: sanoavat elävänsä Raamatun mukaan, mutta omilla silmilläni näen ihan jotain muuta. Meno ja meininki on jopa "maailmallisempaa" kuin meillä maailmallisilla.
        Harva "tavis" käy rock-konserteissa, dokaa tai vaihtaa autoa yhtä taajaan kuin rikkaassa todistajaperheessä. Faijalla on "Ässä" tallissa ja lapsilla rajattomasti käyttörahaa ostaa ihan mitä lystää.
        Sitten kuitenkin todistajilla on otsaa sanoa ilmekään värähtämättä, että "me eletään ihan Raamatun mukaan."
        Jep, jep. Ihan varmaan. Sovitaan vaika sitten, että minä en ole ihminen. Olen ilmiselvästi kurpitsa. Elä välitä, että näytän ihmiseltä! Jos sanon olevani kurpitsa, niin minähän olen! Yhtä lailla kuin te sanotte elävänne "täysin irti tästä maailmasta ja sen materialismin tavoittelusta".


    • veli_vanhin

      Harmittaa kun se ketju poistettiin. Olen jopa vähän loukkaantunut. Aihe liittyy Raamattuun ja Jehovan todistajiin, joten maallisesta mammonasta on vaikea olla keskustelematta. Puhuttiinhan siitä konventissakin! Aloitetaan siis uudelleen.
      Suomessa on todistajia, jotka kierivät rahoissaan. Kirjaimellisesti. He eivät noudata Raamatun ohjetta, vaan antavat vihreän haista:
      On asunnot Espanjassa ja filippiineillä, löytyy S-Mersu tallissa tai 500 neliön joenrantatontti, pari huvijahtia ja 200 000 euron autot. Eihän tämä hei kuulkaa voi olla ns. OK juttu, eihän?

      Elämme mailmassa, jossa rikkaat jakautuvat vastuunsa kantaviin hyväntekijöihin ja itsekeskeisiin öykkäreihin, köyhät nöyriin hiljaisiin ja äänekkään vihaisiin tai katkeriin. Keskituloiset kulkevat jossain välimaastossa, kiitollisen turvallisuudentunteen, kateuden ja romahduksen pelon rajalla.

      Silti Raamatussa Jehova väittää painokkain sanakääntein, että nimenomaan rikkaiden on vaikea pelastua. Niin vaikea, että helpompi on kamelin kulkea neulansilmästä kuin rikkaan päästä taivasten valtakuntaan. Tarinassa Jeesukselta käy kyselemässä iankaikkisen elämän reseptiä nuori, rikas mies (ilmeisesti joku porilainen JT). Tälle Jeesus toteaa, että ehei, eihän toki käskyjen noudattaminen riitä: on mentävä, myytävä omaisuus ja annettava rahat köyhille, sitten vasta voidaan alkaa keskustella ikuisen elämän mahdollisuuksista.

      Jehova-Jumalan vaatimus köyhien auttamisesta on todellinen ja perusteltu. Maailmassa, jota vauraus ja raha ovat pyörittäneet siitä saakka kun ne on keksitty, on aina ollut niitä, joiden elämä näivettyy kuoliaaksi taloudellisen eriarvoisuuden puristuksessa. Yksinkertaista: vaikkei rahalla saa terveyttä, se antaa mahdollisuuden hoitaa sairautta. Vaikkei rahalla saa ihmissuhteita, se mahdollistaa edes menemisen tilanteisiin, joissa niitä voisi rakentaa. Rahalla ei saa onnea, mutta sillä pystyy estämään monenlaisten huolien syntymistä.

      Ongelma on kuitenkin siinä, että suru, viha, kateus ja katkeruus eivät koskaan lakkaa maailmasta, jossa ihmisten mahdollisuudet elää hyvää elämää eivät ole samanlaiset! Jos jollain on S-Mersu, kolme venettä ja kesämökkejä joka mantereella, hän on se kateellisuuden siemenen kylväjä. Hän on "pahantekijä". Ja jos hän sattuu olemaan TODISTAJA, asia on aina vain pahempi...

      Kateus lakkaa olemasta, kunhan rikkaat toimivat Raaamatun mukaan ja lahjoittavat ylimääräisensä pois. Sori, siinä meni "Ässä" ja tuossa meni BMW X6. Ajat jatkossa Golfilla. Näin sanoo Raamattu, näin sanoo Jehova.

      Mutta hei JT, se olet sinä joka olet päättänyt elää Raamatun mukaan elämääsi. Eihän aleta nyt luovuttaa, kun näin pitkälle on päästy? Voin antaa tilinumeroni, että saat oman tilisi tarpeeksi tyjäksi ;)

    • enköyhäoo

      voi leveillä mut on tosi noloo jos totuus on se että olet yhtä rikas/köyhä kuin muut eli köyhänä tai keskitulosena ei voi leveillä

    • golfosake

      Minkäköhän laista leveilyy on omistaa golfosake kun siitä pitää kehuskella ihan ulkopuolisillekin.

    • Mercedes-BenzAMG

      Palstalla oli ehkä ylilyöntejä.
      Johtui typerästä aloituksesta.
      Jos ajaa 70 000 km vuodessa
      työajoa, kyllä laadukas ja turvallinen
      auto on ok. Ei sen mitään leveilyä tar-
      vii olla. Sen ainakin opin että tääällä
      on monenmoista ämpäripäätä.
      Mutta hölmöä on mennä poistamaan
      asiallisia kommentteja.
      Eikö Suomessa olekaan sananvapaus?

      • olet_oikeassa

        Ei ole, kun tartutaan arkaan aiheeseen.


    • eriarvoisuus

      Kaikkein pahimpia on just rikkauksilla leveilevät ja kehuskelevat jt:t ja yleensä sellaiset jt:t myös aika suoraan mollaa niitä köyhempiä ja huonommin elämässään pärjääviä. Ovat siis todellisia kusipää todistajia pahimmastam päästä. Rikas jt:kään ei haittaa jos pitää matalaa profiilia.

    • naama.vihreänä

      minäKIN olen kateellinen

      KAIKILLE
      jotka saa kk:ssa rahaa enemmän kuin
      mitä minun n.800 € eläkkeeni on

      • onseniinväärin

        Minä en ole kateellinen vaan turhautunut kun jt puhuu yhtä, mutta tekee toista. Kaikki maailman miljonääritkään ei haittaa tipan tippaa, mutta kaksnaamainen jt on on jotain sellaista jota ei yksinkertaisesti voi sietää oli se sitten rikas tai köyhä. Rikkaan jt:n vääryydet vain painetaan villaisella toisin kuin jonku köyhän jt:n pienikin vähäpitoinen rike. Oikeastaan seurakunnissa köyhä jt ei ole kovin hyväksyttyä seuraa muutenkaan.


    • oletsäälittävä

      Aloitus keskittyy johonkin porilaiseen todistajaan, jonka autosta aloittaja on perillä. Aloittaja ei siis keskustele todistajuudesta vaan todistajista ja käyttää keppinä yhtä todistajaa. Onhan se aika surkeaa, kun muiden uskontojen edustajat kadehtivat porilaista bemaria.

      • jauha_vaan

        Joidenkin porilaisten Jehovan todistajien autoihin. Voit laittaa monikkoon.

        Porissa JT-raha haisee ja meininki on sen mukaista. Ilmeisesti myös muualla Suomessa on samaa vikaa? Tuskin ne Tampereen tai Helsingin todistajat yhtään sen vaatimattomampia ovat?


    • cycklärit

      MONELLAKO
      Suomen 18 000 sta todistajasta
      on ÖKYAUTO?
      MONIKO jt Suomessa on rahoillaan pröystäilevä miljonääri?
      Mää tunnenn enempi pyöräileviä
      --eli ilman autoa olevia--
      todistajia kuin lutterilaisia,
      Onx tää stati joku köyhälistöpaikka sit ?

    • BMW-X6
    • luonnonlaki

      no jostoisella on isompi peli,
      tottakai sitä kadehditaan

    • muilla.ISOMPI.nyyh

      kateeksi käy muitten tavarat ja omaisuus
      muilla aina...isompi..nyyh

      • mitä_Raamattu_Sanoo

        Joo, mut Raamattu kieltää elämästä leveästi, vai mitä?
        "Helpompi on kamelin käydä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan."

        "Yksi sinulta vielä puuttuu: myy kaikki, mitä sinulla on, ja jakele köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa; ja tule ja seuraa minua".


    • rikkaatpuhujapomot

      Muistan konventin missä puhuttiin tästä ei rikkaana elämisestä, niin oli paljon puhujia vaihdettu totutuista leuan letkuttajista, kun olivat vähän jääviä puhumaan ko köyhänä olemisesta ja elämisestä.

      Suuret rahat, suuri itseluottamus, suuri halu olla se komein kaunein ja mahtavin on usein yhdistemä, mikä saa veljen pyrkimään seuran johtopaikoille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4214
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1789
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1331
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      202
      1318
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe