Elämä LXXVI jatkuu

Cee-Lila

Kohta päättyy entinen, joten uutta elämää kehiin..

392

349

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cee-Lila

      Päättyi lyhyeen äskeinen yritykseni, onneksi otsikon ehdin saada valmiiksi kehiin. Nyt taas Win 10 pottuilee enemmän kuin tarpeeksi, joten kiirettä pukkaa:-))

      • winid

        Vaikka toisinaan olin stressin,väsymyksen ja vihan vallassa. Niin opin teiltä paljon, joten kiitos paljon siitä. Pyydän anteeksi käytöstäni pahoina päivinä yritti heti ärsyttää muita. Itse sain toisinaan todella hyvän mielen ja vittuilun ansaitsin. En tietysti voi varmuudella tietää mistä todella on ollut kyse, mutta luulen tietäväni.


    • Cee-Lila

      Huomasin että edgellä oli edellisessä ketjussamme alle 270 viestiä, kun IE:llä näkyy 491 tai jopa enemmän. Siksi kiire perustaa uusi elämä.

    • Cee-Lila

      Kohta taas Win 10 ajaa minut ulkoruokintaan, olenkohan moittinut sitä liikaa? En ole juuri ehtinyt, kun aina keskeyttää:(

      • nikkimikki

        Oukkei, oikea oli "oletus" ja onnea uudelle ketjulle. Oli nyt todella pikakäynti "kirkolla", eilen illalla piti tulla delegaatio jota tänne vastaan mutta eivät ehtineetkään perille. Kiva juttu :(

        Aamulla sitten aikaisin matkaan ja se hiijen popula Lahdesta kyytiin junaan ja puoliltapäivin pitäisi olla sitten taas Joen kaupungissa ja rattaat pyörimään isolla vaihteella.

        Kaikille hyviä jatkoja.... ja jos nikit oudoksutti niin naksuttelen näitä työnantajan läppärillä, täyspas''''ja leluja moiset vempulat.


    • Ali-Baba

      Löysin sen Nikkimikin järven eli Viinijärven. Sehän melkein kuin valtameri. Ei mikään ihme jos sinne eksyy. Saariakin oli kuin sadepisaroita ja poistojokikin.
      Alapäässä Viinijärven Kylä ja yläpäässä Horsmakedon kylä. Liperhän ol tosi kaakana

      • Cee-Lila

        Kiitos Ali edellisestä, se sulkeutui jo.


    • Cee-Lila

      Huomenta. Kiva että nikkimikki ja Ali löysivät tänne. Ehdin olla täällä noin 4 min kun win 10 löytää taas vian ja heittää pellolle.

    • amummu

      Siltä tosiaan vaikutti, että kovin weepeemäinen nikkimikkihän se taas tietsikka-asioita sorvaili. Kiirettä tuntuu hänellä pitävän. Toivottavasti ei tule niin kiirettä, ettei kerkiä tehdä mitään. Niinkin voi käydä:)

      Onneksi Babbali kerkisi raivata meille uutta tilaa. Nyt voi taas joko säästää sanoja tai sanoa säästä ihan niin vuolaasti tai vuolaattomasti kuin parhaaksi näkee.

      Sen verran sanon säästä, että nyt paistaa täälläkin. Pyykkikone myllää, ja saan taas pitkästä aikaa pyykit ulos kuivumaan. Tänä kesänä se homma onkin ollut hyvin rajoitettua. Tai ainakin rasittavaa, kun kaiken aikaa on pitänyt kytätä, ettei lähes kuivaksi ehtinyt pyykki saa uutta kostutusta taivaalta. Muutaman kerran niin kävi ja sekös suivaannutti.

      Meinasin mennä tänään ostamaan laatikollisen mustikoita. Ihmettelin eilen, että miten voidaan myydä 5kg loota mustikkaa lähes samalla hinnalla kuin sama määrä mansikkaa. Onhan mustikan poiminta sentään miljoona kertaa työläämpää kuin siisteissä riveissä kasvavan mansikan keruu. Joku vetää välistä. Mitä lie mustikan poimija saanut työstään. Veikkaan, että ei juuri mitään. Omia poimimiani marjoja en myisi edes kympillä litra; itse asiassa en millään hinnalla.

      Seuraan mielenkiinnolla, Cee, sinun taistelojasi kympin kanssa. Itse en tosiaankaan meinaa sitä vielä aikoihin ottaa käyttöön, jos koskaankaan, kun nyt tämän kasin kanssa olen sentään tehnyt jo sinunkaupat. Sekin kesti pitkään, ja vain pakosta (kun vanha kone sanoi sopimuksen irti) otin tämän käyttöön. Yksi tosi paha puoli tässä on: olen uudelleen juuttunut pelaamaan Spideriä. Vanhassa koneessani ei ollut pelejä, joten olin ilman hämähäkkiäni monta vuotta. Nyt siis himo iskee vähän väliä, joten on alettava taas hidas mutta vakaa pudotus kohti pelitöntä elämää. Sudokut saavat riittää.

      Iloista kesäpäivää!

      • Cee-Lila

        Mikä ohjelma sinulla on, ettet pääse pelaamaan Spideria? Siis 8.1.? Minulla toimi Spider sekä XP:ssä, Win 8.1.:ssä ja näkyy toimivan täällä kympissäkin. Pelaan nyt kympissäkin entisiä lemmikkejäni, Egypt puzzlea ja Maailman ympäri 80 päivässä sekä etenkin sitä, missä on kolme tasoa ilmaiseksi, hitsi nimi jäi mielestä. Älypelejä jokainen, vaikka en järin älykäs olekaan. Pääsen nämä kaikki aina läpi leikiten, en ole vielä ostanut niitä kokoversioita, ovat maksullisia. Ovat Pelikoneen suosituimpia pelejä.


      • Cee-Lila
        Cee-Lila kirjoitti:

        Mikä ohjelma sinulla on, ettet pääse pelaamaan Spideria? Siis 8.1.? Minulla toimi Spider sekä XP:ssä, Win 8.1.:ssä ja näkyy toimivan täällä kympissäkin. Pelaan nyt kympissäkin entisiä lemmikkejäni, Egypt puzzlea ja Maailman ympäri 80 päivässä sekä etenkin sitä, missä on kolme tasoa ilmaiseksi, hitsi nimi jäi mielestä. Älypelejä jokainen, vaikka en järin älykäs olekaan. Pääsen nämä kaikki aina läpi leikiten, en ole vielä ostanut niitä kokoversioita, ovat maksullisia. Ovat Pelikoneen suosituimpia pelejä.

        Sen pelin nimi on The Rise of Atlantis. Joskus harvoin menetän yhden elämän, ennen kuin saan läpi kaikki 3 tasoa, mitkä ovat ilmaisia.

        Muita suosikkejani ovat esim Road Signs Mahjong, jota en ole saanut ikinä pelattua läpi sekä korttipeleistä Stonewall Patience, jonka joskus saan läpi menemään.


    • amummu

      Eikun anteeksi, se olitkin sinä, Cee, joka tämän uuden avasit. Kiitos! Minulla vissiin vielä unirähmät silmissä, kun en erota nimmareita toisistaan.

    • Ali-Bubba

      Siis rouva Ceen taistelut Win 10 vastaan :)

    • Cee-Lila

      Kiitoksia paljon A-mummu ja Ali-milloin mikäkin pappa, bubba, baba jne. Arvasin sen, että nikkimikki ym versiot olivat W-pelin, koska hän sanoi yhdessä vaiheessa Sry. Saattaahan moni muukin niin sanoa mutta ei meitin elämissä. Toisaalta nikkimikin asiantuntemus oli juuri W-pelin luokkaa, eli tasoa 10 meikämanneen nähden (vaikka en ole mies) olenkohan sitten meikämannetar?

      Taistelen siis edelleen sinnikkäästi Win 10 kanssa, en heti luovuta. Löysin jo äsken sen kohdan koneeltani, missä voin palata entiseen, kun tämä on antanut minun olla nyt täällä jo tunnin ajan buuttaamatta meikää ulos. Välillä on tehtävä safkaa ja hoidettava apen asioita. Pääsi kuulemma aamulla pois Malmilta kotiinsa ja sai lopulta sen antibioottikuurin, jota on yritetty saada jo kahden viikon ajan. Apen piti mennä niin romukuntoon, ennen kuin kuurin sai, ettei pääse itse sängystä pyörätuoliin saamatta laajan kirjon kasvoihinsa ja käsiinsä mustelmia kun tippuu aina sängyn väliin ja teloo itsensä pyörätuolin ulokkeisiin. Nyt näyttää taas hiukan valoisammalta.

      • Cee-Lila

        Minullakin myllää pyykkikone, apen pyykkejä tällä kertaa, onneksi tämä uusi pyykkikoneemme ei temppuile vaan hoitaa hommansa hyvin ja nopeasti. Edellisen kanssa piti tehdä aina kaikenlaisia kommervenkkejä, että se ei tullut ulos vessasta ihan itsekseen linkouksen ym rummun pyörintävaihteluiden takia.

        Eilen taloyhtiömme lähetti kirjelmän joka asuntoon, että eräänä päivänä saapuu pattereiden termostaattien säätäjä joka asuntoon. Ihan kuin ei asukas itse osaisi säätää niitä? Oikein nautin jo etukäteen, että miten säädätte meidän olkkarin patterin, ettei vain ole liian lämmintä ensi talvena. Se patteri ei ole ollut nimittäin koskaan lämmin. Edelliset asukkaat olivat varmaan laittaneet sen pois päältä. Emme ole koskeneet siihen, koska emme ole jäätyneet täällä siitä huolimatta. Asuntomme on keskellä siten, että joka puolella on asuntoja, niin alhaalla, ylhäällä kuin molemmilla sivuilla. Alle 19 ei lämpömme mennyt kovimmillakaan pakkasilla. Lisäsin vain ohuen fleecen päälleni niin jo taas tarkeni.


    • Cee-Lila

      Nyt kun Win 10 antaa minun olla täällä hieman pidempään ilman 5 min katkoja ja buuttauksia, kerron hieman lisää tuntemuksistani tästä ohjelmasta.

      Esim täällä S24:ssä kirjoittaessani, edge ei salli käyttää end ja home nappia pitkässä ketjussa. Täytyy vierittää sivu alas siellä edellisessä jo suljetussa ketjussa ja jo ennen sulkemista. Tässä lyhyessä ketjussa se end vielä toimii. Huom. en ole täällä mobiililla vaan pöytäkoneella.

      Toinen juttu: sähköposti. Olen saanut jo monta sähköpostia, mutta itse lähettämäni eivät näy missään. Olen tänään kirjoittanut kaksi lyhyttä viestiä ausseihin apen tyttärelle, mutta en tiedä, menivätkö Kiinaan, Sheychelleille vaiko Timbuktuun? Eivät näy lähtevissä, lähetetyissä eikä poistetuissa.

      Sitten tämä Win 10 välillä herjaa, että laita Defender päälle. No sehän on päällä. Olen tarkistanut. Pitäisikö tähän ottaa joku ulkopuolisen firman virustorjuntaohjelma, koska defender ei suojaa hyvin haittaohjelmilta, sanoo itse tämä koneeni, mikä on Dell. Weepelihän ei kehottanut koskaan aiemmin ottamaan mitään Nortoneita eikä F-Secureja.

      • Ali-Hakkelus

        Minulla on aina ollut se Avast free versio, eikä koskaan mitään virus tai hakkerointiongelmia missään koneessani. Oli joskus myös pojan laittama Comodo mutta tämä Avast on kaikkein paras ollut, eikä maksa mitään paitsi että läppärissäni on se Avast maksullinen versio kun se oli Emiraateissa niin halvassa tarjouksessa. Mitään hyötyä siitä maksullisuudesta ei kuitenkaan ole ollut.


    • amummu

      On sinulla; Cee, melkoinen työmaa tuossa kympissä. Minulla eivät päreet kestäisi. Olen muutenkin nykyään kovin laiska opettelemaan uusia, teknisiä, juttuja. Puhelimenikin tarjoaisi kaikennäköisiä uusia toimintoja, mutta en viitsi niitä ladata saati sitten opetella käyttämään. Siipalla on puhelimessaan ihan mielenkiintoisiakin juttuja, mutta eivät niin mielenkiintoisia, että ne itse ottaisin käyttöön. No, jossain vaiheessa ehkä jotain niistä tarvitsisin ja sitten kaduttaa...

      Mutta missä on Rapunen? Ei ole näknyt muutamaan päivään.

      Nyt jatkamaan erään ison, erilaisia kankaita sisältävän laatikon kimpussa. Osa roskiin, osa kierrätykseen. Niin olen tuuminut. Ommellakin osaan, mutta viitsiminen siinäkin tulee kynnyskysymykseksi. Katsotaan, miten laatikon sisältö muuttuu, vai muuttuuko, ja pistän kaikki takaisin samaan lootaan ja taas talteen hamaan seuraavaan sukupolveen:))

      • Cee-Lila

        Kyllä Rapusen kone näkyy pelittävän. On kirjoittanut tänäänkin kaksi juttua Hösäriin. Liekö sitten S24 pottuillee Linuksissaan?


      • Cee-Lila

        Itsellänikin on apen vanha sähköompelukone, jota en ole käyttänyt kertaakaan, koska epäilen, että on kuivunut, jumittaa ja kärähtää heti. Kuten kävi häneltä saamallemme rikkaimurille, joka toimi pari päivää, kun oli apella monta vuotta ollut käyttämättömänä ja pois kytkettynä sähkövirrasta. Oman ompelukoneeni annoin ex-miniälleni kun muuttivat pois pääkaupunkiseudulta pari vuotta sitten. Samoin kävi ostamalleni porakoneelle, joka oli käyttämättä noin 5 vuotta, eipä inahtanutkaan kun sitä olisi tarvittu. Akkukaan ei ottanut virtaa vastaan. Tavarat on tehty kestämään muutaman vuoden, jos niitä käytetään, jos ei käytetä, jumittuvat käytön puutteessa joka tapauksessa:-(


    • Alkuperäinen-Rapu

      Huomenta!

      Lämmin päivä tulossa. Katselin ikkunasta kun naapurit uusivat minun piha-aitaani. En nyt pysty tuossa rakennusvaiheessa itse tekemään siellä mitään. Täytyy antaa asiansaosaavien tehdä työnsä.

      Olen ollut myöskin "kuunteluoppilaana" ketjussa jonkun aikaa kun tuo tietokone kieli on minulle aivan kuin vierastakieltä, jota en ymmärrä yhtään. Anna-Stina Nykänen kirjoittaa tänään Hesarissa tuosta samaisesta "ymmärtämättömyys" asiasta Merkintöjä-kirjoituksessaan. "Telefirman tiskillä olo on kuin vieraan maan ravintolassa. Minä sönkötän jotain, äiti ei ymmärrä sanaakaan."

      Voi olla niinkin, että nuo asiat, mistä on puhuttu, ovat minulle vieraita senkin takia, kun minulla on tämä Linux. En kyllä ymmärrä tästäkään mitään. Temppuilee välillä kyllä, mutta niin taitaa temppuilla muunkin merkkiset koneet.

      On kyllä ollut myös kaikenlaisia menoja. Eilen tapasimme ystävättäreni kanssa ja kävimme Liikkuvakuva näyttelyä katsomassa Sanomatalossa. Hyviä kuvia oli otettu jo hieman "vanhemmista" ihmisistä jotka ovat harrastaneet liikuntaa jo kauan. Liikunta pitää nuorena!

      Sunnuntaina oli erittäin lämminhenkinen sukulaistapaaminen vuosien jälkeen. Pitkiä halaamisia. Tapasin tyttäreni luona ex-mieheni veljen perheineen. Aiomme nyt jatkaa tapaamisia ja hyvä niin.

      No nyt tuli taas pitkä kertomus. Mukavaa keskiviikkoa kaikille.

      Ai niin, meinasi unohtua. Tilasin eilen Gabriellalle syyskuun lopulle tangoristeilylle matkan. Johanna Pakonen ja Marko Maunuksela eiintyvät ja siellä soitetaan myös eri maiden tangoja. Vau!

    • Cee-Lila

      Hyvä että Rapukin ilmoitti itsestään ja anteeksi, että olen puhunut niin paljon Win 10:stä. Ei ole tarkoitus karkoittaa meitä vähiäkin täältä elämästä.

      • Ali-Baba

        Ei täältä mihinkään karkoituta ja sitten kun vähenee liikaa on tehtävä Muhammedit eli Muhammed kävelee vuoren luokse jos vuori ei tule Muhammedin luokse eli aina löytyy etsivälle "elämä".
        Se löytyy joskus niin läheltä ettei osaa edes katsoa! :::))))))))


      • Alkuperäinen-Rapu

        Cee-Lila, et sinä ole minua(kaan) karkoittanut minnekään. Minä jään aivan suosiolla silloin tällöin "kuunteluoppilaaksi". Niinhän olen aina tehnyt. Ei se ole mitään sen kummempaa. Nyt on kyllä ollut kaikenlaisia menojakin, joten ei ole ollut kovin paljon aikaakaan, varsinkin, jos kone on jumitellut, niin olen luovuttanut ja jäänyt odottelemaan, että se taas pelaa.

        Äsken tuli pojanpoika (11v) moikkaamaan. Olivat eilen palanneet taas maalta kaupunkiin. Pian alkaa koulutkin.

        Juu Ali, kyllä elämä löytyy, on löytynyt jo niin kauan.


      • amummu

        Jostain taannoin luin jutun, missä joku tyyppi kertoi kuukausien, taisi olla yli vuodenkin vaelluksistaan maailman turuilla. Hän oli etsimässä itseään?! Joskus ihmetyttää argumentit, että elämään ei saa tolkkua, jos ei itseään käy hakemassa jostain hornan tuutista ja siellä selvitä, mitä elämältä haluaa. Kuullosta aika kornilta. Mitenhän käy , jos huomaa, ettei olekaan ollenkaan se, joka on luullut olevansa. Siitähän tulee vain identtiteettikriisi, vai??

        Kerran eräs SK:n kolumnisti kirjoitti, että edellytys lasten kasvamiselle hyväksi, elämää ja muita ihmisiä ymmärtäväksi aikuiseksi on heidän lähettämisensä maailmalle vaihto-oppilaiksi ja harjoittelijoiksi. Hänen lapsensa olivat juuri siihen aikaan vaihdossa. Jaa-a, kuinkahan moni tuollaisista kokemuksista pääsee nauttimaan (esim. meikäläisten sukupolvesta pääsi), mutta silti kasvavat (kasvoimme) ihan kunnon kansalaisiksi. Ollaankos me sitten ihan rupusakkia??

        Niin, kyllä elämä todellakin on tässä, ihan lähellä. On ollut aina, kuten Rapunen ja Babbanen oikein totesitte.

        Poika lähetti aamupäivällä Turkista tekstarin: on kuuuuuuuma, varjossa 37C! Onneksi pääsevät sieltä pois jo ylihuomenna, kun jatkavat matkaansa eräälle pienelle Kreikan saarelle. Paitsi, että Euroopan puolellakin on kuuma, mutta ei ihan neljääkymmentä. Ehkä tuolla saarella kuitenkin meri ja merituuli vilvoittavat.

        Mutta: nyt se kesä sitten tuli! Tännekin. Siis Iloista kesäpäivän jatkoa!


    • Cee-Lila

      Win 10 on temppuillut koko päivän, en ehdi juuri mitään tänne kirjoittamaan. Siinä syy vähäpuheisuuteeni.

    • Cee-Lila

      Tämä Edge hävittää osan viesteistänikin. Äsken lyhyen ehdin laittaa. Tuleekohan esille? Appi on huonossa hapessa. Yrittävät taas tänä iltana saada hänet sairaalaan. Saa nähdä, onnistuuko saamaan tiputuksen, joka palauttaa osan elintoiminnoista lähelle normaalia.

    • Cee-Lila

      Palasin takaisin Win 8.1.:een. Nyt en pääse ollenkaan sähköpostiin, katsotaan, pääsenkö huomenna, kun on yön yli nukuttu, mikäli nukuttaa:-))

    • Cee-Lila

      Huomenta. Hyvin nukutti. Kun avaan koneeni, tämä alkaa väkisin asentamaan uudelleen Win 10. Keskeytän sen. Mutta sähköpostiin en pääse ollenkaan. Kirjeen kuva vain vilahtaa ruudulla ja menee pois. Ei avaa s-postia, ihan kuin sitä ei olisi ollenkaan.

      Aamulla oli ukonilma, joskus ennen kuutta. Räsähteli melkoisesti ja välillä satoi rankasti, välillä vähemmän. Nyt yrittää aurinko pilkistää pilven raosta.

      A-mummun poika on Turkin helteessä, siellä on myös yksi sukulaiseni miehensä kanssa. On se hyvä, että meillä ei ole sellaisia helteitä.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Melkein keskipäivää jo kaikille.

        Onpas kumma kenkkuilija tuo Ceen kone. Tämä minun alkaa jo tuntua hyvältä kun vertaa tuota toimivuutta.

        Puhuin äsken puhelimessa yhden siskoni kanssa ja hänkin kertoi, että heräsi neljän aikoihin ukkosen jyrähdykseen ja kovaan vesisateeseen. Minä en kuullut mitään.

        Nyt lähden tästä pistäytymään tuolla naapurissa, jos siellä ollaan kotona. Jos saisin risteilyseuraa.


      • Ali-Baba

        Rouva Lila onkin ryhtynyt vapaaehtoisesti Win-10 koekaniiniksi ja meille muille jäänmurtajaksi eli tienavaajaksi. Toivottavasti se palaaminen takaisin 8.1 onnistuu


      • Cee-Lila
        Ali-Baba kirjoitti:

        Rouva Lila onkin ryhtynyt vapaaehtoisesti Win-10 koekaniiniksi ja meille muille jäänmurtajaksi eli tienavaajaksi. Toivottavasti se palaaminen takaisin 8.1 onnistuu

        Muilta osin on onnistunut palaaminen, paitsi sähköpostit ovat kateissa. Koko ohjelmisto Outlook.com on jossain taivaan tuulissa. Muuten se Win 10 toimi hyvin, paitsi buuttaili kaiken aikaa ja otti vastaan sähköpostit, mutta hävitti minun lähettämät.


    • Cee-Lila

      Iltaa. Kävimme katsomassa appea Malmin sairaalassa, oli huonossa hapessa, mutta muuten entinen itsensä, kiroili tilaansa suomeksi ja noitui lääkärit alimpaan kattilaan, kun tekivät hänestä sokean. Häneltä oli esim tänään lääkäri kysynyt kuka on Suomen presidentti, sanoimme, vastasitko että Urho Kekkonen. Ei väittänyt että olisi niin sanonut, mutta ei muistanut mitä vastasi kun kysyin. Kysyin myös kuka hän nykyään on, ei muistanut. Aina näiltä pitkäaikaispotilailta kysytään tyhmiä, ei tällaiselle henkilölle joka on ollut melkein sokea jo vuosia ja liikkuu pyörätuolilla, merkitse mitään että mikä päivä tänään on ja kuka on pressa. Appi on aina ollut kuitenkin ajan tasalla päivän uutisista kun kuuntelee radiota päivittäin. Nyt hänellä ei ollut huoneessaan edes radiota, ollut siellä tosiaan vasta vajaan vuorokauden. Osasto oli geriatrinen osasto, jonka ovet olivat lukittu karkailevien potilaiden takia. Appi ei tosin karkaa mihinkään. Sairaala oli kyllä hieno ja tilava remontin jälkeen. Sehän oli monta vuotta remontissa. Appi sanoi saavansa hyvää hoitoa siellä.

    • Cee-Lila

      Aurinkoista aamupäivää. On niin lämmin, ettei paremmasta väliä. Ei minulla ole mitään asiaa, kunhan päivitin tämän tälle päivälle.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Ei ole minullakaan nyt mitään asiaa. Kävin Malmilla ja raahasin ostokset kotin.

        Toivottavasti Cee, appesi vointi on kohentunut täällä Malmin uudessa ja hienossa sairaalassa? Hoito on varmasti hyvää, sen uskon.

        Nyt lukemaan tuonne viherhuoneeseen ja jalat seinälle.


    • Cee-Lila

      Soitin Malmille tänään ja appi voi jo paljon paremmin, kun on saanut antibioottihoitoa, juonut nesteitäkin tarpeeksi ja syönyt jo lounaan pyörätuolissa istuen. Erittäin ystävällinen hoitaja antoi minulle tietoja, jotka appi on luvannut antaa minulle ja pojalleen. Jotkut vanhemmathan eivät edes halua jopa omaisten saavan tietoja itsestään. Nyt kun elämme sitä aikaa, että joka asiaan pitää olla lupa. Huomenna menemme katsomaan taas häntä, oli jo siirretty eri huoneeseenkin, kuin missä eilen oli. Ehkä saanut keskusteluseuraa jostakin henkilöstä, joka olisi samalla aaltopituudella apen kanssa. Hän kun on melkoisen erikoinen persoona, stadin kundi, bulit bläägat, jonka huumoria kaikki eivät ymmärrä:-)) Yleensä häntä epikriiseissä mainitaan vanhaksi huumorintajuiseksi herraksi/(taikka jätkäksi omien sanojensa mukaan).

    • Cee-Lila

      Nyt olen havainnut, että Win 10:stä paluun jälkeen Win 8.1.:n kaikki toiminnot metro-näkymässäkään eivät toimi kuten laskin ja monet muut, kuten ei S-postikaan. Valokuvatiedostot toimivat, ei juurikaan muut siellä aiemmin olleet.

      • Al-Atk

        Jos oikein osaat peukaöloida sitä konettasi niin sieltä löytyy restore eli palauta vaihtoehto jossa on päivämäärät joihin voit koneesi palauttaa. Ehkä olit sitä käyttänytkin


      • Cee-Lila
        Al-Atk kirjoitti:

        Jos oikein osaat peukaöloida sitä konettasi niin sieltä löytyy restore eli palauta vaihtoehto jossa on päivämäärät joihin voit koneesi palauttaa. Ehkä olit sitä käyttänytkin

        Sitä palautusnappia minä käytin, missä piti päästä takaisin entiseen Win 8.1.:seen. Se on voimassa kuukauden ajan siitä kympin asennuksesta. Mutta eipä palauttanut kaikkea. On minulla kyllä tallella ne alkuperäiset asennuslevytkin vuoden 2014 tammikuulta, jolloin tämän koneen hankin.


    • Cee-Lila

      Äsken oli söpö näkymä sisäpihalla. Äiti käveli edellä ja kaksi pientä lasta perässä, poika oli vähän isompi ja piti pikkusiskoa kädestä. Sitten pikkusisko löysi nurmikolta jotain mielenkiintoista ja poika laski kätensä irti. Sitten pikkusisko meni askeleen taas sisemmälle nurmikolle ja otti sieltä jotain, jotka löytämänsä sitten nosti ylös kädessään ja meni äidin ja vähän isomman veljen perään näyttäen saalistaan kädessään. En nähnyt mitä löysi, olivat niin pieniä. Oli hellyttävä näky, kun pikkuveli hoivasi vielä pienempää siskoaan.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Huomenta!

      Kun avasin koneeni, niin huomasin, että Elämä oli vielä eilisessä. Elämä jatkuu tänäänkin ja sääkin suosii meitä tänä elokuun aamuna.

      Minä olen taas kenovoittaja, peräti 19 euroa tuli. Huom. Viinijärvi! Olen viikonpäästä sunnuntaina lähdössä ystävättären kanssa 22:n tunnin risteilylle ja se maksaa kaksikymmentä euroa, joten matkarahat on nyt kasassa.

      Eipä tässä nyt muuta mitään ihmeempää. Vietetään kaikki mukavaa, lämmintä lauantaita.

      • Cee-Lila

        Huomenta. Onnittelut Rapu saamastasi voitosta! Menet siis Tallinnan risteilylle, sillä Tukholmaan ei kai noin lyhyitä järjestetä? Menet varmaan XPRS:llä, mikä on Vikingin laiva.

        Sää näyttää hyvältä ja aurinkoiselta, yöllä satoi kohisten.


      • Alkuperäinen-Rapu
        Cee-Lila kirjoitti:

        Huomenta. Onnittelut Rapu saamastasi voitosta! Menet siis Tallinnan risteilylle, sillä Tukholmaan ei kai noin lyhyitä järjestetä? Menet varmaan XPRS:llä, mikä on Vikingin laiva.

        Sää näyttää hyvältä ja aurinkoiselta, yöllä satoi kohisten.

        Kiitos, kiitos Cee-Lila onnitteluista. Sitä tulee hyvämieli jo pienestäkin voitosta. Hieman harmittaa kuitenkin, kun taas jäi numeron päähän tuo 200 euroa. No seuraavalla kerralla sitten. Toivossa on hyvä elää ja onhan se mukava, kun on jotain odotettavaa, kuten exäni veljen vaimo sanoi kun tapasimme vuosin jälkeen viime sunnuntaina, että "kyllä tätä on odotettu"! Voin yhtyä aivan vilpittömästi hänen sanomaansa.

        Tuo risteily tapahtuu nyt "bailulaivalla" Siljan Baltic Queenillä, vaihteeksi. En ole ollut koskaan tuolla laivalla, mutta siellä on kuulemma tanssinhaluisille menoa. Luin, että siellä järjestetään loppukesästä myös "rapuristeilyjä" niin sehän passaa minulle - että ihan "oma" risteily! Tosin ei taida olla sillä teemalla juuri tämä risteily?

        Onko taas yöllä satanut? Minä en kuullut, enkä nähnyt mitään. Parvekekin oli kuiva aamulla, joten taisi olla paikallista sadetta.


      • Cee-Lila
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Kiitos, kiitos Cee-Lila onnitteluista. Sitä tulee hyvämieli jo pienestäkin voitosta. Hieman harmittaa kuitenkin, kun taas jäi numeron päähän tuo 200 euroa. No seuraavalla kerralla sitten. Toivossa on hyvä elää ja onhan se mukava, kun on jotain odotettavaa, kuten exäni veljen vaimo sanoi kun tapasimme vuosin jälkeen viime sunnuntaina, että "kyllä tätä on odotettu"! Voin yhtyä aivan vilpittömästi hänen sanomaansa.

        Tuo risteily tapahtuu nyt "bailulaivalla" Siljan Baltic Queenillä, vaihteeksi. En ole ollut koskaan tuolla laivalla, mutta siellä on kuulemma tanssinhaluisille menoa. Luin, että siellä järjestetään loppukesästä myös "rapuristeilyjä" niin sehän passaa minulle - että ihan "oma" risteily! Tosin ei taida olla sillä teemalla juuri tämä risteily?

        Onko taas yöllä satanut? Minä en kuullut, enkä nähnyt mitään. Parvekekin oli kuiva aamulla, joten taisi olla paikallista sadetta.

        Itse olemme olleet muutamalla Baltic Princessin risteilyllä, silloin kun se teki matkoja Tallinnaan, mutta sitten Princess muutettiin Tukholman reitille ja tilalle otettiin tämä Queen. Sillä emme ole vielä reissanneet. Myöhemmin syksyllä olisi tarkoitus tehdä. Eikös siellä nytkin ole jo rapukestit, rapukausihan alkoi jo 20.7.

        Itse vietimme kotonamme rapukestit viime vuonna poikamme ja hänen avovaimonsa kanssa, nyt en taida järjestää kuin perinteisemmän ruuan nautintaillan:-)) Poikamme on kyllä sellainen herkkusuu, että tykkäisi uusista rapukesteistä.


    • Cee-Lila

      Kävimme apen luona sairaalassa ja soitimme apen tyttärelle ausseihin kännykällä, kun saimme luvan, joskushan se oli kiellettyä, joten appi sai puhua tyttärensä kanssa.

      Minulla on pannukakku uunissa, kohta herkutellaan pannaria mansikkahillon kera.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Minä tulin juuri saunasta ja föönäsin kyllä jo hiuksenikin. Vesi tuli kielelle tuosta pannukakustasi, minäkin teen sitä silloin tällöin, mutta ei ole maitoa kotona (harvoin on, koska en sitä juo), joten tuo mielihalu ei toteudu minulla. Jotain hyvää täytyy kyllä saada, vaikka jäätelöä. Sitä löytyy pakasteesta.


    • Cee-Lila

      Söimme juuri pannukakkua mansikkahillon kanssa, eli roiskeläppää, kuten sitä armeijassa nimitetään. Meilläkin maitoa juon vain minä ja joskus jää maito käyttämättä parasta ennen päivää, jolloin teen pannaria tai lettuja. U pitää vielä enemmän letuista, mutta ovat suurempitöiset kuin pannari, joten teen itse mieluummin pannaria. Letuilla on tosin suuremmat käyttömahdollisuudet sekä etu- että jälkiruokana. Joskus teen täytettyjä lettuja eli ohukaisia, joiden sisään laitetaan jauhelihaherkkusienitäyte, päälle juustoraastetta ja uuniin vielä hetkeksi.

    • Cee-Lila

      Nyt huomasin, että koneeni hävittää lisää entisiä tietojani, esim googlen sivulla minulla oli yläreunan palkissa esim HS, IS, IL ja BBC brit, nyt ovat kadonneet tänään. Laitoin koneeni lepotilaan ennen kuin lähdimme appea katsomaan, kun tulimme, emme saaneet konetta heräämään kuin buuttamalla. Onneksi pääsen niihin vielä googlettamalla uudestaan. U lupasi minulle jo uuden tietokoneen, että on joku mitä käyttää, jos toinen temppuilee. Meillä ei ole älykännyjä eikä tabletteja muuta kuin lääkekaapissa.

      Kun soitin systerille tultuamme kotiin, heilläkin oli vaikeuksia littutöllönsä kanssa, se ei herännyt ollenkaan avattaessa. Ei inahtanutkaan, ei minkään antennin, heillä on niitä kaksi, analoginen, että satelliitti, digiboxin eikä manailun voimalla. Sitten hakivat yläkerran huoneesta vanhan töllönsä ja kokeilevat pääsevätkö katsomaan lauantai-illan ravi ym ohjelmia töllöllä, joka on aina yläkerrassa toiminut, missä systeri on aina katsonut emmentalin (emmerdalen), mikäli ukkonsa on katsomassa raviohjelmaa alakerrassa. Tuli mieleeni, että Suomessahan on ollut rajuja ukkosia tänään jossain päin jne. Ei mielestäni kuitenkaan Etelä-Savossa Mikkelissä.

      • Cee-Lila

        Ostivat tänään jo uuden töllön, eivät saaneet entistä toimimaan alakerrassa. Toimii kyllä siellä yläkerrassa. Lapsenlapsensa vie sen entisen kotiinsa ja tutkii vikaa, mikäli töiltänsä ehtii. Me vanhat it-osaamattomat joudumme aina turvautumaan uuteen laitteeseen kun entinen ei toimi. Monesti vanhat eivät tule halvemmaksi korjattuina, jolloin joutuu olemaan ilman laitetta kauan, jos ei heti osta uutta tilalle. Uudenkin käyttökuntoon saaminen kestää jopa muutaman tunnin. Ja sitä, ettei töllö näy taikka tietokone ei toimi, sitähän emme kestä.


    • Cee-Lila

      Kuuntelen juuri Cesaria Evoran konserttia Live d´Amour Pariisista vuodelta 2004. Olen älyttömän ihastunut konsertin viidentenä soivaan kappaleeseen, jonka nimi on Cretcheu di Ceu, on erittäin ihanan melankolinen kipale, mielestäni portugalia, eikä espanjaa. Harmi ettei Zip zap kirjoittele enää koskaan tänne, olisin kysynyt häneltä. On portugalin kielen taitaja. Nyt kysyn monien kielien taitajalta Ali Babalta, mikä laulun nimi on suomeksi? En löytänyt portugali-suomi-sanakirjastakaan apua.

      • Ali-Baba

        Kyllä tähän tarvittaisiin itse maestro Zip Zap kääntämään se Angolan portugalista pääkielen ilmaisuun.

        Ceu on kyllä ihan selvästi Taivas ja di genetiiviä ilmaiseva prepositio eli taivaan.
        Se Cretcheau on siis jotain taivaan luokkaa olevaa tai taivaaseen liittyvää mutta sitä ei saa suoraan käännettyä Se mitä ilmeisimmin on erään tyylilajin paikallisnimi aivan kuten Fado. Sitäkin on vaikea kääntää kun se on tyyli tai genre.

        Tästä konsultoinnista veloitukseni on yksi aito mustikka!


      • Cee-Lila
        Ali-Baba kirjoitti:

        Kyllä tähän tarvittaisiin itse maestro Zip Zap kääntämään se Angolan portugalista pääkielen ilmaisuun.

        Ceu on kyllä ihan selvästi Taivas ja di genetiiviä ilmaiseva prepositio eli taivaan.
        Se Cretcheau on siis jotain taivaan luokkaa olevaa tai taivaaseen liittyvää mutta sitä ei saa suoraan käännettyä Se mitä ilmeisimmin on erään tyylilajin paikallisnimi aivan kuten Fado. Sitäkin on vaikea kääntää kun se on tyyli tai genre.

        Tästä konsultoinnista veloitukseni on yksi aito mustikka!

        Laitan kirjekyyhkyn tuomaan sinulle 10 mustikkaa. Tuon taivas sanan minäkin löysin eli ceu. Ja di on jostakin tai johonkin tai jonkin. Mutta tuo Cretcheu ei selvinnyt mitenkään. Muistan, että ZZ:n anoppi on Angolasta, joten hänen kikkuratukkansa on siis sieltä. Cesaria laulaa aina Angolan naisten ja köyhien puolesta paljain jaloin. Itse hän on kotoisin Kap Werdeltä. Fadon tyyppistä Cesariakin on paljon laulanut, samoin kuubalaista ja muuta latinoa.


      • Ali-Arvas

        Nyt menee kyllä 11 mustikkaa kuoreen, sillä sain selvitettyä sen ctretcheun. Se on siis aitoa Cap Verden sanastoa ja se tarkoitta rakas! Eli cretcheu di ceu = rakkaani taivaasta
        Va säjer ni ny då?


      • Cee-Lila
        Ali-Arvas kirjoitti:

        Nyt menee kyllä 11 mustikkaa kuoreen, sillä sain selvitettyä sen ctretcheun. Se on siis aitoa Cap Verden sanastoa ja se tarkoitta rakas! Eli cretcheu di ceu = rakkaani taivaasta
        Va säjer ni ny då?

        Nyt laitan täyden tusinan mustikoita kuoreen, voi miten haikeata ja ihanaa. Nyt meni myös todella sieluun se melankolia siinä laulussa. Nyyh.


      • Ali-Baba
        Cee-Lila kirjoitti:

        Nyt laitan täyden tusinan mustikoita kuoreen, voi miten haikeata ja ihanaa. Nyt meni myös todella sieluun se melankolia siinä laulussa. Nyyh.

        Minä satun myös hyvin paljon pitämään Kap Verden ja myös Mali pohjaisesta musiikista. Se on kuin Anneli Saariston evakon laulu mutta trooppisin ja valtamerellisin vivahtein. Kap Verdeläiset ovat erityisen hyvin osanneet kuvata kaihon ja kaipuun melodioissaan ja lauluissaan. Niissä on aina jotain mitä on rakastanut mutta mikä on niin kaukana. Verstehen sie? Typisch scorpion musik!


      • Cee-Lila

        Aurinkoista aamupäivää. Taitaa olla musiikkimakumme todellakin tyypillistä scorpioneille. Kuuntelen nykyään myös usein Laura Voutilaisen Niin kuin meren hiekkaa tai Kirkan Niin paljon se sattuu.

        Minun on kai hankittava it-tukipönkä katsomaan konettani, alkaa ottaa kupoliin, kun en pääse kirjoittamaan mitään sähköpostiin. Nyt soitan päivittäin ausseihin kun s-posti ei toimi. Eilenkin soitimme ausseihin sairaalasta, että appi sai puhua tyttärensä kanssa.


    • Alkuperäinen-Rapu

      Keskipäivää kaikille!

      Ei minulla mitään asiaa ole, mutta kun tuossa on ollut puhetta skorpioneista, niin yksi ystävättäreni on skorpioni. Hän kertoi juuri muuttaneensa ja kysyin häneltä että "oletko nyt löytänyt sen oikean ja muutat hänen luokseen"?, niin hän sanoi ettei ole löytänyt mitään oikeaa, mutta paljon vääriä!

      Syy muuttoon on se, että talo, missä hänen kotinsa on, menee ainakin vuodenajaksi "mega" remonttiin, huputuksineen.

      • Cee-Lila

        Se, että talo huputetaan vuodeksi, tekee siitä mahdottoman asua. Niiden muovien alta ei saa edes ikkunoita auki ja jos saa, ei sieltä ainakaan raikasta ilmaa tule. Ja joka paikka täynnä pölyä. Kun edellisessä asuintalossamme oli remontti, kaikki muuttivat sijaisasuntoihin, jotka tarjottiin remontoijan puolesta. Mekin asuimme ½ vuotta viereisessä talossa. Kaikki piti tyhjentää kellaria ja vinttiä myöten.

        Kaikki eivät löydä koskaan sitä oikeaa. Mitä vanhemmaksi tulee, myös sitä vaikeammaksi muuttuu se löytäminen, koska vaatimuksetkin kasvavat iän ja kokemuksen myötä. Jos löytää, tulee sitten isommat asiat mukaan, eli kuolema korjaa toisen (tai kaupunki erottaa heidät, kuten kävi Heralan pariskunnalle aikoinaan, kun vanhoina joutuivat eri vanhainkotiin).


    • Cee-Lila

      Olimme taas appea katsomassa ja voi kohtuullisen hyvin. Otimme taas yhteyden ausseihin U:n puhelimella, että sai puhua tyttärensä kanssa, joka on todella huolissaan isästään.

      Katsomme aina joka päivä kuolinilmoitukset Hesarista, minä olen seurannut niitä jo teini-iästä lähtien. Tänään U sanoi, ettei löytänyt yhtään tuttua, minä löysin kaksi. Entisen työnantajani sekä nuoruuden aikaisen yhteisen tuttavamme nuoremman veljen vaimon kuolinilmoituksen. Tämän nuoremman veljen pari vuotta vanhempi veli, joka oli hyvä kamumme, kuoli jo pari vuotta sitten. Olivat malmilaisia nuoruuden kavereitamme, joihin emme ole aikuisina pitäneet mitään yhteyttä. Tämän kaverimme vaaleankeltaisella amerikan raudalla surfailimme siellä ja täällä hänen silloisen tyttöystävänsä kanssa. Yövyimme jopa yhtenä juhannuksena teltassa U:n kotitalon pihalla, kun tämän vanhemmat olivat ulkomaan matkalla.

      Tällaista elämä on, se jatkuu joka tapauksessa.

      • amummu

        Nyt on sitten kesä tullut. Meikäläinen on jo välillä ulkona joutunut puhisemaan kuumasta - sisällä ei hätää, kun on tuo ihmiskunnan paras keksintö: jäähdytys:)) Minulla on taas kettis hoidossa torstaihin saakka, ja sen kanssa mennään satoi tai paistoi. Onneksi sekin on jo sen verran vanha, ettei kuumassa pitkään jaksa ja lenkit pysyvät siten kohtuullisen mittaisina. Nytkin se makaa tuossa edessäni lattialla kuin tapettu mato äskeisen lenkin jälkeen. Nopeilla sen käytin jo seitsemän aikaan, sitten kumpikin vielä vähäksi aikaa nukkumaan ja sen jälkeen aamupala ja vähän pidemmälle lenkille. Vielä kolme lenkkiä tänään ennen seuraavia yöunia! Hyvää se tekee minullekin, en pääse niin laiskistumaan.

        Toivon, että olisin aamuvirkumpi. Varhaiset kesäaamut ovat aivan mahtavia. Tänään vielä seitsemän aikaan oli vähän usvaa, jonka läpi auringon säteet kauniisti valaisivat maiseman. Ja koiraystäväni jo kovin harmaantuneen kuonon! Harmitti, ettei siinä kohdassa ollut puhelinta mukana, että olisin voinut ottaa tuosta kuonosta kuvan. Koira seisoi paikoillaan heinikossa ja nuuski kuono pystyssä kesäistä aamuilmaa. Sen harmautta katsellessani tuli kovasti surku, että nyt jo yli 11-vuotinen ystävyytemme alkaa olla loppusuoralla. Ja miten nopeasti ne vuodet ovatkaan menneet! Ja ne samat vuodet ovat minussakin - apuuuva!

        Pihanurmikkokin pitäisi taas hinkata, mutta minulla ei nyt enää ole inspiraatiota siihen. Kohtapuoliin alkavat yhtiössämme salaoja- ja sähköremontti, ja kaikki paikat kaivetaan ylös. Pihatkin menevät uusiksi. Onneksi en ole puutarhuri, joten meidän pihaamme kaivaukset eivät kovin suurta vahinkoa tuota, kun siinä ei niin kummia kasva. Kukatkin ovat enimmäkseen siirreltävissä ruukuissa. Muutama perenna pitää pelastaa, mutta siinä kaikki. Toivottavasti kaivaukset hävittävät lopullisesti kusiaiset, joita pihassamme tänä kesänä on ollut ihan tolkuttomasti. Viime kesänähän niitä myrkytettiin pariinkin kertaan, mutta taisivat siitä vain innostua, ja tänä kesänä niitä on ollut myriadeja.

        Nyt pyykkikonetta ajamaan, että kerkiävät vaatteet vielä kuivua illaksi. Edellisen satsin, jonka pesin perjantaina jouduin lauantaina aamuyöllä pelastamaan sateesta, kun luulin, että sadetta ei tule.

        Iloista, alkanutta kesäviikkoa!


      • Cee-Lila

        Nyt teillä vaivaavat pihaa kusiaiset, oliko se vielä viime kesänä kun etanat limasivat pihaanne ja seiniänne? Vai oliko se mökillänne? Meidänkin talomme alaoven kynnyksellä oli eilen runsaasti mustia muurahaisia, ei kovin isoja. U kävi antamassa niille vähän Raidia, että älyäisivät virittää pesänsä jonnekin muualle.


      • amummu
        Cee-Lila kirjoitti:

        Nyt teillä vaivaavat pihaa kusiaiset, oliko se vielä viime kesänä kun etanat limasivat pihaanne ja seiniänne? Vai oliko se mökillänne? Meidänkin talomme alaoven kynnyksellä oli eilen runsaasti mustia muurahaisia, ei kovin isoja. U kävi antamassa niille vähän Raidia, että älyäisivät virittää pesänsä jonnekin muualle.

        Joo, oli etanoita ja kusiaisia. On tänäkin kesänä ollut etanoita, mutta elelleet enempi nyt kasveissa kuin seinillä. Mutta kusiaisia on tullut tänä kesänä sisällekin saakka pari kertaa. Ja se on minusta törkeyden huippu, elukalta.

        Mökillä taas riesana ovat olleet tavalliset muurahaiset, ne isot jotka npistää ilkeästi, mutta sen jälki ei pitkään tunnu. Toisin on kusiaisten "nipistys". Se lehtää ensin päivän, sitten alkaa kutista ja kutiaa ainakin minun kintuissani monta päivää. Koirakaan ei enää tykkää maata nurtsillamme, kun kusiaiset kiusaavat sitäkin.

        Muistan ajan (ennen putkiremonttia), kun meillä sisällä joka aamu vaelsi sentin leveä murkkuvana kylppäristä keittiöön. Ja joka aamu ennen töihin lähtöä imuroin. Mitkään konstit eivät auttaneet niiden häätämiseksi, kunnes sitten putkiremontissa putket vedettiin seinille, jolloin lämpö lattian alta katosi. Ja niin katosivat muurahaisetkin. Ne olivat kyllä niitä pieniä sokerimurkkuja, jotka eivät piinanneet ihmisiä. Mutta en minä niistäkään tykännyt. Paljon lievempi tapaus kuitenkin kuin kusiaiset, joita inhoan sydämeni pohjasta. Kusiaisen oikea nimi on siloviholainen; viholainen kyllä kuvaa, mutta silo on kaukana niistä otuksista.

        Nyt kettiksen kanssa taas lenkille!


      • Cee-Lila

        Teilläkin kettistä hoidetaan paremmin kuin monia ihmisvanhuksia Suomessa. Itselläni ei ole isää eikä äitiä, jota pitäisi hoitaa ja ulkoiluttaa. U:lla on isä. Isä on päässyt aina ulos omin avuin pyörätuolillaan melkein tähän asti, nyt aivan parin kolmen viikon aikana ei ole onnistunut omatoimisesti, kun meni niin heikkoon kuntoon virtsatietulehduksen ja munuaisten vajaatoiminnan takia, ennen kuin lääkitys taas kerran aloitettiin. Maisemista hän ei nauti kun ei ole näköaistia juurikaan tallella. Keskusteluseuraa kaipaa lähinnä, mutta nukahtelee kaiken aikaa ja kuulokin on heikko. Joka asia pitää kertoa pariin kertaan, ennen kuin vastaa. Talossaan asuvat naiset keskustelevat aina hänen kanssaan kun on ulkona, ja pitävät apesta todella paljon. Lähettelevät hänelle aina terveisiä kun olemme hänen luokseen menossa tai pois tulossa. Naiset hakevat aina appea talon alakerran kerhohuoneeseen, kun siellä on joku tilaisuus, esim lauletaan, vietetään vappuaattoa tai jotain muuta aktiviteettiä. Aina vappuaattona laitan apelle hänen kellastuneen yo-lakkinsa esille, että saa sen päähänsä. Kyselee aina, saako sen laittaa päähänsä jo ennen klo 18, sanon että saa jo vaikka keskellä päivää. Hänellä on ne vanhat tavat mielessä ja ihan alkuaikoina sen sai laittaa päähänsä vasta aattoyönä 00.00, myöhemmin suvaittiin klo 18.00 illalla, heidän seniorijuhlansakin alkavat jo kello 16. Menevät jo nukkumaan kello 18 jälkeen jne. Tai ainakin omiin asuntoihinsa. Paitsi appi, joka ei tiedä vuorokauden ajoista mitään nykyään. Saattoi lähteä ulos pyörätuolillaan illalla klo 21, luullen että on aamu, koska on niin valoisaa. Sama talvella, illalla 21 on yhtä pimeää kuin aamulla klo 9.

        Nytkin eilen käydessämme häntä katsomassa Malmin sairaalassa, muisteli nauraen sängyssään, miten marsalkka Mannerheim oli Kiinassa vierailulla ja miten siellä olisi pitänyt röyhtäistä ruuan päälle, jotta emäntä tuntee ruuan olleen hyvää, mutta röyhtäystä ei tainnut tulla, kun on oppinut ihan erilaiset pöytätavat. Tämän oli lukenut marskin muistelmista. Muisti on tallella hyvin vaikka mihin asioihin, ei ehkä ihan viimeisimpiin, mutta on tietyllä tavalla hyvin muistava ihan tuoreistakin asioista, eli missä hänen kotiavaimensa ovat. Tulivatko ne sairaalaan mukaan jne. Totesin että oli tuotu mukanaan, mutta palautettu kotiin jne. Paleli eilenkin, joten hänen ohut villapaitansa laitettiin päällensä omista vaatteistaan, on sellainen vilukissa sanojensa mukaan, minkä olen huomannut jo vuosien saatossa.


      • Muurahais-karju

        Olkaa muurahaisia ja etanoita juonimpia. Yllyttäkää ne toisiaan vastaan. Käyttäkää luontoa älkääkä Raidia.

        Kun biologiaa ja evoluutiota tarkemmin pohditte niin pian havaitsette että etanan ainoa luonnollinen vihollinen on lokin lisäksi muurahainen.
        Muurahainen taas menee sinne missä sillä on saalista ja pesään kannettavaa. Sijoittakaa siis jonnekin muurahaiselle hyvin kelpaavaa ja houkutelkaa niiden joukot sillä sinne. Se voi olla jotain laihaa makeaa sillä makea maistuu muurahaisellekin ja jos teette tällaisen makeavanan sinne missä vaanivat "tappajaetanat"

        Sitten ne muurahaiset käyvät kyllä samalle saalille tulevien etanoidenkin kimppuun. Luonto hoitaa. Viholliselle on vaan ohjelmoitava vihollinen ::))
        Makea olut on kova houkutin sekä muurahaiselle että etanalle. Jos sinne puskan juurille heittää sen oluen kanssa vielä muutaman luun missä on ydintä jäljellä niin muurahaiset tulevat varmasti perässä.


      • Cee-Lila

        Eräässä perheessä, alakerran rivitaloasunnossa oli myös paljon muurahaisia keittiössä, jolloin perheen äiti laittoi lattialle pienelle lautaselle tilkan koskenkorvaa ja sokeria. Pian oli lautasella muurahaiset ketarat levällään, kuolivat pienessä hiprakassa tai ehkä kovassa krapulassa. Oli kuitenkin ekologisempi kuolema kuin Raidilla ? Sitä en tiedä oliko tästä kikasta apua kuin yhdeksi päiväksi.


      • amummu
        Cee-Lila kirjoitti:

        Eräässä perheessä, alakerran rivitaloasunnossa oli myös paljon muurahaisia keittiössä, jolloin perheen äiti laittoi lattialle pienelle lautaselle tilkan koskenkorvaa ja sokeria. Pian oli lautasella muurahaiset ketarat levällään, kuolivat pienessä hiprakassa tai ehkä kovassa krapulassa. Oli kuitenkin ekologisempi kuolema kuin Raidilla ? Sitä en tiedä oliko tästä kikasta apua kuin yhdeksi päiväksi.

        Tulipa murkuille autuas lähtö. Vamaan niillä tunnelma vähän niin kuin ihmisten laulussa, että "jos Suomen kaikki järvet viinaksi muuttuisi..."

        Kyllä noita "luonnollisia" ansoja olen minäkin kokeillut aika monta sorttia. Olutta, makeaa, valkopippuria, valkosipulia, chiliä, jne. Tappajaetanoita ei meillä onneksi ole, ihan vain tavallisia kotiloita. No, taitavat kotilot joutua henkihieveriin tässä lämmössä. Uskon, että kusiaisistakin pääsemme eroon, kun kaikki pihat ja käytävät on myllätty peruskallioon, ja uutta maata tuodaan tilalle, kun kaivannaiset taas täytetään.

        Kävin taas äsken kettislenkillä ja kyllä lämmintä oli. Niin, että kettiksenkin askel hidastui jo huolestuttavasti. Nyt makaa reporankana, ja löysi paikan siinä, missä ilmalämpöpumpun virkistävä viileys kohtaa lattian. Viisas elukka.

        Kohta pitää lähteä systerillä käymään. Menen neuvomaan ryijyn solmimisessa. Aloitin itse jo monta vuotta sitten pykäämään sellaista, aika isoakin, mutta keskenhän se minulta jäi. Niskat ei kestäneet sitä kököitystä. Nyt sitten, kun noita kaappeja raivailen, löysin tekeleen ja siskoni oli halukas tekemään sen loppuun, kunhan saa vähän opastusta, mitä siis menen hänelle antamaan. Tällä helteellä kyllä villalankojen ja -kankaan kanssa peuhtominen ei oikein houkuta, mutta eivät houkuta ulkohommatkaan, joten valinta on "siisti sisähomma".

        Kaunista kesäpäivää jokaiikalle!


    • Cee-Lila

      Lämpöpatterien säätäjä kävi, eikä hän päässyt ollenkaan käsiksi olkkarin patteriin, on niin hankalasti painavien huonekalujen takana, joten jätimme sen sikseen. Mainitsin hänelle, että ei se ole koskaan lämmin ollutkaan, niin ettei sitä tarvitse säätää pienemmälle taloyhtiön säästökampanjan takia. Toinen patteri mihin ei päästy käsiksi on keittiön patteri. Keittiön kiinteä kaapisto on sen edessä, joku neropatti on niin suunnitellut. Ainoa mitä pystyi säätämään oli makkarin patteri, sillä pesuhuone ja sauna kuuluvat eri systeemiin.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Hei taas!

      Kerrankin on sää että ei ole tarvinnut vetää illalla villatakkia päälle. Kun tulin bussilla Tilkasta hammaslääkäristä, niin bussiin tuli mies shortseissaan ja ruutupaidassa. Hän istahti eteeni käytävän toiselle puolelle ja istuttuaan nuuhki kainaloitaan. Kääntyi katsomaan ja selitteli jotain deodorantin pettämisestä. Sitten hän kysyi minulta että "kuinka kesä on mennyt"? Vastasin että "hyvin muuten, mutta kylmä on ollut". Sitten se, mistä annan hänelle kymmenen pistettä ja vielä papukaijamerkinkin. Hän nimittäin kysyi minulta, että "joko olet töissä, vaiko vielä kesälomalla"? Kerroin olevani hieman pidemmällä "lomalla" ja hän "ihmetteli" sitä, että en ole enää töissä. Toivotteli hyvää kesän jatkoa kun jäi pois bussista. Piristi taas ihmeesti, kun ei ollut tullut vielä aivan huomaamattomaksi.

      amummu on solminut ryijyä. Minä olen solminut joskus kaksi suurta ryijymattoa. Tein niitä istuessani hiekkalaatikollakin. Toisen olen antanut sitten pois ja toinen kärsi meillä tapahtuneessa vesivahingossa, kun se oli kääröllä, ei siis käytössä ja kosteus oli tehnyt sille tuhojaan. Vakuutusyhtiö korvasi sen todella hyvin, koska se oli suuri ja käsin tehty. Olin jo kyllästynyt siihen ja olin hyvin tyytyväinen kun pääsin siitä eroon.

      On jo monta vuotta kun meillä on käynyt lämpöpatterien säätäjää. Itse sitä ei saa mennä tekemäänkään, kun meillä on kaukolämpö. Silloin oli kylmää, ja tuo lämmöntasaaja sanoi, ettei patterien edessä saa pitää verhoja, eikä mitään, mikä estää lämmön tulon huoneeseen. Minähän en siirrä kalusteita keskelle lattiaa ja verhot ovat niin kuin minä haluan niiden olevan. Jos muuta keinoa saada lämpöä ei ole, niin sitten vaan ne villasukat ja villatakki päälle.

      • Cee-Lila

        Kyllähän meilläkin on kaukolämpö ja olkkarin patteri aina kylmä. Sen edessä ei ole edes verhoa, mutta huonekaluja kyllä, koska asuntomme on pieni. Eivät ne huonekalut estä lämmön pääsyä, mikäli sitä patterissa on. Mutta kun ei ole. Minullakin on vakiovaruste talvella villasukat ja fleece päällä.

        Äsken näimme taas ihmeen tässä meren rannassamme. Mies nousi ilmaan vesisuihkurepun avulla, kun vesiskootteri antoi hänelle vauhtia. Aiemmin kesällä näimme sen kumiveneen, joka nousi ilmaan siivekkeiden avulla.


    • Cee-Lila

      Kävimme äsken apen luona, oli sängyssä sängynohjain kädessään painellen nappeja, mutta mitään ei tapahtunut. Ei joutunut esim linkkkuun hampurilaisasentoon, onneksi. Kysyimme, mitä haluat sängyn asennoksi, halusi sulkea radion. Sanoimme, ettei sinulla ole radiota, eikä tuo ole oman radiosi kaukosäädin siellä kotonasi. Ai eikö. Huomasin, että naapurivuoteessa olevalla miehellä oli kännykkä pöydällä, josta tuli englanninkieliset uutiset. Apella on aina tapana kotonaan sulkea radionsa kun me tulemme hänelle käymään. Avaa sen taas lähdettyämme. Sairaalassa oli muutenkin valtavasti hälyääniä, koko ajan piippaa joka huoneessa laite, kun joku painaa ovikelloa päästäkseen sisään osastolle. Appi sanoi, että tuo jatkuva piippaus ärsyttää häntä. Kun naapuri lopetti uutisten kuuntelun ja alkoi kuorsata, alkoi käytävällä oleva siivoushenkilö puhdistaa lattiaa sellaisella suurella laitteella, joka imuroi, pesee ja kuivaa lattian saman tien. Ei keskustelusta tullut juuri mitään. Apen kuulo ei ole kehuttava muutenkaan,

      • Alkuperäinen-Rapu

        Tuntuu aika kummallisilta tuo melusaaste sairaalassa. Yleensä radiota kuunnellaan sängynpäässä olevalla laitteella, joka on vain itselle kuuluva. Ja eikös nuo siivousvälineetkin voisi olla nykypäivänä jo äänenvaimennuksella suunniteltuja. Ymmärrän, että häiritsee nuo piippauksetkin, kun niitä joutuu kuuntelemaan koko päivän ja varmaan yölläkin joku pyrkii osatolle. En ole käynyt Malmin sairaalassa muuta kuin labrassa.

        Ihmeellisiä "liitäjiä" siellä teidän rannassa, Cee-Lila.


      • Cee-Lila

        Kyse ei ollutkaan sairaalan oma radioyhteys vaan henkilön oma älykänny, joka oli siinä hänen yöpöydällään ja täydellä äänellä kuuluivat englanninkieliset uutiset. En huomannut siellä olevan lainkaan niitä perinteisiä sairaalaradioita, joita voi kuunnella omassa sängyssään sellaisella korvaan painetulla pestävällä päällyksellä olevalla kuuntelulaitteella. Kyse on geriatrianosasto, jossa en kovin hyväkuntoisia ole nähnyt tämän viikon aikana, minkä olen siellä vieraillut. Ja karkailevien dementikkojen takia sinne osastolle ei pääse eikä sieltä pois ilman painonappien painamisia, joita nappeja taitavat potilaatkin painella huvikseen, kun eivät tiedä, mikä nappi se on. Hoitajia oli nytkin todella vähän, he eivät ehdi juuri muuta kuin availla ovia ja auttaa potilaita milloin missäkin asiassa, kun painelevat niitä sängyn reunalla olevia nappeja, jolla saavat apua, jos haluavat vaikkapa vaihtaa asentoa sängyssään taikka päästä sängystä pyörätuoliin.

        Se lattianpesukone piti suunnilleen samaa ääntä kuin oma imurini, eli ei sen toiminnassa ollessa kuule edes onko puhelimeni soinut imurointini aikana.


      • amummu
        Cee-Lila kirjoitti:

        Kyse ei ollutkaan sairaalan oma radioyhteys vaan henkilön oma älykänny, joka oli siinä hänen yöpöydällään ja täydellä äänellä kuuluivat englanninkieliset uutiset. En huomannut siellä olevan lainkaan niitä perinteisiä sairaalaradioita, joita voi kuunnella omassa sängyssään sellaisella korvaan painetulla pestävällä päällyksellä olevalla kuuntelulaitteella. Kyse on geriatrianosasto, jossa en kovin hyväkuntoisia ole nähnyt tämän viikon aikana, minkä olen siellä vieraillut. Ja karkailevien dementikkojen takia sinne osastolle ei pääse eikä sieltä pois ilman painonappien painamisia, joita nappeja taitavat potilaatkin painella huvikseen, kun eivät tiedä, mikä nappi se on. Hoitajia oli nytkin todella vähän, he eivät ehdi juuri muuta kuin availla ovia ja auttaa potilaita milloin missäkin asiassa, kun painelevat niitä sängyn reunalla olevia nappeja, jolla saavat apua, jos haluavat vaikkapa vaihtaa asentoa sängyssään taikka päästä sängystä pyörätuoliin.

        Se lattianpesukone piti suunnilleen samaa ääntä kuin oma imurini, eli ei sen toiminnassa ollessa kuule edes onko puhelimeni soinut imurointini aikana.

        Jossain lehdessä oli taannoin jonkun vanhuksen omaisen kertomus vanhushoitolaitoksen systeemeistä. Hoito-ohjelma tjms pitää kirjata sopimukseksi. Jokainen vanhukseen kohdentuva toimi, jota ei tuossa sopimuksessa ole laskutetaan erikseen. Niissä on laskutuksen perusteena vähimmäisaika. Jos mummolta pyyhitään nenä, kun hän ei siihen itse kykene, eikä toimenpidettä ole sopimuksessa, niin rahamittari alkaa tikittää. Ja vaikka tuo pyyhintä kestäisi puoli minuuttia, niin lisälasku lähtee minimiajasta, joka usein noissa laitoksissa on 15min. - Pöyristyttävää ahnehtimista ja vanhuksen kohtelua!

        Sairaalassa ehkä vielä vanhuskin saa pieniä palveluita (jos hoitohenkilökunta vain niihin ehtii) ilman lisämaksua. En tiedä. Meillä ei onneksi tällä haavaa ole ketään sisällä.


    • Cee-Lila

      Nyt olemme jo havainneet, että pattereiden ns asennuksen jälkeen ei hanoistammekaan tule enää kuin haaleata vettä. Näinköhän pian käymme pelkästään kylmissä, karaisevissa suihkuissa? Kyllä tuo haalea vesi hampaiden pesuun käy.

    • Ali-Asentaja

      Helou hellettä,
      Hesarissa on tänään auton tuntemistesti. Tein sen joutessani ja sain seuraavan arvion:

      "Tiedät tarvittavat asiat siitä, mitä autosi on syönyt. Oletkin sukupuuton partaalla olevan lajin edustaja: yksi heistä, jotka ymmärtävät vielä autonsa päälle, eivätkä ole sormi suussa heti, kun jokin menee vikaan."

      Vaikka sain kaikki oikein niin kaukana olen ea kaltaisesta tosiasentajasta, mutta ilmeisesti kuitenkin sukupuuttoon kuoleva moniosaaja nykyiseen pulla ja kännykkänuorisoon verratessa :)

      • amummu

        No, hittolainen! Minäkin tein tänään testin: selvitin alakoulun (taisi olla IS:n sivuilla) kysymyssarjan täysin pistein. Täytyypä pikkuisen keulia lapsenlapsillekin, ettei mummu nyt ihan vielä täysi äppänä ole (vaikka kyllä välillä siltä tuntuukin, eikä edes vain tunnu:)

        Autosta minä en tiedä paljonkaan. Minä vain ajan, tankkaan tarvittaessa, käytän korjaamolla, jos tulee vika. Siinä se. Siippakin nuorempana teki itse kaikki mahdolliset korjaukset, mutta ei hänkään enää aikoihin ole pukeutunut tee-se-itse-miehen haalariin.

        Eipä noihin nykyautoihin kai enää itse voi mitään tehdäkään. Jo lampun polttimen vaihto on tehty niin hankalaksi, että ammattiapua on saatava. Ja mikä tahansa muu vika tulee, niin auton tietokoneeseen pitää päästä käsiksi eikä se onnistu kotikonstein.

        Kevyttä kesäpäivää!


      • amummu

        Tein inäkin autotestin. Tulos: Eikun hanaa! Sinusta on ainesta automekaanikoksi ! (vain yksi vastaus väärin). Eikun ceeveetä väsäämään:)


    • Cee-Lila

      Ai että Hösärissä on ollut auton tuntemistesti. En paljoa autoja tunne, omamme etupenkin tunnen. On paremmassa kunnossa kuin U:n penkki, joka on jo rispaantunut yhdestä saumasta. Nuoruuden Angliasta tiesin, että siinä oli katkojan kärjet. Isäpuoleni ihmetteli, mistä sellaisen asian tiesin? Nykyautostamme en tiedä muuta kuin että tietokone näytti viime joulun alla, että turvatyynyt pitää tarkistaa. Etteivät lävähdä päin pläsiä ilman kolaria. Tarkistus ja jonkin osan vaihto maksoi 800 euroa.

    • Cee-Lila

      Päivitän tähän päivään. Soitin juuri systerille, heillä alkoi sataa, tuli kiire hakea matot ulkoa, meillä paistaa aurinko, avasin partsin lasit jo aamulla, silti siellä on 29. Oikea korvani lukkoilee, aina saan korvavaivoja jos on helle, en tajua, miksi. Kaippa korvavahat sulavat liikaa ja tukkivat käytävän. Inhottava olotila.

      Pojantytär soitti äsken. Haluaa mukaan kun seuraavan kerran menemme systerille. Ainoa probleema on, että asuu E-Pohjanmaalla, me stadissa ja systeri Mikkelissä. Haluaa tavata systerin pojanpoikia. Tästä on jo kauan kun olimme kaikki kasassa yhtä aikaa. Olimme Tallinnan laivalla, 3 aikuista, systeri, systerin tytär ja minä. Kersoja oli 6, systerin pojanpojat, systerin tyttären tytär ja -poika sekä minun pojanpoika ja -tytär. Myös Linnanmäen reissuja teimme usein koko revohka. Kaikki ovat jo vähintään teini-iässä nämä 6. Kyllä aika kuluu.

    • Ali-Baba

      Minäkin, nuori poika, jouduin tässä käymään tarkistuttamassa lasiaiseni kun silmässä liikkui mustia pilkkuja ja kulmassa vilahtelivat valonväläykset.
      No olivat ikääntymislasiaisirtauman tyyppimerkkejä. Tarkastetaan viikon päästä uudestaan. Kaikkee se ikä tuo tullessaan. Muuten oltiin pojanpojan ja pojan kanssa kahvilla Hakaniemen torilla ja pojanpoikaa hiukan pyöräyttämässä Töölönlahden leikkipuistossa kun on vielä siinä iässä. Vai leikkiiks kohta 6 vuotiaat?

      • Cee-Lila

        Aurinkoista aamupäivää. Kyllä kohta kuusivuotiaat leikkivät vielä monta vuotta. Rakentavat hiekkalinnoja uimarannalla ja leikkivät väijyleikkejä puu- että vesipyssyillä ja harjoittelevat pallopelejä pihalla.

        Noita silmäjuttuja on minullakin näkökentässä ollut vuosia. Esim oikean silmän näkökentässä näkyy aivan kuin auennut havunneulakuvio, kun katson esim tietokoneen vaaleata ruutua. Se havunneula on välillä lähes suora, välillä aivan vänkkyrässä. Vasemmassa silmässäni on ollut laskimotukos jo parikymmentä vuotta. Se aiheuttaa tummia läikkiä näkökentässä, jos peitän oikean silmäni. Silmälasieni vahvuus on vain 2,25. Pitäisi hankkia hiukan vahvemmat. Tarvitsen laseja vain lukiessa. Tietokoneella en tarvitse niitäkään, en myöskään töllöä katsoessa. Kaukonäköni on hyvä.


      • meetio

        "Kaukonäköni on hyvä"

        Kristallipalloni näyttää etäyhteydellä että myös ulkonäkönne on säilynyt hyvänä ;)

        Toisin kuin edellisellä " nuorukaisella" :D


      • Cee-Lila

        Kiitoksia meetiolle, uskon että etellisen kirjoittajan nuorukais-Ali-papan liki-ei kun ulkonäkö on myös hyvin säilynyt, onhan hän syönyt runsaasti etikassa säilöttyjä itämaan herkkuja, puhumattakaan Baltiasta hankituista kaiken maailman rasvaisista elämän eliksiiriä lisäävistä tuotteista:-D


    • amummu

      Aika eri lailla nää näkimet ihmisillä toimii. Aikoinaan, kun työelämässä aloin töllätä tietsikkaa, niin jo vuoden päästä jouduin menemään silmälääkäriin.

      Tietysti ikääkin juuri noina aikoina alkoi karttua ikäänkuin nopeammin kuin ennen. Oli sitten ikä tai työ, niin ekat lukulasit sain, vahvuus 1,25. Lääkäri sanoi, että varmaan vuoden päästä pitää jo ottaa vahvemmat. Siitä on nyt vajaa 30v, ja nykyiset "tiimarin" lukulasini ovat 1,5:t! Joskus kun jotain oikein tarkkaa ja pientä pitää näprätä, esim. pujottaa rullalankaa neulan silmään, lainaan siippani 2,5:ia.

      Minäkin käytän laseja lähinnä vain lukiessani tai tietsikalla ollessani tai jotain muuta lähempää katsomista vaativaa tehdessäni. En ole vielä hankkinut kaksitehoja, vaikka kuulemma ne helpottavat eloa: Ei tarvitse kaiken aikaa pistää rillejä silmille ja taas kohta ottaa pois. Minulla on tapana pitää rillejä pään päällä, kun en niitä tarvitse. Aika usein huomaankin taputtelevan päätäni rillejä hamutakseni. No, ainakin joku antaa taputuksia

    • amummu

      Höh, sensuuri taitaa olla tiukalla tänään; ei vissiin saa lipsua asiasta, kun viikonlopun toivotukset eivät tulleet näkyviin, vaikka ihan nätisti sen tein. Siis leppoisaa, elokuista viikonloppua kaikille!

      • Cee-Lila

        En kyllä usko että S24:n sensuuri olisi iskenyt, vaan mehän lipsumme milloin missäkin asiassa koska tämä on vielä vapaa elämä-saitti. Ei ole pakko kommentoida vaikkapa hyvää mustikkasatoa itäisessä rajan läheisyydessä olevissa metsissä, missä kontiot kähveltävät pihvitkin grilleistä kun niitä jättää hetkeksi valvomatta. Juovat jopa limutkin pulloista! Hyvää viikonloppua kaikille, itse vietän sitä vain kotona.

        Hankin tänään itselleni tablettitietokoneen, mutta en ole laittanut sitä vielä päälle. Ehkäpä jaksan lukea karsean litanian käyttöohjetta ja sitten yrittää. Onkohan sen sähköposti helpompi kuin tietokoneen. Tabletin mukana tuli sim-kortti, eli pitäisi olla yhtä helppo kuin kännykkä? Harmi, kun lapsenlapsetkin asuvat nin kaukana, he osaisivat heti asentaa sen.


    • Cee-Lila

      https://www.youtube.com/watch?v=vuhymOusuqI

      Muistan, että Rapunen on lähdössä risteilylle viikonlopulla. Tässä pläjäys argentiinalaista tangoa sinulle. Harjoitella voi vaikka yksin taikka harjanvarren kanssa. Mieshän se viejä kuitenkin on ja olet taatusti hyvä seuraaja. Hyvää biletysmatkaa!

    • Cee-Lila
      • Alkuperäinen-Rapu

        Lauantaista keskipäivää Cee-Lila ja kaikki muutkin!

        Sain yhteyden tänne nyt vasta, mutta kyllä tango sopii hyvin päiväänkin. Kiitos! Voi jos osaisi nuo jalkojen liikkeet! Potkut ja pyöritykset niin ah ja oh! Harjanvarren kanssa se harjoittelu on tehtävä täällä kotona ja tositilanteessa tulee sitten tunne, että osaankohan enää. Sunnuntaina pitää yrittää testata. Sää on ainakin hyvä merelläkin, näillä näkymin.

        Niin, minulla on nyt pari päivää kone taas temppuillut, varsinkin S24.n kohdalla. Hesariin olen päässyt paremmin. Sähköposti ei myöskään meinaa toimia. Yhteyttä ei saada, tulee ilmoitus vain. "Yritetään uudestaan" ilmoitus antaa
        sitten hieman toivoa.

        Nyt en kirjoita enempää tällä kertaa kun ei tiedä lähteekö ketjuun, vai meneekö harakoille!

        Mukavaa lauantaita kaikille!


    • Cee-Lila

      Appi lähetettiin eilen kotiinsa sairaalasta. Tapahtui vielä väärinkäsitys sairaalan ja palvelutalon välillä, että hänet kotiutetaan vasta maanantaina. Menimme siksi häntä katsomaan sairaalaan ja ihmettelimme kun appi odotti kotiutusta ja invataksin kuljettajakin oli jo paikalla. Hoitajat ihmettelivät miksi tulimme. No siksi että appi on täällä vielä viikonlopun yli. No episodin päätös oli että appi kotiutettiin ja palvelutalo ei ollut varautunut siihen että hänet kotiutetaan sinne viikonlopuksi. Apen hoiva ostetaan viereisestä palvelutalosta, asuu omassa senioritalossaan.

      Kaikki tapahtui taas kuten murphyn laissa sanotaan, jos jokin menee pieleen, niin se menee.

    • Cee-Lila

      Aamupäivää, aurinkoista sellaista. Meillä oli eilen taas mukavaa katsottavaa tuossa rannalla, kun mies harjoitteli sitä "vesisuihkujen päällä tapahtuvaa vesiliitoa". Hän nousi välillä hyvin korkealle ilmaan mutta tasapainoa oli vaikea pitää yllä ja hän sukelsikin kymmeniä kertoja meren syleilyyn. Hänellä oli märkäpuku päällään joten ei varmaan palellut, koska jaksoi harrastaa sitä niin kauan. Näimme myös neljä seisoen melojaa, joilla oli jonkinlainen lauta allaan ja mela käsissään.

    • Cee-Lila

      Äsken näimme lisää tätä vesisuihkun päällä surfaajaa. Nyt taitonsa on kehittynyt jo niin, että sukelteli kuin delfiini. Jos ei päässyt heti vedestä ylös, sukelsi, tuli taas pintaan, sukelsi komeasti ja niin edelleen. Oli todellakin kuin delfiini. Ylös päästessään pääsi todella korkealle ja pysyi siellä hyvässä asennossa surfaten pitkin meren pintaa. Katsojia ja kuvaajia oli rannalla. Itsekin saimme monta hyvää kuvaa omalta partsiltamme tavallisella Canon Shot powerillamme.

    • Viileä-Ali

      http://news.yahoo.com/super-cold-slew-snow-old-farmers-almanac-forecast-155616699.html

      Ja tuossa säistä kiinnostuneille pohjois ameriikan talviennuste.

      • amummu

        Kuva oli melkein tuttu, paitsi että viimeksi kun kuvan maisemassa käppäilin, oli tajuttoman kuumaa. Meidän oli meininki jonottaa lippuja oopperaan, mutta olisime joutuneet seisomaan jonossa, tuossa helteessä, vaikka kuinka kauan ja luovutimme. Kävimme sitten ostamassa liput Mamma mia'aan, joka olikin aivan huippukokemus.

        Rapunen varmaan pian veivaa tulomatkan tangoa laivalla. Nyt onkin hieno merimatkasää. Itsekin olin viikonloppuna laivalla, Tallinnassa Birgitta-festivaaleilla. Sen verran kylmää kuitenkin kumpanakin päivänä oli, ettei laivan kannella tarjennut, vaan sisätiloihin piti kylmää tuulta paeta. Perilläkin piti iltaan varautua lämpimällä vaatteella. Päivällä kyllä oli ihan mukava paarustaa kaupungilla; aurinko lämmitti sopivasti, ei tarvinnut hikoilla helteessä, mutta ei ollut kesävaatteissa kylmäkään. Eikä satanut.

        Nyt pitää lähteä taas tuulettamaan kettistä. Se tuli iltahoitoon, ja vahtaa tuossa edessäni silmä kovana, että nyt mummu lähdetään. Eikun menoksi!

        Mukavaa iltaa kaikille.


      • Alkuperäinen-Rapu

        Huomenta amummu!

        Huomasin nyt kirjoituksesi. Emme tainneet olla samalla matkalla laivalla, kun me lähdimme reissuun vasta sunnuntai-iltana ja paluu oli eilen? Istuimme kyllä eilen kannella, mutta myöhemmin tuuli kyllä kylmeni.

        "Tangoa on veivattu", ja nyt on oikea jalkaterä kipeä ja turvoksissa. Pinnalla selvä mustelma, joten siellä tungoksessa on joku aivan huomaamattani iskenyt korkonsa jalkateräni päälle.

        Minä lähden tästä pian Malmille kauppareissulle, kun jääkaappi tarvitsee täydennystä.

        Mukavaa ja lämmintä tiistaita.


    • Cee-Lila

      Lämmintä maanantaita. Avasin parvekkeen lasit, kun siellä on 40. Alikin on piipahtanut kotonaan, kun antoi meille viitteitä Pohjois-Amerikan talviennusteesta. Rapu on varmaan istunut laivan kannella auringossa meren pienesti liplatellessa.

      • Entinen-Tango-Ali

        Juu, Rapunen varmaan päätöikseen rallattelee jossain risteilylaivan discossa ja harjoittelee niitä lähettämiesi turkkilaisten tangojen askelkuvioita.


      • Alkuperäinen-Rapu
        Entinen-Tango-Ali kirjoitti:

        Juu, Rapunen varmaan päätöikseen rallattelee jossain risteilylaivan discossa ja harjoittelee niitä lähettämiesi turkkilaisten tangojen askelkuvioita.

        Terve!

        Liian ovat vaikeita minun oppia nuo turkkilaisten esittämät tangon askelkuviot. Kavaljeerini yritti kyllä jossakin vaiheessa hieman pyörittää. Hän kertoi tanssivansa vain tangoa, mutta ei se nyt ihan pitänyt paikkaansa.


    • Cee-Lila
      • Cee-Lila

        Tästä Eduardo Cappussista tulee mieleeni Alin ulkonäkö. Eikös sinullakin ole pitkä hiukan harmaantunut tukka ja ponttari. Ja kookas. Ja ei kun tangoa harjoittelemaan.


    • e-a

      Hellou tännekin

      Huolimatta tulevista sääennusteista on naatittavaakin, satoi tai paistoi.

      • Cee-Lila

        Kyllähän me naatitaan, todellakin, satoi taikka paistoi. Jos ei muusta, niin tangoista taikka muistoista.


    • Alkuperäinen-Rapu

      Terveisiä mereltä ja M/S Baltic Queeniltä!

      Ei nyt ole pahemmin "rallateltu", mutta kivaa oli kuitenkin ja sää suosi todella. Discossa emme edes käyneet. Meille riitti karaokepaikka ja sitten se tangopaikka. Arto Nuotio lauloi ihania vanhoja tanssikappaleita. Naisia oli aivan valtavasti ja melkein kaikki miehet olivat vaimoineen. Ystävättärelleni, ja minulle myös, löytyi kuitenkin mukavat tanssittajat. Minä olin sitten "juuttuneena" koko eilisen illan tuon kavaljeerini kanssa ja vielä tänäänkin tapasimme, ja olimme yhdessä siihen asti kun laiva tuli Helsinkiin, tanssien, mutta tänään kyllä enempi keskustellen, koska minä olin jo laittanut tanssikenkäni laukkuun ja matkakenkien pohjat eivät olleet luistavat, en oikein halunnut niillä kengillä lähteä lattialle. Hän oli hyvä vitsien kertoja. Ne olivat hauskoja juttuja. Minä vaan en muista koskaan juurikaan vitsejä, mutta nyt jäi joitakin mieleen ja nauroimme hytissä ystävättären kanssa niille. Tuo kavaljeerini oli kotoisin noilta Alin ja exäni kotikulmilta. Takatukka tälläkin oli, mutta ei kovin pitkä tukka. Mukava mies, mutta hänelläkin oli vaimo, kertoi sen jo eilen minulle. Mukavat miehet ovat aina varattuja. Viatonta meidän yhdessäolo oli kuitenkin, vaikka kemiat tuntuivat kyllä pelaavan.

      Sitten siellä oli yksi "höpöttäjä" josta ei meinannut eroon päästä millään. Kehui, kehui meitä, niin että piti jo sanoa hänelle, että meille on sanottu nuo samat ennenkin. Tiedämme kyllä. Minulle hän sanoi että "katseletko jotain toista miestä"? mihin vastasin, että "kyllä katselen". Sitten vasta uskoi, ja jätti rauhaan kun näki minut sen "toisen miehen kanssa"!

      Mukavaa viikonalkua kaikille. Nyt uutisia katsomaan.

      • Cee-Lila

        Kiva kun Rapunen ja A-mummu ovat taas kotiutuneet. Kettikselläkin tanssijalkaa vipattaa, Rapusella kielenkannat paremminkin liikenteessä. Höpöttäjä osui minullekin kerran sata vuotta sitten, kun eräs stadin tanssipaikka oli vielä olemassa. Silloin eräs mukava tyyppi pelasti minut tältä Eddie Edvardsilta kesken tanssin.


    • Cee-Lila

      Taas on appi viety tänä iltana sairaalaan. Ei ole enää kunto kohdillaan tällä Lapin samoajalla ja suunnistaja-pihkaniskalla. Ei enää onnistu hyvin kairan kierto.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Huomenta Cee-Lila ja kaikki muutkin samalla toivotuksella. Onpas nyt harmillista tuo kun appesi kunto on ruvennut reistailemaan nyt ja joudutte hoitamaan noita sairaalareissuja näin usein. Tuo on kyllä tuttua minullekin, kun minä "jouduin" huolehtimaan pääsääntöisesti appeni sairasteluista ja minuun kotisairaanhoitajatkin ottivat yhteyttä, kun löysivät hänet aamulla lattialta makaamasta. Se kierre, sairaalaan ja sieltä lähetettiin kotiin, jatkui, kunnes hän pääsi yksityiseen hoitokotiin ja se oli sitten hänen viimeinen "kotinsa" - ainakin täällä maanpäällä.

        Tuo minun risteilyllä tapaamani tanssittaja, puhui myös hyvin syvällisiä asioita. Ei keronut ainoastaan vitsejä. Hän(kin) oli huomannut, että elämä on hyvin lyhyt, ja kuluu nopeaan. Hän sanoi, että "sitten alkaa pitkä, pitkä, pitkä..." - "olotila"! En oikein usko mihinkään "olotilaan", ja sanoinkin niin hänelle, mutta hän sanoi, ettei sitä voi tietää. No, ei niin!

        Noita vitsejä hänellä oli paljon, mutta yksi jäi mieleen, merihenkinen.

        Pariskunta oli risteilyllä. Kun he tulivat hyttiin, niin vaimo sanoi, että onpas ruma taulu seinällä. Nyt soitat kapteenille, että se täytyy hakea heti pois. Mies vastasi ettei kannata soittaa kapteenille. Se on peili.

        Mukavaa päivän jatkoa!


    • Cee-Lila

      Huomenta. Appi oli taas yöllä palautettu kotiinsa. Ja taas aamulla terveysasemalle. Tästä on muodostunut jo valtava farssi. Apen elämää ei voi sanoa lyhyeksi, mutta itse haluaisin mieluummin lyhyemmän elämän kuin että se päättyy kodin, sairaalan ja terveysaseman välillä pompotteluun.

      • amummu

        Cee, onpa apellasi nyt todella rasittava tilanne. Rasittaa siis häntä ja teitä. Miten voidaankaan ihmistä tuolla tavalla pompottaa. Johan sellaisesssa tervekin sairastuu, kun alituiseen retuutetaan paikasta toiseen, saati sitten, että huonokuntoisen kunto heikkenee entisestään. Jotenkin tuntuu siltä, että tosiaan tehoton on tämä meidän nykyinen (so)temme. En kyllä jaksa uskoa, että se sen kummemmaksi potilaan, eiku asiakkaan kannalta muuttuu uudessakaan sotessa, mikä se sitten lieneekään.

        Ja Rapunenkin pääsi taas kuivalle maalle. Olikin sinulla oikein kunnon merisää; ei ollut pelkkää näkyvyyksien ja tuulennopeuksien luetteloa, vaan upean merisään lisäksi virkistävää viihdettä ja seuraa. Sitä tämmöinen vanhempikin välillä kaipaa. Nuoret äidit kirjoittavat FB:ssä, että arkea ei kertakaikkiaan jaksa, jos ei vähintään kerran viikossa pääse irrottelemaan. Hihhih, meikäläinen nuorena äitinä oli iloinen, jos jaksoi "irrotella" edes jouluna - sen jälkeen, kun kaikki valmistelut oli tehty. Useimmiten sekin irroittelu päättyi aattoiltana hyvin pian illallisen jälkeen lasten joululahjapehmon kanssa sohvalle, täyteen uneen. Nukkuminen oli silloin arvokas lahja. Olisi vieläkin, jos vain osaisin nukkua. Nuorena osasin aina, kun vain sain siihen tilaisuuden.

        Nyt kauppaan hakemaan jääkappiin täydennystä. Kettislenkki tuli tehtyä juuri äsken, ja niin lämmin ulkona tuli, että suihkun kautta oli pakko kiertää ennen kauppareissua. Hyvää päivää kaikille!


      • Ali-Baba

        Minulta on jossain vaiheessa kiikareista lipsunut ohi, että mikäs Hundi se sinun kettiksesi on. Onko se esimerkiksi Tanskan Doggi tai Irlannin susikoira.

        Tuo Ceen anoppi tapaus tavallaan kertoo sen että kotihoito ei välttämättä ole se paras ratkaisu jokaiseen tapaukseen vaan parempi olisi joko vanhainkoti tai kroonikkosairaala. Olisi helpompaa hoidettavalle ja halvempaa veronmaksajalle paitsi jos maksaa vakuutuksesta kuten ystäväni ja kolleegani joka halvaantui työtapaturmassa silloin aikoinaan.
        Häntä käy joka päivä sellainen armeija kotihoitajia hoitamassa ettei niin paljoa näe edes sairaalassa jos sairaalapotilaana on.
        Kaikki menee ilmeisesti vakuutusyhtiön piikkiin. Hyvä hänelle, mutta ei voi olla yhteiskunnallisesti mitenkään järkevää pyörittää sellaista hoitajajoukkoa ympäri maisemia yhtä potilasta hoitamassa


      • Ali-Appotti

        Sorry, Ceen Appi!


      • Cee-Lila

        Tosiaan, appi on ns kotihoidossa, jossa yksityinen palvelutalo hoitaa häntä ja kalliilla. Katsotaan kauanko rahansa riittävät. Nyt on taas viety sairaalaan. Appi ei halvaantunut työtapaturmassa, vaan hänelle tuli parapareesi ollessan 79 vuotias. Eli jokin selkäytimessä oleva ahtauma, joka vei jalat alta ja tuli virtsaumpi sekä suolistohäiriöt. Nyt on potenut tätä jo 16 vuotta, eli hänellä on hitaasti etenevä parapareesi. Joillakin etenee jo vuodessa todella pahaksi. Apella tapahtui muutos huonompaan ensin vuonna 2008, sitten 2010 ja nyt on tapahtunut tänä kesänä todella iso muutos. Hänen erittäin hyvä kuntonsa aikoinaan on ollut apuna tähän hitaaseen etenemiseen, niin uskon.


      • amummu
        Ali-Baba kirjoitti:

        Minulta on jossain vaiheessa kiikareista lipsunut ohi, että mikäs Hundi se sinun kettiksesi on. Onko se esimerkiksi Tanskan Doggi tai Irlannin susikoira.

        Tuo Ceen anoppi tapaus tavallaan kertoo sen että kotihoito ei välttämättä ole se paras ratkaisu jokaiseen tapaukseen vaan parempi olisi joko vanhainkoti tai kroonikkosairaala. Olisi helpompaa hoidettavalle ja halvempaa veronmaksajalle paitsi jos maksaa vakuutuksesta kuten ystäväni ja kolleegani joka halvaantui työtapaturmassa silloin aikoinaan.
        Häntä käy joka päivä sellainen armeija kotihoitajia hoitamassa ettei niin paljoa näe edes sairaalassa jos sairaalapotilaana on.
        Kaikki menee ilmeisesti vakuutusyhtiön piikkiin. Hyvä hänelle, mutta ei voi olla yhteiskunnallisesti mitenkään järkevää pyörittää sellaista hoitajajoukkoa ympäri maisemia yhtä potilasta hoitamassa

        No, ei ole dogi eikä irlanninsus, vaan paljon pienempi, sileäkarvainen kettuterrierri. Hauska poika, vaikka ikä (11v) alkaa jo sitäkin painaa. On oppinut kaikkea kivaa: mm. tietää, että jos on iltahoidossa pääsee heti Emmerdalen jälkeen lenkille. Joka kerta, kun sarjan loppusoinnut alkavat telkkarista kaikua teputtaa ukko nukkumahuoneestaan seisomaan eteeni ja killittää ruskeine silmineen, että nyt mummu mennään. Ja mehän mennään. Usein se myös makoilee jaloissani, kun hommaan keittössä. Kuuntelee siinä päätään puolelta toisella kallistellen, kun sille höpisen asioitani. Ja ymmärtää kaikki.

        Kyllä tänä päivänä tuo hyvä kunto olisi tärkeä asia. Minulla se on kohtuullinen, mutta parempikin saisi olla. Toiveissani on asua omassa kotonani niin kauan kuin mahdollista, ja varmaan niin joudunkin tekemään, vaikka en enää haluaisi tai kykenisikään. Näyttää suunta olevan siihen, että hoitoakin tarvitsevat vanhukset pakotetaan jäämään kotiinsa, oli sitten kunto mikä tahansa. No, se näkee, ken elää.

        Äsken kävin taas kettislenkillä. Kävelin erään leikkipuiston ohi, missä oli nuoria äitejä taaperoidensa kanssa. Naisten pukeutuminen tänä kesänä on ilahduttanut kovasti. Nyt näkee paljon kauniita kesämekkoja, ei aina vain niitä pinkeleitä, rumia farkkuja tai yleensäkin housuasuja. Mutta en tiedä, onko sitten paljon fiksumpaa pukeutumista, kun äiti lapsensa perässä kumarrellessaan paljastaa koko peräpeilinsä - alkkareiden peittämänä sentään - kun tuo nätti kesämekko on niin lyhyt, että seistessäkin juuri ja juuri peittää kantajansa vesirajan. Pitää vain ihmetellä näitä muoti-ilmiöitä.

        Nyt on lähdettävä reuhtomaan tavaroita pois ikkunoiden edestä. Meille tulee tänään koulutyttö pesemän ikkunoita. Paikallinen 4H-kerho leijonaklubin avustamana järjestää koululaisille pientä ansiota lähettämällä heitä kotitöihin eläkeläisten luokse.

        Minä en joudu maksamaan ikkunanpesusta penniäkään. Vähän kyllä hurjalta tuntuu, että joku tyttönen noita meidän seinän korkuisia ja lähes levyisiäkin ikkunoita kuuraa, kun se minultakin vaatii aikamoisen ponnistuksen. Tosin homman jaamme kahdelle päivälle, koska ikkunapintaa todellakin on paljon.

        Tuntuu tosi kivalta em. apu, vaikka hiukan on paha omatunto, kun vielä itsekin hommaan pystyisin, ja kun varmaan on eläkeläisiä, jotka eivät pysty enää juuri mihinkään. Naapurin eläkeläinen oli suositellut meitä 4H-kerholle. Kolme muutakin as oy:mme eläkeläishuushollia saa saman palvelun. Iloisina otamme nyt avun vastaan.

        Kaunista päivää kaikille!


    • Cee-Lila

      Aurinkoista päivää kaikille. Ystävämme, it-osaaja, kävi meillä eilen laittamassa koneeni sähköpostin taas toimimaan. Olinkin 3 viikkoa ilman sähköpostia, vaikka en paljoa viestejä lähetäkään. Ausseihin heti lähetin, mutta se ei ole saavuttanut saajaansa, koska hänellä on tietokone kiinni.

      Laitoimme myös tablettini käyttökuntoon. Eli latasimme akun, laitoimme sim-kortin paikalleen ja etsimme langattoman, oman suojatun yhteyden jne. Sitten pitäisi osata etsiä siltä milloin mitäkin tietoa ja asentaa siihen se ostamamme turva-ohjelma, joka löytyy jostain dna:n sivuilta jne. Tabletissa on myös etu ja takakamerat jne, kotelokin hankittava. Nyt olisi lapsenlapsesta apua opetteluun. Kaikenlaista mukavaa harmaille aivosoluille.

    • Cee-Lila

      Aurinkoista ja lämmintä aamupäivää. Sähköpostimme ei toimi edelleenkään hyvin. Omalla nimelläni oleva tuntuu toimivan mutta yhteinen s-postimme ei. Se, joka meillä on ollut lähes 10 vuoden ajan sama, kenkkuilee edelleen. Eilenkin ausseihin lähettämäni katosi jonnekin, sitä ei ole lähetetyissä, ei poistetuissa, ei missään. Mutta vastapostina tuli pitkä litania mitä on kenties tapahtunut. Enhän minä noista ymmärrä yhtikäs mitään, on pitkää kirjain- ja numerosarjaa, päiväystä, filtteriä ja porttia.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Varhais iltaa kaikille ja Taiteiden yötä! Sää suosii, mutta kotona olen. Minulla on edelleen oikea jalkaterä turvoksissa ja kipeä sen risteilyn jäljiltä. Joku siellä iski varmaan korkokengällä jalkapöytääni, vaikka en sitä silloin huomannut. Selvä sinelmä on jalanpäällä.

        On sinulla Cee nyt hankaluuksia tuon sähköpostisi kanssa. Nyt kun kaikki alkaa olla jo netissä, niin en ymmärrä, kuinka kuvitellaan että jokainen mummo ja ukko tuolla korvenkeskelläkin, ymmärtää yhtään noista ohje "litanioista"? Sinä sentään ymmärrät paljon noita koneen metkuja, minä en ymmärrä yhtään.

        Ketjussakin on hiljaista. Minä olen imuroinut tänään sekä ylä-, että alakerrassa ja pessyt parikoneellista pyykkiä. Nuoremman tyttären perhe tulee sunnuntaina käymään. Toivottavasti jalka alkaa parantua että pääsen kauppaan ruokaostoksille.

        Kaunista iltaa kaikille!


      • Cee-Lila

        Ilta on kaunis, todellakin. Kävimme katsomassa appea sairaalassa, nyt hän on sellaisella osastolla, jossa katsotaan, mihin hän yleensä enää kykenee. Omassa kodissa asuminen alkaa olla niillä rajoilla, kun ei enää pysty selviytymän siellä edes sängystä pyörätuoliin pääsyyn, saati, että menemään pihalle aurinkoon taikka lämmittämään oman ruokansa, kuten on tähän kesään asti tehnyt. Vaikka on palvelut ostanut viereisestä palvelutalosta, ei taida enää hoitoavut riittää. Mitähän seuraavaksi keksitään että hän jotenkin pärjäisi omassa kodissaan, sehän se on aina paras paikka kaikkien mielestä.


      • Cee-Lila

        Niin, nyt on taas taiteiden yö. Eipä tullut mieleenkään lähteä sitä jonnekin viettämään. Sää on kyllä mitä parhain sen viettoon. Kaikenlaista koettavaa siellä kyllä olisi, monenlaiseen makuun.


    • supersankkari

      Mikä tää on?

    • Ali-Baba

      Hellumarelluma kaikille ja terveisiä a-mummun hirmukiltille hauvalle. Minä tulen ja hyvin toimeen pienten koirien kanssa mutta suurien kanssa syntyy riitaa tilasta. Olishan sellanen koira kiva, mutta taidan tyytyä tietokoneeseen kun on tätä matkustavaista sorttia. Poistin jopa elävät kukatkin joita muusikkopoikani ei poissaollessani koskaan osannut kunnolla hoitaa. Silkkikukat hoituvat ihan itse ja kukkivat kaiken aikaa.
      Buukkasn juuri Eestin matkan ja meinaan nyt vihoviimein hilpasta Narvaan ja sitten Jöhvin kautta etelään Vöruun ja sieltä Latviaan ja takaisin jokp Tarton tai Pärnun kautta riippuen siitä mihin varvas sattuu ohjaamaan. Maanantaina lähtö ja Torstaina paluu. Mukava 3 yöpymisen matka. Jos siltä tuntuu niin voi vaikka viipyä pidempäänkin. Yritän nyt taas löytää sitä suurta herkkua, valkosipulilaardia jota viimeksi löysin Latvian Valgasta.
      Missään ei saa niin hyviä paistettuja perunoita kuin kunnon laardissa paistettuina. Joku väittää että ankanrasvassa saa vielä parempia.
      Se alkaa kesäkin kääntyä syksyn suuntaan. Ehkä palatessani jo alkaa ripsimään vådaa. Tai sitten kuulas ilma jatkuu eli aarinkoa päevällä ja "pakkasta" yöllä.
      Sääksetkin ovat jo osin lähteneet matkalle. Samu on Latviassa ja Sandra jo Puolassa. Muut vielä kotimaisemissa. Normaalistihan ne lähtee viimeistään syyskuun puoleen väliin mennessä.
      Silmästä alkoi lasiainen ikä-irtaantua mutta muuten oli tarkastuksessa silmät priimakunnossa ja ne mustat pilkut häippäsevät pikkuhiljaa.

      Koskahan alkavat hallituksen leikkausgiljotiinit purra meitä eläkeläisiä. Mehän olemme suurin leikkauskohderyhmä. Pitäisköhän taas harkita "töihin" menoa. Hyi mitä edes ajattelin. Parempi on vaan mennä harjoittelemaan tangoa. Rouva Cee etsii sopivat "keppikävely" tangot. Keppivanhus on taas pysynyt vaiti. Mitähän mahtaa puuhastella. Taitaa olla karhumetsällä vai joko alkoi sorsastuskausi. Voihan hää olla kuhankeittäjänäkii!

      • amummu

        Kiitos Babbarali. Kerroin terveisesi. Siinä killitteli minua silmiin ja kallisteli päätään puolelta toiselle, kun terveisesi kerroin. Se on tosiaankin varmaan maailman kiltein koiraukko. Kaikki eläinlääkäritkin ovat ihmetelleet, kun antaa tehdä itselleen vaikka mitä, eikä hanttiin pistä yhtään. Tutuu ihan tykkäävän, kun sitä vatvotaan ja veivataan. Tykkää koirahieronnastakin niin, että nukahtaa aina siihenkin nirvanaan.

        Vai olet sinä taas menossa valkosipulilaardia hakemaan. Minä en ole pottuja paistanut laardissa, en kyllä ankankaan rasvassa. Uskon, että on maukasta, kun jo voissakin paistetut perunat ovat tosi herkkua.

        Rapusella jalkapöytä mustana. Minulla juuri nyt punaisena. Kusiaisenpistoista. Ajelin äsken nurmikon, ja yhtäkkiä huomasin, että koko toinen kinttu oli täynnä kusiaisia; ilmeisesti seisoin leikkurilla rikki ajamassani pesässä, joita pihassamme on varmaan miljoona. Onneksi ovat sen verran hölmöjä, että pistävät vain joutuessaan pinhuusiin, eli kenkäni sisään puristuksiin joutuneet tuikkasivat varmaan kaikki minuun myrkkynsä, kun nyt on koko jalkaterä täynnä kirveleviä patteja. Ensi yönä niitä sitten raavin sekopäisenä; tiedän kokemuksesta.

        Tänään tein jonkun verran muitakin hikihommia, kun tuota pihaa pitää tyhjentäää kaivureiden alta kaikesta turhasta, niin tavarasta kuin kasvillisuudestakin. Onneksi isommat kasvit eli puut ja pensaat hoidetaan "viran" puolesta. Meillä jää töiden alle kaksi hirveän isoa tuijaa ja omenapuu. Omenapuun olemme jo monena vuonna tuumineet kaatavamme, mutta aina se on jäänyt, kun on keväällä niin kaunis kukkineen. Nyt se on taas täynnä raakileita, jotka vastaavasti täynnä matoja, joten ei itketä sen kaataminen. Jää kyllä sitten naapurin nuori mies tänä kesänä siideriraaka-ainetta vaille.

        Nyt pitää lähteä pykäämään mustikkapiirakka. Löysin pakasteesta vielä ison pussin viime kesän saalista, ja syödähän ne täytyy. Tänä kesänä en mustikkametsässä ole käynyt, vaikka marjoja meidänkin mökkimaisemassa on aika runsaasti. Ei kestä enää selkä sitä köykkimistä. No, jonkun muun selkä onneksi kestää.

        Iloista ja aurinkoista viikonloppua jokaiikalle.


      • Alkuperäinen-Rapu

        Terve!

        Jalkapöytä on tosiaan kipeä ja vielä osittain mustakin, tosin parempi jo tänään, kuin eilen. Onneksi!

        Kyllä ne "kusiaisetkin" osaavat kiusata ihmistä. Onko se niin, että puraisu ja pissaus? Ja kiputila saatu aikaan.

        Kävin tänään tuolla Malmilla kaupoissakin ja raijasin taas kuin juhta, ruokia kotiin. Saanhan ruokailijoita sunnuntaina.

        Vanhempi tytär soitti äsken. Heillä oli ollut tänään kylässä hänen kirjeenvaihtokaverinsa Uudesta-Seelannista. Olivat risteilymatkalla ja viipyivät Helsingissä 7:n tuntia. He aloittivat kirjoitella jo hieman yli kymmenvuotiaina. Ovat kyllä jo tavanneet ainakin kerran aiemminkin. Nyt hänellä oli mukanaan miehensä, poikansa ja äitinsä.

        Kun he tulivat, tytär oli vastassa satamassa, niin he olivat tutustuneet myöskin Kauppatoriin ja siellä kaupan oleviin mustikoihin ja vadelmiin muun muassa. Sitten heillä Kirkkonummella tuo nuorimies oli puhunut noista mustikoista, niin tytär oli sanonut, että mennään tuonne metsään, niin näet mistä niitä poimitaan meillä. Poika (15-vuotias, punatukkainen ja kuulemma mukava nuorimies) oli ollut innoissaan. Vadelmiakin olivat löytäneet. Hänen äitinsä on opettaja ja hänkin oli ollut innoissaan, että nyt poika näki marja-aitat. Saivat kivan ja lämpimän päivän Helsingissä ja Kirkkonummella. Tyttären mies oli lähtenyt heitä viemään takaisin laivalle ja tytär siivoili jälkiä samalla kun soitti minulle. Tehokasta ajankäyttöä.

        Mukavaa perjantai-iltaa kaikille!


    • Cee-Lila

      Huomenta. Sorsastus alkoi jo eilen. Varmaan on W-peli kuhankeittäjänä. Silloin kun tätini mies eli, hän oli aina tähän aikaan sorsajahdissa Parikkalassa. Seuraamani Eestin ja Latvian sääksenpesät ovat tyhjiä, nekin ovat jo lähteneet etelään tai sitten opettelevat kalastamaan kotiseudullaan vielä.

      Silkkikukat viihtyvät meilläkin parhaiten. Eivät tarvitse vettä muuta kuin silloin kun suihkutan ne pölystä.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Keskipäivää kaikille taas kerran!

      Tulin juuri silittämästä, vaatteita. Niiden silittämistä riittää. En nytkään jaksanut kaikkia silitettäviä silittää, kun selkä ei tykkää kovin monen tunnin seisomisesta, vaikka seisomisen sanotaankin olevan terveellisempää kuin istuminen. Nyt kuitenkin kun istun, tuntuu että selkä lepää.

      Kaupassakin kävin jo tänään(kin). Aivan tuossa lähikaupassa vaan ja jätin Kenon sisään. Jospa onnistaisi.

      Minulla on tapana tehdä aina syksyisin avomaakurkuista "hölskytyskurkkuja" ja tein niitä tänään. Tuo on opittu tapa jo kaukaisesta lapsuudesta. Hyviä ne ovat.

      Perunat ovat kiehumassa ja nyt aion mennä pitkäkseni ja nostaa jalat seinälle. Voikaahan hyvin!

      • Cee-Lila

        Terve Rapunen! Kun kirjoitin äskeistä viestiäni, (13:19) sinun viestiäsi ei ollut vielä näkyvissä. Itsekin seisoin hellan ääressä kun laitoin karjalanpaistin uuniin, tuli todella kuuma. Silittää en kyllä jaksaisi, on inhaa hommaa. Kyllä selkä ja jalat istuessa lepäävät, maatessa kyllä selkäkin väsyy, jos nukkuu liian kauan. Eli kaikkea tietyin välein helpottaa aina kulloistakin olotilaa.


    • Cee-Lila

      Kuumottavaa päivää. Eilen sain s-postia ausseista, eli sieltä päin näköjään toimii, meiltä päin ei. Lähetin re-vastauksen sinne päin. Saa nähdä, toimiiko sekään. On hassua, että kun lähetän hänelle (S in L:lle) -postia, niin jos hän ei avaa 3 vuorokauteen tietokonettaan, niin se minun s-postini menee bittitaivaaseen. Ei siis odottele siellä jossakin luukun suuaukolla. Sikäli harmittavaa, että hänelle ei voi lähettää edes tekstiviestiä, että nyt lähetin sähköpostia, koska heidän laaksossaan ei toimi kännykkäyhteys. Ja lankapuhelimensa ääressä he eivät päivisin ole. Heille voi kyllä jättää lankansa puhelinvastaajaan tiedotteen soiton aiheesta. Mutta kun heillä ja meillä on aikaeroakin normaalisti 8 tuntia, nyt on 7, koska he ovat talviajassa ja me kesäajassa. Välillä eroa on jopa 9 tuntia, koska heidän kesäaikaan siirtymisensä ja meidän talvi-eli normaaliaikaan siirtymisemme välissä on noin 2 viikon siirtymävaiheen ero.

    • w-peli

      Hellou ja pikaiset terviiset kaikille teillle ystävät hyvät jos teitä vielä on " olemassa" ?.....

      Pahoittelen etten ole yhtään voinut seurata mitä teille kaikille kuuluu ja mitä kaikkea on kullekin tapahtunut tässä välillä :(

      Pääsin tuossa juuri omalle reviirelle parin viikon kenttätöistä ( maastohommista) ja aamulla on jo kiirus " kuhatöille" taas vaik sitä toki aina välilläkin " virkatoimien" ohessa tekemään ' livistellyt" ..Ja ihan hyvin tuloksin mut älkää hiijessä kertoko eteenpäin, ettehän?

      Mut lyhyestä taas virsut kaaniit, henkissä ollaan ( oletan), ällistä en mee takkuusseen edelleekään?? :)

      Tiistaina tulee jo seur. ryhmä ( 12 henk.) Puolasta "koulutukseen" joten eikun kaikille hyviä vointeja ja lämpöisiä päiviä edelleen .

      Ps. Yritän jossain vaiheessa heittää seportaasia taas kunhan noilta maastopäiviltä ehtii, ja etenkin niihin tulevilta nais.............. tai no, juunou.. ;-)

      • Alkuperäinen-Rapu

        Huomenta!

        Onhan meitä - ystäviä meinaan. Miten sinä siellä "maastohommissa" rämmit sen kipeän jalkasi kanssa? Kuhastaminen on sentään helpompaa.

        No, mukavaa kun meitäkin muistat kaiken kiireesi keskellä. Varo kuitenkin niitä maailmalta tulevia, maastopäivien houkutuksia.

        Voihan hyvin ja kirjoittele kun ehdit.


      • Cee-Lila

        Aurinkoista sunnuntaita! Kiva, että W-pelikin ehtii meitä välillä heittää viestillään sieltä maasto- kuha- ja naisreissuiltaan, hih. Kyllä me ymmärrämme.

        Meillä on taas katsottavaa, tuossa rannassamme nousi äsken taas yläilmoihin se siivillä varustettu kumivene.

        Aussin sähköpostikin toimii. Lähdemme kohta taas appea katsomaan sairaalaan.


    • Cee-Lila

      Satuin katsomaan äsken Jaakko Selinin Maailmanmatkaajan ohjelman, jossa Jaakko oli Tapaamassa Los Angelesissa asuvaa Susanna Puistoa, joka on elokuvapuvustajana siellä ja Raimo Puiston eli Raipun tytär. Raipun kanssa kirjoittelimme paljon Hesarin Elämä palstoilla, kunnes Raipu muutti Espanjaan 2007 vuoden lopulla. Tämä Susanna Puistosta tehty ohjelma oli kuvattu vuonna 2008. Raipu kirjoitti paljon myös Susannasta varsinkin blogissaan. Mitähän Raipulle nykyään kuuluu siellä Espanjassa, olisi kiva tietää. Raipuhan oli asunut siellä aiemminkin perheensä kanssa, esim Bilbaossa. Samoin olivat asuneet myöskin jenkeissä, mikä kuului Susannan suomen kielestä, osa sanoista oli englantia. Samoin puhuu U:n sisko, kun on asunut elämästään 2/3 ausseissa.

    • e-a

      Terveisiä weepelille ja

      cee, me nähtiin sunnuntaina se sama vehje eli motoroitu purjeliitovene Vuosaaren aurinkorannalla. Henk.kohtainen mielenpide : älyttömiä laitteita

      • Cee-Lila

        Hih, minä en myöskään uskaltaisi olla sen kyydissä. Ovat todella uhkarohkeita tyyppejä sillä ajavat. Mutta hauskan näköistä katsottavaa se on.


      • Cee-Lila

        Nyt kun jälkeen päin ajattelen, taisit ajaa asuntomme ohitse silloin sunnuntaina, oli jotenkin tutun näköinen asuntoauto:-))


    • amummu

      Aurinkoista elokuun iltaa!

      Näin taas viikonloppu vilahti, ja uusi viikko läks käyntiin. Me vietimme siipan kanssa pari päivää Hangossa ystäväpariskunnan "kesämökillä" - hankkivat aikoinaan sikäläisestä talosta huoneiston, kun mökkiä pitkään etsineenä keksivät, että kaupunkilaismökki houkuttaakin enemmän kuin ikuinen työleiri jossain korvessa. Ja todella kiva olikin paikkansa.

      Me yövyimme yhteen kaupungin vanhoista, kauniista puutaloista perustetussa hotellissa. Tutustuimme kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin lähes ammattimaisen, paikallisen oppaan avulla. Ja mikä onni sään kanssa; meri ja sen rannat eivät kai enää kauniimmat voisi olla kuin nyt olivat pilvettömältä taivaalta kilottavan auringon loisteessa. Juuri meitä järvi-ihmisiä vokotellen:D. No, syksy tulossa sinnekin, ja hiljaisuus ja paikoin jopa aavemainen autius oli jo alkanut laskeutua kesäisiin lomailupaikkoihin. Sääli, että kaikki se kesäpaikkojen kauneus ja viehätys "kuolee" talveksi".

      Kävimme mm. päiväkahveilla kahvilassa, jota aikanaan muutaman vuoden pyöritti Mannerheim ostettuaan paikan itselleen kun oli kupiintunut kahvilan häiritsevään yömeluun (M:lla huvila viereisessä saaressa). Kävimme myös lounaalla Voimakasiinissa. Elämys sekin, ei ehkä niin sapuskan takia, joka ihan tavallista lounaspöytäruokaa, mutta paikka sinänsä oli erikoinen ja täynnä historiaa. Paljon muutakin Hangon, merenkulun ja sotahistoriaa kuulimme.

      Täällä onneksi on pidetty Elämää yllä (ei siis pidetty elämää)! "Kuhankeittäjäkin" käynyt luikauttamassa:)).

      Siis eikun leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä:D. No, ei vais: iloista uutta viikkoa!

    • Linna-Ali

      Hesuli weisuli kaikille "mummuille" ja vaareille.
      Terveisiä Narvasta. Olin vähän aikaa sitten Narva joen rannassa kuvaamassa hienoja linnoja Venäjän puolella. Onhan tässä Euroopan puolellakin melkoista linnoitusta.
      Vilua ei ole täällä eikä ilmeisesti siellä.
      Onneks Inger ei enää lue tätä ketjua kun silloin se sais tietää ettäolen nyt tämäb yön Pushkinin bulevardilla hotelli Ingerissä.
      Ave!

    • Alkuperäinen-Rapu

      Tervehdys täältäkin!

      Alin kannattaa vähän varoa kun kuvailee tuolla Venäjän puolella linnoja, ettei vaan joudu niihin itsekin sisään epämääräiseksi ajaksi: syytettynä ties mistä?

      Minä olen tänään piipahtanut ta:lla, kun tuo jalkapöytä on edelleen hieman turvoksissa ja siihen kehittyi "pullukka", joka on vain kudosnestettä, luultavasti. Sitä mieltä oli terveydenhoitajakin, eikä siihen sitten tarvinnut kutsua lääkäriä sitä katsomaan, mutta käyntiäni ei pidetty turhana. Syy tuohon kipeyteen ja turvotukseen oli hoitajankin mielestä se, mitä itsekin epäilin, että olen saanut sillä äskeisellä risteilyllä tanssilattialla jonkun toisen tanssijan suorittaman "korkokaivauksen"! Mutta kannatti silti mennä risteilemään (matkailu avartaa muutenkin), totesimme ystävättäreni kanssa, koska kyllä se piristi.

      Minun luokseni pyrähti eilen taas kaksi pientä pyöräilijää koulun jälkeen ja he halusivat sitten mennä myös tuohon taloyhtiön leikkipihaan, mutta mummin he halusivat sinne mukaan. Kiva siinä oli auringossa istua ja katsella lasten touhuilua.

    • Cee-Lila

      Iltapäivää. Avaan ketjumme tälle päivälle, vaikka ei ole mitään kerrottavaa, muuta kuin että kävimme appea tapaamassa. Hän oli pyörätuolissa aulan pöydän ääressä syömässä jälkiruokaa ja ihan itse oli lusikoinut osan suuhunsa, osan rinnuksilla olevalle ruokalapulle ja osan vasemman käden selälle. Kiitteli ruokakupin poisviejää, joka vastasi venäjäksi, vaikka onkin suomalainen, mutta kun appi kiittelee aina nykyään venäjäksi, oli oppinut sen häneltä. Hoitajat tulivat auttamaan apen takaisin sänkyyn, koska nuokkui pyörätuolissaan siihen malliin, että keskustelusta ei tullut mitään. Halusi ruokalevolle. Hoitaja kehui appea todella kohteliaaksi mieheksi. Sitä hän todellakin on, ainakin nykyään vanhoilla päivillään ja myös nuorempana uraputkessa ollessaan osasi käyttäytymissäännöt viimeisen päälle. Mutta hän on vanha stadin kundi, jolla on bulit pläägat, joka loukkasi myös monia puhetyylillään, tarkoittamatta mitään sen kummempaa kuin että puhui stadin slangia vapaa-ajallaan henkilöille, jotka eivät olleet stadilaisia. Työelämässään ja lapsuuden kodissaan, samoin kouluelämässään puhui vain ruotsia. Nykyään kiroilee suomeksi, kiittelee suomeksi ja venäjäksi. Hänelle tehtiin viime viikolla muistitesti sairaalassa, halusi sen ruotsiksi. Emme kuulleet, mitä vastasi, olimme käytävällä sen ajan.

      Ali on Narvassa, Tartossa tai jo jossain muualla, itse olimme Tartossa hotelli Londonissa viime kuussa. Oli hyvä hotelli ja kaunis kaupunki.

      A-mummu on vieraillut Hangossa, todella pieni kaupunki, joka elää vain Hangon Regatan aikana. Muutoin siellä pyörivät syksyisin ja talvisin irtopensaat tyhjillä kaduilla kuin jossain aavikolla, ketään ei näy missään.

    • Cee-Lila

      Huomasin äsken lähettämäni kirjoituksen jälkeen, jossa ns avaan ketjun tälle päivälle, että Rapu oli jo avannut. Sitä kirjoitusta ei näkynyt silloin kun aloitin avaamisen. Yritin jo heti lähettää vastauksen, mutta S24 oli tukossa, oli kuulemma liian pitkä vistiketju avoinna. Ei ainakaan minun taholtani. Ehkä yleisesti S24 oli tukossa.

      Käyttämäsi TA on siis Malmin Ta, joka on tullut minulle tutuksi, nyt kun ravaamme apen luona vastapäisessä sairaalassa. En muista, missä Ta oli silloin kun asuin Malmilla, varmaan oli samassa paikassa.

      Omat lapsenlapsemme eivät enää pyrähdä pihaamme, koska asuvat E-Pohjanmaalla. Saavat matkustaa monta tuntia, että pääsevät meille. Harmi.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Tervehdys Cee-Lila!

      S24 on taas hieman muuttanut näitä systeemejään. Minäkään en saanut heti näkymään omaa kirjoitustani, niin kuin ennen. Tuli vasta viiveellä ketjuun.

      Ei minun ta:ni ole Malmi. Se on Suutarilan ta. Malmilla täytyy kyllä käydä labroissa, kun Suutarilasta lopetettiin labra. Sielläkin oli joskus ennen.

      Malmin ta oli ennen kuin tämä uusi valmistui, Anianpellontiellä kerrostalon alakerrassa. Siitä on jo aikaa.

      Niin, minä saan nämä pojanlapset aina silloin tällöin moikkaamaan mummia nyt kun he asuvat tuossa parin kilometrin päässä. Mukavaahan se on. Viipyvät tunnin, pari ja taas menoks kotiin.

      Eilen oli tämä viisivuotias täällä ja on nyt oppinut yhteenlaskua! Luetteli vaikka mitä summia yhteenlaskien vaikka kuinka. Muutamia sanoja osaa kuulemma lukeakin, joten se lukutaito on aivan tuossa odottamassa. Hänelle(kin) luetaan paljon, kuten äidilleenkin. Varmaan isälleenkin on luettu.

      Onko toiveita, että appesi pääsee pian kotiin, ja jos pääsee, niin miten sitten pärjää siellä? Eihän se sairaala pidä kovin kauan, vaikka olisi tarvettakin.

    • Ali-Baba

      Hihhulihey, huolta nyt ey.
      Löysin lopulta kauan kadoksissa olleen valkosipulilaardin ja löysin sitä samasta kauppahallista kuin aikaisemminkin mutta nyt penestä lihatuoteboutiquesta. Oli ihan pakko pika opetella latviaakin ja sanoa että spekis ar kiplogú mikä tarkoittanee valkosipulilaardia. Rouva sitten alkoi mutustelemaan Sanaa kiplogu ja äkkiä välähti että kiplogua ei ole mutta laardia on kyllä johon mina että annas mää vilkasen. Sa selvällälatviallahan siinä luki Spekis ja kiplogu joskin hiukan toisissa sijamuodoissa. Minä näytin roivalle tää paas 3 rasiaa pakettiin. Se on ilmeisesti ihan paikallinen Valkan alueen tuote ellei sitä muualta löydy.
      Nyt sitävoi ihan tuon takia tehdä Valkan reissun toistekii. Jos siinä tulee timannteja paistettuja perunoita niin paljan hakemaan loputkin!
      Matkallapysähdyn tienlaitashoppailemaan mustikoita.luumuja ja värskejä suolakurkkuja Peipsijärven rantamaisemista. Kosvasti oli savustetun kalan myyntipisteitä Peipsin maisemissa. Fattar ni varför?

      p s.kirjoitan siis taas vaihteeksi läppärillä "pimeässä" hotellihuoneessa eli jälki on varmaan vastaavaa

    • Hohoo-Ali

      ps. unohdin mainita että täällä satoi äsken vettä. Se on takuulla matkalla sinne hahaa hihii hohoo

    • Cee-Lila

      Huomenta. Kyllä, sade oli matkalla tänne, nyt meillä on harmaata ja jotain on jo satanutkin, koska asfaltti on märkää.

      Apesta, tiedän, että sairaala ei pidä häntä kauaa siellä, mutta kotona hän ei enää pärjää, koska ei pääse itse edes sängystä pois, ei osaa enää itse syödä, eikä tehdä mitään, mitä vielä alkukesästä teki. Ja palvelutalo, josta on ostanut palveluita, sanoi, että appi on jo liian vaikeasti hoidettava heille. Toivovat, että apelle etsitään eri paikka, mihin hänet siirretään. Apen hoivalasku viime kuulta oli jo paljon enemmän kuin mitä saa eläkettä. Hänen kuntonsa on romahtanut noin 2 kuukauden aikana.

    • amummu

      Kaunista huomenta!
      Kesä kuulemma on nyt loppunut. Kun helteitä ei enää ole. Taas kerran olen manannut tätä hellehuumaa. Sekö vain tekee Suomen kesän?

      Omituinen aamu meillä: ei ole lehteä, siis paperista. Tai kyllä on, mutta pienen matkan päässä, postilaatikossa, enkä viellä siellä saakka ole ehtinyt- nämä eläkeläisen aamukiiret:)) - käydä. Asuntoalueemme kaivuut alkoivat maanantaina ja joudumme turvautumaan tilapäiseen lehtien ja postin laatikkojakeluun. Normaalistihan meillä jakelu tapahtuu suoraan oven luukusta eteisen lattialle, mutta nyt täällä ei pääse kulkemaan kuin pitkospuita pitkin. Melkoinen on myllerrys. Odotan kauhulla syksyn sateita, jolloin saatamme uida kurassa.

      Eilen pysähdyin jututtamaan kahta as oy:ssämme asuvaa naista, jotka liimailivat postilaatikkorivissämme laatikoihin asukkaiden nimiä. Sanoin, että onpa uusi näkymä meidän pihassamme. Toinen naisista tokaisi: sota on pahempaa. Menin niin äimäksi, että en hetkeen osannut sanoa yhtään mitään. Sitten myönsin, että niinpä onkin ja läksin menemään. Käsittämättömiä ovat ihmisten aivoitukset!

      Tänään pitäisi taas ylittää kärsivällisyyskynnykseni ja soittaa terkkarin hoitajalle lääkäriajan saamiseksi. Vuositarkastuksen aika ei olisi ihan vielä, mutta haluaisin aikaistaa sitä ja samalla pyytää lääkäriä pistämään minut röntgeniin. Toinen lonkkani on kipuillut, ja haluan tietää, pitääkö lonkkaleikkaus ottaa mukaan tulevaisuuden suunnitelmiin, vai onko vaiva jäänne bursiitista, joka minulla (lääkärin mukaan) taannoin oli. No, melkein voin arvata, että terkkarissa en kuvaan pääse lähimpään kuuteen kuukauteen. Niin jos (kun) käy menen sitten yksityiselle, mutta puolta vuotta en halua odottaa.

      Toivottavasti, Cee, appesi saa hyvän hoitopaikan. Ja Rapunen usein pikkupojat vieraakseen, lapset tuovat niin paljon iloa meidän "vanhojen" elämään. - Ja se Babbalin manaama hiihoo-sade kasteli eilen minut ja koiran!!

      Nyt kettislenkille, onneksi ei sada, ei ole edes uhkaavaa pilveä. Ukko tuotiin aamulla tänne taas hoitoon, eikä kotonaan ole käynyt kuin pikaisella jalannostokiepillä, kun isäntäväellä taas kiireinen aamu. Tuossa se nytkin seisoo edessäni ja tuijottaa intensiivisesti minua. Varmaan kohta puhkeaa puhumaan.

    • Cee-Lila

      Kaunista aamupäivää. Sellaista se on, kun soittaa terkkariin, sieltä sanotaan, että soitamme takaisin. Sitä soittoa saa sitten odottaa koko päivän tai soitto tulee vasta seuraavana aamuna. Labrassa käynnit ovat aina sujuneet nopeasti, kunhan ei mene sinne aamupäivällä, eikä varsinkaan maanantai-aamuna. Silloin siellä on ruuhka. Iltapäiväkäynnit sopivat minulle paremmin kuin hyvin.

      • amummu

        En minäkään koskaan ryntää labraan aamuvarhaisella, kerkiää sinne myöhemminkin. Minulle ei tuota vaikeuksia olla syömättä vaikka iltpäivään, mutta ymmärrän heitä, jotka eivät niin voi tehdä, ja siksi ovat jo seitsemältä raapimassa labran ovea. Vai onkohan se edes sitäkään. Jospa se onkin tämä meidän luterilainen kasvatuksemme: aikainen lintu löytää madon, hukka perii talon, missä ei pellolle lähdetä viideltä, jne.

        Se minua sangen syvästi harmittaa ja sydämelleni käy, että terkkarissa nykyään, oli asia mikä tahansa, joudut aina ensin sairaanhoitajan arvioitavaksi. Kun haluan lääkäriin, niin haluan vain varata sen ajan, piste. Mutta näinhän se ei nykyään toimi. Siksi käytänkin yksityislääkäriä aina, kun tuntuu, että en jaksa jonotella. Onneksi en lääkäriä kovin usein ole tarvinnut - vielä.

        Kyllä on surettanut ihan itkuun saakka nuo viime päivien pikkutyttöjen kuolemat suojatiellä, auton alle. Ihan käsittämätöntä, että tyttöjä eivät kuskit ole havainneet. Paitsi, että kuitenkin voin käsittää, jos yleisempikin totuus on se, mihin itse tuolla liikenteessä törmään päivittäin: punaisia päin ajaminen ja puhelimeen joriseminen ajon aikana näyttävät vain lisääntyvän. Puhelimen käytössä ykkösiä ovat havaintojeni perusteella nuoret naiset ja ammattiautoilijat.

        Nyt lukemaan päivän aviisit. Koukin ne laatikosta koiralenkiltä palatessani. Eipä tarvinnut tehdä ylimääräistä hakureissua:D


    • Rasva-Ali

      Ja nyt palattuani seuraa teille kaikille oikea läskitiedon pläjäys.
      Kyselin sitä valkosipulilaardia näin Spekis ar kiplogu ja myyjä rouvaa ryhtyi sitä miettimään. No onnekseni sain sitten sen pakkauksen käteeni ka siinähän luki näin: Sviestmaizu spekis ar kiplokiem joka on suoraan suomennettuna Voileipälaardia valkolipulilla. Minä käytin nominatiivia kiplogu eli rouva kuuli sen laardi kera valkosipuli.
      No sitä valmistetaan Venäjän rajan lähellä olevassa vanhassa kolhoosissa eli kombinaatissa Rezeknessä eli se taitaa ollakin venäläisperäinen tuote.
      Mutta se on totta että se sopii ruisleivälle vallan hirmuisen hyvin.

      No rasvahommat eivät jääneet tähän vaan kun sattui Estissä silmään kookosrasvapaketti niin ostin sellisenkin ja maksoi peräti 5 euroa. Päälle nappasin tarjouksesta Saarenmaan voita kilon. Oli niin hienoissa kultapaperipakkauksissa että se maistui saarenmaan niityille ihan paketin läpi. Tunnetteko tällaisen näköaistiin perustuvan makuhavainnon?

      No mikä parasta kokeilin jo kotiuduttuani het paistaa perunat nokareilla näitä spekiksiä ja kookosrasvaa ja mi9kä oli aivan ihmeellistä verrattuna öljyihin ja jopa voihinkin oli se ruskettumisen ja rapeutumisen nopeus. Siitä tuli muuten sen kookosrasvanokareen ansiosta aavistuksen verran makeaa. Kookosrasvaahan voi käyttää vaikka kahvissa ja se makeuttaa. Tiesittekö?

      Sitten rahtasin hurjasti eli vieterit notkuen nestettä, mutta en viinaa vaan puolalaista sekavihannesmehua ja eestiläisiä puolukka, mustikka ja luumujuomia tetroissa. Nyt voin olla kaniini juomalla kupista nesteytettyä kaninruokaa ja kyllä maistuu. Tässä kasvisjuomassa on tomaattia, porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja ties mitä.

      Jahka saan popsittua nuo tuomani 3 rasiaa sitä voileipälaardia niin sitten vaan uusi syy lähteä Latviaan laardinmetsästykseen, mutta nyt varustettuna asian täystiedoilla

    • Cee-Lila

      Vastaan tänne alas, kun tuo kommenttinappula ei ole toiminut moneen päivään. Voi sinnuu Rasva- Ali noine laardeinesi. Uskon, että paistamasi perunat olivat ihanan rapeita ja makoisia paistettuasi ne noissa kookos- ja valkosipulilaardeissa. Mutta miten on niiden kolesterolikertymien laita kroppaasi vai oliko se niin, että rypsiöljyssä paistetut ovat vaarallisempia, mitä itse teen. Monityydyttymättömät eläinperäiset rasvathan ovat niitä vaarallisimpia, mitä olen lukenut, mutta kookosrasvahan on kai sitä aivan ehtaa kasvisrasvaa. Sillä aina lapsuudessani munkitkin paistettiin, nykyään ruokaöljyissä. Itse en tee kumpiakaan. Ainakin olen lukenut, että esim Italiassa on hyvin vähän sydän- ja verisuonitauteja, koska he tekevät kaiken oliiviöljyssä. Kemistin valistusta kaivaten nimim Suvikulta.

    • Herkku-setä

      Ei tuo kommenttinappula todellakaan toimi. Taitaa olla se kolesterolin kertymä ihan yksilöllistä. Vaikka olen tässä voita rutkasti käyttänyt ja kermaa ruoanlaitossa niin vuositolkut on kolesteroliarvot pysyneet 2.5-3.0 välissä.
      Kyllä siis noita herkkuja voi ainakin joskus kokeilla ja ottaa naatinto irti.

      Tässä muuten linkit siitä ihratuotteesta Latviasta:

      http://nuko.lv/sviestmaizu-spekis-ar-kiplokiem-200g.html
      https://en.wikipedia.org/wiki/Rēzekne

      Voi olla että se ongelman kurissa pysyminen johtuu siitä, että käytän kuitenkin aika paljon oliivi ja rypsiöljyjä friteerauksessa ja paistamisessa ja ne sopivassa suhteessa lisättynä taitavat riittää eliminoimaan påotentiaalisen tyydyttyneisen rasvojen haitat. Syön myös sitä kalaa varsin usein eli se omega 3 on myös saannissa.

      Matkalla piipahdin muuten Rakveressäkin. Siellä on tosi näyttävä rauniolinna keskellä Teollisuuskaupunkia. Nyt voi sanoa hiippailleensa joka puolella Eestiä.

    • Uneton-Ali

      A-mummulle pitää kertoa, että sorry siitä sateesta. Sellaista sattaa!

      Minä olen muuten ihan samanlainen. Aamulla ei saa liikkeelle villihevoisten vetämänäkään mutta ei ole mitään ongelmaa paastota vaikka ilta kuuteen mutta uni ei tahdo saapua nälkäisenä (eikä muuten kylläisenäkään, kääk)

    • Cee-Lila

      Herkku-Ali, on sinulla todella alhaiset kolesteroliarvot! Ei itsellänikään järin korkeat ole, kokonaiskolesteroli pyörii tuolla 5,3:n nurkilla, mistä sopiva määrä sitä hyvää HDL:ääkin. Systerillä on melko korkea ja hän syö vahvaa kolesterolilääkettä.

      Uni ei tule hyvin, jos vatsa kurnii nälkää, mutta ei tule silloinkaan, jos on syönyt liian myöhään ja tuhdisti. Aamuisin en syö juuri mitään, en juuri päivälläkään, pyrin syömään ainoan pääateriani kuitenkin tuossa klo 18 kieppeillä, mieluummin ennen sitä.

    • Cee-Lila

      Hienon näköiset rauniot tuolla Rakveressä. En ymmärrä latviaa, mutta onko tuossa valkosipuli-ihrassa rasvaprosentti vain 34 % 100 grammassa?

    • Monikieli-Ali

      Kyllä minunkin latviani melko heikolla tasolla on mutta se tauki on rasvaa ja sitä on siis se 86 ja risat prosenttia ja se 34 % on siitä ilmeisesti tyydyttämättömän tai sitten monityydyttämättömän rasvan osuus. Todennäköisesty tyydyttyneen kun kuitenkin sianihrasta on kyse.
      Katsonpa jos saan senkin tarkistettua

    • Monimieli-Ali

      No se tarkistuikin pikavauhti ja kyse oli 34 grammaa tyydyttyneitä rasvahappoja

    • Cee-Lila

      https://www.google.fi/search?q=Sangaste&biw=1536&bih=788&tbm=isch&imgil=rmcHVj_s36BIfM:;0YiRu-BwHmK_IM;https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sangaste_castle_2007_4.jpg&source=iu&pf=m&fir=rmcHVj_s36BIfM:,0YiRu-BwHmK_IM,_&usg=__jfEbuqSwIfapQ43NMmuorAU22ro=&ved=0CDUQyjdqFQoTCI3x0_qQyscCFQIWLAod33UJeQ&ei=HXffVc3uOoKssAHf66XIBw#imgrc=rmcHVj_s36BIfM:&usg=__jfEbuqSwIfapQ43NMmuorAU22ro=

      Juuri tuota linnaa katsoin, mutta sinulla oli monipuolinen video sen linnan toiminnasta. Me kävimme oheisessa Sangasten linnassa heinäkuussa sekä Moosten kartanossa, jossa oli juuri tuollaista kaikenlaista käsityöläisyoimintaa nähtävillä, mm tuo pajan taontajuttu oli siellä, savilaattojen tekoa ym. Ostin Sangasten linnasta kaksi käsintehtyä teekuppia sekä pullon ruisvodkaa ja Moosten kartanosta ostin vauvan lammastossut.

    • Linnaali

      No jopas oli hieno ilmestys tuo Sangasten linna. Hiukan kuin Marlborgin linna Puolasta minikoossa. Kaivan linkin Marlborkin linnaan kun en muista linkkasinko sen silloin kun siella hiippailin

    • linnakierros
    • Cee-Lila

      Hienoja linnoja Eurooppa täynnä. Toisin on meillä. Mutta ovathan nuo linnat aika synkkiä asumuksia. Ja suuria. Ei tiedä, missä osassa toinen oleskelee, mikäli asutaan kahdestaan, kuten me. Tässä luukussa on kotoisaa olla. Ja näköala on sentään avara.

      Tänään on ollut sateinen päivä ja pimeä. Onkin ollut jo liian kuivaa viime aikoina.

    • Ali-Babba

      Arrgh ! Söin juuri erittäin rasvaisia paistettuja perunoita rapean ruskeiksi paistettuna. Pari palaa reilusti voileipälaardilla päällystettyä ruisleipä palaa (peeneleib Pärnusta) ja jälkiruoaksi hotkaisin pari Peipsijärven rannalla kasvanutta mustaa luumua jotka olivat täyskypsiä ja ihan erilaisia kuin Liiterin epsanjalaiset pitkäsäilytteiset luumut. Nää oli yhtä hyviä nääs, kuin naapurin puusta varastetut valkokuulaat, jos tunnette asian!
      Peipsijärven rantamyyjältä ostamani mustikat ovat vielä tuossa pöydällä kulhossa keräämässä aromien viimeistystä!
      Matkailu avartaa.

      Mutta mihin on taas hiipparoinut Rouva Rapunen?

    • Ali-Baba

      Guten abend alle frauen.
      Tietääkö kukaan eliminoiko valkosipuli tyydyttyneen rasvan kolesterolin vaikutuksia.
      Tässä Latvialaisessa laardissa on nimittäin sitä valkosipulia reilusti ja muistilokeroissani on sellainen tiedonhäntä että valkosipuli olisi suotuisaa kolesterolin haittavaikutusten kannalta?

    • Ali-Baba
    • Alkuperäinen-Rapu

      Huomenta kaikille!

      On ollut hieman kaikenlaista "touhua", joten kirjoitukset ovat jääneet vähiin. Minä en tiedä "laardista" mitään, minä vain tuota Beceliä käytän ja voita paistamiseen ja leipomiseen.

      Tuleepas tunteellista musiikkia juuri nyt radiosta. "Olet kaikkeni, aarteeni..." jne. Minä olen seulonut "aarteitani" (erilaisia vaatteita vaan), kun kaapit pursuaa, vaikka toisaalta ei ole aina juuri mitään päälle pantavaa!

      Nythän on yleinen siivouspäivä ja naapurin rouva soitti eilen, että pidetään pihakirppis nyt lauantaina tuossa taloyhtiön oleskelupihassa. Oli kysynyt luvan hallitukselta. Sinne minäkin aion mennä ainakin katsomaan ja voinpa jotain ottaa myytäväksikin, vaikka en oikein usko siihen että kauppa pahemmin käy. Mutta - voitin jo toisen kerran tällä viikolla kenossa kymmenen euroa! Olen merkannut voittoni kalenteriin ja laskin ne eilen, mitä olen tämän vuoden aikana voittanut noilla kolmen ja puolen euron panoksillani (joita laitan vain silloin tällöin vetämään), ja summaksi sain noista pikkuvoitoistani 220 euroa, plus usein vielä noita eurosia tai senttejä, jotka olin pannut panoksiksi, niitä "voittoja" en ole kirjannut. Pienistä puroista ja niin edelleen...

      Vielä tuosta kaappien tyhjentämisestä ( tuntuu kyllä etteivät ne tyhjene yhtään). Olen jo vienyt yhden ison kassillisen tuonne Pelastusarmeijan kirppikselle ja toinen kassillinen odottaa tuolla kodinhoitohuoneessa. Jotain tytär (nuorempi) lupasi kuvata ja laittaa ne myyntiin huuto-nettiin. Siellä niitä on käynyt kaupaksi aiemminkin.

      Nyt täytyy lopettaa ja ruveta valmistautumaan tekemään kauppoja.

      Palaillaan ja mukavaa "siivouspäivää"!

    • Cee-Lila

      Aurinkoista aamua eilisen sateen jälkeen. Vai on yleinen siivouspäivä? Tänään on myös venetsialaiset eli kesän päättäjäisjuhlat. Jotain ohjelmia on rannalla tiedossa ja jopa ilotulitusta muistaakseni. Alkuperäisiin venetsialaisiin kuuluu tulien teko rannoille, pimeässä yössä näyttää kivalta kun siellä täällä pitkin rantoja loistavat tulet. Eivät ne mitään isoja kokkoja ole, vaan pieniä nuotioita lähinnä.

    • Cee-Lila

      Ukkosiltapäivää. Kesän varmaan vasta toinen lievä ukonilma oli äsken. Sataa ropauttikin vettä. Eipä sitä ole paljoa saatukaan muutamaan viikkoon.

      Illalla oli rannallamme ilotulitus kesän päättäjäisten merkiksi. Yhtäkään nuotiota emme meren rannoilla nähneet. Valaistu leija sen sijaan viihdytti ja teki temppuja tummaa taivasta vasten. Oli ihan kivan näköistä. Eilen näimme taas sen veden päällä "suihkukengillä liitävän" miehen (kuulin äänestä) ja tänään seisten surfilaudalla melovan tyypin. Kohtahan ei saa olla enää miehiä ja naisia, vaan liikennemerkkienkin hahmot on vaihdettava neutraaleihin.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Huomenta!

      Aamu on kylmä sään puolesta. Kahdeksan astetta näytti mittari tuossa seitsemän aikoihin. Voisi laulaa, jos ääntä olisi, että "kun saapuu syys ja lehdet puiston..." tai jotain sinne päin.

      Pihakirppiksellä ei juuri kauppa käynyt, mitä nyt taloyhtiön ihmisiä kävi. Ilmoituksetkin oli laitettu vasta samana aamuna. Myöhemmin lauantaina laitoimme ilmoituksen vielä nettiin ja yksi nuori nainen kertoi nähneensä sen sieltä ja tuli ostoksille ennen töihin menoaan iltapäivällä. Ostikin jotain. Sää oli lämmin ja kaunis ja päivä meni mukavasti kahvia juoden ja mustikkapiirakkaa syöden siinä ulkona. Nautimme myös lasilliset yhden talon asukkaan vaimistamaa valkoviiniä. Päätimme, että pidetään siinä tilassa (iso sisäpiha, missä oli aiemmin koripallon pelauspaikka) syyskuussa "jälki Venetsialainen" kesänlopetus. Nyyttikesteineen ja kynttilälyhtyineen.

      Nyt mukavaa viikon alkua kaikille!

    • amummu

      Viikonloppu meni ihan "keskusteluitta". Olimme mökillä polttelemassa venetsialaisia. Läppäri oli minulla mukana, mutta mokkula teki tenän. Älypuhelin taas ei ottanut vastaan kirjoituksia, lukea sentään saatoin. Outo tilanne. Mokkula on vieläkin mykkä ja pitäisikin lähteä naapurikaupunkiin, operaattorin pakeilla käymään, että tulisi selvyys, miksi ei toimi, ja miten taas saan sen toimimaan.

      No, ihan hyvää välillä tekee olla ilman koneita. Kerkiää tehdä jotain muutakin, kuten lukea kirjaa ja tehdä sudokuja:))

      Minullakin jatkuu kaappien tyhjennys. Voi sitä turhan tavaran määrää, mitä meillekin on vuosikymmenten aikan kertynyt. Siipan vanhat opiskelukirjatkin ovat vielä kaikki tallella, ei ole antanut heittää pois. No onneksi ei. Eilen veimme viidesluokkalaiselle, musaluokkalaiselle muutavan tavaran, jotka liittyivät meidän vanhojen koulunkäyntiimme. Historiassa heillä aiheena "muinainen" koulunkäynti. Minulla on tallella Pesosen laulukirja, siipallani Segerstam sr.:n toimittama laulukirja (tosin ruotsinkielinen, koska siippani on käynyt kaikki koulunsa ruotsiksi), löytyi myös siippani keräämiä kasveja - niitähän keräsimme oppikoulussa 120kpl, 40 kolmena kesänä. Paras kapistus kuitenkin on laskutikku! Saas nähdä saavatko sillä saman tuloksen kuin laskimillaan.

      Ja kaikkea muutakin kaapeistamme löytyy, kunhan oikein niitä ryhdyn taas tonkimaan.

      Toivottavasti Laardialille ei iskenyt kovin paha laardiähky!

      Nyt lounaan laittoon. Hyvää syksyn aloittelua kaikille!

    • Ali-Baba

      Ei varsinaista laardiähkyä ole vieraillut mutta jotain vanhaa söin kun yhden illan vatsassa kiertele. Tiesin kyllä syöneeni poikkeavasti kun samana iltana meni Peipsijärven luumuja (pestynä toki) Saman seudun mustikoita ei pestyinä ja pitkään jääkaapissa vaakkumipakkauksessa ollut grilliribs valmiskastikkeineen ja sitten lisänä monirasvapaistetut perunat eli rasvaa missä oli vähän sekaisin voita, kookosrasvaa ja VS laardia. Kyllähän sellaisesta pitää jonkinlainen ähky tulla.

      Mutta asiaan ja tämän kysyn ihan oikeasti asiana:

      Mitä mieltä olette siitä kun on laatikkokaupalla vanhoja postikortteja ja kirjeita merkkeineen aina v. 62 lähtien ja mukaan lukien äärettömän harvinaisesta paikasta eli Makatealta mikä on toimivana jo kadonnut v-66.

      Ne vievät tilaa mutta niille ei ole itseäni lukuunottamatta kenellekään muulle mitään arvoa kun jälkikasvua ei pätkääkään mikään säilyttäminen kiinnosta. Ainoa lapsenlapsi taas ei vielä sellaisesta mitään ymmärrä.

      Pitäisikö ne säilyttää edelleenkin laatikoissa vai olisiko jo aika luopua niistä ja kärrätä ne Kivikon kierrätysasemalle energiajätteeksi. Siella sitten muuttuisi yli 50v omaa historiaa ja myös rakkautta savuksi ja pienhiukkasiksi ilmaan.

      Mitä suosittelisitte ottaen ihan elämän realiteetit lukuun?

    • Cee-Lila

      Morjens, taaskaan, siis edelleenkään ei lisää kommentti -toiminto toimi. Otapa yhteyttä johonkin filatelistiin, ennen kuin viet ne poltettavaksi. Makatea on niin harvinainen paikka, että saattaa olla arvokaskin sieltä lähetetty posti.

      U:lla on laatikollinen isoisänsä postimerkkejä ja kuoria vuosisadan alusta, jotka kulkevat sitten suvussa, jossa kukaan ei ole kiinnostunut niistä. Ei Uukaan. Kerran yksi harrastelija kävi meillä ja oli valmis ostamaan niistä kolme kappaletta! Emme voi tietenkään myydä koska faffa oli käskenyt niiden kulkea pojalta pojalle jne. Siis etupäässä arvotonta kamaa. Meille senkin laatikon viemä tila olisi tarpeen jollekin muulle, ehkä yhtä tarpeettomalle kuitenkin?

    • Ali-Baba

      Siis erottelen vielä Makatea postin ja loput "taivaalle" ?
      Kaikki Borneon ja Indonesian postitkin pienhiukkasiksi.
      Doriksen osuus elämästäni myös? (Sitä olen pääosin jo poistanut kun se ei voi koskaan palata ja on muutenkin ns. salattu elämä!)

    • Cee-Lila

      Älä helvatissa hävitä mitään Borneon, Indonesian ym kaukopaikkojen postia tietenkään, Teneriffan, Mallorcan ja Ibizan kortit saat heti hävittää, puhumattakaan Malagassa päivä paistaa jne korteista. Mutta Doriksen osuus elämästäsi? Miksi se ei voi palata? Ei kai hän ole vielä kuollut? Ja ei varmaan kovin salainenkaan enää? Paitti jos on uusissa naimisissa. Katsoin jälleen olikohan toissa päivänä leffan Casablanca, jossa Ingrid Bergman ei saa Humphrey Bogartia, koska Ingrid oli jo naimisissa miehen kanssa, jota myös rakasti. Mutta olihan heillä yhteiset Pariisin muistot.

    • Ali-Baba

      Paljastan salaisuuden näin reilun parin vuosikymmenen jälkeen. Tapaus nimittäin oli hiukan kuin tuossa Humpfrey-Ingrid elokuvassa. Doris oli jo silloin naimisissa toisen miehen kanssa ja on ehkä sitä vieläkin. Meillä oli salasuhde! Mutta tulinen! Itse olin silloin jo pitkään eronnut, kuten edelleenkin!
      Täytyypä sitten hiukan tarkemmin selata niitä kortteja ja poistaa aluksi vain "Ibiza" tyyliset kortit. Kyllä niitäkin kaksi muuttolaatikollista löytyy, mutta ehkä saan supistettua yhteen muuttolaatikolliseen. Kiitos neuvoista.

    • Cee-Lila

      Ole hyvä Ali-Baba. Salasuhde on yleensä tulinen, koska se on ns kiellettyä rakkautta. Niinhän Ingridkin oli jo naimisissa sen Lazlonsa kanssa, kunnes tapasi Humphreyn Pariisissa. Mutta Ingrid luuli miehensä kuolleen, mitä ei sitten ollutkaan. Mutta oli valmis muuttamaan H:n kanssa yhteen, mutta H järjesti asian toisin, rakkaudesta tietenkin. Ei halunnut sen idyllin romahtavan arjen harmaudessa? Jää ikuinen kiinnostus kytemään?

    • Cee-Lila

      Aamupäivää. Päivitys syyskuun ensimmäiselle päivälle. Taivas on harmaa, ei sada, tuulikin on olematon. On tavattoman hiljaista. Ei uskoisi, että on arkipäivä, melkein kuin Rachel Carsonin "Äänetön kevät". Yksikään lintu ei laula. Jokohan valkoposketkin ovat lähteneet?

      • amummu

        Tänään tosiaan on jopa "haissut" syksylle. Kettiskin nuuski useampaan otteeseen ilmaa, vaikka normaalisti nuutaa kuono maassa kaiken aikaa, oli sitten minkä mittainen lenkki tahansa.

        Tulipa tänään melkoinen hinta kampaamokäynnilleni! Kotiin tullessani ja lähestyessäni parkkikatostani huomasin, että joku työauto (meillä niitä nyt riittää kun on nuo kaivaukset parhaimmillaan) alkoi peruuttaa samalle väylälle. Niinpä minä, joutuakseni nopeasti pois sen edestä, oikaisin hieman käännöstäni, minkä seurauksena autoni ei asettunutkaan normaaliin kulmaan katoksen tolppiin nähden. Toinen peili otti kiinni tolppaan, mutta välttyäkseni peilin vääntymiseltä en lähtenyt enää peruuttamaan, vaan jatkoin parkkiruutuun tuossa huonossa kulmassa. Sillä seurauksella, että tuli kunnon luhmut takalokasuojaan. Samperi vieköön. Ei pitäisi liikenteessä ajatella ketään muuta kuin itseään. - No, onpahan ainakin tukka nätisti:(

        Hyvää loppupäivää!


    • Cee-Lila

      Voihan pihkura sentään, tuli oikojalle hommaa. Tukka nätisti kikkuralla mutta lokarille suoristushoitoa.

      • amummu

        Joo, tukka meni kikkuralle lisää, kun niin suunnattomasti raivostutti oma hölmöily. Huomenna pitäisi viedä auto näytille. Suorastaan kyllä nolottaa. Minulla on ollut kortti 45v, ja kolme mälliä olen koko sinä aikana tehnyt, ja kaikki paikallaan olevan esteen kanssa, parkkeeratessa. No, onneksi niin, sillä sellaisissa tapauksissa harvemmin tulee henkilövahinkoja.

        Kummallista, ei vain jaksa sataa, vaikka taivas on ihan valmiin näköinen. Äsken kyllä kettislenkillä ollessani tuntui pientä tihkua naamalla, mutta ei siitä sen kummempaa syntynyt. Saisi kyllä pysyäkin poutana: meillä nuo kaivaushommat ovat sellaisessa jamassa, että jos nyt sen sekaan tulee vettä, niin asukkaamme joutuvat kahlaamaan liejussa.

        Minun piti myös katsoa tuo Casablanca, mutta sitten tuumasin, että pistän tallennukseen. Mutta unohdin. Elokuva on yksi niistä, jotka voin katsoa vaikka kuinka monta kertaa. HB on lähes parasta, mitä elokuvateollisuus on koskaan (minulle) tarjonnut. Clint Eastwood toinen samanveroinen.

        Pitäisi alkaa polkea ompelukonetta, paikata parit farkut ja pikkutytön mekon ratkeama, mutta ryhtyminen on taas niin hakusessa. Mistähän saisi jotain ryhtymisrohtoa! Kyllä sitten, kun alkuun pääsen homma kuin homma joutuu, mutta minuun todella pätee: alku aina hankalaa (sananparren loppu kylläkään ei välttämättä toimi kohdallani, mutta kiitoksista viis kunhan vain saan työn tehtyä).

        Täytyy lähteä turauttamaan iltapäiväkahvit, jos siitä tulisi vähän puhtia. Päikkäritkin kyllä maistuisivat, kun taas viime yö meni ihan äitiinsä, mutta yritän aina vältellä niitä, etteivät seuraavankin yön unet menisi vielä enemmän poskelleen.


    • Cee-Lila

      Kommentointi ei toimi edelleenkään täällä elämässä. Meni jumiin koko S24.
      Oli ihmeen kolea sää tänään. Kävimme katsomassa appea sairaalassa, käymme siellä 4-5 kertaa viikossa, emme siellä kauaa ole, mutta joka tapauksessa siellä on varmaan todella yksinäistä, kun ei näe katsoa telkkua ja niitä korvalle painettavia froteepussissa olevia kuulokkeita ei näy enää olevan käytössä, jolla voisi kuunnella radiosta uutisia tai klassista musiikkia. Hän rakastaisi kuunnella esim Beethovenin kohtalon sinfoniaa tai muuta vastaavaa. Niitä hän on aina kotonaan kuunnellut tähän kesään asti.

      Minullakin on apen itselleen ostama ompelukone jostain vuosien takaa, mutta en ole kokeillut kertaakaan, toimiiko se vai onko jämähtänyt käytön puutteessa. Appi ompeli sillä itselleen esim Lapin matkoja varten telttaan sisäteltan harsokankaasta, etteivät itikat ime häntä ja patikointikaveria kuiviin. Oman koneeni annoin ex-miniälleni pari vuotta sitten, on hänelle tarpeen enemmän kuin minulle. Nuorena äitinä ompelin pojalleni vaatteita ja pehmoleluja silloisella Singerilläni. Sekin oli sähkökone, omalla äidilläni oli poljettava Singer, joka on vieläkin tallessa siskollani. Äitini oli ompelija, joka ompeli kotona vaatteita, mutta isän kuoleman jälkeen hän meni tehtaaseen ompelijaksi, yksityisyrittäjyys ei kannattanut kolmen pienen lapsen yksinhuoltajalle.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Keskipäivän tervehdys nyt kun tännekin taidan päästä. Eilen ei onnistunut millään S24:n pääsy. Hyrrä pyöri vaan ja nettitikku pimeni. Hesariin pääsin aamupäivällä, sitten en sinnekään enää. Tänä aamunakin tuo tikku oli pimeä, ja en tiennyt, että mitä minä nyt teen tämän koneeni kanssa. Jätin sitten yrittämisen ja menin pois koneeni luota. Kun myöhemmin tulin, niin kaunis sininen valo paloi tuossa tikussa aivan vakaasti. Nyt näyttää "vika" korjautuneen. Kop,kop!

      Tänään en aio tehdä mitään kummempaa. Huomenna sitten taas kauppoihin Malmille.

      Hyvää sateista päivää kaikille - se on syksy nyt!

    • Cee-Lila

      Hyvää syksyn alkua kaikille! Minulla ei ole mokkulaa eikä tikkua, vaan modeemi lattialla, jossa palaa vasemmalla neljä vihreää valoa ja oikeassa laidassa yksi vihreä, joka välillä vilkkuu. Merkki siitä että yhteys pelaa. Minullakin on koneeni kanssa ollut ongelmia kun palasin takaisin Win 8.1.:een sieltä kympistä. Olisi kiva tietää, onko joillakin onnistunut hyvin se kympissä olo. Ainakaan U:n työkavereilla ei ole onnistunut, vaan koneet ovat enemmän ja vähemmän sekaisin.

      Nytkään s-postini ei toimi kunnolla. Varsinainen s-postiosoitteemme näyttää vain saapuneet, kun lähetän sillä viestin, en näe, lähtikö se, sitä ei löydy lähetetyistä, ei poistetuista, ei mistään. Sitten jonain päivänä saattaa tulla Re-vastaus, eli perille on mennyt. Ärsyttävää.

      Huomasin äsken, että parvekelasiamme päin on lentänyt pikkulintu, otsahöyhenet ovat lasissa kiinni. On varmaan selviytynyt, toivottavasti.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Huomenta!

      Koneeni temppuilu jatkui eilen. Välillä toimi, sitten taas ei. Nyt täytyi taas tulla kokeilemaan, mitä tämä tekee.

      Pikkulinnut lentelee joskus päin isoja lasipintoja, niin kuin perhoset tuleen. Istuin kerran parvekkeella ja aivan tuolini viereen putosi lasiin lentänyt pikkulintu. Se kävi selälleen, silmät oli vielä auki, nosti jalat pystyyn, sulki silmät ja kuoli siihen. Ei tuntunut kivalta.

      No mutta, elämä jatkuu! Nyt on lähdettävä pian tuonne kauppoihin taas. Eilen minulle tulla pöllähti kolme nuorta. Pojan lapset ja heidän kaverinsa, kaunis tummatukkainen tyttö. Tulivat koulusta suoraan mummille. Leikkivät täällä aikansa ja söivät jotakin pientä. Sitten pojantyttären piti lähteä laulutunnille, niin kaikki poistuivat yhdessä.

      Aurinkoista perjantaita kaikille!

      • aummu

        Kaunista huomenta!
        Onpa ihana aamu, ulkona jo mukavan syksyinen tuoksu, josta "tykkään kuin hullu puurosta"

        Odottelen tässä ajan kulkua. Pitää mennä terkkarin labraan vuodataamaan tilkka verta, mutta en viitsi rynnätä sinne aikaisin jonottamaan, kun sinne voi mennä koko aamupäivän ja vielä alkuiltapäivästäkin. Syömättähän voin aamulla olla hyvinkin pitkään, joten minulle ei myöhäisempi näytteiden otto tuota vaikeuksia.

        Minullakin on jo useamman päivän tökkinyt sähköpostin tulopuoli ja mokkula, joka pimeni jo viime viikolla. Huomasin, että ovat menneet "poikki" samoihin aikoihin, joten liittynevät johonkin operaattoripuolen toimintoon. Action centerissäkin tuli herja, että serverissä jotain mätää. Siis labran jälkeen Elisalle!

        Noita puhelin- ja nettiongelmiahan voisi hoidella netinkin kautta, mutta menen mieluummin paikan päälle. Netissä asia ei kuitenkaan selviä heti, ja minua niin tuskastuttaa kaiken maailman tunnusten syöttö ja käskyt mennä sinne ja tänne sivulle. Paikan päällä asia on paljon helpompi hoitaa. Tosin sinnekin pitää jonottaa. Viimeksi kun kävin siellä meni melkein hermo, kun juuri jonossa edelläni oleva asiakas ei osannut päättää, minkä puhelimen kahdesta vaihtoehdosta valitsisi. Luoja, että se kesti! Taisi venyttää pähkäilyään tahallaan, kun kuuli minun huokailuni:)

        Tänä iltana olisi taas meininki lähteä mökille. Tällä kertaa menen sinne vasta illalla pojan ja miniän - plus tietysti kettis - kyydissä. Siippani läksi jo työreissulle Kaakkois-Suomeen, enkä viitsinyt lähteä sinne mukaan autossa istumaan ja aikaa sairaalan kanttiinissa tappamaan. Täälläkin on tekemistä pitkin päivää. Kuten juuri tuo labrakäynti ja vierailu Elisan konttorissa naapurikaupungissa.

        Sunnuntai-iltana mökiltä palatessamme onkin edessä ihan omakohtaisiakin kaivaustöitä. Yhtiön kaivaukset tulevat maanantaina omien ikkunoittemme alle ja oven eteen, ja ennen sitä kaadetaan kaikki puut ja pensaat kaivinkoneen tieltä. Jos jotain haluaa pelastaa, niin se on tehtävä ennen maanantaita. Haluan säilyttää muutamia perennoja, ja istutan niitä "väistötiloihin" tuonne pihan perälle odottamaan uudelleen istutusta sitten, kun kaivannot on täytetty ja käytävät ja pihat rakennettu uudestaan. Toivottavasti pakkaset pysyvät vielä loitolla vielä pitkään.

        Nyt palttoo niskaan ja piikitettäväksi. TGIF!


    • Cee-Lila

      Huomenta päivää. Eilen tuli taas tietoa suomalaisen teollisuuden lakkauttamisesta kun Nanso sulkee tehtaansa Suomessa. Siellä menee sitten yhden serkkunikin työpaikka, on ollut siellä suunnittelijana. Kaikki trikoot tuodaan siis mm Kiinasta ja Intiasta.

    • Frodo-Reppuli

      Helou "mummelit" ja "ukkoset" jos ketään kuulolla.
      Olen ja elän, mutta piti poiketa Mansessa sukuloimassa.
      Nyt pollella viiliä ostamaan jotta saa viilinnystä!

      • amummu

        Tuntuu kyllä kamalalta, kun kaikki suomalainen häviää, myydään pois, lopetetaan muuten vain tai siirretään muille maille. On kiva nähdä, mistä ne verotulot soteenkin revitään. Kohta ei ole muita kuin työttömiä, ja kaiken aikaa vain keksitään lisää koneelle siirrettäviä tehtäviä, kuten esim. tuo älytön pakettien kopterijakelu. Ettei vain tarvitsisi työllistää ihmisiä, kun käyvät niin kalliiksi. Jonkuhan ne työttömätkin pitää elättää, ja yhä pienemmäksi tällä menolla käy elättäjien lukumäärä.

        Jokohan Reppuali on viiliintynyt (siis ei villiintynyt), ja pyyhiskelee viiliviiksiään kalliokolossaan. Onkohan Mansessa tarjottu hänelle viiliä ja talkkunaa. Sellaista minulle tuputettiin, kun vietin lapsuuden kesinä paljon aikaa tätini pientilalla Aitolahdella, siis nyky-Mansessa. Inhosin talkkunaa. Maidon kanssa se juuri ja juuri meni alas, mutta jo pelkkä viili eklotti, saati sitten siihen lisätty pöpperö jauho. Nykyään kyllä syön viiliä ihan mielikseni. En kuitenkaan talkkunaa.

        Rapunenkin varmaan taas selvinnyt onnellisesti kauppakasseineen kotiin. Painavien kassien retuuttaminen on rankkaa hommaa. Tänään jouduin minäkin sen pitkästä aikaa kokemaan, tosin vain hyvin pienen matkan verran, kun en kaivuutöiden takia päässyt autollani oven lähelle, vaan jouduin jättämään sen parkkikatokseemme, joka on suht pitkällä oveltamme. Mutta rankka oli sekin taakan kanto saati sitten, jos niiden kanssa joutuisin resuamaan busseissa tai kävellen. No, harvemmin kovin painavia kasseja kantelenkaan, mutta nyt kävin jo täällä hakemassa kaikki mökillä tarvittavat ruokatarpeet, joita piti haalia neljälle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Kettiksellä on omat sapuskat, jotka kantaa isäntänsä tai emäntänsä.


      • Alkuperäinen-Rapu

        Olin kirjoittanut äsken jo melko pitkän vastauksen amummulle, kun tuli ilmoitus, että olet poistumassa palstalta, "oletko varma että haluat jatkaa?" Ajattelin tietysti, että haluan jatkaa, mutta kun näpäytin sitä, niin ketjun alkuun vei. Mitäköhän minä olin silloin aiemmin napauttanut?

        Kyllä minä sanon, että aikamoinen raijaaminen on kun tuo ostokset tuolta Malmilta. Nytkin iso muovikassi aivan täynnä (perunoita, maitoa, tuoremehua, hedelmiä, kahvia (ynnämuuta.). Olalla myös laukku täynnä. Täällä on meneillään katutöitä, joten pysäkki oli siirretty huitsinnevadaan, joten mennen tullen oli vielä pitkät matkat ennen kuin olin kotiovella, ja aivan näännyksissä, kädet venyneinä.

        Kauppaan menomatkalla oli myös iso kassi täynnä vaatteita Pelstusarmeijan kirpputorille, joten painavat kassit mennen tullen.

        Mutta - mukavaa viikonloppua mökillä!


    • Cee-Lila

      Reppuli Ali on siis ollut Mansessa sisarensa hoivissa talkkunaa syömässä kun ei ole ollut täällä pariin päivään mitään sanomassa.

      A-mummu taas on lähdössä mökille ja on hakenut särvintä kaupasta viikonlopuksi isolle porukalle. Rapu on varmaan vielä kauppakeskuksessa ihmettelemässä, mitä hankkii viikonlopuksi. Itsekin kävimme kaupassa ja lasku oli melkoinen meille kahdelle. Tosin emme käy kaupassa kuin pari kertaa viikossa, mikäli ei jotain tähdellistä kaapista puutu.

      Talkkunaa en ole ikinä suostunut syömään, sisareni tykkäsi siitä lapsena. Viilistä, jogurtista ja kermaviilistä pidän.

      Kävimme taas appea katsomassa ja nyt huoneeseensa oli tuotu potilas, joka möykkäsi koko ajan sängyssään. Ei mitään järkevää puhunut, koko ajan vaan äänteli jotain kovalla mörisevällä äänellä. En tiedä, oliko hereillä vai unessa. Appea häiritsi kovasti tuo jatkuva mölinä. Toivottavasti henkilö on yöllä hiljaa. Aulatilassa television edessä oli nainen, joka pyysi koko ajan apua. Kun U kysyi, mitä apua nainen tarvitsi, ei hän vastannut, sanoi vain: auttakaa minua. Sitä hän hoki koko ajan minkä olimme siellä. Ei ole todellakaan helppoa olla osastolla, jossa osa on kaukana tämän hetkisestä todellisuudesta.

    • Reppuali

      Vai että talkkunaa vielä olis pitänyt syärä! On jäänyt minullakin talkkunan syönti 60 luvun alkuun Bertta tädin kesämökillä Ruokolahdella maidon ja mustikoiden kanssa.
      Tampereella tulee ähky ilman talkkunaakin sillä sisko ahtaa aina hirmuiset safkat kaikkina laatuina eteen ja pakottaa syömään.
      Sen takia ei kovin useesti uskalla vieraillakaan,
      Ovesta mahtuu sisään mutta tiukkaa tekee kaiken sapuskan jälkeen mahtua ulos.

      Voi sitä appi parkaa! Ihan hirvittää ajatella koko tilaa missä ilmeisesti joutuu sairaalassa olemaan. Eikö mitenkään voisi viedä vaikka transistoriradiota kuulokkeiden kanssa. Sellaiset kevyet pehmustetut kuulokkeet. Saisi kuunneltua vailla Ernesto Lequonaa!

      Näin vähän saman tyylistä Malmin sairaalan kroonikko-osastolla missä kolleega Eikka oli toipumassa ihan toisesta halvauksesta kuin se tapaturmahalvaus. Onneksi toipui niin, että pääsi himaan.

      Nyt ei muuten ole mitään kuin ne pakolliset tarkastukset joita taas ajoittuu syys-lokakuulle. Ensimmäisenä 8.09 se silmän lasiaisen irtoaman jälkitarkastus. Sitten joskus syyskuun loppuun mennessä veri ja virtsakokeet ja lokakuun 22 vielä yksi erillistarkastus.

      Sitten on suunnitelmissa ajella Hampuriin Ruotsin kautta yhden Hampurista tutun rouvan kanssa poiketen Ruotsissa jättämässä pari kassillista hänen siskolleen. Sitten pari viikkoa Hampurissa vanhoja kulmia ja kuppiloita kierrellen tuttujakin näkemässä ja takaisin saman rouvan kanssa Puolan kautta. ja Rouva jatkaa Tampereelle. Joko hautaamaan tai edelleen hoitamaan äitiänsä joka on 101 vuotta ja juuri viime viikolla vietiin sairaalaan vähän kuin se Ceen appi. Oli ollut Mansessa hoitamassa äitiään viimeiset vuodet.

      Tämä siis suunnitelma tällä hetkellä. Mutta suunnitelmathan ovat muuttujia, eller hyr?

    • Alkuperäinen-Rapu

      Niin se on, että suunnitelmat voivat muuttua, koska sanoohan se vanha sanontakin, että "Ihminen päättää, mutta Jumala säätää"!

      Aamupäivää vaan kaikille!

      Laitoin juuri pesukoneen päälle ja vein vuodevaatteet tuulettumaan viherhuoneeseen. Ulkoparvekkeelle ei voi viedä kun sataa. Aiemmin jyrisi ukkonenkin. Vesi on kiehumassa kun aion laittaa tänään liha-makaronilaatikkoa pitkästä aikaa. Vesi kiehumassa sen takia, että makaronit täytyy ensin keittää ja sitten vielä jauheliha ruskistaa mausteineen. Sitten uuni hoitaa loput.

      Minä ihmettelen, ettei Ceen apelle ole löytynyt yhtään rauhallisempaa huonetta, kuin nyt on annettu. Ei sen luulisi olevan aivan mahdoton juttu.

      Mukavaa, että reppualilla on tiedossa "lemmenloma"! Minä näin viimeyönä unta, että olin mennyt naimisiin. Luin sen itsekin lehdestä ja olin aivan onneton, kun muutkin tutut olivat sen ilmoituksen huomanneet. En pitänyt yhtään tuosta unen miehestäni, ja ajattelin, että eroan heti. Itse vihkimisestä en muista mitään. Kumma uni!

      Nyt kuitenkin vaihtamaan lakanoita. Tänään aion lämmittää taas saunan myöhemmin iltapäivällä.

      Mukavaa lauantaita, vaikka sää on mitä se on!

    • Ali-Baba

      No se on kyllä tarkennettava, että ei kyseessä ole lemmenloma vaikka rouvan kanssa matkustaakin vaan lähinnä "vanha tuttavuusmatka". SItä nimittäin on jonkun verran hoidettava suhteita vanhaan tuttava kaartiinsa.
      Kyllä matka on pohjimmiltaan oman varpaan matkoja ja nimenomaan Hampurin vanhoja tuttuja tapaamaan meno.
      Hampuri nähkääs on aina vierailun väärti paikka monessakin suhteessa eikä suinkaan Reeperbahnin vuoksi.
      Ja asuuhan se poika ja lapsenlapsikin siellä!
      Niistä unennäkemisistä puheen ollen niin jos näkisin unta naimisiinmenosta niin se olisi "painajainen"
      Nykyelämässä on ihan tyytyväinen ns. suhteenhoitoon! :)

      • Alkuperäinen-Rapu

        "Painajainen" se oli minullekin tuo viimeöinen "naimisiinmeno". Tunnen sen tunteen vieläkin, minkä unessanikin.

        Ok - onhan niitä ystävyysmatkojakin tietysti. Sitä vaan erehtyy ajattelemaan, kun mies ja nainen lähtevät "yksityiselle" matkalle, että mukana on romantiikkaa!

        Sade on muuten lakannut!


    • Cee-Lila

      Niin on sade lakannut ja aurinko paistaa. Kun luin Alin viestin Hampuriin lähdöstä, ei tullut mieleenikään, että Alilla olisi ns lemmenloma tämän tuttavarouvan kanssa, olen kaiketi niin jalat maassa tukevasti oleva tyyppi, joka on naimisissa tiukasti, mutta Rapu oli nähnyt untakin naimisiin menosta, mikä oli painajainen, koska ei tykännyt tyypistä ollenkaan. Sama on vapaana kulkevalla Alilla. Olisi se minullekin kauhistus mennä uudelleen naimisiin. Parempaa kuin U ei ole taatusti olemassakaan, ainakaan minulle. Toivottavasti U elää pitempään kuin minä.

    • Cee-Lila

      Aamupäivää. Aamulla satoi, nyt taas paistaa. Luin eilen vitsin, missä kaksi naista keskustelee. Toinen puhui maasta, jossa on läpi vuoden samanlainen sää, johon toinen vastasi, että mistä siellä sitten puhutaan? Toinen vitsi oli pelon kiertokulusta: hiiri pelkää kissaa, kissa pelkää koiraa, koira pelkää isäntää, isäntä pelkää emäntää ja emäntä pelkää hiiriä.

    • Cee-Lila

      Jatkan yksinpuhelua ketjussani. Ymmärrän, että keskustelua ei enää synny, koska kaikki ovat poissa, muutamaa lukuun ottamatta tästäkin ketjusta, silti sinnikkäästi jatkan, ainakin tämän aloittamani loppuun asti. Sitten joudan kuollakin pois, täältä virtuaalista. Aika on kulkenut ohitseni täällä S24:ssä, jonka aloitti aikoinaan ystävämme Riitu. Hän on jo niin kiinni muissa asioissaan, että on jättänyt meidät jo ajat sitten. Sitten EA suuttui jostain W-pelille, josta alkaen erottautui toiseen ketjuun, missä myös tällä hetkellä ihmetellään, ettei sielläkään alkuperäisinä pari kirjoittajaa enää viihdy kuin silloin tällöin. "Meillä" on vielä Ali, A-mummu, Rapu, W-peli silloin tällöin ja minä, anteeksi jos jonkun nimen unohdin, mutta nyt tuntuu, että aloittelijoiden aikamme on ollutta ja mennyttä. Pikku hiljaa kituen. Uskon vähitellen. Ehkä S24:kin haluaa, että siirrymme muihin ketjuihin, mutta sieltä en ole löytänyt muuta kuin etupäässä törkeitä kommentteja, mitä olen sieltä lukenut. En ole niihin osallistunut. Silloin tällöin lukenut, mitä siellä kirjoitellaan.

      Nyt yksi jos toinenkin lehti ei salli kirjoituksia esim maahanmuutosta ja tällä hetkellä ajankohtaisista asioista, koska kirjoitukset ovat pelkkää vihakirjoitusta. Siksihän minäkin alun pitäen lähdin Hesarista, koska eivät sallineet enää vapaaehtoisia, kirjoittajien aloittamia ketjuja, joissa puhuttiin puutaheinää, mutta viihdyttiin ja oltiin kamuja tai sitten ei. Riippui henkilöistä, joilla kemia pelasi tai ei. Mutta kirjoitukset olivat joka tapauksessa moderoituja jo silloin, joten mitä tahansa, edes aiheellista ei saanut julki, mikäli moderoija ei sallinut, kuten täällä S24:ssä. Täällä sensuroidaan vasta jälkikäteen, jos ilmiannat. Yhden kerran itse ilmi annoin itseni, koska laitoin kuvan, josta pelkäsin, että koneeni sisältä paljastuu jotain muutakin. Se viestini poistettiin parin päivän jälkeen, kun itse pyysin sitä sillä lomakkeella, mikä löytyy aivan muualta kuin kyseisestä ketjusta. Kyse oli aivan tavallisesta asiasta, ei mistään salaisesta. Enkä todellakaan haukkunut siinä ketään.

      No, nyt olen pälissyt niin kauan, että lopetan tällä erää. Olen murheissani, kun kävimme taas appea katsomassa, hänellä on tosi tylsää, kun ei näe, eikä pysty itse enää liikkumaan mitenkään, sängyssäänkin hoitajat käyvät vaihtamassa asentoaan koska ei itse pysty. Onneksi on moottoroitu painehaavojen estopatja allaan. Mutta älli täysin tallella. Aika kova kohtalo. Dementikkona olisi helpompaa.

      Jatketaan kuitenkin elämää, pannari on uunissa.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Älähän nyt Cee-Lila. Kyllä me tätä jotenkin yritämme pitää hengissä. Kesäaikana on vaan tällaista.

        Viimeksi tuolla risteilyllä oli aivan valtavan paljon naisia ja miehiä vain vähän. Minulla oli sitten kuitenkin seuranani ihan kiva mies, molempina päivinä sama. Sanoin hänelle, ettei täällä ole miehiä, niin hän katsoi minua ja sanoi että kyllä hän on mies! Niinpä, mutta yhdestä ei ole monelle ja hän oli jo minun seuranani, joten mies pula oli.

        Täällä on nyt kirjoittajapula, mutta ootellaan, kyllä se siitä taas vilkastuu.

        Ei voi muuta sanoa, kuin voi appiparkaa. Monen kohtalo on tuo kun tulee ikää. Onneksi hänellä on teidät, kaikilla ei ole ketään.

        Rupesi tekemään mieli pannukakkua, mutta ei ole maitöa.


    • Cee-Lila

      Kiitos tsempistä, Rapu. Pannari oli hyvää. Päälle mansikkahilloa, U laittaa sekaan myös puolukkasurvosta.

    • Ali-Baba-Kukku

      Juu, kyllä tämäkin varmasti piristyy kun lumi alkaa putoilemaan.
      On se varmaan sille apelle melkoinen kärsimyspaikka jos järki pelaa mutta kroppa ei kunnolla. Minä menen ja tänään tapaamaan kolleega Eikkaa kolleega A'n kanssa, kuten tavallista.

      Pannari on tosi hyvää mutta sen tekemistä en ole aikoihin harrastanut. Pitäneepä miettiä tekisikö pannullisen. Pikkusen tein kuitenkin uutta hilloa kun ei saanut kaikkia ostamiaan marjoja ja luumuja syötyä. Nyt on sekahilloa missä on mansikoita, mustikoita ja luumuja.

      Pitäis jostain keksiä vielä puolukoita sillä puolukkahillo on tosi hyvää sekin.

    • e-a
    • Cee-Lila

      Meilläkin on vielä viime vuotista satoa pakkasessa, kohta ehkä saamme taas uutta kunhan siskon mies menee metsään. Puolukat ovat tänä syksynä kuulemma hieman myöhässä, mutta runsasta satoa silti odotellaan, kuten mustikoistakin saatiin.

      • e-a

        "Sitten EA suuttui jostain W-pelille, josta alkaen erottautui toiseen ketjuun..."

        Ei suuttunut, vaan kyl se on niin, että jos kaksi on liki aina oikeassa, niin toisen on väistyttävä.


    • Cee-Lila

      Lankapuhelimemme soi juuri (meillä todellakin on vielä sellainen). Normaalisti en vastaa siihen, koska soittajat ovat aina kauppiaita, nyt vastasin, koska aussisukulainen soittaa siihen mieluiten, koska tulee heidän langastaan halvemmaksi. Heillä ei toimi kännykkäyhteys, koska asuvat sellaisen vuorten ympäröimän laakson perukalla. No siis vastasin siihen ja kyse oli lehtikauppiaasta. Tarjosi minulle ilmaiseksi kolmesta eri lehdestä jotain jaksoa, sanoin etten ota, koska siihen aina liittyy tilaus sen jälkeen. Sanoi, ettei hän pyydä minua tilaamaan mitään, johon sanoin, etten ota edes ilmaiseksi. Löi luurin korvaani. Normaalisti toivottelevat siitä huolimatta päivän jatkoja.

    • Cee-Lila

      EA:lle, anteeksi, että olen tulkinnut väärin jotain. Jos kaksi on liki aina oikeassa, niin toisen on väistyttävä, sanot. Kahdesta ei voi siis molemmat olla liki oikeassa? Suht koht sovussa?

      Vastaan tänne alas, koska minun koneellani ei pysty edelleenkään vastaamaan noihin kommentoi lainaten tai lisää kommentti. Sinun koneellasi näköjään onnistuu. Minun koneeni menee tilttiin, mentävä pois S24:stä ja palattava uudelleen vastaamaan alalootaan. Koneeni on ollut aivan pers......n sen jälkeen kun otin itselleni Win 10:n josta palasin Win 8.1.:een. Erittäin moni muukaan asia ei toimi.

    • Ali-Baba

      Se kommentointivipu ei toimi kenelläkään eli se ei ainakaan ole sen vika että suostuit meidän kaikkien Win 10 koekaniiniksi.
      Palasin juuri "Eikkaa" tervehtimästä ja hänellä asiat kontrollissa kotihoidossa. Tosin häntä käy monta hoitajaa huoltamassa monta kertaa päivässä. Mutta se on ainakin poliitikkojen ja virkamiesten (Kuten Räty) paljon edullisempaa yhteiskunnalle. Ei jummarra.
      Vanheneekohan väki kun huomasin ettei samanikäisellä kolleegallakaan enää tunnu matikka sujuvan kommelluksitta vaikka opiskeluaikoina oli varsinainen matemaagikko.
      EA:kin näyttää pitkästä aikaa palanneen ketjulle. Voisi vähän kertoa seikkailuistaan!

    • Alkuperäinen-Rapu

      Minulla on ollut taas tänään kone jumissa alvariinsa. Joskus olen päässyt hetkeksi, mutta sitten taas "tikku" vilkkuu punaista, tai sammuu kokonaan. Varsinkin tänne S24:jään on ollut erittäin vaikeaa päästä. Hesariin hieman paremmin.

      Ulkona sataa ja on kylmä. Täytyy lähteä tuonne alakertaan katsomaan "Lemmen viemää", jos tulisi vähän lämpöä!

    • Cee-Lila

      Ali-Baballe, kyllä apen hoitokin tulee halvemmaksi yhteiskunnalle, jos häntä hoidettaisiin kotonaan viereisen palvelutalon palveluilla, jotka itse maksaa. Nytkin on lasku viime kuulta menossa maksuun, hinnaltaan yli 1500 euroa, vaikka appi oli kotonaan vain 10 päivänä viime kuussa. Sairaalalasku on vielä tulematta, mikä on ehkä noin 900 euroa. Mikäli kotihoito on kaupungin järjestämää, uskon että koko eläke viedään, 100 euroa jätetään omaan käyttöön, olipa eläke mikä tahansa.

    • Cee-Lila

      "Vanheneekohan väki kun huomasin ettei samanikäisellä kolleegallakaan enää tunnu matikka sujuvan kommelluksitta vaikka opiskeluaikoina oli varsinainen matemaagikko."

      Sama täällä. En ole matemaatikko ollut koskaan, mutta nykyään ei onnistu minkäänlainen yhteenlaskukaan, ennen kuin lasken laskimella tai paperilla. U:lla vielä onnistuu, eli tietyt palikat ovat paikoillaan.

      • amummu

        Kyllä ovat, Cee, aka hurjia nuo appesi hoitomaksut! On kumma, jos hoitopaikan maksu peritään täysmääräisenä, vaikka asukas saamassa palvelua vain osan kuukautta. Joku tolkkuhan sellaisessa pitäisi olla.

        Päässä laskeminen on minulle yksi huvittelumuoto. Kaupassa lasken aina ostoksiani sitä myöten, kun niitä kärryyn lastaan. Kassalla on sitten kiva tsekata pääsinkö lähellekään. Samoin yllätän aina silloin tällöin "puotipuksun", kun lasken minulle takaisin tulevan rahan, monesti nopeammin kuin hän koneellaan. Maksan nimittäin usein pienemmissä kaupoissa pienet ostokset "oikealla" rahalla, vaikka kortti on minun päävaluuttani. Kuulemma päässälasku pitää aivot vikkelänä. Samoin sudokut, joita väsään päivittäin. Toivotaan, että toimii. No, sen näkee, jos elää niin kauan:)

        Onpa hyvä, että Babbalin näkimet kunnossa! Minullakin kaukonäkö on lääkärin mukaan haukansilmän luokkaa (sääksi kaiketi samassa kategoriassa). Enkä lähelle katsellessanikaan kovin vahvaa suurennusta tarvitse; 1,5 riittää edelleen. Paitsi langan pujotuksessa silmäneulan silmään: silloin on kahdet 1,5set päällekkäin, ja hyvin sujuu:))

        Rapusen paleluunkin on tulossa "apu ylhäältä": ovat lähipäiviksi luvanneet lähemmäs kahtakymmentä. Varmaan iltapäivälehdissä jo otsikot kirkuvat: intiaanikesä hellii suomalaisia, tjms - enää kun ei helteistä pääse kohkaamaan.

        Nyt pitää lähteä käymään tuliaiskaupassa. Nyt kun säässä näyttää tulevan ainakin vähäksi aikaa parempi vaihe, niin lähdemme huomenna ystävien kesämökille, Turun saaristoon, ja pitäisi löytää jotain kivaa vietävää. Viinipaxi on jo hankittuna, mutta joku muu, paremmin säilyvä muistiainen ympätään vielä sen kylkeen.

        Itselläni on huomisen reisun suhteen pikku pelko persauksessa. Joku viikko sitten iskenyt ja silloin pari päivää vaivannut lonkkakipu iski eilen uudelleen. Piti mennä tänään aamupäivällä lääkäriin, mutta jo anivarhain (mrrrr, herättivät minut) soittivat, että lääkäri sairastunut ja aika siirtyi ensi viikolle. Nyt sitten mätän vuoroon ibuprofeiinia ja parasetamolia pitääkseni pahimman kivun loitolla. Ei minulla reisussa kai muuta hätää tule kuin ystävien veneesen ja siitä pois kapuamisessa. Perillä ei onneksi tarvitse kiipeilylajeja harjoittaa. Jaa, niin, tarviihan sentään saunan lauteille könytä, mutta lievästi sielläkin.

        Toivotan kaikille kepeää keskistä viikkoa!


    • Cee-Lila

      Molemmat lapsenlapseni soittivat minulle tänään. Ne olivat ilonaiheitani tänään, vaikka toinen ilmoitti yhden laskunsa tiedot minulle. Ne olen luvannutkin maksaa. Olen jo vuosien ajan maksanut mm heidän puhelin- ja nettilaskunsa.

    • Cee-Lila

      Luin juuri IS:sta, että kahta Herttoniemen hyppyrimäen työntekijää syytetään vaijerien asennuksista mäkeen, missä yksi tyttö kuoli ja kaksi loukkaantui. Aivan kuin jotkut työntekijät sen asentaisivat ilman päällikön käskyä. Ei annettu lisätä sinne kommenttia, kun kommenttikenttää ei ollut avattu. Aina on ollut niin, että kun joku iso pomo on jotain määrännyt ja sattuu jotain, niin pieni alamainen joutuu syytteeseen, aivan kuin olisi sen omasta tahdostaan tai ilkivaltaa harrastaakseen sen sinne laittanut.

    • Ali-Baba

      Minulta vielä sujuu perusmatikka ihan hyvin ja päässä, mutta se johtuu varmaankin siitä, että olen joutunut koko työelämäni kiskomaan päästä milloin minkäkinlaisia kustannus tai käyttötarve tai ainepitoisuus laskuja useimmiten prosenttilaskuna päästä.. Se on siis ilmeisesti vain harjoitustasosta kiinni. Ihan kuin kielitaitokin ruostuu käytön puutteessa mutta ei katoa kokonaan.

      Mitä tuohon hyppyrivaijeriin tulee niin selväähän se on että homman päällikkö on määräyksen antanut ja varmaankin hyvällä tarkoituksella mutta niin ettei kaikkia mahdollisia seurausskenaarioita käyty läpi.

      Surullinen tapaus jota ehkä oikeudenmukaisinta olisi luonnehtia tapaturmaksi ja määrittää vastuu sen pohjalta. Anssi Rauramohan siitä loppuvastuussa on.

    • Ali-Baba

      Ja tulin juuri lasiaisirtoman lopputarkastuksesta. Silmät on kuin sääksen silmät. Näkee kaukaa kaikki kalat. Eli ei mitään vikaa jahka lakkaa näiden pupillinlaajennus ja puudutustippojen vaikutus

    • e-a

      Helou tännekin

      Ali, olen matkustellut rajusti - sohvan ja jääkaapin väliä = 3 kg

      Kyl maar maksaa rutosti (1500 ekua) apen "hoito"noin kymmeneltä päivältä kuukaudessa. Paljonkos se maksu on koko kuukaudelta? Vai onko tuo 1500 kuitenkin heinäkuulta ja siis laskutus tulee noin kuukautta jälkikäteen eli seuraava lasku sitten olisi pienempi?

      Äsh, mitä se minulle kuuluu, mutta tuollaista summaa en ainakaan minä pystyisi kymmenestä päivästä maksamaa. En edes päivän maksua, 150 ekua.

      Ny sieneen

    • Alkuperäinen-Rapu

      Terve! Minä olen tullut juuri kotiin "leikkauksesta"! No, täytyy selventää, että kyseessä oli vain hiustenleikkaus. Nyt tuntuu pää taas omalta. Oli päässyt jo kutrit vähän "vallattomiksi", niin kuin kampaajani sanoi.

      Nyt on jo nälkä, mutta ruoka on lämpenemässä hyvin miedolla lämmöllä, että ei pala.

      Minä olen myös hyvä päässälaskija, se on kaikkien tuttujen tiedossa. Se on myös kivaa laskemista. En käytä laskinta juuri koskaan, ei meillä ollut laskimia koulussakaan, niin antiikkisia olimme.

    • Cee-Lila

      Ei minullakaan ollut koulussa laskimia, mutta sitten viimeisimmän työrupeaman 24 vuotta tein laskimen avulla, olin numerotarkastaja ja laskujen maksaja, joten en todellakaan luottanut omaan laskutaitooni, koska laskettavaa oli valtavia summia samassa laskussa ja joka päivä. Niistä piti katsoa oliko alennukset ja alvit oikein joka tuotteen kohdalla samassa laskussa. Ja lopulta yhteissumman piti täsmätä 1 sentin tarkkuudella (eurojen aikana, joihin Suomi liittyi vuonna 2002, sitä ennen oli pennit). Jos yhden sentin heitti, sain palautetta ohjelman taholta. Ei hyväksynyt maksuun ei millään. Oli todella tarkkaa varsinkin SAP:in aikana, joka on saksalaisten kehittämä laskujen maksuohjelma. Siinä tavaraa seurataan jos ei ihan syntymästä alkaen niin siihen asti kun se on lopulta saapunut, vastaanotettu ja hyväksytty maksettavaksi asti. Siinä oli monta välikättä firmasta alkaen tarjouspyynnön tekijästä. Onneksi olen eläkkeellä sieltä.

    • Cee-Lila

      EA:lle, mitä sieniä sait saaliiksesi? Apen heinäkuun lasku oli 2500 euroa. Elokuun lasku oli tuo mainitsemani, jolloin hän ei juurikaan ollut kotonaan. Nyt hän tarvitsee niin paljon apua, ettei varmaan 3000 riittäisi. Tänäänkin käydessämme luonaan alkoi nukkua päiväunia kesken kaiken.

      • e-a

        No sieniä emme löytäneet kuin nimeksi.

        2500 euroa. Ja palvelu tuotetaan siis apen omaan asuntoon. Huh huh, mitähän se palvelu maksaa sitten siellä hoitolaitoksessa asuville?

        Varmaan tuotakin lukua yksityinen hoitolaitos voi perustella, mistä se syntyy. Mutta ja iso mutta. Olisi kiva nähdä firman kustannuserittely, vai miksi niitä sanotaankaan.

        Ei ehkä aivan paras vertaus, tulee vain mieleen. Nuorisosäätiön asunnonvuokraustoimintaa setvittiin joitain vuosia sitten muistaakseni MOT:ssa. Ajatus kulki näin. Ensin muistaakseni Nuorisosäätiö osti tontin, hetken päästä myi sen grynderille ja ei kauaakaan, kun grynderi myi sen takaisin Nuorisosäätiölle ja sai samalla tontille luvan alkaa rakentaa Nuorisosäätiölle asuntoja.

        Aina voidaan perustella hintoja. Tässä tapauksessa asuntojen vuokrahinnat saatiin nousemaan, koska tonttikaupoilla nousi myös maan arvo. Tämä on toistoa minulta, tämä esimerkki, kun en ole jaksanut seurata vastaavia mahdollisia vedätyksiä uutisista, jos ne nyt uutiskynnyksen yleensä ylittävätkään.


    • Alkuperäinen-Rapu

      Ehdinpäs vielä tänään tännekin tervehtimään! Sokoksella on "Kutsu kauneuteen" viikko. Eihän tuollaista "kutsua" voi vastustaa, joten sisareni ja minä olimme siellä ja sitten vähän siellä, sun täällä. Oli mukava päivä ja aurinkokin paistoi. Ostin pari huulipunaa, ripsivärin ja mustat pitkät housut. Nyt on jotain uutta päällepantavaa.

      Taidan tästä painua nyt vuoteeseen ja otan kirjan kaverikseni, joten kaikille hyvää yötä ja kauniita unia.

    • Cäci-cuccuu-cuusicossa

      No mutta keskiyö lähestyy ja kukas se alkaa heräillä?

    • Cee-Lila

      Aamupäivää, lämmintä sellaista. Olin hereillä 23:50, mutta aioin sulkea koneeni, jolloin se aloitti päivittämisen ja päivitti 20 päivitystä. Kesti noin 10 minuuttia, jonka jälkeen menin pehkuihin iltapäivällä vaihtamiini lakanoihin.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Juuri vaihdetut lakanat vuoteeseen houkuttelevat menemään "lakanoihin". Minä olen nostanut tänään perunoita. Tulihan niitä, pieniä naperoita vajaa kilo, en kyllä punninnut. Joku päivä nautin niistä.

      Tänään oli tosi kaunis, kesäinen päivä. Kävelin tuonne lähimpään kauppaan ja huomasin, että pitkään tyhjänä ollut Siwa-myymälän tila oli saanut kauppiaan. Alepan. Nyt meillä on taas kaksi kauppiasta tuolla ostoskeskuksessa. S-Market ja Alepa. Kuun loppupuolella vaihtuu kauppias myös tuohon S-Markettiin. Tuleepa vähän kilpailua taas.

    • Cee-Lila

      Meilläkin on lähi-Siwa vaihtunut Alepaan tämän kuun alussa. S-Market ja City-Market ovat edelleen meidän ostoskeskuksessa. Alepa näkyy olevan auki aamusta aikaisin kello 23:een. Miksiköhän vaihdos?

      Olimme appea taas katsomassa ja hänellä ei mennyt hyvin. Emme meinanneet saada häntä hereille millään. Sitten tyttärensä soitti ausseista U:n puhelimeen ja annoimme kännykän apen korvalle. Jo virkosi. Heräsi suorastaan henkiin iloisesti naurun hörähdykseen niin että naapuripunkan mieskin pelästyi, että mikäs sille nyt tuli?

      Sitten U:n sisko vaati U;lta tietoa, että elääkö isä vielä siihen asti kun hän tulee Suomeen lokakuun puolivälissä. Vai pitäisikö aikaistaa tuloa? Mistäs ihmeestä me sen tietäisimme, mikä on meidän kunkin viimeinen päivä. Ei sitä tiedä lääkäritkään. Minä sanoin, että vietetään vielä ensi vuonnakin apen 97 v synttäreitä. Nyt täyttää vasta 96. On kyllä huonommassa kunnossa nyt kuin koskaan. Vielä heinäkuun alussa siirtyi itse sängystä pyörätuoliin jne. Nopeasti se kunto sitten romahtaa kun se alkaa romahtamaan.

      • Alkuperäinen-Rapu

        "Nuori mies" tuo appesi kun sanot että "nyt täyttää vasta 96 vuotta"! Hyvä että tytär sai hänet heräämään ja jopa nauramaankin, niin että "pelotteli" huonekaveriaankin. Vielä on elossa. Niin se kuitenkin on, että kun tuossa iässä rupeaa kunto rapistumaan, niin vaikea sitä on paljon enää kohentaa.

        Minä lähden nyt tapaamaan Nukku Mattia, joten hyviä öitä ja kauniita unia taas kaikille.


    • Ali-Baba

      Hui gauheeta, onpas maailmassa vanhaa väkeä. Tämän tamperelaisrouvan äitikin lähti sairaalaan vasta pari viikkoa sitten 101 vuotiaana.
      Kuinkahan vanha se Nukku-Matti mahtaa olla?

    • Ali-Baba

      ea se kirjoittelee niin filosofisia ettei tässä nyt löydä edes sopivan nimisiä sieniä millä vastais. Sen kyllä huomaa, että taas olisi aika vaihtaa keyboardia kun tästäkin alkaa näppäimistön kirjaimet kulua olemattomiin.

      Onneks on muutama key boardia tuolla kaapissa odottamassa vuoroaan.

    • Ali-Baba

      Mitä tulee hallituksen hommiin, niin sehän on reilun enemmistön hallitus, joten sillä lienee varsin vahva mandaatti hallita eli hoitaa asiat ellei sopimalla mitään tule, eller hyr?

    • Ali-Papa

      Kun näen noita apen hoitokuluja ja vertaan niitä esimerkiksi suomalaisten keskieläkkeeseen mikä lienee vähän yli 1500 egee cuussa niin eihän noita "apen" kuluja kukaan pystyisi maksamaan paitsi tosi kunnollisella eläkkeellä tai muuten vaan lotosta voittaneella olisi mahdollista.
      Tosin "Eikan" kotihoito varmaan maksaa yli 3000 egee cuussa sekin mutta se taitaa pääosin mennä vakuutusyhtiön piikkiin kun halvauksen alkuperäinen aiheuttaja oli työtapaturma.
      Ihmettelen vain sitä, että millä ihmeellä saa esimerkiksi vanhainkotitasoisessa hoitopaikassa tulemaan kustannuksia yli 1500 euro kun eihän silloin tarvita kuin patjapaikka, halvat muonat Palmian toimittamana ja jonkin verran hoitajaa niille jotka ovat niin huonossa kunnossa etteivät pääse sänkyyn , saa syötyä tai tehtyä muutakaan pakollista tarvetta tai eivät muista mitään lainatakseni Juha Vainion laulua: Mää en muista mittää, mää en muista mittää...

      Ehkä matematiikkani ei lopulta olekaan niin hyvä kuin olen aina luullut kun luulen vanhainkotihoidon pakostakin olevan edullisempaa yhteiskunnalle kuin kotihoidon. Lisäksi suuri osa vanhuksista on siinä kotihoidossa tosi yksin ja turvattomia suurimman osan vuorokaudesta, eller hyr? eller va menar ni?

    • Ali-Papa

      Sitä minä olen usein öisin pohtinut, että miten oikein tullaan niin rikkaiksi kuin EA jolla on omat marja-ja metsämaat, pellot ja tilukset ja vielä diesel mobile home navigaattorilla ja videokameralla.
      No tasan ei aina käy tuurin lahjat. EA ja Nalle Wahlroos ne vaan painii siinä herttuasarjassa ja me muut tavallisii ”köyhiä” eläkeläisiä
      Taidanpa jatkaa pohtimista, ties mitä viel ehtii keksiä!

    • Ali-Baba

      No niin, se on taas päivä uusi
      Kolmen tunnin päästä on jo kello kuusi
      Televisiosta tulee silloin melkein uutinen uusi
      Mutta nukkumatti huusi
      Senkin kukku, korjaa punkkaan luusi
      Ja tuki netissä suusi

    • Cee-Lila

      Lämmintä päivää. Ali on kukkunut yöllä oikein moneen kertaan ja väsännyt meille mukavaa luettavaa, jopa runomuodossakin. Ihmettelen, että pääsin nettiin vaikka modeemini 5 vihreästä valosta yksi on keltainen. Illalla en päässyt enää nettiin vaikka kaikki viisi valoa olivat vihreät.

      Äsken paistoi vielä aurinko, nyt meren ylle tuli yht äkkiä paksu sumu.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Pohjois-Helsingissä paistaa aurinko. Minä olen imuroinut alakerran, mutta en vielä yläkertaa. Imurikin on vielä alhaalla, mutta on se raahattava tänne.

      Tänään tulleessa Nyt-lehdessä on juttua afrikkalaista ruokaa valmistavista ravintoloista. Tuon Safari Keittiön omistaja asuu nähtävästi täällä Pohjois-Helsingissä, koska olemme olleet jo kaksi kertaa yhtä aikaa odottamassa bussia.

      Kun tapasimme ensimmäisen kerran muutama viikko sitten, niin hän tuli istumaan penkille viereeni, koska hänellä oli vaunuissa vauva, joka rupesi kuikuilemaan minua. Isä otti lapsen syliinsä ja tuo lapsi olisi tullut aivan väkisten minun syliini. Ojenteli käsiään ja tarttui minun käsiini nätisti hymyillen ja yrittäen puhua jotain ( ei osannut vielä puhua, mutta yritystä oli, niin kuin vauvoilla usein on). Isällä oli täysi työ pitää kiemurteleva ja minun syliini pyrkivä lapsi sylissään. Oli viehättävä pieni kikkaratukka.

      Siinä istuessamme tuo mies kertoi, että hän on eteläafrikkalainen ja hänellä on Hämeentiellä ravintola, nimeltään Safari Keittiö. Suomalaiset eivät ole kuulemma vielä sitä oikein löytäneet, mutta tänään siitä(kin) on juttua Nyt'issä. Tapasin hänet taas uudestaan bussipysäkillä pari päivää sitten ja kun tulin sinne, niin hän oli juottamassa jotain tuttipullosta tuolle lapselle. Tervehdimme ja lapsi katsoi ensin minua, mutta sitten "tunnisti" ja suu meni hymyyn. Bussi tuli ja hekin tulivat siihen. Minä jäin ensin pois, moikkasimme vielä.

      Kyllä tänne ovat hyvinkin tervetulleita yritteliäät ihmiset mistä vaan.

    • Cee-Lila

      Lapsista puheen ollen, sisareni soitti juuri minulle ja kertoi pojanpoikansa ja tämän avovaimon vaikeuksista pienten lasten kanssa. Vaimo ei enää siedä nähdäkään miestään, joka tekee yöt töitä ja päivisin on pakko nukkua jotta jaksaa taas mennä yöksi töihin. Tiedän tuon tilanteen mielessäni, miehen olisi osallistuttava lastenhoitoonkin päiväsaikaan, vaikka lasten äiti on kotona. Äiti ei saa yölläkään rauhaa ehkä nuorimmastaan joka on vasta 4 kuinen. Heidän kolmivuotiaansa ei ole myöskään päivähoidossa muualla kuin kotonaan. Epäilen että äidillä on synnytyksen jälkeinen masennustila. Minä paraskin psykologi.

      Tuokin Ravun tutuksi tullut perheenisä tuskin vei lastaan mukanaan työpaikalleen vaan hoitoon jonnekin siinä matkan varrella.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Niin, on se tietysti äidillekin väsyttävää hoitaa ympärivuorokauden kahta pientä lasta yksin, vaikka onkin kotona, mutta toisaalta onhan isän saatava nukkua, että pystyy olemaan töissä. Työpaikoillakin on meno nykyisin sellaista ettei siellä pärjää, eikä jaksa, jos ei voi välillä levätä.

        Muistan minäkin, kuinka väsynyt olin monesti, vaikka olin kotiäiti, kun meidän vanhemmilla lapsilla ei ole ikäeroa kuin vaan kaksi vuotta ja kaksi kuukautta. Mies matkusteli työnsä takia ympäri maailmaa, tai täällä ollessaan illat olivat usein täynnä milloin mitäkin asiakkaiden kanssa saunailtoja. Olin vähän niin kuin yksinhuoltaja silloin. Viikonloppuisin hän vei kyllä lapset ulos, että pääsin siivoamaan vähän paremmin kuin viikolla.

        Tuolta ravintoloitsijalta en ole kysynyt sitä, viekö hän tuon lapsensa hoitoon, vai onko siellä ravintolan takahuoneessa?


    • Ali-Baba

      En ole ekspertti tietämään miten kukin ravintoloitsija lapsenhoitonsa järjestää, mutta totena kerron että tämänkeväisen International Cityn asuntoni vastapäisessä kiinalaisessa ravintolassa kiinnitti ihan huomiota, että naiskokki tuli usein ulos sellaisen alle 5 v lapsensa kanssa jaloittelemaan pihalle.
      Eli ainakin jossain ja jossain kulttuurissa ei taida olla outoa pitää lapsia mukana "työmaalla"

    • Cee-Lila

      Itse sain ekan lapseni 21-vuotiaana (en siis alaikäisenä) vaikka avioon mennessämme jouduimme hankkimaan vanhempiemme allekirjoitukset avioitumislupaan, koska molemmat olimme alaikäisiä sillä hetkellä. U oli alaikäinen vielä lapsemme syntyessä. Mieheni oli vieläpä intissä sillä hetkellä ja aukissa, kun meidät vihittiin, sai vihkilomaakin vain yhden päivän. Töistä en ollut poissa päivääkään, koska poikamme syntyi viikonlopulla käydessäni U:ta tapaamassa intissä Mikkelissä, jalossa jalkaväessä, noin 3 viikkoa etuajassa. Olin siis pienen vauvan kanssa kahdestaan jo vauvan ollessa 8 päivän ikäinen, U;n ollessa intissä edelleen eri kaupungissa. Oi niitä aikoja. Toinen poikamme syntyi vuosi ja reilu kuukausi ekan jälkeen, eikä ollut terve vauva, U oli silloin jo täysi-ikäinen, itse olin jo 22.

      Mitenkäs Alin avioliiton alkuajat sujuivat jos saan kysyä, kun olet ollut sellainen maailmanmatkaaja. Rapu jo hieman valotti omaansa.

    • amummu

      Äkkiä taas vilahti kolme kaunista päivää. Olimme ystävien mökillä puunkaatotalkoissa, hyvin syömässä ja juomassa, saunomassa ja maailmaa parantamassa hyvässä seurassa. Ja nyt jo taas omalla mökillä upeasta illasta nauttimassa.

      Minäkin aikoinaan olin toistakymmentä vuotta lähes yksinhuoltaja. Siippa aloitti matkahommat samoihin aikoihin, kun ensimmäinen lapsemme syntyi. Matkahommat tietysti jatkuivat, vieläkin, mutta minun osani vähän helpotti poikien kasvun mukana. Pienten kanssa vuodet olivat kyllä rankkoja, etenkin kun itse tein silloin vuorotöitä, yövuorojakin. Mutta kummasti sitä vain jaksoi. Oli pakko, ei ollut vaihtoehtoja.

      Luin taannoi FB:saa erään kahden lapsen äidin kirjoituksen, missä hän sanoi, että arkea ei muuten jaksa, ellei vähintään kerran viikossa pääse pitämään hauskaa kavereiden kanssa ja rentoutumaan ilman perhettä! Itse en nuorena äitinä käynyt missään muualla kuin töissä ja kaupassa. Mutta ei harmita tippaakaan. Pojista kasvoi kunnon miehiä, mitään ongelmia ei ollut edes murkkuina ollessaan. No, kukin taaplaa tyylillään.

      On meitä nyt säillä hemmoteltu. Ensi viikolla sitten taitaa jo taivaan tila muuttua. Syksy tulee.

      Nyt hyvää perjantai-iltaa!

      • e-a

        Täydellinen tarina

        Palatkaamme vaihtoehdottomuuden aikoihin ja pakkoa perään.

        Näin lapsistamme kasvaa ihannemurkkujakin.

        No kukin taaplaa tyylillään.


    • Ali-Baba

      Vihoviimein sain tartuttua itseäni niskasta ja selvitettyä isoimman muistopostilaatikon lähes 100% kolmeen muovikassiin poistettavaksi. Pitää vielä keksiä poistopaikka mistä ne varmasti menevät energiaksi eivätkä leviä yleisesti luettaviksi.

      Sitten jää vielä toinen laatikko missä on niitä kaukomaiden posteja. Setvin senkin tässä viikonloppuna kun sain sen aloituskynnyksen ylitettyä. Se oli kova loikka sillä siinä lähtee savuksi koko kirje ja korttihistoria vuosikymmenien ajalta, mutta muille vailla merkitystä.

      Löysin välistä sentään vanhoja käyttämättömiä postikortteja Intiasta, Bahrainista ja sieltä täältä. Täytynee ne vielä lähetellä jollekin ennekuin lopettaa postittelunkin ja jää nettipersoonaksi. No jäähän siitäkin jäljitettävää bittiavaruuteen. Tosin en ole kaikkea itäkään massiivista kommunikaatiota säästänyt vaan aina välillä deletoinut ns. bittipostikortteja ja kirjeitä.

      Tämä siksi, että mukaan niitä ei saa vaikka kuinka haluaisi

    • Ali-Baba

      Kun minä menin naimisiin niin olin juuri perämi43sluokalta valmistunut nuori mies jolla seisi järki ....
      Oli pelko että jos jatkaa meriuraa ilman heilaa niin ei sellaista löydäkään joten tuli paniikki etsiytyä avioliittoon.
      Siinä sitten kävi niin että esikoinen syntyi 9 kuukautta ja 3 päivää kellon kilkatuksen jälkeen ja laivan punkassa sai alkunsa sillä matkustimme serkkuni Volgalla suoraan Kotkan kirkosta takaisin laivalle mikä lähti Rotterdamiin ja rouva sitten sieltä häämatkan jälkeen valmiiksi raskaana lentäen kotiin.

      Loppu onkin loppuopintoja ja muuttumista aikuiseksi joka oli ihan toinen kuin se jolla oli paniikkitarve päästä naimisiin. Selväähän se on että jos toinen muuttui ihan eri ihmiseksi kuin tavatessa eli kasvoi valmiiksi niin se kesti niin kauan eri tasoisena kuin oli mahdollista eli 12 vuotta. Sen jälkeen onkin ollut vain avosuhteita, toinen toistaan kuumempia, mutta ei koskaan naimisiin enää.
      Sen pituinen se.

      • e-a

        "Oli pelko että jos jatkaa meriuraa ilman heilaa niin ei sellaista löydäkään joten tuli paniikki etsiytyä avioliittoon."

        Luulen, ettet ole ainua "paniikissa" elänyt. Konservatiiviset opit läpikäyneet maakravut aikoinaan ... ja sitten vielä kehuvat, että kuinka tiivis liitto, kun kestää ja kestää. Aamenen voimaa varmaan.

        Mutta että merimies, jolla monta satamaa edessä ja takana? Ei pidä uskoa tällaista Itämerta purjehtinutta sisävesimerimiestä : https://www.youtube.com/watch?v=J-HbFY4A6pc


    • Ali-Baba

      Siis perämiesluokalta.
      Sen 12 vuoden kuluessa vaihdoin myös ammattini merikapteenista kemian insinööriksi eräillä virallisilla tutkinnoilla vaikka olisin Lontoon opintojen jälkeen ollut pätevä myös laivanrahtaukseen ja kansainväliseen kauppaan mihin oikeastaan ihan lopuksi konsulttina insinöörihommissa jouduinkin.
      Sillein se elämä viskoo sellaista joka on 15 vuotiaana suunnitellut kaiken muun valmiiksi paitsi naimisiinmenoa!
      Minulla se suunnitelma oli 10 vuotta merialaa ja sitten kansainvälistä kauppaa. Kemia oli jo lapsena harrastukseni joten sen ilmaantuminen nenän alle ei olut mitenkään yllättävää.
      Olen vaikka itse sanonkin poikkeuksellisen lahjakas massavirtauksien ja massakemian reaktioiden ja hallinnan asioissa siksi se kansainvälinen kauppakin liittyi suurien volyymien pyörittämiseen suurilla pumpuilla suurissa putkistoissa ja kemikaaleilla joita ei keittiöissä käytetä. Kuten typpihappo ja fluorivetyhappo, voimakkaat hapettimet ja emäkset!
      Rahasta en kuitenkaan koskaan ollut kiinnostunut. Rahan tekeminen olisi ollut minulle älyllinen takaisku, niin yksinkertaista se on.
      Siksi sitä tekevätkin punaisiin housuihin pukeutuvat herrat jotka tykkäävä käskeä toisten ajattelemaan heidän puolestaan.

      • e-a

        Mielenkiintoinen tarina ...

        mutta että punahousut tähänkin. Ehkä myös kukkahatut. Itse nykyään siis punainen paita ja kukkahattu. Joku ei näe siinä mitään muuta kuin tapettavaa meininkiä.

        Mutta massavirtausproffa vois jotenkin auttaa tulevia pakolaisvirtoja, kun on kokemusta noista merivirroistakin.

        Mitä tulee rahoihin ja ja niiden virtoihin, niin ei mennyt yleistys housujen väreihin nappiin ja ei olisi mennyt, vaikka kyseessä olisi ollut punainen paita tai kukkahattu, sano. Ja vielä, että punapaita pyytäisi toisten ajattelemaan itsensä puolesta. Enhän nyt sentään lankea noin karkeisiin ja perustavaa laatua oleviin virheisiin.


    • Ali-Baba

      Niistä punahousuisista herroista tulikin mieleen, että minkäköhän väriset housut sillä tilan-ja mobile homen omistajalla EA'lla mahtaa olla :))) ?

      • e-a

        Tila kiinni vielä nelipyöräkodin lainassa. Tai siis tilan osa, se pläntti perunamaata, pieni lämpöenergiaalue, kaistale järven rantaa ilman rakennusoikeutta ja asuntoa varten perustusalue. Jotkut käyttävät myös nimitystä parkkialue.

        Tuo on hyvin harkittu omistuskaistale. Ikävä kyllä vaatii siis vielä omistusta, jotta saa olla suht'rauhassa. Siis viranomaisilta. Alue lohkottu sillä silmällä, ettei siihen voi millään rakentaa kiinteätä pytinkiä.

        Ja sen verran vilkaisen joskus peiliin, että katson, sopiiko punainen paitani valitsemiini housuihin.


    • Ali-Apapapa

      A-mummulle pitää tuosta lapsenhoidosta kommentoida että tuo pitää päästä välttämättä vapaasti rentoutumaan on enempänä tullut ilmeisesti vasta 70 luvun jälkeen ihmisoikeuksiin.
      Sitä ennen tietysti poikettiin kapakassa, jos poikettiin, mutta en minäkään muista kenenkään vaatineen päästä kapakkaan lapsenhoidosta eroon !

    • Ali-Baba

      Voi että muisto paranee heti keskiyön jälkeen.
      Niiden vanhojen kirjeiden ja postikorttien selvittämisen jälkeen minulla on vielä noin 1000 diaa skannattavana. Scanneri on ollut ostettuna jo kuukausia, mutta vasta nyt purin sen pakkauksesta.
      Diojen lisäksi on kokonainen laatikollinen filmiä noin viideltä vuosikymmeneltä joista vain osa on albumeissa mutta jotka voisi skannata elektroniseen muotoon jos saisi aikaiseksi.
      Pitänee aloittaa sekin homma kunhan saa viimeisteltyä tuon postivaraston.
      Scannattuna ne voi vaikka antaa lapsenlapselle kun silloin koko historia ei juurikaan tilaa vie.

      • e-a

        No sullahan on "aarteita"

        Laatikollinen filmiä ... pätkiä you tuben kautta meillekin, pliis


    • Ali-Baba
    • Cee-Lila

      Lämmintä aamupäivää. Ali on ollut taas ahkera kirjoittaja yöllä, avannut aarrearkkunsa kantta meille hieman. Hyvä on muisti sinulla kun muistit mitä olen joskus sanonut Roberto Delgadosta:-)

    • Ali-Baba

      EA'lle sanon, että et luonnollisesti ole moksiskaan minun kehittämistäni tilanomista ja punahousujutuista. Ne ovat pelkkää ajanvietehuumoria.

      Mitä tulee siihen 50 vuoden filmilaatikkooni niin asiaan voi palata vasta sitten kun olen oikeasti saanut sen dia ja filmiskannauskoneet työn alle.
      Se on joka tapauksessa kuukausien vapaa-aikaprojekti saada ne kaikki muutettua elektronisiksi.

      Tuossa Kuva Tapio muuten mainostaa skannaavansa noita huttuja myös ja tuhannen dian skannaus maksaisi heillä tehtynä 520 euroa eli parempi ehkä skannailla pikkuhiljaa omalla vekottimellä kun sellaisen kerran olen hankkinut

      • e-a

        Onnistuuko kaitafilmin digitalisointi kotikoneilla/kotikonsteilla?

        Kyllä nykyään saa korkeatasoisia diaskannereita aika edullisesti.

        PS. Jos olisitkin puuttunut meihin punapaitoihin, niin ... moksis olisin ollut.


    • Aki-Baba

      Kaitafilmistä en ole katsonut kun en sitä koskaan harrastanut. Mutta kun katson tuota Kuva-Tapion esitettä niin kaitafilmit skannaustarjontaan. 2.95 euroa per minuutti plus kelat tai DVD't
      Varmaan on kotitarvelaitteitakin jos on ammattilaisillekin

    • amummu

      Yritin ea:lle vastata tuonne ylemmäs, mutta tämä agentti ei sitä hyväksynyt. Nyt antaa sentään kirjoittaa tänne alas.

      Mutta, ea, tuli oikein lämmin ailahdus sydänalaan, kun kerrankin olit samaa mieltä: Siis täydellinen tarina. Noh, pitää kyllä himpun täydentää totuutta. Ei se poikieni erinomaisuus ihan omaa aikaansaanostani ole. Ovathan he perineet vanhemmiltaan erinomaiset geenit, parasta A-luokkaa!!

      Joopa joo. Ennen oli miehet/naiset rautaa. Nyt ei ne kestä perhettä ilman jokaviikkoista biletystä. Sitä pakkoa!

    • Cee-Lila

      Sitä se nykyään hyvin monilla on. Perhe-elämää ei kestetä, kun se kahlitsee liikaa. Ja on liian arjen harmaata. Kuten Alikin sanoi, itsellään kesti joten kuten 12 vuotta. Onhan se jo hyvä saavutus. Sen jälkeen montakin suhdetta mutta ei ikinä enää sitovaa toimintaa. Kyllähän sitä uuden viehätystä pari-kolme vuotta jatkuu. Sekin, että on avoliitossa ja asuu yhdessä, on yhtä sitovaa, jos on yhteisiä lapsia. Pitää muistaa asua erillään, molemmilla omat asunnot, niin ei tule sitä kyllästymistä niin nopeasti.

      Omalla pojallammekin on 3s pitkä suhde meneillään, ovat kestäneet noin 8, 12 ja 10 vuotta. Eka suhde alkoi 18 vuotiaana. Mutta sisaren pojanpojalla on jo toinen avoliitto meneillään, molemmista liitoista lapsi, ikää vasta 24. Tämä toinenkin jo rakoilee, kun on yöt töissä ja päivisin pitäisi nukkua. On nyt "ulkoruokinnassa" systerillä, koska lapsensa äiti kehotti poistumaan elämästään ainakin joksikin aikaa.

      Kyllä ennen oli naiset/miehet rautaa, nykyisin kait helposti lahoavaa puuta? Kuten A-mummukin totesi.

    • Cee-Lila

      Vielä Alille sanoisin, että kun kovin nuorena avioituu, niin muutaman vuoden kuluessa kasvetaan erilleen, pian huomataan, että tuo toinen ei vastaa enää toiveisiini, mitä elämältä odotin. Itsekin U:n kanssa asuimme useita vuosia erillään koska U:n opiskelut olivat eri paikkakunnalla. Myöhemmin aloin itsekin opiskella mutta opiskeluni suoritin kotona asumalla, U:kin opiskeli silloin myös kotona asumalla. Elämämme oli yhtä opiskelua monta vuotta. Mm matikan laskujakin meillä oli yhteneväisiä, opetimme toisiamme. Se hitsasi meitä yhteen, koska juotoskolvi ei ollut liian kylmä.

    • Ali-Baba

      Ceellä ja U:lla on ollut tuuria.
      Minä taas olin liian kehittymätön silloin ymmärtääkseni ex. vaimoni todellista perustarvetta ja omaani vielä silloin en laisinkaan.
      Tällaisessa sensuroimattomassa julkisessa keskustelussa voin näin jälkikäteen vain todeta, että ex. vaimoni oli perusmaterialisti, maatalon tytär, jonka arvot olivat pysyvyydessä ja vaurauden näkyvissä merkeissä.

      Minä taas olin kuitenkin löytöretkeilijä jota pysyvyys ja mammona, varsinkaan sen kerääminen näyttötarkoituksiin ei olisi vähempää voinut kiinnostaa eikä edelleenkään kiinnosta niin kauan kuin on tarpeeksi omiin "harrastuksiin".

      Ex. vaimoni siis olisi ollut aivan hyvä vaimo hiukan tavanomaisemmalle miehelle.
      Itsestäni en ole koskaan ollut aivan varma sopisinko perusyhdessäolon vaatimaan stabiliteettiin. Siksi kai valitsin loppuelämän niin kuin valitsin.
      Osaan kyllä olla ja olenkin hyvää ystävää vuosikymmeniä ex. "heilojeni" kanssa, mutta vain jos asumme eri paikoissa.

    • Ali-Baba

      Tänään oli ns. poistopäivä eli hankkiuduin eroon siitä selvitetystä vanhojen korttien ja kirjeiden pussikasasta ja samalla kesäpunkastani autossa. Sitähän en sitten kertaakaan käyttänyt mutta olipahan varalla. Nyt vaan arkena hakemaan takapenkki paikoilleen. Sitten pitäisi vielä valmistautua tyhjentämään autostakin siellä olevat matkavarusteet jahka saa ensin tehtyä sen Hampurin reissun.
      Ensi kesänä luulisi jo Pollen menevän vaihtoon, mutta parempi olla vannomatta kun senhän me varmaan olemme oppineet että ei se paljon vaihtamalla parane :))))

    • Cee-Lila

      Totta joka sanasi Ali. Meilläkään ei ole mammonaa ollut ikinä, eikä tule ikinä olemaankaan. Olemme kaupunkilaiskersoja, minä köyhästä perheestä, U niin sanotusta vähän paremmasta perheestä. Ymmärrän jos vaimosi oli maatalon tytär, heille mammona merkitsee todella paljon. U:n täti (myös kummitäti) oli ison maatalon emäntä, jolla tosin ei ollut tytärtä, vaan kaksi poikaa. Kun pojat avioituivat, ottivat töllin tytöt vaimoikseen, jota asiaa täti ei arvostanut. Olisi pitänyt ottaa maatalon tyttäret vaimoiksi eikä tuollaisia köyhiksiä. Vanhemman pojan tuoretta vaimoa aliarvosti niin paljon, että halusi maksaa eroon suvusta, jos lähtee, koska anoppi ei sietänyt häntä, hehän asuivat alkuajat siinä suuressa talossa anopin kanssa, mutta poika kapinoi äitiään vastaan ja lähti vaimonsa mukana. Nuoremman pojan vaimo oli sitkeämpää tyyppiä ja kesti anopin oikut. Molemmat pojat ovat edelleen aviossa saman vaimon kanssa.

      Muistan kun olimme tämän nuoremman pojan häissä, niin täti arvioi häälahjojen arvon ja totesi, että tasan menee suunnilleen kulujen kanssa.

      Anoppini ja hänen sisarensa olivat molemmat ison talon tyttäriä Karjalasta, siis evakkoja, mutta anoppini avioitui stadilaisen ruotsinkielisen perheen vanhemman pojan kanssa, jota anoppinsa taas ei hyväksynyt, koska ei osannut ruotsia, anopin sisar avioitui Hämeeseen isoon taloon, eli arvoiseensa paikkaan.

      Alia arvostan, kun olet edelleen hyvää pataa exiesi kanssa, se on nykypäivää. Itsekin viihdyn edelleen oman saman U:n kanssa koska hänkään ei ole aivan tavanomainen, mutta on hyvin selkärankainen silti. Liian tavanomainen ei sovi minullekaan, ei myöskään renttu.

    • Aki-Baba

      Herranpieksut, taas on yä päässyt yllättämään ja töllö pauhaa kauhuohjelmaa uhka syvyydestä.
      Taitaa se vanha viisaus jonkin suuntaisesti pitää paikkansa, ettei kannattaisi avioitu kovin kauas oman kasvupiirin tavoista ja ihanteista. Minunkin kasvupiirini on puhtaasti puunjalostusteollinen vaikka siellä menneessä Karjalassa oli sukua myös maatalouden puitteista mutta melko kaukaisia eivätkä mitenkään vaikuttaneet omassa kasvualustassa mikä oli kokonaan jonkun tehdaskombinaatin vieressä ja puitteisssa.
      Siis puhdas teollisuuskaupunkilainen. Jopa Isoäidin hyvin pitkälle tunnettu suku oli aina insinöörejä eli silloin seppiä
      Niin ja äidin puolen isoäidin eli mummin mies oli sanotusti "nuorallatanssitaiteilija" joten taidettakin on perimässä.
      Ehkä olisikin alunperinkin pitänyt valita insinööritaiteilijan ura kun ei ollut riittävän ahne merirosvoksi!

    • Tarkka-Ali

      Niin ja sille Peewelille terveisiä, että älä luulekaan pysyväsi piilottelemaan aiheettomasti. Tulemme joukolla ja löydämme sinut.
      Nyt uutisten mukaan paljastui kuhajututkin vahvasti väritetyksi kun ilmoittivat että on huono kuhavuosi ja piileksii kylmän kesän vuoksi välivesissä!

    • Ali-Baba
    • Ali-Baba

      Kaikki ovatkin näemmä sunnuntai kirkossa kuuntelemassa arkkipiispa Mäkisen hyvää sanomaa (?). Vai ovatko sittenkin avanneet YLE 2 ja jännittävät Suomen miesten puolesta Ruotsi maaottelussa. Jännittävät siis että voittavatko miehet tänäänkin yhden lajin!
      Ainakin EA on varmuudella liimautunut 55" smart televisionsa eteen!
      Tai sitten miettii miten saisi digitoitua kaitafilmeiltään Voitto Hellstenin voittojuoksuja Ruotsia vastaan 18oo luvun loppupuolilta :)

    • Ali-Baba

      No niin, maaottelu on juuri päättymässä. Saapas nähdä ilmestyykö kenkiä kehiin

    • Cee-Lila

      Hyvää alkuiltaa. Ali Baba on kiitettävästi pitänyt ketjuamme kasassa tänäänkin. Unohdin koko kisat kun olimme appea katsomassa alkaen noin kello 13 ja sitten olemme pälättäneet ja syöneet keskenämme eilen tehtyä muussia ja kermabroileria, mitä poikammekin oli eilen meillä syömässä avec, , niin ettei ajan kulua edes huomaa.

      Appi oli suht pirteä, mutta jotenkin tuntuu, että on koko ajan niin omissa ajatuksissaan, ettei kuuntele, mitä sanomme. Saamme sanoa joka asian kahteen kertaan. Sitten hän kuitenkin ihmettelee, mikä ääni tuokin on, kun on hetken hiljaista. Kuulee parin desibelin äänet, jotka tulevat hänen makuuhaavojen estopatjastaan, tai mikä vesiputous nyt tuli, kun joku kohina kuuluu jostakin. Saattoi olla sairaalan yläkerroksesta kuuluva vessan veto taikka ilmastoinnin aiheuttava kohina. Sairaalahuoneissahan ei ole jääkaappia, jonka kompressori hörähtää käyntiin aiheuttaen tietynlaisen kohinan kodeissa, minkä hän omassa kodissaankin kuulee, ihme kyllä. On tietyn taajuinen ääni siis. Viereisessä pedissä oli mies verhon takana, kun lähdimme pois sanoin huoneen kahdelle muulle miehelle myös näkemiin, jolloin tämä mies nosti kätensä minulle tervehdykseen, eli oli ajan tasalla. Nostin myös oman käteni että havaitsin hänen tervehdyksensä. Kolmas mies nukkui. On siellä yksinäistä ja tylsää. Meilläkin on apen kanssa kaikki asiat keskusteltu jo sataan kertaan, vaikea keksiä uutta jutun juurta joka käynnille, nyt kun käymme siellä niinkin usein. Kodissaan olemme käyneet jos ei ole tarpeellista jonkin erikoisasian takia kahdesti viikossa, nyt sairaalassa 3 - 5 kertaa viikossa. Ruoka siellä on kuulemma mautonta mössöä, mutta jälkiruoat hyviä.

    • Ali-Baba

      No vaikka maaottelu loppui niin vain rouva Cee kopsutteli kirjoitusneliöön.
      Vanha eli päivälleen samanikäinen kolleegani lähetti tekstarin että menemmekö taas "Eikkaa" katsomaan ja vastasin heti että yes F1 "Örjan". Fi sillä viime maanantaina hänelle välähti puskapoliisin tutkasalama tullessaan Eikalle. Taisi ajaa 50 kmt 40 km alueella tyhjällä tiellä kuten se tämän ikäisille kuskeille sattuu.

      Jos ei Ceen appi enää kaikkea muista niin ei muuta kuin vanhat asiat uusiksi vaan kun se on sille muistamattomalle aina uusi asia! Eller hyr?

      Eikankin luona eräitä vanhoja tapahtumia olemme kerrannéet useasti. En ole "Örjanilta" edes kysynyt onko hän havainnut asioiden kertautuvuuden. Ei välttämättä ole kiinnittänyt siihen huomiota. Se on meidän hyvämuististen ongelma!'
      Ja pahus että kynnet ja tukka kasvavat kuin Leninillä parta arkussaan. Mitähän tulee syötyä liikaa vai onko mahdollisesti sarvikuonon geenejä kun niillä keratiini kasvattaa sen sarvenkin ja vielä uusiutuvana.

      Ja hölmöt kiinalaiset uskovat että se keratiini mitä se sarvi on antaa heille supervoimat

    • Ali-Akentti

      Voi kauheeta, nyt vasta huomasin, että Akentti 007 ei ole palannut kehiin sitten muutettuaan maalle kesäksi. Alä hyvä nainen tee Peeweleitä vaan ilmaannu jo takaisin tänne potentiaalisten Tervojen joukkoon.
      Onko kellään tietoa Akentista? Vai onko Akentti aina esiintynytkin pseudopersoonallaan?

    • Ali-Baba

      Niin ja Raputirallaakin on tainnut eksyä Malmilla pizzeria al fornoon, kun viimeinen kirjoitus leima on jo kahden päivän takaa.
      Siis A-mummun mies on ollut ilmiselvästi HK hommissa jos lapsetkin ovat A-luokkaa, eller hyr? :))))))
      On se kyllä sairasta sekin, että tähän vuorokauden aikaan omat lohkaisut naurattaa

      • Alkuperäinen-Rapu

        Huomenta Ali-Baba ja kaikki muutkin!

        Kyllä nuo sinun "lohkaisusi" nauratti tähänkin aikaan vuorokaudesta, joten onhan se mukava aloittaa päivä hymyillen. Varsinkin, kun täytyy taas mennä verta antamaan tutkittavaksi - ei kyllä sen kummempaa sairautta, aivan tavallista verenpainetta vaan ja tietysti tuo "sydän", joka kyllä nyt sykkii hyvin. Kop, kop.

        Malmilla käyn usein, mutta en ole poikennut siellä koskaan mihinkään pizzeriaan. Onhan se pizzakin joskus kyllä aivan nautinto.

        On se hienoa, että sinun ja Ceen kaltaisia, ystäviään muistavia ihmisiä vielä on. Varmaan tuo ystäväsi Eikka nauttii sinun, ja toisen ystäväsi vierailuista.

        Akentti korjaa varmaan vielä puutarhansa satoa talteen. Weepeli on tainnut eksyä maastoon niiden puolalaisten koulutettaviensa kanssa.

        A-mummu nauttii mökillä ihanista kesäkeleistä nyt kun sellaisia vielä saimme.

        No nyt täytyy ryhtyä meikkaamaan, että voi taas lähteä tuonne Malmille.

        Aurinkoista maanantaita kaikille!


      • amummu

        Joo, A-luokan miehiä ja naisia tietysti! Sitä vartenhan minulla on tuo A nimmarissakin, tosin enää vain pienellä:)))

        Ja niin saivat taas köniinsä miehemme ruotsalaisilta. Onneksi naiset sentään pistivä paremmaksi. Ehkä lupaus kotiin uiden palaamisesta sai puhtia pyrstöön. No, ei pitäisi minun kommentoida mitenkään, kun en kisoja töllännyt minuuttikaan telkasta.

        Uutisia sen sijaan on tullut katseltua/kuunneltua lähes urakalla. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Saas nähdä, mihin tämä kaikki päättyy. Vai päättyykö? Sitä vain mielessäni kyselen, että mikä järjestö alkaisi melskata työttömien puolesta samalla viisiin kuin nyt AY-liike työllisten puolesta. Työttömien asioiden ajo ei kai kannata; eiväthän he maksa edes jäsenmaksua.

        Tänään pitäisi käydä kaupassa oikein kassin kanssa. Olimme poissa kotoa viisi päivää, ja jääkaappi huutaa tyhjyyttään. Eilen tulimme mökiltä suoraan pojantyttären synttäreille, ja saimme siellä kupumme täyteen ja vielä vähän evästäkin mukaan kotiin, joten pärjäsimme hyvin tähän aamuun. Mutta jotain murua rinnan alle pitää taas taikoa loppupäiväksi, joten ei auta itku markkinoilla: mentävä on. Kaupassa käynti on kyllä tullut minulle vastenmieliseksi hommaksi, joten aika usein siippa hoiteleekin sen töistä tullessaan. Nyt kuitenkin tarvitaan tavaraa enempi, joten homma lankeaa minulle. Eikähän minulla tässä oikein muutakaan ole (paitsi kettislenkki taas), joten hyvin joudan kaupan hyllyjen välissä höntyilemään.

        Nyt menox (sanoi Annie Lennox). Hyvää päivää kaikille!


    • Ali-Apapapa

      Ja kun tässä ihmisiä peräänkuulutetaan, niin minne ihmeeseen se mukava tyyppi Whomever on hävinnyt. Mitään ei ole aikoihin kuulunut. Liekö vaihtanut nimimerkkiään ja mennyt muualle kirjoittelemaan?

    • Cee-Lila

      Huomenta. Akentti 07 asuintalossa alkoi remontti keväällä, joten on varmaan vielä maanpaossa senkin takia. Whonever kirjoittelee tuossa viereisessä ketjussa.

      Sää näyttää melkoisen tuuliselta ja viileältä. Harmaat aivosolut ovat jumissa, kun ei keksi, mitä kirjoittaisi. Niskanikamatkin ovat olleet jumissa jo pari viikkoa.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Nyt on taas labra ja ostosmatka tehty. Raijattavaa oli taas niin paljon, että katselin jo, josko näkyisi joku reipas nuorimies kotikadulla, niin olisin sanonut että saisko kantoapua? Ei näkynyt, ei edes maahanmuuttajia, joten raijasin itse.

      Mitä tulee maahanmuuttajiin, niin vaikka en heistä puhukaan tässä meidän "vapaa-ajan" ketjussamme noin yleensä, niin nyt luin HS.fi:stä jonkun kommentin, että viimeviikolla oli Kelan tutkija, Jussi Tervola, sanonut Yle Uutisissa, että maahanmuuttajien lahjarahaan, kaikkien normaalien kulujen lisäksi kuuluu myös raha, että maahanmuuttaja voi syödä AINAKIN kerran kuussa ravintolassa. Jos tuo pitää paikkansa, niin minun mielestäni se on todella väärin. Ei meidän pienituloisilla ihmisillä ole varaa tuohon ja jos he joskus menevät ravintolaan, niin itse he sen myös maksavat (ei voi edes vähentää verotuksessa)!!!

      Tuo Kelan tutkija oli sanonut, että näin tehdään, koska muuten he menevät leipäjonoon! Siellähän nuo suomalaiset nälkäisetkin jonottavat. Eikö seura kelpaa?

      Kirjoitin tuosta oman kommenttini Hesariin, mutta en vielä tiedä, ovatko julkaisseet. Täytyy mennä katsomaan.

    • Cee-Lila

      Minäkin havaitsin tuon ihmejutun, että maahanmuuttaja saa syödä kerran kuussa ravintolassa, siis yhteiskunnan varoilla! Ei sitä suomalaisille köyhillekään makseta, en ole ikinä kuullutkaan moisesta etuudesta. En ole tosin vielä ikinä ollut kelan taikka sossunkaan luukulla. Toivottavasti en joudukaan. Taikka itse asiassa kerran kävin silloin kun odotin ensimmäistä poikaamme, minä olin töissä ollut jo 14-vuotiaasta, mutta en ollut 21-vuotias, mikä silloin oli täysi-ikäisyyden raja ja U oli armeijan harmaissa saaden muutaman markan päivärahaa. Silloin pohdin millä maksan vuokramme kun jään synnytyksen takia kolmen kuukauden äitiyslomalle ja miehellä ei ole tuloja. Yritin anoa sotilasavustusta. En saanut, koska en ollut mieheni elätettävänä ennen avioliittoamme.

      Olin elättänyt itse itseni omalla työlläni 14-vuotiaasta asti, mennessäni asumaan tädilleni, olemalla päivät tehtaassa työssä, josta sain palkkaa, tein ison osan kotitöistä tädilläni ja jopa maksoin tädille sata markkaa kuussa, että on katto pääni päällä, sitten muutin 18-v omaan vuokra-asuntoon, jonka vuokra oli myös tuo sata markkaa. Siinä ohessa ostin poikaystäväni cocispullotkin treffeillämme iltaisin, kun isänsä ei antanut yhtään vapaa-ajan rahaa pojalleen. Malmin kela/sossu oli todella ynseä paikka minulle sen ainoan kerran, kun olisin apua tarvinnut.

      Vielä tuohon silloiseen äitiyspäivärahaani, se oli 111 markkaa kuukaudessa, ja vuokrani oli sata markkaa kuukaudessa. Minulle jäi rahaa ruokaan itselleni ja vauvalleni 11 mk kuukaudessa. Kyllä siinä ruhtinaallisesti syötiin.

    • Ali-Baba

      Huhhahei, Tein ensimmäiset harjoitukset tuolla Dia skannerillani ja muutaman haparoinnin jälkeen sillähän sujuu tuo skannaus aika vauhdikkaasti. Skannasin kokeeksi pari kasetillista eli satakunta diaa. Hirveetä mitä historiaa ihmisen elämästä tuli eka kasetista jo esiin. Nyt riittää siis harrasteltavaa jotta saa skannattua aluksi ne tuhatkunta diaa ja sitten pitää vielä harjotella negatiivien skannaus ja niitä sitten on. Välillä pitäis nimetä kuvat eli harjata muistiaan että missäs ja milloin tuokin kuva on otettu!
      Hyvä että pääs alkuun.

      Kun minä läksin merille vuonna 62 niin laivapojan eli jungmannin kuukausipalkka oli 120 markaa mutta siinähän oli jo vuode ja makkaraperunat mukana eli se 120 jäi omaan käyttöön.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Nyt ei ole mitään asiaa, no, hammaslääkäriaika on kyllä tänään, mutta ajattelin nostaa vain ketjun ylös, ettei aivan huku tuonne Minnesota-otsikkojen sekaan. Onkohan se entinen Henrik taas vauhdissa. Yhtään en ole avannut, mutta ihmettelen, kun ylläpito pitää noita otsikoita eniten luettujen otsikon alla. Eikö olisi syytä jo taas hieman rajoittaa tuota menoa?

      No tämä nyt tässä. Mukavaa tiistaita kaikille!

    • Cee-Lila

      Tuulista päivää kaikille! Tai en tiedä tuuleeko muualla niin kovaa kuin meillä. Minäkin olen arvellut Henrikin olevan taas vauhdissa. En ole minäkään avannut ainoatakaan, kun ei voi olla varma, onko sinne jotain haittoja syötetty.

      Ali on löytänyt mieluisan harrastuksen. Oman historiansa muuttamisen dioista digimuotoon. Apellakin oli melkoinen määrä dioja ja kaitafilmejä, kun hän muutti entisestä asunnosta toiseen. Diat lensivät roskiin, mutta kaitafilmit pojanpoikansa otti ja aikoo muuttaa digimuotoon, en tiedä, onko jo tehnyt. Siinä oli mm kaitafilmi apen ekasta australianmatkasta. Hän oli tehnyt filmin alunkin niin, että siinä tulee teksti NN..n studio esittää.. ja kuvaan aukeaa apen äidin kettupuuhkan naama, joka aukoo suutaan ja katsoo sitten eri suuntaan. Melkein kuin Paramountin leijona:-)
      Kuvaus on melko rajuakin katsottavaa, kun ollaan jollain karjatilalla, jossa merkitään korvalehtiä naudoilta, poltetaan raudalla mullien persuksiin tilan merkintöjä ja salvetaan sonneja. Oli siellä paljon kauniita lähikuvauksia luonnosta ja kukkien terälehdistä. On siellä todella upeata luontoa, ei pelkkää punaista erämaata.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Tuulee täälläkin. Tukka silmillä oli kun menin h-lääkärille. Reikiä nolla, joten tulomatkan tuulet eivät haitanneet. Toisaalta olin kyllä varma tuosta nollatuloksesta. Lokakuulle sain ajan hammaskiven poistoon, joten kaikki kunnossa.

    • Ali-Baba

      Kääk, piipahdin terveyskeskuksessa tarkastamassa muistini siitä, että syyskuussa olisi taas jotain testejä ja niinhän se oli. 30 syyskuuta mennessä olisi tilaus käydä pudottamassa verta putkiin. Paastoverta ja ennen klo 10 kun tulee mukaan kilpirauhasarvot.
      Ei kyllä pätkääkään kiinnostais käydä taas testauttamassa. Miksei voisi olla ilmankin kun tietää mitä pitää tarkkailla.
      No kai se tarttee raahautua taas sinne.
      Onko ketään, joka todellisuudessa olisi innoissaan kun pääsee labroihin koe eläimeksi?
      Epäilen että keskimmäinen siskoni saattaa olla sen suuntainen että se kokee itsensä turvatuksi istuessaan vastaanotolla!

      ps. onks ea'sta mitään kuulunu?

      • amummu

        Tuallahan se ea höösää naapuriketjussa. Ei taida uskaltaa tänne:D.

        Katsoin piruuttani äsken yhden noista lyhyistä ketjuista - Geek - , ja mitä näinkään: W-pelihän se siellä neuvojaan jakeli niin kuin ennen täällä. Eli ei ole mies tullut kuhien syömäksi.

        Niinpä, verta pakkiin! Se taitaa olla monilla meikäläisten ikäisillä motto ainakin kerran vuodessa. Itsekin kävin juuri pari viikkoa sitten. Kaikki kylläkin kunnossa, EKG:tä myöten. Eli ei tartte tilailla aikaa lekurille. Sen verran on näköjään muuttuneet systeemit, että nyt saa hoitaja kertoa labratulokset (labrahoitaja kuitenkaan ei).

        Paitsi, että tänään kävin taas koiven vääntelyssä; lonkka kun alkoi uudelleen juilia. Bursiittia taas tarjoili, ja kortisonipiikin pisti kankkuun. Itse en jaksa bursiittiin uskoa, vaan olen vakuuttunut että kyseessä on artroosi, ja jossain vaiheessa päädyn puukotettavaksi. Sekin, siis nivelkuluma, on perinnöllinen. Ädillä oli, siskolla ja parilla muullakin läheissukulaisella semmoinen on jo ollut pitkään. Itselläni todettiin sorminivelten kuluma jo parikymmentä vuotta sitten (ehkä soitin liikaa pianoa - apua, kohta se varmaan iskee leukaniveliinkin:)))

        Nyt valmistautumaan kettiksen hoitorupeamaan.

        Timakkaa tiistai-iltaa!


    • Cee-Lila

      Katsoin tuon lyhyen 4 viestin ketjun Geek kaupasta, sehän oli maaliskuulta, eli ennen kuin W-peli lähti saareensa, onko niitä ketjuja muuallakin? Huomasin joitain jo monen vuoden takaa, mutta en tältä kesältä.

      Minulla on verikokeet 3 kk:n välein, enkä halua olla koekaniini, enää, yhdessä vaiheessa olin edistämässä erään reumalääkkeen tehoa. Oli tehoton minulle.

      • amummu

        Kaspa kanaa. Minä en ollenkaan katsonut päivämääriä. Siis W-peli kuitenkin kuhan syömä!?

        Tänään olen tapellut taas sähköpostini kanssa. Vihdoin toimii. Ensimmäinen viesti, joka tauon jälkeen tuli oli Viagra-mainos!!! Mistä hitosta ne tiesi?!:D

        Mokkulan kanssa taisto jatkuu. Sain tänään "koneen" huollosta, eikä edelleenkään toimi. Huomenna Elisan konttoriin uusi vierailu! Keskustelin puhelimessa Elisa-gurunkin kanssa tänään pitkään ja hartaasti (laskussa näkyy!!) ja hän oli sitä mieltä, että Elisa-kaupassa ei osattu mokkula-asiaa hoitaa. Neuvoi uusia toimenpiteitä. Meinaan kyllä valittaa siitä, että gurun kallista laskua kallista lisää nyt myös E-kaupan osaamattoman/viitsimättömän tädin tekoset/tekemättä jättämiset.

        Nyt täytyy lähteä survimaan puolukoita. Siippa osti kaupasta niitä 5kg - minusta ei ole nyt marjametsään. Lähes kateellisena muistan, Cee, sinun kertoneen, että saat joka syksy sisareltasi valmiina survoksena ämpärillisen puolukkaa. Se on hieno lahja. No, eipä tuo survominen koneella kovin kauan kestä, mutta sössäämistä siinä aika lailla on, lisäksi pussitus pakastamista varten. Toisen satsin varmaan vielä teen jossain väissä. Meillä menee puolukkaa talven mittaan aika paljon. Se on hyvää minkä tahansa ruoan kanssa - ei ehkä sentään kalasopan kanssa, tai kukas tietää vaikka olisikin, ei ole tullut kokeiltua.


    • Ali-Baba

      "Tuallahan se ea höösää naapuriketjussa. Ei taida uskaltaa tänne:D."

      Missä ihmeen naapuriketjussa. En ole harrastanut niitä ketjuja. Olen pysynyt tällä ketjulla ja välillä huhuillut ea, kun hän on niin mukava kirjoittelija ja minun laillani "piinkova kokoomuslainen :))))))) "

    • Cee-Lila

      EA kirjoittelee hauskoja juttujaan tuossa Tuubaa-ketjussa. Sitä ennen Tyynessä ja myrskyssä. Eli ei hän kaukana ole.

      Tein äsken IS:sta sen testin, että mitä asiaa et ole ikinä elämässäsi tehnyt. Löysin 14, mitä en ole ikinä tehnyt, 43 vaihtoehtoa oli valittavana. En ole esim koskaan uinut avannossa, en ole käynyt nettitreffeillä, en ole ottanut selfietä, jne yhtä turhaa.

      Saan taas ämpärillisen puolukkasurvosta siskoltani.

    • Namukekekkeke

      Elkää olko niin negatiiveja. Ottakaa relasti ja tilatkaa 4 täysin ilmaista Aku Ankan näytenumeroa, kuka hullu nyt ei ilmasista sarjiksista diggais, mummolle voi tilata kanssa: http://tinyurl.com/4akuankkaa

    • Alkuperäinen-Rapu

      Taas "Elämä" jatkuu, mutta tätä ei tiedä kuinka kauan, kun nyt "palvelua parannetaan"?

      Sadepäivä ja suuren mielenilmauksen aattopäivä. Radiossa ei muusta puhutakaan.

      Minulla on eilisestä lähtien temppuillut HS.fi. Väittää jatkuvasti, että kirjaudu, vaikka olen kirjautunut. Ei päästä katsomaan omia sivuja ja joitakin juttuja antaa lukea, mutta sitten taas tulee viesti: Haluatko lukea koko artikkelin? Hanki rajaton lukuoikeus. Onhan tuo jo hankittu ja laskut maksetaan säntillisesti.

      Tämä alkoi eilen. Lähetin Hesariin sähköpostia asiasta. Ei ole vastattu mitään. Soitin tänään sitten sinne ja mies jonka kanssa puhuin, lupasi että kun asia on selvitetty, niin minulle soitetaan. Soittoa ei ole tullut ja Omille sivuille en pääse edelleenkään ja muut vaikeudet jatkuvat myös.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Huomasin juuri, että eiliset, Cee-Lilan ja minun kirjoitukseni ovat kadonneet! Onko sekin katoaminen "parannustöiden" syytä? Eihän tänne eilen päässyt kuin iltapäivällä ja tänään nyt vasta.


    • Alfåns-Baba

      Testaanpa vaan lähteekö matkaan. Ainakaan minulla tuo kisää kommentti tai lanaa vivut eivät edelleenkään toimi

    • Cee-Lila

      Hyvää torstai-iltaa. Huomasin myös, ettei minullakaan toimi edelleenkään Lisää kommentti tai Lainaa. Huomasin myös että eilen iltapäivällä läpi saamani kommentti on kadonnut, eilenkin sivut toimivat vain pienen hetken ja senkin lähettämiseen sain kahdeksan kertaa että väärä yhteenlasku. Eli sivuja ei ole parannettu yhtään. Saa nähdä huomenna toimivatko sivut silloinkaan, jos vaikka 24:n väkikin on mielen ilmauksessa. Onneksi ei ole menoa minnekään. Kuuntelen mielelläni tuulen ujellusta ja sateen ropinaa sekä katselen kovaa merenkäyntiä partsiltani.

      Kävimme tänään appea katsomassa, mutta emme saaneet häntä hereille.

      Miellyttävää iltaa kaikesta huolimatta.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Minä rupesin testaamaan tuota lisää kommentti ja kyllä se minulla toimii, mutta pienellä viiveellä tulee se vastauslaatikko. Tässä vastaan nyt Cee-Lilan kommenttiin. Katsotaan tuleeko se sinun kommenttisi vastaukseksi. Minulle ei ole tullut nyt pitkään aikaan noita väärä yhteenlasu herjoja. Saas nähdä tuleeko nyt?


    • Cee-Lila

      Minulla ei toimi edelleenkään kumpikaan vastaustapa, vaan kone menee tilttiin ja pitää palata takaisin kun on pakko mennä pois koko S24:stä. Minulla on selaimena IE11 ja ohjelmana Win 8.1., jonne palasin sen kympin kokeilun jälkeen ja koneessani ei pelaa moni muukaan asia sen jälkeen. Eli metronäkymässä ei pelaa mikään muu kuin valokuvat, jotka olen sinne tallentanut. Kaikkien muiden polut ovat kadonneet jonnekin syövereihin. Kuukkelilla pääsen milloin mihinkin. S-postikin toimii edelleen vajavaisesti.

    • Ali-Yli-Baba

      No nythän pomppas. Kaivoin tuon kirjaimistostaan kuluneen key boardin tilalle uuden kaapista ja tässähän on julmettu valaistut näppäimet eli tällä vihoviimein vois kirjoittaa pimeessäki. Kaikkee ne japanilaiset keksii vai onkos tää Asus Taiwanilainen?

      Olen tehnyt kovan homman ja kymmenen kertaa arvioimaani nopeammin setvinyt joka ikisen dian ja päälle vielä laittanut kaikki negatiivifilmit yhteen laatikkon erotettuani kymmenistä kuorista valmiit valokuvat ja negat.
      Voi kun sais muissakin hommissa yhtä paljon tehoa ittestään irti.

      No on se jotain, että edes saa tehtyä jotain.
      Markkinoille on tulossa Citroeniltä varta vasten suunniteltu teltta autoja siitä tätä teltta auto projektia pitkään miettineenä sain heti uusia ajatuksia kun Pollessa on nyt peräpenkki paikallaan ja sitä ei teltta autona sitten edes testattu.

      Ehkä se on sittenkin viisainta että se teltta kulkee peräkärryyn suunniteltuna perässä tai sitten mini campingvaununa. Niitähän on varsin pieniäkin ollut olemassa ainakin joskus

    • Cee-Lila

      Citroen Cv tunnetaan jo ennestään retkeilyvessana. Saako siitä teltankin? Pakettiautokin on sopiva teltta-auto, laitat takaosaan patjan ja petivaatteet, ikkunoihin verhot ja a vot, sinulla on toimiva matkakoti, tosin vain kesälle sopiva.

    • Yli-Ali-Baba

      Eivät siis ole saaneet korjattua sitä lisää kommentti vikaa.
      Taas yksin yössä ulvon
      ja välillä täytän "popkorni" kulhon (en vaineskaan)
      Yllättävää kirjoitella ilman mitään muuta kuin tietokoneruudun valo tällä sinivalaistulla key bordilla. Taitaa olla näppyläimistö på finska.
      Onko kukaan muu seurannut sääskiä kuin minä. Siellä on jo pari Afrikassa asti ja yksi ammuttiin Ukrainassa (Helena)
      Harmittaa kun pitää taas odottaa ensi kvääseen ennen kuin aletaan saada pesintäkivia alkaen kadukaamerasta eli purkkipöllön pesimisestä

    • Cee-Lila

      Huomenta. Yksi päivä oli hesarissa yhden sääksen matkasta etelään, olikohan sääksen nimi Tommi. Sekin lensi Ukrainan yli. Voi Helena parkaa.

    • e-a

      "yksi ammuttiin Ukrainassa (Helena)"

      Kenen aseilla?

    • e-a

      "piinkova kokoomuslainen :))))))) "

      Kuinka kovaa on pii? Pii 3,risat oli joskus minulle propleemi, kuten se yks toinenki suure ... en ny muista. e- luku :noin 2,718

      Ehottomasti olen vihreä, oikein kirjoitettuna. Nelipyöräkotinikin on niiiin säästäväinen, että ... vie aina paremmille apajille eli keräilytalouden suuri kannattaja olen.

    • Cee-Lila

      Luin sääksi-sivuilta, että Helena todennäköisesti on ammuttu Ukrainassa jonkun kala-altaan yllä, oletan siis, että kalankasvattajat eivät tykkää, että sääksi tulee heidän kasvattamoansa verottamaan helpolla saaliilla.

    • Cee-Lila

      Nyt kun mielenilmaus on loppunut rautatietorilla, sade katosi ja aurinko paistaa kauniisti. Olikohan yläkerran jollakin myös mielipide asiasta?

    • Cee-Lila

      Tein itselleni Hesarin testin, kuka vasemmistolainen mahtimies olisit: Sain vastaukseksi : Hienoa! Olet Karl Marx, Pääoma-teoksen luoja ja yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ajattelijoista. Kuuluisia lauseitasi ovat: "Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!" sekä ""Pääomalla ei makseta edes niitä sikareita, jotka sitä tehdessäni olen pannut palamaan!".

      Hih. Mitähän tuosta pitäisi ajatella?

      • Alkuperäinen-Rapu

        Cee-Lila, myös minä olen Karl Marx. Tein jo aiemmin tuon testin.


    • Alkuperäinen-Rapu

      Minun koneeni ei ole yhteistyöhaluinen. Saan tapella kaikista klikkauksista,että pääsisin sinne minne haluan. Hesarin puolella ei toimi edelleenkään tuo "Oma sivu", siis sinne pääsy. Nyt oli tullut Hesarilta sähköpostiin vastaus ja toimintaohjeita, miten pitäisi menetellä, mutta Gmaililta oli tuon viestin alussa, että "Gmail ei voinut tarkistaa, onko se Sanomilta"! Kyllä se oli varmasti, muttaen ymmärtänyt niitä ohjeita, miten välimuisti pitäisi tyhjentää. Heillä kuulemma toimi kaikilla avauksilla ne minun oma sivuni. On vaikeeta, on!

      No mutta - ensi viikolla lähden Gabriellalla risteilylle. Vikingiltä tuli tänään jo etukäteen tervetulotoivotus laivalle. Kyllä siellä seurataan!

      Sitten ystävätär soitti ja kertoi varanneensa meille syyskuun loppuun, eli seuraavalle viikolle Tallinnan risteilyn Baltic Queenille, joten menoa ja meininkiä on, pysyis vaan mukana tuossa menossa.

      Lähetän tämän nyt, jos lähtee. Perjantai iltaa kaikille!

    • Cee-Lila

      Rapu, sinulla on siis vientiä taas merelle kahtena viikkona peräkkäin. Gabriella menee siis Tukholmaan?
      Sinullahan on kaiketi kettu selaimena, en tunne sitä, itselläni on IE11 sekä Chrome, IE:tä etupäässä käytän ja minulla on yläpalkissa kolme kuvaa, talon näköinen kotisivu, tähtikuvio, joka on suosikit ja sivuhistoria jne sekä ratas, joka on työkalut. Tähtikuvan klikkauksella pääsen suosikkeihini, missä on näkyvillä sivuhistoria, sitä täppäämällä tulee esiin näytä päivämäärän mukaan, jolloin täppään sitä hiiren oikealla napilla, jolloin kysyy, poistanko ja vastaan kyllä, jonka jälkeen sen päivän kaikki avaamani sivut häviävät selainhistoriasta. Välimuisti siis katoaa. Jos taas sähköpostini on täynnä, menen ja poistan sieltä saapuneita viestejä ja tilaa tulee taas uusille viesteille. Sinulla on siis G-mail käytössä, joka on melko yleisesti käytössä. Minä poistan selaimeni välimuistin nykyisin päivittäin, sillä se turhaan kuormittaa konetta. Tätähän ei tarvitse tehdä, jos kone on vain kotikäytössä, ei siis julkinen kone esim kirjastossa. Sähköpostissa minulla ei paljoa viestejä nykyisin olekaan, koska Win 10 siirtyessäni entiset s-postit katosivat kaikki ja nyt takaisin Win 8.1. ollessani eivät entiset edes palanneet takaisin. S-posteja minulla on kaksi, Welho ja Hotmail. Welho on se varsinainen ollut jo vuodesta 2003 ja toimii nyt vajavaisesti tämän Win 10 episodin jäljiltä. Katsoin jo erään henkilön nimen ja puhelinnumeron netistä, joka voisi tulla kotiin sen vian korjaamaan, maksaa 60 e tunti. Pakko kai turvautua häneen, itse en osaa vikaa korjata.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Kyllä sieltä Hesaristakin tuli ohjeita, mutta nuo sinun antamasi ohjeet tuntuvat jotenkin selvemmiltä. Minulla on tuo "kettu" ja Linux, joten ei taida minulle löytyä ohjeita. Hesari neuvoo näppäämään yläpalkissa olevaa kolmea viivaa ensin, mutta siihen se tyssäsi, kun ei ole mitään kolmea viivaa!

        Tukholmaan on aikomus reissata ensiviikolla. Toivottavasti sää suosii.


    • Yli-Baba

      Kyllä se 60 euroa kannattaa sijoitta ja kyllä ekspertti homman tunnissa korjaa.
      Käyhän se hermoille jos kone tökkii ohjelman takia ja sen vuoksi ei siis kannata uutta konettakaan ostaa!

    • Ali-Baba

      Herran pieksut, piin kova ea on ilmestynyt maaluolastaan maan päälle meitä tervehtimään. Näin sellaisia turkkilaisten maaluolia ajaessani aikoinaan Anatolian halki. Näyttivät ihan menninkäisten majapaikoilta.
      Minäkin olen ihan teollisuusvihreä mutta en ilmaston ja luonnonsuojelun täyskannattajana koskaan liittyisi sillä rahastavaan vihreään puolueeseen. Sille ilmasto ja luonto ovat vain kultin symboleita vailla todellista merkitystä niin kuin minulle, ea:lle ja Peewelillekin vaikka se onkin kuhien ryöstökalastaja :)

    • Cee-Lila

      Gabriellasta muuten vielä, että mekin olemme matkustaneet sillä kaksi eri kertaa Tukholmaan, niin että kaksi lapsenlastamme olivat mukanamme, hytti oli 4 hengen hytti, jossa oli yksi parivuode ja kaksi vuodetta yhdellä seinustalla, eli kerrossänky. Lapset olivat jotain 10 vuoden kahta puolta ja kävimme heidän kanssaan esim Gröna Lundissa. Molemmat matkat olivat elokuussa ennen koulujen alkua. Monet matkat teimme heidän kanssaan myös Tallinnaan pitkin vuotta, kerrankin kauheassa tammikuun myrskyssä Rosellalla, jolloin pojanpoika voi todella pahoin. Varhaisin matka lapsenlapsemme kanssa oli varmasti se, jolloin menimme Tallinnaan luxushytissä, jossa oli parivuode ainoastaan, mutta pojanpoikamme nukkui välissämme, se oli joku ns ilmaismatka, tai ainakin melkein, lapsi oli vasta 4 vuotias ja saimme luvan ottaa hänet mukaan tähän ilmaismatkaan.

    • Cee-Lila

      U soitti juuri kaverimme mökiltä, minne hän meni päivällä. Ovat kaataneet kuulemma 5 puuta ja pätkineet ne jo metrin mittaisiksi, eli ovat olleet ahkeria. Sellaista se mökkielämä on, aina riittää töitä, halonhakkuuta ym. Välillä on satanut ja U;n takki on sateestakin märkä, ei vain hiestä. No kohta menevät saunaan ja grillaavat jotain. Heillä on ns miesten ilta, kun mökin omistajan vaimokin on jossain omilla menoillaan. Heillä on kyllä hieno pihamaakin siellä, töitä on tehty ihan rutosti. U on jo monesti ollut siellä talkoissa. Mökin omistaja on jo lapsuuden kaveri meille molemmille Malmin ajoilta, että melkein sukulainen.

    • Yli-Baba

      Väliaikapäivitys! :::))))

      Syön tässä juuri uunista ottamaani "Rainbow" Hawaijipizzaa ja hörpin kahavia.

      Lauttamatkailussa olen siirtynyt Viking lineltä ja Eckeröltä Tallinkille, Finnlinesille ja Itämerellä Stenalle

    • Ali-Baba

      Niin ja unohdin ihan päivittää, että samaan aikaan on keramiikkapäällysteisessä wokissani tirisemässä munakoisosiivuja ja herkkusienisiivuja rypsiöljyssä.

      On kyllä oliiviöljyäkin kun eilen vielä entisen lisäksi ostin peltipurkissa portugalilaista extra virgin oliiviöljyä ihan raakaherkuttelua eli maiskuttelua varte!

    • Yli-Baba

      Pahus! kuulostin tuolla keramiikkapäällysteisellä Wok lausumallani ihan Kai Tolkulta turbiini farmareineen! Kääk!

      ps. Mitenhän saatais Tolkku ja Jaguarin kirjoittelemaan tänne. He ovat hyvin hengissä tuolla HS ketjuilla

    • Yli-Paavo-Lipponen

      Kylläpä on huono omatunto kun on vaan pizzaa syöty, uusia ruokia keitelty ja töllötintä tutkailtu ja varsin vähän mitään tuottavaa tehty. No kävinhän toki päivällä shoppailemassa ja hain pari uutta mattoa lattialleni.

      Nyt on kyllä alettava tekemään oikeaa työtä. Vaikka maalaamaan yksi nurkka tuolta seinästä missä on maalipinta hiukan vahingoittunut. Samanvärinen korjausmaalipurkki kun on kaapissa.

      Tuleeko kenelläkään muulla koskaan huonoa omaatuntoa siitä ettei olisi ollut tarpeeksi tuottava. Aihehan on nyt tapetilla koko valtakunnan taloudessa?

    • Yli-ali-ahkeroitunut

      Kun tuo tuottavuus oli tapetilla ja olen jo maalannut sen vahingoittuneen nurkkapinnan niin paljastui että myös sivuseinällä on pieni maalivaurio eli joudun tämän kirjoitettuani tekemään vielä sen sivupintavedonkin.

      Veikkaan että kukaan ei pode huonoa omaatuntoa tekemättömistä töistä vaan että ea'kin kuorsailee soffallaan ja näkee unta nuotionpohjaperunoista.
      Ainoa joka saattaa potea huonoa omaatuntoa on Peeweli joka laiminlyö muka työn varjolla yhteydenpitoa ja matkaraportteja. Vai onko kenties puolalaisten kanssa joutunut "Luksusova" kuurille, kurva polski!

    • Cee-Lila

      Kyllä minua aina välillä risoo se, etten ole tehnyt sitä tai tätä, mutta aina se välillä unohtuu kunnes taas palaa mieleen.. Aina pitäisi ja pitäisi, mutta kun ei viitsi.

    • Alempi-Yli-Baba

      Nyt hoidettuani molempien seinien maalauksen niin jouduin poistamaan sängyn alta sinne mittaan laitetut muoviset säilytyslaatikot ja hihhulipeeweli, nekin näyttivät olevan ihan täysi ihan tarpeetonta kamaa. Miksi ihmisellä pitää olla tämä metsästäjä-keräilijä eli ahneus geeni ja kerätä ihan tarpeetonta krääsää.
      Taidan ryhtyä Ville Niinistöksi ja keskityn hankkimaan, omistamaan ja ajamaan isoilla nälkäisillä autoilla työkseni!

    • Yli-Baba-yötyö

      Tuossa juuri yön uutisia lukiessani havaitsen, että Gabriella keikkuu niin, että 100 farmaseuttia oksentelee ruokalassa pöydälle.
      Ei tainnut Rapuisella olla epäonnea kun vasta viikon päästä lähte. Muuten olisi siellä joukossa yrjöilemässä juuri nyt :(

      • Alkuperäinen-Rapu

        Huomenta kaikille! Yötyöläinen nukkuu varmaan hyvin ansaittua yöuntaan, vaikka nyt onkin jo päivä, mutta harmaalta näyttää.

        Kyllä täytyy sanoa, että tämä "Rapuinen" tarkkailee hieman huolestuneena noita säätietoja tulevalle viikolle, vaikka en olekaan kovin herkkä "yrjöilemään", niin se laivan keikkuminen voisi estää tanssimisen, jos nyt yleensä kukaan pystyisi sinne lattialle hakemaankaan.

        Mitä tulee huonoon omaantuntoon siinä suhteessa, että pitäisi ja pitäisi tehdä tuokin homma, mutta Ceen sanoin, "kun ei viitsi", niin samma häär!

        Sen verran olen kyllä nyt saanut aikaiseksi, että olen raahannut kolme isoa kassillista vaatteita tuonne Malmin Pelastusarmeijan kirpputorimyymälään. Mielellään ottivat. Paljon olisi vielä kaapeissa tyhjennettävää, mutta puhti loppui tällä erää.

        Säästä huolimatta mukavaa lauantaipäivää!


    • e-a

      "Taidan ryhtyä Ville Niinistöksi ja keskityn hankkimaan, omistamaan ja ajamaan isoilla nälkäisillä autoilla työkseni!"

      Tuollainen Ville on turisti.

      Keräily- ja omavaraisVille taas sellainen, joka asuu siinä, mihin pyörät sattuvat pysähtymään.

      Vain yksi laskelmapätkä. Yhden kuukauden vuokran euromäärä riittää "nälkäiselle" kodille meno eli elovedeksi puoleksi vuodeksi. Kaapit täynnä omavaraiselintarvikkeita. Ja lähtö lokakuussa, ensimmäinen varsinainen asuminen eli kahden - neljän viikon pysähdys jossain eteläisessä Saksassa, mihin on asunnon siirto kestänyt kaksi vuorokautta. Auto pois vakuutuksista asumisen ajaksi ja sitten keräilemään. Kyllä Saksastakin roskiksista tai muista pisteistä ihan kelpo tavaraa löytyy, mitä sitten voi kaupata.

      Seuraavassa laskelmassa keskityn setvimään niitä kuluja, joita minulla tuon ensimmäisen asumisajan aikana olisi, jos olisin tyyppitaulapää.

    • Alkuperäinen-Rapu

      Jutusta toiseen. Luin äsken Ilta Sanomista tuosta farmaseuttien Gabriellalla kokemastaan myrskystä. Totta se Ali puhui, eikä mitään näkemäänsä unta, vaikka yöllä olikin kirjoittanut. Farmaseuteilla oi varmaan mukana myös pahoinvointilääkkeitä, mutta tehottomia olivat, koska neljästä hyttikaverista vain yksi ei ollut oksentamassa.

      Kyllä nyt "ajatteluttaa" koko risteilylle lähtö! Naapurin rouvan piti lähteä kanssani, mutta oli varmaan iskenyt pakokauhu, koska lähetti juuri tekstiviestin, ettei hän nyt lähdekään!

    • Cee-Lila

      Lauantaita. Meilläkin on makkarin sängyn alla 4 pyörillä kulkevaa muovista säilytyslaatikkoa, kaikissa tavaraa, jota ei ikinä tarvita. Yhdessä on paljon valmiissa lasiraameissa olevia valokuvia, ne kuvat muodostivat entisen asuntomme eteisessä "kauhugallerian", tämän asunnon seinälle ne eivät mahdu. Ovat siis maanneet sänkymme alla 9 vuotta ja haittaa siivousta koska on niin painava. Ne muut kolme laatikkoa ovat keveitä ja ne pystyy helposti siirtämään pois imuroinnin ajaksi.

      Tänään oli muuten Hesarin lauantailiitteessä kuva siitä Citroenin mallista, jonka takapäästä saa makuutilan teltan avulla, tästä autosta Yli-Ali tuolla aiemmin puhui.

    • Yli-Baba

      Lauantai-illan haisulit kaikille vaan!
      Nyt ei ole yhtään huono omatunto sillä olen saanut tehtyä lähes täydellisen uudelleenjärjestelyn täällä kolossa ja olen nyt poikkeuksellisen selvillä mitä täällä on liikaa ja missä se on. Arvioisin osuudeksi kaikesta kamastani noin 60% olevat todellisuudessa tyhjän panttina eli ns. pölynkerääjinä.
      Tehkääpä joutessanne samanlainen tosiarvio omistanne! Jotenkin veikkaisin että ea'lla se osuus on 70% kun sillä pakureista päätellen on keräilijä geenin mutaatio eli rankka keräilijä geeni!

      Vielä pitää joitakin pintoja kulkea siivoamasssa ja kiilloittamassa

      Kaikkeen sitä ihminen ryhtyy jotta saisi omaatuntoaan rauhoitettua.
      Minusta ei varmaan tulisi >AY liikkeen jäsentä koskaan kun on tällainen työntekovimma :=)

    • Ali-Baba

      Haisuleista puheenollen niin jos menen lokakuun lopussa autolla Saksaan niin palaan sieltä Puolan kautta ja saan taas matkalla ostettua niitä Limburgin haisuli juustoja. Nami nami!
      Ja nyt suihkuun huuhtomaan "työhiki" viemäriin!

    • Apapapa

      Huhhuyah! Onpas notkea olo kun tuli suihkusta. Tuntuu kuin ei olisi mitään pystyssä pitävää enää missään vaan kaikki huuhtoutui Helsingin viämäriin!

    • Yli-Baba

      Epäilyttävästi näyttää siltä, että taas saan "huhkia" kirjoituskoneen ääressä ihan yksin. Ei ole näemmä kovin suosittua tämä yökukkuminen. Sitä paitsi kulmahammasta taitaa särkeä eli mahdollisesti joutuu hakeutumaan arkena hammaslääkäriin, kääk!

    • Ali-Yli-Käenpesän

      Mutta hyvvee huomenta kaikille rouville ja ea jos taas käy piipahtamassa. Minä se täällä taas kukun enkä nukun. Olen täysin päivitetty aamu kolmeen asti kaikista kotimaan ja maailman tapahtumista. Ei ole edes kylmä vaikka akkuna on hiukan raollaan. Hammassärylle annoin hoitoa ja sekään ei yötäni enempää haitta. No onhan minunkin kotiapteekkini tässä iässä jo varsin hyvin varustettu eli voin tarvittaessa aloittaa melkoisen mittavat tulehduksen tai kivunhoidon toimet vaikka olen aina yrittänyt pitää kivunhoidon minimaalisena. En ole esimerkiksi käyttänyt opiaattipohjaisia kipulääkkeitä vaikka niitä on laatikossa oikean kivun varalta. Käytin niitä lääkärin määräyksestä vain silloin kun oli se riivatunmoinen iskias ja selkäkipu parisen vuotta sitten.

      Mitäs minä täällä netissä juoruilen kuin "kotirouvat" pitäis varmaan miettiä miten sais unta pakkiin. No ehkä se siitä. Sillein on mukava olo kun on saanut tavarat uusiksi järjestettyä ja on melkein tilavan tuntuista.

      Mutta nytkin on vasta Sunnuntai. Pitäisi muuttaa Sunnuntaikin ihan arkipäiväksi, niin arkielämä voisi keskeytyksettä jatkua 7 päivää viikossa kun ei saa ylityökorvauksiakaan. En tosin muista saaneeni sellaisia sitten vuoden 72 vaan se on ollut könttäpalkka sen jälkeen ja aina valmiina hommiin jos tarvetta on ollut. Ympäri kellon ja vuoden! Va säjer ni nu då?

    • Alkuperäinen-Rapu

      Sunnuntai huomenta kaikille!

      Elämä se on kuin silkkiä vaan...

      Varsinkin "saksiniekoilla", vaikka saavatkin varoa, etteivät tule "syödyiksi", jos poikkeavat tutulta reitiltä syrjäisille vesille!

      Ali-Yli-Käenpesän on ahkeroinut monella tapaa ja tuntee nyt, että kaikki "pystyssä pitävä" on mennyt hikien huuhtomisen myötä Helsingin viemäriin! No, kyllä se taas siitä!

      Toivottavasti ei ole merellä kuitenkaan myrskyä, koska olen todellakin menossa laivalle, "epäilyistä" huolimatta, ja vaikka sitten hieman tuulisikin. Toivottavasti ei kuitenkaan! Minä kyllä huomasin, että saan aikaan nähtävästi "myrskyn vesilasissakin", eikä se vaadi sen enempää kuin hyvänpäivän toivotuksen jollekin, joten tuo "toivomukseni", ettei meri myrskyäisi, voi kääntyä toiveeni johdosta tuuliseksi sääksi.

      Jo heti seuraavallakin viikolla on tiedossa ystävättären kanssa meno laivalle, tietysti tanssi mielessä silloinkin - ja miehet myöskin, mutta vain tanssiin viejinä.

      Mukavaa päivän jatkoa kaikille ja hymyä huuleen, niin kuin minäkin sain aamulla kun avasin koneeni.

      Nyt menen katsomaan olisiko tuolla Hesarissa mitään "pikku uutisia", mitkä herättävät joitain mielikuvia ja kenties kirvoittavat jotain "sanottavaakin"?

    • Cee-Lila

      Hyvää sunnuntaipäivää. Ali on ahkeroinut yöllä kirjoittamalla tänne, kun ei saa unta, oletko muuten niitä, joille riittää 5 tunnin unet johonkin aikaan vuorokaudesta? Rapukin jo poikkesi näille tyynille vesille. Merikin on aivan tyyni tällä hetkellä kun katson ikkunasta. Puiden oksatkaan eivät juuri heilu mihinkään suuntaan. Taivas on synkkä, vaikka piti olla sääkartan mukaan auringonpaistetta.

    • Cee-Lila

      Kävimme taas appea katsomassa ja hän oli paljon pirteämpi kuin torstaina. Nukkui tullessamme mutta heräsi heti kun puhuimme hänelle. Sitten tyttärensä soitti Ausseista, niin virkistyi totaalisesti. On se ihmeellistä, miten jonkun ihmisen pelkkä äänen kuuleminen aiheuttaa sellaisen reaktion, että herää ikään kuin eloon. Mennessämme sairaalaan satoi, pois tullessamme paistoi aurinko. Hyvä merkki.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Terve!

        Täällä on aurinko paistanut koko päivän - ja tyyntä on! Olisipa tiistainakin.

        Hyvä että appesi on taas piristynyt Cee-Lila. Tuo hänen tyttärensä taitaa soitella aika usein sieltä Ausseista? Ja kun te käytte myös usein hänen luonaan niin ei hänellä ole asiat sen puoleen huonosti.

        Oi,joi, radiosta tulee nyt minun lempikappaleeni: Odotusta Pariisissa. Täytyy käydä kuuntelemaan.


    • Cee-Lila

      Tytär on soitellut isälleen jo vuosien ajan joka sunnuntai. Nyt kun isä on sairaalassa, on soitellut pari kertaa viikossa meidän avullamme, siten, että sovimme, minä päivänä olemme sairaalassa ja mihin kellon aikaan, jolloin hän soittaa U:n puhelimeen, tai U ottaa yhteyden siskolleen, ja sitten luuri isälle.

    • Ali-Baba

      Sanoin tuossa aikaisemmin, että ehkä ne puolalaiset ovat juottaneet Peewelille Luksusovaa. Tässä linkki nyky Luksusovaan : http://www.luksusowavodka.com/

      Silloin kun nuorena miehenä läksin merille niin se oli 75% wodkaa sellaisella keltaisella etiketillä ja sen ajan merenkulkijoiden suosikkisalakuljetettava.
      Sillä minutkin kastettiin merimieheksi jo ensimmäisenä iltana ensimmäisessä aluksessani!

    • Cee-Lila

      Nyt se on enää 35 tai 40 %, onneksi. Sinäkin, nuori jungmanni sait heti sillä kasteen. Kaatoivatko päähäsi vai kurkkuusi? Kai oli sentään lantrattua.

    • Ali-Papa

      Kyllä sitä siinä merimieskasteessa kaadettiin kurkkuun ja lantraamattomana. Siitä tuli sangen hutera olo. Se siihen aikaan vielä täysalkuperäisenä puolalaisena tuotteena ei ollut pelkästä perunasta tislattu vaan siellä oli kivihiilenhippujakin nähtävissä eli varsinaista nokiwotkaa. Kaikki on ollut pakko kestää elämän polulla.

    • Yli-Papa
      • e-a

        Kahden pullon lääkityksen alla ...

        putkaan pistivät, vaikka lääkityksen edetessä minullakin heikentyivät kielelliset toiminnat eli ilmaantui sanojen hakemista ja epämääräistä muminaa.

        Ehkä syynä oli myös se, että konttasin raitiotiekiskoilla, koska olin unohtanut, että kotiini pääsee bussilla ... numero 36.

        Vihdoin viimein virkavallan uutteran työn tuloksena löysivät oikean kotiosoitteen ja kehottivat kävelemään linja-autoasemalle laituri seiskalle. Kotiin saavuttuani oli hämmennykseni vielä suurempi, sillä kumppani ... vaikka ollut sairaanhoitoalalla kauankin.


    • Yli-Poppamies-Cuccu
    • Ali-Baba

      Mitä ihmvattia! Ollaan jo näin pitkällä iltapäivästä ja jo palattu "Eikkaa" jututtamasta, mutta ketään ei ole ollut päiväkommentoimassa, mitä ea heti aamusta miettinyt "lääkinnällisiä" asioita.

    • Ali-Baba

      Taitaa olla niin, että rouvat ovatkin keittämässä velliä "ukkeleilleen" (kellä sellainen on :) ). No toisaalta jotain hyödyllistähän on syytä tehdä, sillä eihän pelkällä runoilulla nykysuomessa elä kukaan muu kuin Jari Tervo ja Laila Hietamies (on tainnut muuttaa nimensä)
      Nuorena poikana luin useita yhden norjalaisen naisen kirjoittamia dekkareita mutta nimi on haihtunut päästäni. Niihin aikoihin meni esimerkiksi Turms kuolematon yhdessä yössä kannesta kanteen. Enää ei viittis lukea sellaisia opuksia. Toisaalta silmätkään ei ole entisensä mitä lähinäköön tulee. Pitäisi olla isolla fontilla painettuja tekstejä ennen kuin jaksais lukea. Netissä taa esimerkiksi työasioiden hoitaminen ei ole ongelma kun tekstiä voi suurennella tarpeensa mukaan.

      Pidän taas jaarittelussa tauon sillä tutustuin juuri aika perusteellisesti Hinkley pointin, Flamanvillen ja Olkiluoto 3 ydinvoimalaitosten ja suunnitelmien tekniikkaan ja talouteen Nää ydinvoimalathan ovat ea suosikkeja. Ties vaikka sillä olis perunakellarissaan tai kuusen alla jonkinlainen reaktori!

    • Cee-Lila

      Hyvää iltaa. Voihan himskatti, nythän mä vasta hokasin, että voi hitsin hitsi, on jäänyt tänne kirjoittamatta. Juuri tuli Akuutti-ohjelmassa naisen haastattelu, joka alkoi opiskella lääkäriksi 47 vuotiaana. Luin jo aiemmin jostain hänestä, että aikoo sitten olla terveyskeskuslääkärinä, vanheta yhdessä potilaidensa kanssa ja pohtia vanhuuden oireita, kun potee niitä jo kenties itsekin. Oli erittäin myönteisen tuntuinen ja herttainen nainen. Taatusti sopivan empaattinen henkilö ammattiinsa. Ja ikinä emme ole liian vanhoja opiskelemaan. Hänkin läpäisi lääkiksen pääsykokeet, sinnehän ei noin vain mennä.

    • Ali-Baba

      Taidanpa tänään yrittä unta jo puolilta öin kun on taas yksi velvollisuus huomenna klo 11.00. Sääli sillä ajatus luistaa nopeimmin välillä 02.30-03.00, jolloin löytää jopa ulkolaisten kuvia Aftonbladetista eli yöllä osataan kaikkia kieliäkin

    • ÖRH

      cANOPUKSELLA OLI 6-6 VAHDIT JA KOIVAT ÉLLAISEYT. mESSITYTÖTNOLIVATBVUOTONNVAIHDUTTUANPERÖMIESTEJNKUMPISSLMKETRATBLEVLLAAN.
      # KUUKUDENN KEWÖKEIKANN JÖLKEEN EIMKÄ,JÄÄNYMUUYAMKUIN MENNÄMKIPPARILUOKOLALEPÖÖMÄÄM#

    • Ali-Baba

      Tuon edellisen olin kirjoittanut 3 zopiklonen jälkeen. Jalka vähän pehmeni ja kirjotus meni epäselväksi, mutta unta se ei saannut kaaliin.
      Tarttee kyllä kehitellä sellanen nukutuslääke mikä kaataa norsunkin.

      Kokeilin viimeksi muutamaa unuilääkettä 90 luvun vaihteessa ja yhtä huonolla tuloksella.
      Indonesiassa löysin yhdenn amerikkalaisen nukahduslääkkeen mikä toimi mutta sivuseurauksina oli villejä painajaisia!

    • heikku-uni-is-sääski

      Minun pääni on umpiterästä. Otin kolminkertaisen annoksen zopiklonea ja täällä kukun. Ne eivät näemmä pysty nukuttanaan minua.
      Tosin niiden annostus on suuniteltu 7 0 kg ihmisille eli minun pitäisi painonkin perusteella otta tuplata, vaan ei toimi.

      Jos vielä pääsen korvalääkärille niin selvitän hänelle tämän univajeen aj mitka ei tehoa, ja pyydän kilon alpratsolamia tai Junestaa tai 50 mg oxazepaneja,

    • Ali-Bab

      Niin kuin huomaatte, kyllä lisätyllä ´nukahtamnislääkeannoksella lopulta tehinsa oli. Ensin kiorjoituskoneen käytössä ja sittenjopulta nukkumisessakin eli viimeiset aamun tunni ja aina klo 10 kellon soittoon nukuinkunnolla ja ole timmissä jo klo 11.
      sis jos haluan aikaistaa käynnistymistäni niin minun on popsittava reipas annos unen palautuskemiaa jo viimeistäin klo 10 jolloin usi saattaa hiipiä jopa 12-01 tienoilla mikä on minun mitassani aivan´illan torkun ja aamun virkun hommia.

      Siis ei muuta kuinsopivia unensaantilääkkeitä hommaamaan kuorma autollinen. No, aluksi henkilöaiton kontillinen!

    • Ali-Baba

      Huomasiko kukaan, että olin täällä jo kello 10 kukkumassa, ikä on minulle ominaista vain Persian lahdella missö joutuu itsensä pakottamaan jonkinlaiseen toimistoaika ruotuun.

    • Cee-Lila

      Huomenta. Alikin oli saanut nukuttua jopa 7 tai 7½ tuntia unilääkkeiden avulla. Kysyin jo kerran tuolla aiemmin, että mihin vuorokauden aikaan sinä yleensä nukut? Kai sinä jossain vaiheessa päivää nukut? Itsekin olen yökukkuja, mutta menen nukkumaan kello 12 ja 02 välillä ja nukun 7 tai 8 tuntia. Joskus hyvin joskus huonommin. Olen huomannut, että Hesarissa nimimerkki Ukkelo kirjoittaa myös aamuyön tunteina useimmat viestinsä, samoin Durian. Ukkelo tosin matkustelee paljon ja elää silloin mahdollisesti eri ajassa kuin me. ZipZapillakin on ainakin 6 tunnin ero meihin. Hän ei tosin ole aikoihin kirjoitellut mitään. Vai onkohan vaihtanut nimmarinsa.

      Minun ukkelini on illan torkku, aamun virkku. Menee nukkumaan noin klo 21 ja herää 4 - 5 aikaan lukemaan Hesaria.

    • Alkuperäinen-Rapu

      "Aallokko, aallokko kutsuu, kohti kuohujaan..."

      Toivottavasti ei liian suuria aaltoja. Nyt näyttää kyllä aivan hyvältä tuo sää.

    • Cee-Lila

      Ravulle tulee aivan hyvän näköinen sää. Nytkin paistaa aurinko. Kai se sinun naapurisi lähtee sittenkin mukaan sinne aalloille?

      Minä teen testiä U:n havainnoimiskyvystä. Nimittäin siirsin noin viikko sitten keittiön ikkunallamme seisseen valurautaisen fonduepadan parvekkeellemme, sinne lattialle kivilaatan päälle lasiseinän eteen. Se on seissyt ikkunalaudallamme koko ajan täällä asuessamme ja sitä ei ole kertaakaan käytetty. Pidän sen käyttöä liian suuritöisenä. Siihen kuuluu spriikeitinosa, sen alla voi myös polttaa tuikkua, jotta saa vaikkapa juustofondueta tehtyä. Saimme sen lahjaksi pojaltamme varmaan joskus 90-luvun vaihteessa. U ei ole vielä huomannut sen puuttumista keittiön ikkunalaudalta.

      Tänään poistin vessasta pytyn päällä seinäkaapin alla olevan tangon, jossa olen pitänyt malliksi pyyhettä, jota ei koskaan käytetä. Edellinen asukas oli sen tangon asentanut, koska heille oli syntynyt vauva ja todennäköisesti tangolla oli kuivatettu vauvan pyyhettä, jolla peppu oli pesun jälkeen kuivattu. Poistimme heti muuton jäljiltä seinään kiinnitetyn vauvanhoitotason, mutta sekin on tallessa kananhäkkivarastossa. Saa nähdä, huomaako U sen tangon poiston. Tangon pidikkeet ovat rumat, joten ne poistetaan tai sitten hankitaan kauniimpi tanko, jossa on kauniit päätynupit. Niitä on kauniita esim kapeiden raanujen seinälle ripustusta varten ja päätynuppeja on vaikka minkälaisia. Sen tangon olemassaolo on kuitenkin silmälle hyvä tasapainottava asia, koska sillä seinällä vessassamme on kaksi kaappia vierekkäin ja peilikaappi on alempana kuin tämä toinen, mikä on hiukan hassua. Jos kaappeja olisi kolme ja kaikki eri tasolla, olisi jo ihan eri asia. Olen huomannut, että peilikaappi on laskettu alemmaksi, koska sekin on ollut niin korkealla, että minäkin tuskin näkisin naamaani sen laseista, vaikka olen pitkä (171,5 cm) nainen. Asunnon alkuperäinen ostaja on ollut varmaan kaksimetrinen, sillä saunan pesuhuoneen peilistäkään en näe kuin juuri ja juuri naamani yläosan. Mutta ei siellä tarvitse nähdäkään.

    • Cee-Lila

      Alille vastaan, että minäkin olen lukenut Mika Waltaria paljonkin, juuri Turms kuolematon, Mikael karvajalka, Johannes Angelos, Sinuhe jne olivat mielilukemisiani. Sellaisenkin luin aikoinaan kuin Kuninkaan on kuoltava. Täytyypä tarkistaa, kuka sen oli kirjoittanut. Yleensä kreikkalainen ja kaikenlainen mytologia kiinnosti minua. Kalevalasta jouduin koulussa pitämään esitelmän. Otin Väinämöisen syyniin. Yksi luokkakaverini piti todella hauskan otannan Väinämöisestä. Tämä tapahtui ollessani aikuispuolen iltalinjalla.

    • Cee-Lila

      Mary Renault on kirjoittanut kirjan Kuninkaan on kuoltava. Vuonna 1961 julkaistu.

    • Ali-Baba

      Huh huyah! Olipa kova päivä. Ensteks oli pakko nukkua unilääkkeilä ja sitten herätä ihan sikeestä unesta klo 10 kiljuvaan kellonsoittoon ja valmistella ittensä klo 11 kokoukseen mikä olikin etuajassa eli 1045 kun ovikello kilkattele. Oli nimittäin huoneiston tarkastus. No sekin on taakse jäänyttä elämmää ja voi alkaa keskittymään vuorossa oleviin velvollisuuksiin eli paastoveren ja kus... luovuttamiseen ja sit kohta vielä kurkun tarkastukseen ja sit vasta Hampurin matkaan jos vielä on elossa lokakuun loppupuolella. Mist sen tietää?

    • Ali-Baba

      Ja nyt laitetaan lisää kirjoittaen sillä joko minä tai tämä valaistu näppyläimistö ei kunnolla toimi. On taas liikaa kirotusvihreitä.
      No hälläkö väliä.
      J taas pitää mennä kauppaankin hakeen sieniä kun ei metsissä nyt ole ja jos menisi niin löytäisikö takaisin
      Voi kun tekis mieli tuoreita karvalaukkuja mut ea syö ne kaikki kun se on lähempänä metsää eli aito metsäläinen

    • Cee-Lila

      Vai tekee Alin mieli karvalaukkuja. Minä en löytäisi varmaan takaisin metsästä. Sienituntemuksenikin on niin huono, etten uskaltaisi itse keräämiäni syödä, enkä syöttää toisillekaan.

    • Ali-Baba

      Ja mitäs ihmettä, Rouva Ceehän se on ollut melkein keskiyöllä täällä hiippaloimassa. Niin minäkin eli tilasin tuossa juuri Ruotsin lautan lokakuun lopuille. Muuten en olisi näin aikaisin tilannut, mutta kun on "se nainen" matkassa

      Rapukin se kohta merille lähtee
      Discossa kapteeni "Hansia" lavalle hakee
      Kapteeni Hans on niin makee,
      Että Rapu jo baarista apua hakee
      Mut kotiin ei ajattele lähteä
      Kun taivaalla on niin monta tähteä

    • Cee-Lila

      Hyvää melkein keskipäivää. Rapunen on varmaan illalla tanssahdellut laivalla, taitaa olla nyt Tukholmaa katselemassa.

      Ai Alilla oli eilen huoneiston tarkastus. Oletko siis myymässä sitä? Jotain sellaista keväällä puhuit. Apen talossa on kuusi asuntoa myynnissä, eivät oikein mene kaupaksi. Tämä lama varmaan syynä.

    • Ali-Baba

      Ei ole myynti meneillään vaan asunnon kosteusmittaus. Olen jossain vaiheessa maininnut että pitäisi nyt viimeistään alkaa vaihtamaan "vanhemmalle" tasaisemmalla maalla olevaan asuntoon ja mielellään hiukan suurempaankin.
      Tässä ikivanhassa mäessä olevassa talossa on jos jonkinlaisia kynnyksiä, kierreportaita ja mäkeä takapihallakin.
      Asunnon, varsinkaan vuokra asunnon löytäminen Helsingistä ei ole helppoa.
      Pitäisi muuttaa maalle, mutta kuka voi asua ympäri vuoden maalla muu kuin maalainen :))))))) (No offend to nobody, just a friendly joke)

    • Cee-Lila

      Itsekään en muuttaisi asuntoon, jossa ei ole hissiä, asunto on mäen päällä, jonne on vanhan vaikea kiivetä ja maalla taas on palvelut aivan liian kaukana, vaikka asunto olisi maan tasalla. Meidän asuntomme tällä hetkellä on ihanteellisella paikalla.

      Kävimme tänään appea katsomassa ja hän oli suorastaan raivoissaan. Uhkasi huomenna lähteä sairaalasta omaan kotiinsa, jossa ei enää pärjää alkuunkaan, mutta sanoi, että aikoo pärjätä, ainakin kokeilla sitä. Totuus on, ettei pärjää. Kutsuimme hoitajan paikalle, joka sanoi, ettei kotiuteta. Appi oli raivoissaan siitä, että hänet oli tänään viety Jorviin Malmilta verisuonikirurgin vastaanotolle, joka ei ottanut häntä edes vastaan, vaan lähetti hänet takaisin. Totuus on, että kirurgi oli ottanut hänet vastaan, mutta appi ei muistanut sitä. Appi on aina muistuttanut meitä, että älkää koskaan tulko vanhaksi. No en halua tulla, jos se on tuollaista. Paree kuolla ennen sitä.

    • Ali-Baba

      No minulla ei ainakaan ole aikeita tulla niin vanhaksi että unohtaisin nimeni. Tosin mistä sen taas tietää jos muisti menee.
      Talossamme on onneksi hissi mutta sellainen pieni ikivanha hetekaovi hissi.
      Olisi kiva kyllä asua tasamaalla ja talossa missä olisi kunnon hissi ja mieluiten parkkipaikka aika lähellä.
      Voi olla että ei asuntoja nyt vuokramarkkinoilta edes löydä kun on niitä ensisijaisia hyväntekeväisyysmajoitettavia pilvin pimein.
      Lappeenrantaankaan ei oikeastaan huvittaisi muuttaa vaikka sieltä kyllä asunnon saisi heti. Se on niin maalla, niin maalla :)))))). Sopis ehkä ea:lle kun se on niin luonnonläheinen!

    • Ali-Baba

      Huh hah hey, nyt sain siivottua sen toisenkin suuren kirje ja korttilaatikon ja otettua talteen Makatealaisia kirjekuoria muutaman muun harvinaisemman kuoren ja kortin ohella kuten Uudesta Seelannista ja Etelä Afrikasta.

      Nyt vaan muovipusseissa poistoon niin on sekin siivoushomma hoidettu alta pois ja jälkipolvia vaivaamasta.

      Löysin muutaman kuorellisen lehtileikkeitä Lappeenrannasta 65 luvulta. Pitää katsoa mitä edesmennyt faijani oli katsonut lähettämisen väärtiksi

    • Ali-Baba

      Ja lisää seuraa , mera följer! siivottuani kortti ja kirjelaatikon, sen viimeisen niin menin vielä testailemaan osaanko käyttää sitä digitointilaitetta negatiivien digitointiin ja vaikka sekin taas alussa hannas vastaan niinheureka keksin sen ja nyt kokeeksi digitoin jo muutamankymmenkuvaa,
      '
      Suurimmat herkut ovat nyt kuitenkin yhdessä laatikiossa ja siellä on vuorenvarmasti aina borneolaisista tulitikkulaatikonkokoisista kärpäsen kuvista kaikkea muuta maan ja taivaan välillä. Veikkaisin ainakin 10000 kuvaa. Siinä sitä hommaa riittää, eikä jää siihenkään kun niin kuin totesin neljä suurta muuttolaatikkoa on täynnä kamaa jolle ei ole oikeastaan ollut mitään käyttöä.

      Minä näen oman keräilyhulluuteni mutta yritän teitä rohkaista kylmästi heittämään kaikki energiaksi silla kukaan muu paitsi te itse ette sitä kaipaa ja tekin vain sen verran että on tieto elämän romun olemisesta jossain laatikossa.

      Minä nyt muistutan teitä kuin virsikirja kirkkoherra Herkko Kivekäs joka oli rippi-isäni että alastomina oletta maailmaan tulleet ja melko alastomana olisi aihetta poistua. Väittelyitä otetaa vastaan jos joku haluaa väitellä.

    • Ali-Baba

      ps. Minulla on tässä ylen pienessä kolossakin 17 suurempaa ja pienempää taulua joista 4 vielä pramein kultpronnsituin masiivisin kipsikehyksin ja loput puukehyksissä.

    • Ali-Napa

      Ja veret on taas tiputettu. Kolmannesta suonesta löytyi. Tosin jouduin näyttämään suonen paikan ihan itse, mutta sehän on ok sillä kai jokainen itsessään yli 70 vuotta asunut paremmin suonensa tietää kuin joku jonka näkee eka kertaa eläissään, eller hyr?
      Nälkäkin päättyi kun paaston sai taas jätettyä taakseen

    • Ali-Baba

      Ja minusta on ilmeisesti tullut Peeweli kakkonen jolta juttua tulee mistä vaan ja joka väliin. Toki vain toistaiseksi hänen korkeutensa ollessa Puolalaisten kanssa nauttimassa puolan kielen esiopetusta eli pihlajanmarjawotkoo,

    • Cee-Lila

      Hyvää keskipäivää. Ali on ihastuttanut monilla kirjoituksillaan yön ja aamun aikana. Erittäin mielenkiintoisia nuo aarrelaatikkosi. Kivaa hommaa taatusti tuo kuvien digitointi. Pitäisiköhän hommata itselleenkin sellaiset laitteet.

      Rapukin on varmaan palannut jo mereltä. Sää oli aivan sopiva.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Terveiset mereltä kaikille!

        Palannut olen ja sää suosi todellakin. Ei olisi voinut olla parempi. Ei ole pahemmin muutakaan valittamista, mutta nuo matkat keskustasta satamaan ja palatessa satamasta keskustaan, olivat yhtä "tuskaa täynnä"! Ratikka kiskoja kunnostetaan tämä viikko, enkä tiennyt siitä mitään. Nousin neloseen Stokkan kulmalta, mutta se vei jotain outoa reittiä ja jätti kauppatorinkulmalle. Siitä piti vaihtaa bussiin, ja kun ei mitään kuulutettu, että tällä pysäkillä pois, jos aikoo laivaan, niin ohihan minä ajoin, ja se pysäkkiväli oli pitkä!!! Myöhemmin kuulin, että joillekin muille oli käynyt samoin. Yksi sanoi, että hyvä kun kerkesivät laivaan, kun se takaisin kävelymatka oli niin pitkä.

        Paluumatkalla bussi jätti Senaatintorille ja en ruvennut enää nostelemaan raskasta laukkua ratikkaan, joten vedin laukkuni kävellen Rautatientorille ja siitä omaan bussiin. Tuo matkanteko ei ollut helppoa.

        Ystävätär, joka tuli juuri Italiasta, ei jaksanutkaan lähteä risteilemään, joten yksin menin. Ei siellä kyllä tarvinnut yksin olla, vaikka väkeä oli vähän ja enimmäkseen pariskuntia.

        Tapasin pitkästä aikaa menomatkalla, heti laivaan tultuani, tutun risteilyisännän. Oli töissä silloin tiistaina. Kun tulin myymäläkerrokseen, niin hän oli siellä silloin tulijoita vastaanottamassa jonkun toisen miehen kanssa. Ei ollut silloin kun minä tulin laivaan. Hän vilkaisi minua, kun tulin siihen aulaan, mutta ei mitään ja minä jo ehdin ajatella että "eikö tunne enää"? Samassa hän pyörähti uudestaan katsomaan ja sanoi että, "no mutta! Helou"! Molemmat otimme askeleita "lähestyessämme" ja minä sanoin hänelle, että "luulin jo ettet enää tunne minua", mihin hän vastasi että "höpö, höpö, kyllä minä sinut tunnen aina"! Juttelimme kuulumisia ja hän vielä "varmisti" että "nähdään, tulethan tanssimaan"? hän oli siellä vauhti päällä töissä mikrofonin kanssa lavalla. Ennen kuin erosimme, niin hän otti rintataskustaan jonkun valkoisen lapun, minkä ojensi minulle. No, niitä lappuja olikin kaksi, kummankin arvo 6.50 euroa ja voimassa tämän vuoden loppuun. Ne oikeuttivat kaikissa laivan ravintoloissa kaikkiin palveluihin. Kun menin syömään aamiaista Food Gardeniin, niin en joutunut maksamaan tuosta 17.50 euroa maksavasta kuohuviiniaamiaisesta kuin vain 4.50 euroa. Käytin sinne ne molemmat laput.

        Illalla yökerhossa joku mies tuli hakemaan tanssimaan, mutta en silloin halunnut lähteä, joten hän kysyi, voiko istua juttelemaan kanssan? Hän sanoi, miettineensä missä hän on minut nähnyt? ja sitten hänellä "sytytti", että Food Gardenissa aamulla. Oli katsellut kuulemma minua! Enpä ollut huomannut. Kertoi myös, että heitä on siellä porukka ja olivat ottaneet osaa johonkin tietokilpailuun joukkueena ja voittaneet samppanjapullon. Olivat sitten jo juoneetkin sen.

        Marko Maunuksela ja Johanna Pakonen tanssittivat. Eilen tuli yhtä mittaa tunti tangoa, ei mitään muuta väliin, vain tangoa. Minulla oli tanssittaja, molempina iltoina (oli kyllä muitakin tanssittajia, vaikka väkeä oli vähän), yksi pitkä mies Päivällä olin yhdeksännen kerroksen kahviossa, kun hän tuli sinne kaverinsa kanssa, mutta hän tuli kahvikuppinsa ja pullansa kanssa pöytääni, kysyi kyllä että saako hän juoda kahvinsa minun seurassan? No sai juoda.

        Eilen iltana sitten hän tansitti minua paljon, ja istui välillä vieressänikin, mutta kun hän on kuulemma harrastanut tanssia ja tanssilavoja aina, niin minä en oikein uskaltanut lähteä nopeille, kun ajattelin, että liian kova vauhti saa aikaan rytmihäiriön. Sanoin, että voit toki hakea muitakin ja hänellä olikin jo joku pieni vaalea nainen, jota hän oli myös tanssitellut. Niinpä hän tanssitti meitä molempia ja tuo vaalea nainen siirtyi sitten hänen suraansa. Minä olin vain tyytyväinen, eipähän tarvinnut ruveta illan päättyessä "häätöhommiin"!

        Sitten tuli nauravainen pitkä ruotsalainen mies, jonka kanssa vietin aikaa. Hän oli hauska ja hyvännäköinen, mutta tietysti häntäkin jouduin kyllä "häätämään", kun tuli nukkumaan menon aika. Näin hänet tänä aamuna, kun olimme juuri pääsemässä laivasta ulos. Hän meni vasta myymälään, mutta huomatessaan minut jo kaukaa, niin hymy oli yhtä iloinen kuin eilenkin. Moikkasimme vain, koska myymäläkin oli sulkeutumassa.

        Tästä tuli nyt romaani, mutta sydämen kyllyydestä suu puhuu ja kun hieman "jännitin" nyt tuota yksin lähtemistä, niin huomasin, ettei olisi tarvinnut jännittää yhtään!

        Ai, niin. Meinasi unohtua. Kiitos Ali-Baba kivasta runostasi!


    • Ali-Baba

      No olihan Rapusella ollutkin sitten hiukan "Kapteeni Hans" tyypistä vientiä ja melkein Sofi Oksasen novellin mittainen matkakertomus.
      Nyt taas vaan laskeuduttava maan tasalle ja suunnattava Malmin Pizzeriaan seuravaksi sanomaan pizzakokille : Ähläm sähläm.

    • Cee-Lila

      Onpa mukavaa nähdä ja kuulla, että Ravun matka meni hyvin, ihailijoita ja tanssittajia riitti kuten aina ennenkin, mutta matkat satamaan ja satamasta hankalia, tietöiden takia. Onneksi ei tarvinnut käydä häätöhommiin, kun tanssittaja löysi toisen, hieman auliimman tanssitettavan. Aavisti jo varmaan että saa Ravulta pakit lopuksi kuitenkin:-)

      Kävimme taas tänään Malmilla appea katsomassa ja sielläkin on ollut tietöitä jo joka puolella koko kesän. Malmin vanha silta, entisen juna-aseman silta, missä on linja-autopysäkki, on valtavassa remontissa, koko Malmin päätie sairaalalle asti on täynnä kaikenlaisia tiesulkuja, kaivuutöitä siellä sun täällä, suojatiet aivan oudoissa paikoissa. Koko Malmin keskusta vanhan Elannon luona on yhtä tietyömaata. Rapu e varmaan siellä päin edes kulje, mikäli käyt vain siellä isolla ostarilla, joka on "uuden aseman" kupeessa.

      Ja Ali menee sinne Malmin Pizzeriaan syömään? Onko se siinä Malmin raitin ja Kirkonkyläntien kulmassa? Pizzerian ulkopuolella on iso härkä-figuuri. Entisen Malmin kestin tilalla on rafla, jonka nimi on Grazy Horse, iso hevosfiguuri ulkoseinällä. Noita teitä nuorena tytsynä tallasin päivittäin.

    • Cee-Lila

      Apen tytär soitti isälleen ollessamme sairaalassa U:n puhelimeen. Sovimme sen aamulla s-postilla. Appi sai kuulla tyttärensä äänen, koska viikonlopulla emme ole täällä sitä iloa apelle suomassa. Lähdemme huomenna Mikkeliin U:n töiden jälkeen ja tulemme sunnuntaina takaisin. Haemme sieltä joka syksyisen puolukkasurvosämpärin. Olivat jo sen verran saaneet kerättyä.

    • ali-Baba

      Paljonkos sillä meitin apella on nykyisin ikää. Kyllä se varmaan on mainittu, mutta juuri se ei ole päähän tarttunut. nyt tarttuu jos kerrot toisen kerran. Sen jälkeen ei ikinä unohdu vaan se jää kuin purkka pääni tarpeettoman tiedon osastoon mikä on melkein koko pääni!

    • Ali-Baba

      Ja mikä hitto minun kommenttipainikettani vaivaa kun se ei nyt kertakaikkiaan toimi. Lakkasdi toimimasta useita wiikkoja sitten.
      Warmaan on päivityksissä mennyt joku asento väärin eikä vaan tiedä mikä

    • Aamun-Ali

      Ei tässä mitään asiaa ole, mutta olenkin nyt aamuvuorossa tähyilymässä, jos vaikka se kuhien herra olisi sattunut androidiansa avaamaan ja lukemaan uutisia "kaupungista" Samalla join aamiaiseksi puolalaista kasvismehua jota hankin viime Viron reissulla. Kyllä on hyvää ja terveellistä vaikka onkin osin epsanjalaisista tomaateista. Selleri antaa kivan säväyksen ja väri on enemmänkin porkkanan väriä kun sitä siinä on 28%. Mukana tietysti sipulia ja paprikaa

      Ja vaikka kävin yöllä kaikki asetukset läpi niin en saanut sitä kommentti paininta toimimaan.

      Senkin juoruan tässä varmuuden vuoksi, että jos friteeraa herkkusieniä rypsiöljyssä niin siinä muuttuu melkosen vauhdikkaaksi tuo suolisto-osasto. Tulee sen verran öljystä sientä meinaan! Eller hyr?

    • Alkuperäinen-Rapu

      Huomenta täältä "susirajaltakin". Yritän tuolla houkutella puolalaisten kouluttajaa muistamaan meitäkin, vaikka emmehän me mitään koulutusta tarvitse, kun on jo jatkokoulukin melkein todistusta vaille.

      Onpas tuhdit aamujuomat Alilla. Jos noilla juomilla ja sienillä ei silmät aukea, niin ei sitten millään.

      Cee-Lila ja hänen U:nsa, mukavaa puolukkamatkaa. Minäkin saan luultavasti lauantaina laatikollisen puolukoita, jos tytär takapäivystyksensä lomassa ehtii piipahtaa täällä. Ei tarvitsisi raijata niitä Malmilta. Nyt kyllä täytyy sinne lähteä aivan vaan täydentämään tyhjää jääkaappia.

      Tiistaina sitten taas "aallokko kutsuu" ystävätärtä ja minua. Tosin vain Tallinnaan Baltikilla.

      Nyt kuitenkin vielä on katseltava ja kuunneltava "Jälkiviisaita", ennen tämän kummempia omia viisasteluja!

      Kuulasta perjantaita kaikille!

    • Cee-Lila

      Huomenta ja päivää. Ei ole minullakaan tuo kommenttinappula toiminut viikkokausiin, joten joudun aina vastaamaan tänne hännille. Alille: appi on nyt 95, reilun kuukauden kuluttua 96. Aamujuomasi on tosi tuhtia, sellerit ja kaikki, selleri on hyvä nesteenpoistaja. Luulisi, että öljyssä friteeratut herkkusienet tulevat myös liukkaasti ulos, sienethän ovat tunnetusti imukykyisiä, imee kuin pesusieni.

      Kiitos Ravulle matkatoivotuksesta. Täällä jo pakkailen.

    • Ali-Kasvis

      Pahalainen, onpas appi jo ikääntynyt. Eihän tuo ihme jos muisti pätkii.
      Tää kasvisjuoma on muuten tosi hyvää ja oletettavasti myös terveellistä. Korvaa salaatit täysin ja maistuu ihan eri tavalla.. Saas nähärä alkaako tästäkin korvat pitenemään.

    • Ali-Saunassa
    • Alkuperäinen-Rapu

      Keskipäivä on jo taas, joten Hyvää keskipäivää!

      Minua odottaa tuolla keittiössä 800g paistijauhelihaa valmistusta makoisiksi pulliksi. Jos vaikka puolukoiden tuoja ei ole ehtinyt "leikkaustensa" välissä syömään, niin äidin lihapullat maistuu aina.

      Viking lähetti tyytyväisyyskyselyn tuosta tämän viikon risteilystäni, enkä voinut muuta kuin kehua. Yksi asia oli, mistä huomautin, ja se oli se, että vauvojen paikka ei ole puoliltaöin laivan yökerhossa, metelissä. Se ahdisti minua. Oli siellä vielä tuohon aikaan muitakin, alle vuoden ikäisiä lapsia. Kyllä se on pystyttävä kieltämään. Yökerho on aikuisia varten jo siihen aikaan. Menkööt vanhemmat lastensa kanssa nukkumaan (niin minäkin tein aikoinaan), tai palkatkoot lastenhoitajan hyttiin. Eiköhän laivayhtiöllä ole sellaisiakin. Ennen oli tuolla ulkomailla, vaikka leirintäalueella, jos vanhemmat halusivat lähteä ulos, niin telttaankin tuli tyttö lasten seuraksi.

      Nyt kuitenkin "pullanpyöritykseen".

      Jos ehdin tänään saunomaan, niin sen saunakaljan voin vaikka juodakin.

      Kaunista lauantai päivää kaikille!

    • Alkuperäinen-Rapu

      Hyviä tuli lihapullista. Puolukat odottavat huomista pakastusta, tänään en ehtinyt sitä tehdä. Hyviä nekin ovat. Maistoin kyllä.

      Nyt on kirjan aika, ja pian myös nukkumatin. Kauniita unia.

    • Ali-ennen-niin-komee

      Hyvähän se on toivotella kun on puolukkasurvosta ja lihapullia.
      Mie parka se vaan olen syönyt currykanankoipia ja digitoinut nyt vanhoja negatiiveja. Aloitin mustavalkoisista ja kaikennäköisiä haamuja ilmestyi koneeseen 50 vuoden takaa.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Aurinkoista sunnuntaihuomenta!

        Yön haamut ovat kadonneet - toivottavasti! Tänään oli Helsingin Sanomissa vanhoja valokuvia ja"haamuja" täältä Suutarilasta ja yleensä Pohjois-Helsingistä. Ei silti, kiva se on muistella joskus menneisyyttäkin ja nuo "haamut" voivat osoittautua hyvinkin mukaviksi muistella.

        Kyllä currykanankoivet ovat aivan hyviä, mutta eihän ne tietysti päihitä kotona tehtyjä lihapullia. Tyttären poika tykkää tekemistäni lihapullista kovasti, samoin kuin vävynikin, ja poika tuli myös eilen tänne herkuttelemaan. Kiva!

        Nyt sitten survonta hommiin. Puolukoiden.


    • Cee-Lila

      Terveisiä Sant Michelistä. Puolukkasurvokset takakontissa palasimme juuri äsken kotiin. Oli herkulliset ruuat taas systerillä ja maailmaa parannettiin perjantai-iltana, että lauantai-iltana ulkona pömpelissä, eli huvimajassa istuskellen. Sää oli loistava, koko viikonlopun ajan. Viime yönä siellä meni tosin pakkasen puolelle, mitä ei meillä täällä etelässä ole vielä tapahtunut.

    • Cee-Lila

      Tuo Alin saunakaljajutska ei auennut, ei ole sen värinen rivikään, että voisi aueta. En tosin juo saunakaljaakaan, joten en menetä siinä mitään. Olen minä elämässäni jokusen saunakaljan juonutkin joskus nuorempana, että tiedän kyllä sen maun. Esim kotikaljaakaan en juo ikinä, monesti se on juomalistalla vaikkapa lounasaikaan ja aina landella oli sitä maidon ja piimän lisäksi pöydässä, kun kävimme esim U:n tädillä kylässä siinä isossa maalaistalossa, missä silloin asuivat. Nythän tätinsä asuu jo tuolla pilvien yläpuolella.

    • Ali-Baba

      Ei nykyisin aukea mikään linkki enää entiseen tyyliin. Se on seurausta Suomi24 uudistumisesta ja "tason nostosta".
      Linkit on kopioitava ja liimattava hakuikkunaan.
      St. Michelissä päin saa muuten hyvää kotikaljaa. Sitä minäkin juon mielelläni. Olut taas ei tahdo upota millään. Ei edes saunaolut.
      Toinen Tukholman sisko on ollut muinaisessa kotikaupungissaan Lappeenrannassa ja tulee taas huomenna junalla laivalle ja meinaa käydä kanssani kahvilla ennen laivalle menoaan. Tämä sisko on kuitenkin syntynyt Raumalla, mistä häntä ei saa kuulemma muistuttaa. Se oli niitä sodan jälkeisiä aikoja kun isäukko kierteli sahalta toiselle kokemusta ja parempaa palkkaa hankkimassa. Sen jälkeen mentiin Kemiin ja vasta sieltä takaisin Karjalaan mistä matka alkoi. Minä toki ehdin syntyäkin Ruokolahdella kun Vuoksenniska kuului silloin Ruokolahteen. Muuten siis synnyin Vuoksenniskan satamassa, noin 500 metriä laitureista.

    • Ali-Baba

      ps. Palattiin muuten takaisin Karjalaan syyskesällä 56 eli yleislakkosyksynä. Muistan siitä eräitä juttuja varsin hyvin. Muun muassa Lappenrannan asemalla pysähtynet haisevat höyryveturikäyttöiset junat puisine matkustajavaunuineen.
      Samoin ne voileivät joita saimme koulussa evääksi kun ruokala oli kiinni. Siinä oli nälkäiselle nuorelle maistuva paksu berliininmakkara siivu näkkärin välissä!

      Missäs olitte itse yleislakon iskiessä ja mitä jäi mieleen?

    • Cee-Lila

      Olin silloin Mikkelissä, kävin päämajakoulua, asuimme lähellä olevaa kenkätehdasta, missä äitini oli ollut töissä, mutta koska oli yleislakko, muistan kuinka oli hiljaista, kun ei kenkätehdaskaan ollut käynnissä. Äitini taisi olla siinä vaiheessa jo eräässä matkustajakodissa töissä siellä juna-aseman lähellä. Siinä kenkätehtaan melko lähellä oli myös huopatossutehdas, mutta siellähän oli aina hiljaista:-) Varsinkin kesälomien aikaan.

      Koulun näkkärin muistan, mutta makkarasiivua en muista syöneeni näkkärin päällä ikinä. Mitään levitettä ei myöskään koskaan ollut, en ainakaan muista ennen lakkoa enkä sen aikana. Hernekeitto oli aina hyvää, samoin pannukakku. Akanainen, kylmä kaurapuuro oli hirvitystä, samoin makaronivelli. Violajuustokuutio oli silloin tällöin, en muista, minkä ruuan yhteydessä.

    • Cee-Lila

      Ali syntyi siis satamassa, laiturien läheisyydessä, ilmankos veresi veti merille. Itse synnyin Mikkelissä, synnytyslaitos oli puinen rakennus nykyisen ammattikoulun vieressä. Talo on purettu aikoja sitten, nykyisin mikkeliläiset syntyvät Mikkelin keskussairaalassa. Poikani syntyi siellä viikonloppumatkalla ollessani, mikä oli ihan hyvä asia, että U pääsi katsomaan poikaansa iltalomalla ollessaan intistä.

    • Ali-Baba

      Se voi hyvinkin pitää paikkansa, että se kipinä syntyi jo syntyessä siihen laiturien viereen. Jostain syystä muistan varsin hyvin vielä varsin pienenä Raumaltakin satamalaiturin puisine laiturikansineen joissa oli melkein meikäläisen mentäviä rakoja. Ehkä se jäikin sen pelottavuuden vuoksi mieleen kun taas Vuoksenniskan satamaan ei koskaan liittynyt minkäänlaista pelkoa, ei edes siellä mummon luona syntymäkodissani kesällä 52 muutaman viikon vierailtuani kun muu perhe oli Norjan matkalla. Yksi ei mahtunut Vedetteen ja minä menin mummon luokse omasta halustani.

      Mikkelissä on muuten muutakin hyvää ruokaa kuin kotikalja ja se ristiinalainen muikkupuuro. Mikkelissä on mielestäni maan parhaat pikkukukot. Ne on selvästi parempia kuin vastaavat kuopiolaiset. Ehkä se johtuu siitä että mikkeliläiset ovat melkein karjalaisia ::))))))

    • Cee-Lila

      Pitää avata tällekin päivälle tämä ketju, vaikka ei juurikaan asian juurta ole. Tavanomainen päivä, apen luona käynti jne.

      Vai on Ali syönyt ristiinalaista muikkupuuroa? En ole sellaisesta koskaan kuullutkaan. Muikkukeittoa teki tätinikin, saahan siitä tietysti puuroa, jos perunat ovat levinneet sinne sekaan ja neste imeytynyt pottuihin.

    • Cee-Lila

      Hyvää alkuiltaa. Ei ole Alikaan ollut kirjoitustuulella, ei Rapu ja A-mummu on kadonnut mökilleen varmaan piharemontin tieltä. No, ei hätiä mitiä, kukin kirjoittaa jos ehtii ja viitsii.

      Huomenillalla pojanpoika tulee vaimonsa kanssa meille pariksi yöksi, joten minulla ainakin touhua riittää. Olen jo kaivannutkin heitä.

      Aurinko paistaa nytkin ja on leppeä sää, mikäs sen parempaa.

      Luin Iltiksestä, että Bruno alias Tupu-joutsen on lentänyt sähkölankoihin ja kuollut, siellä Herttoniemen rannassa asusteli ja ystävystyi sen miehen kanssa, joka pelasti elämänsä vuonna 2012 tuuperrettuaan lähtöreissullaan lätkähtäen nokka edellä maahan johonkin Laajasalon kanavan tienoille.

      Tommi-sääksestäkin oli juttua yhtenä päivänä, hyvin on matka etelään sujunut.

    • Ali-Baba

      Ali kyllä oli maisemissa, mutta sattui yhdelle päivälle enemmän tehtävää kuin olisi tilannut.
      Ensinnäkin kävin leikkauksessa
      Toisekseen hain sen jälkeen siskon asemalta ja vein Siljalle ja kolmannekseen siitä syystä jätin "Eikalla" käymättä ja kaikki tuo jo eilen. Tänään piti käydä romuja raijaamassa ja täydentämässä ruokakaappia tuaretuatteilla.

    • Cee-Lila

      Iltapäivää. Olen huhkinut imurin kanssa täällä asunnossamme, koska illalla tulee pojanpoikani vaimonsa kera, etteivät tukehdu pölyyn. He ovat meillä pari yötä. Alikin on kuskannut sisariaan ja raijannut romujaan ympäri tasavaltaa. Muistin illalla, että Rapuhan lähti eilen Tallinnan risteilylle. Muisti palaa pätkittäin. Pitäisiköhän huolestua?

      Ali kävi tietenkin tukanleikkauksessa? Minkälaisen frisyyrin laitatit? Eilen tuli mainio ohjelma ihmisten hiusmuodeista kautta aikain, ainakin viisikymmentä luvulta lähtien. Siellä oli kaikkea rasvaleteistä afroihin, jotka olivat kuulemma luonnollisia. Miksiköhän nykyisten afrikan ihmisten tukat ovat etupäässä lyhyitä ja kiharia, kun ne muka luonnolliset afrot olivat aitoja ja päät muistuttivat suuria palloja. Taisi olla afroamerikkalaisten oma keksintö. Rastat ovat sitten erikseen. Kun sellaiset laitatat itsellesi, et saa niitä pois kuin leikkaamalla saparot pois.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Tervehdys taas kaikille mereltä, Baltic Queenilta. Cee-Lila muisti aivan oikein. Merelle Rapu taas meni. "Noutajat" saapuivat ystävättärelle, että minulle, heti kun tangobaariin menimme, tanssilattialle, ei mitään pahempaa noutoa. Hauskaa oli ja vielä tänäänkin tanssimme tuonne melkein neljään saakka, kunnes laiva tuli Helsinkiin.

        Olisin kirjoittanut ennen risteilyäkin, mutta kone on ollut aivan melkein kokonaan yhteistyöhaluton. Nyt toimii ja toivottavasti sama meno jatkuu.

        Nyt menen kuuntelemaan ja katselemaan uutisia, kun eilen ei paljon tullut kuunneltua.


    • Cee-Lila

      Kun lopetin imuroinnin, laitoin Cesaria Evoran iki-ihanan konsertin soimaan Pariisista vuodelta 2004 Tuubista, jossa se 5. kipale on aivan ihana, se josta Ali sanoit että se on Rakkaani taivaasta. Minua harmittaa, että moitin Roberto Delgadoa liian sieluttomaksi, josta pidät edelleen kovasti. Niin pidin minäkin nuorena, mutta nyt musiikkimakuni on vanhemmiten muuttunut jonkin verran. Aika paljonkin. Lattarit ovat edelleen ihania, mutta bändit ovat erilaisia. Savia Andinalla on monta aivan ihanaa lempparia minulle nykyään. Kuten El Carretero, Mentirosita ja Siento en el alma, myös Guillermo Portablesin esittämä El Carretero sieltä jostain vuosikymmeneltä. Myös argentiinalainen tango on lemppariani ollut jo kauan, yksi helmi on Tabare Leytonin esittämä Tobo y Obligo -tango. Hän on uruguylainen laulaja. Tottakai ihailen edelleenkin Hugo Blancon Moliendo cafeeta. Sitä en unohda koskaan.

    • Ali-Pappa

      Sehän on ihan totta, että eri ajassa sama musa kuulostaa ihan eri tavalla iskevästi. Ei minuunkaan enää Horst Wende suoraa suoneen iske niin kuin teki joskus 20-25 vuotta sitten erilaisessa elämän tilanteessa.

      Kävin muuten ihan oikeassa leikkauksessa mikä tuli tietysti nurkan takaa ja tilaamatta kun menin itseasiassa siirtämään normaalia varattua aikaa hiukan aikaisemmaksi siksi että minulla on ihan oikeasti kurkussa sellainen kaksi kertaa vuodessa tarkastettava leikkausjälki mikä saattaa kasvaa ei toivotun määrän arpi-tai tulehduskudosta. Nyt ajanvaraus konsultoituaan erikoislääkäriä ottikin minut suoraan lääkärin eteen ja tämä kaivoi työkalut esiin ja leikkasi paikallispuudutuksessa tarvittavan kappaleen arpikudosta pois. Veristä meininkiä aina kun kurkkua leikataan!.

      Tuo kurkun tila ei ole mikään uusi vaan se alun perin leikattiin jo 11 vuotta sitten.

      Täytyyhän sitä jotain leikeltävää ihmisessä olla. Ei kuitenkaan ole kosmeettinen leikkaus

    • Polle-Papa

      Huhhuyah!
      Nyt olen saanut sen suunnattoman digitoimisprojektin jo niin lähelle loppua, että tarvitaan vain tämä ilta hoitamaan loput. Loppusiivóuksen ja nimittlyn voi hoitaa sitten jo tietokoneessa.

      Enpä olisi uskonut selviäväni siitä näin nopeasti. Kyllä taas paljastui historiasta kaikenlaista jonka oli yrittänyt siirtää hillennettävien joukkiin. Senkin mikä lopulta on nuoren miehen ainoa ajovoima, kääk!

      Sitten alakavat uudet urakat kun tässä sivulla on huushålliakin rajulla kädellä tyhjennetty rojuista. Tosin niitä vielä muutama kuotma riittää mutta kaikki on selvillä mitä lähtee ja mistä lähetee. Sen jälkeen alkaa uusien rojuen hankinta, Ei vaíneskaan, jotain on pitänyt oppia ja sisään yulee enää vain jatkuvaan käyttöön menevää uutta. Onneksi on räätälin tekemiä housuja, paitoja ja puseroita loppuiäks. Tarvii vaan polea juottaa

      Kuis teillä :)

      Näyttää siltä että kun sain kurkkuni säädettyä että voin hyvinkin hilpasta Mailmalle 3-4 kuukaudeks, Jopa viideks jos viittis ottaa lämmintä siellä loppupäässä ja sais laskuntarkastajan kotiin.

    • Ali-Baba

      Avaan uuden ketjun jos siten saisi vaikka sen kopio painikkeen toimimaan kun se toimii eräillä muiööa ketjuilla

      Uusi ketju on siis ELäMÄ LXXVII

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe