Tuet katkaistava kaikilta

Ylivirkailija

Alkaa työ maistumaan, kun ei tule palkkaa makoilusta.

Ei mulla muuta.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukkihariö

      Mnäkinn olenn töötön

    • Jaheti

      Aloittajakin kuolisi nälkään.

    • Ainasamavirsi

      Ai ei sulla muuta? No eihän sulla koskaan muuta olekkaan. Nauti sairaseläkkeestäsi näppäimistön äärellä pilleripurkin kera. Ei ihme ettei sosiaalinen yhdistys menestynyt käsissäsi. Ei mulla muuta.

    • PoikkiVaan

      Kaulat katkaistava kaikilta, alkaa palkanmaksu työstä maistumaan, eikä vaan työpanoksen hyödyntäminen ilmaiseksi.

    • einaripolkee

      Älykäs ehdotus. Kumma että sitä ei ole aiemmin keksitty.
      Mitähän niitä tukia sitten katkaistavaksi asti olisi. Suuruusjärjestyksessä:
      Polkupyörien seisomatuet.
      Kotipuutarhurien hernekepit ja viinimarjapensaiden ja salkoruusujen tuet.
      Maataloustuet.
      Yritystuet.
      Työttömyystuet.

      Ainiin, työttömyystukia ei voi katkaista, kun ne on ihan perustuslaissa kansalaiselle turvattu etuus. Mutta perustuslaki ei puhu mitään hernekepeistä eikä marjapensaiden tuista, eikä varsinkaan polkupyörien seisomatuista, ja maatalous- ja yritystukiakaan se ei mainitse.

      Joten puutarhailusta innostuneiden hernekepit, marjapensaiden ja salkoruusujen tuet, ne joutaakin mennä, mutta kaikkein ensimmäiseksi kannattaa katkaista polkupyörien seisomatuet.

      Sillä ja siten työllisyys lähteekin heti jyrkkään nousuun kun pyöräkorjaamoihin joudutaan palkkamaan lisää mekanikkoja asentamaan polkupyöriin uusia seisomatukia katkaistujen tilalle, ja teollisuuden kysyntäkin kasvaa kun joka koulujen ja kirjastojen ja kauppojen eteen pitää hankkia lisää polkupyörientelineitä, kun ne pyörät ilman tukia vievät maassa rötköttävinä paljon enempi tilaa.

      • eiOleMuuta

        Yli 12 kk työttömyys lahottaa pään.
        Ei mulla muuta.


      • veronmaksajayli30pros

        Jos Suomen on säästättävä, niin laitetaan lappu sossun luukulle. Eiköhän Se kela riitä!


    • mukabehereicome

      Työttömyystuet aiheuttavat työttömyyden, eikä päinvastoin, tällä teoriallaan kalevi on ehdolla taloustieteen nobelinpalkinnon saajaksi. Jännittää ihan että saako kalevi sen.

      Siis jos käymme jollain työpaikalla kysymässä töitä, niin siellä ihan ensimmäiseksi sinulta kysytään että paljonko saat työttömyyskorvausta, ja kun kuulevat että Kelasta semmoset 550 kuukaudessa, niin sinulle sanotaan että niinkikö paljon? valitettavasti me emme voi sinua palkata, kun ei nyt ole uuden työntekijän tarvetta. Mutta jos sanoisit että vidut minä mitään työttömyyskorvauksia saan, niin ne heti että kumma juuri kun tuon sanoit niin meillä ilmeni tarve palkata yksi uusi työntekijä, tervetuloa töihin tänne meille.

      Kritiikkiäkin tuohon kalevistiseen työttömyydensyy-teoriaan on esiintynyt. Jos se teoria pitäisi paikkaansa, niin silloinhan täytyisi olla että mitä korkeampi on jonkin maan työttömyys%, sitä korkeammat siellä täytyy olla työttömyystuet.

      katsotaanpas:
      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_unemployment_rate

      Kiintyy huomio Afganistan työttömyys% 35,1. Suomessa työttömyys% on 10%. Siis Afganistanissa täytyy olla Suomeen verrattuna yli kolminkertaiset työttömyystuet, ja silti niitä afgaaneja koko ajan tulee tänne pakolaisiksi, ja kun valtaosa niistä ei täältä töitä löydä, niin ihmetyttää että miksi ne tänne työttömiksi tulee, nehän köyhtyy olleessaan työttömänä täällä verrattuna että olisivat työttöminä siellä kotona Afganistanissa.

      Tai entäs Zimbabwe, työttömyys peräti 70%, siellä joka työtön saa Zimbabwen kelasta ainakin 7 kertaista työttömyyskorvausta verrattuna Suomeen, kumma että silti Afrikasta tullaan Eurooppaan töitä etsimään, minä afrikkalaisena menisin Zimbabween, sikäläisellä yli 3500 euron työttömyyskorvauksella siellä varmaan pärjää työttömänäkin ihan mukavasti.

    • kettinkiruosteessa

      Pian kaikki polkupyörämekaanikon työpaikasta turhaan haaveilleet työttömät voivat tanssia riemusta, kun yleinen polkupyörien seisomatukien katkaisu alkaa, niin kohta on heille kaikille töitä.

    • talm733tiet

      Odotellaan vielä jokunen vuosi, niin sosiaalituet lasketaan sellaiselle taajuudelle että ette edes vielä voi käsittää. Kun peillaan sitä kaikkea mitä tiedän Suomen taloudesta, niin tämä leppoisa jutustelu näistä asioista täällä muiden työttömien kanssa tuntuu kuin katselisi kubismia ja impressionismia taidenäyttelyssä kesken tärkeän puhelun ulosottovirastosta. Suomen talous on sellaisella tiellä, että nauttikaa täysin rinnoin nykyisestä menosta. Te kohtalontoverit vielä haaveilette näistä ajoista. Nämä viimeiset sosiaalitukien vaurauden vuodet päättyy eikä sillä ole mitään mahdollisuutta jatkua, edes millään populääri-ääripään talousjärjestelmällä arvioituna (anarkismilla, kommunismilla, kapitalismilla, demokratialla). Tuossa on ihmisiä 600 km päässä kun saa liksaa saman verran insinööritöistä, mitä Suomessa saa, kun vähän osaa selitellä KELA n ja sossun lempeille toimistonaisille. 7 tunnin lentomatkan päässä Lounaassa on enemmän insinöörejä kun Suomessa on päihderiippuvaisia, ja vähemmän päihderiippuvaisia kun Suomen kelassa toimistohenkilökuntaa jakamassa ilmaista rahaa. Suomi ei ole kuin kreikka, mutta suomelle KÄY kuten kreikalle. Kreikkalaiset pärjäsivät ulkona eurosta, koska ns. epärehellisyys toimi yhteiskunnassa, jossa se oli peruskäytösmalli. Suomi on kuuliaisten byrokratoíoiden mallioppilas, ja kun täällä ollaan vararikossa, sitä ei enää peitellä vaan kaikkien virastojen shekkivihot kerätään pois, erityisesti niiden joilla ei ole ollut tulosvastuuta mistään aiemmin. Tulosvastuu järjestää työtä on koko ajan puuttunut TE-toimistolta ja sosiaalitoimistolta, ja sitä ei ole ollut koska työt on häädetty pois maasta. Yritysten työsopimuslomakkeita on käytetty suttupaperina kelatuille, ja ihmetelty miksi paperi on aina loppu. Tulosvastuuksi on luultu työkokeilumääräyksiä, joka on kuin yritys myisi työkaluja voidakseen ostaa lisää materiaalia. Alkeelllisinkin fysiikka ja matikka on jätetty huomioimatta virastojen toimintaohjeita laadittaessa.

    • Viisastelua

      Kun näiden työpaikkojen saaminen on jo kiven alla näin laman aikana. Kaikki työttömiin käytettävät sosiaalituet kansalaispalkaksi sellaiset 1500 euroa kuussa. Näin saadaan työttömyystilastotkin siivottua nätimmiksi.

      • KertokaaHeti

        kansalaispalkka, 1080€/kk. Kattaa kaiken: asumisen, sekä ns. "perusosan" ruokaan, vaatteisiin jne. ja korvaa vastikkeettomana olemassaolevat tuet. Korvaa täten myös mitään tuottamattomat virastojen byrokraatit kuten te-tädit sekä sossut. Säästöä syntyy. Pätkätöitä ja pienyrittäjyyttä syntyy.

        Miksei tähän olla jo siirrytty?


      • KertokaaHeti
        KertokaaHeti kirjoitti:

        kansalaispalkka, 1080€/kk. Kattaa kaiken: asumisen, sekä ns. "perusosan" ruokaan, vaatteisiin jne. ja korvaa vastikkeettomana olemassaolevat tuet. Korvaa täten myös mitään tuottamattomat virastojen byrokraatit kuten te-tädit sekä sossut. Säästöä syntyy. Pätkätöitä ja pienyrittäjyyttä syntyy.

        Miksei tähän olla jo siirrytty?

        Ja tämän päältä voidaan ansiosidonnainen lakkauttaa kokonaan. Mutta vastaehtoisesti ym. tuki on siis vastikkeeton eikä byrokratiaa tarvita sitä valvomaan. Sidotaan indeksiin. Ei pienene tekemällä töitä x euroa vuodessa, kuten alle 20 000e.

        Anssin poisto kansalaispalkan päältä = loisimalla saa vain 1080e jolla tulee juuri toimeen = köyhyys ei kannusta loisimaan. Byrokratian poisto kun vastikkeeton tuki = säästöjä ja kyykytys loppuu = mielenterveys paranee. Saa tienata päälle 20 000e/v ilman lisäselvityksiä ja tuen pienentymistä = pienyrittäjyys ja pätkätyöt kannattavaa ja palkitsevaa = työ kannattaa aina ja kannustavaa.

        Miksei tähän olla jo siirrytty?


    • työtön123456

      Mistä sitä rahaa muille niin tulee? itse olen työtön ja tuki riittää vuokran maksuun, entisestä työstä vielä rahaa jäljellä sen verran että hetken ostaa ruokaa. Töitä ei sitten millään tunnu löytyvän paitsi jotakin apulainen pari päivää ja hyöty nolla. Kummallista valitusta myös työssäkäyviltä. Työttömänä oleminen on minun mielestä aivan perseestä ja todella masentavaa, kun ei ole mitään tekemistä niin hulluksi tulee. Voin vaihtaa työn aloittajan kanssa päittäin niin pääset makaamaan sohvalle, ok ?

      • TyöttömyysEiHaluta

        Älä huoli.Aloittajan kaltaiset huutelijat pistävät suuta aina soukeammalle siinä vaiheessa kun tarjotaan mahdollisuutta "vaihtaa osia". Väitetään että työttömänä on niin helppoa luksusta elämä, mutta tosipaikan tullen ei olla kuitenkaan valmiita luopumaan siitä rakkaasta työpaikasta sekä saavutetusta elintasosta ja siirtymään työttömäksi vapaaehtoisesti kissanpäiville. Mistähän johtuu?


      • työtön123456

        Näin on!


    • soppakokintielläpitää

      "Tuet katkaistava kaikilta. Alkaa työ maistumaan, kun ei tule palkkaa makoilusta."

      Stana olin aamulla lähdössä pyörällä töitä kyselemään pyörällä, kun kävi ilmi että joku prkleen iiskotti oli katkaissut siitä pyörästä seisomatuen. Piti jättää työnhaku sikseen kun niin tapaus risoi.

      Samoin seinänaapurin pyörästä oli katkaistu seisomatuki kans. Se naapuri on kokki ammatiltaan ja sano että ihan turhaan oli hänen pyörästä tuki katkaistu, sillä siinä laitoskeittiössä jossa se on kokkina on kokeilta kielletty työn syöminen, joten se naapurin kokki sano että oli pyörässö tuki ehyenä vaiko katkaistu on silti ihan sama maistuisiko se siellä työssä keittämänsä soppa hänelle itselleen, kun sitä ei kumminkaan saa itse syödä.

    • Ihanaa_elämää

      Pian mennään Kreikan malliin. 600e/kk ja sen eteen pitää tehdä töitä.

    • ryötön

      "Pian mennään Kreikan malliin. 600e/kk ja sen eteen pitää tehdä töitä."

      Sehän ois jo 50 euroa lisää verrattuna siihen mitä nyt Kelasta työttömyyskorvausta saa.

      Keskipalkat Suomessa on jotain 3000 euroa kuukaudessa, ja sen palkan ansaitsemiseen menee paremmalla aineksella yleensä se 7,45 tuntia 5 päivänä viikossa.

      Jotta tasa-arvo toteutuisi 600 euron eteen tulisi työvelvoite maksimissaan olla noin 1,15 tuntia päivässä. Monet työttömistä asuvat aika syrjässä, heitin kuljettamisensa jonnekkin reiluksi tunniksi jotain puuhastelemaan ei ole lainkaan ilmaista, varsinkin kun heitin vielä pitää päästä työpäivän jälkeen takasin kotiin sinne peräkylille.

      Mutta siis töitä pitäisi sen 600 euron eteen tehdä? Ja samalla kumminkin varoa että yksikään niin tehty työtunti ei ole palkkatyön tekemistä korvaavaa tai palkkatyön teettämisen tarvetta vähentävää, sillä muutenhan sitä ollaan kuin hölmöläiset peitonjatkuussa, jos työttömien kyykyttämiseksi järjestetään jotain joka entisestään lisää työttömyyttä.

      Ihan pakko tässä välissä: Terveisiä vaan T.Filatoville 9 euron pakkotyösysteemin äidille.

      Vaan kitinä kuuluu työkkärin taholta jo nyt, että paljon nykyistä enempi pitäisi työttömiä kuntouttaa jostakin, kokeiluttaa johonkin, ja polkua jostakin takaisin siihen lähtöpisteeseen niin että siinä sitä polkua etsiskellessä jokin määräaika tuhraantuu jne jne, vaan kun ei noille nykyisillekkään ihmismäärille mitään järkevää tekemistä tahdo löytyä, saati sitten kun ne ihmismäärät vielä moninkertaistuisivat, ja varsinkin kun se turhan työn teettäminenkin aina myös maksaa, eikä oikein määrärahoja löydy siihenkään.

      Josta kaikesta herää kysymys, että miksi sen paremman aineksen työpäivän pituuden pitää olla se 7,45? Ja miksi sitä ollaan edelleen pidentämässä?

      Niistä ajoista kun siirryttiin 8 tunnin työpäiviin on kulunut jo varsin kauan aikaa. Työntuottavuus on tuona aikana noussut vallan älyttömästi. Saman tekemiseen johon silloin aikoinaan meni se koko 8 tuntia nyt tuskin tarvitaan tuntiakaan, mutta työpäivät ne ei silti lyhene.

      Jos ja kun työntuottavuuden jatkuva kasvu yhtäällä ja uudet teollisuusmaat toisaalla ja jatkuvasti kasvava väkiluku vielä siihen lisäksi asetetaan vaakakuppiin saadaan pakostakin aina se sama punnitustulos, 8 tunnin työpäivillä ei työtä kaikille tule riittämään.

      Niinkauan kuin tuota tosiasiaa ei suostuta myöntämään, höpötolöpöti asian ympärillä tietty jatkuu, mutta kaikenaikaa on vaara että se elintasokuilu joka jo nyt on 550 euroa tienaavan työttömän ja 3500 euroa tienaavan työssäkävijän välillä voi vielä tulla silmille, jolloin vuosi 1918 eletään taas uudestaan.

    • Saakuti

      Lopetetaan pakolaisten ottaminen ja palautetaan entisetkin sinne mistä tulivat niin alkaa riittää rahaa suomen talouden pyörittämiseen. Eikä enää yhtään miljardia mihinkään Kreikkaan niin vähenee työttömyys ja vanhuksiakin voidaan hoitaa kunnolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe