Taidan alkaa rommariksi

rommiapelkään

Usko Suomen talouteen ainakin seuraavan 5v säteellä mennyt. Työttömyys lisääntyy, vienti heikkenee.

Keinotekoisen alhaalla pitkään olleet korot ovat nostaneet asuntojen hinnat kestämättömälle tasolle.

Asuntojen korjausvelat realisoituvat enenevässä määrin mikä nostaa pyyntihintoja entisestään. Toistaiseksi myös näille kalliimmille asunnoille on ollut markkinat, mutta ihmisten keskimääräinen lainanottokyky on jo sillä tasolla, ettei näille löydy maksukykyisiä ostajia tulevaisuudessa -> kauppa hidastuu ja myytävien kohteiden määrä kasvaa.

Kiinnostus kohteisiin missä tulevaa korjausvelkaa laskee -> eivät mene kaupaksi pyydettyyn hintaan

Helsinkiin tulossa muutaman vuoden sisällä reilusti kalliita uudiskohteita myyntiin. Nämä eivät mene kaupaksi odotetulla tavalla laskevilla markkinoilla ja taloustilanteessa -> laskee hintoja entisestään.

Suurilta ikäluokilta alkaa vapautua enenevässä määrin kalliita asuntoja markkinoille.

Kokeneet sijoittajat ovat vetäytymässä pois markkinoilta mikä näkyy yksiöiden huonona liikkuvuutena ja suurena tarjontana.

Seuraavat pari vuotta voidaan vielä mennä alhaisten korkojen varassa nykymenolla... kun korot nousevat ja muut tekijät alkavat hiljalleen kasautua tekevät markkinat reilun korjausliikkeen, eli rommin.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siitä.on.lähdettävä

      Viisas mies ja Suomen presidentti Juho Kusti Paasikivi jo aikoinaan totesi että "Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku."

    • teeniinihmeessä

      Näinhän uskoo suurin osa Suomalaisista sinun ohellasi. Ihminen on joukkoeläin ja se näkyy asuntokaupassa varsin hyvin.

      Minä taas pelimiehenä teen aina päinvastoin kuten se suuri massa eli ostan nyt ja myyn 10 vuoden päästä reilulla voitolla! Aina on ollut niin että kaukaa viisaat näkijät ovat olleet voittajia näissä peleissä.

    • 20_16

      Eilen hesari kirjoitti, että Fed olisi nostamassa korkoaan mahdollisesti jo ensi kuussa. Myös Briteillä se voi olle edessä jo piankin. Euroalue laahaa vielä, mutta ...... ???

    • Sijoittajan_taivas

      Jos asuntoa ei voi ostaa, sellainen täytyy vuokrata. Tässä suhteessa ASO:t kuuluvat vuokra-asuntojen sankkaan joukkoon. Suomessa ei oikein muita vaihtoehtoja ole, sillä veneen alla ei tarkene talvella.

      Hinnat ilmeisesti laskevat ja ostajat vähenevät. Siispä vuokra-asuntoja tarvitaan enemmän. Sijoitusasuntojen tuotto paranee ja vuokralaisista on varaa valita parhaat päältä. Tässähän alkaa olla aika ruveta ostamaan asuntoja.

    • 22344kkk

      Nyt on semmoinen tilanne että esim. näissä vanhoissa omistuskerrostaloissa asuvien kannattaa olla tarkkana näiden isompien kalliiden remonttien kanssa. Ei näitä remppoja knnata lähteä tekemään ainakaan yhtään aikaisemmin tai enempää kuin mitä pakko on.
      Se on selvä että remonttifirmat ja politikot tulevat kiihkeästi kamppanjoimaan ja painostamaan näihin isoihin remontteihin, siksi kun sillä halutaan työllistää ja kasvattaa bkt:tä. Näitä isoja hintavia remppoja ajetaan tyypillisesti sillä verukkeella, että niillä saadaan asunto-omaisuuden arvoa ylläpidettyä, mutta eihän se näin mene varsinkaan taantumaoloissa. Tätä kamppanjointia ja asunto-osakkaiden kuppausta pitää siis taloyhtiöiden kokouksissa vastustaa. Onhan se kuitenkin ihan luonnollinen asia sekin, että jos talous taantuu ja köyhtymistä tapahtuu niin se myös näkyy rakennuksissa niin että ne rapautuvat.

    • itkeäkö-vai-nauraa

      Tää on kyllä sitten jännä tää palsta.

      Tässäkin ketjussa puolet puhuu, että hinnat olisivat laskussa, vaikka ne viimeisimmissä tilastoissa on paremminkin nousseet.

      Julma on tuo denialin voima, kun tuhnut pystyvät sankoin joukoin jo pitkälle toista vuosikymmentä sulkea silmänsä siltä, että hinnat ovat nousseet eivätkä laskeneet :/

    • asunnonostaja

      Olen samaa mieltä, että hinnat tulevat todennäköisesti laskemaan parin vuoden päästä...mutta mitä sitten. Itse olen ostamassa asuntoa jossa on tarkoitus viettää seuraavat 20 vuotta. Piruako tässä odottelemaan...kerran täällä eletään ja haluan kivan asunnon mihin minulla on varaa. Kohdallani se tarkoittaa 200-300 t. Asuntoa. Nyt tuolla hinnalla saa kivoja asuntoja pks-seudulta missä asustan. Voisin toki asua jossain vuokrakorsussa ja vahdata asuntoja mutta miksi? Voisin myös ajaa paskalla autolla mutta enpä aja. Ja auto on muuten velaton eikä merkiltään kia. Miksi en tekisi sellaisia asioita joihin minulla on halua ja varaa?

      • Halua_varmaan_on

        Koska on riski siihen, että sinulla ei parin vuoden kuluttua olekaan varaa kaikkeen mihin olet sitoutunut. Tarvitaan vain irtisanomisilmoitus niin oletetut tulot jäävät tulematta mutta laina jää. En halua pelotella, mutta elämän normaalit riskit on syytä ottaa huomioon.

        Asia tietysti on toinen, jos pystyt ostamaan asunnon käteisellä tai hyvin pienellä lainalla. Tai jos taustalla on runsaasti sijoituksia, joita voit tiukan paikan tullen purkaa. Silloinhan halpaa asuntolainaa kannattaa ottaa.


      • riskilläkö
        Halua_varmaan_on kirjoitti:

        Koska on riski siihen, että sinulla ei parin vuoden kuluttua olekaan varaa kaikkeen mihin olet sitoutunut. Tarvitaan vain irtisanomisilmoitus niin oletetut tulot jäävät tulematta mutta laina jää. En halua pelotella, mutta elämän normaalit riskit on syytä ottaa huomioon.

        Asia tietysti on toinen, jos pystyt ostamaan asunnon käteisellä tai hyvin pienellä lainalla. Tai jos taustalla on runsaasti sijoituksia, joita voit tiukan paikan tullen purkaa. Silloinhan halpaa asuntolainaa kannattaa ottaa.

        Elämä on riskipeliä. Itsellä on parikin ammattia ja en kyllä usko, ettenkö tarvitsemastani velasta pystyisi selviämään. Eihän tässä elämässä mitään voi tehdä jos kaikki pelottaa. Aika maltillisissa merkeissä kohdallani kuitenkin mennään. Eri asia on jos ylyiäpäisiä lainoja ottaa...


    • mikseijooo

      Tuo mainitsemasi piti alkaa jo 15 vuotta sitten. Rommi ei vieläkään näy. Eli se 50% ja risat alennusta...

      • rommiapelkään

        Itse uskon, että hintojen korjaus tulee olemaan maltillisempi max 30% luokkaa. Vastaavanlaisia edellytyksiä hintojen laskulle ei ole mielestäni aiemmin ollut.


    • jäätävää.faktaa

      Tilanne on todella vakava.

      Pitkäaikaistyöttömien määrä Helsingissä on kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa, kertoo Helsingin Sanomat. Yli vuoden työttömänä olleita oli kesäkuun lopulla 15 500. Myös toimeentulotukea 12 kuukautta vuodessa saavien määrä on kasvanut selvästi. Helsingin työllisyyspalveluista vastaava johtaja Marja-Leena Rinkineva arvioi Helsingin Sanomille, että tilanne on todella vakava. Nopeita toimenpiteitä pitkäaikaisen työttömyyden lievittämiseen on hänen mukaansa vain vähän.

      – Koulutettuja ihmisiä on nyt aivan liikaa työttöminä. He ovat niitä, jotka työllistyisivät heti, jos vienti lähtisi vetämään.

      Työttömiä on Helsingissä nyt kaikkiaan 43 200, ennätysmäärä sitten kesäkuun 1997. Työttömyysaste on 13,1 prosenttia.

      Työttömyysjaksot ovat pidentyneet myös muualla maassa. Viidessä vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on kaksinkertaistunut.

    • paluu_todellisuuteen

      Yhä useampi alkaa rommariksi, kun suostuu viimein näkemään tosiasiat. Ainoastaan hitaalla käyvät ja osa velkaisimmista elää vielä jossain ruusuisessa unelmahötössä, kauan sitten loppuneen nousukauden tilastoja ja käyriä tutkien.

    • OK-pikkuvirkamies

      Forenomit laskuttavat 3-4X ylihintaa kopeistaan joihin nyt tuhatmäärin tulvivat mamut sijoitetaan joten kunnat alkavat aivan kohta vuokraamaan 2X hinnoilla meiltä varakkailta OK-asukeilta niitä perittyjä ja velkavivulla ostettuja lähiökämppiä. Pikkukaksiostakin yli tonnin NETTOA! Kelpaa sitten pallitella thaivaassa tai ihan vaan eteläisessä euroopassa kun pari kämpää, vähän indeksirahastoja ja eläkkeet tekevät reilusti yli 5000 €/kk nyt 6-kymppisenä. Mites kassu-Keijo meinaa loppusuoransa järjestää kun se alku jäikin vähän hoitamatta? Onko kassu-kekellä millainen eläke vai ollaanko vielä työmarkkinatuella? Mut hei voit päästä honkkarin hyllyjä täyttelemään sillä 9 € päiväkorvauksella ja äänsetellä vasureita. ehkä ne keksii jonkun maksun minkä sää voit vielä maksaa ennen kuin lennät siitä kaupungin vuokraläävästä. On meinaan maksukykyisempää väkeä tulossa.. :D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      348
      3945
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1729
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1295
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1251
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe