Tukka likaantuu nopeasti, kun koira nukkuu

Kirppupää

samassa vuoteessa. olen sen aikanaan antanut tulla sänkyyn, enkä enää halua evätä siltä tätä. Se nukkuu osan yöstä sängyssä vieressäni ja osan lattialla. Koira otettiin meille perheestä, joka halusi pennun. Kun pentu oli yksivuotias, siitä luovuttiin. Koiraa oli pentuna myös eristetty perheestä jonkin verran, ja seurallisena rotuna koira haki kovasti ihmisen läheisyyttä. Toisin sanoen, pysyn päätökseni takana. Elämä on lyhyt ja se, että rakas lemmikki nukkuu välillä samassa sängyssä meidän kanssamme, on minusta ihanaa.

Yksi haittapuoli on vain se, että koska sillä on iso turkki, se kerää pölyä ja likaa ilmasta. Tunnen, kuinka tukka likaantuu liian nopeasti ja päänahka alkaa kutista tässä vaiheessa. Pesu hoitaa ongelman pois, mutta nopeastihan se tukka likaantuu ja päänahka kutisee.

Ihan uteliaisuuttani kysyn, että ovatko toiset huomanneet tätä ilmiötä? Itse en pese tukkaani liian tiheään, koska liian usein peseminenkään ei ole hyväksi. Pakkohan se on heti pestä, kun alkaa tuntumaan että koiran kirput siellä taas meuhaavat päänahassa.

Joka tapauksessa, kaikella on hintansa. Ihana lemmikkini on niin rakas, että pieni on tämä vaiva, mutta välillä harmittaa.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanahamaam

      jaa-a, nyt en kyl oikein usko... että vieressä makaava koira likaa sun tukan? Kutina voi olla allergiaa, ihan mille vaan tai väärää shampoota tms. tai luuloo...

      • tukkahyvin

        Omaa tyhmyyttäs täällä valitat, kun kerran koira likaa tukkasi ja usein pesu ei ole hyväksi kampauksellesi.Laita koiralle lattialle peti kyllä se siinä nukkua osaa. Viikko niin ei edes koita sänkyyn tulla.


    • eiookirppuja

      No ei koiran turkissa mitään kirppuja ole sun tukkaasi likaamaan, jos koirallasi olisi kirppuja näkisit ne kyllä paljain silmin sekä koiran muuttuneesta käytöksestä. Olisikohan vaan allergiaa, tai sitten pelkkää kuvittelua, sen verran erikoiselta kuulostaa.

      Itse olen vuoskymmenet asunut koirien kanssa ja sängyllä on niillä lupa nukkua eikä ole mitään oireita ikinä tullut. Paksuturkkisiakin ovat.

      • pureeihmistäkin

        Kirppu on kuule niin vikkelä, käy koirassa vain syömässä ja hyppää pois, täit on toinen juttu.


      • 10plus17
        pureeihmistäkin kirjoitti:

        Kirppu on kuule niin vikkelä, käy koirassa vain syömässä ja hyppää pois, täit on toinen juttu.

        Koiran käytöksestä ja olemuksesta kyllä huomaa onko sillä kirppuja. Tässä AP puhuu kirpuista mutta koko vaiva on kuviteltu.


      • Tosiasia9

        Ei kyllä ap kirjoittaa ihan tosiasiaa. Nimittäin vuoteessa on järkyttävä määrä mikroskooppisen pieniä punkkeja yms pieneliöitä. Ne syövät ihmisen ja koiran ihosta lähtevästä hilseestä ja pölystä. Mitä enemmän pölyä, hilsettä (terveenkin koiran ihosta kuoriutuu jatkuvasti hilsettä), sitä enemmän pieneliöitä. Tämän takia petivaatteiden tuuletusta ja pesua suositellaan, vaikka ei olisi ainoatakaan lemmikkiä. Herkkäihonen ihminen tuntee ikään kuin tämän toiminnan (eliöt) lisääntymisen ihollaan ja päänahassaan. Tähän auttaa ainoastaan petivaatteiden vaihto ja tietysti ihon pesu todella usein. Nimittäin jos haluaa pitää lemmikin nukkumassa samassa vuoteessa. Ilman lemmikkiäkin suositellaan, että petivaatteet vaihdetaan usein ja patja imuroidaan ja tuuletetaan.

        Koiran turkki kerää paljon pölyä. Sängyssä tämä pöly aiheuttaa todellista kuhinaan!

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00723


    • sohvapöytä

      Ongelmasi tuntuu kuvitellulta. Koiralla ei ole mitään tekemistä tukkasi likaantumisen kanssa. Aika pieni juttuhan tuo, mutt jos enempi alat kuvittelemaan, hae sitten ammattiapua, jookos?

    • idioottivastaajat

      PS Näillä keskustelupalstoilla näyttävät olevan aktiivisina ihmiset, jotka saavat itselleen vallan tunnetta, kun suhtautuvat todella lapsellisesti ja yliolkaisesti aloittajien asiaan. Sitten näitä henkilöitä kerääntyy vastaamaan kysymyksiin. Olen hämmästellyt tätä ilmiötä, oli kysymyksessä sitten mikä viestiketjua aloitus tahansa. Eivätkö nämä kirjoittajat tajua, että he pilaavat nämä keskustelupaljstat, koska ei näitä vastauksia (tai aloituksia) viitsi tulla enää kirjoittamaan/lukemaan, koska ihan asialliseen aloitukseen on väsätty niin pitkästyttäviä ja jonkinlaisesta rajoittuneisuudesta kertovia kirjoituksia. Tuossakin joku tyhmä oli kirjoitanut aivan asialliseen aloitukseen täysin asiaan kuulumattomia, suoraan sanottuna idioottimaisia vastauksia. En tiedä, voihan olla että ala-asteikäiset lapset käyvät kirjoittamassa vastauksia. Aikuisen ihmisen vastauksina ovat henkisesti kehityksessä jälkeenjääneiden ihmisten kirjoituksia.

      Tämäkin aloitus on täysin asiallinen. itselläni on ollut samanlaisia oireita. Joudun vaihtamaan lakanat ja imuroimaan sängyn tosi usein ja tämä on helpottanut pölypunkkien ym pieneliöiden touhuja.

    • idioottivastaajat

      Luin oikein uudelleen aloittajan kirjoituksen. siinä kuvaillaan ilmiötä perusteellisesti ja hyvin. Itselläni on ollut aivan sama juttu. Täällä vastaajat kirjoittavat kirpuista ja luulosairauksista. Täällä palstoilla pyörii vakiovastaajia, joilla on jotain kehitysvajetta. Eivät lue aloittajan tekstiä kunnolla ja sitten väsäävät omia, kielteisiä ja täysin kummallisia vastauksia. Ei ihme, että täällä ei enää fiksut ihmiset viihdy. Sinänsä harmi, koska kokemuksien jakaminen on hyvä asia. Idiotismi kansan parissa tiivistyy täällä palstoilla.

      • 2plus9

        No tulipa sinultakin monta viestiä ja vain yhdessä vastasit ap:lle. AP itse puhuu kirpuista, mutta niitä ei AP:lla tai koirallaan ole, huomaisi ne kyllä.


    • 10plus5

      Jos epäilet koirallasi olevan kirppuja - niin hoidata ne pois... On eläinrääkkäystä antaa sen olla kirppujen syötävänä.

    • BLOODisLIFE

      Johtuukohan siitä että sun hiukset rasvottuu... nukutteko te pää samalla tyynyllä vai nukkuuko jalkopäässä? Ongelma voi olla että sun päänahka on liian kuiva ja sun pitäis tehdä joku öljyhoito

      • mietimielessäs

        Se on aivan sama missä se koira nukkuu, ei se hiuksia likaa ellei ole sitten kurainen. Eikä ne ötökät mitä jokaisen ihmisen petillä on mitään tukkaa rasvoita, eikä rasvoittuva hius tartte öljyhoitoja.


      • äläpuhu

        Toimittaako idioottivastaaja palstavahtivirkaa vai haluaako muuten vaan esittää tyhmyytensä.


    • sohvapöytä

      No kyllähän aloitus itse antaa aihetta jyrkkiinkin kannanilmaisuihin. Ei ole luonnollista valittaa, että vuoteessani nukkuva koirani häiritsee minua mutta en sitten aio tehdä asialle mitään. Noissa aatoksissa selvääkin selvemmin ongelma ei ole pään ulkopuolinen tila vaan sisäpuolinen.
      Itsellänikin on ollut nuorena psyykkistä oireilua, josta paranin suorapuheisen ystäväni puhuttelun jälkeen.

    • doghater

      Kaikkeen ihminen kans ryhtyy jonkun piskin takia, huh huh...

      • ongelma-on-päässäsi

        Niinpä, kaikkeen se koiria vihaava ihminen ryhtyykin jonkun piskin takia, huh huh.... Näin paljon näet vaivaa vaikka vihaat koiria, aika uskomatonta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe