Öljyt & ilmaus

Hydrostaati

Miten vaihdetaan Hydrostaatin öljyt Husqvarna Rider 216 AWD? Lasketaanko öljyt sekä etu että takaosasta erikseen? Järjestelmän ilmaus onkin sitten haasteellinen kun ei löydy ohjeita mistään, ei edes netistä.
Hydrostaatti on K574 KTM 10L

6

4624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihmettelen_vain

      Mistä ohjeesta sait muuten idean hydrostaattien öljynvaihdosta? Kai sama ohje olisi kertonut, kuinka tuollainen huoltotoimenpide sitten tehdään.

    • onhanäitäkorjattu

      Tuo Jenkkiläinen HydroGearin hydroyksikkö on suunniteltu siten, että öljyjä ei vaihdeta ollenkaan, eli vaihdetaan koko voimansiirto, kun se rikkoontuu. Eli niin kuin monessa autossakin. Jos haluaa pitää voimansiirron kunnossa, niin ehdottomasti öljyt kannattaa vaihtaa n. 200 tunnin välein.
      Omassa traktorimallissa ei ole kuin täyttöproppu. Keula niin ylös kuin mahdollista, jotta öljy tulee pois hydron etuosasta väliseinän takaa ja sitten imulla öljyt pois täyttöaukosta. Keula alas ja täyttöaukosta 2 litraa uutta 10W-40 moottoriöljyä tilalle. Jos kaikki öljy ei mene, niin ajelee pari minuuttia eteen ja taakse, jolloin voimansiirto ilmaantuu ja sitten täyttää loput.
      Jos koneessasi on poisto proput niin laske niistä öljyt pois ja mittaa pois tulleen öljyn määrä ja laita saman verran uutta öljyä tilalle, jos uutta öljyä ei mene tarpeeksi, niin ilmaa voimansiirto ajamalla ja täytä uudelleen.
      Kyllä ne hydrot on ainakin tähän sakka ilmaantuneet pienellä ajolla, ei välttämättä aivan ensimäisillä sekunneilla lähde liikkeelle, mutta ilmaantuu kuitenkin.
      Varmista kuitenkin huoltoliikkeestä, jos eivät halua vastata, niin sitten maahantuojalta, että voiko laittaa moottoriöljyä, vai pitääkö olla hydrauliikkaöljyä. Yleensä moottoriöljy on riittänyt.

    • Haerdix

      Vaikka kyseessä on suljettu hytikkajärjestelmä, niin se ilmaantuu itsekseen latauspumpun avulla. Öljyksi näyttäisi suosittelevan 10w-50, eikä 10w-40 ilmeisesti, koska lämpötila saattaa nousta melko suureksi.

    • Hydrostaati

      Kiitos vastaajille. Tuli vähän liian nopeasti kysyttyä ohjeita tältä sivustolta. Kun nyt otin selvää koneen myyjältä ja luin tarkasti käyttöohjeet, takuun edellytyksenä on, että hydrostaatin öljyn vaihdon ja ilmauksen suorittaa valtuutettu huoltoliike.
      Seuraavat tekstit on suoraan lainattu käyttöohjeesta:
      "Rider 216 AWD
      Tarkasta, että voimansiirron öljysäiliössä on öljyä. Lisää
      tarvittaessa täyssynteettistä 10W/50-öljyä
      Vain 216 AWD ensimmäinen öljyn vaihto 8 tunnin kuluttua
      Öljynvaihdon suorittaa valtuutettu
      huoltoliike, ohjeet annettu korjaamokäsikirjassa.
      Järjestelmän käsitteleminen asettaa eritysvaatimuksia
      puhtaudelle ja järjestelmä on ilmattava ennen koneen
      käyttöönottoa."
      Hydrostaatin pohjassa on tyhjennysropu ja samoin etuakelin hydrostaatti osan pojalla on roppu. Hydrostaati on aivan täynnä öljyä, sillä sieltä on putki öljysäiliölle jossa on minimi ja maksimi rajat merkitty.

      • öljyjävaihtanut

        Takuisiin kannata tuollaisissa vehkeissä alkaa tuijottelemaan, sen kun tekee itse huollot ja öljynvaihdot.
        Meillä ollu Hussen Rider (ja paljon tehty töitä!!), niitä ensimmäisiä 24 vuotta, nyt meni starttimoottori, eikä varmaan saada enää takuuseen... Takuulla vaan hööpötetään käyttämään kalliita huoltoja, jotka on laskettu mukaan elinkaarituottoon näiden härpäkkeiden hinnoitteluun.
        Meillä on nyt lisäksi yksi Jonsered-tarroilla oleva hydrostaatti (sama vimputti vaan eri tarroilla), itse on tehty kaikki huollot. Sen verran lisättiin vielä, että asennettiin päävirtakytkin. Takuiden perään ei olla itketty, yksi rengas meni heti, olis voinnu mennä takuun piikkiin, mutta kuljetukset pelkästään olis syönnyt ne takuun hyödyt, pistin itse uuden tubeles renkaan paikoilleen, maksoi Euromasterilla muutaman kympin se rengas, eikä mennyt montaa minuuttia sen renkaan vaihdossa.
        Silkkaa rahastusta nää huoltotouhut, vanha isäntä kävi vanhuuttaa ostamassa öljynsuodattinen siihen Jonserediin ja maksoi siitä 30€, vietätin takaisin sen suodattimen sinne merkkiliikkeeseen, ei ollut sopivat meidän koneeseen... Ostin nettikaupasta samaisia suodattimia 4,99€/kpl, olis ehkä löytynyt halvempiakin, mutta tilasin samasta kaupasta muutakin samalla.
        Ei nää vehkeet ole siemenestä kasvaneet, kyllä niille itse mahtaa ja pystyy huollot-remontit tekemään.


    • Menovesi

      Stiga Parkin hydrostaatin ilmat ei lähde ajotallaa painemalla eteen taakse vapaa asennossa. Ilma ongelmista pääsin vasta kun laskin öljyt pois ja laitoin uudestaan sisälle tyhjennys aukon kautta paineella niin että öljykuppi täyttyi öljystä. Ilmavaivat esiintyy niin että aluksi lähtee hyvin liikkeelle, mutta sitten meno hyytyy ja öljyn korkeus nousee öljykupissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2733
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1460
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1211
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1151
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe