Skolioosi! Apua

Tytsi12

Moi! Mä oon 12v tyttö ja mulla todettiin Skolioosi viime syksynä. En muista montako astetta se oli, oon nyt isällä kirjottamassa tätä läppärillä ku noi muut nukkuu.. Mut se oli alle 20 astetta. Mä saan 7. päivä korsetin, ja mua pelottaa se että jos sen käyttö sattuu tosi paljon, koska mä luin palstoilta muiden Skolioosipotilaiden tarinoita ja kuulemma sattui. Mua pelottaa että jotkut mun luokkakaverit tai koulukaverit huomais että mulla on Skolioosi, enkä haluais että muut tietää. Pelkään myös että jos se korsettihoito ei tehoa, niin joutuisin leikkaukseen!! ): Voisitteko kertoa että sattuuko siis se korsetin käyttö aluks paljo? Oon jotain 157cm pitkä ja mun Skolioosi on yläselässä. Kertoisitteko numeroina 1-10 sen kivun, joka tulee korsetin käyttöön otossa? Oon aika peloissani.

9

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SuMutsis

      En toho kipu kysymyxsee osaa vastata, mut ite olisin ainaki avoin asiasta. Tällöin joku voi asiasta sanoa jotain pahaa jonkun viikon verran, mut sit se loppuu ja kaikki hyvin :)
      Itsellä on hampaissa vikaa (alaleuka n. 8mm taaempana kuin yläleuka, ja toi 8mm on aika paljon) ja olen aina ollut siitä avoin.
      Ja tosta leikkauksesta vielä; iskä ollu sairaalas aika mont kertaa; selkä leikattu, vatsa kaks kertaa, pää ja polvi. Aina sanonu et se o rentoo hommaa, laittavat unee ja sit ku herää nii o vähä tokkuraine olo, mut ei sii sit muuta. Nykyää antavat sen verra tehokkaat kipulääkkeet et ei sitä et sut o avattu enää ees huamaa. Kuulemma pahint oli ku sen piti kattoo suaraa kattoo jtn viikon sen aivoleikkaukse jälkee.

    • iigshjghsjh

      Itsellä skolioosi, ollut koko ikäni, nyt olen 50v mies.
      Ei ole menoa haitannut :)
      Korsetti tuskin sattuu, koska se tiukkuus ei voi olla kova. Hengittäähän ihminen ja tarvii tilaa rintakehän laajenemiselle hengityksessä.
      Mitattiinko sinun jalat? Jos jaloissa on eripituisuutta vääntää se lantiota vinoon ja sitä kautta sitten muukin selkä vastaavasti mutkittelee. Itsellä ei moisia mitattu koskaan!! Asia paljastui vasta kun olin 45v ja hieronta-alan kurssilla asiaan kiinnitettiin.
      Koroke kenkä olisi ehkä korjannut paljon selkää ilman mitään. Niin mulla ei ollut korsettia koskaan, vaikka mutkat näkyy selvästi.

    • Skolioosista
    • Skolarityttönen

      Terve vaan!

      Oon nytten 14v tyttö, jolla havaittiin ensin toispuoleisuutta joskus ehkä 3lk ja skolioosi diagnosoitiin joskus pari vuotta myöhemmin. 2013 otettiin ensimmäinen röntgenkuva selästä, jossa todettiin n. 25 asteen kulmia. Oli liian myöhäistä ruveta korsettihommia puuhaamaan, tätä ennen sitä suunniteltiin, mutta käsittääkseni hoitoja ei aloiteta kuin vasta jos asteita yli 30. Näin ainakin täällä HUSissa Hyvinkäällä. Siksi ihmettelinkin tätä sun kohalla :) Fyssarilla oon käyny nyt jotain 3-4vuotta. Kumpa tosiaan olisi se korsettihoito ehditty aloittaa... Kasvu jo melkein pysähtynyt, kun menkat ollu jo sen 2v :)

      Uskon, että korsetti saattaa sattua alussa, kuin vaikka uudet hammasraudat, ennenkuin totut korsettiin etkä kohta enää sitä huomaakkaan! :D Kai olet korseteista nähnyt kuvia? Uskon kyllä, että kaverisi skolioosisi huomaavat, kaikki kireät vaatteet täytyy jättää pois korsetin kanssa... Mutta mitä sitten? :D itse sain pitää esitelmöintiä skolioosistani terveystiedon ja bilsan tunneilla ala-asteella.

      Nyt vasta sain tietää, että skolioosini ei ole aivan tavallinen, se tekee tavallisuudesta poiketen kaksi mutkaa. Lapojen alla ja ristiselässä. Täällä ainakin aiheuttaa aika kovia kipuja välillä. Nyt kirurgi epäilee, että olisi ns. Puolikkaita nikamia, jotka pitäisi leikata. Magneettikuvat marraskuussa. Olisin vain todella iloinen leikkauksesta :)
      Jaloissa mulla n. Parin sentin ero, tukipohjallinen käytössä oikeassa kenhässä.

      Jos haluut jutella lisää, niin sano! :) laitan sitten jonkun someviestipaikan nimen.

    • JJokuihminen

      Itekki oon 12v tyttö korsetti hoito on alotettu joku vuos sitte ja tietenki se tuntu aluks oudolta pitää sitä mutta kyllä siihen tottuu ja kipu asteikolla aluksi oli ehkä 4 mut sitku tottu nii se oli pyöree 0

    • Ehkä olen parisen vuotta myöhässä mutta oon 14v tyttö ja itellä on skolioosi kahdessa kohdassa. 20 ja 25 astetta. Ainakaan täälläpäin ei oteta korsettia käyttöön jos on alle 30 astetta mutta kyllä mä kasvan vielä ja pelkään, että menee pahemmaksi tää mutka.

    • Anonyymi

      No minulla on niin paha että saa nähdä mitä lääkäri sanoo että tarviiko leikkausta vai ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe