Isännöinnin säännöt?

vilja-g

Hei,

Taloyhtiöllä on uusi isännöitsijä, joka vasta opiskelee alaa ja tekee siksi ensimmäisen vuoden ilmaiseksi työtään. Ymmärrän, että hän haluaa tehdä työnsä hyvin ja läpäistä testinsä, mutta hänestä on koitunut enemmän harmia kuin hyötyä. Hän on erityisen tarkka kaikista asioista.
Taloyhtiössä on neljä osakasta ja tapana on ollut ottaa asiat rennosti, kaikki on vuosikymeniä mennyt oikein hyvin. Kaikki asiat on päätetty yhdessä.
Nyt isännöitsijä vaatii että kaikkea tietoa ei anneta muille kuin hallituksen jäsenille. Jossain kokouksissa muut kuin hallituksen jäsenet ohjataan poistumaan.
Ymmärrän että se voi olla laki (en ole varma), mutta ei tuttua.
Onko isännöitsijällä jotain sääntöjä/lakeja jossain netissä? Esim mitään tyyliin "Isännöitsijä ei ole oikeutta painostaa hallitusta tekemään mitään". Epäilynä on, että hän teettää jonninjoutavia töitä ystävillään ja puhuu puhumistaan että kaikki suostuisivat hänen ideoihinsa.
Entä kun yksi osakas on yli 90v mummo, joka asuu tyttärensä kanssa. Tytär yritti hallitksen jäseneksi muttei kuulemma kelpaa koska ei ole osakas. Onko hänellä mahdollisuus tehdä valtakirja tms että saisi äitinsä edustajana hoitaa hänen asioitaan? Onko sellaista valtakirjaa missään?

Kiitos tuhannesti jos joku osaa auttaa!!!

Jos neuvoja on netissä mistä niitä voisi "kopioida" olisi se vielä parempi ja viesti menisi paremmin perille.

Itse toivon tietysti että isännöitsijä potkstaisiin pellolle...

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pistäkää.pihalle

      Neljä osakasta ja kaikki on mennyt hyvin ja kaikesta on päätetty yhdessä? Tuota, miksi otitte isännöitsijän sotkemaan asioitanne?

      "Itse toivon tietysti että isännöitsijä potkstaisiin pellolle..."

      Toivot? Ei se toivomalla lähde, vaan sillä että potkaisette sen pellolle, vai väkisinkö se on sinne teidän neljän osakkaan yhtiöönne tullut mm. keksimään omia sääntöjään, että hallituksen jäsenen tulisi muka olla osakas.

      • vaihtakaa_vaan

        Hallitus valitsee isännöitsijän.
        Mikä siinä isännöitsijän vaihtamisessa on niin vaikeaa? Ihmiset vaihtavat vakuutusyhtiötä ja pankkia, kun siltä tuntuu. Miksi ette vaihda isännöitsijää? Tuntuu, että kemiat ei ihan kohtaa tämän uuden jannun kanssa.


    • pompottelija

      Kyllähän noita teidänlaistenne yhtiöitä on aina, joissa isännöitsijä vie hallitusta ja osakkaita 6-0 ja käytännössä käyttää ylintä valtaa yhtiössä. Mutta ihan hallituksen ja osakkaiden oma vikahan se on jos antaa isännöitsijän pompotella.

      Oikeastihan isännöitsijä tekee juuri ja vain ja ainoastaan sen mitä hallitus käskee, eikä sooloile. Esimerkiksi, että "että kaikkea tietoa ei anneta muille kuin hallituksen jäsenille". Tietoa jaetaan juuri niille, kenelle hallitus päättää jakaa.

      Ja yhtiökokouksessa on oikeaus jokaisella osakkaalla olla läsnä, sieltä ei yhtään osakasta kesken kokouksen ohjata poistumaan. Ei edes sitä osakasta, johonka kohdistuvaa toimenpidettä (esim. hallintaanottoa) kokouksessa käsitellään. Kyseisellä osakkaalla vain ei ole äänivaltaa itseään koskeavassa asiassa, mutta poistua ei tarvitse edes silloin.

    • Hallituksen jäsennyys ei vaadi omistussuhdetta. Riittää kun on EU-maan kansalainen jota ei ole asetettu konkurssiin ja joka on okeistoimikelpoinen (eli ei holhouksen alla). As Oy on osakeyhtiö siinä kun muutkin osakeyhtiöt, PISTE.

      • minäkin_hallitukseen

        Kyllä. Minäkin voisin olla ko. as oy:n hallituksen jäsen vaikka asun eri puolella Suomea.


      • 0hm0

        Mistä tarkistit yhtiöjärjestyksen?


      • 0hm0 kirjoitti:

        Mistä tarkistit yhtiöjärjestyksen?

        No, se valintakelpoisuus kun nyt vain sattuu perustumaan lakiin. Todella vaikea uskoa, että yhtiöjärjestys jossa sitä olisi rajattu läpäisisi PRH:n tarkistuksen. Mieti nyt millaisia tilanteita voisi tulla, toinen puoliso omistaa asunnon mutta se puoliso joka halutaan hallitukseen vaikka asuisikin yhtiössä ei olisi vaalikelpoinen, tai EU-kansalainen joka on laittanut asuntonsa vuokralle eikä ole suomen kansalainen ja asuu muutaman vuoden ulkomailla. Vai olisiko mielestäsi ok rajata hallituksen jäsenen sukupuolta, uskonnollista- tai eettistä taustaa, poliittista näkemystä yms? Eli kuolleena syntynyt ajatus. Osakkaat valitsevat hallitukseen parhaimmiksi näkemänsä vaalikelpoiset osakkaat, niin sen kuulukin mennä, yhtiökokous on ylin päättävä elin ja päättäjät siinä päätöksestä etua saavat ja vähemmän etua saavat.


    • lakiakaivataan

      Olen vuosia sitten perustanut firman, jonka omistan yksin, ja en enää jaksa hoitaa juoksevia asioita itse. Palkkasin toimitusjohtajan. Löytyisikö jotain lakia, jossa lukisi jotain, että "toimitusjohtaja ei voi painostaa omistajaa mihinkään"?

    • vilja-g

      Kiitos tosi ystävällisistä vastauksista...
      Asia on tietenkin vielä paljon monimutkaisempi, mutta kiitos kannustuksesta.

      • hyvä.kun

        Hyvä kun kerroit sitten kaikki oleelliset tiedot ja sait täältä tukea. Täällä nämät asiat usein parhaiten selviävät. Voimia! :(


    • salaseuranuhri

      Nyt isännöitsijä vaatii että kaikkea tietoa ei anneta muille kuin hallituksen jäsenille. Jossain kokouksissa muut kuin hallituksen jäsenet ohjataan poistumaan.
      Hyvä hallintotapa suositus on syytä ottaa taloyhtiössä käyttöön (laita hakusanaksi GOOGLEEN niin tietoja löytyy.
      AInoa salainen tieto on ihmisten henkilötiedot ja joissain tapauksissa
      urakkatarjoukset. Mitä avoimemmin yhtiö toimii sitä luottavaisemmin voivat osakkaat olla.

      • öpälöö

        Urakkatarjouksia ei tosiaankaan jaeta muille, kuin hallituksen jäsenille. Tarjouksia ei käsitellä yhtiökokouksessa. Jos hallitus on päättänyt ottaa taloyhtiöstä hallituksen ulkopuolisen asiantuntijan, voi tämä asiantuntija jäädä kokoukseen. Suunnittelija tuleva valvoja toki jäävät. Muut ulos!


    • jäsenneksi

      Hallitukseen voidaan tänä päivänä valita kuka tahansa juridisesti kelpaava, myös taloyhtiön ulkopuolelta. Taitaa isännöitsijä olla pihalla taloyhtiölaista, joka löytyy myös netistä, ja siellä kerrotaan, kuka kelpaa hallituksen jäseneksi. Myös itse voi itseään ehdottaa hallitukseen.

    • valtakirjalla

      Valtakirjan voi osakas tehdä kenelle tahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe