Antikvariaattien hyvitys/kate

Muuttomyynti

(Siirretty oikeaan aihealueeseen)

Hei, olen muuttamassa ja haluaisin eroon nurkissa pyörivistä kirjoista. Kaikkia tuskin haluavat, mutta kysymyksiä niistä, jotka sinne kelpaavat.

Kuinka paljon antikvariaatti hyvittää sinne myytävistä kirjoista?
Kaksi esimerkki tapausta:

1) Myyn virheettömän kirjan, joka hinta uutena on 20 euroa. Kuinka paljon antikvariaatti suunnilleen maksaa minulle?

2) Myyn kirjan, jonka hinta antikvariaateissa on suunnilleen 10 euroa. (Tässä kirjojen kuntoluokka oletetaan samaksi.) Kuinka paljon antikvariaatti suunnilleen maksaa minulle?

Onko sillä vaikutusta, että haluaisin hyvityksen rahana, en vaihtokirjoina?

Kiitokset vastanneille.

5

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Magisteri

      Kirjoitan nyt vain omasta kokemuksestani. Hyvitys riippuu antikvariaatista, kirjasta, myyjästä ja paikkakunnasta. Antikvariaattitoiminta on liiketoimintaa, jolla ei ilmeisesti mene kovin hyvin tänä päivänä.

      Antikvariaatti maksaa normikirjasta todella huonosti. Voit saada uudesta kirjasta euron tai pari, jos sen voi olettaa menevän kaupaksi. Pienillä maalaispaikkakunnilla, jos niissä yleensä edes on antikvariaatteja menee erilainen kirjallisuus kaupaksi kuin esimerkiksi yliopistopaikkakunnilla. Muutaman vuoden takaisella menestyskirjalla ei yleensä ole mitään arvoa esim. isosisän hyllyssään vaalimat "päätalot" ovat ongelmajätettä. Ongelmajätteeksi osoittautuneita kirjoja on tehty jo viime vuosisadan alussa. Mitä enemmän kirjoja viet antikvariaattiin, sitä vähemmän saat /kirja. Jos sinulla on useampia kirjoja myytävänä, voit olla tyytyväinen, jo saat esimerkiksi 50 senttiä - euron kirjasta (tällöinkin pitää kirjojen olla ihan uusia menestysteoksia tai todella haluttua sota- ja historiakirjallisuutta kirjallisuutta). Joka tapauksessa sinulle tulee aina tunne, että sait liian vähän.

      Kotipaikkakunnallani on enää yksi antivariaatti (aiemmin oli kolme) senkin ikkunassa on vähän väliä viesti, etteivät osta kirjoja milloin mistäkin syystä; milloin on vuoden kiintiö täysi, milloin varastot täynnä, milloin remontti tulossa jne.

      Rahaa saat yleensä vain murto-osan siitä, minkä arvosta saisit vaihtokirjoja. Loput kirjat voit viedä konttiin tai roskiin tai jonnekin kirjojenvaihtopisteeseen, jos kotipaikkakunallasi semmoinen on.

    • JonnaSL

      SPR:n Kontissa myytiin uusia kovakantisia edellisvuoden kirjoja 2 euroa kappale. Mm. Kati Hiekkapellon dekkaria oli monta hyllymetriä. Ilmeisesti kirjakaupat olivat siivonneet varastoja.
      Laske hinta siitä. Kuulostaa uskomattomalta, mutta useimmat kirjat eivät kelpaa edes ilmaiseksi antikvariaatteihin.

    • stardustO9

      Kirjoista taitaa alkaa olla ylitarjontaa, joten odotuksia ei kannata laittaa kovin korkealle. Kierrätyskeskuksessa on kymmenittäin hyllymetrejä eurolla tai parilla.

    • Myy.kirppiksellä

      Ehdotan, niin uskomattomalta kuin se teistä ehkä kuulostaa, ihan tavallista kirpputorimyyntiä. Siis tietenkin jos myytävänä on myös muuta tavaraa, pelkillä kirjoilla ei saa kasaan kuin myyntipaikan hinnan n. 40 euroa viikko, jos sitäkään.

      Minulla on kauppa käynyt, myynnissä on omia ja muutaman tuttavan kirjoja, siis keskenään erilaisia ja erilaisia kuin mitä kirppiksellä on kaikenmaailman Hirvisääret sun muu ongelmajäte. Olen huomannut pari kolme kertaa kun olen myynyt, että laatikollani käy jotkut ihan päivittäin ja ostavat ne, mitä olen viimeksi tuonut. Myyntiä auttaa, kun hinnoittelee alhaisemmaksi kuin muut ja täydentää jatkuvasti sitä kirjalaatikkoa, joka on esillä hyvin eikä jossain pöydän alla pengottavana.

      Hintani ovat olleet 0.50 - 5 euroa, jälkimmäinen vain poikkeuksellisesti. Yleensä 1 - 2 euroa.

      Mitkä eivät mene kaupaksi ekalla tai tokalla keikalla, vien kirjastojen kierrätyspisteisiin. Ne on ihan hyviä paikkoja, paitsi ettei henkilökunta useinkaan viitsi niitä siivota tai perata ja joitain kirjakerhokirjoja makaa kuukausikaupalla.

    • huutokauppanetti

      Huuto.nettiäkin voi yrittää, mutta kuten edelliset sanoivat, niin kaupanteosta ei kannata suuria summia odottaa. Huutiksessa voi kuitenkin kaupata ilmaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe