Peruskorjatun rintsikan ostaminen

Ostaosta

Hei,
Mietitään rintamamiestalon ostoa. Talo on nätti kuin sika pienenä, mutta herää pelko ettei mitään muhi kiiltävien pintojen alla. Mihin siis pitää kiinnittää huomiota? Katto, salaojat, kellariin saunatilat, välikerrokseen suihkutilat, yläkertaan uusi wc, keittiö, sähköt, putket, patterit, ikkunoihin lämpölasit on tehtynä yms.. Muut pintaremontit. Myyjä remontoinut itse, lukuun ottamatta sähkö ja putkitöitä. Myy mielestämme pätevästä syystä. Kuntokartoitusta ei ole kuulemma tehty tämän myyjän ostaessa. Lämmitysmuoto öljy, uusittu suutin ja säiliö.

Kiitos jo etukäteen!

9

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tissit

      Joo. ( . ) ( . )

    • varmuuden_vuoksi

      Minä kävisin kohteen läpi homekoirien kanssa. Olisi ainakin yksi murhe vähemmän.

    • jasiitälähtee

      Rintsikka olis paras alkuperäiskuntoisena.

      • Löytymätön

        Ei ole enään alkuperäiskuntoisia rintamamiestaloja kaikkia on enemmän tai vähemmän korjailtu.


    • Teeseitsetaiei

      Jätä väliin rakennat uuden samalla hinnalla ja asumiskulut murto-osan luokkaa. Työtä tietysti on, mutta et kyllä vanhassakaan pääse ilman remonttia.

    • Hyvätaloeihaise

      Nopeasti haistaa jos salaojat päin prinkkalaa jos niitä edes on tai jos ilmanvaihdossa ongelmia. Jos asennettu ilmalämpöpumppu, niin pois päältä kun peittää mahdolliset perunakellari-hajut.
      Sama jos rännit vuotaa, niin vie kosteutta kellariin josta löytää kyllä kun etsii vain. Jos ikkunat alkuperäiset ja ehjät, niin ei tarvitse välttämättä uusia kun karmit ja muut saa kunnostamalla hyvään jamaan ja käyttöikää lisää. :) Kuntotarkistus ja etenkin kosteusmittaukset pitää tehdä kun vanhaa taloa ostaa ja osata käyttää nenää, niin pääsee pitkälle. Myös kontillaan nurkkien syynääminen juurikin märkätiloissa ja kellarissa on hyvä tehdä, koska sieltä löytyy silmäilemällä jos on löydettävää (mahdollisia kosteudesta tulleita pilkkuja jos kosteutta päässyt).
      Perustukset kannattaa käydä ulkoa läpi. Jos halkeamia niin todennäköisesti voi olla kallis korjauslasku tulossa, jos mennyt ihan rakenteisiin saakka. Mutta jos käy yhtä hyvä tuuri kuin meillä kun ostettiin -57 rakennettu rintsikka ja ainoat "viat" oli kylppärin lattian kallistuskulma hieman liian suora, rännit uusittiin ja katto sekä maalattiin julkisivu niin hyvin vähällä ollaan pärjätty. :) Tässä kuhan kerkiää, niin kaivetaan salaojat kuntoon ja ikkunoita aletaan kerros kerrallaan uusimaan, kun lahoamista on alkanut tapahtua.
      Sitten tuo öljyhomma on yksi, meillä onneksi oli vaihdettu pellettilämmitykseen öljypannut ja muut, niin tarvinnut alkaa niiden kanssa säätämään.

    • tupölkj

      Juu, kaikista pahimpia mihin on tehty remontteja, pitäis saada mahdollisimman orkkis tai korjata sellaiseksi, isoja summia ei kannata maksaa... Rossipohjan rakenne joutunee uusimaan orkkiksesta ja kattotuolien onneton puruväli on heikkous.
      Ilmanvaihtoa kannattaa parantaa... Saunoja ei kannata rakentaa sisätiloihin... Niin piipunkunto pitäis selata.

    • numero.yksi

      Selvitä onko kaikki valurautaiset viemäriputket uusittu. Siis ihan kaikki yäkerrasta kellariin ja sieltä viemäriverkostoon. 50 vuotta vanhat rautaputket ovat paperia ja ongelmia tulee 101% varmuudella. Jos viemäreissä on veto-ongelmia, niin hälytyskellojen tulisi soida. Mitään vetävyyskään ei tosin takaa, asia on selvitettävä muilla keinoilla.
      Ei oma kokemus, mutta tämä homma on nähty niin vierestä, kuin vaan voi olla. Täysin rempattu rintsikka, johon nyt tehdään uudelleen täysremontti hajonneiden viemäriputkien vuoksi. Kosteusvauriot päälle...

    • tarkista_asiat

      Jos on yhteenkään paikkaan eriste muovia laitettu, tai ullakkotiloihin pistetty spu eristyslevyä, niin unohda koko juttu. Talo on tuhottu ja alkuperäinen vapaahengittävyys pilattu, ja home on 100 varma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe