Punahattu ja neitoperhonen. Feromonit?

punahatt1

Itselläni on punahattuja ja neitoperhoset ovat löytäneet aina ne silloin kun punahattu on valmis. Olemme kesässä myöhässä. Itselläni Heinolassa alkoi kukkimaan viikko sitten. Kommentteja.

7

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sudenjälki1

      Koska ei hirveätä ruuhkaa ole, niin kerron lisää. Punahattuni ovat kerrospenkin korkeinpana. Alempana asuu lyhtykoiso ja alinpana gladiolukset. Suunta on suoraan etelään. Vettä saamme päijänteestä riittävästi.

    • stardustO9

      Voi, minulla ei ole punahatut kukkineet vuosikausiin. Jänikset ja kanit pistävät kukkavarret poikki heti kun ne alkavat kasvaa (tai viimeistään siinä vaiheessa kun kukkanuput alkavat näkyä). Odottelen nyt kallionauhusten kukintaa. Ne ovat joka vuosi houkutelleet amiraaleja ja neitoperhoja. En tosin ole nähnyt ainuttakaan neitoperhoa vielä tänä kesänä - toivottavasti niitä vielä ilmaantuu.

      • stardustO9

        No nyt ne perkuleen citykanit ovat pistelleet punaisen punahattuni viimeisetkin lehdet, enää on vain tyngät jäljellä. Keltaisessa on vielä lehdet, kukkia ei tule. Raivostuttavaa. Täytynee kuorruttaa ne valkopippurilla, mutta kun joka päivä sataa.
        No, Kallionauhukset alkoivat kukinnan. Kimalaiset ovat aivan kuin liimattuina kukkiin. Yksi vaivainen neitoperho on käynyt, samoin yksi ainut amiraali. Ei ole tämä kiva kesä perhosille.


    • Hohtopensasyökkönen

      Punahatut alkoivat kukkia aika myöhään eikä perhosia liioin näkynyt. Nyt kukinta on parhaimmillaan ja sekä amiraalit että neitoperhoset ovat löytäneet ne hyvin. Myös perhosbaarissa käy vilske - etenkin yökköset tyhjentävät antimet - -aamulla on baari typötyhjä. Kaipailen vielä herukkaperhosia, vaan ei ole ainuttakaan havaintoa.

    • Eedenistä_itään

      Sinipallo-ohdake on erittäin hyvä ja vaatimaton perhos-ja kimalaiskasvi. Minun sinipallo-ohdakkeisiin tulee myös mehiläisiä, oletettavasti pitkän matkan takaa. Taisi sen herukkaperhonenkin vierailla. Yökkösiä varten voi istuttaa köynnöskuusamia.

      • Hohtopensasyökkönen

        Kiitos vinkistä. Köynnöskuusamaa ei ole nykyisellä tontilla, pitäisi istuttaa, se tuoksuu ihanalle iltaisin. Kurkkaanpa alelavoja, jos vielä jostain löytyisi astiataimi.


    • antikani

      Meillä jänikset söivät kukkapenkin yhden ainoan kerran. Sitten suojasin sen jänisverkolla, ja siitä lähtien on saanut olla rauhassa. Isosilmäistä verkkoa kun laittaa (meillä muistaakseni 75mm), niin kukat näkyvät kauniisti ympäröivästä verkosta huolimatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      313
      3566
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1669
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1425
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1290
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1250
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1212
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      182
      1161
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1147
    Aihe