Tapahtui Hiiden kirppikseIIä

kaikenIaista

Pöydästäni katosi muumimuki. Lupasivat katsoa kameroista, josko jotain näkyisi. Viikkoa myöhemmin kysyin asiasta; eivät olleet ehtineet katsoa. Kahta viikkoa myöhemmin sama tilanne. Kolme viikkoa myöhemmin vastaus oli, että "ei näkynyt mitään".

Pöydästäni katosi mariskooli. Kamerat tutkittiin ja "mitään ei näkynyt". No kuinkas muuten, kun kyseisellä käytävällä ei kameraa edes ole.
Poimin toisesta pöydästä saman kokoisen mariskoolin havainnollistaakseni omistajalle kadonneen mariskoolin kokoa. Uusi omistaja suuttui tästä ja huusi, aionko ostaa kyseisen esineen koska pidän sitä käsissäni. Lisäraivoa hänen taholtaan syntyi kun en sekunnin sadasosassa kyennyt ilmoittamaan kadonneen mariskoolin oikeaa punaista värisävyä. Lopulta oli ilmeisesti kyseenalaista onko minulta mitään hävinnytkään.

Myöskin huomasin hävinneen kastelahjatyyppisen kolikkolippaan sekä kivitaulun (Queen of Kitchen).

Seuraavaksi katosi kaksinumeroinen luku leluja. Olin juuri järjestänyt pöydän, kun paikalle asteli kolme pikkutyttöä. Kovaan ääneen ihmettelivät kuinka pöytä olikin nyt järjestyksessä.
Jätin tytöt rauhassa katselemaan leluja ja kiersin kaupan ympäri. Kun tulin takaisin, yksi oli lattialla tunkemassa reppuunsa jotain ja muut seisoivat vieressä. He lähtivät ulos ja itse menin takaisin pöydän ääreen. Pöytä näytti tyhjemmältä.
Pian kaksi tytöistä tuli takaisin ja ilmoittivat kovaan ääneen kännykkänsä jääneen pöytään. He seisoivat pöydän edessä ja vilkuivat minua kun olinkin jäänyt heidän taakseen. Kohta soi puhelin repussa, joka siis ei ollutkaan jäänyt pöytään.

Tytöt lähtivät ulos. Kysyin omistajalta, oliko mitään pöydästä myyty ja oliko hän nähnyt kyseisiä tyttöjä. Ei ollut myynyt eikä edes nähnyt tyttöjä (vaikka he siis kävivät kahdesti).
Sanoin uudelle omistajalle, että pöydästäni on ilmeisesti hävinnyt tavaraa ja hän sai tästä kunnon raivokohtauksen. Keneltäkään muulta ei kuulemma ole varastettu. Hän huusi mm. että "Eikö tässä Hiiden kirppiksessä ole mitään hyvää?!"

Lähdin ulos ja kahdessa kohtaa pihaa oli hintalappuja leluista, jotka olin juuri ennen tyttöjen tuloa järjestänyt pöydässä. Vein laput sisälle ja kerroin asiasta.
Ex-omistaja sanoi nähneensä tytöt ja kertoi heidän käyvän siellä "joka päivä".

Kaksi päivää myöhemmin tytöt tulivat jälleen ja jäivät kiinni, koska heitä osattiin nyt "vahtia".
Olin listannut puuttuvat tuotteet ja vienyt listan uudelle omistajalle. Sain muutaman lelun takaisin parissa päivässä. Muutama lisää palautui seuraavalla viikolla. Puolet leluista on kuitenkin edelleen kadoksissa ja nyt jos joku ajattelee, että ne eivät olisikaan kyseisten ekaluokkalaisten viemiä, niin voin kertoa että jos pakettiin on pakattu kaksi tavaraa ja toinen palautetaan ja toista ei, niin...? Ja jos lappuja on pihassa vieri vieressä ja yhden lapun tuotteet palautetaan ja toisia ei, niin...?

Kirppisväki sai yhden tytön vanhemman käymään paikan päällä. Mielipiteeni oli se, että jos vanhempia/-aa ei kahdessa päivässä saa selvittamään lapsensa tekosia, niin asiasta menee ilmoitus poliisille.
Tätäkin asiaa ihmettelin, että omistaja yritti estää minua ilmoittamasta poliisille kyseisiä näpistyksiä. Kai jokainen saa ilmoittaa poliisille omien tavaroidensa katoamisesta?

Käsittääkseni jokaisessa kaupassa on tapana ilmoittaa kaikki näpistykset poliisille, joten miksi kirppiksellä näpistelijöitä pitäisi kohdella helläkätisemmin kuin tavarataloissa näpisteleviä? Jälkimmäisessä tulevat poliisit paikalle ja jopa kyydittävät näpistelijät koteihinsa.

Koska olin antanut vihjeen / osoittanut kyseiset näpistelijät Hiiden kirppikselle, muistin heidän lukuisat lappunsa pitkin seiniä, joissa luvataan ilmainen myyntiviikko sille, joka "käräyttää" myymälävarkaan. Kysyin, olenko nyt oikeutettu ilmaiseen viikkoon, niin en kuulemma ollut exän enkä nyxän mielestä.
Nyxä alkoi huutamaan "Voi herran Jumala!" ja määräsi minut sisälle (jossa ilmeisesti on mukavampaa huutaa?) - oli tuolloin ulkona tupakalla.
Vastasin että minä en vaadi mitään erityiskohtelua, mutta haluan tietää mitä ne laput seinillä tarkoittavat.

Seuraavana päivänä nyxä myöntyi viikon ilmaiseen myyntiin, mutta ilmoitti samalla, että "meidän yhteistyömme päättyy tähän!"
Minulla oli varattuna vielä viikko myyntiaikaa, mutta se poistettiin ja asiasta ei ollut edes kirjallista sopimusta, koska nyxä ei ollut sitä tehnyt.
Tarkoitukseni oli käyttää "kantiskortin" edut hyödykseni mutta se jäi käyttämättä ja korttihan on henkilökohtainen. 4 leimaa ehdin saamaan korttiini.

Mitä tulee siihen, että minä olisin ainoa keneltä on näpistetty, niin samalta käytävältä hävisi ainakin kahdesta muustakin pöydästä tavaraa ja he itse kertoivat asiasta. Olivat kertoneet myös omistajalle.

Kävin hiukan myöhemmin kysymässä, josko saan saan laittaa ilmoituksen heidän ilmoitustaululleen. En saanut, koska "yhteistyömme on päättynyt!".

3

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kolmett

      Saman huomannat monilla muilla kirppiksillä..koululaiset pöllii paljon koruja ym.

    • vääräala

      nyxä on pirun kiukkunen ihminen,ei paljon huvita käydä enää .ainakaan ostajana en viihdy enää.

    • Kirppistelijä

      En varsinaiseen aloittajan kirjoitukseen osaa ottaa kantaa, mutta asioilla on aina kaksi puolta. Ymmärsin kyllä, että "mielesi pahoitit", ja sitä tunnetta ei kukaan pysty muuttamaan. En kuitenkaan usko, että asiakaspalvelu ammatissa oleva yrittäjä heti tyrmää asiakasta, pakkohan kirjoituksestasi jotain on jäänyt kertomatta. Tai sitten on ihminen valinnut täysin väärän alan toimia.
      Hiiden kirppiksestä kun puhuttiin, niin olen itse tykännyt paikasta. Toki entisen pitäjän, Mariannen jälkeen tunnelma on latistunut eikä paikka enää ole entisensä. En tiedä miten sitä sanoisi, mutta ennen tuntui olevansa tervetullut, omistajan iloisuus iski heti ovesta ilmoille ja tuntui mukavalta. Ehkä sellainen positiivisuus elämään, aurinkoinen ote asioihin oli se mitä Marianne siellä kylvi ympärilleen.
      Toivottavasti sitä tulee vielä löytymään uudeltakin yrittäjältä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe