hallituksen jäsenet...

ling

Hei,

Tänään tuli hallituksen puheenjohtajalta viesti:
" hallituksen jäsenten tietojen päivittäminen ja yhtiöjärjestyksen muutos kaikille vaadittaville tahoille tulee maksamaan useita satoja euroja"

Tietääkö joku onko tämä totta?
Kyseinen henkilö ei halua uusia jäseniä hallitukseen ja on keksinyt liudan muitakin syitä miksei muutos kannata.

Patentti- ja rekisterihallitukseen on tietenkin muutettava tiedot. Voisiko yhtiöjärjestystä muuttaa jotenkin vai miten kannattaisi toimia?

Kiitos jos joku osaa vastata!

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AIT_isännöitsijä

      Molemmat maksaa rahaa. Yhtiöjärjestys pitää olla ajan tasalla koska se on taloyhtiön "laki". Sen mukaan toimitaan. Molemmat ilmoitetaan patentti- ja rekisterihallitukseen jonka hyväksymisen jälkeen tiedot ovat virallisia. Summat ovat pieniä eikä ole mitään tolkkua jättää rekistereihin vanhoja tietoja saati että ei tehdä muutoksia kustannusten takia.

    • ling

      AIT_ Olet varmasti oikeassa. Ihmettelen mistä hallituksen puheenjohtaja on keksinyt nämä "useat sadat eurot". Mistä löytyisi lista näistä hinnoista?
      Onko muitakin tahoja kuin PRH minne pitää ilmoittaa jotain?

      Taloyhtiö on toiminut itsenäisesti yli 30 vuotta, eikä ole ikinä ilmoittanut PRH:lle mitään aikaisemmin, vasta kun otettiin isännöitsijä. Tämä on varmaankin ollut laitonta. Vai olisiko pienillä taloyhtiöillä (4 osakasta) eri säännöt? Toimitaan kuitenkin Kiinteistöliiton ja muiden virallisten ohjeiden mukaan.

      Isännöitsijän tultua kakki on tullut kalliimmaksi, tietenkin, kun hän tutkii lakipykälät ja tietää paljon enemmän kuin me. Hankimme isännöitsijän kun taloyhtiöön on nyt tulossa paljon remontteja yms johon koimme tarvitsevamme apua. Nyt alkaa tuntua ettei ehkä olisi kannattanutkaan. Ei siis vain rahan vuoksi vaan myös hänen persoonallisuutensa vuoksi (paljastuu jatkuvasti uusia piirteitä). Kunpa olisimme näistä asioita kaikki hallituksesta samaa mieltä. No, enemmistö päättää.

      Näistä väännöistä ja jatkuvista erimielisyyksistä johtuen kysyisin myös onko hallituksesta eroaminen hankala/kallis prosessi..? Onko siitä olemassa kuinka tiukkoja lakipykäliä?

    • AIT_isännöitsijä

      Lista hinnoista löytyy PRH:n nettisivuilta. Esim. henkilöiden vaihtuminen (hallitus, isännöitsijä jne.) maksaa netissä 40 €. Muutos on tehtävä viivytyksettä. Tämä ilmoitus on ainoa tarvittava. Tietysti esim. verottajalla ja muilla julkisilla tahoilla pitää olla oikeat asianhoitajan yhteystiedot. Hallituksesta voi erota koska vain ilmoittamalla siitä puheenjohtajalle tai isännöitsijälle. Siihen ei liity mitään maksuja eroajalle. Isännöintisopimuksen voi aina irtisanoa tai pyytää isännöitsijätoimistoa vaihtamaan toisen henkilön tilalle.

      Yhtiöjärjestyksen muutoksesta päättää yhtiökokous. Sen jälkeen uusi yhtiöjärjestys ilmoitetaan kaupparekisteriin. Se tarkastaa lain mukaisuuden ja vahvistaa sen jonka jälkeen (vasta) se astuu voimaan. Vanhan yhtiöjärjestyksen voimaanastumisen jälkeen voi olla tullut lakimuutoksia ja uusi yhtiöjärjestys pitää olla kaikilta osin nykyisen lain mukainen. Ammattitaitoinen isännöitsijä osaa tehdä muutokset.

    • ling

      AIT

      Suurkiitos vielä sinulle! Tästä oli paljon apua ja mieli rauhoittui kummasti. :)

    • Vanha_täti

      Ottakaa huomioon myös, että as.oy:llä täytyy olla hallitus. Jos osakkaat eivät hallitukseen suostu, niin sitten täytyy ottaa ulkopuolisia ja kustannukset on se "useita satasia kuukaudessa".
      Pienessä yhtiössä se hallitusvuoro voi napsahtaa aika usein ja vaihtoehto on sitten se hallitusammattilaiselle maksaminen, jos osakkaat eivät halua itse vastuuta kantaa.
      Lisäksi kuluista ei voi isännöitsijää syyttää. Lait ja asetukset on asetettu isännöitsijästä riippumatta. Jokainen itse voi harkita, että ei noudata säädöksiä ja kantaa siitä sitten itse vastuun. Mutta palkattu hlö, kuten isännöitsijä, ei voi alkaa lakeja leväperäisesti tulkitsemaan.

    • köyhää.on

      Kaikki maksaa. Kannattaa vetää yhtiö konkurssiin, purkaa talo, ja muuttaa telttaan asumaan. Tosin jotain kustannuksia tulee siitäkin. Mitäs sitten kun ne iki-hallituksen jäsenet kuolevat? Sitten hallitus on varmaan pakko vaihtaa, ja PRH:n hinnastokin on jo varmaan noussut.

      Mutta aika köyhää saa olla, että pitää suositella olemaan vaihtamatta hallituksen jäseniä tai muuttamatta yhtiöjärjestystä, koska se maksaa jokusen kympin viiva pari sataa. Nämä ovat niitä taloyhtiön perus juoksevia kuluja jotka pitää olla budjetoitu vuosittaiseen budjettiin. Hallituksen jäseniä EI voi olla vaihtamatta ja yhtiöjärjestystä päivittämättä siksi, että se maksaa, saati suositella sellaista osakkaille. Näistä asioista päättää yhtiökokous, ja se, että em. asiat maksavat ei ole peruste, ettei niitä yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti toteutettaisi. Itse ehkä kokouksessa ehdottaisin ensimmäiseksi tuollaisia suosittelevaa puheenjohtajaa vaihdettavaksi.

      Teillä on varmaan suositeltu roskien viemistäkin naapurin roskiksiin tai ojaan heittämiseen, koska viikoittainen tyhjennys maksaa (ja PALJON, ainakin joitain kymmejä kuukaudessa). Toki veden käyttö teillä on ollut jo yhtiön perustamisesta saakka rajoitettu ajastinventtiileillä vain klo 16-22 väliseen aikaan, koska KAIKKIhan ovat töissä klo 16 asti perinteiseen taloyhtiöajattelumalliin (kuten lämpötolpistakin saa sähköä vain KAIKKIEN töihinlähtöaikoihin vain klo 6-8), ja kello 22 alkaa EHDOTON hiljaisuus, jolloin vettä ei muutenkaan SAA laskea. Rappukäytävässäkin näkee hyvin kulkea taskulampulla, niin kenenkään ei tarvitse maksaa muiden kulkemisten valaisua, kun jokainen maksaa itse vain ne taskulampun paristot mitä käyttää. Kaikki on säästöä.

      Onneksi nyt sentään joistain asioista on määrätty laissa, ettei säästäminen ihan naurettavuuksiin mene.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe