Äidin kuolema,maksakirroosi.

Skibbynen

Viimein tuli se viimeinen soitto sairaalasta..tällä kertaa en sitä osannut odottaa,juteltiin puhelimessakin vain joku tunti aiemmin. Vuosia kärsi loppuoireita maksakirroosista..viimeisenä vuonna meni oikeastaan liikuntakyky..syöminen ja juominen vaikeaa..kovat kivut..mitkään arvot eivät pysyneet kohdallaan..nesteen hurjaa kertymistä ympäri kehoa..kudosnesteet vuoti jaloista ja iho irtosi kauttaaltaan..Sitkeästi eli melkein 15-v diagnoosin saamisen jälkeen..käytti edelleen alkoholia. Onneksi viime vuosina sain olla paljon hänen kanssaan ja keskustelimme paljon,hoidin häntä ja hänen asioitaan melkein päivittäin..nyt on hyvin tyhjä olo..kamala sairaus niin sairastavalle kuin kaikille läheisillekkin..järkyttävää seurata sivusta toisen kitumista..voi kun he ketkä vielä pystyisivät muuttamaan elämäänsä ymmärtäisivät tehdä oikeat valinnat ajoissa..kamala tilanne kun mieli muuttuu liian myöhään ja kuolema on jo väistämätön..en toivo kellekkään vastaavaa!

4

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskoauttaa
    • Hei nimimerkki, Skibbynen

      Otan osaa suruusi. Tärkeän ihmisen kuolema on raskas asia. Sureminen vie voimia ja se on aika hidastakin. Tyhjä olo tulee kestämään kauan, huolehdi itsestäsi. Toivottavasti lähelläsi on ihmisiä, joiden kanssa voit kokemaasi sekä uutta suruasi ja menetystäsi jakaa. Tee asioita, jotka auttavat, ole lempeä itsellesi. Onneksi sait olla äitisi lähellä viimeisinä vuosina, saitte puhua.

      Meillä on elämässä asioita, joita emme itse valitsisi kohdallemme, jos voisimme ne jättää pois. Niiden kanssa on vaan kyettävä elämään. Sinä olet joutunut jo kärsimään äitisi alkoholin käytöstä ja nyt suret hänen kuolemaansa. Kannattaa myös hakea itselleen apua silloin, jos olo tulee liian vaikeaksi ja raskaaksi, ei tarvitse selvitä yksin.

      Voimia sinulle,
      Pirkko-pappi

    • heovatmenneet

      En osaa samaistua, miltä sinusta tuntuu. Äitisi sai pitää ymmärryksen noin loppuun saakka. Varmaan hän on tajunnut mihin alkoholi vie, mutta aineen ote ja riippuvuus on ollut elämänvoimaa suurempi. Toisilla riippuvuus on nii voimakas, etteivät pysty lopettamaan ja sairaus vie mennessään.
      Varmaan äidin lähtö on helpotus, kun ei tarvitse nähdä enää rinnalla kitumista. Jospa tuo sairaus on tehnyt teistä läheiset, jota ilman ette olisi päässeet tosianne tuntemaan.
      Tätini kuoli viime viikonlopulla hoivakodissa sai pitää muistin ja järjen valon loppuun asti. Monesti ajattelin, että kunpa jo Luoja ottaisi pois tylsästä laitoselämästä. Tavallaan hän hiipui pikkuhiljaa pois ja ei jaksanut enää muuta kuin käydä hoitajien kanssa vessassa viimepäivinä. Vietti muutaman päivän vuodelevossa.
      Tänään käydään tyhjentämässä huone ja hakemassa tavarat.
      Ymmärrän, että sinulla on raskasta ja suru pitkälle edessä.
      Tyhjän paikan se jättää. Ei tarvitse enää mennä tätiä katsomaan. Joskus kyllä laiskuutti lähteä sinne laitokseen istumaan ja kutomaan, mutta on siellä samalla on osastolla kaksi muuta mummoa, joihin olen joskus tutustunut ja odottavat käyntejäni.

    • Skibbynen

      Kiitoksia teille.. Äiti nukkui pois tosiaan juhannuksena..noin läheistä ei ole lähtenyt..äidille puhuin asioista joista en ole koskaan puhunut muille..soitin hänelle ensimmäisenä kun jotain tapahtui..oli se sitten hyvää tai pahaa..ikävä on valtava..päivä kerrallaan,on siitä muutkin selvinneet niin selviän minäkin. Uskon että äidin on nyt parempi olla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe