Ryyppääminen yliopistossa

nihnih

Niin, siis onko se opiskelu ihan oikeasti vain pelkkää ryyppäämistä? Minua on jo etukäteen peloteltu, että varsinkin fuksiviikko on hirveää tinaamista. Ei sellainen jaksa kiinnostaa, ryyppääminen on yliarvostettua.

13

1266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hdgdg

      Itse olen 3 vuotta yliopistolla opiskellut ja pari ollut mukana ainejärjestötoiminnassa. Moni juo (ainakin muutaman ensimmäisen vuoden aikana) melko paljon. Silti väittäisin että yli puolet ottaa aika rauhallisesti ja bilettää lähinnä satunnaisesti. Absolutisteja on ja heille ei vittuilla, osa jaksaa käydä hyvinkin mukana esim baaribileissä vaikkei juo ja osa sitten keskittyy alkoholittomiin tapahtumiin. Kyllä, niitäkin on! :D Ainakin oma ainejärjestöni on ottanut huomioon sen etteivät kaikki tykkää juoda ja fuksiviikon ohjelmassa ei ikinä ole sellaisia juttuja joka vaatisi kaikkia juomaan (esim kastajaisten tehtävät). Tärkeää on että pysyt mukana ja osallistut orientaatioviikon tapahtumiin koska siellä juuri tutustutaan ihmisiin. Yliopistolla ihmiset ovat pääosin ihan fiksuja ja hyväksyvät massasta poikkeavat valinnat (alkoholinkäytön, seksuaalisen suuntautumisen yms suhteen).

      • geilaw

        Ai seksuaalinen suuntautuminen on "massasta poikkeava valinta"?

        Just.


      • hdgdg

        No kyllä se, että on vaikkapa aseksuaali poikkeaa ainakin tällä hetkellä massasta. Violetit hiuksetkin poikkeavat massasta. Poikkeaa massasta eli on harvinaisempaa kuin heterous tai brunetet/blondit hiukset. Kummassakaan tapauksessa erilaisuudessa ei ole mitään väärää, päinvastoin. Eipäs nyt pahoiteta mieltä ihan turhasta.


      • Näinköon

        Missasit pointin. Sinun logiikallasi myös esimerkiksi persjalkaisuus tai vaikkapa keskimääräistä korkeampi älykkyysosamäärä ovat "massasta poikkeavia valintoja".


    • jovalmistunutryyppäämät

      Yliopistolla ei ryypätä ainakaan enempää kuin muualla. Suurin osa on kohtuuden ystäviä. Absolutistiakaan ei katsota kieroon.

      Yhden sellaisen tunsin, joka luuli, että opiskelu on pelkkää ryyppäämistä. Hän ryyppäsi itsensä oikeustieteellisestä vanginvartijaksi, siitä katuojaan ja nuorena hautaan. Tämmöiset ovat harvinaisia poikkeuksia.

    • EiKannataHuolestua

      Yliopistossa opiskelu on ihan niin paljon ryyppäämistä kuin vain haluaa. Isommissa yliopistoissa on oman järjestön bileitä, poikkitieteellisiä bileitä, sitsejä, vaihtareiden järjestämiä bileitä jne. Bileitä on ympäri vuoden joka viikko.

      Itselläni on jo yksi tutkinto yliopistosta ennen oikeustieteen opiskeluja, ja entisen ainejärjestöni sisällä oli muutama prosentti, jotka jaksoivat käydä paljon bileissä koko opiskelun ajan. Monesti he kuuluivat ainejärjestön aktiivisiin, jotka sitten järjestivät erilaisia tapahtumia. Suurin osa alle 30-vuotiaista, joilla ei ole perhettä tai uskonnollista vakaumusta, käy bilettämässä alussa ainakin oman ainejärjestön bileissä. Kyllä se siitä suurimmalla osalla sitten tasaantuu, että käydään vain niissä parhaimmissa kemuissa jos sielläkään.

      Ja niin kuin ylhäällä jo sanottiin, ainejärjestö järjestää myös sellaista ohjelmaa, jossa ei käytetä alkoholia. Tällaisia voisivat esimerkiksi olla lautapelailu, pihapelit, erilaiset retket jne. Alussa niitä kavereita saa, joten ei kannata jättäytyä kaiken ulkopuolelle, vaikka ei juhlimisesta niin välitä. :) Käyt sitten niissä alkottomissa tapahtumissa tai hankkiudut jo alussa sellaiseen seuraan, joka ei halua bilettää.

    • nihnih

      Kiitoksia kaikille asiallisista vastauksista, ehkä mä selviän hengissä! :)

    • tuuve1951

      Niin, kaikki opiskelunsa suorittaneet eli valmiit lakimiehet sitten ovatkin raittiita eivätkä ikinä ryyppää eivätkä varsinkaan käytä keskushermostoon vaikuttavia kipu-, ahdistus- ja nukahtamislääkkeitä.

      Voi lapsi pieni, miten alussa sinä vasta olet.

      • kaikenlaisia

        Kyllä lakimiesten ja varatuomarien joukossa löytyy niitä, joilla on huumebuisnestä, ehdottomia vankeustuomioita ja rikollisuus jatkuu ...


    • kokemuksiaa

      Itse ryyppäsin suht reippaasti ekan syksyn ja osittain keväänkin. Oli tosin moni muu samasta koulutussunnaasta, joka kittasi selvästi enempi ja jatkaa samaa linjaa nykyisinkin.

      Itse vaan vähän kyllästyin tuohon suht tiheään perseitten vetämiseen. Seuraavan päivän olotilat ja ehkä sellainen tietynlainen aikuistuminen on johtanut siihen, että otan nykyisin kevyemmin. En vaan välitä enää älyttömistä känneistä, en tosin tiedä onko niissä koskaan ollut mtn ideaa :D Paljon mukavempi sellainen leppoisa pöhnä.

      Mutta jepulis, juot justiinsa niin paljon kuin haluat. Ja ihan sama juotko alkoholia vai et - kukaan ei katso vinoon.

    • Lapin_kaamos
    • kovakäyttö

      Oikiksen puolella alkoholin käyttö on älytön!!! Jopa liiallistakin.

      Kaikkiin tapahtumiin on aina hankittu älytön määrä juomia ja ei oikeastaan muuta kuin juodaan.

      Moni opiskeluaikana hyvin aktiivinen oikkari valmistumisen jälkeen on erittäin pahoin riippuvainen alkoholista!

    • dlnfiev

      Lienee oikis ihan samaa settiä tuon suhteen, luin muutkin alat yliopistossa, ml. lääkis. Itse jo hieman enemmänkin opiskelleena voin sanoa, että iso osa on legendaa ja liioittelua. Homma on siistiytynyt paljon 2000-luvulla, ja nykyään hyvinkin "kestä". Sen näkee jo valmistumisajoistakin, jotka ovat jotain ihan muuta kuin ennen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1927
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1589
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1539
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1435
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1380
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1337
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1167
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe