Lapsettomuus johtaa eroon

toivotonta

En oikein tiedä kuuluuko tämä haasteeni tänne palstalle mutta parempaakaan en nyt löytänyt. Olen aika epätoivoisessa tilanteessa johon tarvitsisin kiperästi teidän mielipiteitä ja apua.
Olen seurustellut 6 vuotta itseäni 10 vuotta nuoremman miehen kanssa. Itselläni on jo kaksi lasta edellisestä liitosta, miehelläni ei ole yhtään joten hän todellakin haluaa oman lapsen. Ikää minulla on jo 40 vuotta joten lapsen saaminen ei olekaan enää ihan helppo juttu. Vuosi ollaan nyt yritetty ja ksi keskenmeno takana. Nyt minua on käynyt oikeasti pelottamaan että mitäpä jos en saa enää lasta, suhteemme tulee päättymään siihen. En pystyisi elämään itseni kanssa jos mieheni ei saisi hartaasti toivomaansa lasta joten minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin päästää hänet perustamaan perhettä jonkun muun kanssa. Nyt tämä tilanne vain ahdistaa kovasti koska mieheni ei vielä halua antaa periksi mutta minulla kuitenkin soi päässäni koko ajan ajatus että tämä tulee loppumaan. Masentaa enkä voi enää nauttia suhteestamme enkä tiedä jatkanko vielä vähän aikaa yrittämistä vai lopettaisinko suhteen saman tien jotta ahdistukseni helpottaisi....auttakee!

9

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rfrfrfrf

      Potkaise pellolle moinen riippakivi ja ala elämään omaa elämääsi.
      Tuollaisia veivikauloja kaikki paikat väärällään. Onko vielä tietysti työtönkin?

    • näinonnäeet

      Valitettavasti olen samaa mieltä edellisen vastaajan kanssa, että heivaa pellolle mokoma. Sen lapsen saatuanne pieleen menee kumminkin. Ei lasten saanti pitäisi olla ehto parisuhteelle. Miehellä on vikaa päässään.

    • kassuliini

      Haluatko todella itse vielä lapsen vai vain miehen mieliksi? Tätä sinun tulee pohtia tarkkaan. Sinä kantaisit lasta 9 kuukautta, ja sinä hoitaisit hänet, ja valvoisit yöt. Mies haluaa lapsen, - ihan ymmärrettävää, mutta sinä olisit vastuunkantaja koska äiti on aina äiti.
      Varmaan sinä nauttisit lapsesta. Mutta näitä asioita tulee punnita huolella, kuunnella ''sydämen ääntä'', kysy itseltäsi: yritänkö lasta vain täyttääkseni miehen toiveen?

    • mitäisehaluat

      Jos haluat lasta tilanne lienee kunnossa. Nauti elämästä, vauva tulee jos on tullakseen. Mies pysyy, jos rakastaa tarpeeksi. Ei parisuhde kestä välttämättä vaikka tulisi se lapsi.

    • Rtgucfhjk

      Noin suuri ikäero on riski. Etsi omanikäisesi mies, elät omanikäisesi elämää. Kun kysyit vastasin rehellisesti mitä mieltä oikeasti olen. Jos olisit tuttuni vastaisin toisin, kohteliaisuudesta.

    • lapsettomuutta

      Tietenkin haluan lapsen. En ikinä haluaisi lasta ainoastaan miehen takia. Mulla on yksi lapsi ennestään joten tiedän hyvin, mitä haasteita lapsi tuo tullessaan. Ainoa vaan etten taida enää saada sitä lasta. Yritän elää päivä kerrallaan ajatuksella että kyllä se tulee jos on tullakseen mutta vaikeaa se on. Eikä kyse ole siitä, että mies olisi jättämässä sen takia mutta en taida itse pystyä jatkamaan yhdessä tietäen loppuelämäni ettemme saaneet toivomaamme lasta.
      Ja toki voisin etsiä ikäistäni miestä mutta kun se ei ole sama mies kuitenkaan ;)

      • järjenääni

        Et sinä voi ennustaa suhteenne tulevaisuutta varmaksi missään tilanteessa. Ehkä saatte lapsen, ehkä ette. Jos ette saa, ehkä suhde päättyy, ehkä ei. Ja jos saatte lapsen, ehkä suhde päättyy, ehkä ei.

        Lähtökohtaisesti teidän pitäisi kuitenkin olla selvillä siitä, mitä haluatte. Haluaako mies biologisen lapsen ennemmin kuin elää perheenä sinun kanssasi? Oletko koskaan kysynyt mieheltä? Ja ihan perus juttu... Mieshän on jo isäpuoli. Miksi se biologisen lapsen saaminen olisi yhtään eri asia?

        Minun miehelläni on biologinen lapsi, jota hän näkee kerran kuussa (pitkän välimatkan takia.) Mies ei ole oman biologisen lapsensa kanssa koskaan asunut. Minulla on lapsi, joka asuu meillä. Mieheni on tuntenut lapseni siitä lähtien, kun lapseni oli 1v. Kumpikohan lapsista mieltää miehen enemmän isäkseen, mitä veikkaat? Ja kumman kanssa on tiiviimmät välit? Olisihan se upeaa jos voisi olla molempien kanssa, mutta se nyt ei onnistu.

        Pointtini on siinä, että biologialla ei ole hevon hemmetinkään merkitystä. Varsin lapsellisia ovat ne ihmiset, joilla on jo lapsia (isä- ja äitipuolet), jotka silti kokevat olevansa lapsettomia, ja pitää saada se "oma". Eläimiäkö tässä vielä ollaan, ja laitetaan geenejä maailmalle? Haloo...

        Toki jos sinun lapsesi ei ole osa teidän arkea juurikaan, niin ymmärrän halun saada lapsi perheeseen niin kovasti paremmin. Mutta silloinkin se on asia, johon sinun pitää pyytää mielipide mieheltäsi. Lapsia voi saada perheeseen myös sijaisperheenä tai adobtion kautta, jos se ei muutoin onnistu. Kotia kaipaavia lapsia kyllä maailmassa riittää.

        Jos sinä et sitten pysty miehen kanssa jatkamaan, niin sitten et jatka. Älä marttyyriksi ala kumminkaan. Sitten se ei vaan ollut oikea mies sinulle. Maailmassa on paljon yhtä upeita tyyppejä, joita voisit ihan yhtä paljon rakastaa. Ei ole vain "yhtä oikeaa".


      • ehkäehkäehkä

        Ehkä elämässä on rakkautta enemmän joitakuita kohtaan ehkä ei. Aika monia voisi rakastaa tai ehkä ei. Tunteet voivat olla voimakkaat tai ehkä ei. Asiat voi ajatella järjellä tai ehkä ei.


    • nimimerkitönj

      Aina ei toiveet toteudu nuoremmillakaan. Miehesi on ottanut sinut naiskumppanikseen ja varmaan ottaessaan tiennyt ikäsi sekä mahdolliset iän tuomat haasteet lapsienteolle? Haasteet ovat toki yksilöllisiä, toiset sikiävät 40 iässä hyvin ja toiset eivät, mutta sitä ei voi kukaan ennustaa. Pitää vain antaa luonnon hoitaa homma ja ihan ensiksi tietää miksi ollaan yhdessä. Rakkaudesta toisiinsa vai lapsien teko mielessä. :)

      Onnea sinulle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe