en kestä ajatella

loveq

Menetin rakkaan koiran 4 vuotta sitten kun olin 16 vuotta. Tuska oli käsittämätön mikään ei ole auttanut 4 vuoden sisällä ei lääkkeet ei alkoholi eikä miedot huumeet. Katselen useastin kuvia ja videoita koirastani ja aina purskahdan täyteen itkuun. Ja mietin mikä oikeus minulla on elää jos hänellä ei ollut. Aika ei ole auttanut yhtään joka päivä mielessä rakas koira joka haudattu pihamaale. Joka päivä sama tuska rinnassa mitä olisin voinut tehdä toisin. Olen kieltänyt itseltäni nautinnot koirani kuoleman jälkeeen. Mikä oikeus minulla on jos hänellä ei ole. Uusi koira on talossa olen kiintynyt siihen todella paljon. Kaiken vapaa aikani lähinnä vietän koirani kanssa luulen että en selviä tämän koiran Kuolemasta. Vaan menen mukana. Tämä ei ole mitään itsesääliä vaan ensimäistä kertaa kirjotsn tästä vähän jonnekkin.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • empaattinenminäkin

      Olet harvinaisen taipuvainen kiintymään ja kohteesi on sinulla koira. Sinulla ei ole tarvetta tai mahdollisuutta kiintyä ihmisiin. Eikö ole sisaruksia tai kavereita. Se on vain niin, että koiran elinaika ei ole pitkä kun taas ihmisen on. Jotain apua sinun tulisi saada, jos takerrut noin kovasti ja et pääse siitä irti. Ei ole herkkua, jos asiat ovat noin.

    • IkäväMyös

      On täysin luonnollista tällainen syvä kaipuu ja ikävä.
      Moni lemmikin omistaja kiintyy lemmikkiinsä sitä enemmän, mitä on lemmikin kanssa aikaa viettänyt ja lemmikistä tulee rakas, kun on tottunut siihen, että lemmikki on olemassa.
      Ei ole yhtään väheksyttävämpää, että kaipaa lemmikkiään ja itkee.
      Itse olen menettänyt omat vanhempani ja se päivä, kun vanhempani nukkuivat pois, on elämän raskain, surullisin, itkua ja kaipausta täynnä.
      Kaipaus ei koskaan pääty, vaan jatkuu koko elämän.

    • TaivasOnKotimme

      Samanlaisia tuntemuksia minullakin on, kun isäni nukkui pois.
      Vielä kun isä oli elossa, niin oli kaikenlaisia suunnitelmia ja innostusta.
      Myös sellaisia suunnitelmia sitä aikaa koskien, kun isää ei enää ole.
      Mutta nyt, kun isää ei enää ole, niin mikään ei enää kiinnosta.
      Kaikki suunnitelmat menettivät kiinnostuksensa, mitään ei tee mieli hankkia, eikä oikein harrastaa.
      Minäkin mietin, että mitä olisin voinut tehdä toisin ja miksi en ollut parempi isälleni, kun hän vielä oli elossa ja monesti olin niin itsekäs, etten tehnyt aina isän toiveen mukaan ja nyt kaduttaa, kun on myöhäistä.

      Syömisestäkään ei enää nauti ja olen luopunut nautinnoista, koska isäkään ei enää voi syödä, eikä nauttia.
      Sellainen tunne vaan on, vaikka uskon, että isä on nyt perillä Taivaassa, joka on ihmisen lopullinen koti.
      Ei vain ihmisille, vaan myös ihmisten lemmikeille ja eläimille.
      Koska Jumala on luonut myös kaikki eläimet.
      Usko ja luota siihen, että sinulle rakas lemmikkikoirasi on päässyt Taivaaseen ja odottaa sinua siellä.
      Kyllä Jumala on nähnyt kuinka valtavasti kaipaat koiraasi, niin että Jumala varmasti on järjestänyt asiat, että koirasi on sinua vastassa Taivaassa, kun aikasi on täältä lähteä.

      • taivaassatavataan

        Leo Meller (Patmos Lähetysäätiö) uskoo ihan samoin ja niin minäkin, että myös lemmikit perivät iankaikkisen elämän taivaassa. Eläinkunta ei langennut syntiin ja eivät tarvitse lunastajaa. Kun Jumala loi maailman, niin alussa ei ollut kuolemaa.


    • sisäinenonni

      Olet käsitellyt suruasi ihan väärin, olet yrittänyt peittää sitä kaikin puolin sellaisilla asioilla jotka eivät tuo sisäistä onnea ja auta käsittelemaan tunteitasi, vaan päin vastoin. Sinun pitäisi pystyä puhumaan jollekkin tästä, mielellään ammattilaiselle kun olet päästänyt asian karkaamaan käsistä näin voimakkaasti ja pitkään. Huumeet ja muut ovat varmasti vain lisänneet henkistä pahoinvointiasi ja kykyäsi käsitellä tunteitasi.

      Ole rohkea ja avoin. Sinulla on mahdollisuus ja lupa puhua, mutta sinun pitäisi ottaa asiat omiin käsiinsi. Kukaan muu ei voi tehdä sinua onnelliseksi kuin sinä itse.

    • loveq

      Kiitos kaikista vastauksista itse en ole ikinä kiintynyt ihmisiin millään tavoin niinku eläimiin johtunee varmaankin siitä, että vanhemmat ovat olleet koko elämän ajan ilkeitä minua kohtaa. Ikinä heilä ei ole ollut mitään hyvää sanottavaa pelkkää valitusta ja haukkumista. Koira oli se asia, joka toi elämän iloa ja auttoi jaksamaan eteenpäin. Tiedän kyllä, että rakkaan läheisen menetys koskettaa yhtä paljon. Kavereita löytyy muutamia heile on turha puhua, koska eivät kumminkaan ymmärtäisi. Tiedän kyllä, että tämä on oma ongelmani eikä tämä oikeastaan kenellekkään muule kuulu. Miedoilla huumella en tarkoittanut mitään riipuvuutta aiheuttavaa huumetta vaan viihde käytössä muutaman kerran kokeilut auttaisiko hetkeksi unohtamaan tämän ja lopettamaan omatunnon tuskat. Loppujen lopuksi, kun miettii mitä mailmassa tapahtuu nämä minun ongelmat ovat todella pieniä.

      • HetkestäHetkiin

        Edesmennyt koirasi ei haluaisi sinun surevan. Hän toivoisi sinun elävän ja olevan onnellinen, juuri kuten ennenkin. Ota päivä kerrallaan ja yritä nauttia kesästä, talvikin kyllä vielä tulee. Minun lemmikkini, joka merkitsi minulle jotakin rakkaampaa kuin oma äitini, menehtyi 45 vuotta sitten. Ikinä en unohda sitä koiraa. Se oli minulle äiti, sisko ja leikkikaveri. Mutta kyllä se suru ajan mittaan haalenee, älä sure.


      • taviaassatavataan

        Kuule nuori ystävä, älä kokeile mitään huumetta. Kuulin äskettäin nuoresta joka on kokeillut ensin ihan vain leikillään kavereiden kanssa mietoa huumetta, mutta jäänyt ihan eka kerroista koukkuun ja on nyt toivoton narkkari ja kuolemassa. Mitkään vieroitukset eivät auta.
        Ymmärrän suruasi koiran kuoleman vuoksi. Menetin itse koiran avioeron myötä, kun en voinut viedä sitä kerrostaloasuntoon. Täällä ei siedetä vähäisintäkään haukkumista. Kyllä suru lemmikistä oli suurempi kuin pettävästä ukosta.
        Varmaan yksi syy on että koet surun noin voimakkaana ja pysyvänä juuri tuo, että olet saanut kokea hylkäämistä ja rakkaudettomuutta. Se kaikki suru ja hellyydenvaje kiteytyy nyt yhteen menetykseen, koiran kuolemaan. Siis tavallaan suret myös menetettyjä lapsuusvuosia ja ilman jäänyttä hoivaa. Jollakin tavoin saattaisi helpottaa, jos ymmärrät tätä tunnelukkoa tältä pohjalta. Kannattaisi jutella jonkun ymmärtävän, vaikka terapeutin kanssa. Sinulla vanhemmilla itsellään saattaa olla omia tunnelukkoja ja psyykkisiä vammoja, etteivät osaa antaa rakkautta. Voi olla että he eivät ole sitä itsekään saaneet kokea.
        Mielestäni sinulla on oikeus suruun, mutta se on myös vihje siitä, että jotenkin pitäisi päästä lopulla eteenpäin ja iloitsemaan elämästä.
        Ei ihminen voi muuttaa järjellä tunnettaan toiseksi tuosta noin vain. Olen kokenut joskus samaa.
        Jospa sinulle on helpotusta, että saat jakaa tunnetta meidän kanssa.


    • SuruTyö

      Olen todella pahoillani että sanon tämän, mutta minusta sinun ei olisi kannattanut ottaa uutta koiraa vielä. Et selkeästikkään ole vielä surutyössäsi valmis ja siksi takerrut uuteen koiraan ehkä vähän liikaakin. Minun rakkaat koirani menehtyivät kolme vuotta sitten ja suru oli vain käytävä läpi. Ensin masensin itseäni vain lisää katsomalla R.I.P videoita ja lukemalla surullisia juttuja. Kun mikään ei enää tuntunut miltään lähdin nousemaan ylöspäin ja katsoin kaikki suloisia koiravideoita ja sain hirveän koirakuumeen. Ryvin siinä vuoden ja päätin että nyt olen valmis ottamaan koiran. Enää ei itketä kun ajattelen vanhoja koiriani ja pystyn muistelemaan heitä. Sirutyöni on nyt täysin valmis ja olen päästänyt kaiken irti. Jokaisella on oma tapa päästä surusta yli ja kehoitan sinua etsimään omasi.

    • kassuliini

      Ymmärrän sinua täysin. Olen hyvin eläinrakas, minulla on vain ollut aina kissoja. Vaikea lapsuus, mutta minulla on aina ollut omia kissoja. Jotkut ovat olleet erityisen rakkaita ja rakkain kissani kuoli yhtäkkiä viereeni.
      Suoraan sanoen rakastan lemmikkejäni enemmän kuin ihmisiä, paitsi siskoani joka on enää jäljellä perheestäni.
      Minulla kissojeni kuvia seinillä, osan olen ottanut eläinsuojeluyhdistyksestä jotka ovat olleet kaltoinkohdeltuja. Osa on löytökissoja. Eräs tuli pienenä pentuna pakkasella pihamaalle, siltä oli paleltunut korvat, mutta hoidin sen terveeksi ja se oli minulla kymmenen vuotta.
      Luulen, että sinulle on käynyt niinkuin minulle. Lapsuudesta johtuen kaikki tunteet ovat kohdistuneet sinulla koiraan joka hyväksyi sinut sellaisena kuin sinä olet. Se antoi sinulle rakkautta ja sinä rakastit sitä.
      En minäkään ole unohtanut tuota rakasta kissaa joka kuoli viereeni. Mutta nyt minulla kaksi uutta kissaa, - nytkin toinen nukkuu vieressäni.
      Mutta nyt sinun täytyy tarkkaan ajatella tätä asiaa: Mitä sinä loppujen lopuksi oikeasti suret? Onko sinulla jokin syvällä sisimmässäsi jokin suru, ikävä joka loppujen lopuksi ei liitykään koiraan, vaan suret jotain, - ehkä sitä että vanhempasi olivat ilkeitä sinua kohtaan? Ja kun jäit ilman vanhempiesi rakkautta tuo ihana koira oli lähelläsi ja, katsoi lempeillä silmillään, ei vaatinut sinulta mitään vaan hyväksyi sinut sellaisena kuin olit.
      Luulen, että tuntemuksesi johtuvat tästä. Siis yritä nyt erottaa nämä asiat toisistaan.
      Kun menet koirasi haudalle, sano, että lepää siellä kaikessa rauhassa, ja minä jatkan omaa elämääni. Päästä hänestä irti. Anna hänen levätä. Kiitä häntä hänen antamastaan rakkaudesta.
      Ja vielä, anna rakkautta sille koiralle joka sinulla nyt on. Jatkakaa elämää yhdessä tuon veitikan kanssa!
      Nämä ovat eläinrakkaalta ihmiseltä terveiset toiselle eläinrakkaalle! Olet ihana.

      • Keisaa

        Erittäin viisaasti kirjoitit, kassuliini. Niin se asia on. Voi surra ja kohdistaa tunteissaan surun edelleenkin lemmikkiin, ja olla kiitollinen että suru toimii jopa terapeuttina. Saa kiittää lemmikkiä ajoista, jolloin sai olla hänen kanssa kun läheiset jättivät yksin, ym. Kun tunteita on saanut käydä läpi, niin vierelle voi löytyä myös ihmisiä mutta lemmikit saa olla siitä huolimatta tärkeitä.
        Itselleni koira oli aikoinaan kai se tärkein kuuntelija ja tunteiden tulkki, mutta se on mennyt ja nyt on ihmisten aika.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe