Suomalainen nainen maailman pahin

Suomlainen

Ex-avovaimo haastoi oikeuteen elatusmaksuista. Keksi asianajajan kanssa tekaistuja harrastus- ja lääke laskuja joillla voi pumpata 2/3 palkasta. Kaikki laillista. Onko Suomi sairas ja tappava maa miehille ? On onko suomalainen nainen maailman surkein keittiössä ja sängyssä. Hah, hah ikävä kyllä.

16

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • surkimustenMaa

      Voi voi, taas yksi vastuunpakoilija, joka ei tajua, että elatusmaksut on tarkoitettu lapsen elämiseen, myös niihin harrastuksiin ja lääkkeisiin.

      Lapsi on kallis pitää ja nämä tyypit haluaisivat vierittää kustannukset ex-vaimoilleen. Pyrkikääpä lähihuoltajiksi ja katsokaa, mitä se maksaa.

    • mekkk

      Missä laissa sanotaan että lapsen pitää harrattaa jotakin ja ne harrastukset ovat ihan vapaaehtoisia ja se siitä. Kaikkeen ei pidä suostua mitä ex vaatiin .

    • jaaaaaaa

      .......................................................

    • Älävalitaitsevalitsit

      Ja suomalaiset miehet tyhmiä. Tyhmyydestään saa maksaa.

      Kohta on taas joku ämmä saatettu paksuksi ja hetken hyvin pyyhkii kunnes on taas lasku perässä.

    • oletkotyhmä

      Mitäs menit yhteen keittotaidottoman lahnan kanssa? Teit vielä lapsiakin?
      Lapset ovat myös sinun vastuullasi ja toivottavasti ymmärrät olla lisääntymättä toista kertaa.

    • näinköhänn

      Siis kuinka isoja ovat aloittajan a) palkka b) elatusmaksut? Jaksatko tarkentaa?

    • 1817

      Normaalipalkkaisen duunarin elatusmaksut ovat ~160e/kk/lapsi. Ja useammasta saa jo alennustakin. Jos palkka on pieni, pitää henkilölle jäädä käteen ~1200e/kk. Sitä enempää ei voi ottaa.

      Joko tulotaso on kovin outo tai aloittajalla on pääomatuloja jotka eivät näy palkkatuloina mutta vaikuttavat elatusapumaksuihin. Mutta kaiken kaikkiaan, ei keneltäkään oteta enempää kuin laki määrää.

      Onneksi tästä asiasta on nyt päätös josta voi valittaa. Jos katsot että sinua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti, teet valituksen päätöksestä ja siitä pääsee vallittamaan aina EU:n ihmisoikeustuomioistuinta myöten. Se ottaa nyt vähän aikaa, mutta sinä aikana päätös ei ole lainvoimainen. Jolloin sinun ei tarvitse maksaa tuota 60% palkastasi.

      Että faktat papereineen pöydälle ja valitusta väsäämään.

      • nimimerkki79

        Tuolta osin oikein, että mitä pitää suunnilleen jäädä käteen. Eli käteen on yksin elävälle jäätävä reilut 500e asumiskulut, elikkäs 1200e on hyvä arvaus.

        Mutta tuo normaalipalkkaiset elatusmaksut oli kyllä erikoinen veto... Ei elareita voi heittää millään nopalla. Jokaiselle lapselle lasketaan elatuksen tarve tapauskohtaisesti. Asiaan vaikuttaa ensisijaisesti lapsen elatuksen tarve siis, ja lisäksi elarin määrään se, mikä on toisen vanhemman elatuskyky.

        Esimerkiksi jos lapsen elatuksen tarve on 300e tarhamaksu, 270e yleisetkustannukset, 100e asuminen, 40e vakuutus ja lääkekulut, miinus 100e lapsilisä = 610e/kk. Jos lähivanhemman elatuskyky on 0e (vaikkapa opiskelija), on elarin suuruus 610e/kk. Jos lähivanhemman elatuskyky on sama kuin etävanhemmalla, on elarin suuruun 305e/kk. Ja jos lähivanhemman elatuskyky on parempi kuin etällä, on elari sitä pienempi suhteessa elatuskykyyn.

        Jos lapsen elatuksen tarve on paljon pienempi, esim ei tarhamaksua tai lääkemenoja, ja asumiskulut lasta kohti pienemmät, on tietysti elari jokseenkin mainitsemaasi suuruusluokkaa.

        Lisäksi elariin vaikuttaa luonapitovähennykset, mikäli etävanhempi on myös paljon lapsen kanssa.


    • n.t

      No jos oikeasti olet tullut huijatuksi, aina voi valittaa ja taistella oikeuksista mutta hyvin suuressa osassa näistä itkutapauksissa on kyse siitä, että se exvaimo ennen hoiti kaikki lapsiin liittyvät asiat, teki ruuat, pyykkäsi, osti vaatteet, lelut pelit ja kirjat ja kaikki ja isäntä vaan keskittyy omiin hommiinsa. Sitten kun ero iskee, voi olla monelle ihan oikeasti järkytys, että se lasten elatus maksaa, ennen sitä ei niin huomannut..

      Se ei tee suomalaisesta naisesta "maailman pahinta", jos ajaa lastensa asiaa. Voiko olla että mielestäsi tekaistut harrastukset ovatkin ihan oikeita, et ole niitä ennen vain noteerannut? Voiko olla, että ne ovat ihan oikeasti uusia harrastuksia, jotta lapset jaksavat eron myllerryksen? Jos sinun kanssa asuessa äidillä ei ollut rahaa maksaa niitä harrastuksia mutta nyt kun ei sinun elämistä tarvitse mitenkään tukea, niin hän pystyy tarjoamaan lapsilleen enemmän?

      Olen toki kuullut myös sen kolikon toisen puolen, että se nainen ihan oikeasti vaan haluaa viedä kaiken ja enemmän, mutta anteeksi vaan, kyllä sinun tekstistäsi saa sen käsityksen, ettet sinä ainakaan ajattele lapsiasi ensin vaan raha se on tärkeintä. Herranjestas jos lapsesi saa mielestäsi liikaa!

      No sen taitaa tietää miksi viesti on kirjoitettu keskellä yötä, kuppia on maisteltu ja kiukkua kerätty. Kauniita yleistyksiä vetelet, että kaikki suomalaiset naiset ovat samasta puusta.

      • häpeä

        Juu, vaikutti oikein vottaja-isukilta....nyt vaan kaikki naiset saman miehe nkanssa tekemään lisää pentuja.
        Helvetti mikä pentu on isäksi tullut, sietäis saada ympäri korvien. Menehän iskä mutsilles urputtamaan kuinka surkea isä olet. Sietää hävetä sekin akka kun ei paremmin osannut poikaansa kasvattaa.


    • laskeppatarkkaan

      Kyllä on taas tekstiä. En usko oikeuden määräävän ylisuuria elareita. Lastenvalvojatkin laskee aika pieniä summia. Kyllä näkemilläni summilla ja ansioilla kumpikin maksaa lapsen elatusta ihan omasta pussitaan. Lähes aina lähivanhempi maksaa enemmän lastensa kuluja. Elarit ei peittoa kaikkia kuluja.

    • tunarit11

      Yksinhuoltajana voin vain todeta että äitinä maksan suuremman vuokran, lapsen ruoat, vakuutukset, lääkärit, vaatteet jne ja jos summa on 160 per lapsi ja kk niin se ei tule koskaan kattamaan ne todelliset kustannukset. Isät hankkii pienen kämpän ja kiukuttelee kaikesta ja äiti joutuu sen todellisen taakan kantamaan. Kyllä ärsyttää nää ihmiset jotka ovat vierantuneet todellisista kustannuksista. Maksa kiltisi ne elatusmaksut koska ne menee lapsillesi, ei äidille! Surkimus...

    • iskähkö

      >jos summa on 160 per lapsi ja kk niin se ei tule koskaan
      > kattamaan ne todelliset kustannukset.
      Eipä 160 €/kk paljoa ole, mutta ei olekaan tarkoitus, että elatusvelvollinen maksaa kaiken yksinään.

    • EpäreiluaOn

      Ap on kyllä aivan oikeassa! Tässä maassa ollaan äidin puolella ja isältä kupataan kaikki mikä irti saadaan!!

      Olen itse katsonut mieheni ja hänen exänsä elatus asioita. Ex vaimon suuret perintöä ei oteta huomioon elatusasioissa, mutta mieheni kaikki mahdolliset tulot otetaan. Kun menin mieheni kanssa yhteen, lapset olivat 5 ja 13 vuotiaita. Vanhempi lapsista jäi isälle ja toinen äidille. Tässä tilanteessa olisi luullut, että kumpikaan vanhempi ei maksa toiselle, mutta mitäs tapahtuikaan.. isälle määrättiin maksamaan 300 euroa äidille!! Vaikka äiti oli saanut ison perinnön ja hänellä oli kohtalaisen hyvät palkkatulot.

      Isä on siis maksanut luonaan asuvan lapsen kaikki kulut. Lapsen tultua opiskelu ikään, isä on auttanut lasta kuukausittaisilla satojen eurojen koulutus avustuksella. Äiti ei ole antanut lapselleen mitään.

      Nuorempi lapsi on viettänyt kesänsä ja lomansa isällä, mutta niitä ei ole koskaan huomioitu elatusmaksuissa. Kaikkien vuosien varrella äiti on vaatinut lisä rahaa milloin pyörän hankintaan tai harrastukseen.. katos kun isän antama raha ei riitä mihinkään.

      Kyllä se kuule niin on, että tässä maassa oikeus on äidin puolella!! Mieheni tapauksessa asia on niin, että mieheni exä ei ole kustantanut mitään lapsilleen, vaan kaikki kulut molemmista lapsista on kuulunut miehelleni. Äidin perinnön ja tulot eivät kuulu mihinkään, mutta mieheltä kyllä otetaan kaikki irti.

    • äläikinämeenaimisiin

      Kun nainen oikeutetusti pitää puolensa, ilmaisee tahtonsa, sanoo suoraan, ottaa oikeutensa, jne. hän onkin hankala akka! Vastaavasti miestä ei pidetä hankalana, kun mies vaatii oikeutta. Kun nainen toimii kuten mies, niin silloin hän on "maailman pahin". -Miksi Suomessa on niin,että nainen pärjää loistavasti ilman miestä, mutta mies ei ilman naista? Ai niin, se äitylihoitaja, ruuanlaittaja, siivooja, "oma" petikaveri...

    • elluhallo

      NAINEN VOITTAA AINA(fakta)Koska olet hankkinut lapsia
      ELÄTÄ MYÖS
      NYKYÄÄN EI OLE PAKKO TEHDÄ LAPSIA!
      JÄRKI HOI!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe