Merkonomin/tradenomin koulutus ei työllistä

Miettikää

Kaikille näitä koulutuksia miettiville kannattaa tiedostaa, että yksikään suurempi yritys ei enää palkkaa näillä koulutuksilla työntekijöitä. Suomessa koulutustaso on noussut ja kun KTM:iä on pilvin pimein jonossa, niin näillä koulutuksilla ei pääse edes haastatteluun.

Vain koulutuspolitiikan muutos leikkaamalla yliopistojen opiskelijamääriä, voisi tarjota näille koulutetuille ja iäkkäämmille töitä.

27

1396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leipamäke

      Miksi pitäisi olla töissä suuressa yrityksessä? Todella iso määrä suomalaisia työllistyy pieniin yrityksiin. Olen itse ollut töissä uran alkuvaiheessa pienissä yrityksissä ns. yleissihteereinä. Kivaa hommaa se on. Palkka ei ole mitään järkyttävän suurta ja lomia harvemmin saa pidettyä koko neljää viikkoa putkeen, mutta siinä pääsee ottamaan vastuuta omasta työstään.

      Ei kaikki halua palkata sihteeriksi tai yleiskonttoristiksi yliopistokoulutuksen saanutta, koska tiedossa on, että sellainen ihminen etsii koko ajan jotain parempaa. Miksi palkata KTM, kun merkonomikin riittää?

      Nykyisin parhaiten työllistyt, jos olet myyntihenkinen ja hyvä tekemään tulosta myyntiassistenttinä tai ihan rehellisenä myyjänä. Toinen työllistävä ala on kirjanpito. Kummassakaan palkka ei välttämättä ole huikea ainakaan uran alussa.

      Omakohtaisesti suosittelen, että panostakaa kieliin. Englantia tai ruotsia pitää osata sujuvasti tai ainakin kohtuullisen hyvin. Sujuva ruotsi aukaisee ovet myös Pohjoismaihin.

      • Luuseri45

        Ennen kauppojen kassoilla oli merkonomeja nyt siellä on tradenomeja. Merkonomit ei oo enää mitään tradenomien rinnalla.


    • työtäetsivämerkonomi

      Kaveri pääsi isoon firmaan Tradenomin papereilla ja siihen firmaan muuten palkataan myös merkonomeja (toimistotyö, palkka yli 2000) ja hänet jopa vakinaistettiin, vaikka raskautui kesken määrä-aikaisen työsopparin. Mutta hakijoita paikkaa kohden on ihan äärettömän paljon. Itselläni ei ole napannut mikään työpaikka ja koulutus on merkonomi (taaloushallinnon puoli)

    • glckgnllöfdh

      Totta, suuntaus on siihen että asiantuntijat tekevät itse ns. sihteerin työt oman työn ohella. Isoissa kaupungeissa tradenomi saattaa työllistyä ihan hyviin hommiin. Pienillä paikkakunnilla työnhaku on turhauttavaa. Tradenomeja koulutetaan aivan liian paljon ja kuka vaan pääsee koulutukseen.

      10 vuotta määräaikaisena sihteerinä ja potkut äitiyslomalla. Äitiyslomaan asti olin "korvaamaton".

    • ensuosittele

      Minulla on kaksi erillistä merkonomin tutkintoa (ja erillinen yo-tutkinto). Koulutuksilla ei tee yhtään mitään. 10 000 e opintolainat päällä ja papereilla ei tee yhtään mitään. Alunperinkään en ikinä ole ollut kiinnostunut mistään merkonomin koulutuksista, mutta pelkkänä ylioppilaana ennen vanhaan ei saanut sossusta mitään, Kelasta työttömyyskorvauksia ei saanut koska ei ole ammatillista tutkintoa alle 25-vuotiaana eikä asumistukea. Suoritin ensimmäisen merknomin tutkinnon enkä saanut sillä sen alan töitä. Myöhemmin sain muita töitä, mutta ostettiin potkut ja jouduin työttömäksi, joten pyrin toiseen merkonomin koulutukseen. Yliopistoon aina halunnut, mutta koska olen joutunut ns. raskailla paskaduuneilla itseni ja asumiseni kustantamaan niin kaikki aika ja voimat menevät siihen.

      En suosittele merkonomin koulutusta kenellekään. En myöskään tradenomin. Jos töitä saa ne on suhteilla ja tai määräaikaisuuksia määräaikaisuuksien perään sekä alalla on usein vielä tosi huono ilmapiiri ja kyynärpäätaktiikka kuka saa pitää työnsä ja kuka ei. Pärställä ja suhteilla edetään.

      Kirjanpitäjäksi ei pääse ellei ole suhteita tai sukulaisen omistama firma kyseessä. Kukaan merkonomi ei osaa valmistuttuaan tilinpäätöstaitoja vankalla ammattitaidolla tai omaa 5-10 vuoden työkokemusta.

    • lumikenttä

      Olet väärässä.
      Suomessa koulutustaso ei ole noussut. Päinvastoin. Se on laskenut esim. juuri merkonomikoulutuksen osalta. Nykyään ei taoda enää olla yhtäkään kunnollista kouluttajaa sen jälkeen kun SLK (Suomen liikemiesten kauppaopisto) loppui (=yhdistyi pilipalikoulun kanssa). Muualla rappio on ollut nopeampaa.
      Oikeassa olet siinä, että koulutuspolitiikkaa pitäisi muuttaa. Muutos pitäisi kohdistua rahoitukseen. Jos valmistunut ei työllisty, 50 % rahoituksesta pois hänen osaltaan. Alkaisi koulutuksen taso nousta ja opiskelijavalintaankin kiinnitettäisiin huomiota. Loppuisi kallis päivähoito.
      Tradenomi kyllä työllistyy, ainakin vielä. Tosin silläkin puolella on alkanut olla merkkejä "rappiosta".

    • varttiveilä

      Se, että on hankkinut merkonomin tai tradenomin koulutuksen, on hieno juttu, mutta ammattitaitoa täytyy ylläpitää. 10 vuotta sitten hankittu koulutus ei riitä, jos ei ylläpidä itse ammattitaitoa tai saa työnantajalta kurssitusta.

      Varsinkin rekrytointifirmat katsovat tosi tarkkaan ohjelmisto-osaamista. Jos pääset esim. työllistämistöinä isoon yritykseen tekemään tilauksia tai laskutusta SAP-toiminnanohjausjärjestelmällä, niin se on iso etu. SAP-osaajille riittää töitä.

      Kirjanpitotaito on hieno juttu, mutta kyllä vähemmälläkin osaamisella pääsee esim. reskontranhoitajaksi. Joissakin firmoissa pääsee oppimaan avustavaa kirjanpitoa sen reskontranhoidon ohessa. Myös ammattitaitoisille palkanlaskijoille on jonkin verran töitä tarjolla.

      Jos merkonomi tai tradenomi on työttömänä, niin kehotan hakemaan esim. valtiolle vuorotteluvapaaduuneja, joihin on pakko palkata vähintään 1 kk:n työttömänä ollut työnhakija. Julkiselle sektorille pääsee, kun saa jalkaa oven väliin.

      • höpöhöpö_

        "SAP-osaajille riittää töitä."

        Ihan höpö höpöä. Ensinnäkään merkonomeille ei ole töitä riittävästi, vaikka kuinka olisi SAP-osaamista. Ihan sama onko sitä osaamista vai ei, työpaikkoja ei vain ole riittävästi, ei alkuunkaan.

        Toisekseen itsellä on sellainen kokemus, että kun ei vielä ollut SAP-kokemusta niin sitä vaadittiin joka paikassa ja harmiteltiin, että jos olisi niin varmasti työllistyisit meille jne. Nyt kun sitä SAP-kokemusta on, niin kukaan ei ole kiinnostunut työllistämään. Sen sijaan löydetään sitten joku muu tekosyy minkä takia ei sitten työllistetä. Ainoa ratkaiseva ja ratkaisevin tekijä on, että olet työtön työnhakija ja sinusta saa palkkatukea kuudelta seuraavalta kuukaudelta ja ainoastaan tällöin työnantaja on kiinnostunut palkkaamaan (plus sitten nämä suhteilla ja reittä pitkin etenevät). Sen jälkeen heitetään ulos ja sinua ei enää palkata, tilalle taas otetaan uusi, josta saadaan palkkatukea.

        Mitä vuorotteluvapaaduuneihin tulee, niin vuorotteluvapaapaikkoja on vähennetty ja vähennetään jatkuvasti. Lisäksi kukaan ei elä millään 1-3 kuukauden vuorotteluvapaapestillä ja sen jälkeen on loppuvuoden työtön. Valtiolta on myös muutenkin vähennetty paljon työpaikkoja ja sinnekin pääsee vain lähinnä suhteilla. Kyllä siellä valtiollakin on jumalaton kilpailu kyynärpäätaktiikalla kuka saa pitää paikkansa ja lisäksi aivan todella vittumainen ilmapiiri aika monessakin paikassa. Lisäksi jos olet yli 25-vuotias, mutta samalla myös alle 55-vuotias töitä on aika vaikea saada. Useat työpaikat on tarkoitettu alle 25-vuotiaille tai yli 55-vuotiaille tai vastavalmistuneille (mielellään nuorille alle 25-vuotialle). Jos taas omat hemmetin hyvät jopa suorastaan erinomaiset taidot olkoon kyse sitten kirjanpidosta tai jostain ohjelmistosta, mutta jos olet sen itseoppinut, niin kukaan ei usko eikä edes halua uskoa, että sinä osaat sen ja vieläpä erinomaisesti.

        Mitä taas tulee työllistymiseen niin se ei aina todellakaan ole työntekijän oma vika, että ei työllisty. Suurin osa työpaikoista menee suhteilla ja tiskin alta. Silloin kun haluat töitä ja haet aktiivisesti töitä, silloin sitä sinulle ei tosiaan anneta, mutta jos makaat kotona (ja luet vaikkapa samalla jonnekin pääsykokeisiin) niin tulevat kotoa sinut väkisinkin hakemaan, koska asenne on, että nämä "laiskat" työttömät duuniin ja äkkiä. Itse esim. tein eräänä talvena sotoja hakemuksia ja kävin kymmenissä haastatteluissa, olin tosi aktiivinen ja halusin oikeasti töitä, niin en sitten mistään saanut töitä, mutta sitten eräänä keväänä työttömänä luin pääsykokeisiin enkä aktiivisesti hakenut töitä, niin valtiolta soittivat ja pyysivät töihin (en edes ollut sinne hakenut töihin) ja työpaikka oli tiskin alta. Eli mikä veemäisintä, silloin kun tarvitset töitä, sitä sinulle ei anneta, mutta silloin kun et tarvitse tai et halua syystä tai toisesta niin kyllä varmasti pakotetaan sut töihin.

        Jos et omaa suhteita, se on vähän voi voi. Kokemusta ei saa jos ei ole kokemusta (tai suhteita) vaikka kuinka olisit muodollisesti pätevä. Merkonomeille/tradeille on aivan liian vähän työpaikkoja tarjolla ja useimmat pestit ovat jotain naurettavan lyhyitä määräaikaisuuksia, 9 euron päiväpalkkaduuneja, harjoittelupaikkoja tai sitten jotain osa-aikaduuneja. Millä hitolla pystyt tuollaisilla töillä ja palkoilla maksamaan esim. opintolainaa takaisin? Tähän kun vielä lisää asuntolainan, autolainan yms.

        Sen lisäksi vielä jotkut työnantajat ovat niinn mulkvisteja, että jos olet töissä jossain ja he haluaisivat palkata työttömän työnhakijan nyt ja heti ja vieläpä sinun niin hehän alkavat soitella nykyiseen työhösi ja hommaavat sinulle potkut jollain ilveellä (esim. asiakaspalvelussa heittäytyvät hyvin hankalaksi asiakkaaksi, yrittävät saada sinut mokaamaan ja tekemään virheitä ja valittavat sinusta) ja sitten luulevat saavansa palkata sinut, työttömän työnhakijan heille duuniin. Näin kieroa touhua on Suomessa, vieläpä kunnilla ja valtiolla ja nimimerkillä kokemusta on.


    • cccccccccc

      Kyllä merkonomeja palkataan, jopa johtotehtäviin. Eräässä suomalaisessa keskisuuressa firmassa viestintäjohtaja on yo-merkonomi (nainen) ja sihteerinsä kauppat.kandi, 30v nainen. Ei koulutus ole kaiken a ja o, on niin paljon henkilöstä itsestään kiinni nää asiat.

      • suhteistakiinni

        Ei se henkilöstä itsestään ole kiinni. Taidat olla kepulainen kun tuollaista paskaa jauhat.

        Se on suhteista kiinni.
        Jos on sattunut syntymään sopivaan sukuun ja isi ja äiti ovat vaikkapa johtajia
        tai
        suvussa on joku merkittävä, silmäätekevä henkilö tai sukunimi on sopivan aatelinen tai
        vanhempasi/opettajasi/sukulaisesi kuuluu johonkin sopivaan poliittiseen puolueeseen, johtotason tehtäviin tai Lions Clubiin.

        Ainoastaan itsestä se on kiinni sillä tavoin, että jos sopivasti nuoleskelee jonkun johtohenkilön persettä ja hyväilee reittä sopivasti...taikka nuorena parikymppisenä pimuna jakelee itseänsä kaikille pervoille johtotason sedille...ilmaiseksi tietty.

        Taitaa tuo sinun esimerkkisikin olla jostain Tullin tehtävistä kysymys. Vaimo pitää palkata johonkin johtotehtäviin, vaikka on pelkkä merkonomi.


    • Kombinaation_voima

      Merkonomi/tradenomi koulutus on hyvä koulutus. Itsessään ei ihmeellinen, mutta kun suoritat sopivan toisen saman tasoisen koulutuksen niin yhdistelmä, kombinaatio voi poikia yllättäviäkin mahdollisuuksia. Kun haet työpaikkaa, niin tarjoat juuri tuota "harvinaista" kombinaatiota. Yrittäjyys on hyvä vaihtoehto. Vaatii yritysidean. Se täytyy sinun itse löytää. Kielitaitoon kannattaa panostaa. Tässä maailmassa palkataan kyvykkäitä osaavia ihmisiä, joilla on skillejä ja osaamista ja kyky oppia asioita. Tutkinto on sivuseikka, jos skillit ovat huippua. Monia skillejä voi kehittää pienelläkin rahallisella panostuksella. Kannattaa etsiä duunia etenkin pienistä yrityksistä omatoimisesti. Pienet firmat ei paljoa mainosta ja kuuluttele itsestään, että hei nyt on työpaikka haettavana. Tulkaa tänne! Ei niissä myöskään ole HR tulppaa edessä raakkaamassa hakemuksia. Jos hakee vain ilmoitettuja isojen firmojen työpaikkoja, niin joutuu kilpailemaan satojen hakijoiden kanssa. Yksi valitaan 300 muuta jää rannalle.

    • Tavistavikseksijää

      No ei kai enää, kun kaikki matkii.

    • reaaliteetit

      Riippuu mistä valmistut. Jos valmistus oppilaitoksesta, joka on kuuluisa siitä, että kaikki valmistuvat, et saa mistään töitä. Jos valmistumisen eteen pitää oikeasti tehdä jotakin, työllistyt.
      Mikä kaupunki?

    • fjljhkö

      Sihteerin paikkoja hakevat nykyisin kaikenlaiset työttömät maisterit ja ne yleensä tehtäviin palkataankin.

      Sihteereistä on paljon ylitarjontaa katso esim. ammattiparometri ja yleissihteerit.

      • fjljhkö

        barometri


    • Jewel47

      Tradenomin koulutus auttaa uralla eteenpäin. Toimin myyntipäällikkönä yrityksessä, jossa työntekijöitä on 30 hlöä. Työkokemusta minulla on 5 vuotta.

    • ehtooteltus

      Aika iso osa merkonomeista/tradenomeista työllistyy myyntihommiin esim. puhelinmyyjäksi. Vaikkapa sähkösopimusten tai puhelinliittymien kilpailutusta hoitaa moni, jolla kaupallinen kokemus. Pohjapalkka on yleensä heikohko, mutta provisiot nostavat ansioita. Kiinteistövälittäjinä työskentelee myös jonkun verran kaupallisen koulutuksen saaneita. Kaupoilla on myös help desk -tukea asiakkaiden yhteydenotoille ja reklamaatioille, joihin palkataan paljon kaupallisen koulutuksen saaneita.

      Minä olen työllistynyt, mutta helppoa se ei ole ollut. On pitänyt panostaa tietotekniikkaosaamiseen, kielitaitoon ja ulosantiin. Työhakemuksien tekeminen pitää hallita kuten myös työhaastattelutilanteet. Erityisosaaminen kannattaa (kielitaito, ohjelmisto-osaaminen esim. osaa tehdä nettisivut tai osaa erittäin hyvin Exceliä, tilinpäätösosaaminen).

      Oman kokemukseni mukaan pitää tarkistaa, että palkkatoive ei ole liian kova. Myös lyhyt irtisanomisaika on etu kuten myös valmius muuttaa työn perässä. Suosittelen hakemaan myös lyhyitä määräaikaisuuksia ja osa-aikaista työtä, koska niihin on paljon vähemmän hakijoita.

      Itse teen tällä hetkellä 3 pv viikossa yhdelle työnantajalle ja 1-3 pv viikossa toiselle työnantajalle. Yhteensovittaminen vaatii tietysti vaivaa, mutta kyllä tälläkin tavalla elättää itsensä, vaikka tulot on epäsäännölliset. Toivon, että parin vuoden sisällä saisin jo paremmiin palkattua työtä tai ainakin yhden täyspäiväisen työn.

      • eienääikinäkiitos

        Itse olen tehnyt puhelinmyyjän hommia lukioikäisenä. Siihen työhön en enää mene.
        Itselläni on tietotekniikkaosaamista runsaasti, kielitaitoa on, hallitsen työhakemuksien tekemiset ja työhaastattelut. Ohi kuitenkin palkataan joko suhteilla sukulaiset, kaverit ja sussut tai sitten työttömät maisterit. Loput palkataan 1-3 kuukauden määräaikaisuuksilla, alipalkattuina tai osa-aikaisena. Osa-aikatyötä en tarvitse. Lisäksi kombinaatiolla osa-aikatyö asumistuki soviteltu peruspäiväraha/työmarkkinatuki toimeentulotuki yhteenlaskettu summa jää pienemmäksi kuin olisi täysin työtön. Siitä myös pitää vähentää työmatkakulut. Lyhyillä määräaikaisuuksilla ei elätä itseään, ei voi suunnitella tulevaa, jatkuvasti suuri stressi raha-asioista, jatkuvasti täytyisi hakea töitä (myös silloin kun on jo töissä ja työhaastatteluissa käydä virka-aikana). Niillä ei myöskään maksella velkoja. Jatkuvasti joutuu hakemaan uudestaan Kelasta ja sossusta tukia ja jatkuvasti katkaisemaan/aloittamaan saman rumban. Päätösten teossa ja näin ollen tukien maksussa kestää aina.

        Itse ajattelin kouluttautua maisteriksi, mutta en kyllä suostu maisterin papereilla tekemään mitään merkonomin töitä merkonomin palkoilla tai ylipäätänsä edes sihteerin töitä enää ikinä.


      • palkka_2800euroa
        eienääikinäkiitos kirjoitti:

        Itse olen tehnyt puhelinmyyjän hommia lukioikäisenä. Siihen työhön en enää mene.
        Itselläni on tietotekniikkaosaamista runsaasti, kielitaitoa on, hallitsen työhakemuksien tekemiset ja työhaastattelut. Ohi kuitenkin palkataan joko suhteilla sukulaiset, kaverit ja sussut tai sitten työttömät maisterit. Loput palkataan 1-3 kuukauden määräaikaisuuksilla, alipalkattuina tai osa-aikaisena. Osa-aikatyötä en tarvitse. Lisäksi kombinaatiolla osa-aikatyö asumistuki soviteltu peruspäiväraha/työmarkkinatuki toimeentulotuki yhteenlaskettu summa jää pienemmäksi kuin olisi täysin työtön. Siitä myös pitää vähentää työmatkakulut. Lyhyillä määräaikaisuuksilla ei elätä itseään, ei voi suunnitella tulevaa, jatkuvasti suuri stressi raha-asioista, jatkuvasti täytyisi hakea töitä (myös silloin kun on jo töissä ja työhaastatteluissa käydä virka-aikana). Niillä ei myöskään maksella velkoja. Jatkuvasti joutuu hakemaan uudestaan Kelasta ja sossusta tukia ja jatkuvasti katkaisemaan/aloittamaan saman rumban. Päätösten teossa ja näin ollen tukien maksussa kestää aina.

        Itse ajattelin kouluttautua maisteriksi, mutta en kyllä suostu maisterin papereilla tekemään mitään merkonomin töitä merkonomin palkoilla tai ylipäätänsä edes sihteerin töitä enää ikinä.

        Mitä väliä on sillä, jos työllistyy ensiksi osa-aikaisuuksilla? Yllättävän moni työnantaja arvostaa sitä, että on monipuolinen ja pitkäkestoinen alan työkokemus, vaikka se sitten tarkoittaisikin monia määräaikaisuuksia perä perään.

        Itse olin nuorena vastavalmistuneena nimenomaan määräaikaispätkissä töissä eli tyypillisesti 3 kk:n pätkissä. Lomakorvauksilla (2 pv/kk) elin sen ajan, ennen kuin alkoi tulla päivärahaa. Eipä sitä pätkähommaa tarvinnut tehdä kuin vajaa 2 vuotta, niin sain ensimmäisen vakituisen työpaikan.

        Nyt olen taas siinä tilanteessa, että etsin työtä, koska edellinen työnantaja meni konkurssiin. Olen tehnyt nyt kaksi pätkähommaa ja tämä viimeisin pätkä on päättymässä. Työhaastatteluissa saisin juosta harva se päivä. Kysyntää on kielitaitoiselle, ahkeralle, asiakaspalvelutaitoiselle ja iloiselle ihmiselle, vaikken mikään nuori tyttönen enää olekaan. Tämä toinen määräaikaispätkä on koostunut kahdesta osa-aikaisesta työstä (toinen 2 pv/vko, toinen 3 pv/vko). Näyttää vahvasti siltä, että seuraava työ olisikin vakituinen homma.

        Aina voi tietenkin miettiä, että "en ikinä"-asenteella saattaa olla merkitystä työllistymisen kannalta, vai kuinka?


    • joonas8789

      no niinpä

    • jep2-

      Olen juuri valmistunut tradenomi, pääsin Valiolle toimistohommiin, palkka vajaa 2100.

    • uskottavaamenoako

      Eräs ihminen on käynyt peruskoulun jälkeen pelkän talouskoulun. Nyt on eräässä henkilöstövuokrausfirmassa myyntipäällikön tittelillä töissä. Ihmetyttää vain, eivätkö tuossa työvoimaa välittävässä firmassa ole sen enempää tutkineet, että talouskoulu tarkoittaa kotitalouskoulua eikä sillä ole kaupallisen alan kanssa mitään tekemistä. Kuulostaa uskomatomalta, mutta on totta. Justiinsa googlasin ko.ihmisen nimen jotta missäköhän on. Olipa yllätys. Ja vaikka välittäisi myös siivoojia ja keittiöihmisiä, niin luulisi vaatimuksena olevan vähintään siivousteknikko tai restonomi eikä vuoden mittainen (koti)talouskoulu.

    • hcvuogiugb

      Valmistuin kolme vuotta sitten tradomiksi. Vuoden sisään valmistumisestani sain assarin töitä suuryrityksestä, vaikkakin ensimmäiset kuukaudet rekryfirman kautta. Nyt olen ollut kaksi vuotta vakkarihommissa suoraan yrityksen palkkalistoilla.

      Miten pääsin sinne? Sattumalta! Koulutukseni oli ok, mutta työkokemusta oli melko vähän. Loppujen lopuksi näillä ei ollut niin väliä. Enemmän merkitystä oli sillä, että 1) olin oikeaan aikaan oikeassa paikassa, 2) en nyrpistänyt nenääni lyhyelle sopparille rekryfirman kautta, 3) pystyin aloittamaan heti ja 3) yritykseen päästyäni tein hommat huolellisesti ja ripeästi (ja vaivihkaa tein itsestäni korvaamattoman niille, joita avustan).

    • fddfdfdfdf

      Valmistuin tradenomiksi 2013. Vuosi tästä lähdin yliopistoon täysin toiselle alalle.
      Töitä on tehty, mutta lähinnä phommia. Ehkä vielä joskus.

    • yliopistoon_

      KANNATTAA JATKAA KAUPPAKORKEAKOULUUN, ETTÄ SAAT MAISTERIN PAPERIT, SILLÄ PAPERILLA PÄÄSEE VAIKKA PALKANLASKIJAKSI TAI RESKONTRANHOITAJAKSI!

    • Avoin.työpaikka.fi

      - näinkin voi valmistua merkonomiksi, tosin en tajua että miten arpoja myymällä voi saada tutkinnon???

      "Urheilun Unelma-Arpa Oy – Helsinki, Hämeenlinna, Tampere ,Lahti
      OPPISOPIMUS - Haemme myynti- ja asiakaspalvelun tehtävistä kiinnostuneita henkilöitä koulutettavaksi oppisopimuksella MERKONOMIN tutkintoon."

      -> Tehtävänä siis myydä Suomen Olympiakomitean urheiluarpoja.

    • Anonyymi

      Jos osaa myydä, voi olla vaikka suoraan peruskoulusta. Myynnillä luodaan lisäarvoa, toimistohommilla ei. Siitä tulee se palkkaero. Puhelinmyyntiäkin on monenlaista. Jos myy yrityksille järkevää ja tarpeellista palvelua, pääsee ihan ok palkoille. Meillä 3000€ pohja bonarit kaikesta myynnistä. Ei tietysti sovellu niille, jotka lukevat spiikin paperista/näytöltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe