miten kertoa isovanhemille

turha_riita

Minulla ja miehellä on erimielisyyttä, miten ja milloin tuleville isovanhemmille pitäisi kertoa raskaudesta. Meillä on siis tulossa n. viikon päästä sukujuhlat kyseisten isovanhempien luona, joten meillä on kolme vaihtoehtoa: 1) kerrotaan puhelimessa ennen juhlia vain isovanhemmille, ja muille juhlijoille kerrotaan vasta ensimmäisen ultran jälkeen/kun 12 vko on täynnä, 2) kerrotaan paikan päällä ennen juhlia, jolloin jos emme ole ensimmäiset vieraat, kaikki saavat tietää asiasta, 3) emme kerro ollenkaan, ja joudun koko juhlien ajan kieltäytymään avoimesti alkoholista (kun vaihtoehtona on, että minulle tarjoillaan alkoholitonta vaihtoehtoa ilman suurempaa numeroa).

Itse suosisin vaihtoehta 1, koska se minusta kaikin puolin fiksuin tapa (esim tarjoiluissa voi etukäteen ottaa huomioon ruokarajoitukset), enkä muutenkaan haluaisi raskauttani huomion keskipisteeksi tässä vaiheessa, kun keskenmeno riski on vielä suuri. Mieheni suosii vaihtoehtoa 2, koska hänestä tälläisiä uutisia ei voi kertoa puhelimessa ja hän taitaa halutakin kertoa kaikille raskaudesta noissa juhlissa (en ole varma ymmärtäkö hän edes, kuinka todellinen keskenmenoriski on alkuraskaudessa).

Kommentteja? Mielipiteitä? Kaipaan kaikkein eniten ulkopuolisen näkökulmaa tähän. En ymmärrä ollenkaan mieheni näkökulmaa asiaan, joten jos joku muukin kannattaa vaihtoehtoa 2, niin kuulisin erittäin mielelläni ajatuksenjuoksun sen takana.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nkiol

      Mielestäni raskaudesta kertomisesta ei kannata tehdä numeroa. Pitäkää toistaiseksi asia omana tietonanne ja keskittykää nyt juhlan varsinaiseen aiheeseen.

      Tuskin kukaan kiinnittää suurta huomiota siihen, ettet ota alkoholipitoisia juomia tällä kertaa. Jos kuitenkin jotakuta alkoholiton vaihtoehto kohdallasi askarruttaa ja hän sen jotenkin ilmaisee, voit sanoa sivumennen olevasi mahdollisesti raskaana.

    • hosulii

      Kertoisin vasta kun ultra ohi. Kokemuksesta voin kertoa että itsellä tuli juuri km rv 11 ja oli tosi kurja selittää jälkeenpäin ja olimme kertoneet jo ystäville ja sukulaisille. Seuraavaksi kerromme vasta ultran jälkeen.

    • Äitiytyvä

      Itsekin kertoisin vasta ultran jälkeen. Voin kyllä ymmärtää halun kertoa ilouutisesta mutta tosiaan ikävä olisi selitellä jälkeenpäin jos huonosti kävisi. Me ei kerrottu kellekään ennen ultraa, alkoholittomuuden laitoin laihdutuksen (hidastaa aineenvaihduntaa yms.) piikkiin, mut jos oltais kerrottu, olis ne olleet sellaisia läheisiä henkilöitä, joille tuntuu helpolta kertoa ja joilta saa tukea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe