En voi tehdä mavea, mutta voimaohjelmaa tartteisin

cadetrytuy

ELi vähän apua tarvitsisin. Olen viimeaikoina vetänyt perus kolmejakoisella ohjelmalla enemmän bodauspainotteisesti, mutta nyt syksyä kohti on alkanut mielenkiinto vähän laskea ja aerobista tullut treenattua enemmän ja ajattelin siirtyä enemmän voimaan painottuvaan salitreeniin.
Mutta mavea en pysty tekemään, selkä hajonnut siinä niin monesti, vaikka tekniikka on ollut kunnossa ihan videoitten avulla katsottu yms.

Joten tarvitsisin apua voimaohjelmaan ilman mavea. Netistä olen etsinyt mutten ole löytänyt. Salilla kävisin sen kolme kertaa viikossa.

10

2147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • egtrh

      ??Anyone

      • endofthread

        Voimaohjelmaa ilman maastavetoa EI OLE. Opettele tekemään liike oikein.


      • dfsdgb
        endofthread kirjoitti:

        Voimaohjelmaa ilman maastavetoa EI OLE. Opettele tekemään liike oikein.

        eipä ollut yllätys ettei tältä paskasaitilta mitään apua saa taas mihinkään


      • Blueteam
        dfsdgb kirjoitti:

        eipä ollut yllätys ettei tältä paskasaitilta mitään apua saa taas mihinkään

        suosittelen juoksumattoa, liikennekartioharjoittelua sekä statiinia


    • Jimmmm

      Wendlerin 5/3/1
      Jätät maven pois ja keksit jotain tilalle.
      Toimii mulla tuo ohjelma!

      • maastavetoEHDOTON

        "Jätät maven pois ja keksit jotain tilalle."

        Ohjelmien idea on, että ne tehdään tismalleen niin kuin on kirjoitettu. 5/3/1 ei ole enää 5/3/1 kun sitä alkaa muuttelemaan eikä ohjelma enää toimi.

        MAASTAVETO ON 100% TURVALLINEN LIIKE KUN SEN OPETTELEE TEKEMÄÄN TEKNISESTI OIKEIN JA MALTILLISILLA PAINOILLA!!


    • vm43

      Kokeile hack-kyykkyä tangolla. = mave mutta tanko kulkee pohkeiden ja reisien takana. Turvallinen selälle ja polvien nivelsiteille.
      Käytän sitä maven apuliikkeenä.

      • maastamaasta

        Hack-kyykyn biomekaniikka on täysin erilainen normimaveen verrattuna eikä se kehitä yhtä tehokkaasti selkää ja takareisiä. Se on lähempänä kyykkyä kuin maastavetoa kuten nimikin kertoo. Liike vaatii runsaasti notkeutta, että sen pystyy ylipäänsä suorittamaan ilman että tanko tökkää perseeseen, mielestäni se on jopa etukyykkyä haastavampi liike.

        Maastavedon lähin korvike on hyvää huomenta, mutta mikäli maastaveto on mielestäsi vaarallinen, on hyvää huomenta vielä vaarallisempi.


      • maastamaasta kirjoitti:

        Hack-kyykyn biomekaniikka on täysin erilainen normimaveen verrattuna eikä se kehitä yhtä tehokkaasti selkää ja takareisiä. Se on lähempänä kyykkyä kuin maastavetoa kuten nimikin kertoo. Liike vaatii runsaasti notkeutta, että sen pystyy ylipäänsä suorittamaan ilman että tanko tökkää perseeseen, mielestäni se on jopa etukyykkyä haastavampi liike.

        Maastavedon lähin korvike on hyvää huomenta, mutta mikäli maastaveto on mielestäsi vaarallinen, on hyvää huomenta vielä vaarallisempi.

        Aloittaja valitti selkäänsä ja juuri siihen halusin vastata.
        Turvallinen selälle ja polville!
        Olen itse heikkojalkainen ja minulle hack on toiminut tehokkaana apuliikkeenä antaen puhtia lavasta irroitukseen. Veto ei jää selkävoittoiseksi.

        Notkeusvaatimus tuntuu lioittelulta koska 71v, 65v ja 50v ukot pystyvät tekemään sitä vaikeuksitta muutaman kokeilukerran jälkeen.


    • valmentaja74

      Pari kertaa omat välilevyt pullauttaneena ja kuntouttaneena sekä valmennuksesta jotain tietävänä yritän vastata asiallisesti.

      Jos selkä on kansankielellä "pastana" niin välttämättä se ei enää ikinä tule kovaan voimanostokuntoon. Tämä ei silti estä harjoittelemasta, mutta kannattaa hyväksyä että mitaleille ja vanhoihin maksimeihin ei ehkä enää ikinä pääse.

      Jos selän kanssa on ongelmia, niin kyykyistä ja mavesta on hankala odottaa huipputuloksia. Penkkaaminen onnistuu paremmin, joskin siinäkin tarvitaan rangan tukea.

      Sinuna ottaisin painopisteeksi tuon selän kuntouttamisen ja vahvistamisen. Varsinaisen voimanostoharjoittelun tekisin penkkipunnerrukselle. Ja sitä mukaa kun selkä vahvistuu ja tuntuu kestävän kuormaa, voi muuttaa kyykkyjen ja maven ohjelmointia enemmän voimanostosuuntaan. Tämä on kuitenkin hidas prosessi ja vaatii malttia, mutta tulokset paranevat nopeasti kun paikat alkaa kestämään. "Hidas" tässä yhteydessä tarkoittaa kuukausia, jopa vuotta-kahta; riippuu kysyjän iästä joka ei käynyt ilmi.

      Ammattitaitoisen valmentajan tai fysioterapeutin palkkaaminen kannattaa aina, samoin asiointi jossain urheiluklinikalla. "Ammattitaitoinen" tässä tarkoittaa kilpaurheiluun erikoistunutta ammattilaista, joka ymmärtää että kipeänäkin halutaan harrastusta jatkaa ja kuntoutua siitä. Hyviä esimerkkejä ovat painonnostoa/voimanostoa harrastavat tai kuntouttavat fyssarit jotka todella tietävät kuinka kuuluu menetellä.

      Esim. Wendleriä tai Smolovin kyykkyohjelmaa voit ihan hyvin soveltaa penkkipunnerrukseen niin pääset heti voimailemaan. Muuten sitten mavea ja kyykkyä kuntouttavasti tuntuman mukaan, maltilla painoja lisäten. Ja sitä mavea voi tehdä vaikka 20 kg tangolla alkuun, pienin korotuksin; vaikka 2,5kg/vko. Näinkin menetellen vuoden päästä on 150 kg tangossa ja kahden vuoden päästä 280 kg jos kehitys olisi täysin lineaarista - ja tuolla aikavälillä varmasti selän kunto selviää kestääkö vai ei. Ja jos mave ei onnistu edes 20 kg tangolla, silloin on syytä harkita muita liikuntamuotoja ensin tämän akuuttivaiheen ajan. Mutta heti kun pystyy niin tankoon kiinni, siitä se lähtee.

      Eli penkkiä vaikka wendlerin mukaan, kyykkyä mavea mukaan kunnon mukaan ja keskivartaloa vahvistavia apuliikkeitä joka treeniin.

      Tsemiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1656
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1148
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1136
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1031
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      952
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      937
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      824
    Aihe