Lammi-kivitalot fuusioituu

Myyntisakkaa

Kovat on ajat! Ei voi mitään.......

38

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkuluuruuuh

      mistä tiedät että fuusioituu

      • eumikäänihme

        No jos liikevaihto tippui viime vuonna yli 30% ja tulos lähes millin tappiolla, niin ei kait siinä muuta vaihtoehtoa ole kuin fuusioitua emoon... Tuotehan ei kummoinen ole ja palvelua ei ole Lammilta saanut edes rahalla. Ihmiset äänestävät jaloillaan, niin se vaan menee


      • wedwadhdtv

        Ja emon tulos -362k€


      • eituuoleehelppoo
        wedwadhdtv kirjoitti:

        Ja emon tulos -362k€

        Molemmat ovat kuralla... Niin vuodenvaihteessa lopettava Lammi-kivitalo Oy, kuin Lamminbetoni Oy:kin, joka koittaa myyntiyhtiön tuhkista nostaa Lammia taas esille. Vaikeaa tulee olemaan Lammilla, kun markkinat ja rakentajat huutavat palvelua, mutta tarjolla on vain lamminbetonia ja sen taustalla toimiva insinööriporukka, jonka ajattelu perustuu tuotanto-, ei asiakaslähtöisyyteen.


    • kalleinjahuonoin

      Täysin osaamaton porukka kun valuharkkorekeä perässään vetää niin tässä tulos. Kilpaa ovat vuosia haukkuneet muita tuotteita ja tähän asti tuo strategia toimi. Saisi mennä konkurssiin koko puulaaki

      • kuolotuloo

        Ja mikä firma sitten hoitaa hommansa kannattavasti näinä aikoina? Ei taida montaa materiaalitoimittajaa olla pää pinnalla. Tuotantokustannukset ovat Suomessa pilvissä ja Euroopasta pukkaa rakennusmateriaalia jatkuvalla syötöllä Suomeen. Jos joku tajuaisi tarjota edes jotain palvelua kivikasan lisäksi, niin voisi kauppa käydäkin. Nyt vaan eri harkkotoimijat ovat pelkkiä materiaalitoimittajia. Sellainen sillisalaatti, jossa yksi taho suunnittelee, toinen toimittaa materiaalia, kolmas urakoi, neljäs yrittää sovitella pakettia kasaan ja viides maksaa ja vastaa kaikesta... ei vaan tahdo toimia. Puutalopuolella osaavat tarjota palvelua ja laajempia kokonaisuuksia. Siksi kivitalotoimijat kuolevat pois


    • Bulkkitavaraa

      Harkkokasan voi ostaa jatkossa Lammin Betonilta. Yksi turha välikäsi jää pois pelistä.

    • BauHerr

      "Harkkokasan voi ostaa jatkossa Lammin Betonilta. Yksi turha välikäsi jää pois pelistä."

      Ai jaa. Itse ostan Puolasta. Ns. merkkituotteita ovat ja olen alkanut epäillä, että samaa tavaraa myydään Suomessa triplahintaan eri nimellä.

      Tänään jos tilaan, niin ensi viikolla on rekka pihassa.

      • puhuteriasiasta

        Siis vastaavia harkkoja kuin lammilla saa Puolasta? Ettei vain olisi höttöbetonia!


      • Valumuottieihyvä

        Kuka hullu nyt oikeasti itselleen valumuottiharkoista talon tekee. Kallista on betoni valaa työmaalla muotteihin ja säätää samalla tekniikkaa valun sisään. Tulee kokolailla huono lopputulos ja samalla kallis. Toimivuudesta, eli valun onnistumisestakaan ei juuri ole takuita. Umpikivestä kun tekee, tietää varmasti että tulee hyvä. Tekniikan voi sitten kuivissa sisätiloissa rauhassa asennella. Tämä on se yksinkertainen syy miksi valumuottiporukat ovat pinteessä.


      • sopiikanalaan

        Ja katsella siporexin halkeamia!


      • Kdkddjj

        Siinä se valuharkkoseinä halkeaa kuin siposeinäkin. Kivitalon halkeaminen johtuu aina perustusten liikkumisesta... Eli se tuosta väitteestäsi.


      • odme78

        Toivottavasti et rakenna muille.. Perustukset eivät liiku.


      • kaöle71

        Jos ei perustus petä niin kivitalo ei halkea. Ei myöskään sipotalo... Sitäpaitsi roudan päälle tehty tai huonosti tiivistettyyn maahan tehty perustus pettää jossain vaiheessa varmasti. Samoin suoraan kallion päälle tehty.


      • alaarvoista

        Täällä kun joku kirjoittaa Lammista jotain negatiivissävyistä, niin eiköhän lammilaiset ole täällä heti kirjoittamassa lammikoulussa oppimaansa siporex-sontaa... Tämä taitaakin olla se syy miksi Lammilla menee heikosti. Eivät ilmeisesti löydä omasta tuotteestaan riitävästi hyviä ominaisuuksia.


      • Seonominaisuus

        Ei tarvitse kovin paljoa ymmärtää fysiikkaa kun tietää kumpi halkeilee helpommin- kevytbetoni vai OIKEA BETONI. Siporex ei kestä yhtään vääntöä ja se halkeilee aivan hirveästi.


      • olethukassa

        Jepjep... Kannattaa jatkaa fysiikan opiskeluja vielä hieman. Kysyppä ensin joltain ammattitaitoiselta rakennesuunnittelijalta kummasta voi tehdä korkeamman seinän. Valueristeharkosta vai siporexista... Saatat yllättyä vastauksesta ;)


      • normifysiikkaa

        Älä sekoita asioita. Kyllä siporex kestää hyvin puristusta. Mutta se ei kestä vääntöä. Koitapa tehdä sipoharkosta maanpaineseinä. Leviää kuin hujasen eväät.


      • BauHerr

        Kokemusperäisesti sanoisin, että betonin kanssa tulee aina halkeamia riippumatta tuotteesta. Kuivumisutistuminen iskee joka tapauksessa. Suurin osa halkeamista on mikrohalkeamia, eikä niitä silmällä nää.

        Ihan sama onko kyseessä papubetoni, karkaistu betoni tai betoni betoni.

        Kuvimisolosuhteet ratkaisevat, kunka paljon on injektoitava. Karkaistun kanssa tulee vuorenvarmasti ongelmia riippumatta siitä pettääkö perusta vai ei. Halkeilu on sen "ominaisuus".


      • reiska65mää

        Olen asunut siporextalossa, jossa on siporex maanpainelementit kellarissa, jo kohta 10 vuotta. Ainoa halkeama on yhden väliseinän ja rungon saumassa. En oikein ymmärrä mistä tämä väite että siporex halkeilee, tulee. Tietääkseni siporexista on tehty taloja 40 luvulta saakka, tuhansia taloja... Ja nytkö joku väittää, että ne halkeilee. Taitaa olla ankka koko juttu.


    • Lakkaapukkaa

      Kylläpä on Lammin myynti romahtanut. Taitaa olla väärä konsepti.

    • eimitäänuutta

      Mites tuo Lakan konsepti poikkeaa Lammista, kysyn vaan? Samaa paskaa valuharkkoa samoille höynäytettäville rakentajille. Ei mitään uutta.

      • harkkokasa

        Mitäs sinä myyt?


    • hyväjahalpaeps

      Epsiä. Kevyempi nostella kuin tuo seläntappoharkko ja tulee hyvä halvalla

    • Lammihiipuu

      Onkohan Lakka jo ohittanut myynnissä. Weberkin on kannoilla.

    • raksaaja

      Mistä tuorein markkinaosuuksien selvitys?
      Tuolla väitetään että Lammin osuus olisi ylivoimainen.
      http://www.suomirakentaa.fi/

      ja paljonkohan kaikki valuharkot yhteensä vs kassubetonit vs papanatyms.

      • lisääjä

        tuolla hieman tarkemmin
        http://www.suomirakentaa.fi/talopaketit/puu-kivi-vai-hirsitalo


      • raksaaja

        Ei siis löydy näyttöä joka puoltaisi valuharkkovalmsitajien ahdinkoa?
        Ja Lammi edelleen suurin kivitalojen tuottaja?
        Vai?


      • onnellinenSipokki
        raksaaja kirjoitti:

        Ei siis löydy näyttöä joka puoltaisi valuharkkovalmsitajien ahdinkoa?
        Ja Lammi edelleen suurin kivitalojen tuottaja?
        Vai?

        Kivitalojen markkinaosuus muistaakseni huiteli parhaimmilllan 10% hujakoilla. Jämerä ja Lammi olivat aika tasoissa ja sitten tulivat muut. Nykyään kevytbetonimarkkinoilla on muitakin ja Aeroc osti Jämerän joitakin vuosia sitten ja myyvät tavaraa molemmilla tuotenimillä.

        Eiköhän valuharkkovalmistajien ahdinko johdu kivitalojen kaventuneesta markkinaosuudesta sekä siitä, ettei taloja yksinkertaisesti vain valmisteta nykyään kovinkaan paljoa.

        Kysymysmerkkinä kuinka näitä tilastoja tehdään nykyään? Jos ostaa vaikka valuharkkoja rautakaupasta, niin kuinka talovalmistajaksi saadaan vaikkapa Lammi? Eihän puutaloissakaan valmistajana ole lautatarhuri joka laudat on sahanut, vaan esim. Kastelli. Jos on kyse suunnittelusta, niin kaikkia harkkoja suunnittelevat myyjien kautta verkottuneiden suunnittelijoiden lisäksi ns. villit. Tuskin sunnittelijat mitään ilmoitusta johonkin suuntaan tekevät.


      • EipoleLammiykkönen

        Jos mitataan sitä, kuka itse eniten kivipientaloja Suomeen urakoi, niin se ei ainakaan ole Lammi. Lammihan toimittaa vain materiaaleja


      • raksaaja

        Suomirakentaa sivuilla väitetään että kivitalotoimittajista:
        Lammi-Kivitalot on suurin 3.9% markkinaosuus.
        Aeroc-Jämerä 1,3%
        Lakka 0,9%
        (luja-kivitalo, Basso yms. sitten tuota pienempiä osuuksia)

        Kivitalourakoitsijat on sitten oma lukunsa.
        Tiedossani ei ole että esim. Lammi-Kivitaloilla olisi edes ollut omaa urakointiporukkaa.

        Ja toki, sana "talopaketti" ja "kivitalopaketti" voivat olla kovin erilaisia käsitteitä.

        Käytetyistä materiaaleista minulla ei ole haisuakaan. Melkein kaikilla harkkovalmistajilla on myös valuharkkoja mallistossaan (paitsi aeroc-jämerä), joten luulisi niiden osuuden olevan moninkertainen muihin verrattuna... joskin myös kevytsoraharkkoja löytyy monilta valmistajilta, myös aeroc-jämerä käyttänee edelleen yleisesti kevytsoraharkkoa maanalaisissa osuuksissa.
        Ja aiemmin esim. mammuttihirsi käytti lammin valuharkkoja rinnetaloissaan ym...

        ((Ymmärrettävästi kevytsoraharkko on edullisin sokkelin rakentamiseen, en tiedä olisiko estettä tehdä myös valuharkkotalojen sokkeleita kevytsoraharkoista... vai eikö sen kantavuus riitä?))

        Summa summaarum... veikkaan että... vaikka kevytsora on halvin ja vaikka siporex yksinkertaisin, taitaa valuharkot olla ylivertaisesti käytetyin kivitalojen materiaali, edelleen. Lammikivitalojen osuuskin tuplaten suurempi kuin seuraavaksi suurimman kivitalo"paketin" toimittajan.


      • montakatsontokantaa

        Fakta: erilaisista valuharkoista (Lammi, Lakka , eps-muotit jne) tehdään eniten kivitaloja, kevytbetonista toiseksi eniten ja papuharkosta kolmanneksi eniten... Joku hullu tekee betonielementeistäkin. Toinen fakta: Lammi myy määrällisesti eniten materiaalia pienkivitaloihin ja kolmas fakta: Jämerä rakentaa (eli urakoi) määrällisesti eniten pienkivitaloja Suomeen. Nämä ovat kaikki eri asioita ja joku arvostaa toista, toinen toista asiaa.


      • onnellinenSipokki
        montakatsontokantaa kirjoitti:

        Fakta: erilaisista valuharkoista (Lammi, Lakka , eps-muotit jne) tehdään eniten kivitaloja, kevytbetonista toiseksi eniten ja papuharkosta kolmanneksi eniten... Joku hullu tekee betonielementeistäkin. Toinen fakta: Lammi myy määrällisesti eniten materiaalia pienkivitaloihin ja kolmas fakta: Jämerä rakentaa (eli urakoi) määrällisesti eniten pienkivitaloja Suomeen. Nämä ovat kaikki eri asioita ja joku arvostaa toista, toinen toista asiaa.

        Onko teikäläisellä jotain tilastoja, vaiko mutua?

        Meikäläisen mutun mukaan kevytsoraharkoista rakennettaisiin eniten. Mutun pohjalla aivan mitä katsellut viimeaikoina tehtyjä taloja. Tässä lähistöllä n. 20 taloa rakennettu ja kaikki ovat olleet papanaa pl. yksi kevytbetoni. Näissä varmaankin vaikuttaa erittäin paljon lähiseudun myynti- ja suunnitteluverkosto, sekä pystyttäjät.

        Näitä valmistajiahan on useita, kuten
        HB
        Lammi
        Luja
        Lakka
        Jämerä
        Aeroc
        Rudus
        jne.

        Fuusioitumista luulisi tapahtuvan paljon. Toimittajia on yksinkertaisesti liikaa. Lisäksi ulkomailta tuonti kasvaa jatkossa jolloin valmistus Suomessa vähenee.


      • terästä
        raksaaja kirjoitti:

        Ei siis löydy näyttöä joka puoltaisi valuharkkovalmsitajien ahdinkoa?
        Ja Lammi edelleen suurin kivitalojen tuottaja?
        Vai?

        Suomessa ei ole yhtään "kivitalotehdasta", kaikki ne on betonia ja huonoa vielä kaiken lisäksi


      • raksaaja

        Onko maailmassa yhtään "kivitalotehdasta"?
        Onko edes tehdasta joka tekisi "kiviä" talonrakentamista varten?

        (toisaalta hiekkakin on kivimurskaa, harkkotalot tehdään siis kivimurskasta, samoin täystiilitalot ym.)

        Miksi mielestäsi harkkojen valmistuksessa käytetty betoni on "huonoa"?
        Nähdäkseni se on erittäin hyvää siihen tarkoitukseen mihin sitä tarvitaan. Kevytsoraharkoissa sementti/betoni sitoo kevytsorarakeet harkoksi ja hoitaa tehtävänsä todella hyvin, jne...


    • kuihtuukuihtuu

      Onko myyntipäällikkö saanut kenkää? Ei näy nimeä netissä...........

      • gryndaajaHessu

        Kaikkihan siellä on saaneet kenkää. Lammiharkkotehtaan haalariporukka koittaa rääpiä kasaan sen minkä pystyvät enää. Itse en kyllä talopakettia uskaltais tuosta putiikista ostaa... Vaikka palveluahan tai asennusta tuolta ei ole ennenkään saanut, niin nyt ei voi kyllä olla enää varma tuleeko edes oikea määrä tavaraa oikeaan aikaan ja paikkaan. Taidan alkaa gryndaamaan ihan perinteisillä tuotteilla jatkossa... Ei tuo Lammin tuote muutenkaan häävi ollut rakentaa... Ei ihme että meni nurin koko pulju.


      • moneytalksjälleen
        gryndaajaHessu kirjoitti:

        Kaikkihan siellä on saaneet kenkää. Lammiharkkotehtaan haalariporukka koittaa rääpiä kasaan sen minkä pystyvät enää. Itse en kyllä talopakettia uskaltais tuosta putiikista ostaa... Vaikka palveluahan tai asennusta tuolta ei ole ennenkään saanut, niin nyt ei voi kyllä olla enää varma tuleeko edes oikea määrä tavaraa oikeaan aikaan ja paikkaan. Taidan alkaa gryndaamaan ihan perinteisillä tuotteilla jatkossa... Ei tuo Lammin tuote muutenkaan häävi ollut rakentaa... Ei ihme että meni nurin koko pulju.

        Joo kyllä ne gryndikohteet on tehty betonielkuilla tähänkin asti. Mitä vähemmän apinoita pyörimässä työmaalla ja tunteja tekemässä sitä parempi. Kappaletavarasta ( minkämerkkisistä harkoista vaan) tekeminen on amatöörien puuhastelua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe