erityislahjakkuudet ja tyossakaynti

erityslahjakkuus

kuvataidealalla on ehka tavallista useammin mukana meita erityislahjakkuuksia, joista tiedetaan, etta ne on olleet psykiatrisissa hoidoissa. sitten mukana on porukkaa, jotka on olleet psykiatrisissa hoidoissa, mutta sita ei ehdottomasti saa tietaa. moniko naista, joiden hoidoista ei ehdottomasti saa tietaa, on opiskellut myos lakia tai he ovat ammatissa toimivia juristeja?

hei haloo, tulkaa ulos kaapeista!!

t. annukka majamaeki
-67, psykiatrisia hoitoja vuodesta -90

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hienooooo

      Nimenomaan hienoo että noin tulet ulos kaapistasi ja arvostan sitä suuresti.
      Valitettavsti uskon kuitenkin että olet yksi poikkeustapaus joidenkin harvojen joukossa.
      Minä tiedän moniakin jotka ovat tuollaisia "erityislahjakkuuksia"....tosi itse kutsun heitä monilahjakkaiksi mutta ei heidän psyykessään ole mitään vikaa. Toiset vaan haluavat vetäytyä yksinäisyyteensä kun ovat "luovassa hetkessä".
      Hyvissä ja todella lahjakkaissa kuvataiteilijoissa samanlainen luomiskyky myös esimerkiksi musiikissa ja yleensä he osaavat myös soittaa useampia instrumentteja. Kutsun erästä tuollaista monilahjakasta tuttavaani älyköiksi. Älykkyys ihan loistaa päälle päin.
      Minä uskon- ja väitän tietäväni että myös sinä olet erittäin älykäs. Tyhmät eivät paljasta itsestään tuollaisia totuuksia. Sinä olet valtavan itsevarma itsestäsi. :)

      • Tottamaaria

        Kun on lahjakas kuvataiteessa ja musiikissa, on taiteilija oikeasti.
        Annukka, se että olet ollut psykiatrisessa hoidossa, ei merkitse sitä että olisit kelvoton meidän muiden joukossa. Olet ihan täysvaltainen jäsen meidän muiden erikoislahjakkaiden joukossa. Se että olet erikoislahjakas, kertoo että olet älykäs ja lyöt laudalta kevyesti monet itsensä kehujat kuten muun muassa tälläkin palstalla eräskin tutuksi tullut muita oikeita taiteilijoita dissaileva ja kadehtiva kusipää joka on itse näyttänyt että ei ole mikään ruudin keksijä älyllisesti.
        Kuvittelee itse olevansa kuvataiteilija, runoilija ja vielä jopa kirjailija vailla minkäänlaista järkevää näyttöä.


    • muitakinongelmaisia
    • rtkk

      Tuskin monikaan taiteilijoista tarvinnut käydä hermooparantolassa. Erikoista tuo taudin eteneminen: Esin meni järjen valo ja sitten päässä pimeni ja tuo järjenmenetys ja sitten oli hermoromahdus ja sitten mielenterveys meni. Viittaisiko tuo aivokalvon tulehduksiin tms. Erikoista oli se kuppataudin eteneminen ranskalaisissa taiteilijoissa,jpka vei 7 vuodessa hautaan. Eli voi laskella ranskalaisten taitelijoiden mallien käyttöä, keltä tuo tauti kellekkin oli tarttunut. Viimeisessä vaiheessahan tuo tauti eteni aivoihin. Van Gogh'n käsi alkoi vapisemaaan. Mutta taudin viimeississäkin vaiheissa malariatautisen veri paransi sairaaan.

    • stopus

      tuskin haluaa jäädä masennustilaansa vuosikausiksi. Sen ymmärtää vasta kun on päässyt sieltä pois, sillä suuri osa elämästä on luistunut ohitse.
      perhe
      työ
      koti
      ym.

      pyhitetty olkoon jäljelle jäänyt koska hän tuntee ihmisyyden arvon paremmin kuin kukaan

      ...ja elämä on muutenkin on laaja alaista eikä kaikkea jaksaa/haluaa/voi kokea

      ...keskitymme pariin olennaisempaan, onneksi.

      jos mielenterveys on osa henkilön identiteettiä (sillä toiset eivät ajattelee koko asiaa), niin taiteellisesti siinä ei ole estettä. Lisäksi suomen laki tukee hyvin tai mukavasti koko hoitoa....saa ruokaa, kotia...aikaa. Ulkomailla saa tukia kanssa tähän. Maailma edistyy, vaikka lääketiede ei erityisemmin ole päässyt vielä pilleriä pidemmäksi. Hullun maailman kuva on epätodellista. - sanovat.

      Hullun maailman kuvassa on vastinetta maailmassa, mutta tuskin yhdistävää tekijää normaaliin olemassaolonn. Jokin estää. Siksi hullun ase on Taide: kuva-ääni-liike-ym. Hullun on raivattavaa kanavat uusiksi. Luotava uudestaan elämänsä. Tässä on vahvuutta. Lääketiede estää hullua SELITTÄMÄSTÄ/NÄKEMÄSTÄ maailmaa siten, miten hän näkee. Tiede leimaa hulluksi häntä. Kuitenkin ihminen elää tilassa, joka jatkuu ikuisesti. Tuskin hulluus on olematonta, että sitä ei ole olemassa. Hulluus on vastinetta jollekin, siksi jotta hullu parenisi, niin hänen pitää 1) uskoa itseensä, jotta osaa ottaa etäisyyttä auktoriteettiin (vaikka tekisi yhteistyötä), 2) rikottavaa kaikki opittu ennen kuin rakentaa uutta 3) järjestää päässä itselleen loogisesti asioita. Kun loogisuus löytyy niin kipu häviää.

      Pillerit "säilyttävät". Ehkä ne ovat säilytysaineita, samalla tavalla kuin suomalaisena heräisi Saharasta, vaikka ei tiedostaisi, koska teltassa on täysi viilennys. Oleskelee teltassa, eikä edes tiedä olevansa Saharassa, kunnes viilenys loppuu ja täytyy hahmottaa loogisesti, kuinka pääsi Saharaan.

      Siinä tilassa haluaa vain selviytyä ehin nahoin. Siinä tilassa ei romantisoi mitään, mutta toimii tarpeesta käsin. Siksi hulluus on pyhää, sen sijaan kun hyvinvointi, ylijäämä ovat jotakin outoa, joka juuri sortaa mieliä pohjalle....mistä lie johtuen. :-)

      Hulluudessa on viehätyksensä.
      Uskonnot ovat ihmisyyden oppitiedettä. Humaanisuus on tutkittu läpikotaisin Jeesuksen ajoista lähtien, mutta kun 2012 siirryimme Vesimieheen, niin kellot tekevät mutkan ja hulluuden syihin syntyy rutkasti uusia määritelmiä. Esimerkiksi "on hullu koska herätyskello soi". Ihmisen fysiologinen puoli kertoo taas, että kipu on kipua, jota pitää hoitaa. Hullu lääketiede haluaa sulkea humaaniset parannus keinot (poppakonstit). Siksi hullun on oltava rohkea ottaa ohjakset omiin käsiinsä, mikä on ehto sille, että voittaisi kipua. Kukaan toinen ei voi tehdä asioita puolestasi. Hullu oppii siis aika perustavan laatuisia elämän arvoja.

      Mielenterveydellinen Tabu pitää laimentaa pelottomuudella. Lisäksi mielenterveyssairaalaan liittyy paljon asioita, jotka eivät liity mielenterveyteen, vaan politiikkaan, yhteiskunnalliseen valtataisteluun....koko mielenterveys instituutiota on siis käytetty ja käytetään hyväkseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe