Silmänpaineet koholla

Huolestunutmies23v

Ravattu taas optikolla aika tiuhaan tahtiin:

10.8 - O: 20 V: 22
13.8 - O: 21 V: 22
17.8 - O: 20 V: 21
25.8 - O: 19 V: 23

Normaalin ylärajoillaha noi on, mutta laittoi mietityttää tän päivän mittaus kun on silmien välillä eroa jopa 4.. Luin jostain että ero pitäisi olla 3 tai alle.. Ja vasemmassa silmässä selvästi koko ajan korkeampi paine.

Sinänsä ei vielä huolestuttavaa kun näen ihan hyvin ja tarkasti (likinäköisyyttä kyllä) ja näkökentässä ei mielestäni ole ongelmia. Silmänpohjakuvaukset oli myös kuulemma normaalit, tai ei havaittu poikkeamia.

Noh, aika kuitenkin varattu 7.9 silmälääkärille. Löytyi jotain tai ei niin pitää noita paineita seurata..

Huolestunko turhaan? 

7

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mmmariakk

      Mulla oli 24 ja erikoislääkärin mukaan vielä ihan ok. Tää silmä on kyllä leikattu elokuun alussa että johtuneeko sitten siitä että piti tuota ihan hyvänä. Voit varmaan olla ihan huoletta varsinkin kun on silmälääkärille aika tulossa kuitenkin :)

    • Huolestunutmies23v

      Joo. Mielenrauhan takia käyn siellä lääkärillä. Löytyi jotain tai ei niin näköjään paineita joutuu seuraa jatkossa joka tapauksessa. Jännä muuten kun luin että pitäisi varaa aikaa 30-60min, mutta tuo varaus oli vain 20min. En sitten tiedä tekevätkö ennakkoon jotain kartoitusta. Noh eiköhän se tästä.

    • Mmmariakk

      Kannattaahan se käydä varmistamassa silmät on kuitenkin niin tärkeät :-)

    • Huolestunutmies23v

      Juu. Laitan tänne päivitystä kun olen käynyt lääkärillä parin viikon päästä ja mitä jatkotoimenpiteitä :) Vinkki kaikille: vaikka näkö olisi hyvä eikä tarvi opikon palvelua missään tapauksessa, kannattaa silmänpaineet käydä mittaamassa silloin tällöin. Itsellä tuli täysin puskista noi korkeat paineet ja samantien seurantaan. Onneksi suvussa ei ole havaittu glaukoomaa, joten sukurasitteen voin sulkea pois.

    • Mmmariakk

      Jos oon oikein ymmärtänyt niin ne silmänpaineen ns pikamittarit tai ne jotka näyttää tuloksen heti hyvin herkästi näyttäävät vähän yläkanttiin :)

    • SilmistäHuolestunut

      Kirjoitin tänne kesällä aiheesta. Sinulla tuskin on edes huolen aihetta. Itselläni oli optikolla käydessä 28 ja lääkärillä käydessä yli kolkyt ja uudestaan lääkärillä käydessä 24 ja 26. Ei aloitettu hoitoja koska tulos on alle kolmekymmentä. Turhauttavin kommentti oli se kun sanottiin että "kun silmissäsi ei ole vielä mitään vaurioita ei valtiolle kallista hoitoa kannata aloittaa" Ilmeisesti valtiolla on varaa (mitä epäilen) elättää minua päälle viiskymppisenä sokeana kuin aloittaa 34 vuotiaana silmänpaine hoito tipoilla joka takaa sen että näkö kykyni säilyy elinikäni. Homma aiheutti sen verran masennusta että nyt mietin maksaisinko itse kalliit hoidot säästöilläni vaikka suunnittelin niillä aikanaan muuta sijoitettavaa kuten esim asuntolainan maksaminen loppuun jne. Kun tämän maan touhuja seuraa niin ilmeisesti ulkomaalaisena silmieni hoito olisi aloitettu välittömästi.

    • epäilyksenalla

      Todennäköisesti eivät aloita hoitoa sen takia ettei tiedetä aiheuttaako korkea silmänpaine koskaan mitään vaurioita. Pelkkä seuranta siksi. Glaukoomaa ei luultavasti tunneta vielä täysin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe