Onko tämä sosiaalisten tilanteiden pelkoa

ittrevortni

Yksinkertaisesti selitettynä:
- Ympärilläni (suurin osa) olevat ihmiset ahdistavat
- Tunnen oloni erittäin epävarmaksi ja ahdistuneeksi ja en ole yhtään omaitseni
- Väistämättä mietin jatkuvasti omaa liikehdintääni (esim. kävely, pöydästä ylös nouseminen jne. ja luulen että kaikki aina huomaavat miten jännittynyt olen ja miten naurettavasti saatan liikehtiä
- Tulen luulotautiseksi ja luulen että kaikki vahtaavat ja tarkkailevat mua. (edelliseen liittyen)
- Joskus toisten eleistä tulee mulle helposti väärä kuva. Esim. Jos ei hymyile tai ota katsekontaktia niin silloin minusta ei pidetä. Sama on toisinpäin, luulen että annan itsestäni töykeän kuvan jos/kun äänensävyni ei olekaan niin ystävällinen vaikka mulla ei oo missään vaiheessa tarkoitus olla töykeä.

...
Tuota ei tokikaan tapahdu päivittäin mutta aina välillä on todella veemäisiä päiviä kun kaikki ahdistaa niin perkeleesti.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seppoikämies

      Vaikka en ole lääkäri, voi hyvinkin olla, että sinulla on sosiaalisten tilanteiden pelko. Sitä voidaan hoitaa terapialla ja lääkkein, kehotankin sinua rohkeasti hakemaan mainitsemiisi ongelmiin apua. Pelot tuppaavat kroonistumaan, etenkin hoitamattomina, joten mitä aikaisemmin toimii, sen parempi.

      Itsediagnosointi ei ole rakentavaa, vaan kannattaa tosiaan käydä jossain psykologilla tai lääkärillä juttelemassa.

      Mukavaa viikonjatkoa!

    • edytgfdshg

      No jännitätkö esiintymistä ja oletko äärimmäisen ujo?
      Sitähän se sosiaalisten tilanteiden pelko on.

    • jtttttn

      Nuo sopivat hyvin taudin kuvaukseen.
      Joillakin ihmisillä on se harhakäsitys että jos jännittää esitysten pitämistä niin on sosiaalisten tilanteiden pelko.
      Tuo kuvauksesi on aika selkeä tapaus. Vielä jos lisätään se, että olet yksin ollessasi normaali, mutta ihmisten ilmoille mennessä ahdistut pahasti.

    • erwer111

      Minulla ollut nuorempana samat oireet. Jännittäessä liikkeiden automaattisuus hävisi ja liikkeet tuntuivat könköiltä ja olo oli jollain tavalla kömpelö. Tuohon auttaa mm. alkoholi, rauhoittavat lääkkeet, opiaatit, lyrica. Kannattaa opetella relaamaan muutenkin ja opetella vähän sellaista hällä väliä ajattelua. Ajattele että heität vain taakan pois ja olet oma itsesi. Itse olen nykyään välillä erittäin itsevarma ihminen ja huomaan kun toiset alkavat jännittää koska olin ennen samanlainen.

      Joskus jännittyneisyys voi palata hetkeksi stressin alaisena, tai krapulassa tai muissa ahdistavissa tiloissa. Lääkkeistä joita mainitsin on suuri apu kun ottaa niitä aivan minimaalisen määrän. Pienenpienet määrät rauhoittavia voi tehdä ihmeitä. Mirtatsapiinikin voi auttaa.

    • lifhrugthuyhyh

      En osaa sanoa, täällä ei ole lääkäreitä ja en ole lääkäri. Itseäni ainakin ahdistaa kauppakeskusten mölysaaste, kävisin varmaan paljon enemmän esimerkiksi kaupoissa katselemassa kauniita vaatteita ja miettimässä asuyhdistelmiä, jos se kauppojen stanallinen melusaaste ei häiritsisi niin paljoa, että siksi tekee mieli aina vaan häipyä saman tien ostamatta mitään, kun astuu johonkin ketjuliikkeeseen. Kaupoissa käyminen on painajaista minulle ainoastaan siksi, että ne vitun määkyvät pinkit ja taylorsfifhtitmitälie mileycyrykset tekniikalla muokatut äänipellet ja niiden musiikiksi muka kutsuttu melusaaste häiritsee kaikkea rentouttavaa kaupungilla ajan viettämistä. Ja jos menee syömään pikaruokapaikkaan, niin kokemus on suorastaan epämiellyttävä siksi, että siltä stanan paskamusiikkimelusaasteelta ei saa edes syödä rauhassa.En kärsi paniikkihäiriöstä mistään muusta syystä, paitsi siksi, että joskus ja etenkin väsyneenä ( ei ole paniikkihäiriödiagnoosia) tulee tunne kuin tulisi hulluksi, kun ei saa kauppakeskuksessa sitä mökäsaastetta yhtään vaimeammalle volyymille.


      En osaa sanoa, sellaiset vahtaa muita, joilla ei ole muuta tekemistä. Harva täyspäinen menee minnekään ketään vahtimaan ja oikeasti kuule aika moni on ihan tavan ystävällinen tai miettii omia asioitaan, vaikka sattuisi katsomaan sinuun. Jos siis muka oikeasti pelkäät sosiaalisia tilanteita. On niitä häiriityneitä tietysti, taannoin oli lehdessä kuinka yli kolmekymppiset akanputkulat oli alkaneet dösässä naureskella sokeaa ihmistä. Oikeasti osa ihmisistä on tyhmiä. Jokaisella on oikeus kävellä kadulla rauhassa, jokaisella on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen ja hyvin harva on niin ilkeä, että ihmisiä haluaisi pilkata. Niillä ei ole kaikki kotona itsellään, jotka nauraa muille ihmisille. Mulle ei paljoa ole naureskeltu varmaan kohtuutaviksen ulkomuotoni vuoksi, mutta se tietysti aina tuntuu oudolta, jos joku saa iloa nauramalla toiselle. Sellaisten ihmisten pienuus ihmisinä pitää unohtaa. Jos joku nauraa sulle, naura sille takaisin ja ohita ihminen edes katsomatta. Hullujen kanssa ei juttelemaan jää.

    • wqewqwwqqw

      Useimmathan tarjoaa tuohon sosiaaliseen fobiaan ratkaisukeinoksi että menee vaan kaikkiin ahdistaviin tilanteisiin väkisin vaikka kuinka ahdistais. Ei vaan oikein tunnu itsellä toimivan tuo väkisin itsensä tilanteille altistaminen. Itsellä ainakin olo käy vain entistä ahdistuneemmaksi jos yritän väkisin tehdä jotain sellaista mikä ei itselle ole ollenkaan luontevaa. Olenkin tullut siihen lopputulokseen että en minä totu sosiaalisiin tilanteisiin vaikka niitä kuinka harjoittelisin. :(

    • myötätuntoinen

      Kun haet apua jännittämisen, pelkotilojen tai vaikka unettomuuden tai haitallisten tapojen muuttamiseen, tarkista ja tiedustele apua tarjoavan koulutustausta ja mitä opiskellut. Saattaa auttaa myönteiseen alkuupääsemiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe