sosialidemokratian kriisi

minne_menet

SDP on kovaa kyytiä kulkenut kannatuksessa alaspäin. Puolue on Lipposen hallituksesta lähtien 1995 noudattanut hyvinkin oikeistolaista politiikkaa. Entinen puheenjohtaja Heinäluoma piikittelee sosialismia pilattuna aatteena. SDP:n vaikutusvalta ammattiliitoissa tulee tällä menolla väistämättä pienentymään. Se on työväenliikkeelle huono juttu.

Heinäluoma vastaa Sipilän hallituksen kaatuneelle yhteiskuntasopimukselle vaatimalla uusia neuvotteluja!
http://www.heinaluoma.net/?x118587=442946
Sipilän hallitus on vannonut puheenjohtajiensa suulla olevansa 5 % palkkojen alennuksen takana. Se voi tehdä sen alentamalla työantajien sotumaksuja ja nostamalla kulutusveroja.
Eikö SDP:ssä nähdä porvarihallituksen määrätietoisuutta. Pallo taitaa olla hukassa.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heputsa

      Lehtitietojen mukaan Tuomioja olisi arvostellut persuja Suomen etujen polkemisesta. Soini kertoi hyvien suhteiden säilyttämisen puolesta Venäjälle pakotteiden rajoittamissa puitteissa.
      Tuomioja ollessaan ulkoministerinä vaati pakotteita Venäjälle kriisin alussa ja tuki niitä koko ajan vaikka tiesi niiden vahingollisen vaikutuksen suhteille että Suomen yritysten viennille. Tuomiojan puheet osoittavat demarien elämisestä pensaikossa. Tuomioja suuntaa keskustelua demareiden piirissä siihen, mikä Soinin toimissa ei poikkea heidän omista toimistaan. SDP tietää että porvarihallitus tulee käymään palkkojen kimppuun mikäli kansa ei nouse vastaan. Vaikutusvaltainen Tuomioja halunnee SD:n kiertävän joukkoliikkeitä ja siksi puhuu aidanseipäistä kun asiaakin olisi.

    • Kun mietit mitä puoluekehitystä maassamme on tapahtunut viime vuosikymmeninä niin selvä tendenssi on ollut vasemmiston supistuminen koko ajan. Joskus kun olin nuori ja komea (nyt enää komea) sosialistit (SDP mukaan lukien) vers. ei-sosialistit olivat lähes tasoissa eduskunnassa. Viime vaaleissa sosialisteilla oli noin 25% ja ei-sosialisteilla noin 75% kannatus.

      Tuosta voidaan päätellä kansan viisastuneen, nyt pyritään tulemaan toimeen omillaan ja jakopolitiikan suosio laskee!

    • herton

      Suomalainen sosialidemokratia on kulkenut pitkän matkan sosialismin hylkäämisen mukana. Tänään siellä sanaa ei juurikaan tunneta. Työväenpuolue yrittäessään olla porvarillisen politiikan takuumies, kärsii tappion väistämättä. Kukaan ei luota sellaiseen. Kaikkein vähiten työväestö.

      • Jo aiemminhan ne ei SDP:Läiset "työväenpuolueet" ovat sen tappionsa kärsineet. Vai onko SKP:n kannatus noussut edes 10 edustajan tasolle? Eiköhän se komuapupuolue Vsemmistoliittokin ole alamäessa kun SDP mukaan lukien saitte vain noin 1/4 osan äänistä viime vaaleissa. Joskus -50 ja -60 luvuillahan se oli noin puolet!

        Vasemmisyton politiikkaan ei luoteta, teillä' ei ole kykyä luoda uutta ja aina kun te pääsette valtaan alkaa julmettu alamäki kunhan johtajat ensin ovat käärineet kansallistetut eurot taskuihinsa. Komu Putin on siitä hyvä esimerkki!

        Ei kannata komun irvailla SDP:tä jottei kukaan siihen luota sillä vielä vähemmän kansa luottaa SKP:n lupauksiin.


    • soskapaini

      Näkeehän sen sokea Kreetakin että alaspäin on vasemmisto kan-
      natus kulkenut ja oikeiston voimaa todistaa että rikkaat rikastuvat
      entistä nopeammin ja köyhät köyhtyvät ja kaikista köyhimpiä lyö-
      dään kepillä kynsille ja viedään vielä leipäkin suusta.

    • JUOPPOKEPULAINEN

      TIESITTEKÖ ETTÄ HALOSEN ELÄKEIÄSSÄ VÄITELLYT UKKELI NIMITETTIIN HETI PROFESSORIKSI HELSINGIN YLIOPISTOON
      JA ETTÄ VARTIAISEN MUIJA ON PELLEVIRASSA PROFESSORINA HELSINGIN YLIOPISTOSSA

      ELI RUOKAKULTTUURIN KEINOTEKOISESSA PROFESSUURISSA missään maassa ei ole ruokakulttuuria vaan kansa syö jätteet ja herra istuu kansainvälisessä pöydässä

      demaripelle virassa vartiaisen muija

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Johanna_Mäkelä

      demarit OVAT VIRKOJENMETSÄSTYSPUOLUE MATTI AHNEEN (kansakoulu) muija on lastenhoitaja ja SAK-JOHTAJA
      JA MATTI AHDE OLI ENNEN KOPELOINTEJAAN VEIKKAUSEN JOHTAJA ILMAN RUOTSIN ENGLANNIIN JA LASKENNAN TAITOJA


      DEMARI PASKANTAA KOKO SUOMEN TASKUUN

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13743454/antti-rinne-kavalsi-taloyhtion-rahat-ja-joutui-ero

      ONKO AKATEEMIKON TITTELIT VARATTU VAIN TAPPOUHKAUKSIA LATELEVILLE DEMAREILLE TAI HEIDÄN LÄHIPIIRILÄISILLEEN?

      Vai

      onko AKI Kaurismäki (HALONEN NIMITTI AKATEEMIKOKSI) = sosdemien lemmikki

      onko Kaurismäki JO EROTETTU AKATEEMIKON VIRASTA

      TAPPOUHKAUSTEN TAKIA??? miksi Halonen ei toimi tai Antti Rinne tai Tuomioja?

      Englantilainen suurlehti Guardian kertoo

      http://www.iltalehti.fi/viihde/2012040515419977_vi.shtml Kaurismäki sekavana haastattelussa: "Rikkaat pitää tappaa"

      MIKSI HALOSEN AKATEEMIKKOA EI EROTETA

      http://cineuropa.org/nw.aspx?t=newsdetail&l=en&did=84541

      Kaurismäki named Academician of Arts

    • a.rikka

      SDP toimi Urpilaisen johdolla Kataisen hallituksessa täysin kokoomuslaisen politiikan tukijana. Antti Rinteen johdolla SDP esitti vaalipropagandassa epämääräistä elvytyspolitiikkaa. Nyt syksyllä Sipilän hallituksen yhteiskuntasopimuksen (lue=palkkojen alennussopimus) kaaduttua demarit esittävät laajennettua sopimusta. Hallitus miettii toista tietä palkkojen alentamiseksi. Demareilla näyttää olevan pallo hukassa ja sukat väärinpäin jalassa.
      Kreikan demarit, Pasok, kuihtui olemattomiin toimiessaan Kreikan Kokoomuksen kanssa sovussa porvarillisen politiikan puolesta unohtaen työväen.
      Englannnin ja Ranskan Labour ja sosialistipuolue toimivat maansa porvariston tukena natosodissa parhaillaan.
      SDP on toiminut työehtoneuvotteluissa hyvin alhaisten korotusten puolesta ja ollut lisäksi hallituksissa leikkaamassa sosiaaliturvaa.
      Vasemmistoliitto on hieman terästänyt sanomaansa. Kataisen hallituksen toimia silti puolustellaan.
      Kun vasemmalla luovutaan palkkatyöläisen puolustamisesta, luotto vähenee. Valhe heikosta kilpailukyvystä yms menee läpi.
      Vaikea tilanne!!!

    • begemo.t

      Halla-ahon tukimies tekee demareista pilkkaa valehtemalla heidän esittävän tappouhkauksia. Hän myös omaa listan epäkelvoista demareista ja yhtyy siinä uusnatsien listamestareihin.
      Suomi 24 SDP:n palstalla halla-aholaiset ovat määräävässä asemassa tekemässä demareista sellaisia mitä he eivät ole. Palstalla ei ole juurikaan demareita puolustamassa itseään saatikka esittelemässä teesejään.
      Komut puolustaisivat demareita, jos he esiintyisivät työväen puolesta mutta kun sellaista ei tahdo löytyä. Demarit pitävät kylläkin ammattiliittoja osaltaan pystyssä ja se on ansio sinänsä.

    • valitettavaa

      Demarien ongelma on siinä, että se yrittää olla työväenpuolue mutta noudattaa pääosin porvarillisia oppeja.

      • Ongelmana on enemmänkin se jotta SDP laahaa vielä perässään tuota sosiaalidemokratia nimeä, nythän sosialismi on kansan mielissä pannaan julistettu mutta sosiaalidemokratia hieman viittaa siihen ja se kammoksuttaa suurta osaa kansasta.

        Vasemmistohan sai viime vaaleissa vain noin neljänneksen äänistä ja keskustaoikeisto 75% eli kolme neljännestä. Vanhan vasemmiston aika on ohi ja PerusS:n tyyppiset puolueet korvaavat nuo vanhat.


    • ryhdistykää

      http://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/politiikka/puolueet/suomen-sosialidemokraattinen-puolue

      Säälittää demareiden puolesta. Touhuamme samassa amamttiosastossa ja näemme hallituksen hommat samalla tavalla.
      Demaripalstalla persut lyövät demareita mennen tullen aiheesta ja aiheetta. Juuri yhtäkään demaria ei ole puolustamassa puoluettaan. Persut ohessa valehtelevat täysin hallituksen toimista pitäen niitä työväen edun mukaisina. Myös demarien tekemisiä väännellään miten tahdotaan. Totuudella ei ole mitään merkitystä.

      • mona_lisa

        SAK=SDP.
        SDP oli hallitusvastuussa yhtäjaksoisesti 1966-2015 kahta neljän vuoden oppositiokautta lukuun ottamatta. Se on 49 v- 8 v= 41 v.
        Demarit ovat näyttönsä antaneet.
        Maa on korvia myöten veloissa, työttömyys kasvaa, työpaikkoja on karannut ulkomaille, Suomen valtion yritysten kruununjalokivet on myyty ulkomaille, asuntopolitiikka on katastrofaalisen huonoa - asuntoja ei ole siellä missä tarvitaan, ja niiden hinnat ovat siellä korkeat, samoin vuokrat, työeläkkeet on leikelty ja verotetaan rankemmin kuin palkkatulot, eläkkeistä maksetaan työttömyysvakuutusmaksuakin, nuoret voivat huonosti >> 20 % alle 21 vuotiasta on saanut mielenterveyshoitoa ja joka päivä viisi alle 30-vuotiasta jää sairaseläkkeelle lähinnä mielenterveysongelmien takia.....eläinseksi laillistettiin 1971... tässä hieman aluksi........


      • lisätään_vielä_että
        mona_lisa kirjoitti:

        SAK=SDP.
        SDP oli hallitusvastuussa yhtäjaksoisesti 1966-2015 kahta neljän vuoden oppositiokautta lukuun ottamatta. Se on 49 v- 8 v= 41 v.
        Demarit ovat näyttönsä antaneet.
        Maa on korvia myöten veloissa, työttömyys kasvaa, työpaikkoja on karannut ulkomaille, Suomen valtion yritysten kruununjalokivet on myyty ulkomaille, asuntopolitiikka on katastrofaalisen huonoa - asuntoja ei ole siellä missä tarvitaan, ja niiden hinnat ovat siellä korkeat, samoin vuokrat, työeläkkeet on leikelty ja verotetaan rankemmin kuin palkkatulot, eläkkeistä maksetaan työttömyysvakuutusmaksuakin, nuoret voivat huonosti >> 20 % alle 21 vuotiasta on saanut mielenterveyshoitoa ja joka päivä viisi alle 30-vuotiasta jää sairaseläkkeelle lähinnä mielenterveysongelmien takia.....eläinseksi laillistettiin 1971... tässä hieman aluksi........

        Suomen valtiollahan ei ollut yhtään velkaa ennen kuin kokomus pääsi hallituspuolueeksi 1980-luvun lopulla.

        Tuosta ns. Holkerin hallituksesta asti kokoomus on ollet haallituksessa yhtä kautta lukuunottamatta.

        Ja näin sitten Suomen valtiolla onkin sitten velkaa jo yli 100 miljoonaa euroa.
        Suomen valtion velan ylivoimainen kohottaja on ollut kokoomuksen Jyrki Katainen.


      • lisätään_vielä_että kirjoitti:

        Suomen valtiollahan ei ollut yhtään velkaa ennen kuin kokomus pääsi hallituspuolueeksi 1980-luvun lopulla.

        Tuosta ns. Holkerin hallituksesta asti kokoomus on ollet haallituksessa yhtä kautta lukuunottamatta.

        Ja näin sitten Suomen valtiolla onkin sitten velkaa jo yli 100 miljoonaa euroa.
        Suomen valtion velan ylivoimainen kohottaja on ollut kokoomuksen Jyrki Katainen.

        Kysyn vaan oliko Jyrki aiempien päätösten vankina? Olen tosin samaa mieltä siinä, että olisi silloin ollut viisaampaa alkaa heti purkamaan liiallista valtion varojen jakamista ilman työ nimistä vastinetta kansalaisille ja siten olisi päästy huomattavasti pienemmin kuluin.

        Millainen älämölö olisi syntynyt jos olisi purettu liian kalliiksi käyneet valtion kukkaroon kohdistuvat apupaketit tasolle jossa ne olivat 1960 luvulla jolloin meillä oli kaikki hyvin silloinkin joskin itse piti hommata leipänsä mitä nytkin suosittelen.


    • kirjan.pitäjä

      1960 luvulla paljon alhaisemmalla tuottavuuden ja kokonaistuotannon tasolla Suomeen rakennettiin teollisuutta, työaikaa lyhennettiin, työeläkejärjestelmä luotiin ja peruskoulu-uudistus lähti käyntiin. Kunnallinen terveyskeskusjärjestelmä luotiin. Palkatkin kohosivat. Työttömyys laskettiin kymmenissä tuhansissa.
      Kokoomuksen tultua hallituspuolueeksi 1988 työttömyys pomppasi 400 000 tuhanteen, rahamarkkinat sekosivat, rikkaiden rikkaudet suojeltiin nostamalla 30 mrd euroissa valtionvelkaa (180 miljoonaa markkaa).
      Vuoden 1988 jälkeen SDP on osaltaan ollut tukemassa leikkauksia. EU:n lähentyminen oli syy leikkauksille. Euron käyttöönotto oli syy leikkauksille. Molemmat ovat syyynä jatkuville leikkauksille. Euro on syynä Suomen porvareiden ja demareidenkin vaatimuksille leikata Kreikan työntekijöiden palkkoja ja etuuksia.
      Perussuomalaiset ovat hallituksen innokkain leikkaaja niin Suomen kuin Kreikankin kohdalla. Soinin puheet Kataisen hallituksen alkutaipaleella rahan laipioimisesta Kreikkaan olivat katteetonta propagandaa. Soini ei silloinkaan vastustanut Kreikan työläisten kurittamista. Ei kertaakaan.
      Demarit vaativat myös (Urpilainen, Tuomioja) Kreikan työläisten elinehtojen kaventamista. Mikä sopii porvaripuolueille, ei sovi työväenpuolueelle. Kun työväenpuolue lähtee työläistä vastaan musta kissa juoksee tien yli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe