Valintaan neuvoa, auttakaa!

Blondius

Eli nyt vihdoin sain työpaikan, mutta valitettavasti 100 km:n päästä. Matkasta osa on motaria ja muuten hyväkuntoista valtatietä pl. kilometri kummassakin päässä taajamaa.

Rahaa on rajallisesti, mutta auto luonnollisesti tarvisi ostaa tässä kuukauden sisällä ennen työn aloitusta. Diesel ja sen verran tukeva, että tuota matkaa jaksaa ajaa. Eli ihan purkilla en halua lähteä tuohon ajoruljanssiin, mutta toisaalta kulutuksen tulisi olla mahdollisimman alhaalla. Eli maasturit yms. voi laskea pois. Kokoluokka voisi Mondeo, Avensis, Passat jne. Asiassa ei olisi muuta ongelmaa, mutta budjetti (alle 4000 tai ihan venyttällä sitten viimeinen takaraja 4500-5000) on kovin rajallinen ja sillä tarvisi saada muutamaksi kuukaudeksi mahdollisimman luotettava auto. Tiedän, että takuita ei noissa hintaluokissa ole, mutta mitä merkkiä te palstalaiset katselisitte noilla spekseillä. Miten noiden dieseleiden kestävyys eli mikä on kilometriraja, jonka jälkeen kannatta juosta karkuun?

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VaihtoABC

      "Tiedän, että takuita ei noissa hintaluokissa ole..."
      Hyvä. Tuo on harvinaisenkin hyvä lähtökohta asiakkaan ymmärryksessä.

      "Miten noiden dieseleiden kestävyys eli mikä on kilometriraja, jonka jälkeen kannatta juosta karkuun?"
      800tkm-miljoonan kilometrin paikkeilla. Toisaalta jos sen miljoonan on jo kestänyt, miksipä ei kestäisi vielä satojakin tuhansia?

      "Kokoluokka voisi Mondeo, Avensis, Passat jne."
      Ihan sopivia kaikki. Makuasia, minkä haluat ja itsellesi sopivimmaksi koet.

      "Asiassa ei olisi muuta ongelmaa, mutta budjetti (alle 4000 tai ihan venyttällä sitten viimeinen takaraja 4500-5000) on kovin rajallinen."
      Eihän tuo mikään ongelma ole, jos siitä et sellaista itsellesi tee. Tuolla hinnalla saa valittavaksi asti vertailla Passatteja, Avensiksia ja Mondeoita 300-500tkm ajettuina ja ikäluokassa 2001-2005. Myös Focuksia, Golfeja ja Corollaa... saman merkin hieman pienemmät mallit.
      Onnea.

      Ps. Pidä kiinni ja muista tietosi tästä hyvästä periaatteestasi:
      "Tiedän, että takuita ei noissa hintaluokissa ole."

    • onneakaupoille

      Oma valintani olisi tuolla budjetilla 1,9 tdi passat, kestävä ja taloudellinen moottori, passat hyvin pidettynä miellyttävä auto ajaa (suht tuoreella leimalla, suuremmalla todennäk. nivelet kunnossa) joku tuollainen olis mun valinta, suoralla ostolla muutama satanen pois ja jäis vähä remonttivaraa.

      http://www.nettiauto.com/volkswagen/passat/7459791

    • Komiatpärjää

      Seat Altea on todella hyvä valinta.

    • KOivusenerka

      DAcia.

    • merkkinimion

      Saat ongelmia noitten vanhojen passattien ym kanssa. Pumppusuutin kun menee niin se on tonni heti sileenä jos riittääkään, niveliä menee kuin liukuhihnalta.. Itse hankkisin Toyotan ja malliksi jää miltei väkisin sitten Corolla koska kone mieluiten 1,4 diesel. Olikohan noissa vielä ketjukoneetkin yleensä..kannattaa tarkistaa, mutta huolettomin tojon diiseli se on jos nyt ei jotain pakuja lasketa..

      • sontakippo

        Eipä ole huolettomin. D4D-moottoreista huolettomin on se jakohihnallinen 2.0.
        Millään Corollalla ei normaali ihminen jaksa ajaa 100km siivuja päivittäin, on sen verran karmee laitos.


      • mukaluotettava

        Toyota kuluttaa suhteettoman paljon verraten suorituskykyyn(tosiaan huomaa että on "nokivasara" alla), on huono ajaa ja laatikolle saat max 150 tuhannen porsimistakuun. Ja kannentiivisteen vaihto kannen oikaisu 100tkm välein.


    • Hjulli

      Kia Ceed

    • Mondeo_on_valtava

      "Muutamaksi kuukaudeksi".
      Silloin paras valinta lienee Toyota, sen saa helposti myytyä eteenpäin.

      Muutoin valinta pelkkään henkilön kuljettamiseen voisi olla Polo tai Clio dieselkoneella, vakionopeudensäädin on kätevä pidemmällä matkalla ellei halua "ajaa aktiivisesti" vasemmalla kaistalla. Niissä pienemmissä malleissa auton painoon ja moottorin koosta riippuvat verot ja vakuutukset ovat edullisemmat.

      Ja talviajossa kitkarenkaat tekevät ajosta miellyttävämmän etenkin tuossa pienemmässä kokoluokassa, mutta käytetyissä ei aina ilmoiteta minkälaiset ja missä kunnossa renkaat ovat.

      • VaihtoABC

        "...mutta käytetyissä ei aina ilmoiteta minkälaiset ja missä kunnossa renkaat ovat."

        Käytetyssä autossa on 99,99% varmuudella käytetyt renkaat. 100% varmuudella uusia renkaita saa itselleen ostaa rengasliikkeistä. Yhtälailla 100% varmasti ostettavan auton renkaat saa tutkia ostohetkellä ja todeta niiden kuntoisuus. Aivan turha on myynti-ilmoituksiin runoilla "hyväkuntoiset" tai saati "lähes uudenveroiset", kun pässinpää tulee ostoksille ja toteaa ettei ne sitä HÄNEN mielestään olekaan vaikka pintaa on 7mm (uusissa 8mm).

        Totta tuo, että pikkudieselillä ajelu on edullisempaa. Toisaalta jos löytää Mondeon, Passatin, Octavian, Avensiksen, Corollan tms. joka on muutoskatsastettu pakettiautoksi, niin ajelu on vieläkin edullisempaa. 4000-5000eurolla saa jo alle 10-vuotiaita pakuksi rekattuja, kohtuullisillakin kilometreillä (alle 400tkm).


      • Mondeo_on_valtava

        Kahdessa merkkiliikkeestä käytetyssä ostamassani autossa oli 100 % käytetyt renkaat. Eli piti mennä rengaskaupan kautta jos halusi ajaa turvallisesti ja välttyä sakolta / läpäistä katsastus. Viimeksi ostamassani, eli kolmannessa esimerkissäni yksi renkaista oli ajettu pilalle väärien ohjauskulmien takia.

        Mainitsin sen siksi että kannattaa ottaa ne kaikki neljä rengasta takakontista ja tarkistaa onko edellinen omistaja vaihtanut autoa pelkkien renkaiden sijasta. Voi toki olla että joku on uusinut renkaat vuosi tai kaksi sitten, tai myyntiä varten joutunut ostamaan kiinalaiset halpikset. Ei silti, varmasti jotkut ovat ihan tyytyväisiä kunhan renkaat menevät katsastuksesta läpi (tilastoissa näkyy tästäkin hylkäyksiä, syynä huonokuntoiset renkaat).


      • VaihtoABC
        Mondeo_on_valtava kirjoitti:

        Kahdessa merkkiliikkeestä käytetyssä ostamassani autossa oli 100 % käytetyt renkaat. Eli piti mennä rengaskaupan kautta jos halusi ajaa turvallisesti ja välttyä sakolta / läpäistä katsastus. Viimeksi ostamassani, eli kolmannessa esimerkissäni yksi renkaista oli ajettu pilalle väärien ohjauskulmien takia.

        Mainitsin sen siksi että kannattaa ottaa ne kaikki neljä rengasta takakontista ja tarkistaa onko edellinen omistaja vaihtanut autoa pelkkien renkaiden sijasta. Voi toki olla että joku on uusinut renkaat vuosi tai kaksi sitten, tai myyntiä varten joutunut ostamaan kiinalaiset halpikset. Ei silti, varmasti jotkut ovat ihan tyytyväisiä kunhan renkaat menevät katsastuksesta läpi (tilastoissa näkyy tästäkin hylkäyksiä, syynä huonokuntoiset renkaat).

        Yhtälailla 100% varmasti ostettavan auton renkaat saa tutkia ostohetkellä ja todeta niiden kuntoisuus.
        Mutta sepä tosiaan rengasjupinoista... menee ohi aiheen.

        Jo ehdotettuihin "villiksi kortiksi" lisäisin Peugeotit ja Citroenit; halveksuttuna merkkinä halpoja, diesel-moottorit kuitenkin vahvoja kuin "taksimersut" aikoinaan. Tuollaiset 400-700tkm ajelee aika huoletta, normaalit huollot kun on tehtynä. Peugeot 406 (ei siis välttämättä 407, jossa enemmän sähkövikaa kuin vanhassa mallissa, toki onhan 407 jo ihan eri vuosituhannelta ulkonäöllisesti) ja vaikka 2-paikkaiseksi pakettiautokssi rekisteröitynä. Citroen C5, sekin mahdollisesti pakettiautona. On halpaa ajoa ja matka-ajon mukavuutta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3869
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      2027
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      303
      1236
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe