Pieksämäen kaupungin yllä lentelee haaskalintuja

Tuonelanairut

Viimeisiä aikoja eletään Pieksämäellä, kun näin unessa viime yönä, että korppilauma kierteli Pieksämäen kaupungin yllä rääkkyen, kuin haaskan yllä. Osa kaarteli korkeutta laskien alemmas ja osa istuskeli vanhoissa männyissä. Viereeni tuli katselemaan ihmetystä kuivahko vihreämaiharinen ukkeli. Hänellä oli uurteinen auringon paahtama iho. Hän oli selvästi viettänyt paljon aikaa ulkoilmassa. Hän sanoi, että on tullut kasvatettua paljon korppeja Pieksämäellä ja häkeissä poikasista on kasvamassa lisää, jotta kanta saadaan vahvistettua. Taivaalle katsellessamme Mikkelin suunnasta lensi vaalea korppi yläilmoissa huomattavasti korkemmalla, kuin haaskan ylle kokoontumeet mustan kiiltävä höyheniset korpit. Vaalea korppi lensi korkealla ja kaarsi kaksi laajaa kierrosta kaupungin yllä ja kiihdytty vauhtia kohti Kuopiota. Vaalea korppi kirkaisi pari varoitusääntä haaskalla oleville korpeille loitotessaan kaupungin yläpuolelta. Vihreämaiharinen mies totesi asiantuntevasti, että vaalea korppi on naaras ja osittain alpiinoyksilö ja Pieksämäelle pitäisi saada tälläinen suojeltukorppi sukuansa jatkamaan. Heräsin kauhuissani hiestä märkänä, mutta todellisuuteen, että olin vielä elossa. Pieksämäen kaupungille kuoleman sanansaatajat unessani viestittivät tulevasta kaupungin kohtalosta.

16

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16-3

      Ettei kuitenkin olis ollut vaan puluja ne linnut..?

      • Tuonelanairut

        Enneunessa ei näkynyt yhtään pulua ja tunnelma oli kolkko ja ahdistava.


      • jukolanjuissi

        Juurikin näin , kiljuivat jotenkin vr...vr...vr...


      • Nokkimisjärjestys

        Kyllä se älyytyskekuksen suunnalta Mikkelistä yläilmojen korppi täytyy olla, kun suojeltukkin on? Muut korpit ovat varmaan paikallisia oksalla suupalojen perässä nokottajia.


    • Keskukadun_putkityömaa

      Tuossa Keskunkadun työmaalla on kahdenlaista työväkeä. Ne jotka ovat montun pohjalla painaa hikipäässä koko päivän töitä. Sitten kuorma-auton kuljettaja isä aurinkoineen heittää juttua päivät pitkät tekemättä yhtään mitään. Telaketjukone mies toinen samanlainen joka kuluttaa työtekevien aikaa. Jos kaikilla on sama työaikaina niin kaikki osallistuu työhön kaupungin talouden tueksi. Seuramiehet pitäköön seuraa rouvilleen illalla. Olen nähnyt 30 v aikana pilven pimein auto ja kone miehiä jotka osallistuu ja avustaa työmailla. Onhan kaikkien mukava lähteä kahvitauolle kun paita on kaikilla hieman hikinen. Ei vesilaitoksen pomokaan ole ikinä pitänyt lapiota kädessään. Lienee niitä Soinin sileäkätisiä. Sileäkäsi on hyvä kun vetää käteen.

      • 25miljoonaa

        Kuule ei ne johtajat koskaan väsykkään eikä hikeä pukkaa. Olisiko kyseessä ammatinvalintakysymys? Tänne on tulossa paljon työintoisia nuoriamiehiä ne varmasti hoitaa mielellään kaivaustyöt.


    • Markkutosiahkera

      Vetää Keskuskadun työmaata tuo Kohvakan veljessarjan kovin työmies. On näköjään kaupungin kovin työmies. Nämä kaupugin sosiaalidemokrakraatti suojatyöpellet ovat täysin pellejä. Maatalonpojat pitää tämän kaupungin hengissä kaikilla hiekkätyömailla. Vesilaitoksen johtaja Matti on kuitenkin ihan hikisen naköinen työmies vaikka höntsä mesellä ajaakin. Ja Salovainion Jukka on saman oloinen perus maalaismies pomo.

      • Moniväriset

        Akkalaumat kirkuu hiljaa ilosta tummahkojen majoitettavien pensselisetien perään. Tummat korpit tulee kuin tavaan lahjana. Punakat persjalkaiset ovat kirjaviin päin.


      • tottavain

        Eipä akkalaumat tiiä millasia pensselisetiä sieltä tulee. Eipä niitä tautisia mamuja paljoa kantsis haikailla, johan sen sanoo maasta tulleet pakolaisnaisetkin jotka on melkein jokainen jo raiskattu kotimaassaan kuten mtv3:n uutisissa viikko pari sitten oli juttuakin. Niin mitä se sanoo kulttuurista irakissa? Että jokainen nainen on vapaata riistaa halusi tai ei!!!!!!


    • Aloita_työmaan_seuranta

      Onko aupungin pomojen ja konekuskien ja autokuskuskien työehtosopimuksessa kielletty työkalujen käteen ottaminen.

    • KumarretaanLatomoonpäin
    • täyslasti

      Viimeisin havinto, jotakin hölskyy housuissa?

    • Onko_tunkki_pystyssä

      Että pysyy housut ylhäällä

    • Ankeekorppilauma

      pmäkeläiset savolaisjuntit ihan itse ovat korppilauma joka kyttää silmät kiiluen toisten ihmisten asioita ja kirkuu ilosta ja innosta jos jollakulla muulla menee VIELÄ huonommin kuin kyttääjällä itsellään. Hyvinhän pmäellä ei mene kellään.

      • viisaskuinkorppi

        Korpit ovat jätehuolto. Ne ilmestyy aina haaskalle. Korpin luonteeseen ei kuulu kieroilu, sille riittää ulkopuolinen tarkkailu ja pitopöytä katetaan valmiiksi. Savolaisten rikollisten luonteen ominaisuuteen kuuluu myös epäillä korppejakin. Heillä päässä soi omat pahat teot ja he epäilevät tästä johtuen kaikkia muitakin samanlaisiksi kuin itse ovat.


    • Tupuntupapuoliyksitoista

      Missä välissä nämä kaupungin playboyt tekee työnsä kun Tupuntupa on piha täynnä kaupungin työkoneita jo klo 10.30. Pitäähän ne olla kun koneet seisoo jo klo 14.30 Kangaskadulla kahden kahvin jälkeen jäähtymässä ja kotiin ollaan lähdössä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe