Asiaa suojateistä ja sen kunnioittamisesta

asenne-kuntoon

Miten joku voi väittää että jalankulkija tuli suojatielle yllättäen? Suojatie on nimenomaan juuri se paikka jossa jalankulkijat ylittävät tien. Se ei voi tulla yhdellekään autoilijalle yllätyksenä että siinä kohtaa joku voi haluta yli. Pelkkä suojatien olemassa olo on riittävä peruste sille että siinä kohtaa ollaan tarkkana ja otetaan vähän iisimmin.

58

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järki_käteen

      Ongelmahan on se, ettei jalankulkijalta edellytetä tieliikennelain tuntemista, ja siksi he saavat mielestään kulkea kuin päättömät kanat. Kannattaa tutustua varsinkin seuraavaan lain kohtaan:
      44 §
      Ajoradan ylittäminen
      Jalankulkijan on ylitettävä ajorata suojatietä kulkien, jos se on lähellä. Muuten ajorata on ylitettävä kohtisuoraan ja yleensä risteyksen vierestä.
      Suojatielle tai muuten ajoradalle astuvan jalankulkijan on noudatettava sitä varovaisuutta, jota lähestyvän ajoneuvon etäisyys ja nopeus edellyttävät. Hänen on ylitettävä ajorata tarpeettomasti viivyttelemättä.

      Vajaat kymmenen vuotta sitten Helsingissä jalankulkija kuoli, kun käveli yhdistelmäajoneuvon vetoauton ja perävaunun väliin, luullen ilmeisesti, että perävaunu pysähtyy antamaan hänelle esteettömän kulun.
      Vetoauton kuljettajaa ei rangaistu.

      • juurikin_noin

        Ongelmahan on se, että monet autoilijat eivät joko tunne liikennesääntöjä tai eivät syystä tai toisesta katso tarpeelliseksi noudattaa niitä. Siinä sitten välillä jää alle milloin kävelijä, milloin pyöräilijä.


      • mistä.sen.arvaa
        juurikin_noin kirjoitti:

        Ongelmahan on se, että monet autoilijat eivät joko tunne liikennesääntöjä tai eivät syystä tai toisesta katso tarpeelliseksi noudattaa niitä. Siinä sitten välillä jää alle milloin kävelijä, milloin pyöräilijä.

        Ja usein jalankulkija juostessaan yllättäen suojatielle.


      • ThinkThank
        mistä.sen.arvaa kirjoitti:

        Ja usein jalankulkija juostessaan yllättäen suojatielle.

        Lue se aloitus vielä kerran ja mieti.


      • mulle.ei.vielä.koskaan
        mistä.sen.arvaa kirjoitti:

        Ja usein jalankulkija juostessaan yllättäen suojatielle.

        Kuinka usein sinun eteesi juoksee joku yllättäen suojatielle?


      • MoreControl

        "Vajaat kymmenen vuotta sitten Helsingissä jalankulkija kuoli, kun käveli yhdistelmäajoneuvon vetoauton ja perävaunun väliin, luullen ilmeisesti, että perävaunu pysähtyy antamaan hänelle esteettömän kulun."

        Oliskohan kuitenkin käynyt niin ettei jalankulkija ollut huomannut koko peräkärryä? On aika yleistä se, että liikenteessä tehdään jopa kohtalokkaiksi muodostuvia virhearviointeja. Tässä tapauksessa pahan mokan tehnyt ei jäänyt eloon kertomaan tarinaansa.

        Tätä mahdollisuutta kannattaa muutenkin miettiä siellä hanurissa roikkuesssa. Voi osua omalle kohdalle tosi nopeasti silloin kun marginaalit ovat tarpeettoman pienet. Enkä nyt tarkoita pelkkää jalankulkijoiden liikennettä.


      • MoreControl
        mulle.ei.vielä.koskaan kirjoitti:

        Kuinka usein sinun eteesi juoksee joku yllättäen suojatielle?

        Enpä muista näin tapahtuneen.


      • se-jarrupoljin
        mistä.sen.arvaa kirjoitti:

        Ja usein jalankulkija juostessaan yllättäen suojatielle.

        Asennevammaisen autoilijan on liian helppo sanoa "en nähnyt" vaikka totuus on, ettei hän edes katsonut ja yrittänyt nähdä.

        Jo pelkkä suojatien olemassa olo velvoittaa olemaan tarkka ja varomaan ko. kohassa.


    • VastuuAutolla

      Jalankulkijalta tai edes pyöräilijöitä ei voi edellyttää samanlaista liikennesääntöjä osaamista kuin autoilijalta. Ja eikö olekin kohtuullista että raskaalla ajoneuvolla ajava, joka on yhteentörmäyksessä aina turvassa, on se joka kantaa vastuun kohtaamisissa. Ajan itse autoa ja toivon jalankulkijoita ja pyöräilijöitä vastuullista liikenne käyttäytymistä, mutta en voi sitä vaatia. Kaupungissa pitää olla varovainen ja suojatiellä erityisesti. Tuo rekan väliin jäänyt oli kyllä aika äärimmäinen esimerkki, tänä vuonna on muunkinlaisia suojatieonnettomuuksia ollut.

      • tismalleensamaamieltä

        Se on juuri noin kun kirjoitat. Autoilijoilla on aina suurempi vastuu kevyttä liikennettä ja jalankulkijoita kohtaan. Lapset ovat sitten vielä asia erikseen. Toki fiksut vanhemmat pyrkivät neuvomaan ja opastamaan lapsia mutta ne ovat vasta lapsia. Siksi laista löytyy tuo "eritysivelvoite" pykälä erikseen kirjattuna.


      • tommi_j

        Kirjoitatte asiaa. Se on juuri noin.


    • EOPWIUPOI

      Hyvä esimerkki pyöräilijöiden käyttäytymisestä:
      Kaupunkiolosuhteet, eli havainnoitavaa riitti. Olin kääntymässä oikealle valo-ohjatussa risteyksessä. Ylitettävällä suojatiellä paloi myös vihreät. Odotin että kaksi pyöräilijää ehtivät ylittää suojatien ja olin lähdössä itse liikkeelle. Etumaastosta pensaiden takaa tuli polkupyörällä alakouluikäinen poika, jolla oli vauhtia reippaat 20 km/h. Hän ajoi tuota vauhtia suojatielle katsoen koko ajan TAAKSEPÄIN. Reagointiin ei olisi ollut aikaa, mikäli nuo kaksi edellistä pyöräilijää eivät olisi pysäyttäneet minua.

      Jostain syystä etenkin tv:n uutislähetyksissä haastatellaan pelkkiä himopyöräilijöitä, jotka antavat vaikutelman pyöräilijöitä tietoisesti jahtaavista autoilijoista. Eikö näiden poppanahattujen haastattelut ala jo riittää?

    • tthfghgf

      jalankulkijat ja pyöräilijät etenkin tuolla vihervasemmiston luvatussa kuplassa nimeltä Helsinki kulkee ihan miten sattuu, mistä sattuu ja milloin haluaa. vastuu omasta toiminnasta siirretään toiselle osapuolelle eli usein autoilijalle joka saa syyt niskoilleen kun jotain tapahtuu.

      edellä kerrottu ei tietenkään poista sitä tosiasiaa että joukkoon mahtuu myöskin huolimattomia ja kusipäisiäkin autoilijoita, jolloin kun nuo kaksi liikenteenkäyttäjäryhmää laitetaan keskenään samalle kadunpätkälle, on jälki usein sen mukaista.

    • defenssi

      Helposti voi väittää että tuli yllättäen jos ajotapa on sellainen ettei ole vähäistäkään aietta noudattaa väistämisvelvollisuuttaan - ja sitten yhtäkkiä joku jalankulkijan retale lähtee ylittämään tietä vaikka sellaisten piti odottaa että autolla ajava menee ensin.

      Joillakin ihmisillä on tapana vierittää syy omista mokistaan toisen niskoille, he valehtelevat jopa itselleen sen sijaan että joutuisivat myöntämään että tuli tehtyä virhe.

      • rekka.mies

        Kirjoitat asiaa.


    • melkein.itsestään

      Pari kolme kertaa kun jää auton alle niin alkaa itsesuojeluvaistokin heräämään.

      • sekäjalanettäautolla

        Kuulostat aivan kuskilta joka vaarantaa muiden hengen kun ei itse ota iisisti ja noudata velvollisuuksiaan. defenssi nimimerkin kirjoitus tuossa ylempänä osuu naulan kantaan.


    • 10-14

      Hmm. Uskallan väittää kerran kohdanneeni tapauksen, jossa jalankulkija todella yllättäen hyökkää suojatielle. Tästä on jo vuosia; ajoin hiljaisella kadulla, edessä oli suojatie ja sen kohdalla jalkakäytävän reunalla seisoi nuorenoloinen mies. Hän olisi loistavasti ehtinyt ylittää kadun ihan rauhallisella kävelytahdilla ennen kuin olin kohdalla, mutta ei tehnyt elettäkään astuakseen suojatielle. Hiljensin kuitenkin vähän vauhtia osoittaakseni, että pääsee menemään, sitäpaitsi hänen olemuksessaan oli jotain vähän omituista, mikä pani vähän varoituskellon soimaan. No, kun olin ehkä 20 m päässä, kundi lähteekin ylittämään, mutta päästyään puoliväliin pyörähtää ympäri ja pyrähtää juoksuun palaten lähtöpisteeseensä. Menin siitä varoen ohi, mutta ihmettelen tänäkin päivänä, mikä diagnoosi kundilla mahtoi olla?

      Toki oli jotenkin arvattavissa, että hän ehkä astuisi suojatielle, mutta vastaan taas todisti se, että hän sitä tehnyt ENNEN kuin olin melko lähellä.

    • Automiäs

      Tappakaatappakaa. Ei ne muuten opi.

    • hmmmmn

      No kerran sitä näkee päättömän suojatien ylityksen. Nuori isä juoksi lapsen kanssa pääväylän ylittävän suojatien yli, eikä välimatkaa autoihin juuri ollut. Tuollaisen ylitystavan jos opettaa lapselleen, niin ei pysy lapsi hengissä pitkään, kun koulutielle lähtee. Aivan älyvapaata juosta suojatielle ja ottaa se riski, ettei autoilija ehdi väistää tai edes huomaa. Siinä vähän mietittävää. Mitä tuolla isällä päässä liikkui, kun juoksi lapsen kanssa autojen eteen? Ei varmasti yhtään mitään.

      En minä vanhempana opettaisi lapsilleni, että suojatielle voi juosta huoletta - autojen eteen, koska hehän väistävät. Ei se parin sekunnin matkan jouduttaminen auta, jos voi löytää itsensä auton alta ja matka jatkuu ambulanssilla, jos jatkuu.

      Pääväylien ylittämisessä pitäisi olla tarkkana. Siellä ajetaan lujempaa, kuin ihan sivuteillä. Sitku lisäät vielä sen, ettei monikaan autoilija todellakaan odota, että kukaan täysijärkinen aikuinen juoksuttaisi lapsiaan autojen eteen, niin riski kasvaa entisestään. Ei ne suojatiet ole sitä varten, että niille saa sännätä päättömästi ja testata onneaan.

      • katso_peiliin

        Hiljennätkö sinä joka kerta kun olet siihen velvollinen?

        "Kuljettajan, joka liikennesääntöjen tai liikennemerkin mukaan on väistämisvelvollinen, on hyvissä ajoin nopeutta vähentämällä tai pysähtymällä selvästi osoitettava, että hän aikoo noudattaa velvollisuuttaan."


      • hmmmmmn

        Syyttele sinä vain muita ja hyökkää auton eteen sinäkin lapsen kanssa. Kyllä löytyy sormella osoiteltavaa. On se vaan säälittävää, ettei oteta omaa vastuuta omasta turvallisuudestaan ja vaan syytellään muita. Ongelma on vaan se, ettei autoilijoiden käyttäytyminen itkullasi muutu miksikään.

        Et myöskään taida ajaa autoa, etkä omista ajokorttia, jos rehellisesti mielestäsi jokaisen suojatien eteen on hiljennettävä merkittävästi vaikkei ylittäjiä näkyisi missään.

        Toisekseen mistä voit olla varma, että sinut huomataan? Poliisihan on suojateiden valvomiskampanjassa jakanut myös huomautuksia (vaiko jopa sakkoja) myös varomattomasta suojatien ylityksestä kevyelle liikenteelle.

        Ei se todellisuus miksikään muutu, ettei auton eteen kannata säntäillä. Välimatkaa pitää olla. Ihmisiä ne autoilijatkin ovat ja erehtyväisiä ja ei välttämättä näkökään kaikilla paras mahdollinen ja silti tuskin kukaan kenenkään päälle haluaa ajaa.


      • NäinSeVainOn
        hmmmmmn kirjoitti:

        Syyttele sinä vain muita ja hyökkää auton eteen sinäkin lapsen kanssa. Kyllä löytyy sormella osoiteltavaa. On se vaan säälittävää, ettei oteta omaa vastuuta omasta turvallisuudestaan ja vaan syytellään muita. Ongelma on vaan se, ettei autoilijoiden käyttäytyminen itkullasi muutu miksikään.

        Et myöskään taida ajaa autoa, etkä omista ajokorttia, jos rehellisesti mielestäsi jokaisen suojatien eteen on hiljennettävä merkittävästi vaikkei ylittäjiä näkyisi missään.

        Toisekseen mistä voit olla varma, että sinut huomataan? Poliisihan on suojateiden valvomiskampanjassa jakanut myös huomautuksia (vaiko jopa sakkoja) myös varomattomasta suojatien ylityksestä kevyelle liikenteelle.

        Ei se todellisuus miksikään muutu, ettei auton eteen kannata säntäillä. Välimatkaa pitää olla. Ihmisiä ne autoilijatkin ovat ja erehtyväisiä ja ei välttämättä näkökään kaikilla paras mahdollinen ja silti tuskin kukaan kenenkään päälle haluaa ajaa.

        Jokaisen Suomesta löytyvän suojatien eteen on oltava valmis pysähtymään.

        "Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä."

        Laki velvoittaa tähän ja toisinaan se tarkoittaa nopeuden himmaamista ennen suojatietä. Autoilijat eivät ole suostuvaisia tähän koska se "häiritsee heidän sujuvuuttaan". Turvallisuus tulee kuitenkin aina ennen sujuvuutta, mieti sitä.

        Tietenkin jalankulkijoiden on oltava varuillaan, varsinkin kun on tiedossa että joukossa on näitä säännöistä piittaamattomia asennevammaisia. Autoilijoilla on "isompina" kuitenkin vastuu suojaamattoimien jalankulkijoiden turvallisuudesta suojateiden kohalla.


    • WooBer

      Syytä on kuitenkin muistaa, ettei kuljettaja kykene kumoamaan fysiikan lakeja, joten kyllä jalankulkijalla tai pyöräilijällä on vastuu katsoa mihin väliin tulee itsensä.

      • Syytä-muistaa

        "Kuljettajan, joka liikennesääntöjen tai liikennemerkin mukaan on väistämisvelvollinen, on hyvissä ajoin nopeutta vähentämällä tai pysähtymällä selvästi osoitettava, että hän aikoo noudattaa velvollisuuttaan."


      • Ei koske suojatietä. Suojatiellä ei ole voimassa väistämisvelvollisuus, vaan velvollisuus antaa esteetön kulku.

        Toki suojatietä lähestyvällekin kuljettajalle löytyy ihan lakikohta, joka tulkinnasta riippuen velvoittaa velvoittaa hidastamaan enemmän tai vähemmän (ja täysin riippumatta siitä, onko lähimaillakaan ketään).


      • tulkintaa

        "Kuljettajan suojatiesäännöt" pykälästä löytyy mm. tuo "esteetön kulku" määritelmä. Joidenkin mielestä esteetön kulku on tavallaan väistämistä. Itse kuulun myös tähän joukkoon. Esteetön kulku pitää antaa jalankulkijoiden lisäksi myös hälytysajoneuvoille, kulkueille ja junille. Väistämiseltä mielestäni haiskataa pahasti tuo esteetön kulku, kun lukee kaikkia noita pykäliä joissa esteetön kulku mainitaan.


      • Rotta.presidentiksi
        TheRat kirjoitti:

        Ei koske suojatietä. Suojatiellä ei ole voimassa väistämisvelvollisuus, vaan velvollisuus antaa esteetön kulku.

        Toki suojatietä lähestyvällekin kuljettajalle löytyy ihan lakikohta, joka tulkinnasta riippuen velvoittaa velvoittaa hidastamaan enemmän tai vähemmän (ja täysin riippumatta siitä, onko lähimaillakaan ketään).

        Rotta pääsi taas kerran lempiharrastuksensa eli saivartelun pariin. Sanoilla ja termeillä on kiva viisastella ja kikkailla. Kerropa mestari-Rotta että jos minä vaikka seison rautatiekiskojen välissä ja juna tulee ja siirryn pois sen tieltä niin kumpaan teen, VÄISTÄNKÖ junaa vai annako sille ESTEETTÖMÄN KULUN?? Meille keskimääräisen älykkyyden omaaville molemmat termit tarkoittavat samaa asiaa mutta mitä sinulle, suurelle opettajalle ja mestarille, nuo termit tarkoittavat ja eroavat toisistaan?


      • Väistät. Sinun siinä seisomisesi ei estäisi junan kulkua, ei edes huomattavasti hidastaisi.


      • tulkintaa kirjoitti:

        "Kuljettajan suojatiesäännöt" pykälästä löytyy mm. tuo "esteetön kulku" määritelmä. Joidenkin mielestä esteetön kulku on tavallaan väistämistä. Itse kuulun myös tähän joukkoon. Esteetön kulku pitää antaa jalankulkijoiden lisäksi myös hälytysajoneuvoille, kulkueille ja junille. Väistämiseltä mielestäni haiskataa pahasti tuo esteetön kulku, kun lukee kaikkia noita pykäliä joissa esteetön kulku mainitaan.

        Esteettömän kulun voi antaa monella tavalla. Yksi niistä on väistäminen. Tilanteesta riippuu, mikä on oikea tapa.


      • Rotta.Presidentiksi
        TheRat kirjoitti:

        Väistät. Sinun siinä seisomisesi ei estäisi junan kulkua, ei edes huomattavasti hidastaisi.

        No suojatiellä pieni lapsi ja rekka tulee niin se lapsi varmaan pirusti hidastaa sen rekan menoa eikö? Logiikkasi on taas vertaansa vailla. Olet kyllä sen luokan mestari ettei mitään määrää!!


      • Kannattaisiko hetki miettiä tuota inttämisintoa? Annat vain itsestäsi vähän heikkolahjaisen kuvan, kun et suostu edes perusasioita ymmärtämään.

        Olet oikeassa. Jos rekka ajaa lapsen yli, niin eipä se törmäys edes hidasta rekan menoa. Miten tämä sitten liittyy käytävään keskusteluun, onkin täysin eri asia...


      • AntiRollBar
        Rotta.Presidentiksi kirjoitti:

        No suojatiellä pieni lapsi ja rekka tulee niin se lapsi varmaan pirusti hidastaa sen rekan menoa eikö? Logiikkasi on taas vertaansa vailla. Olet kyllä sen luokan mestari ettei mitään määrää!!

        Rotan ajatustenjuoksun laajuudessa maailmankaikkeuskin vaikuttaa pieneltä.


      • Rotta.Presidentiksi
        TheRat kirjoitti:

        Kannattaisiko hetki miettiä tuota inttämisintoa? Annat vain itsestäsi vähän heikkolahjaisen kuvan, kun et suostu edes perusasioita ymmärtämään.

        Olet oikeassa. Jos rekka ajaa lapsen yli, niin eipä se törmäys edes hidasta rekan menoa. Miten tämä sitten liittyy käytävään keskusteluun, onkin täysin eri asia...

        Kannattaisiko sinun miettiä millaisen kuvan itsestäsi annat viisastelemalla ja nussimalla pilkkuja? Mitä vitun järkeä on alkaa viisastelemaan väistämisestä ja esteettömän kulun antamisesta. Jokainen normijärjellä varustettu ihminen ymmärtää että sillä tarkoitetaan samaa asiaa, eteenkin jos kyse on suojatiellä liikkumisesta. Vain sinulla on suunnaton tarve yrittää esittää suurta älykköä ja tekeytyä joksikin vitun liikennetietäjäksi. Sinulla on kyllä poikkeuksellisen syvälle juurtunut kuvitelma paremmuudesta mitä tulee liikenteen ja lakipykälien ymmärtämisestä.


      • mieti.tältä.kantilta
        Rotta.Presidentiksi kirjoitti:

        Kannattaisiko sinun miettiä millaisen kuvan itsestäsi annat viisastelemalla ja nussimalla pilkkuja? Mitä vitun järkeä on alkaa viisastelemaan väistämisestä ja esteettömän kulun antamisesta. Jokainen normijärjellä varustettu ihminen ymmärtää että sillä tarkoitetaan samaa asiaa, eteenkin jos kyse on suojatiellä liikkumisesta. Vain sinulla on suunnaton tarve yrittää esittää suurta älykköä ja tekeytyä joksikin vitun liikennetietäjäksi. Sinulla on kyllä poikkeuksellisen syvälle juurtunut kuvitelma paremmuudesta mitä tulee liikenteen ja lakipykälien ymmärtämisestä.

        Pakkomielteitään ei voi valita.


      • Rotta.Presidentiksi kirjoitti:

        Kannattaisiko sinun miettiä millaisen kuvan itsestäsi annat viisastelemalla ja nussimalla pilkkuja? Mitä vitun järkeä on alkaa viisastelemaan väistämisestä ja esteettömän kulun antamisesta. Jokainen normijärjellä varustettu ihminen ymmärtää että sillä tarkoitetaan samaa asiaa, eteenkin jos kyse on suojatiellä liikkumisesta. Vain sinulla on suunnaton tarve yrittää esittää suurta älykköä ja tekeytyä joksikin vitun liikennetietäjäksi. Sinulla on kyllä poikkeuksellisen syvälle juurtunut kuvitelma paremmuudesta mitä tulee liikenteen ja lakipykälien ymmärtämisestä.

        Mitä järkeä? Sitä, että jos jonkun koko viesti koostuu lakikohdan lainauksesta, niin olisi aika olennaista lainata edes oikeaa lakikohtaa. Lain tulkinnassa se pilkun viilaaminen on aika olennaista. Ja se esteetön kulku ja väistäminen ovat eri asioita.

        Olet oikeassa siinä, että tunnen ymmärtäväni liikenteen lakipykälät huomattavasti paremmin kuin tämän palstan keskivertojampat, mutta se nyt ei kovin paljoa ole. Muista tielläliikkujista on vaikeampi sanoa. Ei voi tietää, jätetäänkö esimerkiksi vilkku näyttämättä koska ei tiedetä että sitä pitäisi näyttää, vai siksi että sitä ei vaan jakseta käyttää...


      • Kjell.H.Pippelström
        TheRat kirjoitti:

        Mitä järkeä? Sitä, että jos jonkun koko viesti koostuu lakikohdan lainauksesta, niin olisi aika olennaista lainata edes oikeaa lakikohtaa. Lain tulkinnassa se pilkun viilaaminen on aika olennaista. Ja se esteetön kulku ja väistäminen ovat eri asioita.

        Olet oikeassa siinä, että tunnen ymmärtäväni liikenteen lakipykälät huomattavasti paremmin kuin tämän palstan keskivertojampat, mutta se nyt ei kovin paljoa ole. Muista tielläliikkujista on vaikeampi sanoa. Ei voi tietää, jätetäänkö esimerkiksi vilkku näyttämättä koska ei tiedetä että sitä pitäisi näyttää, vai siksi että sitä ei vaan jakseta käyttää...

        Älä hermostu, hani. Sinähän lupasit olla täällä fiksusti jos saat imeä loppuun asti...


    • oiva.keksintö

      Useissa risteyksissä on maalattu valkoinen pysäytysviiva, eihän se sinällään käske pysähtymään viivan eteen, ei ainakaan näin tapahdu, mutta kun rakennettaisiin siihen sellainen punaisiin valoihin sidoksissa oleva nouseva porras niin jopa olisi pysähdyttävä siihen, tai voisihan se olla sellainenn tolppakin keskelle kaistaa, tosin silloin siitä livahtaa kaksipyöräiset kuitenkin ohi.

      Toinen juttuhan on tietenkin valottomat suojatiet, niillähän sattuu enempi niitä pysähtymättä ohi tilanteita.

      • vajakeille.lobotomia

        Ehdotan ratkaisuksi hidastetöyssyjä joka ikisen suojatien eteen sekä taakse.


      • olethan.päävajakki
        vajakeille.lobotomia kirjoitti:

        Ehdotan ratkaisuksi hidastetöyssyjä joka ikisen suojatien eteen sekä taakse.

        Sinulla on noita hidasteita muutenkin, ainakin järjenjuoksussa.


    • veio1

      1. Kuljettajan velvollisuus on lähestyä jokaista suojatietä sellaisella nopeudella, että saa ajoneuvonsa turvallisesti pysähtymään ennen suojatietä.
      2. Liikenneympäristössä on myös vikaa, moni suojatie on todella huonosti merkattu.
      3. Kulkijoissa on myös vikaa, kuten joku edellä kertoi esimerkin.

      LÄHTÖKOHTA on se, että kulkijalle pitää antaa esteetön kulku suojatiellä. ESTEETÖN tarkoittaa sitä ettei kulkijan tarvi edes hidastaa nopeuttaan.

      • varo-jalankulkijaa

        Se on juuri noin, varsinkin tuo viimeinen. Autoilijoilla on jalankulkijoihin nähden suurempi vastuu tilanteessa. Suojatiellä jalankulkija on kingi ja autoilijat varovat.


    • argand
    • gjwkapa

      Uskon kyllä sen että kävelijät ilmaantu suojatielle tyhjästä autoilijan näkökulmasta, koska räplää puhelinta, ei katsonu suojatielle onko kävelijöitä tai tien yrilittäjiä tulossa koska pää ei liiku tai käänny tarpeeksi, ajatellaan kyllä mä tosta ehin ja hällä väliä jos vähän osuu kunhan pääsen teboil pihaan kahville 3 sekunttia nopeemmin.

      Puhelimen räplääminen ajamisen aikana on vaarallista, koska et enää keskity 100% ajamiseen ja muuhun liikenteesen, kun räpläät puhelinta ajaessa niin ainakin 50% ajamisen keskittymisestä menee muualle ja se voi johtaa pahimmillaan sivullisen kuolemaan. joten näille jotka puhuu ajaessa puhelimessa poliisi ssaisi olla tiekempi, ekasta kerrasta kunnon sakot ja toisesta kerrasta kortti vuodeksi pois ja jos sattuu viellä 3 kerran luuri ajoessa oleen niin parin tonnin sakot ja kortti vallan pois.

      • veio1

        Tosi on Mutta.....kuten sanonta kuuluu et korppi ei korpin silmää noki. Kyllä maamme liikenne siistiytyisi, jos päättäjät uskaltaisivat laittaa asiat kuntoo, eli samoin kuin jos ajat et ota niin jos et aja oikein et aja ja piste. Vaatimus samalle tasolle kuin ajokokeessa. Mutta, liikenteessä idiootisti toimivien päättömään ajoon ei uskalleta puuttua.


      • veio1

        Puuttumattomuus taas johtuu pelosta. Liikenteessä säheltäjille päätön ajo on heille sama asia kuin alko alkoholistille, jos sen ottaa niiltä pois, ne voivat tulla silmille tai sitten vetää itsensä naruun, joka tosin olisi vain hyvä asia, maamme puhdistuisi.


      • heti.kiitos
        veio1 kirjoitti:

        Puuttumattomuus taas johtuu pelosta. Liikenteessä säheltäjille päätön ajo on heille sama asia kuin alko alkoholistille, jos sen ottaa niiltä pois, ne voivat tulla silmille tai sitten vetää itsensä naruun, joka tosin olisi vain hyvä asia, maamme puhdistuisi.

        "veio1" olet nero.
        Vallankin tuo " itsensä naruun" vetäminen on todella loistava.
        Toivottavasti suoritat itsellesi ko. toimenpiteen mahdollisimman pian, mieluiten jo tänään.


      • veio1
        heti.kiitos kirjoitti:

        "veio1" olet nero.
        Vallankin tuo " itsensä naruun" vetäminen on todella loistava.
        Toivottavasti suoritat itsellesi ko. toimenpiteen mahdollisimman pian, mieluiten jo tänään.

        Tiedän, olen ehkä täydellinen ihminen. Se vain ärsyttää muita. Miksi minun pitäisi vetää itseni naruun. ?


      • heti.kiitos
        veio1 kirjoitti:

        Tiedän, olen ehkä täydellinen ihminen. Se vain ärsyttää muita. Miksi minun pitäisi vetää itseni naruun. ?

        " Miksi minun pitäisi vetää itseni naruun. ?"

        joka tosin olisi vain hyvä asia, maamme puhdistuisi.


      • veio1
        heti.kiitos kirjoitti:

        " Miksi minun pitäisi vetää itseni naruun. ?"

        joka tosin olisi vain hyvä asia, maamme puhdistuisi.

        Kerro nyt jo mikä sinua ärsyttää. Oletko niin jumissa johonkin asiaan jonka olen tuominnut, että haluat minut pois paljastamasta sitä, muistuttamasta.
        Enää en kysy, ellet nyt ymmärrä mitä tarkoitan niin kysy joltain muulta kuin kaveriltasi mitä tarkoitan.


      • veio1
        heti.kiitos kirjoitti:

        " Miksi minun pitäisi vetää itseni naruun. ?"

        joka tosin olisi vain hyvä asia, maamme puhdistuisi.

        Niin, ja maamme ei puhdistuisi vaan se ainoastaan saattaisi näyttää siltä, koska kukaan ei enää paljastaisi asioita ja ihmiset saisivat nukkua rauhassa sokeaa untaan.


      • heti.kiitos
        veio1 kirjoitti:

        Kerro nyt jo mikä sinua ärsyttää. Oletko niin jumissa johonkin asiaan jonka olen tuominnut, että haluat minut pois paljastamasta sitä, muistuttamasta.
        Enää en kysy, ellet nyt ymmärrä mitä tarkoitan niin kysy joltain muulta kuin kaveriltasi mitä tarkoitan.

        Mitä olet paljastanut?
        Väittänyt, inttänyt ja tarjonnut, nätisti sanoen, mielenvikaisen tasolla olevia "totuuksiasi" päättäjistä ja heidän kyvyistään liikenteen ongelmien ratkaisemiseksi.
        Kuten itse olet useaan otteeseen raapustanut:
        Kukaan/mikään taho, jonne olet "osaamistasi" tarjonnut ei ole ollut kiinnostunut.
        Miksi?
        Koitappa miettiä, että jospa onkin niin ettei "tuotoksissasi" ole ns. järjen häivääkään.

        "Niin, ja maamme ei puhdistuisi vaan se ainoastaan saattaisi näyttää siltä, koska kukaan ei enää paljastaisi asioita ja ihmiset saisivat nukkua rauhassa sokeaa untaan."

        Eli tunnet olevasi ainoa "huutavan ääni erämaassa"
        Entistä selvemmäksi käy, että "vetää itsensä naruun" olisi kohdallasi mitä suositeltavin vaihtoehto, kaikkien kannalta.


      • veio1
        heti.kiitos kirjoitti:

        Mitä olet paljastanut?
        Väittänyt, inttänyt ja tarjonnut, nätisti sanoen, mielenvikaisen tasolla olevia "totuuksiasi" päättäjistä ja heidän kyvyistään liikenteen ongelmien ratkaisemiseksi.
        Kuten itse olet useaan otteeseen raapustanut:
        Kukaan/mikään taho, jonne olet "osaamistasi" tarjonnut ei ole ollut kiinnostunut.
        Miksi?
        Koitappa miettiä, että jospa onkin niin ettei "tuotoksissasi" ole ns. järjen häivääkään.

        "Niin, ja maamme ei puhdistuisi vaan se ainoastaan saattaisi näyttää siltä, koska kukaan ei enää paljastaisi asioita ja ihmiset saisivat nukkua rauhassa sokeaa untaan."

        Eli tunnet olevasi ainoa "huutavan ääni erämaassa"
        Entistä selvemmäksi käy, että "vetää itsensä naruun" olisi kohdallasi mitä suositeltavin vaihtoehto, kaikkien kannalta.

        Sano joku "mielenvikaisen tasolla oleva totuus" jonka olen sanonut. En ole puhunut mitään turhaa, kaikki on asiaa mutta sinunkaltaiset eivät voi sitä hyväksyä tai nähdä, koska se sattuisi.
        Sama ongelma on päättäjillä. He ovat liian usein päätyneet asemaansa jotta saisivat olla auktoriteettiasemassa, olisi mielistelijöitä ympärillään, eikä kukaan antaisi oikeaa palautetta, eikä kukaan astuisi varpaille.,
        Siksi ja sinunkaltaisten takia asiani eivät saa sijaa ymmärryksessänne, koska se ravistelisi liiaksi keinotekoista itsetuntoanne.


      • veio1
        heti.kiitos kirjoitti:

        Mitä olet paljastanut?
        Väittänyt, inttänyt ja tarjonnut, nätisti sanoen, mielenvikaisen tasolla olevia "totuuksiasi" päättäjistä ja heidän kyvyistään liikenteen ongelmien ratkaisemiseksi.
        Kuten itse olet useaan otteeseen raapustanut:
        Kukaan/mikään taho, jonne olet "osaamistasi" tarjonnut ei ole ollut kiinnostunut.
        Miksi?
        Koitappa miettiä, että jospa onkin niin ettei "tuotoksissasi" ole ns. järjen häivääkään.

        "Niin, ja maamme ei puhdistuisi vaan se ainoastaan saattaisi näyttää siltä, koska kukaan ei enää paljastaisi asioita ja ihmiset saisivat nukkua rauhassa sokeaa untaan."

        Eli tunnet olevasi ainoa "huutavan ääni erämaassa"
        Entistä selvemmäksi käy, että "vetää itsensä naruun" olisi kohdallasi mitä suositeltavin vaihtoehto, kaikkien kannalta.

        Siksi sinunkin pitää ärsytyksesi takaa heitellä ala-arvoisia kommenttejasi, koska et pysty sanomaan mitään konkreettista. Asialliset kommenttini ärsyttävät sinua mutta et tiedä miksi ja juuri se on ongelmiesi ydin.
        Joko sukusi on tartuttanut sinuun tautejaan ja oireilet niitä tai sitten olet yrittänyt paeta sukusi taipumuksia mutta silä pakomatkallasi et uskalla huomata, että sairaus on aivan sama kuin suvullasi mutta oireilet vain eri tavoin ettet tarvisi huomata.
        Siitä sokeudesta sinua ärsyttää ärsyttää ärsyttää ja jatkat pakenemistasi.


      • veio1
        heti.kiitos kirjoitti:

        Mitä olet paljastanut?
        Väittänyt, inttänyt ja tarjonnut, nätisti sanoen, mielenvikaisen tasolla olevia "totuuksiasi" päättäjistä ja heidän kyvyistään liikenteen ongelmien ratkaisemiseksi.
        Kuten itse olet useaan otteeseen raapustanut:
        Kukaan/mikään taho, jonne olet "osaamistasi" tarjonnut ei ole ollut kiinnostunut.
        Miksi?
        Koitappa miettiä, että jospa onkin niin ettei "tuotoksissasi" ole ns. järjen häivääkään.

        "Niin, ja maamme ei puhdistuisi vaan se ainoastaan saattaisi näyttää siltä, koska kukaan ei enää paljastaisi asioita ja ihmiset saisivat nukkua rauhassa sokeaa untaan."

        Eli tunnet olevasi ainoa "huutavan ääni erämaassa"
        Entistä selvemmäksi käy, että "vetää itsensä naruun" olisi kohdallasi mitä suositeltavin vaihtoehto, kaikkien kannalta.

        Jos ihmiset, jotka kirjoittavat tasoisiasi juttuja ymmärtäisivät juttujani, olisin pahoin pettynyt ja toteaisin etten ole yhtään kehittynyt elämässä.


    • tilannenopeus

      ... Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä ...

      Koskee muuten jokaista suomen suojatietä, oli sitten näkyvissä jalankulkijoita tai ei.

      • oikein--meni

        10 pistettä ja papukaijamerkki.


    • Kuulkaas-lapset

      Muistakaa lapset varoa autoilijoita jotka ovat huolissaan teidän turvallisuudestanne. He kuvittelevat turvallisuuden syntyvän heitä ympäröivästä auton korista eivätkä siitä, että he itse noudattaisivat liikennesääntöjä, nopeusrajoituksia ja tarkkailisivat liikennettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      374
      4764
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1914
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1641
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      241
      1486
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1254
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe