Haluaisitko Norjaan töihin?

KatjaSu

Hei!

Olen miettinyt konsultointifirman perustamista jossa auttaisin käytännön työssä Norjaan töihin hakemisessa.
Cv:n tekeminen norjaksi, paikkojen hakeminen, väestörekisteröinti, pankkiasiat, veroasiat, pieni kielikurssi preppaus jne jne.

HalooNorden ja työkkäri ovat oman kokemukseni mukaan aika vähän avukso, mukava olisi itselläkin ollut saada käytännön apua sinne aikoinani lähtiessä. Itsellä on kymmenen vuotta Norjassa takana.

Norjassa töitä riittää, ja Suomessa tekijöitä!

Tarvitsisitko Sinä apua?

Ota yhteyttä niin suunnitellaan!

Terveisin Katja

25

3727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roomatar

      Kiinnostaa lähteä Norjaan sairaanhoitajaksi,laillistus on hankittuna,muut asiat avoimia, vapaata on ensi kesään saakka.Olen ollut yhteydessä Dedicare en, mutta kielen kanssa on hankalaa,suomeksi olisi helpompi hoitaa käytännön asioita.Yhteydenotto olisi erittäin tervetullut.

      • KatjaSu

        Moi!

        Missä asioissa tarvitsisit käytännön apua?
        Sairaanhoitajilla on Norjassa yleisesti ottaen toivottavaa edes välttävä ruotsin kielen taito... Miten on sinun kielitaidon laita?

        Terveisin Katja


    • roomatar

      Ruotsinkielentitoni on mielestäni melko hyvä, olen aikoinani ollut kaikki kes ät Ruotsissa töissä,ehkä yhteensä 2 vuotta jos laskee kuukaudet yhteen.Norjan kieli vaikuttaa alkuun tosi hankalalta ja olen ajatellut siis vanhainkotipaikkaa. Oikeastaan palkka kiinnostaa , Dedicare lupasi 230kr /h,en tiedä onko hyvä vai huono,mitä itse ajattelet?Asunnon ilm. tarjoavat sekä lentoliput. Mietin mihin kannattaa sitoutua,mulla on niinkin pitkä virkavapaalla. Nämä tässä ensimmäisenä tulevat mieleen. Sairaanhoitajana olen toiminut 25 vuotta, olen 60 vuotias.

    • KatjaSu

      Minun mielestä tuo on aika kohtuullinen palkka, jos edutkin lentojen ja asunnon lisäksi mukana paketissa. Olisiko työ vain päivätyötä vai myös yötyötä? Yölisäthän Norjassa on sote alalla aika hyvät. Vaadit sopparin koeajalla, jolloin voit sitten itse päättää haluatko jäädä pidemmäksi aikaa. Verotushan Norjassa on yleensä taulukkoverotus, eli mitä enemmän tienaat sitä enemmän maksat veroa.
      Jos ruotsi sujuu niin sitten olisi helpompaa mennä Etelä-Norjaan Oslon alueelle, bokmål eli kirjakieli on lähellä ruotsia ja täten helpompaa ymmärrettävää. Mutta toisaalta pohjoisessa on varmaan enempi töitä. Kyllä senkin murteen oppii. Ihan eteläisen Norjan ja rannikkonorjan murteet on ruotsin pohjalla aika vaikeita.

    • roomatar

      Hei,onko sinulla tietoa minkälaisesta aikataululla työpaikat järjestyvät.Keskustelin dedicare-välittäjän kanssa viime ti ,lupasivat olla yhteydessä,kai siinä aikaa kuluu.eka firma oli nimeltään helsenor,mikä oli täysi fiasko,lupasivat sitä ja tätä ym.mutta loppujen lopuksi heistä ei kuulunut yhtään mitään, meni vaan aikaa hukkaan, sitten kuulin tästä Dedicare statukseesi, mikä vaikuttaa jkv.pätevämmältä.tuo ehdottamasi soppa koeajalla on varmaan hyvä,jos on ihan mahdotonta,eihän sitä koskaan tiedä vaikka lähden ihan avoimin mielin.jään odottelemaan nyt yhteydenottoa Norjasta.

    • ahertaja

      Hei Katja,
      Puhun äidinkieleläni ruotsia ja kaipiaisin ihan käytännönläheistä työtä tehtyäni pankki-vakuutusalalla työtä pitkään. en siis kaipaa enää samalle alalle. Olen jo 50-kymppinen mies. Voisiko Norjassa olla saumaa saada työpaikka ja asunto. Jos haluat, niin voisit laittaa viestin vaikka tänne. [email protected]

    • työnhakuun

      Hei miten sinuun saa yhteyden ? Onko olemassa netti sivuja tai sähköpostia ?

    • pioklepoikle

      Hei Katja!

      Olen lähihoitaja ja toista vuotta opiskelen monimuotona sairaanhoitajaksi. Toivosin kesäksi töitä Norjasta (lähihoitaja). Minulla on paljoa muttia, koska en ole suomalainen. Olen melkein 25v. asunnut täällä. AMK:ssa sain vapautuksen lain pykäliin viitatessa ruotsin kielen opinnoista. Olen ahkara ja kysyn Sinulta onko mahdoton ajatella tavalla itse oppia norjaa tai pitäisi oppia ruotsia. Onnistuisiko mitenkään oppia sitä välttävä norjaa/ruotsia niin lyhyessä ajassa? Työissä oppii nopeasti. Olenko toivoton tapaus? Suunnitelenko mahdottomia?

    • takasinnorjaan

      tämmösiä firmojahan on jo pari, ite palasin elokuussa takasin suomeen ja meen takas norjaan nyt tammikuussa, firma makso mulle kämpän ja osti meille suomalaisille auton vapaa ajalle, ett kannattaa pistää hyvät edut ja hyvän palkan muuten porukat hakee toiseen firmaan, mulla oli se 211NOK tunnissa lapiomiehenä/kaivinkone kuljettajana ilman koulutusta ja alle 20V ikää

    • heikuranhaalarit

      Kuulostaisi Katja todella hyvältä, yksi vaihtoehto itsellä on hakea töitä Norjasta, opiskelen kirjastosta lainaamaani kielikurssia, jonkunlainen ruotsinkielen taito löytyy.

      Paljon on tietoa asioista netissä mutta apu ei olisi pahitteeksi...

      Miten sinuun saa yhteyden?

    • Mieluri

      Olen kiinnostunut lähtemään Norjaan töihin mutta käytännön jutuissa tarvitsisin apua. Voisitko Katja auttaa ?

    • Työtätärkeämpäää

      Mulla on täällä Suomessa perhe, ystävät, elämä, velat ja kaikki :)
      Ei nappaa...

      • Anonyymi

        Samat olivat minullakin. Perhe, elämä ja velat seurasivat mukana tänne Norjaan, mutta täällä ne velat häipyivät.


    • kerlon

      Mikäs on tilanne IT-alan duuneissa Norjassa? Pärjääkö englannilla?

    • aloit.taja
    • Täyspäinen54

      Hei Katja ! Olen hoitoalan ammattilainen 54 v,fyysisesti ja henkisesti elämäni kunnossa, voisin toki tehdä Norjassa ihan mitä tahansa,mieluiten suht lähellä Suomen rajaa olevassa paikassa. Vaikka kalatehtaassa, asvalttihommissa,jossain hoitolaitoksessa yms. Voisitko antaa vinkkejä työn etsimiseen ja missä töitä voisi olla ?

    • hghyuyh

      Norjassa raksamies kertoo: Suomessa nyt kuulemma , 15 euroo tarjoovat ja ostovoima putoo kuin lehmän häntä. Reaalisten tuntipalkkojen pitäisi olla nyt noin 30 euroa hieman yli, jotta ostovoima olisi sama kuin 80-luvulla, hyvin on ay-liike asiat hoitanut.Kun EU porukat painaa hommia. Onneksi en enään maksa siihen putiikkiin, vaan olen maksanut norjan liittoon viimeiset 22 vuotta. Viime tilissä kta 34,75 euroo repikää siitä.

      • Moi,
        täällä olis yli 50v. timpuri. Kiinnostaas Norjan työmarkkinat, voisikko auttaa?
        [email protected]


    • Moi,
      täällä olis yli 50v. timpuri. Kiinnostaas Norjan työmarkkinat, voisikko auttaa? [email protected]

    • Helkky

      Hei , Olisin kiinnostun lähtemään Norjaan töihin.
      Olen parhaillaan kiinteistön välittäjänä, Espanjassa.
      Ikä on jo 57.
      Voisin vaikka ajatella hotelin siivousta, lähellä Folldal.
      Kielet on vahva ruotsi, englanti suomi ja espanja.
      Voitko auttaa??
      Terv.Helkky
      [email protected]

    • utelias1

      Moi

      Vieläkö Katja teet tätä arvokasta työtä? Itse olisin enemmän kuin kiinnostunut lähtemään pohjois-Norjaan töihin kalatehtaille, mutta ''paperisota'' mietityttää. Jos olet vielä kuulolla voisitko vastata vaikka tähän ketjuun?

    • Anonyymi

      yhdenksänkyt luvun lama, joka kouraisi erityisesti alaani (raksa) ajoi minut Norjaan. Juuri silloin alalla oli onneksi kova kysyntä tekijöistä. Onneksi kosa kielitaitoni oli tosi mitätön (vain parin kuukauden kotiopiskelu). Nyt olen ollut jo taas monta vuotta Suomessa, mutta suunnittelen taas sinne paluuta. Olen tutkinut sikäläisten työnvälityssivujen sisälöä ja huomannut, ettei kysyntä ole yhtä kovaa nyt. Toinen huomionarvoinen seikka on, että sinnekin on jo rantautunut työvoimaa "vuokraavat" firmat. Niiden hakuilmoituksia on tällä hetkellä ainakin nav:n sivuilla puolet. Ne "bemannings" firmat on ainakin minun helppo tunnistaa. Niitä en itse suosittelisi ainakaan raksaporukalle. Ja muutama vinkki:
      Juutuupista Kårensen kielivideoita. Niillä olen itse ainakin kerrannut ja elvyttänyt kielitaitoani.
      Ja jos käytäntö verotuksessa on yhä sama, kuin viisitoista vuotta sitten, niin kannatta vaihtaa tienestit sinne keskellä verovuotta. Silloin vuoden tulot jäävät kummassakin maassa pieneksi ja niiden myötä veroprosenttikin.
      Älkää pelätkö byrokratiaa. Joku työvoimaan kirjautumiskaavake piti täyttää, mutta sain apua siihen sikäläisestä verotoimistosta, johon myös muuttoilmoitukset tehdään. Ja kun siinä muuttoilmoituksessa luki "FINLAND", niin pyytämättä tuli samalla väliaikainen verokortti käteen. Tunnin päästä sen verokortin annoin yhdessä työmaatoimistossa pois ja aloitin työt.
      Jos menette, niin painakaa töitä, ostakaa autoon verotarra, maksakaa tv-lupa ja pitäkää mainettamme yllä. Norja on pohjoismaa, naapurimaa ja HYVÄ maa.

      T: Hwite Snekker

    • Kiinnostaisi, mutta en osaa sanaakaan norjaa. Onko Norjasta mahdollista saada töitä pelkällä englannin kielentaidolla? Olen koulutukseltani siivoja, mutta pystyn siivoustöiden lisäksi tekemään pesulassa töitä ja keittiöllä koska minulla on voimassa oleva hygienia passi. Puutarha-alaltakin omaan jonkun verran työkokemusta. Norjan kieltäki olen toki valmis opiskelemaan pitäisi vain löytää joku hyvä norjankielen kurssi että oppis.

    • Anonyymi

      Aika paljon boomereilta väärää tietoa tässä. Asiat on muuttuneet vuosien aikana. Kaikki pitäisi olla valmiina,. Voin antaa vinkkejä jos kiinnostaa, rakennus puolella on pula osaajista, vuokrafirmoissa ei ole mitään vikaa maksavat jopa enemmän palkkaa kun norjalaiset yritykset Jotka eivät palkkaa kuin skandinaavisen kielen osaavia. Asunnon saa ilman d numeroa ja pankkitilin saa auki sitten kun on tehnyt osoitteenmuutokset. Työsopimus on tärkein ja sen jälkeen pääsee verotoimistoon saa d numeron.

    • Anonyymi

      Hei,

      Täällä alkuperäinen ilmoittelija.

      Olen palannut Suomeen jo monta vuotta sitten, joten en valitettavasti pysty tässä asiassa enää auttamaan.

      Mukavaa kesää kaikille!

      Yst
      Katja

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe