2014 Kirkollisverotuotto -21Me, valtiontuki +11Me

dyudhg

Evlut. kirkon kirkolliveron tuotto laski vuonna 2014 n 21Me, 2,3%, mutta kirkon saama "valtiontuki", yhteisövero-osuus kasvoi n. 11Me, 10%.

Eli kirkon itse aiheuttamien ja ansaitsemiensa kirkollisverotulojenmenetysten korvaajaksi on ilmestynyt kuin tyhjästä kirkon saaman valtiontuen nosto. Muistaa sietää että kirkon yhteisövero-osuus on edelleen korotetulla tasolla, normitasoon 1.75%, verrattuna. On ollut jo vuosikausia v. 2008 alkaneen finanssikriisin "innoittamana".

On se kumma että valtio korvaa kirkolle sen että sen kannatus ja arvostus on vähentynyt vähenemistään kiihtyvää tahtia täällä vuosituhannella. Ja se on ihan kirkon omaa syytä.Tuohan puhuisi pikemmin sen puolesta etä kirkon valtiolta saamaa tukea pitäsi leikata, varsinkin kun ottaa huomioon vielä valtiontalouden tilankin. Tarpeellisemmastakin leaikataan surutta.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jlhl

      Tuosta taitaa tulla kirkkoveron tuotoksi 913Me.

    • klt674

      Diakonia avustuksiin kitupiikki kirkolta liikeni vain 8,2 miljoonaa euroa 895,9 miljoonan euron kirkollisveroista, joka on vaivaiset 0,92 prosenttia kirkollisveroista. Kirkko on mainettaan surkeampi hyväntekijä. Itse asiassa näillä luvuilla on huijausta jos joku vielä jossain hehkuttaa kirkkoa hyväntekijänä.

      • Nassen

        Tuokin on laskettu varmasti "uskismoraalilla" eli sinne on vyörytetty muita hallinnon kuluja. Todellinen lukema on lohduttomampi.


    • Joka tapauksessa tuo kertoo kirkosta eroamisen purevan. Ei niin että 18-vuotiaiden eroaminen 2013 juuri näkyisi 2014 verotuloissa. Mutta esim. 2010 Homoilta vaikuttanee jo liki täydellä tehollaan.

    • TheEndGame

      Tästä eteenpäin kirkollisverot tulee laskemaan tasaiseen tahtiin joka vuosi. Kirkko joutuu joka vuosi taistelemaan laskevien tulojen kanssa. Kiinteistöjä menee myyntiin kiihtyvää tahtia. Seurakunnissa järjestetään yt neuvotteluja. Työvoimaa joudutaan vähentämään. Palveluja ajetaan alas ja palvelujen hinnat nousee. Kirkollisveroja joudutaan nostamaan. Kaiken tämän uutisointi ruokkii kirkosta eroamista ja kiihdyttää edelleen kirkollisverojen laskua, joka johtaa lisäleikkuuseen. Kirkko on joutunut negatiiviseen kierteeseen, josta ei ole ulos pääsyä.

    • fvhjkfjh

      Kaikilta muilta leikataan valtion tukia paitsi kirkolta. Kirkko voisi paikata esim. KUAn, muiden jäejestöjen muassa, kokemia leikkauksia. Voisi - mutta ei halua. Antais vaikka tuon 11Me jonka se saa lisää yhteisövero-osuutenaan edellisvuoteen verraten. Mutta turha toivo.

      Se että kirkko menettää kirkolliverotuottojaan 21Me edellisvuoteen verrattuna, se on ihan kirkon omaa syytä. Sen arvostus on laskussa, koska se näyttäytyy arvoineen patavanhoillisena mm. tasa-arvokehityksen jarruna.

      Ei kuulu valtiolle täyttää tätä aukkoa kirkon budjetin tulopuolella, johon kirkko itse on syypää.

      Samaan aikaan kirkko ja KUA haukkuvat hallitusta sen huonoista arvovalinnoista, varmaan syystäkin, kehitysyhteistyön rahoituksen leikkausten takia. Mikä on Kirkon arvovalinta? Oma etu on sillekin tärkeämpi kuin kehitysmaiden köyhät!

      Muutamana viime päivänä KUAn edustaja on ollut YLEn Radio Suomessa useassa ohjelmassa mainoistamassa itseään ja haukkumassa hallitusta. Kertaakaan olährtyksissä ei ole kyselty sitä miksi Kirkon osuus KUAn rahoituksessa on olemnaton.

      Mikä ihmeen KIRKON ulkomaan APU se KUA oikein on, kun sen rahoituksessa kirkon osuus on lähellä nollaa. Jos se jotain KUAlle antaa niin erikseen järjestetyistä keräyksistä, kuten Yhteisvastuukeräys ja kolehdit, kirkkoverontuotosta tuskin juuri mitään KUAlle.

      Kirkon motto: "Älä tee niin kuin me, vaan niin kuin me kehotetaan!"

      Harhaanjohtava Kirkon mainos tuo KUAn nimi.

    • SiisJoEronneilta

      Isoja summia. Lisäksi kirkolle kerätään kirkosta jo eronneilta vuosittain 5 miljoonaa euroa - kirkollisveroina. Siis kirkollisveroina - jo eronneilta.....

    • 7684

      Viiden vuoden sisällä kirkko on totaalisesti helisemässä kun rahat ei riitä enää mihinkään ja kaikesta joudutaan leikkaamaan. Olemme ison muutoksen kynnyksellä.

    • Tammi-huhtikuussa 2015 kirkollisveron tuotto on vähentynyt 2,2% vuoden 2014 vastaavaan aikaan verrattuna, euroissa noin 7½ miljoonaa. Inflaatio on liki nollassa, joten reaalinen tuotto on laskenut käytännössä saman verran.

      Romahdusta siis ei näy, vaan tasaisen tappavaa laskua.

      • SuuntaOnSelvä

        Jos jollain pörssiyhtiöllä olisi samat odotusarvot tulevasta ja yhtä huono tuote kuin kirkolla, niin pörssikurssi sukeltaisi välittömästi pohjamutiin.


    • ylpeäpakana

      Kirkko pitää erottaa valtiosta tuo 11milj, on törkeää veronmaksajia kohtaan ,minä en kuulu kirkkoon miksi minun maksamia veroja käytetään kirkkoon. Ajatelkaa ihmiset järkevästi erotkaa kirkosta varsinkin eläkeläiset miksi pienistä eläkkeistä maksatte veroa kirkolle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1372
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    Aihe