Suomen tyhmin apina haki työtä

HullutKerjäläiset

Pyysi pohjapalkkaa myyntityöstä. Taisi olla huumeissa tai vain syntymähumalassa.

10

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vmmnx

      Ja siinä suomen tyhmin huutaja. Pitääkö tuota älytöntä käytöstä oikein tänne asti tulla kuuluttamaan!!

    • Pohjapalkka

      Taitaa ketjun aloittaja olla todella kapeakatseinen, mitä tulee erityyppisiin myyntialan hommiin. Ei se pohjapalkka itsessään kerro yhtään mitään, vaan se on markkinan, työnantajan ja työntekijän välinen vipuvarsi, jota sitten liikutellaan sen mukaan mikä on a) firman myytävien tuotteiden ja palveluiden katerakenne b) firman positio markkinassa, esim. vakavaraisuus/nousevat trendit c) työntekijän rooliin vaadittava ammattitaito d) ylipäänsä myyntityön merkitys firman kasvulle e) neuvottelukyky kummallakin osapuolella.

      Itse olen/ollut myyntiammateissa, jossa pohjapalkan osuus on ollut 20%-75% suhteessa kokonaispalkkaan, riippuen täysin siitä onko kyseessä enemmän asiantuntijatason (tietty vaativuus ammattitaidolle ja kyvykkyyksille) tehtävä suuryritysasiakkaissa tai täysin NB:ta korkeakatteisille tuotteille ja luukutusperiaatteella. Nykyään pelkkä peruspalkka itsellä on kaksinkertainen keskiverto palkansaajan kuukausiansioon, eli kun osaaminen ja halu on kunnossa, niin kyllä löytyy työnantajia, Suomessa, jotka ovat niistä valmiita myös maksamaan. Plus kyky tehdä tuloksia, pitää olla aina yhtälössä mukana, kun palkitsemista tarkastellaan.

      Siinäpä pohdittavaa. Saa kommentoida.

    • Tulostapittulla

      Lisäisin vielä hyvään kommenttiisi että ns nopeassa kaupassa kuten puhelinmyynnissä kauppasyklin ollessa lyhyt pohjapalkalle ei ole niin perusteita kuin myynnissä jossa normaali kauppasykli kontaktista kauppaan on kuukausia tai vuosi(a). Sitten on vielä esim kiinteistövälitys jossa usein pelkkä provikka. Ymmärrän sen koska asikaskohteiden hankinta on heti laiskaa jos annetaan varma palkka. Sinne kun hakeutuu kaikki sisustusintoilijat husaamaan vaikka työ on lähimpänä puhelinbuukkausta. Itselläni asiantuntijamyynnistä kokemusta 15 vuotta, mutta en silti halua järin suurta pohjapalkkaa vaan hyvä provisio houkuttaa. Se kertoo aina jollain tavalla myyjän työvalmiudesta ja myyntienergiasta sanatonta viestiä jos pohjapalkka on henki ja elämä. Isompi pohjapalkka myös oikeutetusti laittaa tulosodotukset korkeammalle ja niitä odotetaan nopeammin kuin halvalta myyjältä.

      • Pohjapalkka

        Just näin. Aina sen työpaikan ja alankin voi valikoida sen mukaan, mikä politiikka ja korvauskäytäntö provisioina on, esim. kiinteistönvälitys ja puhelinmyynti kuten em. esimerkissä. Paljolti esim. asiantuntijatyyppisessä myyntiroolissa vaikuttaa juurikin se, millä aikajänteellä myyntiprosessi kaupallistuu, eli esim. kontaktista kauppaan -sykli. Tällöin vaatimattomalla pohjalla toimiva "ratsu" nälistyy aika äkkiä, jos esim. vaativissa kokonaisratkaisuissa IT-alalla kaupan päättäminen kestääkin kuukausia. Ehkä vientialalla voidaan puhua jopa vuosista, kun puhutaan miljoonahankkeista, miksei toki kotimaisissakin hankeneuvotteluissa. Nykyään varsinkin, kun päätöksentekoprosessiin asiakkaan puolelta osallistuu usein enemmän kuin vain yksi päättäjä, niin kaupan klousaukset vievät aiempaa enemmän aikaa. On myös haastavampaa buukkaamisen ja tehokkaan myyntiprosessin edistämisessä, kun aika on entistä enemmän kortilla ja päättäjiä vaikea tavoittaa.


    • RahaRatkaisee

      Pohjapalkkaa haluavat vain ammattitaidottomat. Itse olen tehnyt aina palkkioperusteisesti. Syy on selvä, en vain tulisi toimeen kuukausiliksoilla. Välillä kaupan teko voi kestää vuodenkin, mutta keskimäärin menee puoli vuotta kaupan aloituksesta tilaukseen. Huono myyjä tietenkin tarvitsee kuukausittain työnantajalta sosiaalitukea, jota kutsuu palkaksi. Hyvä ei tarvitse tuollaisia almuja vaan oikeaa rahaa. Aikuinen kykenee maksamaan itse elantonsa, eikä tarvitse elättäjiä. Viime vuoden komissioilla elelisin taviselämää kymmenen vuotta. Minulle sopivaa elämää pari vuotta. Mutta ei tarvitse vanhoihin rahoihin koskea, kun tänä vuonna on mennyt taas paremmin. Heti rahaa tarvitseva myyjä ei ole onnistunut missään asiassa, ei edes oman elämänsä "kaupoissa".
      Huomenna täytyykin aloittaa taas kaupanteko, niin saa jouluksi rahaa tuhlattavaksi ja talvella on aina mukava pitää pari kuukautta lomaa.

    • NäitLuuserin

      Vain surkea ja ammattitaidoton haluaa pohjapalkkaa.

    • Puhelinmyyntihuutelee

      Markalla saatte sen markan myyjän. Kukaan IT-alalla tai vaativien asiantuntijaratkaisujen alalla, jossa myyntisyklit mitataan kuukausista vuosiin ei tee töitä ilman pohja provikka kombonaatiota. Jos pätevän tälläisen tiedätte niin voitte antaa sähköpostin ja haastattelen vaikka samantien.

      -Myyntijohtaja

      • ÄläSössötä

        IT alalla ei tarvitse maksaa kuin kuin kahvit ja pullat. Sen alan myyjiä on joka toinen työtön.


      • Puhutpashaa
        ÄläSössötä kirjoitti:

        IT alalla ei tarvitse maksaa kuin kuin kahvit ja pullat. Sen alan myyjiä on joka toinen työtön.

        Et taida ole hetkeen katsellut työllisyystilastoja ja avoimia hakuja? Huonot ovatkin työttöminä, eikä kaikissa pikkupuljuissa tienaa jos ei ole tulosta mistä maksaa, mutta oikeassa firmassa tienast hyvät rahat. Katsoppas huviksesi vaikka Microsoftin, Digian, Solitan, Elisan tai vastaavan myyjien palkkoja (tai jos et tunne/tiedä henkilöitä niin kysele työpaikoista) ja hämmästy.


    • fasfdasfa

      aloittajalle Ja Suomen tyhmin päätön raakkuja taas avasi päänsä!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe