Isännöinnin valta ja sen tutkiminen

home_taloksi

Mikä siinä on niin vaikeaa, että isännöitsijä palkataan huolehtimaan talosta ja sitten jossain vaiheessa isännöitsijä ja tekniset isännöitsijät alkavat käyttää valtaansa väärin ja saavat enemmän vahinkoa aikaiseksi?

Siis ne on palkattu tekemään töitä - eikä ne omista tai hallitse kiinteistöä.

Miksi tämä kuvio toistuu uudestaan ja uudestaan? Isännöitsijä saattaa teettää turhia työvaiheita ja väärässä järjestyksessä, siten että kustannukset nousevat tupliksi.

Ja jos ne tuhoaakin jotain, niillä ei näytä olevan mitään vastuuta tekemisistään.
Parhaat kokemukset isännöinnistä löytyy pienistä ja keskisuurista firmoista, jos sellaista ylipäätään tarvitaan.

On paljon taloyhtiöitä, joissa perinteistä isännöintiä ei oikeastaan tarvita. Eri työvaiheet voidaan tilata ilman turhia välikäsiä. Ei isännöitsijä kuitenkaan valvo kokonaisuutta. Ne tilaa työt ulkopuolisilta ja vain lähettää ne tekemään jotain tehtävää. Ja miten ihmeessä sille alalle on ajautunut niin paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä taloista oikeastaan mitään.

Isännöitsijät ovat jotenkin lain ulkopuolella.

Tilatkaa hyvät ihmiset laatua, eikä vain halpaa hintaa. Halpuus tuhoaa talonne.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voiapua

      Samaa mieltä kanssasi siitä, että isännöitijät ovat todellakin lain ulkopuolella. Valtaa käytetään väärin ja annetaan halpa hinta aluksi.
      Kaksi vuotta kokemusta kyseisestä toiminnasta ja alkuperäiseksi sovittu hinta on tuplaantunut sekä lisätöiden laskutus samaa luokkaa kuin vuosiveloitus. Tähän kyllä on syyllistynyt pieni isännöintitoimisto. Osto-osaamista pitäisi myös löytyä taloyhtiöstä, ettei retkahdettaisi toimistojen mainoksiin, joista suuri osa ei ole totta.
      Kyseinen isännöitsijä todellakin on ominut talon. En ole vieläkään saanut selvyyttä siitä kokoonpanosta josta isännöitsijä käyttää nimitystä ME. Isännöitsijähän on palkattu renki ja sekin on unohtunut, että isännöitsijä on jokaisen osakkaan etua ajava taho - ei vain hallituksen.
      Taloyhtiössä ei tarvittaisi lainkaan isännöitsijää jos osakkaat osaisivat jakaa voimansa/osaamisensa ja näin varmasti saavutettaisiin kaikkia tyydyttävä lopputulos.
      Nykyisin yhtiökokouksessa puhuu vain isännöitsijä. Puheenvuoroja ei anneta muille. Valheellisia tietoja annetaan osakkaille. Kaikki tiedot salaillaan. Tilinpäätökset jaetaan virheellisenä osakkaille - korjauksia ei tehdä. Pöytäkirjoja ei toimiteta osakkaille. Jos Karpolla olisi vielä asiaa niin nyt sitä kyllä riittäisi, kun lähdettäisiin kaivamaan pintaa syvemmältä isännöintiä.

      • joriitti

        Ihan kuin kirjoittaisit meidän taloyhtiömme tarinaa! Onko eräs P.Burgman ko. isännöitsijä vai onko tällainen käytös yleistä? Onneksi päästiin kyllä eroon pariksi vuodeksi, mutta sitten se luikerteli takaisin. Päätin myydä asunnon ennen kuin taas joudumme loppuvuodesta makselemaan ylimääräisiä yhtiövastikkeita huonon taloudenpidon takia. Seuraavaksi omakotitalo, sillä varmistaa, ettei joudu näiden armoille.


    • meniköhänsekaisintaas

      Isännäinti, sekä huolto- ja korjausfirma taitavat olla eri asioita. ne voivat olla kyllä yksi ja sama, jos näin on sovittu.

      Ja korjauksista hallitus päättää taloyhtiön mandaatilla. Jos nuo edellä olevat asiat yhdistetään ja annetaan avoin valtakirja isännöitsijälle tehdä mitä vain, niin aika pelottavalla tasolla on taloyhtiön hoito. Siis aivan taloyhtiön omasta toimesta.

    • BauHerr

      Voi hyvä tavaton. Isännöitsijä on vain YHTIÖN TOIMIELIN. Isännöitsijä on hallituksen apulainen, ei mitään muuta. Jos isännöitsijä suorittaa vallankaapauksen, syy on heikon hallituksen.

      Halvat hinnat johtuvat kilpailutuksista. Meillä kaikki asiakkaat, jotka asiakassuhteen aikana pistivät isännöintipalvelut kilpailutukseen, heitettiin raa'asti yli laidan. Katsoimme, että asiakas ei ollut tyytyväinen, vaikka ilmeisesti asiakkailla OLI TARKOITUS VAIN LASKEA HINTAA. Sellaiseen tarjouskilpailuun ei meidän mielestämme kannattanut lähteä. Myös niille, jotka kertaalleen irtisanoivat sopimuksen ja sitten myöhemmin halusivat uudestaan asiakkaaksi, myytiin ei-oota.

      Halvalla voi saada hyvää - joskus, mutta useimmiten ei. Se on niin, että sitä saa mitä tilaa. Hyvän isännöitsijän ei tarvitse lähteä hintakilpailuun.

      • isännöitsijäksi

        Valitettavasti se hintakaan ei aina takaa laatua.
        Järkevästi toimiva taloyhtiön hallitus todellakin aika ajoin tekee hinnantarkistuksia kilpailuttamalla isännöintipalvelut - ei siinä mitään väärää ole - näin liike-elämässäkin toimitaan.
        KYSE ON SIITÄ MITÄ PALVELUA RAHALLA SAA - vai saako mitään?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3067
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2922
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2105
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1952
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1502
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe