Ei myy,mikä vika

kesämökkii

Miksi kesämökit ei mene kaupaksi,jopa tunnetulla mökki seudulla kauppa ollut pari kesää aika hiljaista,ja uutta myytävää tulee lisää.Viellä muutama vuosi sitten mökki kuin mökki meni kaupaksi kun vähän vihjasi jollekin,ei paljon välittäjää tarvittu,nyt välittäjillä monta kohdetta ko kunnan alueella myytävänä,jotkut jo monta vuotta.Mikä vika ??

42

2225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhgtyu

      Höpö, Höpö

    • ei.kiinnosta.ei

      Kesämökkeily on niin out. Kuka haluaa makuuttaa rahojaan jossain hevon kuusessa mökissä ,jonka ainoa tarkoitus on olla koko perheen ympärivuorokautisena työleirinä kun sinne sitten joskus pääsee käymään.

      • mikämahtaaollain

        "Kuka haluaa makuuttaa rahojaan jossain hevon kuusessa mökissä ,jonka ainoa tarkoitus on olla koko perheen ympärivuorokautisena työleirinä kun sinne sitten joskus pääsee käymään."

        Vastaus: suurin osa suomalaisista. Seuraa aikaasi, esim mökkiohjelmat kuten Huvila ja Huussi takoo yhtenään uusia katsojaennätyksiä. Erilaiset puutarhanhoito,mökkeily tms tapahtumat äärimmäisen suosittuja.
        Ei tietysti ihme, kun yhä useampi asuu neukkukuutiossa, jossa kuolee tylsyyteen
        ilman mitään tekemistä.


      • Josmetsäänhaluatmennä
        mikämahtaaollain kirjoitti:

        "Kuka haluaa makuuttaa rahojaan jossain hevon kuusessa mökissä ,jonka ainoa tarkoitus on olla koko perheen ympärivuorokautisena työleirinä kun sinne sitten joskus pääsee käymään."

        Vastaus: suurin osa suomalaisista. Seuraa aikaasi, esim mökkiohjelmat kuten Huvila ja Huussi takoo yhtenään uusia katsojaennätyksiä. Erilaiset puutarhanhoito,mökkeily tms tapahtumat äärimmäisen suosittuja.
        Ei tietysti ihme, kun yhä useampi asuu neukkukuutiossa, jossa kuolee tylsyyteen
        ilman mitään tekemistä.

        Vai takoo uusia ennätyksiä. Nelonen ei kaikenkaikkiaankaan päässyt kovin hääveihin lukuihin ja kun katselin kaikkien kanavien viidenkymmenen katsotuimman ohjelman listaa niin "huvila ja huussi" ei siellä ollut. Sinä varmaan löydät "edullisempia" lukuja.
        Eikä ohjelman katsojaluku anna viitteitä lajin suosiosta. Tanssii tähtien kanssa- ohjelmasta huolimatta suuri osa Suomen tanssilavoista sai jatkaa lahoamistaan.
        Mitä taas tulee mökkeilytapahtumiin niin niiden suosiosta voi olla montaa mieltä. Olin vielä 2014 työssä jossa minun asiakkaistani merkittävä osa oli mökkiläisiä (onneksi löytyi muuta bisnestä). Markkinoin tuotteitani mm. niissä "mökkiläistapahtumissa". Tapahtumien nuorimmat osallistujat olivat pääasiassa kuuskymppisiä ja sitä vanhempia eläkeläisiä. Keski-ikä saattoi olla siinä seitsemänkympin tietämillä. Missä lienevät piileskelleet ne nuoremman väen edustajat? Ujouttaanko jäivät pois?
        Kun ajatellaan miten kovasti täällä tapahtumia silloin markkinoitiin niin voin todeta, että aika heikko oli se "saalis". Tuhansien eurojen panoksella saatiin paikalle nelisenkymmentä henkeä ja niistäkin osa oli sellaisia joilla ei ole kesämökkiä:)


    • 4949

      Meidänkin mökin lähellä on ollut kolme mökkiä toista kesää myytävänä. Yhdessä on hirveästi ylihintaa, toisessa vähän, mutta kolmas on mielestäni kohtuuhintainen. En tiedä miksei mökit käy kaupaksi.

    • niinpäniini

      Etuovi 5700 loma-asuntoa suomessa ?

      • Myypois

        Etuovessa on 2127 omarantaista mökkiä tai huvilaa myynnissä.


    • RanteetNotkuu

      Joo niinhän se on. Meidän mökin naapuri vaihtoi ihan hiljaisuudessa omistajaa, ei ollut mökki julkisessa myynnissä. Mielestäni uudet omistajat saivat edullisesti, kun ei maksanut kuin vajaa 400k€.
      Meidän nurkilla ei ole yhtään mökkiä myytävänä, ostajia kyllä olisi...

      • Usjopois

        Useimmat kesämökit maksavat "vajaat 400k€"


    • joopajoopajuu

      Joo,epätoivoisesti välittäjää vaihtaen,itse myyden,hintaa nostetaan ja lasketaan,on näyttöjä,jne ja kohteet myynnissä pari vuotta.Ei myy niin ei myy.

    • MyyntiJunaMeni

      Mökkien myynti on romahtanut. Niitä ei osta enää kukaan.

    • On-niitä-mökkejä-myyty

      Mitä te kinastelette? Kyllä kiinteistökauppaa tehnyt sen on nähnyt missä mennään. On ihan taivahan tosi, että ainakin syrjäisemmillä seuduilla kiinteistökauppa on alamäessä ja varsinkaan kesämökit eivät käy enää kaupaksi siinä määrin kuin esimerkiksi 80-luvulla tai edes tämän vuosikymmenen alussa. Selkeä pudotus on kestänyt jo vuosia. Välillä tapahtuu tasaantumista, mutta kohta taas mennään alas. Sanoisin, että suuntaus oli nähtävissä aika selkeästi jo runsas kymmenen vuotta sitten. Pari vuotta sitten tilanne näytti menevän täysin tukkoon. 2011 maassa myytiin noin 3200 vapaa-ajan asuntoa ja 2014 luku oli noin 2800. Syrjäseuduilla muutos oli suhteessa paljon rajumpi.
      Eteläisemmässä osassa maata kauppa on kohtuullista ja se johtuu siitä, että varsinkin Pohjois- ja Itä-Suomesta muuttaa väkeä runsaasti mm. työn perässä etelään tai maakuntien sisällä niiden kasvukeskuksiin. Kiinteistöt eivät kuitenkaan muuta mihinkään, joten väestökadon alueilla niitä jää väkisinkin tarpeettomiksi. Noilla alueilla sellainen perhe jolla on kaksi kesämökkiä tai useampia vakituisia asuntoja ei ole suurikaan harvinaisuus. Kun molempien puolisoiden vanhemmat kuolevat tai joutuvat hoitokoteihin tms. ja lapset muuttavat pois, niin kyllä ne vaarien ja mummujen kesämökit ja vakituisetkin asunnot jäävät tyhjilleen väkisinkin. Aina niihin ei löydy edes vuokralaisia. Jos Etelä- ja Lounais-Suomessa ja niiden lähialueilla kauppa käy lähes entiseen malliin niin se ei ole vielä käypä mittari. Ne kun eivät ole koko Suomi.

    • Huonotajaton

      Et nähtävästi ole aikaisemmin kokenut semmoista mitä kutsutaan lamaksi tai ainakin taantumaksi taloudessa. Silloin epävarmojen työsuhteiden takia ei ihmiset juuri ostele semmoista mikä ei ole tärkeää. Koskee mm. mökkejä,asuntovaunuja,veneitä, moottoripyöriä etc. Ne jotka pakosta joutuvat luopumaan taloudellisen tilanteensa takia joutuu tyytymään huomattavasti alempaan hintaan kuin ns. hyvinä vuosina. Pahimmillaan mökit myydään puolet halvemmalla (tapahtunut ennenkin) kuin parhaimpina aikoina.

    • 847653521

      Todellisuus on se että suomessa on tällä hetkellä lama. Ollaan samassa tilanteessa jos ei pahemmassakin kuin 90-luvulla. Ei ihmiset uskalla mennä sijoittamaan rahaa yhtään minnekkään. Kenenkään työpaikat kun ei ole enään turvassa. Meistä kuka tahaansa voi olla kohta työtön.

      Meilläpäin huomaa sen että on ostettu tontti ja saatu rakennusluvat. Mutta ei ole uskaltaneet lähteä rakentamaan kun on jääneet töttömäksi.

      Kun aikaa laitetaan niin kyllä ne taas kaupaksi käy. Ihmiset taas villiintyy kun töitä alkaa olla. Sitten eletään taas kuin pellossa ja tehdään isoja velkoja.

    • mmmummonmmmökkkiii

      Kaikki menee sykleissä. Odottakaahan vaan niin muutaman vuoden päästä ilman mukavuuksia olevat mummonmökit ovat taas hittituotteita.

      • mökin_haju

        Niinhän sitä ahneet perikunnat kuvittelee. Eli mökkiä on jo "kypsytelty" 20 vuotta käytännössä vailla huoltoa, kun vanha asukas ei viimeisinä vuosinaan jaksanut eikä perikunta saa aikaseksi, ja samaa tahtia jatketaan edelleen, kunnes katto romahtaa.

        Eikä muuten ole monet 50-70 -lukujenkaan mökit paljoa paremmassa kunnossa. Omistajan tarmo on saattanut keskittyä siihen, että viritellään terassin kaiteeseen ja ikkunanpieliin koristeellisia vuorilautoja ja piha täyteen koristekaivoa ym. rihkamaa ja sisäseinät täyteen koristelautasia ja muovikukkia, mutta katto on saanut vuotaa piipun juuresta ihan rauhassa vuodesta toiseen.

        Periaatteessa yksinkertainen mökki ilman vesivessoja ja suihkuja olisi huoleton (voi jättää talvella kylmilleen jne.) mutku näissä on liikaa "tein itse ja säästin" -ratkaisuja älyttömiä muoti-ilmiöitä, esim. hemmetin kokoinen vuolukiviavotakka, joka syö puolet sisätiloista, muttei lämmitä yhtään.

        Suuret määrät mökkejä tulee lahoamaan metsiin ja sama kohtalo on syrjäisillä omakotitaloillakin.


      • takka_vai_kivimuuri

        Tuota massiivisten tulisijojen rakentamista olen ihmetellyt.
        Katsokaa vaikka millaisia ovat mökkipakettien tulisijojen sijoittelu pohjakuvassa niin eipä siellä saunassa ole tilaa kuin kiukaalle kun se hormikin pitää saada mahtumaan johonkin.
        Nykyään nopeasti lämmittäviä kevyitä takkoja joilla talvellakin saa nopean lämmityksen jopa sähköttömäänkin mökkiin eikä se 2000kg massavaraaja ainoa vaihtoehto.


      • sykliäsykliä

        "Kaikki menee sykleissä. Odottakaahan vaan niin muutaman vuoden päästä ilman mukavuuksia olevat mummonmökit ovat taas hittituotteita."

        taitaa vaan sykli olla nyt muutamaa vuotta joltisenkin pidempi


      • saahansitäpyytää

        "Odottakaahan vaan niin muutaman vuoden päästä" Niin märänneet kattopaneelit roikkuu jo lähes lattiassa, mutta ylihinta on ja pysyy ellei ole sitten jopa noussut.
        Koristeellisuutta ja siten hintaa mökkiin tuo myös ulkolaudoitus joka alareunastaan muistuttaa mummon harvaa hammasriviä, kun on annettu heinän kasvaa vuosikymmeniä seinää vasten. Myyti ilmoitujseen voi vielä lisätä "mökki keskellä koskematonta luontoa" kun entisellä nurmi alueella kasvaa harvennusikään ehtinyt ryteikkö.


      • näinhänsemenee
        takka_vai_kivimuuri kirjoitti:

        Tuota massiivisten tulisijojen rakentamista olen ihmetellyt.
        Katsokaa vaikka millaisia ovat mökkipakettien tulisijojen sijoittelu pohjakuvassa niin eipä siellä saunassa ole tilaa kuin kiukaalle kun se hormikin pitää saada mahtumaan johonkin.
        Nykyään nopeasti lämmittäviä kevyitä takkoja joilla talvellakin saa nopean lämmityksen jopa sähköttömäänkin mökkiin eikä se 2000kg massavaraaja ainoa vaihtoehto.

        Lämpiää joo nopeasti, mutta ei varaa lämpöä. Nuo peltipöntöt sopivat niihin halpoihin risumajoihin kesäkäyttöön, mutta ei parempiin mökkeihin.


      • kasarimuotia

        Joo, vuolukivihirvitys on paitsi "tyylikäs", niin myös käytännöllinen; perjantai-iltana kun alkaa lämmittämään, niin sunnuntaina ja maanantaina tarkenee hyvin. Tai siis tarkenisi, jos ei tarvitsisi jo su puolilta päivin lähteä paluumatkalle.

        Tosin tästä astetta paremmaksi pistää kyllä avotkat. Ei varaa yhtään lämpöä, mutta osa on, nokijäljistä päätellen, "sisäänlämpiäviä". 25 m² mökkiin on oikein hyvä ja käytännöllinen sellainen 1,5x1,5 m luomus.

        Aika usein tällaisilla lämmönlähteillä varustetun mökin myyntikuvissa luuraa myös nestekaasulämmitin...


      • Ovkvi
        sykliäsykliä kirjoitti:

        "Kaikki menee sykleissä. Odottakaahan vaan niin muutaman vuoden päästä ilman mukavuuksia olevat mummonmökit ovat taas hittituotteita."

        taitaa vaan sykli olla nyt muutamaa vuotta joltisenkin pidempi

        Tämä muutos on pysyvä eli mökkien hinnat jatkuvassa laskussa.


    • Siinäsyy

      Myyjien ahneus on suurin syy miksi mökit ei mene kaupaksi, poskettomia hintoja yritetään saada yksinkertaisimmistakin lautahökkeleistä.
      Ennemmin annetaan mökkien lahota niille sijoilleen, kuin että halvalla myytäisi.

    • tsetse

      Onhan oman mökin omistaminen jo vähän vanhanaikaista tietyllä tapaa. Lisäksi oma mökki on työikäisille ihmisille todella kallis siihen nähden, kuinka paljon siellä pystyy aikaansa viettämään. Vuosittain maksetaan kiinteistövero, vakuutukset, sähkö, vesi, korjaukset jne .(plus vielä kaikki pakolliset työt mökillä) Ihmiset haluavat nykyisin enemmän viettää lomiaan eri paikoissa ja nähdä maailmaa.

      Asuinkelpoisten mökkien tarjonnan romahtaminen vuosien saatossa jaa väestön keskittyminen tietyille alueille ovat ylläpitäneet hintoja joillain alueilla, mutta kokonaisuudessaan mökkien yhteislasketut arvot ovat suorastaan romahtaneet.

      • sokea_piste

        Kallis suhteessa siihen, kuinka paljon siellä pystyy aikaansa viettämään?

        Katsotaanpa. Ex kämpässäni oli sauna. En näistä "kolmen kiven" pienistä sähkökiukaista niin perusta, joten saunaa tuli käytettyä kerran, pari, kuussa. Pinta-ala 4 m²,neliöhinta 3200 €/m² vastike 3,50 €/m²,kk, käyttöä ½ h/kk, "kuoletetaan" saunan hinta 30 vuodessa -> saunominen maksoi 540 €/vuosi tai 90 €/h.

        Nykyisessä asunnossani neliöhinta 5000 €, joten saunomiselle tulisi hintaa 835 €/vuosi tai 139 €/h. No, harrastukset maksaa - onhan sitä monet turanneet näitä sähkögrillejä asuntoihinsa jälkikäteenkin. Itse valitsin saunattoman asunnon ja ostin saunan sijaan halvan mökin. Se on ollut paljon hyödyllisempi investointi, koska mökkiä on tullut käytettyä pari kertaa kuussa, vuoden ympäri. Toki tällekin lystille tulee hintaa, kun tämän takia tulee ajoa 8-9 tkm/vuosi jne. mutta harrastukset maksaa.

        No, harrastaahan jotkut vuokra-asumistakin ;-D


      • dddd3

        Niin kai, silti siellä on ihan kivaa viettää aikaa. Aurinkoon ehtii sitten marraskuun loskakeleissä.


    • Mökitön.Mökkeilevä

      Talouden taantuma ei ole pääsyy mökkikaupan hiipumiseen vaan ihmisten preferenssien muuttuminen. Käytän itseäni esimerkkinä. Mökkeilen joka vuosi viikon, pari, enimmäkseen Suomessa mutta satunnaisesti Virossa tai Ruotsissa. En edes harkitse mökin ostamista vaikka varaa siihen olisi. Tuttavien kokemuksesta tiedän että oman mökin ylläpito vie vähintään muutaman työpäivän vuodessa. Se on prosentuaalisesti iso osa kenen tahansa vuosilomasta.
      Vuokramökissä ei tarvitse tehdä mitään. Useimpina päivinä ei edes ruokaa, sillä kiertelemme paljon lähialueiden kulttuuri- ym. nähtävyyksissä ja syömme tuolloin ravintoloissa eri alueiden paikallisherkkuihin tutustuen. Mökit vuokrataan tietoisesti aina eri paikkakunnilta, lapsetkin oppivat siinä sivussa tuntemaan Suomea.
      Myönnän auliisti että omassa mökissä on tiettyjä etuja, mutta haittapuolia on paljon enemmän. Olen aivan varma että tämä trendi lisääntyy kun meitä kaupungeissa ja mahdollisesti kerrostaloissa koko ikänsä eläneitä on yhä enemmän. Ihan jo käytännön syistäkin kun ei ole mitään käsitystä mökin huoltotoimenpiteistä ja vielä vähemmän haluja niitä alkaa opetella.
      Vuokratkaa hyvät ihmiset mökkejänne jos ne eivät käy kaupaksi. Jonkun Airbnb:n kautta markkina on periaatteessa globaali mutta voi niitä toki suoraan kuluttajillekin vuokrata.

      • Rakennemuutos

        Mökkeily Eurooppalaistuu. Omassa ikäluokassani vuokrataan muutaman kerran kesässä porukalla lomamökki. Kyllästyisihän siihen nopeasti, jos pitäisi aina samoja maisemia katsella.


      • mekkk

        Vuokramökillä kyllästyy kun seillä ei ole mitään tekemistä kuin ryypätä ja naida ansiensa kanssa mutta noiden lisäksi omalla mökillä saa puuhastella kaikkea kivaa mutta fiiliksen eikä hampaat irvessä. Yhden yön jo mökillä olleena niin oli paljon virkeämpi viikon alussa kun pääsee kotoa toisiin maisemiin. Kun kotona rivarissa ne puuhastelut ovat aika vähissä ja joku aina narisemassa ja pitää kaiken mailaman lupia pyydellä taloyhtiöltä mutta mökilla ei lupia tartte kysellä kun mökkiä huoltaa ja parantelee. Vaikka ikkunat isontaa niin ei kukaan tule kyselemään että mitä oelt tehnyt ja niin edelleen. Saa kalastella ja nauttia auringosta ja kaikesta kivasti niin rentoituu.


      • MiettikääTätä

        Miksi vuokrata suomesta mökkiä? Viikonlopun hinnalla saa itävallasta kuukaudeksi mökin...ja on pikkuisen paremmat maisemat....


      • ghter
        MiettikääTätä kirjoitti:

        Miksi vuokrata suomesta mökkiä? Viikonlopun hinnalla saa itävallasta kuukaudeksi mökin...ja on pikkuisen paremmat maisemat....

        Kyllä saaristomeren maisemat on sentään aika paljon hienommat kuin itävallassa.


    • Eläkevaari

      Vuorot ja kulut tasapuolisesti kaikille osakkaille.Kevätsiivoukset ulkoa ja sisältä käyttäjät paikalla tai maksakoot siivous ja kunnossapidosta aiheutuvat kulut.Hyvänä esimerkkinä: Veljenisaapuu perheineen mökille kuinkaollakaan saunalämmitettynä ja vedetkannettunamökkiin.Muut mökkiinkohdistuvat työt eivät juurikaan kiinnosta.

    • NeukkukuutionTonttu

      Kesämökin omistaminen taitaa olla nyt vanhanaikaista. Ei se ainakaan Savossa tunnu olevan kovassa nousukiidossa.
      Maailma muuttuu ja ihmisten kiinnostuksen kohteet siinä samalla. Mökin voi vuokrata lyhyeksi aikaa tai vaikka koko kesäksi, vaikka harvempi enää koko kesäksi itseään sitoo mökkiin.
      Mökin omistaminen tuli tärkeäksi 50-70-luvuilla kun maaseudun tytöt ja pojat muuttivat työn perässä kaupunkiin, mutta kaipuu maalle jäi itämään. Siihen tarpeeseen hankittiin mökki.
      Kun näiden tyttöjen ja poikien lapset kasvoivat kaupungissa heille ei tuulut samaa sidosta maaseutuun ja mökkeily ei ollut heille enää tärkeää.
      Minä tiedän kun olen tuon kokenut.
      Toki mökkiä tarvitaan joskus, mutta ei sitä silti hankita omaksi, koska senhän voi vuokrata.
      Miksi ostaisit lehmän jos tarvitset lasin maitoa?

      Entisen kotitilani vastarannalla on n. kilometrin matkalla - niemestä niemeen - viis mökkiä. Kolme niistä on ollut jo vuosia täysin käyttämättöminä. Yhden omistajat ovat kuolleet, eikä heillä ollut lapsia lainkaan ja kahden mökin omistajat ovat ilmeisesti kuolleet tai muuten sellaisessa kunnossa, etteivät kykene mökeille. Mökkitiet kasvavat vesakkoa.

      Meillä oli takavuosina (70-90-luvuilla) viisi mökkiä ihan vaan vuokrattavaksi tehtyjä. Tosin olin minä itsekin joskus jollakin mökillä päivän tai pari jonkun "kellohameen" kanssa.
      Sitten vanhemmat väsyivät ja minua ei se mökkihomma kiinnostanut ja niinpä ne mökit myytiin yksi kerrallaan. Vain mökit, tontteja en antanut myydä. Niistä ostajat maksoivat vuokraa ja yksi maksaa edelleen. Neljä mökkiä oli lähes käyttämättöminä muutamia vuosia ja ne siirtyivät takaisin minulle kun omistajat eivät enää niitä jaksaneet huoltaa ja hoitaa. Aluksi yritin myydä niitä, mutta eihän niitä kukaan huolinut. Nyt ne on purettu. Kaikki rakennukset siitä tilalta on purettu. Istutun tonteille mäntyä.
      Minulle on tarjottu mökkejä ostettavaksi kun tieto siitä vuokraustoiminnasta levisi ja välillä jo suunnittelin ihan hurjia. Ajattelin ostaa pari mökkiä ja rakentaa muutamia lisää ihan pelkästään vuokrattavaksi, mutta se jäi kun näytti, ja näyttää edelleen, siltä että vuokramökkitarjontaakin alkaa olla liikaa.
      Oikeastaan se oli tämä sivusto joka herätti miettimään tuota asiaa uudelleen ja hyvä oli kun herätti. Olisi ehkä tullut tehtyä virheinvestointi. Mukavampaa se on näiin kun on rannoilla rauhallista.
      Keskityn tuohon metsäalaan kun sitä on "jokunen" hehtaari. Metsä on vaivattomampi ja ihan mukavan tuottoisa, ainakin nyt kun noita puunjalostuslaitoksia rakennetaan lisää.

    • Ei-IkinäMökkiäEnää

      Mökin osto elämäni virhe. Nyt taistelua naapurin kanssa kaikesta ja homeongelma lyö lisää vielä ongelmia....Toivottavasti saan myytyä seuraavalle hölmölle eteenpäin tämän...

      • wwwwwww

        Ostit väärästä paikasta jos on naapurit niin lähellä että on häiriöksi.


    • Ayne

      Mökin osto 2005, elämäni ostos!
      Ei naapureita, pienen järven rannalta. Sielu lepää, niin minulla kuin koirillakin.
      Ei tarvi käydä kuntosalilla! Teen mitä tykkään. Ja niin nautin luonnon rauhasta!

      • KoiriaMökillä-YÄKH

        Taidat olla vähän... Tuskin koirasi kovin nauttivat, koska koiria ei saa (maallakaan) pitää irrallaan, etenkään lintujen pesimisaikaan. Et saa päästää niitä irralleen toisen omistamalle maalle - koskaan - ilman maanomistajan lupaa. Eli koirasi ovat kiinni ja saavat liikkua vain sinun tontillasi.


      • omillamaillaliikutaan
        KoiriaMökillä-YÄKH kirjoitti:

        Taidat olla vähän... Tuskin koirasi kovin nauttivat, koska koiria ei saa (maallakaan) pitää irrallaan, etenkään lintujen pesimisaikaan. Et saa päästää niitä irralleen toisen omistamalle maalle - koskaan - ilman maanomistajan lupaa. Eli koirasi ovat kiinni ja saavat liikkua vain sinun tontillasi.

        Kun on riittävästi omaa maata (90 ha) ja sellainen koira joka ei metsästä, varsin hyvin voi pitää vapaana kesälläkin. Minun pihapiirissä linnut pesivät puissa, koirani ei kiipeile mäntyihin.


      • TaitaaViskoaPäästä
        omillamaillaliikutaan kirjoitti:

        Kun on riittävästi omaa maata (90 ha) ja sellainen koira joka ei metsästä, varsin hyvin voi pitää vapaana kesälläkin. Minun pihapiirissä linnut pesivät puissa, koirani ei kiipeile mäntyihin.

        Hei. Oletko kännissä vai kaheli? Sinullahan on hyvin koulutettuja lintuja. Luehan nuo kommenttisi ja mieti sitten olisiko syytä pistäytyä lääkärin juttusilla.


      • Ayne
        KoiriaMökillä-YÄKH kirjoitti:

        Taidat olla vähän... Tuskin koirasi kovin nauttivat, koska koiria ei saa (maallakaan) pitää irrallaan, etenkään lintujen pesimisaikaan. Et saa päästää niitä irralleen toisen omistamalle maalle - koskaan - ilman maanomistajan lupaa. Eli koirasi ovat kiinni ja saavat liikkua vain sinun tontillasi.

        Taidan olla vähän - lauseesi jäi kesken. Tiedän kyllä säännöt. Koirani ovat omalla tontillani valvonnan alla, ei naapureita. Paino 2 kg / per koira.


    • Sityihminen

      Kesämökkeilu juontaa vanhempien ja isovanhempien maailmasta, silloin on muutenkin oltu vielä paljon lähempänä luontoa.

      • niinkatos

        Miksi puhutte potaskaa, kun asiaa on tutkittukin? On siis tietoa siitä, että mökkeily kiinnostaa nuorempiakin ja omasta mökistä haaveillaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1609
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1549
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1497
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1445
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1177
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe