Seti luotettava?

örkittullooo

Muukalaisvaroitus?
Voiko setiin luottaa vai vaientaako usan viraanomiset setinkin.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SetiEiTäti

      Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKESin nimeämä puolueeton ja riippumaton sähköturvallisuuslakien mukaisten sähköpätevyystodistusten arvioija. SETI Oy:n TU-sertifiointipalvelu on FINASin toimesta todettu täyttävän kansainvälisen EN 45011 sertifiointistandardin vaatimukset. Minusta tuntuu aika luotettavalta ja on erinomaisen epätodennäköistä, että ainakaan "usan" viranomaiset sitä vaientaisivat.
      SETI, the Search for Extraterrestrial Intelligence on kuitenkin luultavasti se, mitä aloittaja tarkoittaa. Siitä päätellen, ettei mikään valtio ole suoranaisesti rahoittajien listalla, mutta NASA rahoittaa ainakin ajoittain tiettyjä SETIN projekteja, viranomaiskytkennät ovat epätodennäköisiä, mutteivät täysin mahdottomia ainakaan jonkin projektin osalta.
      Minkä takia aloittaja epäilee viranomaisten puuttuvan Setin toimintaan? Onko tiedossa, että toiminnassa olisi jotain laitonta, yhteisöjä tai peräti yhteiskuntaa vaarantavaa tai moraalitonta? Silloinhan viranomaisilla olisi selvä syy tehdä jotakin, eikö vain?
      (Jos kysyjä olisi salaliittoteoreetikko tai esimerkiksi venäläinen miljonääri joka muiden kaltaistensa tavoin panostaa varoja projektiin, olisi hänellä jo tiedot SETIN asioista "paremmin asioista perillä olevista lähteistä" - tosin kummassakin tapauksessa eri tahoilta.)

    • eeehheeei

      Ei Seti ole luotettava, seti pyrki oleen, mutta se vaiennettiin jopa häpeällisellä tavalla.
      Tapaus singnaali jupiterin vierestä, joka osoittautuikin Venajän ioni-lasma-moottitestiksi.

      Setin on napannut tuhansia singnaaleja, joita ei pystytäselittämään, muta ei niin järjellistäkään että olisi tukittu sivilasaatio viestinnäksi, tai sitte että maalähtöiseksi.

    • tarinan-opetus

      "Voiko setiin luottaa "

      Etenkään pienten tyttöjen ei kannata luottaa epämääräisiin setiin.

      • ei-örkki

        Aloittaja sanoo heitä örkeiksi. Kuulostaa kuvaavalta niitykseltä. Eiväthän kaikki sedät ole sellaisia, joten nämä epämääräiset todella tarvitsevat erityisnimityksen.


    • ressu1

      höpö höpö höpö..no jos joku signaali saadaan se analysoidaan tarkkaan...ja sit mietitään miten se yleisölle kerrotaan...nykyajan media kun perseilee kaiken suurentelemalla ja liioittelemalla

    • SETInäkeehiukan

      Jos tarkoitetaan sitä, saako SETI- avaruussignaaliprojekti selville ajoissa, kun muukalaisia tai tarkemmin ottaen koneitaan on tulossa tännepäin, niin ei ole luotettava. Voi olla, etteivät muukalaiskoneet turhaan lähettele mitään signaaleja meillepäin, ne kulkevat reiteillä, joita SETI ei kunnolla edes havaitsisi (SETI ei kata koko lähiavaruuttakaan kokonaan) ja pikemminkin samalla mittaavat signaaleja sen sijaan että lähettelisivät niitä. Lisäksi signaalien taajuus voikin olla jotain muuta kuin mitä SETI-projektissa mitataan.

      On esimerkiksi aika helppo rakentaa luotain, joka pysyisi suhteellisen helposti SETIltä salassa maapalloa lähestyessään. Vähän eri asia on sitten, jos joku muu taho huomaa tutkassaan jotain ja pyytää SETI-projektilta apua kohteen tutkimiseen. Tällöin huomio suunnataankin havaittuun kohteeseen, jonka sijainti tai ainakin suunta tiedetään suurin piirtein.

      • SetiEiTäti

        SETInäkeehiukan kirjoitti mm: "On esimerkiksi aika helppo rakentaa luotain, joka pysyisi suhteellisen helposti SETIltä salassa maapalloa lähestyessään. Vähän eri asia on sitten, jos joku muu taho huomaa tutkassaan jotain ja pyytää SETI-projektilta apua kohteen tutkimiseen. Tällöin huomio suunnataankin havaittuun kohteeseen, jonka sijainti tai ainakin suunta tiedetään suurin piirtein."

        Jep! SETI toimii oletusten varassa, joita sopeutetaan ajoittain vastaamaan mahdollisuuksien mukaan yhtäältä tieteellisiä havaintoja ja toisaalta taloudellisia resursseja. Aiempi periaatteellinen lähtökohta oli pyrkiä havaitsemaan vieraiden teknologisten sivilisaatioiden tarkoituksella lähettämiä signaaleja. Nyttemmin havaintoja tehdään myös toisenlaisten (tahattomien) signaalien löytämiseksi.
        Erityisen helpoksi ei tehtävää oleteta, mielenkiintoiseksi ja mahdollisesti monessa suhteessa ratkaisevaksi kylläkin.
        Ei liity SETIn toimintaan, mutta havainnoinnin haasteellisuutta kuvaa mielestäni mm. yhdeksäs planeetta, jonka uskotaan olevan olemassa, mutta jota ei toistaiseksi ole löydetty.
        Miten SETI löytäisi tarkoituksellisesti salatun luotaimen, kun koko tiedeyhteisö ei löydä Aurinkokunnan ulko-osista arviolta n. 10 Maan massaista planeettaa, joka ei oletettavasti edes pyri piilottelemaan?


    • varokaak

      Herra Hengking on kieltänyt ottelemasta yhteyksiä.

    • NASArules

      Kyllä SETI on luotettava.Asiat etenevät siellä normaalin tieteelisen protokollan mukaisesti.Jos SETI havaitsee jotain outoa avaruudesta niin ensimmäiseksi he itse tarkistavat kaikin tavoin signaalin aitouden.Seuraavaksi he ilmoittavat asiasta muille radiotähtitieteellisille observatorioille ja pyytävät varmistusta asialle.Jos varmistus saadaan niin...niin...BINGO!
      Toivon että signaali saadaan nopeasti jotta asian tiimoilta elämäntyönsä tehnyt tähtitieteilijä Jill Tarter ehtisi sen julkistamaan.Saa nähdä..

    • keptikko

      Jos maan ulkopuolinen signaali joskus saataisiinkin niin uskotteko todella että heti siitä rientäisivät medialle kertomaan?
      Kyllä se salattaisiin.

      • NASArules

        Miksi salattaisiin?Ei sitä tietenkään heti kerrrottaisi.Asia täytyy ensin varmistaa normaalin tieteellisen käytännön mukaan.Kuka ja miten sen julkistaa,hmmm,en tiedä.Minusta Jill Tarter jos on silloin elossa,ansaitsisi kunnian julkistaa asian.
        Kuten Jill on sanonut"Ihmiskunta ansaitsee saada tiedon asiasta".


      • Miksi salattaisiin?


      • Hätäilin lähettäessä. Sori.
        SETI:n pelisäännöt estävät salailun melko hyvin. Kun asia ilmoitetaan muille radioastronomiaa tutkiville observatorioille, ei salaaminen olisi kenenkään yksittäisen valtion käskettävissä. Kyllä "Wow" signaalikin julkaistiin melko pian.


    • Eitietoriitäturvaan

      Jos signaali lopulta saadaankin voi olla jo liian myöhäistä. Alukset ovat silloin kenties jo mahdollisesti muutaman valoviikon etäisyydellä aurinkokunnastamme. Ellei meillä sitten ole teknologiaa, jolla voi vaivatta puolustaa kokonaista aurinkokuntaa, etteivät pääse valmistelemaan aurinkokuntaa itselleen ja voita meitä siten.

      Toisaalla on jo todettu, että maapallon "aistit" ja elektroniset verkot varmaan kärähtävät jo ensimmäiseen ekstraterrestriaalien lähettämään energiaryöppyyn - mikäli niin haluavat valmistella saapumistaan.

      • Sopimuksettomuudet

        Vieraan sivilisaation laitteilla ei ole mitään velvollisuutta noudattaa maan asukkaiden kanssa tehtyjä sopimuksia, koska mitään sopimuksia ei olla tehty.

        Taitaa olla koneellisen tunteetonta touhua tuo mahdollinen alusten tänne saapuminen.


      • kuitenkin aikamoiset vehkeet valjastettu jonkin olemattoman singnaalin etsimiseen. Herää kysymys, mitä niillä himmeleillä oikeasti tehdään? Vai onko niillä ollenkaan mitään virkaa? Mitä hyödyllistä niillä voisi tehdä?

        Jotenkin outo juttu.


      • Arvaustenjatke

        Kerätä niillä kaikki mahdollinen tieto. Tiedonkeruulle mahdotonta silti olemassaolevaa tietoa ei kukaan voi kerätä, mutta sitä suuremmalla syyllä kylläkin arvioida ja arvailla voi.

        Voi valmistautua arvausten varassa tuleviin. Kerätyllä tiedolla voi sulkea pois muutamia (harvoja) oletuksia, joita ei missään mittauksissa näy.


    • NASArules
    • MitäVielä

      SETI asentaa koneellesi bitcoin-louhinta kilkkeen.

      • BitCoinage

        Jotain hyvää sitten SETIssä. Mitään en muuta olekaan niin toivonut kuin kunnollista louhintakilkettä koneelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe