Suomu vaihtaa omistajaa

Umous

58

870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pravoota

      Jipii ! Nousu alkanu Kempassa ! Jos nyt niin ei koskaan ????

    • Laskettava

      Onnea ja toivottavasti kaikki nyt onnistuu ja pääsee talvella laskettelee !!!!!

    • Suomunkeskus

      Tuleeko myös sinne se hiljainen talo ja hoitokeskus luontohenkisesti?

      • mutkiamäessä

        No ei varmasti tule. Olisi Harjula sen ostanut, niin olisi tullut, mutta uusi omistaja uskoo kaupallisuuteen, ei hörhöilyyn.
        Harjulahan kehui kuinka hänellä olisi ollut rahaa tuossa toisessa keskustelussa, mutta taisi puhua vain jostain mahdollisista pikkuhuoneiston vuokrarahoista.


      • UUsille_urille
        mutkiamäessä kirjoitti:

        No ei varmasti tule. Olisi Harjula sen ostanut, niin olisi tullut, mutta uusi omistaja uskoo kaupallisuuteen, ei hörhöilyyn.
        Harjulahan kehui kuinka hänellä olisi ollut rahaa tuossa toisessa keskustelussa, mutta taisi puhua vain jostain mahdollisista pikkuhuoneiston vuokrarahoista.

        Voitte tosiaan alkaa unohtamaan mielikuvitusmailman, ja hiljaisuudet, niillä eväillä kun raha ei liiku.
        Olen jo aiemmin täällä todennut, että banjojen, ja balalaikkojen on alettava soimaan, ja paikalle saatava irstaskin brändi, siitä ne tykkä joilla on rahaa, ja halu irroitella.
        Myös etelän yksinäisille naisille pitää järjestyä paikallista seuraa alkukansaa edustava raakaa lihaa syövä poromies on kuumaa tavaraa naismarkkinoilla. Etelän naiset kun haluavat elämyksiä, ja muisteltavaa vielä kuolinvuoteellakin.

        Aseinteiden on siellä muututtava, ja toisten kyttäys, ja kyräily on jätettävä, pistäkää Suomu yhdessä jaloille, ja tehkää paikasta viihtyisä, ja erikoinen, se vetää rahakkaat, ja seikkailunhaluiset turistit.


      • nouseva.kaupunki

        Hei hei kaikki nyt vaan Suomun keskukseen!

        Uusi yrittäjä varmasti voi alkaa neuvotella Kemijärven yrittäjien kanssa oheistoiminnoista. Eihän se ole ollut tarkoituskaan koko Suomusta tehdä "hiljaisuutta", vaan yksi osatekijä, luonnot, terveyshoitokeskus jne. Onko uusi yrittäjä tietoinen tästä aloitteesta, sitä ei löydy netistä eikä Harjula ole halunnut jakaa sitä Suomi 24 palstalla. Ehkä sisältää yritys salaisuuksia? Onko tehty markkinointi suunnitelmaa, ehkä sitä ei voi julkistaa luottamuksellisuus-syistä?

        Kemijärven yrittäjät johtajineen nyt vain neuvotteluihin ja Harjula mukaan, hyvä tulee. Tsemppiä Suomulle!


    • weski

      Oikein hyvä uutinen!!!

    • AntiHiljanen

      Tonttien hinnat ovat roimassa nousussa Suomulla ja vanhatkin huvilat menevät kiljuen kaupaksi.... Näin se sinnikkyys palkitaan.........Vaunualue kunnosteeaan heti ja alue siivous perään... Huoltorakennus tulee kokonaan uusi. Sieltä saa polttoaineet ,öljyt, elintarvikkeet jne.........Näin 5-tietä ympäri vuoden matkaavat asuntoautot ja - vaunut pysähtyvät luontevasti myös kesällä lammen rantaan ....hotellin sauna-kylpylä....ja ravintolapalvelut saavat käyttäjiä myös heistä Ympärivuotisesti...pienellä investoinnilla..kun vertaa takavuosien sijoituksiin, joka pääoma on seissyt taitamattomien käsissä. Hotelli, ravintola ja uudet ulkosaunat, kylpyläuimahalli kuntosaleineen on jo tätä päivää. Nyt se viimeinkin kirkastuu!!!!!!

    • syksyn.tuulet

      Uusi omistaja on keskustalainen poliitikko, Venäjä-,Kiina-asioiden asiantuntija; nyt 'teillä' on hyvä tilaisuus nostaa Suomu kun puolue on pääministeripuoluekin?
      Miten käynee; maailmanmarkkinat uhkaavasti liikuttelevat pakolaisia paljon, joten miten käynee?n
      Toivotaan laaajamittaista yhteistyötä mone tahon kanssa.

      • epäkepu

        Radiohaastattelun perusteella ei paikallinen massakepulainen tiennyt miehestä mitään vielä tähän päivään mennessä...Siispä ei taida olla kepulaisuus tämänkään aikaan saannoksen takana...


      • ainasamat

        Miten se sattuki et kepulainen yrittäjä...miksi ei vaikka vaihtelun vuoksi olisi ollu demari ?


    • menoajameiningiä

      Tahtoo kuitenkin noissa laskettelukeskuksissa olla menestyksen ehtona vielä se, että pitäisi vetää ihmisiä. Pelkkä aukiolo ei takaa vielä mitään.
      Leville löytyy aina vilskettä, se kun on saanut mainetta bilekansan paikkana. Kun on tarpeeksi baareja ja kevytkenkäistä menoa, niin se toimii mangneettina asiakkaille.
      Hiljaisuus on vain pahasta kaupallisuuden suhteen, joten toivotaan menomestaa, vaikka tuskin se toivomalla syntyy.

      • KassaVirta

        Suomulla on hiljaisuuskiintiö jo täynnä. Kyllä vilskettä täytyy olla jos meinaa tilin tehdä maksavilla asiakkailla hiihtokeskuksessa.
        Hiljaisuuden keskuksia on kyllä Suomunkin lähi vaarojen rinteillä, kun ei tuulikaan enää puissa humise. Siitä yhteismettä on pitänyt huolen. Sinne ne jotka hiljaisuutta kaipaavat!!!!!


      • eipuolueasioita

        onko Suomun tulo Kemijärvellä paikallisen keskusta puolueen ansiota, kuka ottaa tästä kunnian tällä kertaa? vai kommunistien vai muutospuoluelaisten vai vasemmiston pikkuporvareiden? vai pidettäisiinkö paikallis poliitikkojen pelit tästä ulkona vihdoinkin ja ollaan tyytyväisiä politiikkaa sotkematta?


      • amsterdami
        KassaVirta kirjoitti:

        Suomulla on hiljaisuuskiintiö jo täynnä. Kyllä vilskettä täytyy olla jos meinaa tilin tehdä maksavilla asiakkailla hiihtokeskuksessa.
        Hiljaisuuden keskuksia on kyllä Suomunkin lähi vaarojen rinteillä, kun ei tuulikaan enää puissa humise. Siitä yhteismettä on pitänyt huolen. Sinne ne jotka hiljaisuutta kaipaavat!!!!!

        Totta !!!!


    • Epäkepu

      Kaupunginjohtaja se on tässä merkittävässä roolissa, mutta hän ei asialla hillu, kuten HöpöHeikit jne....

      • Kloijj

        Tuskin kaupunginjohtajalla on mitään tekemistä sen enempää kuin Keskustalla. Ostaja ja myyjä ovat avainhenkilöitä. Myyjä haluaa myydä ja ostaja ostaa. Kauppa yleensä syntyy mikäli ehdot miellyttää molempia. Kätilöitä ei tarvitse. Ostajalla lienee rahaakin tarpeeksi ettei tarvitse kaupungilta teollistamissopimuksia.


      • nilaheikki

        Kaupungin johtajan rooli on tässä merkittävä.


      • Juoyijhgyyj

        Ojalan Arto kertoo lehdessä kuulleensa asiasta muutamaa päivää ennen kaupantekoa. Tuntee hyvin Vilppulan. Ei kaupunginjohto tässä asiassa osallisia.


      • nilaheikki

        Kaupunginjohtajasta ja roolista ei väitetä menneessä, vaan preesenssissä ja samalla futuurissa ajatellen. Siis myös tulee olemaan .


    • eionnistuikinä

      Ei onnistu niin kuin ei ole onnistunut kenellä muullakaan. Nykymittapuulla kulkuyhteydet puuttuvat kokonaan eli on pitkoksien päässä. Pelkät mökkiläiset eivät riitä mihinkään. Ei palveluita ei mitään. Sori..

      • köppä

        Joo mutta nehän sinne saa ku tekee,eiköse meinannu kauppaa sinne laittaakin,ja bussit alkaa kulkea kun väkeä alkaa kulkea.
        Niihän se o muuallaki.
        Mökiläiset käyttää varmaan kauppaa ja ravintolapalveluja kans,karavaanarit samoin.
        Mutta pitäähän se olla joku näitä kehityksiä täälä aina morkkaamassa...


      • vähäerijuttu
        köppä kirjoitti:

        Joo mutta nehän sinne saa ku tekee,eiköse meinannu kauppaa sinne laittaakin,ja bussit alkaa kulkea kun väkeä alkaa kulkea.
        Niihän se o muuallaki.
        Mökiläiset käyttää varmaan kauppaa ja ravintolapalveluja kans,karavaanarit samoin.
        Mutta pitäähän se olla joku näitä kehityksiä täälä aina morkkaamassa...

        Kuule kyllä nykyisin pitää lentokentän olla melko vieressä, ei ne etelän pellet viitti kauaa busseissa nyhjöttää.


    • vassarisari

      Suomulle kepulaiset suunnittelee pakolaiskeskusta. Toivottavasti se vilkastuttaa kempan elämää.

    • Asiakastieto

      Lähtökohtaisesti hyvä uutinen. Millaiset ovat yrityksen hartiat, eli liikevaihto, työntekijämäärä? Markkinat ja osaaminen Venäjä ja Kiina?

    • toivotaanparasta

      Toivottavasti "Kauppa on viimeistä silausta vaille valmis" ei tarkoita suomen
      kielellä: "Rahoittajasta ei tietoakaan, tahtotila kyllä löytyy" , nöyrin anteeksipyyntö, sekoitan laskettelukeskuksen nyt johonkin kantahämeen autokauppakeskittymään.

      • rinnekuski

        Vielä kun saadaan nuo Sallan Portin tuulimyllyt tuossa vieressä pyörimään, niin vauhtihan vain kiihtyy. Nyt alkaa olla tekemisen meininkiä.


    • suomulainen

      Näky olevan rapiat 5 milijoonaa liikkevaihto tuloskin oli kohilaan.
      eikähän tuo sinne aasialaisia tekemään onnellisia lapsia revontulten alle.
      TERVETULOA

    • kertokaa_yhteyksistä

      Guuglasin en kuitenkaan löytänyt miehen yhteyksistä minkäänlaista yhteyttä Kepuun, ja ihmettelen jos oliskaan. Mies on kuitenkin tehnyt elämäntyönsä pääkaupunkiseudulla, eikä maaseudulla,

    • Suomu-fani

      Wau! Toivot Suomu lähtee nyt viimein nousuun sieltä pohjakuopast! Lähtöaineistoo löytyy ja hotelli on rempattu lapin hienoimnaks pytingiks ja Suomuu pitää markkinoida ns.hiljaisempana hiihtokeskuksena koska me etelän immeiset kaivataan rauhaa lomailuun...tää etelän kiiree tarvii sen vastakohdan..luonnonrauhaa ja komeet maisemat sekä perusjutut lomailuun..tietty pikkuekstrat ei oo pahaks....nyt määki piukutan jo varpail! Ja Kemijärvi on muuten best place in the world...♡♡♡

    • motivaatiot

      Jos kaupat onnistuvat ja Suomu alkaa toimia normaaliin tahtiin, niin te jotka asutta siellä teillä on suuri mahdollisuus avata m.m kauppa, bensa asema j.n.e ja käykää katsoo e.m Levillä miten he markkinoivat sitä paikkaa ja ottaakaa esimerkkiä. Kateus pois ja toimikaa. Suomu nousuun !!!

    • Mahdollisuus_tämäkin

      Kaikki puhuvat Suomusta kuin se jatkaisi entiseen malliinsa. Jos kaverilla on yhteyksiä Keskustapuolueeseen, ja sitäkautta ministereihin. Voi hyvinkin olla että Suomu vuokrataav valtijolle jolla on huutava pula minne sijoittaa valtava pakolaisten määrä.

      Empä ihmettele vaikka Suomu avautuisi pakolaiskeskuksena olisihan se Suomelta maineeenpuhdistus, joka näkyisi, ja kuuluisi ympäri mailman.

      Omistajalle tulisi vakaa ympärivuotinen tuotto. Vielä tuotto olisi moninkertainen jos ajatellaan että paikalle olisi tullut hiljaisuuden keskus.

      Uskon näin tapahtuvan, koska laskettelijoita on vaikea saada takaisin koska he ovat tottuneet Rukalla, Ylläksellä, ja Levillä railakkaaseen meininkiin.

      • hehmaailmanympäri

        Ei se kuuluisi Kemijärveä pitemmälle, muualla ei asiasta kukaan kiinnostuisi.
        Tuo oli tyypillinen nurkkakuntainen näkemys asiasta. Eli nostetaan oma pikku kumpare isommaksi kuin se onkaan.
        Suomu on syrjässä, eikä se siitä nouse omistajaa vaihtamalla. Ketään ei kiinnosta Kemijärven ulkopuolella kuka siellä asuu, tai käy.


      • totta_ihmeessä
        hehmaailmanympäri kirjoitti:

        Ei se kuuluisi Kemijärveä pitemmälle, muualla ei asiasta kukaan kiinnostuisi.
        Tuo oli tyypillinen nurkkakuntainen näkemys asiasta. Eli nostetaan oma pikku kumpare isommaksi kuin se onkaan.
        Suomu on syrjässä, eikä se siitä nouse omistajaa vaihtamalla. Ketään ei kiinnosta Kemijärven ulkopuolella kuka siellä asuu, tai käy.

        Jos Suomu avattaisiin pakolaiskeskuksena olisi se euroopan hulppein keskus monine eri mahdollisuuksineen. Olisi hyvät mahdollisuudet urheilulle. metsästykselle, kalastukselle, ja olisi puhdas luonto.
        Maine kykkä kiirisi yli eurooppalaisten rajojenkin ja lisäisi kiinnostusta Suomea kohtaan. Nyt jos koskaan Suomu pääsisi mailman kartalle.


      • sultakiiriikummia
        totta_ihmeessä kirjoitti:

        Jos Suomu avattaisiin pakolaiskeskuksena olisi se euroopan hulppein keskus monine eri mahdollisuuksineen. Olisi hyvät mahdollisuudet urheilulle. metsästykselle, kalastukselle, ja olisi puhdas luonto.
        Maine kykkä kiirisi yli eurooppalaisten rajojenkin ja lisäisi kiinnostusta Suomea kohtaan. Nyt jos koskaan Suomu pääsisi mailman kartalle.

        Ei taida sulla olla ihan realiteetit hallussa. Mitenkä pakolaiset mitään metsästää, kun tarvitaan, niin metsästyskortti, kuin aselupa ja asekin. Ei niitä kyllä turvapaikan hakijoille myönnetä, asuu ne sitten minkä töppyrän päällä tahansa.


    • mahtavaa

      Olis se soma, kun ählämillä olis sivakat ja se viilättää Suomun rinnettä alas.
      Sipilä ja Pekkarinen olis hissipoikana ja Soini sivakkahuollossa.

    • kyörääjä

      Jooò, Soinille ilman muuta sisähommia, kun se ei tykkää olla valossa. Perunakellari on mielestään viihtyisä paikka.

      • viulut

        Niin ja jos ei sähköja makseta niin pimeetä on!


    • Mahdollisuudet-Valmiksi

      Pellossa . . .

      Idän Neliveto - autot ? ? ?

      Tyhjät Tilat Käytöön . . . e Vuorovaikutus-Kuntoon

      Irti Kauppasaarrosta

      Kaikki mitä anamme saamme Monin veroin Takaisin

      Ylikansallisuus Rikkaudeksi :)

    • Ei-kateellinen

      Hyvä uutinen! Koitetaan nyt vaan olla ampumatta alas ennen kuin on lentoonkaan noussut. Mikä p.....e se on että aina pitää epäillä ja kadehtia.

    • tosiseon

      Nykyajan ihmiset jotka ovat jo unohtaneet hiihtohommat ja tottuneet mukavampiin juttuihin, jos suinkin kynnelle kykenevät, matkustavat etelänmaihin lämpöön eikä monikaan lähde paleltumaan lapin epävarmaan ilmastoon. Ne vähät säästöt tuhlataan lämpimään tiettysti.

      • edullistavielä

        Mitä vielä, hiihtäminen on aivan mahtavaa, ja päihittää kyllä monet tunkkaantuneet etelän lomakeskukset, ja raikasta ilmaa riittää


      • uskokaajo

        Aivan ..Nyt ei saa Suomun lähelle rakentaa tuulimyllyjä. Luonto,rauha,murtomaahiihtäjän mekka. Laskettelu hyvillä rinteillä. Ilman tullimyllyjen wouh,wouh..ja välkettä ,rauhattomuutta...Myllyvapaa seutu on tulevaisuutta!


    • KelloTollo

      Kasvattakaa hakattuihin lähivaaroihin puita ja pensaita. Näin saamme koskemattoman luonnon imagon ja siten voi perustella tuulimyllyjen rakentamisenkin vastustamisen. . Raiskattu on Suomun ympäristö!!! Pimeällä parhaimmillaan.

      • Suomu-runo

        Suomun keskukseen käymme näin
        Rahaa tulee vaikka miten päin
        Hiljaisuus on tärkeää
        Siinä on sitä järkeä
        Nurmikumpukin kannattaa
        Harjulan aloitetta

        (haiku värssy )


      • puhalteleaina

        Miten se olikaan,et kun hullulle antaa pillin niin se.....


      • kallaankotka

        Luontoa on hyvä suojella mejän oman tarpeen mukaan. Luontomatkailijat sensijaan on yhtä tyhjän kanssa. Ne eivät vilkastuta paikkakunnan talouselämää. Sensijaan norkoilevat terveyskeskuksessa, nyrjähtäneen nilkkansa kanssa.
        Suomu pitää kehittää "rymypaikaksi", silloin sillä on meille merkitystä. Sille on aivan sama, vaikka pyöriiki tuulimyllyjä horisontissa.


      • Tonko-Suomu

        Voisiko Suomun matkailualueen nimeksi muuttaa "Suomu-Tonkopuron alue" ?

        Näin voisi yhdistää matkailuun myös tonkopuron brändin!?


      • taparahansaantiin
        kallaankotka kirjoitti:

        Luontoa on hyvä suojella mejän oman tarpeen mukaan. Luontomatkailijat sensijaan on yhtä tyhjän kanssa. Ne eivät vilkastuta paikkakunnan talouselämää. Sensijaan norkoilevat terveyskeskuksessa, nyrjähtäneen nilkkansa kanssa.
        Suomu pitää kehittää "rymypaikaksi", silloin sillä on meille merkitystä. Sille on aivan sama, vaikka pyöriiki tuulimyllyjä horisontissa.

        Tuossa on kyllä ainoa idea joka toimisi ja toisi rahaa. Jos Suomu alkaisi vetää etelän porukkaa Levin lailla, niin rahaa tulisi raakasti. Se vaatii sinne naisia jotka jakaa tavaraa pillun himoisille ukkomiehille, jotka on tulleet "hiihtämään".
        Hiljaisuus on hyväksi vain kaveriporukoissa kun Suomulta palataan kotio.


      • x-x-x-x

        ...eikuseonjustnuin!!!


      • vete.raani
        taparahansaantiin kirjoitti:

        Tuossa on kyllä ainoa idea joka toimisi ja toisi rahaa. Jos Suomu alkaisi vetää etelän porukkaa Levin lailla, niin rahaa tulisi raakasti. Se vaatii sinne naisia jotka jakaa tavaraa pillun himoisille ukkomiehille, jotka on tulleet "hiihtämään".
        Hiljaisuus on hyväksi vain kaveriporukoissa kun Suomulta palataan kotio.

        "Rymypaikkaan" kyllä hakeutuvat naiset siinä kuin miehetkin.
        Kun käy Levillä ruskaaikaan siellä on "vapaita" naisia, kuin "verkonsilmää". Tulleet linjaautolla pohjanmaalta ja hämeestä. Tekevät kaikkea mitä ihmisten kesken, tilaisuuden tullen, tehdään.


      • SUOMU-nouse

        Ei mitään rymypaikkoja, vaan luonnon rauhaa, kauneutta, hiljaisuutta. Mennään Suomulle rauhoittumaan, lepäämään! Suomu on ihmismielen rauhan tyyssija.

        Siis: Kemijärven päättäjät Suomulle vaan, siellä on mukavaa!

        Miten on edennyt se hoitokeskus aloite?


    • venäjän_malli

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005006277.html

      Nyt erosi Eronen ylen ajankohtaisohjemmien päällikkö syynä erimielisyys sananvapaudesta. Kepulainen Atte Jääskeläinen sensuroi uutsia ja faktoja Sipilän painostuksesta.
      Eronen sanoi että hätä ei makseta rahalla hiljaiseksi tarkoitti varmaan etotettua Ervastia.
      Tilanne on vakava jos politikot alkavat määräilemään mitä verorahoilla ylläpidettävällä Ylellä saa sanoa. Ylen hallintoneuvostohan koostuu poliittisista päättäjistä ei lie ihme jos ylen johto sai eilen puhtaat paperit.
      Olemme menossa kovaa vauhtia kohti Venäjän mallia mitenkä asioista uutisoidaan kansalle, sehän takaa päättäjille sädekehän ympärilleen.

      • anteeksiVääräOtsikko

        Juttu tuli väärän otsikon alle.


      • punikkien.pesä

        Yle toimituskunta on punavihreiden pesäke. Se suoltaa päivästä päivän vasen-vihreyden palossa sontaa. Yle pitäs nopeasti yksityistää . Valtion budjettirahoituksesta irti. Tehköön niin hyviä ohjelmia että kansa ostaa kanavaa.


    • TuleSuomu

      Suomulle ! Kemijärven kansa vaeltaa jo Suomulle ! Turistit maailman kaikista maista tervetuloa. Koe elämän voiman keskus, siellä Tonkopuron lähellä!

      Suomutunturi, Lapin ylpeys

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe