Toiminimi vai muu vaihtoehto

sivutoimiyrittäjä

Hei!

Tilanne on seuraava: lopetan nykyisessä työssä ja lähden opiskelemaan. Opiskelun ohella olisi kuitenkin satunnaista valokuvaus/nettisivu töitä tarjolla nykyiselle työnantajalle sekä toiselle yritykselle.
En ole opiskelemassa kyseistä alaa, enkä varmaan valokuvaus alalla tähtääkään täyspäiväseksi ammattilaiseksi vaan tarkoituksena olisi työllistyä alalla jonne lähden opiskelemaan.
Ongelmana on se, että mikä olisi järkevin vaihtoehto harjoittaa valokuvaustoimintaa. Toiminimi, laskutuspalvelu, freelanceverokortti tai jos vuosilaskutus on 1000-2000e niin saa kuulemma laittaa jopa henkilökohtaiseen verotukseen.
Tosiaan toiminta on ainakin aluksi vähäistä, kun on vain nämä kaksi asiakasta. Kertokaas vähän kokemuksia ja mielipiteitä miten toimia?

Toiminimessä miinusta on ennakkovero ja YEL. Miksi maksaisin kallista yrittäjäeläkettä kun maksan eläkettä muutenkin työssä ollessani.
Samat yelithän pitää maksaa kyllä nuissa laskutuspalveluissakin.

12

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • irutgahjfrkdlml

      Luultavasti et saa ainakaan opintotukea jos perustat toiminimen. Tuossa tapauksessa varmaan osuuskunnan kautta laskuttaminen on paras vaihtoehto. Mutta älä missään nimessä mene näihin Eezy tai Ukko palveluihin! Niissä tulee ihan sikamaiset kulut ja työstäsi ei hyödy kukaan muu kuin laskutuspalvelu.

      Suomi on täynnä taiteellisten alojen osuuskuntia joihin otetaan lisää jäseniä, ne pitää vain löytää. Luultavasti koulusi kautta löytyy tai googlaa suoraan valokuvaus osuuskunta. Ne tulevat paljon edullisemmiksi ja parhaassa tapauksessa saat niiden kautta lisää keikkaa ja kollegoita kavereiksi. Kierrä itseään laskutuspalveluna mainostavat lafkat kaukaa!

    • dfgerthjyui

      Kaikkein helpoin ja yksinkertaisin on käyttää palvelua: www.eezy.fi
      Saat hinnoitella työsi itse, mutta olet palkansaajan asemassa suhteessa eezyyn. Tällöin sinua ei voida tulkita yrittäjäksi mikä taas saattaisi haitata esim opintotuki tai muissa vastaavissa asioissa.
      Eezy laskuttaa työn määräämälläsi hinnalla, ottaa pienen provikan, pidättää ennakonpidätyksen, maksaa eläkemaksut yms sivukulut ja tilittää sinulle sen mitä netoksi jää.

      • hystrfed

        Miksi kukaan antaisi siivun tuloistaan Eezylle kun voi toimia rehellisten osuuskuntien kautta? Toimintaperiaate on sama, mutta kulut huomattavasti pienemmät. Lisäedut kerroin jo yllä. Ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin edustamasi Eezykään.


      • SuosittelenSitä
        hystrfed kirjoitti:

        Miksi kukaan antaisi siivun tuloistaan Eezylle kun voi toimia rehellisten osuuskuntien kautta? Toimintaperiaate on sama, mutta kulut huomattavasti pienemmät. Lisäedut kerroin jo yllä. Ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin edustamasi Eezykään.

        Käytin Eezyä vajaan vuoden ennen kuin pääsin päätyöstä eroon ja jatkoin toiminimellä. Ottivat 7 %, mutta minusta se oli täysin sen arvoista. Helppo ja yksinkertainen, ei mitään turhaa säätöä. Olisin jatkanut Eezyn asiakkaana, mutta yksi asiakas ei taipunut sellaiseen.


      • rtftrdgfsg

        7 % myyntisummastako? Helvetinmoinen siivu! Miksi hitossa haluat lahjoiottaa noin ison osan rahoistasi pois? Aito osuuskunta olis löytynyt sullekin ihan varmasti, mutta mikäs siinä. Tyhmät maksaa mitä pyydetään.


    • sivutoimiyrittäjä

      Joo löysin jo alueelta osuuskunnankin. Kyseinen osuuskunnankin pienen siivun vetää mutta ei samaa luokkaa kuin näissä ukko.fi ja eezyisä.
      Kiitos vastauksista, ilman tätä en olis osuuskunnista tiennytkään.

      • ratrtfdc

        Hieno homma. Onnea ja menestystä. :)g


    • Höyhe

      "Kevytyrittäjäksi"?
      Olo on sitten höyhenen kevyt kun lopakko on tyhjä ja laskut maksamatta.

      • dfghjklöyghtfrsd

        Mikäs älynväläys tuo nyt taas oli? Sun mielestä on ilmeisesti paras olla tekemättä ollenkaan töitä. Aloittajalla on ihan fiksu toimintaidea.


    • sivuliike

      Miksi et perusta yritystä ulkomaille ja rekisteröi suomeen sivuliikettä? Näitäkin palveluita on saatavilla nykyisin. Suojaat oman henkilökohtaisen varallisuutesi, jos yritys menee jostain syystä nurin.

    • Teen raksakeikkoja ja en saa enää yritykselle tiliä auki niin mä käytän ite virolaista laskutuspalvelua www.poincapitaleesti.com . Ne ottaa palkkion siit mut verot pitäisi hoitaa ite suomeen tai missä maassa sit asuukin.

    • Moi Jarza. Tarkoitat kai www.pointcapitaleesti.com ? ;) Mäkin käytän samaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe