Chihun pennun ulkonäön periytyminen

lsdgkaögjr

Olen siis hankkimassa chihuahuaa jonka emon ja isän jo tiedän.
Pidän isän ulkonäöstä todella paljon, myös emo on söpö, mutta
isällä on mielestäni kivempi väritys. Tuleekohan pennuista yleensä joko
emon tai isän näköisiä vai onko se sekoitus kumpaakin?

4

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chihumicx

      Oma koirani on chihu-papillonmix, ja on saanut piirteitä kummastakin. Väritys kolmella pennulla oli tullut isältä, yhdelle äidiltä. Turkin pituus oli periytynyt 50/50, itsellä pitkäkarvainen. Hirveästi on piirteitä kummastakin rodusta, katso pentuna mahdollisimman paljon isän näköinen pentu jos saat valita, kuitenkaan tuskin ihan täyttä kopiota saat :)

    • Tulevien pentujen värejä (ja turkin pituutta) voi arvailla aika hyvinkin, jos vanhempien värit tunnetaan. Olisi hyvä tietää myös isovanhempien, vanhempien sisarusten ja aiempien pentujen värit. Ja värit pitäisi kuvailla tarkasti, mieluummin hyvillä kuvilla höystettynä. Esim. jos maallikko kuvailee koiraa ruskeaksi, se voi olla ulkomuodoltaan genettisesti oikeastaan mitä tahansa...

      Se, minkä värisiä pennuista tulee, siis riippuu vanhempien perimästä eikä voi näkemättä sanoa, voiko väri muistuttaa enemmän jompaa kumpaa vanhempaa.

      Värit eivät periydy sekoittumalla kuin vesivärit, vaan tiettyjen sääntöjen mukaan.

      Muilta ominaisuuksiltaan pentu voi muistuttaa enemmän jompaa kumpaa vanhempaansa, olla tasaisesti kumpaakin tai sitten esiin tunkee jotain piilossa kulkeneita piirteitä. Oikeastaan samoin kuin väreissäkin, periytymistä ei vain tunneta.

    • apkirjoittaja

      Kyllä olen nähnyt kuvia näistä chihuista. Emo on pitkäkarvainen ja isä lyhytkarvainen. Toivoisin saavani pitkäkarvaisen pennun. Tuleekohan pentu emoonsa enemmän jos siitä tulee pitkäkarvainen? Isässä pidän etenkin kasvoista, plussaa on jos on vielä saman värinenkin.

      Yleensä ottaen kaikki chihut ovat kauniita omalla tavallaan, mutta nyt kun olen hankkimassa itselleni sellaista, huomaan että olen alkanut syynäämään tosi tarkkaan vanhempien ulkonäköä! Varmasti sitä rakastaa vaikkei ihan minun mieltymyksiäni vastaisikaan ulkonäen suhteen.

      Toisaalta kyllä kasvot saisivat olla oman mieltymyksen mukaisia, niitähän sitä enimmäkseen toljottelee kun sille juttulee ja sen kanssa puuhailee asioita! On niissä Chihuissa paljon eroja. Emo ei ole hirveän siro kun taas tämä isä on. Mutta toisaalta isän piirteet kuitenkin varmaan vähän sirontavat pentua? Myöskin isän silmistä pidän enemmän, emon silmät ovat jotenkin vähän oudot kun olen nähnyt kuvan missä "hymyilee" Yleensä Chihujen silmät ovat todella kauniit.

    • Minusta on niin huvittavaa, kuinka collieni emän ja isän omistajat kumpikin näkevät omat koiransa mun koiran naamassa.

      No, koiransa naamaan tottuu, kun se kasvaa. Yleensä.

      Tuosta ei voi vielä ennustaa, minkälaisen karvan pennut saavat. Pentu saa yhden kutakin geeniä kummaltakin vanhemmalta eli sillä on kutakin geeniä kaksi. Pitkäkarvaiselta emoltaan kaikki pennut saavat yhden pitkäkarvaisuusgeenin, koska koira ei voi olla pitkäkarvainen, jos sillä ei ole kahta pitkäkarvaisuusgeeniä. Jos isä on homotsygootti, eli sillä on kaksi lyhytkarvageeniä, sen kaikki pennut ovat lyhytkarvaisia vaikka millä astuttaisi, koska se antaa jokaiselle pennulleen yhden lyhytkarvageenin ja lyhytkarvaisuus ajaa pitkäkarvaisuuden yli eli se on dominantti. Jos isäkoiran jompikumpi vanhempi on ollut pitkäkarvainen tai sillä on aiempien jälkeläisten joukossa pitkäkarvoja, se on varma kantaja, eli sillä on yksi lyhytkarvakopio ja yksi pitkäkarvakopio, se voi jättää pennuilleen kumman tahansa ja se voi saada pitkäkarvaisen nartun kanssa kumpaakin karvanlaatua.

      Vaikka isäkoiran molemmat vanhemmat olisivat lyhytkarvaisia eikä aiempia jälkeläisiä ole, niin jos sen sisaruksissa on pitkäkarvoja, se voi itsekin olla kantaja eli jättää kumpaakin karvanlaatua, mutta ei välttämättä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe