Gynekomastia leikkaus

TissiTeppo

Onko kellään kokemusta gynekomastia-leikkauksesta. Paljonko maksaa julkisella puolella, onko jonot pitkiä ja onko jälki siistiä? Entäpä yksityisellä? Miten tätä asiaa kannattaa lähteä viemään eteen päin? Näkyvätkö leikkausjäljet loppuelämän? Mitä riskejä leikkaukseen kuuluu?

Sain lääkkeestä sivuvaikutuksena pitkittyneen hyperprolaktinemian joka on nyt jatkunut jo neljä kuukautta lääkkeen lopettamisen jälkeen. Viikon aikana nännien alle on tullut tavaraa aika paljon, nestettä valuu, eikä loppua näy. Leikkaus varmaan kannattaa suorittaa vasta siinä vaiheessa kun on saatu toivottavasti tuo hyperprolaktinemia kuriin?

Vartaloni on urheilullinen ja rintalihakset suuret vaikka en ole ikinä mitään salijuttuja harrastanutkaan. Nyt harmittaa kun lääkäri kirjoitti lääkettä eikä kertonut tämmösestä jutusta mitään. Itse olen niin tyhmä etten ottanut asiasta selvää.

Tilannetta ei helpota yhtään että lääkkeen myötä kaikki seksihalut katosivat kuin pieru saharaan...

70

16262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keinänen

      Kyllä on. Olin 26v kävin Eiran sairaalassa yksityisellä maksoi 3600e rintarauhaset poistettiin ja vähesen myös rasvaimua sieltä ja kaikki on hyvin ja epämukava olo poissa.
      Nyt kuntoilen ja rinnat on miehekkäät eikä naiselliset kai mä vähesen saanut estrogeeniä tai jotain murrosiän aikana miksi alkoi pysymään eikä hävinnyt ne naismaiset rintnat nyt kaikki on poissa ja olen todella iloinen siitä.
      Joudut kuukauden käyttämään painesidettä ja ei fyysistä aktiviteetyiä sekä mustelmat on poissa noin 3kk päästä ainakin mulla sivulla oli vähesen. Kaikki sujui hienosti ja rohkeutta vaan kehään ole tyytyväinen mihin sun alunperikin piti olla tai rinnat jotka on miehiset kuin muilla.

      • TissiTeppo

        Ja oletan että arpia ei enää nykyään havaitse? Ilman paitaa voi huoletta käppäillä uimarannoilla?


    • kehäne

      Joo ihan nännin rajalla pieni viilto mistä ne kaiken poistii. Eli ) tämänmerkinen oli arpi nännirajalla ) kaarimuotoinen. Ei se näy ja kaiki paranee ja kuin ei mitään olisikaan koskaan ollut ainoastaan rinnat on jees miehekkään oloiset ja itsekin hymyilet.

      Älä huolehti ja aina käyt kokonaisvaltaisen kyselyhetken omalta leikkaavalta lääkäriltä ja kysyt asioista jotta saat kaiken tarvitseman tiedot ja lopputuloksen olet tyytyväinen uskon sen. Voi kävellä kesällä t paidassa ilman mitään heiluvia tai pehmeitä nysiä,... tiedän jopa vältin kesällä t paita käyttöä siitä hyvästä nuorempana.

      Good luck Sinulle sinnekin kaikki mee hyviin. :-)

      • Anonyymi

    • YksityiselläOnnistuu

      Julkisella näitäkin leikkauksia tehdään ns "opiskelijatyönä", eli kirurgiaan erikoistumassa olevat lekurit operoi... jos haluat hyvän lopputuloksen, käy yksityisellä. Se maksaa, mutta osan kattaa kelakorvaus. Ensi vuonna kelakorvausta on vaikeampaa/mahdotonta saada, hoida asia tämän vuoden puolella.

      • Korvaukset_tiukassa

        Yleensä näissä kosmeettisissa leikkauksissa kelakorvauksen saa vain lääkärinpalkkiosta. Leikkauksessa suurin osa summasta kertyy muusta eikä siitä saa kelakorvausta.
        Korvauskäytäntö ei muutu mitenkään vuodenvaihteessa, vain kovausmäärät mahdollisesti pienenee.


      • Anonyymi

    • Kaarlo59

      Mulla nyt jo ikää lähemmäs 60 v ja rinnat alkoivat kasvaa pari vuotta sitten. Vaimoni on niin ihastunut niihin että ei anna niitä pienentää. Tosin ei ne nyt kovin suuret ole mutta huomaan kyllä että ne kiinnittävät huomiota uimarannalla. Itseäni ne eivät häiritse tippaakaan joten olkoon tuollaiset.

      • Selvä_seuraus

        Testosteronituotantosi on loppunut ja luonnostaan miehelläkin hieman erittyvä estrogeeni on saanut vallan. Jos on muita ongelmia, lääkäri voi määrätä kevyen testosteronilääkityksen.


    • potilas-X

      Jos kyse on histenlähtölääke Finasteridista, niin lääkärin olisi ehdottomasti pitänyt kertoa mahdollisista sivuvaikutuksista.

      Yleiset haittavaikutukset (saattaa esiintyä enintään 1 käyttäjällä kymmenestä):

      sukupuolivietin heikkeneminen
      impotenssi
      pienentynyt siemennesteen määrä
      uneliaisuus.

      Melko harvinaiset haittavaikutukset (saattaa esiintyä enintään 1 käyttäjällä sadasta):

      siemensyöksyhäiriöt
      rintojen arkuus, rintojen suureneminen
      ihottuma.

      Hyvin harvinaiset haittavaikutukset (saattaa esiintyä enintään 1 käyttäjällä kymmenestä tuhannesta):

      nesteen eritys rintarauhasesta, kyhmyt rinnoissa.

    • voivitsi

      Punnerruksia ja lenkkeilyä. Kyllä lähtee

      • Manboobs775

        Ei pure tuo, koska kyse on rintarauhasista, ei läskistä.


    • Tissipappa88v

      Ehken näil miestissiankoilla on piileviä homotaipumuksia, tai sitte ne haluis oikeesti olla tytteleit? Käsi ylös; kuka käyttää rintsikoita ja pikkuhousuja salaa?

      • Oletko_perustyhmä

        Tässähän nimenomaan kysellään miten gynekomastiaa voisi leikata, kun esimerkiksi jostain hormoonihäiriöstä johtuen rintarauhaset kasvaa miehellä liiaksi. Läskitissit taas syntyy kun painoa kertyy liikaa eikä silloin ole kyse gynekomastiasta.
        Seksuaalisella tai sukupuolisella suuntautumisella ei pysty ohjaamaan fyysisiä vartalon muutoksia.


    • Mr_J

      Hei. Oletko minkä ikäinen, itse kuitenkin suosittelisin vielä odottamaan siihen 20 vuotiaaksi, koska on tehty paljon tutkimuksia, että luonollinen gyno menee pois itsestään ajan myötä :) http://www.gynecoma.com/gynecomastia-in-teenagers/
      Voimia äijille

      • Anonyymi

        Ei mennyt pois ajan myötä. Teininä jo kärsin ja kärsin vieläkin 63 vuotiaana. Mutta vielä menen ne poistamaan.


    • juutaskäkriäinen

      Kirjottelen tässä vanhaan ketjuun,ja toivon järkeviä vastauksia kysymyksiini.Niin ikää on mulla 51,ja kärsinyt tuosta gynekomastiasta tavalla tai toisella 20v lähtien.Sanotaan suoraan,että vituttaa kulkea varsinkin kesällä,kun joutuu keksimään kaiken maailman paita virityksiä,ettei rinnat pullottaisi paidan läpi.Jotkuhan ei välitä asiasta tuon taivaallista,mutta mulla ollut aina huono itsetunto,ja kyrpii kun jotkut idiootit naureskelevat ja pientä piilovittuilua harrastavat asian johdosta.Sähköpostitse on ollut yhteydessä alan taitajiin useisiin,kävimpä tuossa eilen jo konsultaatiossa asian johdosta.Virolainen osaaja oli kyseessä.Jäi vähän paska maku suuhun,kun herrat lääkärit ei osanneet oikein paikallista kieltämme,eikä mulla tuo lontoo suju oikein.Hypistelivät rintojani aikansa ja pari kuvaa ottivat,ja sanoivat,että operaation suorittaja ottaa teihin sähköpostitse yhteyttä viikon sisään.Eipä oikein vakuuttanut!Hinta olisi kyllä kilpailukykyinen suomen hintoihin verrattuna.(1800e).Toimenpide tehtäisiin nukutuksessa ja rauhasen poisto kirurgisesti rasvaimua hyödyntäen.Jotenkin vierastaa lähteä toiseen maahan leikattavaksi,kun ei tiedä jos joku menee pieleen,sitten sitä vasta kusessa oltaisiin.Onko kellään kokemusta Suomen taitajista,jolla olisi hyvä hinta/laatu suhde?Ja lähteekö tuo rintarauhas kudos pelkästään wal tekniikalla pois,vai pitääkö veistä näyttää?Kertokaa kokemuksista jos olette olleet gynekomastia leikkauksessa.Kiitos.

    • Kärsivämies97

      Hei, Juutas. Pahoittelen ettei minulla ole vastausta kysymykseesi. Itse olen yli 18 vuotias ja aika lievää gynekomastiaa todettiin minullekin, kun olin yhteyksissä erääseen kirurgiin. Oletko yrittänyt päästä julkiselle puolelle leikkaukseen, vai joko sinulle tehtiin tuo leikkaus? Itse ainakin pyrkisin julkiselle/kunnalliselle puolelle, koska kyseessä ei ole mistään kovin vaativasta leikkauksesta ja hinnat olisi puol ilmaiset yksityisiin verrattuna...

      • juutaskäkriäinen

        Joo,tuli avauduttua tuossa edellisessä viestissä vähän liiankin kanssa....,Mutta nyt tilanne hallinnassa.Menen yksityiselle "tissien" poistoon 2.4 .Kävin konsultaatiossa asian tiimoilta n.kk sitten.Todettiin.että pelkkää rasvaa taitaa olla.eli WAL-tekniikan avulla kaikki ylimääräinen pitäis lähteä.Olen pari kertaa julkisella puolella lääkärintarkastuksen yhteydessä maininnut asiasta,eivät ota asiaa tosissaan...Pitäis olla esim.vaikeita psyykkisia traumoja gynekomastiasta,että ottaisivat asian hoitaakseen.Ja varsinkin kun tuota ikää alkaa olla,ei julkiselle puolelle ole mitään asiaa tämän johdosta.Sulle kärsivämies 97 tsemppiä asian suhteen.Jos gynekomastia vaivaa ,ei kannata siitä kärsiä.Plastiikka kirurgia on kehittynyt huimasti siltä ajalta,kun minä olin nuori.Kannattaa vaan rohkeasti mennä asiassa eteenpäin.Jos jotain mielen päällä kysyä saa..)


      • waesrfdgthj

        "Todettiin.että pelkkää rasvaa taitaa olla"

        Toisin sanottuna laihduttamalla lähtee, miksi helkkarissa tuota pitäisi alkaa julkisella yhteiskunnan varoin leikkaamaan ihan vaan siksi, kun et itse laiskuuttasi viitsi laihduttaa?!


      • juutaskäkriäinen

        Ompa kuule kokeiltu laihdutusta moneen kertaan.Välillä 182cm/73kg ,kylkiluut paistoi nahan läpi,posket lommolla,vatsaa ei yhtään,mutta rintojen kohdalta ei rasva hävinnyt mihinkään.Korostui tissit vielä entisestään,kun ei ollut vatsakumpua minkäänlaista.Turha sun on moralisoida kun et tiedä asiasta yhtään mitään minun kohdalta!Sitäpaitsi en käytä julkista palvelua omassa tapauksessani.


      • nytriittää
        juutaskäkriäinen kirjoitti:

        Ompa kuule kokeiltu laihdutusta moneen kertaan.Välillä 182cm/73kg ,kylkiluut paistoi nahan läpi,posket lommolla,vatsaa ei yhtään,mutta rintojen kohdalta ei rasva hävinnyt mihinkään.Korostui tissit vielä entisestään,kun ei ollut vatsakumpua minkäänlaista.Turha sun on moralisoida kun et tiedä asiasta yhtään mitään minun kohdalta!Sitäpaitsi en käytä julkista palvelua omassa tapauksessani.

        Oletko jo käynyt kyseisessä toimenpiteessä ja mitkä ovat kokemukset? Itselläni on kuvauksesi perusteella täsmälleen samanlainen ongelma ja olen vakavissani menossa yksityiselle puolelle asian hoidattamaan. Ei ole todellakaan laihduttamisesta apua, eli ikävää kun tällä foorumilla käy asiasta tietämättömiä kommentoimassa. Olisin todella iloinen vastauksestasi.


      • juutaskäkriäinen
        nytriittää kirjoitti:

        Oletko jo käynyt kyseisessä toimenpiteessä ja mitkä ovat kokemukset? Itselläni on kuvauksesi perusteella täsmälleen samanlainen ongelma ja olen vakavissani menossa yksityiselle puolelle asian hoidattamaan. Ei ole todellakaan laihduttamisesta apua, eli ikävää kun tällä foorumilla käy asiasta tietämättömiä kommentoimassa. Olisin todella iloinen vastauksestasi.

        Kävin keväällä.Kirjoitan asiasta lisää vaikka huomenna,kun on paremmin aikaa.


      • juutaskäkriäinen

        Niin,huhtikuun alussa kävin wal rasvaimussa,kun ei lötynyt varsinaista rintarauhas kudosta.Operaatio meni hyvin,kipuja ei operaation aikana tuntenut.Tukiliivejä käytin 3vk yötä päivää,ja 3vk päivisin.Toisesta rinnasta kirurgi otti mielestäni vähemmän rasvaa kuin toisesta,eli silminnähden koko eron huomaa.Lisäksi oikeassa rinnassa on sellainen levymäinen kovettuma,josta jo soittelin kirurgille,ihan normaalia kuulemma toipumisen tässä vaiheessa..Parin kk päästä tulee 6kk täyteen operaatiosta.Toivottavasti kovettuma/koko ero on hävinneet.Muuten olen tyytyväinen, on mukavempaa kävellä,kun rinnat eivät hytky kävellessä kuten ennen.Jos nimim. "nyt riittää" haluat lisätietoa toipumisesta/operaatiosta kerron mielelläni.


      • nytriittää

        Kiitos vastauksestasi. Kävin itse vastaavassa toimenpiteessä kaksi päivää sitten ja olen jo tässä vaiheessa erittäin tyytyväinen, joskin minunkin kohdallani toinen (vasen) rinta on hieman suurempi. Molemmin puolin otettiin lähes yhtäpaljon (oikealta hivenen enempi), yhteensä n. 5dl. Palvelu oli erittäin hyvää, kirurgi kertoi koko ajan mitä tehdään ja kyseli tuntemuksiani. Itse toimenpide puudutuksineen ei sattunut yhtään, ehkä päinvastoin tuntui jopa miellyttävältä. Voin jo nyt suositella toimenpidettä tästä vaivasta kärsiville, kyllä kannattaa mennä parannuttamaan elämänlaatua.


      • nytriittää
        juutaskäkriäinen kirjoitti:

        Niin,huhtikuun alussa kävin wal rasvaimussa,kun ei lötynyt varsinaista rintarauhas kudosta.Operaatio meni hyvin,kipuja ei operaation aikana tuntenut.Tukiliivejä käytin 3vk yötä päivää,ja 3vk päivisin.Toisesta rinnasta kirurgi otti mielestäni vähemmän rasvaa kuin toisesta,eli silminnähden koko eron huomaa.Lisäksi oikeassa rinnassa on sellainen levymäinen kovettuma,josta jo soittelin kirurgille,ihan normaalia kuulemma toipumisen tässä vaiheessa..Parin kk päästä tulee 6kk täyteen operaatiosta.Toivottavasti kovettuma/koko ero on hävinneet.Muuten olen tyytyväinen, on mukavempaa kävellä,kun rinnat eivät hytky kävellessä kuten ennen.Jos nimim. "nyt riittää" haluat lisätietoa toipumisesta/operaatiosta kerron mielelläni.

        Tuliko sinulle ongelmia nännien kanssa käyttäessäsi tukiliiviä? Minulla alkoi nänneistä vuotaa jotain eritettä, nännien iho musteni, kävi karheaksi ja meni lopulta osin vereslihalle. Soittelin kirurgille, joka sanoi olevan normaalia. Olen nyt itsehoitanut niitä Bepanthenilla pari kertaa päivässä, jonka seurauksena mustuus on hävinnyt, mutta iho nänneissä ei vielä ole täysin parantunut. Oletan, että tilanne paranee kun siirryn käyttämään liiviä vain päiväsaikaan.


      • juutaskäkriäinen
        nytriittää kirjoitti:

        Tuliko sinulle ongelmia nännien kanssa käyttäessäsi tukiliiviä? Minulla alkoi nänneistä vuotaa jotain eritettä, nännien iho musteni, kävi karheaksi ja meni lopulta osin vereslihalle. Soittelin kirurgille, joka sanoi olevan normaalia. Olen nyt itsehoitanut niitä Bepanthenilla pari kertaa päivässä, jonka seurauksena mustuus on hävinnyt, mutta iho nänneissä ei vielä ole täysin parantunut. Oletan, että tilanne paranee kun siirryn käyttämään liiviä vain päiväsaikaan.

        Ei mulla ollut ongelmia nännien tai muunkaan kanssa kun tuliliivit oli.Harmittaa vieläkin,kun ottivat toisesta rinnasta enemmän rasvaa,eli paripuolet. . Ei viittis heti alkaa uudelleen samaan rumbaan.Mut jotain asialle on tehtävä.Kannattaa vaan rasvailla niitä nännejä.Onkohan tuo liivien materiaali jotain sellaista,että aiheuttaa moisen?


    • Kohtalotoveri321

      Morjensta vain kaikille, täällä olisi myös eräs kohtalotoveri...Olen siis 25 vuotias nuori mies ja kärsinyt myös lääkärin mukaan "lievistä" gynoista, jotka itseä rassanut ihan liiaksikin. Lopultakin onnistuin pääsemään julkisella puolella jonoon ja leikkaus olisi tulossa joulukuun alussa,ilmeisesti itselläni riittää jokin "suolavesiliuos imu". Sellaista tiedustelisin, että millainen toipumisprosessi teillä oli? Tukiliivejä nyt ilmeisesti tulee käyttää ainakin se 3 viikkoa? Sillä vain pohdin kun uv:n jälkeen olemme varanneet ulkomaan matkan ja netissä asiaan perehdyttäni huomasin että leikkauksen jälkitarkastus olisi kuukauden päästä leikkauksesta? Kuinka paljon itseään joutuu siis varoa leikkauksen jälkeen että olisiko viisainta perua koko reissu, vai kuinka pian pääsee nauttimaan "täysin rinnoin" leikkauksen jälkeen? :d Niin ja missä leikkauksenne suoritettiin?

      Kiitos jo etukäteen vastauksista, erittäin rohkaisevaa kuulla muidenkin samankaltaisista kokemuksista asian tiimoilta! :)

      • nytriittää

        Minulle tehdystä toimenpiteestä on kulunut nyt vasta neljä päivää. Toimenpide tehtiin vastaavanlaisena rasva-/kudosimuna yksityisellä klinikalla. Minua ohjeistettiin pitämään erittäinkin tiukkaa ja epämukavaa liiviä yötä päivää ainakin 2-3 viikkoa ja sen jälkeen vielä ainakin 1-2 viikkoa päiväsaikaan. Itse en kyllä voisi kuvitella lähteväni matkoille, en ainakaan etelän lämpöön, noin lyhyen toimenpiteisen ajan jälkeen.


      • Kohtalotoveri321

        näin vähän arvelinkin,taitaapi olla kohtalon ivaa kun leikkausta vuosia odottanut ja sattui nyt päällekäin...tukiliivistä vielä ajattelin vielä sen verran tiedustella, että millainen härpäke on kyseessä?onko kuinka iso ja "huomattava" ? Havaitseeko tukiliivin siis selvästi esim. t-paidan tai kauluspaidan alta vai onko kuinka huomaamaton?
        Olisi myös mukava kuulla toipumisprosessin kulusta mikäli viitsit/kerkeät silloin tällöin tilannepäivitystä antaa. Itseä hieman jännittää itse leikkauksen sijaan juuri tuo paranemisprosessi, ja kuinka paljon se lähikuukausiin vaikuttaa.Itsellä kun tämän hetkinen elämäntilanne on melko kiireinen.


      • nytriittää
        Kohtalotoveri321 kirjoitti:

        näin vähän arvelinkin,taitaapi olla kohtalon ivaa kun leikkausta vuosia odottanut ja sattui nyt päällekäin...tukiliivistä vielä ajattelin vielä sen verran tiedustella, että millainen härpäke on kyseessä?onko kuinka iso ja "huomattava" ? Havaitseeko tukiliivin siis selvästi esim. t-paidan tai kauluspaidan alta vai onko kuinka huomaamaton?
        Olisi myös mukava kuulla toipumisprosessin kulusta mikäli viitsit/kerkeät silloin tällöin tilannepäivitystä antaa. Itseä hieman jännittää itse leikkauksen sijaan juuri tuo paranemisprosessi, ja kuinka paljon se lähikuukausiin vaikuttaa.Itsellä kun tämän hetkinen elämäntilanne on melko kiireinen.

        Liivi on olkaimellinen, edestä korsetin tapaan hakasilla ja vetoketjulla suljettava, musta väriltään eikä kovin paksu. Olen pitänyt sitä sekä T-paidan, että kauluspaidan kanssa ja se on huomaamaton ellei sitten paitakangas ole materiaaliltaan kovin vaaleaa ja/tai läpinäkyvää. Olen pitänyt nyt liiviä viikon yötä päivää, lukuunottamatta suihkussa käyntejä, jolloin olen sen tietysti riisunut. Aluksi nukkuminen liivin kanssa oli outoa, mutta siihenkin on tottunut ja nyt sitä ei sillai edes ajattele. Rintaan on nyt rintojen väliin tullut pientä mustelmaa, mutta turvotusta en ole havainnut ja olen lopputulokseen edelleen hyvin tyytyväinen. Nyt vain täytyy jaksaa pitää liiviä ohjeistetun ajan ja noudattaa muutenkin saamiani hoito-ohjeita, jotka nopeuttavat ja parantavat toipumista.
        Ymmärrän hankalaa tilannettasi ja voin vain toivottaa tsemppiä.


      • juutaskäkriäinen
        nytriittää kirjoitti:

        Liivi on olkaimellinen, edestä korsetin tapaan hakasilla ja vetoketjulla suljettava, musta väriltään eikä kovin paksu. Olen pitänyt sitä sekä T-paidan, että kauluspaidan kanssa ja se on huomaamaton ellei sitten paitakangas ole materiaaliltaan kovin vaaleaa ja/tai läpinäkyvää. Olen pitänyt nyt liiviä viikon yötä päivää, lukuunottamatta suihkussa käyntejä, jolloin olen sen tietysti riisunut. Aluksi nukkuminen liivin kanssa oli outoa, mutta siihenkin on tottunut ja nyt sitä ei sillai edes ajattele. Rintaan on nyt rintojen väliin tullut pientä mustelmaa, mutta turvotusta en ole havainnut ja olen lopputulokseen edelleen hyvin tyytyväinen. Nyt vain täytyy jaksaa pitää liiviä ohjeistetun ajan ja noudattaa muutenkin saamiani hoito-ohjeita, jotka nopeuttavat ja parantavat toipumista.
        Ymmärrän hankalaa tilannettasi ja voin vain toivottaa tsemppiä.

        Liivin käytössä ei mulla ollut oikeastaan mitään ongelmia.Tuo ohje,että rintoja piti hieroa aamuin illoin 2-3min kuukausien ajan oli minusta vähän vaikea toteuttaa varsinkin aamuisin.kun muutenkin kova kiire.Useat muut toimenpiteen suorittajat,eivät näe hierontaa hyödyllisenä.Lokakuun alussa mulla olisi se jälkitarkastus...Muuten aika tyytyväinen,mutta vasen rinta jäi suuremmaksi,kuin oikea ja oikeassa vieläkin levymäinen "kovettuma" joka e ole vielä hävinnyt pois.Katsotaan mitä kirurgi on mieltä asiasta.Saavat jotain kyllä tehdä asian korjaamiseksi,enkä aio maksaa mitään ylim.lisää.


    • mayIhelpyou

      Hei, TissiSeppo. Aika vanha viesti, mutta kerronpa silti oman kokemukseni. Olen siis 19 vuotias kaveri ja kärsin gynekomastiasta koko teini-ikäni. Alkoi varmaan jo seitsemännellä luokalla ja olisi vielä tänäkin päivänä ellen olisi hoitanut asiaa leikkaamalla. Ennen leikkauspäätöstä olin treenannut jo jokusen vuoden ja rasvaprosentti oli välillä yllättävänkin alhainen, joten rasvan polttaminen ei minua auttanut. Myös elämäntapani olivat muutenkin ihan kohdallaan, en polta tai juonut alkoholia (ainoastaan todella harvoin, pieni määrä alkoholia) ja söin monipuolisesti, myös vihanneksia ja hedelmiä. Tutkin jopa erilaisia raaka-aineita, jotka auttaisivat pitämään testosteronitasot normaalina ja laskemaan estrogeeneja, jotka ovat siis naishormoneja. Kokeilin kyseisiä keinoja aika pitkän aikaa, mutten huomannut olevan hyötyä, myös alan ammattilaisten neuvot pistivät minun ajatukset entistä enemmän valitsemaan leikkauksen, sillä onhan se totta, ettei kasvanutta rauhaskudosta saa tuhottua muuten, kuin leikkaamalla se pois. Myös itse rauhasessa voi olla yllättävän paljon rasvaa, jonka saa poltettua plastiikkakirurgien huippuvälineillä paljon paremmin kuin laihduttamalla, jonka jälkeen itse rauhanen leikataan pois. Itse kävin operaatiossa Helsingissä, Plastic Surgery Centerissä ja voin sanoa, että toimenpide oli yllättävän kivuton ja hellävarainen verrattuna mitä alun perin luulin. Olen kyllä pirun tyytyväinen tulokseen, mutta tosiaan lopputuloksen näkee vasta noin puolen vuoden päästä, joten antakaa haavoille aikaa parantua. Tähän loppuun haluan vielä sanoa, että jotka harkitsevat leikkausta, niin hakeutukaa yksityisen puolelle. Hinnat toki ovat korkeammalla kuin julkisella puolella, mutta asiasta voi keskustella usein rauhassa kirurgin kanssa. Yleensä myös opiskelijat ja eläkeläiset saavat alennusta leikkauksista sekä kannattaa jutellessa ottaa oma taloustilannekin puheeksi, koska olen huomannut, että yksityiset saattavat leikata halvemmallakin, mitä netissä puhutaan, ''tuhansista euroista''. Ja tottakai, myös lopputulos on aina parempi yksityisellä, joka on perehtynyt asiaan ja jolla on kokemusta sadoista ellei jopa tuhansista gynekomastialeikkauksista.
      Tässä näin yleisesti ja nopeasti ^^ Kiitos

    • Kappasvain333

      Moi vain kaikille,täällä eräs juuri leikkauksesta kotiutunut! Itselläkin gynot sai tänään lähdön,tosin vain rasvaimun muodossa,ilmeisesti 6kk päästä tarkastuksessa pohtivat pitääkö ihoa poistaa vai kiinteytyykö itsestään. Jännän sinäänsä kun mistään valtavista gynoista ei mielestäni kyse ole... Tieto toisesta leikkauksesta oli hienoinen pettymys sillä toivoin homman olevan kerralla ohi ja kesällä rantakunnossa...Lopputuloksen kannalta toinen leikkaus on ilmeisesti parempi. Leikkaus tehtiin siis julkisella, hintaa en vielä tiedä.

      Ihmetyksekseni leikkaus/imu viillot tehtiinkin rintojen alle sekä sivuille,ei nänneihin kuten olin luullut. Vähän mietityttää miltä jo valmiiksi "leveät" nännit tulevat näyttämään jos rinnat todella saa tasoittumaan...Tosiaan,aamulla kävin leikkauksessa joka tapahtui nukutettuna. Jälkivointi tällä hetkellä hyvä,mutta melko kipeänä/hellänä on paikat. Liikkuessa selvää särkyä mutta paikalla ollessa ei. Itse rinnat eivät vielä ole kerinneet kipeytyä,leikkaus arvet enemmänkin. Pikaisesti vilkaisin pukeutuessani rintoja ja mielestäni suurta muutosta en havainnut. Lääkäri kyllä mainitsi että rinnat tulevat vielä lähes varmasti turpoamaan leikkauksen vuoksi ja mustelmia tulee olemaan. Tästä huolimatta odotin jotenkin "dramaattisesti" selkeämpää muutosta.Kai sekin näkyy sitten aikanaan.

      Erittäin positiivinen yllätys oli tukiliivi! Kauhistelin jo täälläkin mainostettuja erittäin epämukavia tukia,mutta minulle laitettiin vain rintakehän kiertävä valkoinen side/tukiliivi /ei olkaimia tai vetoketjuja, ihan vain edesta tarralla kiinnitettävä). Tukiliivi ei ole ollenkaan epämukava (ainakaan vielä) ja paidan alta sitä ei huomaa ellei tosissaan ala etsiä. Mietin vain että kuinkahan kireällä liiviä tulisi käyttää?Tuleeko seon puristaa selkeästi vai riittääkö kevyt puristus? Tietenkään liian kireällä se ei kai saa olla,ilman olkaimia tuntuu vain välillä että liivi hieman pääsee valumaan.

      Jälkihoidosta toivoisin teiltä hieman tarkempaa ohjeistusta! Sen suhteen oltiin lääkärissä aika vähäsanaisia. Täällä joitakin on ilmeisesti kehoitettu hieromaan rintoja päivittäin? Olisiko muita vinkkejä? Itselleni annettiin vain ohjeiksi pitää tukiliiviä yötäpäivää noin kuukausi, sekä kiellettiin kastelemasta haavoja 3 päivää.

      Kysykää myös ihmeessä jos haluatte tietää jotain, mukava kun täällä saa tietoa asiasta ja toivon mukana voin auttaa myös muita! :) Päivittelen tänne miten toipuminen etenee aina kun kerkeän!

      • Maksuista

        Olitko päiväkirurgisessa operaatiossa (pääsee samana päivänä pois)? Silloin hinta on jonkun euron päälle satasen.
        Jos ollaan yksi yö sairaalassa, hinta on kaksi sairaalapäivämaksua.


      • Kappasvain333

        juu päiväkirurginen toimenpide oli kyseessä. En pidä hintaa ollenkaan pahana mikäli lopputulos on hyvä. Nyt leikkauksesta tosiaan kulunut vajaa 2 päivää ja suurempia kipuja ei ole. Liikkuminen melko arkaa, mutta paikallaan kipua ei nimeksikään. Myöskään turvotusta tai mustelmia ei ole ilmaantunut ollenkaan,kai nekin sieltä ajanmyötä puskee pintaan. Pikaisesti tukiliivin alle vilkaisin kun piti kiristää. Ok jälkeä oli,tosin varsinkin nännien kohdalla selvästi löysää ihoa. Toivottavasti palautuisi mahdollisimman kimmoisaksi.

        Vieläkö käyttäjä "nytriittää" on vieraillut täällä? :) Ajattelin kysellä miten sinulla on toipuminen sujunut? Nännien tummumisestakin täällä on ollut puhetta.Itseä mietityttää kun leikkaus tehtiin rintojan alta ja sivuilta,nännipihoihin ei koskettu ollenkaan. Mahtaakohan itselle jäädä nuo vaaleat isot nännit vai muotoutuvatkohan nekin paremmin nyt kun alla ei ole enää ylimääräistä tavaraa...


      • nytriittää
        Kappasvain333 kirjoitti:

        juu päiväkirurginen toimenpide oli kyseessä. En pidä hintaa ollenkaan pahana mikäli lopputulos on hyvä. Nyt leikkauksesta tosiaan kulunut vajaa 2 päivää ja suurempia kipuja ei ole. Liikkuminen melko arkaa, mutta paikallaan kipua ei nimeksikään. Myöskään turvotusta tai mustelmia ei ole ilmaantunut ollenkaan,kai nekin sieltä ajanmyötä puskee pintaan. Pikaisesti tukiliivin alle vilkaisin kun piti kiristää. Ok jälkeä oli,tosin varsinkin nännien kohdalla selvästi löysää ihoa. Toivottavasti palautuisi mahdollisimman kimmoisaksi.

        Vieläkö käyttäjä "nytriittää" on vieraillut täällä? :) Ajattelin kysellä miten sinulla on toipuminen sujunut? Nännien tummumisestakin täällä on ollut puhetta.Itseä mietityttää kun leikkaus tehtiin rintojan alta ja sivuilta,nännipihoihin ei koskettu ollenkaan. Mahtaakohan itselle jäädä nuo vaaleat isot nännit vai muotoutuvatkohan nekin paremmin nyt kun alla ei ole enää ylimääräistä tavaraa...

        Päästyäni liivin käytöstä eroon, ovat nännitkin päässeet rauhassa paranemaan ja nännien pihatkin ovat ihan normaalit. Minullahan mentiin molemmin puolin rinnan alta sivusta yhden tikin vaatineesta reiästä sisään, josta toimenpide tehtiin. Rinnat eivät enää roiku ja iho vetäytynyt hyvin. Vähän voisi vielä rintojen yläosasta ottaa pois, jolloin rinta olisi aivan tasainen. Rinta on vielä tärähdys arka, mutta pidän sitä ihan luonnollisena asiana se ronkkimisen jälkeen ja uskon, että siltäkin osin pian helpottaa. Rintoja olen aamuin illoin hieronut 2-3 min ajan ja uskon, että se autaa toipumisessa. Ihmettelen kyllä miten sinä ja "Kohtalotoveri321" olette päässeet julkisella puolella toimenpiteeseen kun minun terveyskeskus omalääkärini ei pitänyt sitä mitenkään mahdollisena.

        Mitenkäs "juutaskäkriäinen", joko olet käynyt jälkitarkastuksessa ja mikä oli mahdollinen tulos?


    • Kappasvain333

      Jaa a,tuohon on kyllä paha sanoa mitään. Itselleni ainakin sattui tosi ymmärtäväinen lääkäri kohdalle ja laittoi asian saman tien vireille. Voisiko kenties sanoa omassa tapauksessa käyneen "hyvä tuuri".

      Hoito-ohjeiksi sain kirjeen jälkikäteen ja tukiliiviä tulee pitää 1kk:n ajan yötä päivää, ja tämänkin jälkeen 1kk ajan liikunnan yhteydessä. Tavaraa rinnoista raportin mukaan lähti 300ml,mikä oli mielestäni yllättävän vähän niiden kokoon nähden.

      Leikkauksesta nyt aikaa 8päivää ja hieman alkanut lopputulos arveluttamaan...Kipuja ei enää ollenkaan. Mustelmaa on jonkin verran molemmin puolin mutta tiedän sen kuuluvan asiaan. Arvista ei vielä tietoa,sillä haavateippien annan olla rauhassa niin kauan kunnes itsestään irtoavat. Tiedän että turvotus ilmeisesti kuuluu asiaan näin aluksi, mutta itseä alkanut pelottamaan menikö jokin kuitenkin leikkauksessa vikaan...Leikkauksen jälkeisenä päivänä molemmat rinnat olivat alkuperäiseen ulkomuotoonsa nähden uskomattamon tasaiset ja nännipihat mielestäni pienemmät,lähes normaaleissa mitoissa. Nyt viikon jälkeen kuitenkin molemmat rinnat (myös minun tapauksessani erityisesti vasen rinta) turvonnut VÄHINTÄÄNKIN samalle tasolle kuin ennen leikkausta...Lisäksi aluksi niin hyvältä näyttäneet nännit ovat nyt turvonneet selkeästi takaisin, ja nopeasti testattuani kyllähän ne ketunnokat taas paidan alta törröttäisivät ilman tukiliiviä... Lisäksi nännipihat ovat jotenkin "levenneet",vaikkei niihin leikkauksessa koskettukaan. Ennen suht. pyöreät ja isot nännit ovatkin nyt epämuodostuneen ovaalin muotoiset ja venyneen näköiset sivusuunnassa...Toivon todella että tämä on ohi menevää. En halua tällä pelotella ketään, toivottavasti johtuu siitä että leikkauksesta vasta reilu viikko :/ Ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen epävarma olo ja mietityttää oliko julkinen sittenkään oikea ratkaisu...

      • Kohtalotoveri321

        Hei taas! Mukava nähdä että porukka jaksaa edelleen kirjoitella tänne melko aktiivisesti! Itse taisin saada asiani eteenpäin ehkä hieman "kyseenalaisin konstein"...Tiesin kyllä itsekin kyseessä olevan gynot,mutta lääkärille murehdin olisiko kyseessä syöpä tms, joten hän laittoi lähetteen eteenpäin tutkimuksiin, ja lopulta asia lähti rullaamaan omalla painollaan kohti leikkausta :d

        Todella harmi kuulla että et ole tyytyväinen tulokseen "Kappasvain333" :/ Itseäkin hieman alkoi tuo julkinen nyt mietityttämään...Leikkauksestasi on kuitenkin vasta viikko aikaa joten uskon että suurin osa murheistasi johtuu juuri tuosta leikkauksen jälkeisestä turvotuksesta! Venyneen ihon ongelmaan itse olen jo tavallaan alkanut ennokoidusti "varautua" ja voisin tähän listata jotain mitä olen löytänyt. En vielä allekirjoita näiden toimivuutta,mutten usko haittaakaan olevan.
        Veden juonti. Vettä tulisi juoda vähintään 2 litraa päivässä. Vedenjuonti puhdistaa elimistöä ja täten myös pitää ihon kunnossa!
        Sinkki. Sinkistä on moneksi ja se auttaa ihoa pysymään terveenä, edistää varmasti myös sen palautumista. Itse syön apteekista ostamiani sinkki tabletteja. Muista kuitenkin että kaikkien luontaistuotteiden käyttö tulee lopettaa 2 viikkoa ennen leikkaukseen menoa!


      • nytriittää

        Mitenkäs "juutaskäkriäinen", joko olet käynyt jälkitarkastuksessa ja mikä oli mahdollinen tulos?


      • juutaskäkriäinen
        nytriittää kirjoitti:

        Mitenkäs "juutaskäkriäinen", joko olet käynyt jälkitarkastuksessa ja mikä oli mahdollinen tulos?

        Joo,sorry kovasti viivästynyt vastaus.Kävin tosiaan jälkitarkastuksessa muistaakseni lokakuussa 2016.Valittelin sitä toista rintaa,mihin jäi mielestäni enemmän rasvaa kuin toiseen.Kirurgi katteli aikansa ja totesi,että hänen mielestään koko ero niin minimaallinen,että tuskin huomaa..Ja käski tulla vielä uudelleen keväällä 2017 näyttämään,koska todellinen lopputulos voi näkyä vasta vuoden kuluttua rasvaimusta.Mutta loppujen lopuksi olen aika tyytyväinen,rinnat eivät enää heilu kävellessä,eikä tarvi käyttää kireitä t-paitoja esim.villapaidan alla,etteivät rinnat pullota.Katsotaan vielä tuo koko ero,jos se siitä tasottuis....


    • Kappaisvain333

      Hei taas pitkästä aikaa. Ajattelin päivitellä tänne vähän tilannetietoja. Valitettavasti joudun sanomaan että oma leikkaukseni oli lähes totaalinen floppi... Leikkauksesta kulunut nyt lähes tasan 3kk ja jälkeen en todellakaan ole tyytyväinen... Vaikka rintojen turvotus onkin kadonnut kokonaan,ovat ne edelleen merkittävästi tavallista suuremmat. Erityisesti vasen rinta on melkoisesti oikeanpuoleista suurempi ja varsinkin saunan jälkeen huomaa kuinka epämuodostuneet ne ovat...Nännipihat ovat edelleen hieman ovaalin malliset ja ketunnokat ihan yhtä järkyt kuin ennen leikkausta. Tällä hetkellä alkaa toivo loppumaan koko asian suhteen enkä tiedä enää miten asiaan suhtautua... Kun olisi päässyt edes näistä törröttävistä ketunnokista eroon vaan ei...

      Leikkaus arvet eivät ole mitkään suuret, mutta näkyvät silti. Rintojen sivuilla sijaitsevat arvet ovat niin pyöreät että niitä voisi luulla vaikka finneiksi, mutta rintojen edessä/alla olevat tunnistaa selkeästi leikkausarviksi eli julkisiin saunoihin ei todellakaan ole asiaa... Rintojen epämuodostuneisuus ja turvotus näkyvät erityisesti saunan jälkeen sekä lämpimällä. Pakko kuitenkin myöntää että kylmässä rinnat näyttävät ihan täydellisiltä. Tämä ei kuitenkaan paljoa lämmitä sillä harvemmin paitaa tulee riisuttua nimenoman kylmässä...

      Jälkitarkastus on vasta 3kk kuluttua ja tämäkös ahdistaa. TIedän että minulle suositeltiin tekemään leikkaus "kahdessa osassa" , mutta ahdistaa jo valmiiksi lähteä samaan rumbaan uudelleen... Oman kokemukseni jälkeen en kyllä valitettavasti suosittele kellekkään julkisen puolen leikkausta vaikka hinta edullinen onkin...

      Olisiko muilla leikkauksessa käyneillä yhtään positiivisempia kokemuksia...?Tiedän että loppullinen tulos on nähtävissä vasta noin 6kk kuluttua leikkauksesta, mutta en usko että ne tuosta enää niin radikaalisti muuttuisivat "parempaan päin"...Suosittelen lämpimästi että mikäli olette menossa leikkaukseen, menkää yksityiselle. Tätä jälkeä en toivoisi kellekkään...

    • Älämietienää

      PSC Helsinki, katso sivut ja ota rohkeasti yhteyttä. 3 tonnia, ihan sama. Olisin maksanut vaikka 5t ikuisella pikavipillä. Paras päätös ikinä.

    • Vatvoja

      Sama tällä PSC Helsinki. Vajaa 3000e makso. Vähän aikaa sitten kävin ja ei jäänyt yhtään asiaa mistä voisi sanoa pahaa. Juna oli helsingissä yhden hujakoilla. Kahdelta oli aika. Kahden jälkeen muutama nappi naamariin ja jonkun aikaa oottelua että vaikuttaa. Rasvaimussa lähti noin 250ml ja pikkuviilto nännin alaosaan ja rauhaset pihalle. Koko homman ajan olin hereillä ja jutusteltiin kirurgin kanssa. Mukava musiikki soi taustalla ja kaunis neito auttoi siinä kirurgia. Itse olen sen verran utelias että katselin kun imi rasvaa pihalle ja leikkeli rauhasen ulos. Siitä voi jo päätellä miten kivuton operaatio on. Neljän hujakoilla homma valmis ja kuudelta junaan ja kotia.

      Itse vatvoin tätä leikkausta vuoden ja luin just näitä keskustelupalstoja että mennäkkö vaiko eikö mennä. Ois pitäny käydä jo aikasemmin. On tehty niin helpoksi ja mukavaksi asiakkaalle kun vaan voi tehdä. Kirjallisista hoito ohjeista lähtien kaiken saa mukaan lähtiessään mitä tarvitsee.

      Leikkaus ei estä mitään arki askareita kuhan pitää vaan järjen mukana. Seuraavana päivänä kävin normaalisti kaupassa ja ajelin autolla jne jne. Salilla repimisen unohdan muutamaksi viikoksi. Pystys varmasti käymään mutta järki sanoo että ei kannata lähtee repimään.

      • RiipparitVex

        Positiivinen kokemus myös täällä tänään, allekirjoitan tuon kuvauksesi täysin. Ainoa mikä vähän nipisti oli kanyylin laitto ja puudutuspiikit - ei sen kummempaa kuin esim. rokotus. Muuten operaatio oli täysin kivuton.

        Turhaan stressasin. Totta kai se jännittää etukäteen, kun kajotaan ihon alle ja leikellään RAUHASET ulos ilman nukutusta. Hui kamalaa. Pelkäsin että järki lähtee ja saan vielä jonkun paniikkikohtauksen kesken operaation. Mutta rauhoittava lääkitys poistaa nämä pelot hyvin tehokkaasti, ja operaatio sujui yllättävänkin mukavissa merkeissä.

        Rasvaimu tuntuu lähinnä palkitsevalta, kun ylimääräinen laardi saatiin kerättyä pois. Ja rauhasten poisto tuntui jopa kiinnostavalta, niin että teki mieli välillä vähän kurkkia mitä siellä tapahtuu. :) Vaikka siis etukäteen stressasin niin että mahaan sattui koko edellisen yön ja tärisin pelosta.

        Kiitos tälle viestiketjulle, että rohkaistuin hoitamaan asian.


    • Hatemytits

      Mites Vatvoja voi näin lähes vuosi leikkauksen jälkeen? Miten toipuminen sujui ja oletko lopputulokseen tyytyväinen? Olen kanssa arponut tuota PSC klinikan toimenpidettä. Eniten arveluttaa nimenomaan toipuminen, miten pitkä saikku, miten kauan pitää pysyä pois salilta. Melko hyvään kuntoon päässyt nyt pitkästä aikaa niin ei haluaisi pitkää taukoa pitää. Minulla gyno vain tuossa toisessa tisussa ja arveluttaa tukeeko niistä ihan erinäköiset, jos vaan toinen operoidaan. Tuonne klinikalle voi ilmeisesti kuvat lähettää, kun en asu Helsingissä. Kaikki kokemukset tervetulleita keneltä tahansa saman läpi käyneeltä.

    • Gyneboi

      Millä syillä olette päässeet julkisella leikkaukseen?

    • TurkuGyno

      Onkohan täällä enää ketään.

      Olen 34-vuotias ja kärsinyt gynoista prepuberteetista alkaen. Normaalipainoinen (nyt 73 kg ja 178 cm) ja kymmenen vuoden vatvomisen jälkeen varasin leikkausajan helmikuussa yksityiseltä Turussa. Leikkaus oli vajaa 3 viikkoa sitten ja tässä hiukan omaa kokemusta

      Leikkaus maksoi vajaa 4000 euroa. Menin leikkausaamuna klinikalle, jossa kirurgi piirsi ja selitti tulevan operaation. Sitten heitin pillerit naamaan ja anestesiologi laittoi minut unten maille. Herääminen onnistui hyvin, ilman kuvottavaa oloa. Kipuihin sain hieman vahvempia opiaatteja ja kotiin kodeiinia, tulehduskipulääkettä ja parasetamolia. Dreenit jätettiin kumpaankin rintaan 4 vuorokaudeksi. Lisäksi sain tukiliivin. Dreenit otettiin pois 4 vuorokauden kuluttua, mutta haavateipit jäivät. Leikkauksessa poistettiin yhteensä 600 g rasvakudosta ja vajaa 80 g rintarauhasta.

      Ensimmäisen viikon kirjaimellisesti löhösin tuolissa ja katselin netflixiä. 2 viikon kontrollissa leikkaaja totesi kaiken olevan hyvin. Sain kuitenkin ohjeeksi pitää tukiliiviä yhteensä 2 kuukautta ja liikunnan saisi aloittaa vasta silloin. Nännien alle tehdyt viillot näyttävät pikkuhiljaa paranevan. Kyhmyjä on runsaasti molemmissa rinnoissa ja vasen hieman oikeaa pyöreämpi ja suurempi. Toivon kyseessä olevan vain turvotusta, joka tasoittuu ajan kuluessa. Vaikka rinnan alue on aika kovia kokeneen näköinen, niin näyttää paremmalta kuin ennen leikkausta. Hieman huolettaa tuo koko- ja muotoero - onko kehittymässä seroomaa, pelkkää turvotusta vai jäikö sinne rasvaa?

      Kuinka paljon muilta kohtalon tovereilta on tavaraa poistettu ja tasoittuiko lopputulos muutamassa kuukaudessa? Kehittyikö jollekin seroomaa? Ja onko ollut ongelmia leikkaushaavojen kanssa?

    • olisparahaa

      Itse tällä hetkellä 21 v. Huomasin siinä 14 vuotiaana rintojeni olevan normaalia suuremmat ja luulin aina, että se on vain rasvaa. Aloitettuani salitreenin ja poltettuani rasvaa, ymmärsin kyseen olevan jostain muusta. Viikon päästä aika varattuna lääkäriin julkisella, ja toivon että laittaisivat jonoon. Jos yksityiselle pitää lähteä joutuisin laittamaan koko omaisuuteni likoon. Mitä mieltä leikkauksessa käyneet, onko parempi vain mennä yksityiselle ja hoitaa asia alta pois, vai ottaa riski ja jonottaa julkisella puolella leikkausta jonka laadusta ei ole varmuutta? kyllästyttää oman ulkonäön häpeäminen..

    • NoManBoobs

      Täällä 30v, jolla jonkun verran oli rasvaa ja rauhaspatit, tulivat muutama vuosi sitten, en oikein tiedä mistä. Varmaan meni hormonit jotenkin stressistä sekaisin tuohon aikaan tms . Nyt vajaa pari kuukautta leikkauksesta. Kävin Plastic surgery centerissä Helsingissä. He tekevät näitä leikkauksia ilmeisesti eniten Suomessa, joten se oli yksi syy miksi heidät valitsin. Tällä hetkellä aivan aavistuksen on toinen rinta suurempi, mutta voi johtua turvotuksestakin. Arvet ovat myös mukavasti jo hävinneet.

      Vajaa 3000€ siihen tosin meni, mutta erittäin tyytyväinen olen kuitenkin päätökseen. Kannattaa rohkeasti mennä, jos asian kanssa on arponut.

    • Ammattilainenhakusessa

      PSC:lle laitoin itsekkin yhteydenottopyynnön ja huomasin että heillä konsultaatio on maksuton. Hieman harmittaa kun maksoin juuri Terveystalolle turhasta 20min konsultaatiosta 130€ missä johtava kirurgi Anna-Liisa Vesala-Salmela kieltäytyi operaatiosta tatuoinnin takia, koska hänen mielestään tatuoitu iho arpeutuu liikaa. Aiemmat leikkausarvet parantuneet moitteettomasti tatuoidulla iholla, enkä ole tuollaisesta kuullutkaan koskaan tai löytänyt netistäkään näyttöä, joten ammattitaito ei ihan vakuuttanut.

    • Nisätpois

      PSC:llä käyneet, kuka teidät leikkasi? Harkitsen toimenpidettä ko. klinikalla ja haluaisin kuulla kuka/ketkä kirurgit ovat näiden onnistuneiden operaatioiden ja tyytyväisten potilaiden taustalla.

      • 321

        Kävin reilut kolmisen viikkoa sitten tampereen psc:llä operaatiossa. Kirurgina oli Ada Hukki. Lopputulos ei voisi paljoa parempi olla ja varmasti ajan kanssa vain paranee. Toimenpiteen jälkeen rintoihin muodostui kovia kohtia mutta ne tuntuvat hieronnalla pehmentyvän.


      • Anonyymi

        Osaatteko suosittaa jotain plastiikkakirurgeja jotka olisivat tehneet tyylikästä jälkeä rintarauhasen poistossa (ei kokoeroja, epämääräisen näköisiä nännejä tms).


    • Anonyymi

      Hei vaan kaikille

      Kauanko teillä kesti päästä psc:lle gyno leikkaukseen. Ensi viikolla on konsultaatioaika. Jouduitteko odottaa pitkään? Kannattaako ennen leikkausta esim laihduttaa? Ylipainoa ei ole kun muutama kilonen🤭

      Terveisin. GynotVuodesta2001

      • Anonyymi

        Itseltäni poistettiin gynot. Pienet arvet, toista ei enää huomaa. Leikkauksesta 8 kuukautta. Toinen arpi hieman vielä koholla ja pienet finnin kokoiset jäljet rasvaimusta. Olen aina ollut urheilullinen, mutta teini-iästä asti varsin koholla olevat nännit. Pieni määrä rasvaa nyt ei haittaa rintalihasten kanssa, mutta nännit töröllä enemmän. Olen siis yli 30, että luonnollisesti eivät lähteneet iän mukana. Yksityisellä kävin ja hintaa operaatiolle oli noin 3000 euroa. Itse Suosittelen käymään syksyllä, kun paitaa ei enää ulkona muutenkaan tarvitse pois ottaa ja seuraavana kesänä ovat toipuneet melko huomaamattomaksi. Palautuminen oli odotettua pidempi ja arvet asettuvat muutaman vuoden, mutta muuten turvotus laskee muutamassa kuukaudessa normaaliksi. Suosittelen kyllä, vaikka pienet arvet veitsestä tietysti aina jää


    • Anonyymi

      Onko kukaan käynyt Virossa touhuamassa näitä operaatioita? Entä onko päivityksiä epätasaisuuksista? Tyytyväisyystakuita tuskin asian osalta on olemassa, joten jouduitteko toiseen leikkaukseen ja maksamaan siitä saman summan tjsp.?

      • Anonyymi

        Itse kävin PSC Helsingissä noin kaksi viikkoa sitten ja täytyy sanoa, että olisi pitänyt hakeutua hoitoon aikaisemmin. Toimenpide maksoi 3400€, ja on rahansa väärtti. Konsultoinnin tein sähköpostitse ilmaiseksi ja hyvin sai leikkauksen sovitettua aikatauluihin.

        Tulokset näkyvät heti toki ovat rinnat arat ja mustelmaiset ja tukiliiviä ohjeistettiin käyttämään viisi viikkoa, mutta tämä tulee olemaan sen arvoista.

        Ennen tiukat paidat ovat nyt säkkimäisiä kun ei ole miestissit viemässä kaikkea tilaa. Olen niin onnellinen..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse kävin PSC Helsingissä noin kaksi viikkoa sitten ja täytyy sanoa, että olisi pitänyt hakeutua hoitoon aikaisemmin. Toimenpide maksoi 3400€, ja on rahansa väärtti. Konsultoinnin tein sähköpostitse ilmaiseksi ja hyvin sai leikkauksen sovitettua aikatauluihin.

        Tulokset näkyvät heti toki ovat rinnat arat ja mustelmaiset ja tukiliiviä ohjeistettiin käyttämään viisi viikkoa, mutta tämä tulee olemaan sen arvoista.

        Ennen tiukat paidat ovat nyt säkkimäisiä kun ei ole miestissit viemässä kaikkea tilaa. Olen niin onnellinen..

        Hyvä näin. Itse onnistuin aikanaan laihduttamisella, kuntoilulla ja armottomalla syömättömyydellä karistamaan mänärit, silti ehkä pienoiset nöpöttävät ketunnokat jäivät häiritsemään. Toisaalta, kun kuvia katson jälkikäteen, niin mahdollisesti oli silloinkin vain se kuuluisa vääristynyt kuva kehosta vanhasta tottumuksesta.
        Sittemmin jättänyt kuntoilut pois ja mänärit selkeästi taas paistavat, kun on pieni kuoppakin rintakehän kohdilla.

        3,4k€ on kyllä silti mielestäni helvetinmoinen summa "pienestä" rasvaimusta tms. toimenpiteestä vaikkakin elämänlaatua helpottaisi 200%. Tästä syystä olisi kiva kuulla jos joku olisi eksynyt muihin maihin "plastiikkaturistiksi".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä näin. Itse onnistuin aikanaan laihduttamisella, kuntoilulla ja armottomalla syömättömyydellä karistamaan mänärit, silti ehkä pienoiset nöpöttävät ketunnokat jäivät häiritsemään. Toisaalta, kun kuvia katson jälkikäteen, niin mahdollisesti oli silloinkin vain se kuuluisa vääristynyt kuva kehosta vanhasta tottumuksesta.
        Sittemmin jättänyt kuntoilut pois ja mänärit selkeästi taas paistavat, kun on pieni kuoppakin rintakehän kohdilla.

        3,4k€ on kyllä silti mielestäni helvetinmoinen summa "pienestä" rasvaimusta tms. toimenpiteestä vaikkakin elämänlaatua helpottaisi 200%. Tästä syystä olisi kiva kuulla jos joku olisi eksynyt muihin maihin "plastiikkaturistiksi".

        Olen siis se 11/2020 käynyt. Kuulemma Virossa tehdään myös gynejä eli kannattaa googlailla terveysmatkat ja Viro.
        Voithan laittaa PSC konsultaatio viestin, jossa kuvat nänneistä niin leikkaava lääkäri osaa arvioida toimenpiteen hinnan.

        Edelleen hehkutan tuloksia. Kesällä biitsille paidattomana ja ei hävetä oma keho yhtään! Joka euron arvoinen toimenpide omalla kohdalla.


    • Anonyymi

      Hei olen 15v poika joka on laihduttanut 188cm 73kg luulin, että se parantaisi "tissini", mutta ei sain kuullakkin, että sitä varten pitää mennä leikkaukseen haluaisin siis kysyä, että pääseköminun ikäinen gynecomastia leikkaukseen?

    • Anonyymi

      Hei,
      Olrn 34v. 187cm / 80kg. Mulla on huomenna edessä PSC tuo gynekomastian hoito eli rasvaimu ja rauhasten poisto. Hinta on se 3,4keur. Gyne vaivannut jo vuosia .. vaikka olen todella hoikka niin silti ketunnokat nöpöttävät. Monta vuotta treenannut rintalihaksia, mutta ei ne mihinkään häviä. Voin laittaa tänne viestiä miten operaatio meni ja miten paraneminen ja lopputulos alkaa näkymään.

      • Anonyymi

        Nyt on leikkaus takana :) iloinen "yllätys" että operaatio oli niin kivuton. Meinasin nukahtaa kesken hoidon. Minusta pidettiin hyvää huolta ja nyt käytettävä paineliiviä 4vkoa. Tulokset ovat kuitenkin heti nähtävissä. Ketunnokat hävisivät ja lopputuloksena miehekäs V-malli rintalihaksissa. Jos joku vielä epäröi leikkaukseen menoa niin ihan turhaan! Onhan tuo 3400eur suolainen hinta, mutta jos sillä saa joka päivä mieltä häirinneen asian pois niin loistava homma. Näin ainakin itselläni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on leikkaus takana :) iloinen "yllätys" että operaatio oli niin kivuton. Meinasin nukahtaa kesken hoidon. Minusta pidettiin hyvää huolta ja nyt käytettävä paineliiviä 4vkoa. Tulokset ovat kuitenkin heti nähtävissä. Ketunnokat hävisivät ja lopputuloksena miehekäs V-malli rintalihaksissa. Jos joku vielä epäröi leikkaukseen menoa niin ihan turhaan! Onhan tuo 3400eur suolainen hinta, mutta jos sillä saa joka päivä mieltä häirinneen asian pois niin loistava homma. Näin ainakin itselläni.

        Morjes, missä leikkasit gynot 3400€


    • Anonyymi

      Turussa leikkaus pari viikkoa sitten yksityisellä. Kaikki sujui hyvin. Nyt ollut jo kaksi kontrollia ja kirurgi hehkuttaa tulosta. Minulla nännien kohdalta puolikuun muotoiset viillot ja parista kohtaa rasvaimua varten sisäänmeno. Tulevat häipymään käytännössä olemattomiin. Muutamia tikkejä vain. Olen käyttänyt kompressiopaitaa ja tukiliiviä molempia. Niitä ei ole missään nimessä saanut avata kuin vain selällään maaten. Mistään hieronnasta ei ole ollut puhettakaan. Aluksi oli turvottelua mutta se laantunut ja nyt ei enää juuri mustelmaakaan. Kivut hoituivat hyvin lääkkeillä. Ihan normaaleja kevyitä askareita olen pystynyt tekemään. Vaatteiden alta ei tukiliivi näy ollenkaan. Nyt saa helpottaa kompression kanssa eli käytän joko paitaa tai liiviä. Ja saa olla puoli tuntia päivässä istualtaan ilman kumpaakaan. Lopputulosta en vielä tiedä mutta tässä kohtaa olen tyytyväinen. Joka tapauksessa nyt ei tarvitse vaatteita valita tissien mukaan. Olisi pitänyt mennä aiemmin!

      • Anonyymi

        Missä klinikalla teit Turussa ja paljon hinta? Katselin Tallinnasta n.2800€, mutta jos Suomessa saa tehtyä max 3500€ teen operaation mieluusti suomessa.


    • Anonyymi

      HEI GYNOLEIKKAUSTA MIETTIVÄ TÄSSÄ.
      Te, jotka ootte käyny gynoleikkaukses mis ootte käyny ja OLETTEKO kysyny poistaako kirurgi KOKONAAN rintarauhaskudoksen vai osittain? Gynoleikkauksen tosiaan pystyy tekemään useammalla tavalla, mutta ainoa ja oikea PITÄISI olla sellainen, jossa se rintarauhaskudos poistetaan kokonaan, jolloin se ei pysty enää pelaaman takaisin koskaan.

    • Anonyymi

      Onkos tämä ketju vielä hereillä? Mites edellämainittujen leikkaukset ovat parantuneet. Osaako joku suositella nimeltä henkilöitä jotka näitä leikkauksia suomessa yksityisellä tekevät?

    • Anonyymi

      Herätetään eloo… itse kävin tammikuussa toimepiteessä. Ensin psc ilmaiseen konsultaatioon ja ajan toimenpiteeseen olisinkin saanut jo vaikka seuraavalle viikolle. En ollut valmistautunut niin nopeaan toimintaan joten en varannut vielä aikaa. Noin 5kk myöhemmin soitin samalla kirurgille ja sanoin että nyt olisi hyvä hetki hoitaa asia. Aika seuraavalle viikolle ja sillä mentiin. Ilmeisesti minulla oli jotenkin hankala todeta että tosiaan rintakudosta olisii vaikkakin nännit olivat juuri sellaiset että ovat todella turvoksissa ellei sitten ole kylmä. Eli tehtiin siis pelkkä rasvaimu, toisin sanoen siis pseudogynekomastia. Parantelin tätä sitten noin kuulauden ja menin jälkitarkastukseen. Olin jo todennut että ongelmani ei poistunut, toki rintakehä näytti paremman muotoiselta rasvaimun jäljiltä. Kirurgi suostui toiseen operaatioon eli nyt tehtiin sitten se itse kudoksen poisto sillä en ollut tyytyväinen. Saa nähdä päästiinkö nyt maaliin mutta ainakin toistaiseksi tuntuu ja näyttää että nyt vihdoin tämän kanssa kärsiminen olisi ohi. Ja olen siis 31v ja ns normaali urheilullinen vartaloltani joten ongelma oli ilmeinen aina teiniajoista alkaen

    • Anonyymi

      Voiko se gynekomastia tulla takaisin leikkauksen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1175
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      14
      1083
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe